Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΧΑΝΙΑ: Η ένωση Τεχνικών καταγγέλει απόκρυψη ατυχημάτων στο Ναύσταθμο Κρήτης

Σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του Ναυστάθμου Κρήτης και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, για απόκρυψη τουλάχιστον 20 εργατικών ατυχημάτων από το 2000 μέχρι σήμερα, κάνει η Ενωση Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού.
Την καταγγελία αυτή επιβεβαίωσε και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και μάλιστα προχώρησε σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.


Στην αποκάλυψη αυτή έφτασε η Ενωση Τεχνικών μετά από έρευνα που πραγματοποίησε με αφορμή εργατικό ατύχημα που είχε μέλος της το 2005 και δεν είχε δηλωθεί.
"Tην τελευταία δεκαετία γίνεται μια συνειδητή απόκρυψη στοιχεί
ων σχετικά με τα εργατικά ατυχήματα" αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Θωμάς Αλατερός, ο οποίος βρέθηκε αυτές τις ημέρες στα Χανιά στα πλαίσια της συνδικαλιστικής του δραστηριότητας.

Σύμφωνα με έγγραφο του προϊσταμένου του ΣΕΠΕ από τα Χανιά, ενημερώνεται το σωματείο ότι μετά τα ερωτήματα που κατέθεσε στην υπηρεσία του διενεργήθηκε έλεγχος από κλιμάκιο της υπηρεσίας στο Ναύσταθμο Κρήτης όπου και διαπιστώθηκε η μη αναγγελία των δηλωθέντων από το σωματείο εργατικών ατυχημάτων, γεγονός το οποίο συνιστά παράβαση νόμου και για το λόγο αυτό επιβλήθηκε ποινική κύρωση (μήνυση).
Το Σώμα σε άλλο έγγραφό του και συγκεκριμένα στο Δελτίο Ελέγχου του επισημαίνει πως από τον έλεγχο που πραγματοποίησε διαπίστωσε πως δεν έχουν αναγγελθεί τουλάχιστον 20 εργατικά ατυχήματα.
Στα συνεργεία του ναυστάθμου εργάζονται 350 άτομα πολιτικό προσωπικό σε 65 ειδικότητες, χώρια τους εργάτες που εργάζονται στα ιδιωτικά συνεργεία και το στρατιωτικό προσωπικό.



''enet.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου