Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Οι... στρουμπουλοί 70χρονοι ζουν περισσότερο...

Οσοι είναι γύρω στα 70 και έχουν λίγα κιλά παρά πάνω ζουν περισσότερο από αυτούς που έχουν κανονικό για την ηλικία τους βάρος ή είναι πολύ αδύνατοι, υποστηρίζει αυστραλός ερευνητής.
Εξαιρώντας το διαβήτη, την οστεοπόρωση ή άλλες ασθένειες που επιδεινώνονται από τα επιπλέον κιλά, ο Λέον Φλίκερ από το πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας δήλωσε:
" δεν υπάρχει λόγος να λέμε στους ανθρώπους που είναι κοντά στα 70 και πάνω από αυτά να χάσουν βάρος, εάν βέβαια δεν είναι παχύσαρκοι".


Τα ε
υρήματα του Φλίκερ, που δημοσιεύονται στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Γηριατρικής Εταιρίας, υποστηρίζουν ότι αυτοί που έχουν λίγο περισσότερο βάρος από το κανονικό τους έχουν 13% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στα επόμενα 10 χρόνια σε σχέση με αυτούς που έχουν απόλυτα κανονικό βάρος ή είναι πολύ αδύνατοι.

Αλλά πριν από όλα οι ηλικιωμένοι που έχουν την τάση να τρώνε αντί να περπατούν ή να αδιαφορούν για το βάρος τους, η μελέτη προειδοποιεί ότι η αποφυγή της άσκησης διπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου ιδιαίτερα στις γυναίκες και κατά ένα τέταρτο στους άνδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου