Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Παραλύει αύριο το Δημόσιο .Ποιοι απεργούν.

Λουκέτο μπαίνει αύριο Τετάρτη σε όλο το δημόσιο από την 24ωρη απεργία που ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ. Το πάγωμα των μισθών, η μείωση των επιδομάτων και η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στέλνει στους δρόμους τους εργαζόμενους στο δημόσιο.
Βασικά αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι η αύξηση των μισθών στο Δημόσιο, η ενίσχυση της απασχόλησης και ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού, ώστε να καταστεί πιο δίκαιο. Η ΑΔΕΔΥ μάλιστα προειδοποιεί με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αν τα νομοσχέδια για την φορολογική και την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης είναι πολύ σκληρά.
Στην αυριανή απεργία θα πάρουν μέρος οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις εφορίες, το προσωπικό των ταμείων αλλά και οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες.


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία καθώς απεργούν γιατροί και νοσηλευτές. Στην απεργία μετέχουν οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι πανεπιστημιακοί και το προσωπικό των ταμείων.
Καμία απολύτως πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια δεν θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, που συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Λόγω της απεργίας η Aegean Airlines και η Olympic Air ανακοίνωσαν ότι αναγκάζονται να ματαιώσουν την προσεχή Τετάρτη, όλες τις πτήσεις των δικτύων τους και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να προωθήσουν τους επιβάτες τους σε πτήσεις τις επόμενες ημέρες.
Από την πλευρά της η Olympic Air ανακοίνωσε ότι η πτήση ΟΑ 266 Λονδίνο-Αθήνα, που επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Βρετανική πρωτεύουσα αύριο, 9 Φεβρουαρίου, στις 22:15, ακυρώνεται, καθώς αναμενόταν στην Αθήνα γύρω στις 4 τα ξημερώματα.

Επίσης, η πτήση ΟΑ 147 Αθήνα Βρυξέλλες, που επρόκειτο να αναχωρήσει αύριο στις 16:30 θα αναχωρήσει τελικά μισή ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 14:00, ενώ από Βρυξέλλες, η αναχώρηση θα γίνει στις 19:10, αντί στις 19:45.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου