Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Χανιά: " Μάθημα" προσφοράς από μαθητές νηπιαγωγείου Αγροκηπείου

Παιχνίδια, είδη ένδυσης και υπόδησης, παρέδωσαν στον Οργανισμό Δημοτικής Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Χανίων οι μικροί μαθητές του 2ου νηπιαγωγείου Αγροκηπίου.

Τα είδη αυτά συγκεντρώθηκαν για παιδιά της πόλης των Χανίων που έχουν ανάγκη.
Οι μαθητές ενήργησαν έπειτα από συνεργασία των νηπιαγωγών τους με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Χανίων. Στους μαθητές απονεμήθηκαν έπαινοι για την προσφορά και την πρωτοβουλία τους από τον Αντιδήμαρχο
Χανίων κ. Ευάγγελο Σαματά.

Σε ανακοίνωσή τους οι νηπιαγωγοί του 2ου νηπιαγωγείου Αγροκηπίου επισημαίνουν:
"Βασική δουλειά του νηπιαγωγείου είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών. Μέσα στην ομάδα το παιδί μαθαίνει να δίνει και να παίρνει αγάπη, αποδοχή, χαρά, βοήθεια.

Η έννοια της προσφοράς προς τον "άλλο" είναι απόλυτα συνυφασμένη με την τρυφερή ηλικία των νηπίων και καλλιεργείται κι από μας τις νηπιαγωγούς σε κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί"
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πώς "κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους γίνονται συζητήσεις για παιδιά που ζουν σε άλλες χώρες, αλλά και στη δική μας, που στερούνται βασικών αγαθών.

Τα παιδιά πάντα εκφράζουν ενδιαφέρον και προτείνουν τρόπους με τους οποίους μπορούν τα ίδια να βοηθήσουν.

" Και η ανακοίνωση καταλήγει: "η αξιέπαινη πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου, κ. Βαγγέλη Σαματά, μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε πραγματικότητα την αυθόρμητη επιθυμία των παιδιών μας. Συγκεντρώσαμε λοιπόν παιχνίδια και είδη ένδυσης και υπόδησης για να δοθούν σε παιδάκια, που τα έχουν περισσότερη ανάγκη.
Για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε τη χαρά και την ικανοποίηση, που τους χάρισε αυτή η δραστηριότητα. Ελπίζουμε οι μικροί μας μαθητές να μάθουν και να θυμούνται πάντα ό,τι ευτυχισμένος γίνεται μόνο ο άνθρωπος που προσφέρει αγάπη με κάθε τρόπο στον συνάνθρωπο του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου