Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις εργαζομένων αύριο στα Χανιά

Με δύο απεργιακές συγκεντρώσεις, οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα στα Χανιά, ανοίγουν την αυλαία των κινητοποιήσεών τους, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ.

Η συγκέντρωση που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Αγοράς και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην πλατεία 1866 (Νέων Καταστημάτων).


Τα συνδικάτα με ανακοινώσεις τους αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική για το ασφαλιστικό και την -επικείμενη- εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και καλούν τους εργαζόμενους του νομού να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία, αλλά και στις απεργιακές
συγκεντρώσεις.

Σε ανακοίνωσή του το νομαρχιακό τμήμα της
Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επισημαίνει μεταξύ άλλων: "Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επίθεσης στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και μισθολογικά μας δικαιώματα.
Τα μέτρα αυτά δεν θα είναι τα τελευταία και η αντίδραση των εργαζομένων θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Υποχρέωση της πολιτείας είναι να εξασφαλίζει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, υποχρέωση και των εργαζομένων να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και τις επόμενες γενιές, με το μόνο όπλο που διαθέτουν, την απεργία" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία με συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Νέων Καταστημάτων καλεί το ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
"Εμείς οι εργαζόμενοι σ΄όλους τους χώρους δουλειάς να μπούμε μπροστά, να οικοδομήσουμε την ενότητά μας με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά, γιατί έχουμε τον ίδιο εχθρό και τον ίδιο δρόμο.
Για να κατακτήσουμε σύγχρονα δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας. Συμμετέχουμε μαχητικά - μαζικά - αποφασιστικά στην αυριανή απεργία."


Στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ συμμετέχουν και οι αγρότες, μέλη της ΠΑΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου