Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Φορούν μάσκες... Κολίνα στη Νάπολι!

Εδώ και λίγες εβδομάδες βρισκόμαστε στον αστερισμό των Αποκριών, των μασκαράδων και του ξεφαντώματος, και όπως όλα δείχνουν το κλίμα αυτό έχει επηρεάσει περισσότερο από όλους -στην ποδοσφαιρική Ιταλία- τους οπαδούς της Νάπολι.

Οι φίλοι της ομάδας του ιταλικού Νότου "βράζουν" με την γενικότερη αντιμετώπιση που έχει φέτος από τη διαιτησία το συγκρότημα του Βάλτερ Ματζάρι και με αφορμή τις αποφάσεις του ρέφερι Νταμάτο στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Ουντινέζε (ήττα με 3-1 όπου αγωνίστηκαν με 10 παίκτες από το 44') είναι έτοιμοι να "απαντήσουν" με ειρωνικό τρόπο στους "άρχοντες των αγώνων".

Πως;
Με το να κάνουν την εμφάνισή τους την ερχόμενη Κυριακή στο "Σαν Πάολο" για το μεγάλο ματς με την
πρωτοπόρο Ίντερ φορώντας όλοι τους μία μάσκα του... Πιερλουίτζι Κολίνα που εκτελεί πλέον χρέη αρχιδιαιτητή (υπεύθυνος για του ορισμούς διαιτητών στα πρωταθλήματα της Serie A και Serie B), με την ιδέα αυτή να γεννάται μέσω του μπλογκ www.azzurrissimo.it.
Ο σχεδιαστής μάλιστα του μπλογκ και δημοσιογράφος Αντονέλο Περίλο, φρόντισε να δικαιολογήσει την πρωτότυπη αυτή μορφή διαμαρτυρίας, θυμίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που φίλαθλοι έχουν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους για κάποια λανθασμένη διαιτητική απόφαση χρησιμοποιώντας μάσκες με το πρόσωπο του Κολίνα!

"Παρακολουθώ ποδόσφαιρο μία ζωή, ως οπαδός και ως δημοσιογράφος, και οφείλω να πω ότι σπάνια έχω δει από πλευράς ενός διαιτητή επαναλαμβανόμενα λάθη σε ένα μόνο παιχνίδι όπως εκείνα που ο κύριος Νταμάτο διέπραξε στο Ουντινέζε-Νάπολι.
Προτιμώ να παρακολουθώ και να υποδεικνύω στους οπαδούς των ατζούρι να υποστηρίζουν τον πρόεδρο Ντε Λαουρέντις χρησιμοποιώντας ένα χαρακτηριστικό των "παρτενοπέι": αυτό της ειρωνίας.

Το πρόγραμμα των αγώνων μας προσφέρει μία εξαιρετική ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε.
Το βράδυ της Κυριακής, σε απευθείας σύνδεση από το "Sky", υπάρχει το παιχνίδι κόντρα στην Ίντερ, όπου θα γίνει ρεκόρ όσον αφορά στην προσέλευση κόσμου. Γιατί να μην υποδεχτούμε τον διαιτητή με μία καρνιβαλική διάθεση;
Όλοι στο γήπεδο με μάσκα του Πιερλουίτζι Κολίνα!", τόνισε ο Περίλο, για να συνεχίσει με νόημα:
"Πολλοί από εσάς θυμάστε πως ο νυν αρχιδιαιτητής στο Καμπιονάτο έγινε δέκτης διαμαρτυριών με αυτό τον τρόπό από τους οπαδούς της Τσεχίας κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2000 μετά την άγρια πολεμική που είχε δεχτεί για ημέρες για ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Ολλανδίας.
Για να διαμαρτυρηθούν για τον Κολίνα οι υποστηρικτές του Νέντβεντ δημιούργησαν και φόρεσαν μία μάσκα με τα χαρακτηριστικά του Κολίνα που είχε τεράστιες ομοιότητες με τον ET τον εξωγήινο.


Στο Σαν Πάολο μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο. Μου φαίνεται ένας τρόπος καθαρός και δραστικός για να τραβήξουμε όλη την προσοχή των διαιτητών. Θα είναι ειρωνία απέναντι στις αδικίες των ισχυρών.
Ορισμένες φορές μία καζούρα αξίζει περισσότερα από βρισιες, σφυρίγματα και πανό".
Αξίζει να σημειωθεί πως αν επισκεφτεί κανείς το μπλογκ του Αντόνιο Περίλο έχει τη δυνατότητα μέσω ενός link να βρει δωρεάν τη μάσκα του... Κολίνα, έτσι ώστε οι οπαδοί της Νάπολι να πάνε πλήρως εξοπλισμένοι την Κυριακή στο "Σαν Πάολο" για το κρίσιμο βαθμολογικά ματς με την Ίντερ, στην προσπάθεια των "παρτενοπέι" για ιστορική έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.


''sport24.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου