Τρίτη 21 Απριλίου 2009

21η Απριλίου 1967: 42 χρόνια μετά τη θλιβερή επέτειο


42 χρόνια συμπληρώνονται από την 21 Απριλίου 1967, ημέρα που το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε, οδήγησε στην επταετή δικτατορία στη χώρα μας. Πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, ήδη άρχισαν να δίνουν στη δημοσιότητα ανακοινώσεις με αφορμή τη μαύρη επέτειο, συνδέοντας τα αντιδικτατορικά μηνύματα, με την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα. Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ τονίζει μεταξύ άλλων ότι: " Είναι ευκαιρία όλος ο λαός να θυμηθεί και η νεολαία να μάθει ότι ο αντικομμουνισμός ήταν το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας του 1967.Ο λαός έχει τη δύναμη, αν συνειδητοποιήσει το δίκιο του και οργανωθεί, να αποκρούσει τα αντιδραστικά σχέδια, να ανοίξει το δικό του δρόμο, της λαϊκής εξουσίας - οικονομίας".

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, με ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων επισημαίνει: "Το κύριο μήνυμα της θλιβερής επετείου της 21ης Απριλίου, είναι ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία χρειάζεται να είναι διαρκής. Η θεσμική θωράκιση της απέναντι σε φαινόμενα εκφυλισμού, η απόκρουση κάθε προσπάθειας περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και η συνεχής διεύρυνσή της με θεσμούς συμμετοχής των πολιτών είναι στοιχειά άμεσα συνδεδεμένα με τον αγώνα αυτό.
Για μας η έννοια του σοσιαλισμού είναι άρρηκτα δεμένη με αυτήν την δημοκρατίας γι' αυτό και ο αγώνας για τον σοσιαλισμό και τη δημοκρατία είναι κοινός. ''Ε.Ρ.Τ.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου