Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΡΕΘΥΜΝΟ:Ποινή ενός έτους και εννέα μηνών σε 35χρονο

Σε ένα χρόνο και εννέα μήνες δικάστηκε χθες, με την αυτόφωρη διαδικασία, ο 35χρονος από το Αστέρι του δήμου Αρκαδίου, που τα ξημερώματα της Κυριακής θέλησε να λύσει προσωπική του διαφορά με ένα καλάσνικοφ.
Ο 35χρονος, τις πρώτες πρωινές ώρες στην προσπάθεια του να σταθμεύσει το Ι.Χ. του έξω από κατάστημα-μπαρ στον Αδελιανό Κάμπο, «χτύπησε» ελαφρά άλλο Ι.Χ. σταθμευμένο, γεγονός που έγινε αντιληπτό από τον ιδιοκτήτη του.

Οι δυο άνδρες φέρονται να διαπληκτίστηκαν και να υβρίστη
καν μεταξύ τους έντονα.
Ο 35χρονος αποχώρησε από το σημείο με το αυτοκίνητο του, πήγε στο σπίτι του στο Αστέρι και λίγο αργότερα επέστρεψε στο κλαμπ κρατώντας στα χέρια ένα καλάσνικοφ με το οποίο άρχισε να πυροβολεί εναντίον του Ι.Χ. του ανθρώπου με τον οποίο είχε παρεξηγηθεί.


Τόσο ο ίδιος όσο και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που εν τω μεταξύ αντιλήφθηκαν την ενέργεια του 35χρονου, κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να καλέσουν την Αστυνομία. Ο δράστης κατάφερε όμως να τραπεί σε φυγή ωστόσο συνελήφθη λίγο αργότερα.

Το όπλο παραδόθηκε στους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο ενώ στη διάρκεια της εξερεύνησης του χώρου βρέθηκαν εννέα κάλυκες, όσοι και οι πυροβολισμοί που ο δράστης είχε ρίξει. Τουλάχιστον οι τέσσερις από τις σφαίρες είχαν «βρει» σημεία του οχήματος προκαλώντας του υλικές ζημιές.


Σε έρευνα που ακολούθησε στο Ι.Χ. του δράστη αλλά και στο σπίτι του στο Αστέρι βρέθηκαν εξήντα πέντε πλήρη και εύχρηστα φυσίγγια καθώς και χάπια για τα οποία δεν είχε ιατρική συνταγή.


Χθες ο 35χρονος κάθισε στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, της ρίψης άσκοπων πυροβολισμών, της απειλής και της φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Στη διάρκεια της απολογίας του, ζήτησε συγνώμη από το Δικαστήριο για τις πράξεις του λέγοντας ότι την ώρα εκείνη δεν γνώριζε τι έπραττε αφού η λήψη φαρμάκων που είχε κάνει νωρίτερα (αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα) σε συνδυασμό με το αλκοόλ που είχε καταναλώσει, τον είχαν φέρει σε κατάσταση εκτός εαυτού.

Ερωτώμενος από την εισαγγελέα για ποιο λόγο κατείχε το καλάσνικοφ, ο 35χρονος απάντησε ότι το όπλο δεν ήταν δικό του αλλά κάποιου Αλβανού, που το είχε κρύψει σε αγροτική τοποθεσία στο Αστέρι, κάτι που ο ίδιος γνώριζε, και τα ξημερώματα της Κυριακής πήγε και το πήρε εν αγνοία του ιδιοκτήτη του.
O κατηγορούμενος άσκησε έφεση επί της ποινής και αφέθηκε ελεύθερος.



Ρεθεμνιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου