Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΝΙΩΝ:Μνημόσυνο για τους αστυνομικούς που έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας

Για τους αστυνομικούς που θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος αποφασίστηκε, προ δεκαετίας περίπου από την Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., να τελείται σε όλη την επικράτεια ετήσιο μνημόσυνο.

Στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης μας χθες, παρέστησαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Μπεσίρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Βασίλειος Στεφανουδάκης, ανώτεροι και κατώτεροι αστυνομικοί και πλήθος κόσμου.

Με αφορμή την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών εκατοντάδων συναδέλφων τους, μίλησαν στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νομού Χανίων κ. Γεώργιος Σταυριανουδάκης και Ευτύχιος Μαρκαντωνάκης, αντίστοιχα, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: Γεώργιος Σταυριανουδάκης, πρόεδρος: “Η Ελληνική Αστυνομία τίμησε σήμερα (χθες) τη μνήμη όλων εκείνων που εν ώρα υπηρεσίας κυρίως, έπεσαν θύματα του καθήκοντος.
Η μνήμη τόσων συναδέλφων μας που έφυγαν άδικα, αποδεικνύει διαχρονικά και το τονίζουμε μάλιστα, ότι οι Έλληνες Αστυνομικοί αψηφούν τους κινδύνους προασπίζοντας την έννομη τάξη, δίνοντας δίπλα στον πολίτη συνεχή αγώνα για ειρήνη ενάντια όσων στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου και του δημοσίου συμφέροντος…
Ευτύχιος Μαρκαντωνάκης, αντιπρόεδρος: “Διαχρονικά και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί ότι οι Έλληνες Αστυνομικοί βρίσκονται σ’ ένα συνεχή πόλεμο με το έγκλημα και αυτούς που το προκαλούν, με τις γνωστές συνέπειες σε βάρος του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. Ο αριθμός των συναδέλφων μας που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τα τελευταία τριάντα χρόνια, ως παράδειγμα αναφέρω, υπερβαίνει τους εκατόν πενήντα
.
Ζητάμε από την πολιτεία να σκύψει στα προβλήματα του ένστολου προσωπικού και να μην ταυτίζει τον απλό δημόσιο υπάλληλο με τον ένστολο και μη αστυνομικό που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση τεράστιους κινδύνους…”
'

'Χανιώτικα νέα '' Γιάννης Κάκκανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου