Σάββατο 10 Απριλίου 2010

40 ζαντολάστιχα (New Version) !




Περισσότερα...

Προσθετική στήθους... το νέο δώρο στην Ιταλία!


Η προσθετική στήθους είναι το πιο δημοφιλές δώρο αποφοίτησης σε κορίτσια στην Ιταλία σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία έρευνας για τις αισθητικές επεμβάσεις.

Οι προσθετικές στήθους ξεπέρασαν τα αυτοκίνητα και τα ταξίδια αναψυχής που προσφέρονταν ως δώρα από τους γονείς των μαθητών που αποφοιτούν από το σχολείο!

Η Angelica Pesce, από την Ρώμη, είπε πως η ίδια και αρκετές φίλες της σκοπεύουν να κάνουν προσθετική στήθους αμέσως μόλις τελειώσουν το σχολείο!

«Είναι κάτι πολύ πιο χρήσιμο από ένα αυτοκίνητο που θα χαλάσει σε λίγα χρόνια η ένα ταξίδι που διαρκεί λίγες ημέρες. Το νέο μου στήθος θα κρατήσει μια ζωή,» είπε η 18-χρονη κοπέλα.

kanonitv.blogspot.com
Περισσότερα...

Προσοχή σε Phishing email με αποστολέα την "Τραπεζα Πειραιώς"

Αν σας ερθει email από peireausbank. Το email λεει πως καποιος απεκτησε προσβαση στο λογαριασμό σας και ζητα να κανετε κλικ σε ενα Συγκαλυμμενο Link που οπως βλεπετε κατω αριστερα ΔΕ ΣΑΣ ΠΑΕΙ στην ΤΡΑΠΕΖΑ αλλά σε άλλη σελιδα οπου....

...η θα σας κλεψουν τους κωδικους αν τους βάλετε η θα σας φορτώσουν με ηλεκτρονικό....

παρασημο (ΙΟ δηλαδή)

ΠΡΟΣΟΧΗ


news24gr.blogspot.com
Περισσότερα...

"Τρέλλα" στη μόδα:Φοράς καινούρια ρούχα κάθε εβδομάδα,και τα επιστρέφεις να τα πλύνουν!

Η τελευταία τρέλα στους κύκλους της μόδας στην Ιταλία αφορά μια νέα κίνηση με την ονομασία Ego (Ecologico Guardaroba Organizzato), δηλαδή Οργανωμένη Οικολογική Γκαρνταρόμπα.

Αντί μόλις 40 ευρώ το μήνα, η EGO προσφέρει στα μέλη της την επιλογή επτά νέων ρούχων την εβδομάδα.
Οταν περάσει το διάστημα των επτά ημερών, οι πελάτες απλώς επιστρέφουν τα ρούχα και παίρνουν επτά νέα κομμάτια.

Η EGO αναλαμβάνει να τα καθαρίσει και στη συνέχεια τα παραδίδει σε άλλον πελάτη. Εάν κάποιος θέλει να αποκτήσει ένα ρούχο μπορεί να το αγοράσει στο τέλος της σεζόν στη συμβολική τιμή των 10 ευρώ.

"Δε χρειάζεται να πλύνεις ή να σιδερώσεις τα ρούχα και πάντα έχεις κάτι καινούργιο να φορέσεις", δήλωσε ενθουσιασμένος ένας πελάτης. Αυτήν την στιγμή η EGO λειτουργεί μόνο στο Μιλάνο και την Μπρέσια.
Περισσότερα...

Firefox Lorentz: τέρμα τα "κρεμάσματα"

Η Mozilla κυκλοφόρησε μια beta έκδοση του Firefox "Lorentz", ενός project το οποίο διαχωρίζει τα Flash, Quicktime και συναφή σε διαφορετικές διεργασίες, έχοντας ως στόχο να αντιμετωπιστούν τα "crashes" του browser.

H Lorentz beta βασίζεται στον Firefox 3.6.3 και διευρύνει την τρέχουσα έκδοση του browser με τα λεγόμενα "Out-of-Process-Plug-ins". Μέσω αυτών, τα διάφορα plugins - όπως αυτά για τα Adobe Flash, Apple Quicktime ή Microsoft Silverlight - εκτελούνται από το λειτουργικό σύστημα σε ξεχωριστές διεργασίες . Έτσι με το που "κρεμά" ένα plug-in δεν "κρασάρει" o browser.

Έως τώρα μόνο ο Internet Explorer 8 και Google Chrome υποστήριζαν μια τέτοια διεργασία. Τώρα θα μπορούν και οι κάτοχοι του Firefox να νιώθουν περισσότερο ασφαλείς έναντι των "κρεμασμάτων" του browser.

pcnea.blogspot.com
Περισσότερα...

Εμφύτευμα στο αφτί χαρίζει ομιλία σε κωφούς

Μέσα σε λίγες ημέρες κατάφερε ένα κωφό βρέφος 9 μηνών να κερδίσει την ομιλία μετά από τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος από τους γιατρούς.

Το βρέφος που ονομάζεται Άβα Πίρσον και σήμερα εμφανίζει γλωσσικές δεξιότητες πολύ πιο προχωρημένες από συνομηλίκους της, ήταν από τα πρώτα άτομα που υποβλήθηκε σε αυτή την επέμβαση στη Βρετανία.

«Η ακοή της βελτιώνεται καθημερινά και έχει ήδη γίνει… πολυλογού», δηλώνει σήμερα η μητέρα της σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Βήμα.

Το εμφύτευμα που λειτουργεί όπως ένα τεχνητό έσω ους τοποθετείται μέσα στο αυτί του ασθενούς και ενεργοποιείται με μία συσκευή που φοριέται στο πίσω μέρος του αυτιού του.

star.gr
Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Δυναμικές αντιδράσεις ,ενάντια στην δημιουργία εφετείου Αν.Κρήτης

Τη στήριξη των βουλευτών και των φορέων του νομού Χανίων στο αίτημά τους να μην δημιουργηθεί έδρα εφετείου ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο, ζήτησαν σήμερα οι δικηγόροι των Χανίων κατά την διάρκεια σύσκεψης, που συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου του νομού.

Οι δικηγόροι των Χανίων που από την Δευτέρα θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ παράλληλα θα κλείσουν και τα δικηγορικά τους γραφεία για μια εβδομάδα, θα επανακαθορίσουν την στάση τους, σε νέα γενική τους συνέλευση, την Παρασκευή.

Σήμερα πάντως, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους με τους βουλευτές και φορείς του νομού, άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο και άλλων κινητοποιήσεων , όπως ο αποκλεισμός των δημοσίων οικονομικών υπηρεσιών του νομού.


Παράλληλα ζήτησαν από όλους τους αιρετούς του νομού την ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου τιμής που προβλέπει, σε περίπτωση που ιδρυθεί έδρα εφετείου ανατολικής Κρήτης, την παραίτηση τους.

Οι δικηγόροι ζήτησαν την παρέμβαση τω βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, ενώ το θέμα της ίδρυσης εφετείου ανατολικής Κρήτης, θα συζητηθεί την Τρίτη και στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων. Στη σημερινή συνάντηση, το "παρών" έδωσαν οι βουλευτές, Ευτύχης Δαμιανάκης, Μανώλης Σκουλάκης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Νομάρχης Χανίων, δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων του νομού.

Περισσότερα...

Νέα υπηρεσία “Message Sneak Peak” από το Gmail

Μια νέα υπηρεσία, η οποία ονομάζεται “Message Sneak Peak” ,δημιούργησε η Google σας επιτρέπει να βλέπετε ένα μέρος του μηνύματος που έχετε επιλέξει χωρίς στην πραγματικότητα να το ανοίξετε.

Με το που ενεργοποιήσετε το νέο αυτό χαρακτηριστικό κάνοντας δεξί κλικ σε κάποιο μήνυμα βλέπετε ένα μέρος του μηνύματος το οποίο είναι αρκετό για να καταλάβετε αν είναι σημαντικό ή αν θα πρέπει να αρχειοθετηθεί.


Περισσότερα...

Τέσσερις συλλήψεις της ΕΛ.ΑΣ για συμμετοχή στην τρομοκρατία

Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, αστυνόμος Αθανάσιος Κοκαλάκης προσήχθησαν τέσσερα άτομα, ενώ έγιναν και κατοίκον έρευνες και κατασχέθηκε υλικό που μεταφέρθηκε για εξέταση στην εγκληματολογική υπηρεσία.

Προσαχθέντες είναι τρεις άντρες και μία γυναίκα από το Βόλο και την Γλυφάδα οι οποίοι ανακρίνονται.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι προσαχθέντες θεωρούνται μέλη μίας από τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένονται νέες ανακοινώσεις από την αστυνομία.
Περισσότερα...

Δόντια βαρέων βαρών...





Περισσότερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Ήταν τρείς άντρες και συζητούσαν τώρα πως κάνουν την γυναίκα τους να τους πει αν τους απάτησε.
Λέει ο ένας:
- Εγώ πηγαίνω σπίτι το βράδυ μετά την δουλειά, ξαπλώνω στον καναπέ, ανοίγω την τηλεόραση και την ρωτάω:
-Γυναίκα σήμερα με απάτησες!
- Ποιός, εγώ άντρα μου; Θα έκανα ποτέ εγώ τέτοιο πράγμα;
Τσαντίζομαι, σηκώνομαι, την βάζω κάτω, της ...
δίνω και καμιά ψιλή , στο τέλος δεν αντέχει και μου λέει:
- Σ απάτησα με τον Νίκο…
Λέει ο δεύτερος άντρας:

- Και εγώ τα ίδια ακριβώς κάνω. Της δίνω καμιά ψιλή και στο τέλος λέει:
- Σε απάτησα με τον Βασίλη…
Λέει και ο τρίτος:
- Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πηγαίνω σπίτι, ξεντύνομαι, βάζω τις φόρμες, ανάβω το τσιγαράκι μου, βγαίνω στο μπαλκόνι, βλέπω την γειτόνισσα να απλώνει ρούχα και της φωνάζω:
- Μαρία είσαι π*τάνα!!!
Και αρχίζει αυτή μετά:
- Εγώ είμαι π*τάνα ή η γυναίκα σου που πηγαίνει με τον Κώστα, τον Μήτσο, τον Τάκη…

Περισσότερα...

Ηράκλειο: Συνάντηση του υφ Οικονομίας Στ. Αρναουτάκη με τα μέλη της διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήματος Αν. Κρήτης

Στην άμεση ολοκλήρωση των μελετών, προκειμένου να απορροφηθούν 3,5 δισ. ευρώ από τους κοινοτικούς πόρους, θα πρέπει να προχωρήσουν οι φορείς και να μην χαθούν τα χρήματα, όπως τονίστηκε στη σημερινή συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης, με τα μέλη της διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήματος Ανατολικής Κρήτης.

«Όπως ήδη έχω πει από το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης θα απορροφήσουμε κοινοτικούς πόρους ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Κι εδώ οι φορείς, όπως είπε, θα πρέπει να τρέξουν,

Να δούμε αν υπάρχουν αυτές οι μελέτες για να δώσουν αυτούς τους πόρους στη χώρα μας; Υπάρχουν αυτ
ές οι αξιόπιστες μελέτες ώστε να υπογραφούν τα έργα και να έχουμε φέτος και του χρόνου τα έργα που θα μπορούν να φέρουν χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση;», αναρωτήθηκε ο κ. Αρναουτάκης.

Όσον αφορά στην γενικότερη οικονομική κατάσταση ο κ. Αρναουτάκης είπε ότι θα πρέπει να γίνεται ενημέρωση των πολιτών μέσα από τη δράση και των Επιμελητηρίων και δήλωσε: «Τέσσερα νέα προγράμματα έχουν βγει για τη μεταποίηση και πολύ σύντομα βγαίνουν και άλλα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και γι’ αυτό θα πρέπει να ενημερωθούν οι φορείς.

Το Επιμελητήριο είναι ένας φορέας που μπορεί να ενημερώσει για τις μελέτες. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε συνεπείς σ’ αυτά που έχουμε υποσχεθεί και όλες οι χρηματοδοτήσεις κάθε μήνα έρχονται σε όλες τις Περιφέρειες», ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης.

Περισσότερα...

Έπλυνε τα μαλλιά του μετά από 26 χρόνια ...

Ο 80χρονος κύριος Luo, που ζει σε ένα χωριό κοντά στη πόλη Chon Qing της Κίνας, έπλυνε τα μαλλιά του και το μούσι του μετά από 26 χρόνια.

Τα μαλλιά του είχαν μεγαλώσει σε μήκος 2 μετρων και το μούσι του σε μήκος 1.5 μέτρου.

Όλο το χωριό έσπευσε να βοηθήσει και ύστερα από αποτυχημένες προσπάθειες με σαμπουάν, τα κατάφεραν με τη χρήση 3 πακέτων απορρυπαντικού πλυντηρίου. Η όλη προσπάθεια διήρκησε 5 ώρες.


siteseeing.gr
Περισσότερα...

Η Τζουλια έρχεται στα Χανιά ,για να τραγουδήσει...

Εμ ! Στα Χανιά ,δεν έχει έρθει...
Ο λόγος για την Τζούλια Αλεξανδράτου , η οποία θα βρίσκεται στο νομό, το Σάββατο 17 Απριλίου, για να τραγουδήσει στο κέντρο Astra Live.
Μετά και το επικείμενο δεύτερο dvd είναι σίγουρο ότι το κασέ της έχει εκτοξευτεί στα ύψη και φυσικά αναμένεται το κέντρο να γεμίσει από κόσμο...
Το διάσημο πλέον μοντέλο ,τραγουδίστρια ,πορνοστάρ, όπως θέλετε πέστε το ,περιοδεύει ανά την Ελλάδα και οι Χανιώτες θα την έχουν ...κοντά τους το ερχόμενο Σάββατο.
Αμ πως !


Περισσότερα...

Οι γυναίκες κάνουν "σέρφινγκ" therapy στο Ίντερντ...

Η εποχή που οι γυναίκες θεωρούνταν ο αδύναμος... διαδικτυακός κρίκος έχει διέλθει ανεπιστρεπτί. Οι ρυθμοί με τους οποίους οι νέες κοπέλες κολλάνε σε μία ή περισσότερες ηλεκτρονικές παρέες αυξάνονται ταχύτατα, σε σημείο μάλιστα που η ενασχόλησή τους με το internet θα μπορούσε να αποτελέσει το νέο «σέρφινγκ» therapy!

Τα τελευταία τρία χρόνια παρατηρείται σταδιακή αντιστροφή στις διαθέσεις των δύο φύλων, καθώς, μπορεί οι γυναίκες να υιοθετούν τις νέες τεχνολογίες με πιο αργό ρυθμό, αλλά όταν το κάνουν, καλύπτουν το χαμένο έδαφος και τείνουν να ξεπεράσουν τον ενθουσιασμό που επιδεικνύουν οι άνδρες για τις online δραστηριότητες.


Σήμερα, το 67% των γυναικών κάτω των 40 ετών δηλώνουν πως... νοιάζονται για τις ηλεκτρονικές παρέες τους όσο και για τις εξω-ηλεκτρονικές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες είναι μόνο 38%. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας του Κέντρου Άνενμπεργκ για το Ψηφιακό Μέλλον, το 2007, τα πράγματα ήταν ακριβώς αντίθετα, καθώς το 69% των ανδρών και το 35% των γυναικών αισθάνονταν με αυτό τον τρόπο.
Παράλληλα, η έρευνα διαπίστωσε ότι η ηλιακή κατηγορία των ανδρών 25 – 39 ετών είναι αυτή που νιώθει πια τον μεγαλύτερο κορεσμό για τις online κοινότητες και έχει αρχίσει να αποστασιοποιείται ή και να τις εγκαταλείπει τελείως. Το 2005, το 77% των ανδρών κάτω των 40 ετών είχαν δηλώσει ότι οι online κοινότητές τους ήταν «υπερβολικά σημαντικές γι’ αυτούς», ενώ το 2010, το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο 39%.

Οι γυναίκες, όπως σημείωσε ο υπεύθυνος της έρευνας Μάικλ Γκίλμπερτ, αναπτύσσουν βαθύτερες και μονιμότερες σχέσεις στο πλαίσιο των Web κοινοτήτων όπου συμμετέχουν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι γυναίκες, σε αντίθεση με τους άνδρες, δεν αναζητούν κυρίως πληροφορίες για κάποιο τομέα ενδιαφέροντός τους, αλλά συμμετέχουν σε μια ηλεκτρονική παρέα για βαθύτερους συναισθηματικούς και κοινωνικούς λόγους.

Να σημειωθεί πως ο όρος online ή διαδικτυακές κοινότητες δεν αφορά μόνο κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter, αλλά και διάφορα άλλα site που φέρνουν ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα κοντά.

cosmo.gr
Περισσότερα...

Το κανο σερνει καραβι!



atsarantos.blogspot.com


Περισσότερα...

Ηράκλειο: Σύλληψη διαρρηκτών που είχαν ρημάξει τα παγκάρια εκκλησιών

Στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας στο Ατσαλένιο, σταμάτησε η δράση δύο νεαρών, που είχαν αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τα παγκάρια των εκκλησιών στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα 23χρονο και ένα 27χρονο, που συνελήφθησαν από άνδρες του ΤΑΕ, ενώ η προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, κατέδειξε την πλούσια δράση τους. Ο 27χρονος στις 22 Μαρτίου είχε παραβιάσει τον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη στον Καρτερό και αφαίρεσε κοσμήματα- τάματα πιστών.


Ο ίδιος τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα, εισήλθε στον Αι Γιώργη στο Κορακοβούνι και αφαίρεσε χρήματα από το παγκάρι.
Από την πλευρά του ο 23χρονος, στις 21 Μαρτίου παραβίασε ζαχαροπλαστείο και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από το ταμείο.
Στις 6 Φεβρουαρίου και οι δύο δράστες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν τον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Γάζι.

Περισσότερα...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Εσφαξαν αρνί στο κέντρο του γηπέδου για να κερδίσει η ομάδα τους

Ε !Αυτό παραείναι κουφό!
Η Πιρίν Μπλαγκόεβγκραντ, ομάδα της πρώτης κατηγορίας, ηττήθηκε δύο συνεχόμενες φορές στο γήπεδο της και αυτό δεν το άντεξε ο πρόεδρος της ομάδας.

Θεώρησε ότι ο λόγος που χάνει η ομάδα του εντός έδρας είναι η ανακατασκευή που έγινε στο γήπεδο και για να ξορκίσει το κακό θυσίασε ένα αρνί και έβαψε με το αίμα του τις δύο εστίες.

Δυστυχώς δεν μάθαμε εάν κέρδισε η ομάδα τους !
Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Έκλεψαν κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ!

Με έναν θησαυρό έφυγαν από το σπίτι επιχειρηματία διαρρήκτες, οι οποίοι αφαίρεσαν κοσμήματα που ανήκουν στη σύζυγό του, η οποία είναι δικαστική υπάλληλος και η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 200 χιλιάδες ευρώ!
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ως προς τη λεία των δραστών διάρρηξη που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια σε σπίτι στο Ηράκλειο, όπως λένε και αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση.
Η διάρρηξη σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της περασμένης Τετάρτης και από εκείνη την ημέρα η ίδια ζει έναν εφιάλτη, ενώ τοποθέτησε προστατευτικά κάγκελα στις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού της.
Η 57χρονη γυναίκα ξεκίνησε για τη δουλειά της στις 7.30 το πρωί και λίγη ώρα μετά έφυγε από το ισόγειο διαμέρισμα και η κόρη της.

Η ίδια πιστεύει ότι οι δράστες της λεηλάτησαν το σπίτι μετά τις 10.30 π.μ., όταν είχε φύγει για την εργασία του κι ένας γείτονας, το σπίτι του οποίου είναι πολύ κοντά στο δικό της.
«Ό,τι έγινε , έγινε στο διάστημα από τις 10.30 π.μ. μέχρι τις 3 το μεσημέρι που επιστρέφω από την εργασία μου. Οι κλέφτες έμειναν για αρκετή ώρα μέσα στο σπίτι, το οποίο όταν επέστρεψα δεν το αναγνώρισα».

Η 57χρονη, αν και είχε κλειδώσει τις πόρτες του σπιτιού και είχε ασφαλίσει τα παράθυρα ποτέ δεν είχε πιστέψει ότι θα παραβιαζόταν το διαμέρισμά της με τόση ευκολία λόγω του ότι είναι σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης.
Φτάνοντας εκεί είδε ένα βομβαρδισμένο τοπίο. «Λιποθύμησα βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε. Να φανταστείτε ότι είχαν ξηλώσει μέχρι και τις μοκέτες από το πάτωμα, είχαν αδειάσει τους καταψύκτες πετώντας έξω τα τρόφιμα, ενώ είχαν ψάξει σε όλες τις ντουλάπες και τα συρτάρια» σχολιάζει και προσθέτει «ευτυχώς που δεν ήμασταν στο σπίτι με το παιδί μου»
Η αξία των κοσμημάτων που δήλωσε ότι εκλάπησαν είναι εντυπωσιακή, η ίδια όμως τονίζει ότι δεν υπερβάλλει ως προς αυτό.
«Ήταν οικογενειακά κειμήλια από τη μητέρα μου. Μου έκλεψαν ένα δαχτυλίδι το οποίο είχε ένα τεράστιο μπριγιάν. Κάποτε το είχε δει ένας εκτιμητής και μου είχε πει να το βάλω σε τραπεζική θυρίδα. Ήταν λάθος μου που δεν είχα βάλει τόσο ακριβά κομμάτια σε μία θυρίδα. Μου πήραν το μονόπετρο του αρραβώνα μου, μεγάλης επίσης αξίας. Εκτός από δαχτυλίδια, έκλεψαν περιδέραια, βραχιόλια και κοσμήματα του παιδιού μου. Στους αστυνομικούς ανέφερα και έγραψα όσα θυμόμουν από τα πιο ακριβά κομμάτια».
Η 57χρονη δικαστική υπάλληλος είναι σίγουρη ότι οι διαρρήκτες γνώριζαν ότι στο σπίτι της κρύβει έναν θησαυρό.
Είναι πάντως εντυπωσιακό το ότι παρέμειναν αρκετή ώρα εκεί και κανείς δεν τους αντιλήφθηκε. Οι «ποντικοί» παραβίασαν αρχικά την πόρτα της κουζίνας η οποία ήταν κλειδωμένη. Με κατσαβίδι χτύπησαν αλλά δεν μπόρεσαν να ανοίξουν την κλειδωνιά. Στη συνέχεια άγνωστο πώς κατάφεραν με τα απανωτά χτυπήματα να ρίξουν τους σύρτες από μέσα και η πόρτα άνοιξε με ένα σπρώξιμο.
«Έψαξαν όλο το σπίτι γιατί κι εγώ δεν θυμάμαι που είχα κρύψει τα κοσμήματα. Ήταν σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Παρέμειναν σίγουρα για αρκετή ώρα στον χώρο».

Σύμφωνα με την 57χρονη, μεταξύ των διαρρηκτών πολύ πιθανόν να βρισκόταν και κάποια γυναίκα. «Εκτός από τα κοσμήματα έκλεψαν και τα καλλυντικά της κόρης μου, εσώρρουχα δικά της και δικά μου, ενώ αφαίρεσαν και δύο ζευγάρια παπούτσια» καταλήγει.
Χθες στο σπίτι της οικογένειας συνεργεία τοποθετούσαν κάγκελα στα παράθυρα και συστήματα ασφαλείας.

Χανιώτικα Νέα
Περισσότερα...

Ρεάλ - «Μπάρτσα» απόψε στο ακριβότερο ντέρμπι της ιστορίας

MΠOPEI η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μαρτσελόνα να ισοβαθμούν στην κορυφή της Primera Division με 70 βαθμούς (21 βαθμούς μπροστά από τους διώκτες τους), οκτώ στροφές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος, ωστόσο το απόλυτο ντέρμπι της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, το γνωστό el clasico, είναι πολλά περισσότερα από έναν αγώνα που δίνει τρεις βαθμούς και ουσιαστικά κρίνει τον φετινό τίτλο στην Ισπανία.

Απόψε, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης (23:00, ΣΚΑΪ) συγκρούονται διαφορετικές φιλοσοφίες, ιστορίες, ιδεολογίες, αλλά και πολλά εκατομμύρια ευρώ.


Πρόκειται για το πιο ακριβό ντέρμπι στην ιστορία, αφού το ετήσιο κόστος των δύο ρόστερ ανέρχεται στα 976 εκατ. ευρώ (536 η «Μπάρτσα», 440 η Ρεάλ), ενώ σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Deloitte, διασταυρώνουν τα ξίφη τους η πλουσιότερη ομάδα του κόσμου (Ρεάλ, 401,4 εκατ. ευρώ) με τη 2η στη λίστα (Μπαρτσελόνα, 365,9 εκατ.)! Μάλιστα, τα έξοδα των δύο ισπανικών συλλόγων για μεταγραφές το περασμένο καλοκαίρι αντιπροσώπευαν το 77% του κόστους του συνόλου των μεταγραφών που έγιναν στο ισπανικό πρωτάθλημα και υπολογίζεται στα 477 εκατ. ευρώ!

Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο τα χρήματα δεν βγάζουν πάντα νικητή, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα ετοιμάζουν τα όπλα τους για τη μεγάλη μάχη. Οι «μερένγκες», που είναι αήττητοι στο «σπίτι» τους, ψάχνουν τη νίκη όχι μόνο για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τον πρόωρο και άδοξο αποκλεισμό τους από το Champions League, αλλά και για να πάρουν εκδίκηση τόσο για την ήττα (0-1) στον πρώτο γύρο, αλλά κυρίως για την περυσινή συντριβή 2-6 στο «Μπερναμπέου».

Από την άλλη, οι «μπλαουγκράνα» στοχεύουν να επαναλάβουν τον περυσινό θρίαμβο έναντι της μισητής αντιπάλου. Στο στρατόπεδο της Ρεάλ υπάρχει αγωνία για τη συμμετοχή του Κακά, ενώ στην «Μπάρτσα» αμφίβολος είναι ο Ιμπραΐμοβιτς. Πάντως, οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι θα είναι εκεί και υπόσχονται ένα πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα!



ΕΞΠΡΕΣ
Περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα Κυριακάτικων εφημερίδων 11 / 4






Περισσότερα...

TV-Δορυφορική: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

Σαββατο 10 Απριλίου
-16:30 CONN-X SPORTS 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΑΝΝΟΒΕΡΟ - ΣΑΛΚΕ
-17:00 NOVASPORTS 1 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΜΑΡΟΥΣΙ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ
-17:00 Sport + ΒΟΛΕΪ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ: ΜΑΤΣΕΡΑΤΑ - ΜΟΝΤΕΝΑ
-17:00 ΕΤ1 ΠΟΛΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΚΑΠ (Γ): ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
-17:00 CONN-X SPORTS 1 Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΜΑΡΟΥΣΙ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ
-18:45 ΣΚΑΪ ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

19:00 Sport + ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
-19:00 CONN-X SPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΜΑΛΑΓΑ - ΣΕΒΙΛΛΗ -
-19:00 NET ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ - ΤΣΕΛΣΙ
-19:00 ΕΤ1 ΠΟΛΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΚΑΠ (Γ): ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
-19:00 NOVASPORTS 3 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΠΑΟΚ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
-19:30 CONN-X SPORTS 3 ΒΟΛΕΪ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: ΜΠΛΕΝΤ - ΤΡΕΝΤΙΝΟ
-19:30 CONN-X SPORTS 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ ΜΠΑΓΕΡΝ -

-21:00 CONN-X SPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΧΙΧΟΝ -
-21:45 NOVASPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ: ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ - ΙΝΤΕΡ
-22:00 NOVASPORTS 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΑΛΛΙΑΣ: ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ - ΜΠΟΡΝΤΟ -

-23:00 ΣΚΑΪ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Περισσότερα...

Τα παπούτσια του ποδοσφαιριστή..


Επειδή τα φωτάκια στα παπούτσια του ποδοσφαιριστή τράβηξαν τα βλέμματα όλων μας, ίσως περισσότερο και απο την τσόντα, ψάξαμε και βρήκαμε την μάρκα!!


Είναι τα.. red lights (κόκκινα φωτάκια) της MIKE (κινέζικης προέλευσης). Γιατί αυτά ξέρει, αυτά εμπιστεύεται...



trelokouneli.blogspot.com
Περισσότερα...

ΡΕΘΥΜΝΟ:Νέα αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος και κατ’ οίκον έρευνα στα Ζωνιανά

Νέα αυτοψία χώρου, στα Ζωνιανά όρη όπου τελέστηκε την Τρίτη το απόγευμα η ανθρωποκτονία του 60χρονου Μιχάλη Κάβαλου, πραγματοποίησαν προχθές το απόγευμα οι αστυνομικές αρχές υπό τον αστυνομικό διευθυντή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν μαζί τους ειδικά εκπαιδευμένα αστυνομικά σκυλιά καθώς και ειδικούς ανιχνευτές, προκειμένου να αναζητήσουν χρήσιμα για την προανάκριση και την ανάκριση στοιχεία που ίσως διαφωτίσουν τις συνθήκες του εγκλήματος. Στην τελευταία αυτοψία, φαίνεται ότι βρέθηκαν κάποια αξιοποιήσιμα στοιχεία ενώ να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη που έχει γίνει στο χώρο από την ημέρα του εγκλήματος.


«Κάθε αυτοψία προσθέτει νεότερα στοιχεία στην υπόθεση» είπε στα «Ρ.Ν.» ένας αξιωματικός από εκείνους που χειρίζονται την υπόθεση.

Νέα κατ’ οίκον έρευνα έγινε όμως χθες το πρωί και στα σπίτια των κατηγορουμένων για το έγκλημα, στα Ζωνιανά χωρίς να βρεθεί τίποτα περισσότερο από ένα κυνηγητικό όπλο.

Εν τω μεταξύ, αύριο το πρωί θα απολογηθούν στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, ο 52χρονος και ο 28χρονος γιός του που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού εκ προθέσεως, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.


rethnea.gr
Περισσότερα...

Η ΕΚΠΟΜΠΗ BLOG NEWS ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ


ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΤΟ ΙRAKLIO WEB RADIO ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ BLOGS .

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !

http://irakliowebradio2.blogspot.com/


Περισσότερα...

Τους έκοψαν τη δωρεάν μπύρα και προχωρούν σε απεργία

Τους έκοψαν τη δωρεάν μπύρα και οι εργαζόμενοι στην αποθήκη και τις μεταφορές του εργοστασίου παρασκευής της ζυθοποιίας Carlsberg,προχώρησαν σε απεργία.
Οι διαμαρτυρίες πυροδοτήθηκαν από την απόφαση της δανικής εταιρείας να θέσει νέους κανόνες στην κατανάλωση μπύρας κατά τη διάρκεια της εργασίας, όπως ανακοίνωσε ο Τζενς Μπέκκε, εκπρόσωπος των εργαζομένων της Carlsberg.

«Πάντα η εταιρεία προσέφερε δωρεάν μπύρες, νερό και ελαφριά ποτά καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου των εργαζομένων. Από την 1η Απριλίου τα ψυγεία είναι άδεια. Το μοναδικό μέρος που μπορείς να βρεις μπύρα πια είναι
η καντίνα στα διαλλείματα. Άσε που πρέπει να την αγοράσεις!», πρόσθεσε ο Μπέκκε.
Περισσότερα...

Αναβίωσαν το πρόσωπο 11χρονης της αρχαίας Αθήνας

Τα μαλλιά της μάλλον κοκκινωπά. Τα μάτια της καστανά. Τα δόντια της ελαφρώς πεταχτά. Η μύτη της ίσια. Το όνομα Μύρτις, δηλαδή Μυρτώ, νονοί της οι αρχαιολόγοι που την ανακάλυψαν και την βάφτισαν, με το σκεπτικό ότι το συγκεκριμένο όνομα ήταν ένα από τα πιο διαδεδομένα γυναικεία ονόματα της εποχής, ένα όνομα δισύλλαβο και εύηχο, που επιπλέον υπάρχει ακόμα με διαφορετική κατάληξη.

Ηταν ένα 11χρονο κορίτσι που έζησε και πέθανε πριν από 2.440 χρόνια, στα χρόνια του Πελοποννησιακού Πολέμου, η οποία μάς περιμένει από τις 15 Απριλίου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, για να μας ανοίξει ένα παράθυρο στην αρχαία Αθήνα.


Η Μύρτις υπήρξε ένα από τα πολλά θύματα του τυφοειδούς πυρετού που αφάνισε το ένα τρίτο του πληθυσμού της Αθήνας στο τέλος του 5ου αι. π.Χ. και μαζί τον σπουδαίο αθηναίο πολιτικό Περικλή.

Το κορίτσι τάφηκε βιαστικά σε έναν ομαδικό τάφο μαζί με ακόμη 150 ανθρώπους. Το κρανίο της Μύρτιδος δεν επελέγη τυχαία μεταξύ οκτώ παιδικών κρανίων. Ήταν το καλύτερα διατηρημένο, χωρίς oστικές απώλειες, και επιπλέον είχε ατόφια την κάτω γνάθο και όλα τα δόντια.

Το φύλο της αναγνωρίζεται από το πιγούνι της, που δεν είναι τόσο έντονο όσο των αγοριών, τα «μαλακά» τόξα στην περιοχή των φρυδιών και τη διάμετρο των κυνοδόντων της που είναι μικρότερος σε σχέση με τον αγοριών.

Η ηλικία της τέλος προσδιορίστηκε από την ανατολή των μόνιμων δοντιών και η μορφολογία των ακρορριζίων τους. Και γίνεται το πρώτο παιδί που ανακτά τη φυσιογνωμία του με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.

Η αρχή για την αναγέννηση της Μύρτιδος έγινε το 1995 όταν στη διάρκεια των ανασκαφών στον Κεραμεικό βρέθηκε σε ομαδικό τάφο ένα παιδικό κρανίο. Η άριστη διατήρηση του κρανίου παρακίνησε, το 2007, τον επίκουρο καθηγητή Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανώλη Παπαγρηγοράκη να επιχειρήσει την ανασύνθεση του προσώπου της. Μάλιστα για την επίτευξη του εγχειρήματος επιστρατεύθηκε η σύγχρονη τεχνολογία, ενώ η ανάπλαση του προσώπου έγινε στη Σουηδία.

Πιθανότητα λάθους ενδεχομένως υπάρχει, αφού ορισμένα μαλακά τμήματα του προσώπου, όπως η μύτη και τα αφτιά, δεν μπορούν να προσδιοριστούν μόνο από το κρανίο. Ωστόσο, «επειδή το κρανίο είναι ανέπαφο και έχει την κάτω γνάθο και όλα τα δόντια, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είμαστε πολύ κοντά στην πραγματική της μορφή», υποστηρίζει ο κ. Παπαγρηγοράκης.

Στο ερώτημα εάν ήταν όμορφη η Μύρτις, ο επιστήμονας θεωρεί πως «ήταν όπως τα κορίτσια της ηλικίας της στην Αθήνα της Κλασικής εποχής».

Όσο για το εάν είναι βέβαιος ότι ήταν καστανή, λέει: «Δεν είμαι. Άκουσα τη γνώμη των αρχαιολόγων, οι οποίοι μου υπέδειξαν ότι οι άνθρωποι εκείνη τη εποχή ήταν στην πλειονότητά τους καστανοί». Ο ίδιος σημειώνει ότι εάν υπήρχε οικονομική δυνατότητα για περαιτέρω έρευνα του DΝΑ, θα μπορούσε να εξακριβωθεί ακριβώς το χρώμα των ματιών και των μαλλιών.

Τι μας διδάσκει η Μύρτις για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο;

«Δεν έχουμε αλλάξει σχεδόν καθόλου εδώ και 4.000 χρόνια στο πρόσωπο, έχει όμως αλλάξει ο προσανατολισμός της ανάπτυξης του εγκεφαλικού κρανίου. Όσο περνούν τα χρόνια δηλαδή το κρανίο μας έρχεται πιο μπροστά, ενώ το πρόσωπό μας μικραίνει» επισημαίνει ο καθηγητής και προσθέτει:

«Πρέπει όμως να διευκρινίσουμε πως δεν γνωρίζουμε αν η Μύρτις ήταν Αθηναία, μπορεί να ήταν και δούλη από άλλη περιοχή, οπότε έχουμε μπροστά μας μια νεαρή κάτοικο της Αθήνας, όχι μία μετά βεβαιότητος Αθηναία».

Τα αίτια του λοιμού

Ο λοιμός, που έπληξε την Αθήνα από το 430 έως το 426 π.Χ., κόστισε τη ζωή σε 50.000 ανθρώπους. Φως σε αυτό το ιστορικό γεγονός και τα αίτια του αναμένεται να ρίξουν τα δόντια των νεκρών του ομαδικού τάφου που βρέθηκε επί των οδών Πειραιώς και Ιεράς Οδού.

Η έρευνα του επίκουρου καθηγητή Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανώλη Παπαγρηγοράκη αποδεικνύει πως το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για τυφοειδή πυρετό, μία ασθένεια που προκαλεί στα θύματά του πονοκέφαλο, πυρετό, εξανθήματα και διάρροια.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι επιστήμονες μελέτησαν τον πολφό των δοντιών των νεκρών, καθώς στην πολφική κοιλότητα διατηρείται στεγανό και ανεπηρέαστο το DΝΑ από εξωτερικές επιμολύνσεις. Και εντόπισαν πως το μικρόβιο ήταν Salmonella enterica serovar Τyphi, που είναι υπεύθυνο για την εκδήλωση τυφοειδούς πυρετού.


news247.gr
Περισσότερα...

Πένθος στην Πολωνία για τον τραγικό θάνατο του προέδρου Καζίνσκι και των επιβατών του αεροσκάφους

Σε πένθος έχει βυθίσει την Πολωνία η είδηση του θανάτου του προέδρου Λεχ Καζίνσκι, ο οποίος επέβαινε μαζί με την σύζυγό του και άλλους αξιωματούχους στο αεροσκάφος που συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου στο Σμολένσκ της Ρωσίας.

Με τις ελπίδες για επιζώντες να έχουν εξανεμιστεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας σύντομα θα προκηρυχθούν πρόωρες προεδρικές εκλογές. Επικεφαλής της χώρας αναλαμβάνει προσωρινά ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι.


Βάσει του Συντάγματος της Πολωνίας, η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών θα πρέπει να ανακοινωθεί εντός δύο εβδομάδων και οι εκλογές να διεξαχθούν μέσα σε διάστημα δύο μηνών.

Ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τασκ συγκάλεσε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα κρατικά κτήρια. Ήδη, οι Πολωνοί συρρέουν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για να αφήσουν λίγα λουλούδια και να ανάψουν κεριά στη μνήμη του Καζίνσκι.

Το χρονικό της τραγωδίας

Στο αεροσκάφος, τύπου Tupolev 154, επέβαιναν περίπου 100 άνθρωποι. Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για 132 επιβαίνοντες, ενώ Ρώσοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 96 άτομα, εκ των οποίων οι 88 ήταν μέλη της πολωνικής αντιπροσωπείας. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας είπε ότι στη λίστα επιβατών βρίσκονταν 89 άνθρωποι, αλλά ένας δεν ταξίδεψε.

Μαζί με τον Λεχ Καζίνσκι και τη σύζυγό του ταξίδευαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Κρέμερ και ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας. Ρωσικά και Πολωνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Ο Καζίνσκι και η συνοδεία του ταξίδευαν στη Ρωσία για την επέτειο των 70 χρόνων από τη Σφαγή του Κατίν, όταν οι Σοβιετικοί σκότωσαν χιλιάδες Πολωνούς κρατούμενους, κυρίως στρατιωτικούς και άνδρες των σωμάτων ασφαλείας.

Οι πρώτες πληροφορίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το δυστύχημα να οφείλεται σε λάθος του κυβερνήτη του αεροσκάφους. Συγκεκριμένα, προτάθηκε στον πιλότο να προσγειωθεί είτε στο Μινσκ ή στη Μόσχα, όμως με δική του πρωτοβουλία επιχείρησε τέσσερις φορές να προσγειωθεί κοντά στο Σμόλενσκ.

Η τελευταία προσπάθεια απέβη μοιραία, καθώς το αεροπλάνο ακούμπησε σε κλαδιά δέντρων, κατέπεσε και ανεφλέγη, απέχοντας μόνο περί τα 300-400 μέτρα από το διάδρομο προσγείωσης.

Καθοριστικό ρόλο φαίνεται ότι έπαιξαν και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς η ορατότητα ήταν περιορισμένη εξαιτίας της ομίχλης.

Το προεδρικό αεροσκάφος ήταν ηλικίας τουλάχιστον 20 ετών. Πολωνοί αξιωματούχοι έχουν ζητήσει κατ' επανάληψη την αντικατάσταση των Tupolev 154, όμως οικονομικοί λόγοι δεν το έχουν επιτρέψει. Πρόσφατα, η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot απέσυρε όλα τα αεροσκάφη αυτού του τύπου.

Σύμφωνα με στοιχεία του διεθνούς Δικτύου για την Ασφάλεια Πτήσεων, μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί 66 δυστυχήματα με Tupolev 154, εκ των οποίων έξι την τελευταία πενταετία.


ΤΑ ΝΕΑ
Περισσότερα...

Πρώτο θέμα στο site της UEFA ο Παναθηναϊκός

Τι κι αν απόψε διεξάγεται στην Ισπανία το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή Ισπανίας; Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ πρώτο θέμα είναι ο Παναθηναϊκός.

Το site της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου έχει αφιέρωμα στην ολοκλήρωση των πιο πολλών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, το οποίο διανθίζει με μια φωτογραφία του Σισέ και του Νίνη. Το αφιέρωμα αναφέρει ότι «την ώρα που στα υπόλοιπα πρωταθλήματα τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να πανηγυρίσει τον τίτλο».

Συγκεκριμένα, υπάρχει αναφορά στα 22 γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ, ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις του Σωτήρη Νίνη, όπου ο νεαρός παίκτης αναφέρει ότι «δεν μπορεί να περιμένει» μέχρι την Κυριακή. «Θέλουμε να κερδίσουμε και να πανηγυρίσουμε τον τίτλο μπροστά στους οπαδούς μας», λέει χαρακτηριστικά.

star.gr
Περισσότερα...

Αγριο επεισόδιο στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε ρινγκ μετατράπηκε χθες το βράδυ η πλατεία Λιονταριών, όταν δύο νεαροί ξυλοκόπησαν άγρια μια άλλη παρέα για άγνωστη αιτία.
Το περιστατικό που σημειώθηκε στο κεντρικότατο σημείο της πόλης του Ηρακλείου, την ώρα που πολύς κόσμος διέρχεται από εκεί, αναστάτωσε αυτόπτες μάρτυρες και καταστηματάρχες.
Η αγριότητα της συμπλοκής ήταν τέτοια που ανάγκασε όσους βρέθηκαν στο σημείο και παρακολούθησαν τη σκηνή να καλέσουν άμεσα την αστυνομία.
Παρά το γεγονός ότι ομάδα ανδρών του ΤΑΕ έφτασε άμεσα στο σημείο, οι δράστες αλλά και τα θύματα είχαν αποχωρήσει από την πλατεία.
Οι νεαροί ταραξίες, ηλικίας 21 και 23 ετών, όμως, δεν κατάφεραν να ξεφύγουν της σύλληψης.

Οι έρευνες των αστυνομικών επεκτάθηκαν γρήγορα στη γύρω περιοχή, εντοπίζοντάς τους στο πάρκο του Θεοτοκόπουλου.
Οι δύο άνδρες αποπειράθηκαν να ξεφύγουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μάλιστα, στη διάρκεια της προσπάθειάς τους αυτής, πέταξαν το πιστόλι που είχαν μαζί τους, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.
Η αστυνομία τώρα ερευνά το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να έχουν πρωταγωνιστήσει και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Μαστροπεία
Την ίδια ώρα συνεχίζονται και τα περιστατικά μαστροπείας στο Ηράκλειο, στα οποία πρωταγωνιστούν κυρίως αλλοδαποί. Μέσα σε μόλις λίγες ημέρες ένας ακόμη αλλοδαπός συνελήφθη, γιατί εξέδιδε μια 16χρονη ομοεθνή του στη μαστροπεία.
Οι άνδρες της Ομάδας Επιχειρησιακής Ετοιμότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, έπειτα από πληροφορίες που είχαν, προχώρησαν στη σύλληψη των δύο ατόμων. Συγκεκριμένα, ένας αστυνομικός, προσποιούμενος τον πελάτη, έκλεισε ραντεβού, υποτίθεται για να συνευρεθεί με την ανήλικη κοπέλα, έναντι του ποσού των 50 ευρώ.
Οταν έφτασαν, όμως, στο προκαθορισμένο σημείο, στο σπίτι της κοπέλας, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

www.2810.gr/
Περισσότερα...

Κατασχέθηκε πλοίο με ένα εκατομμύριο πακέτα λαθραία τσιγάρα

Πλοίο με ένα εκατομμύριο πακέτα λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από τις αρχές στις τρεις τα ξημερώματα στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι διωκτικές αρχές σε συνδυασμένη επιχείρηση εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή Χαλάστρα Καλοχωρίου του Θερμαϊκού Κόλπου το φορτηγό πλοίο «SVESA» σημαίας Ουκρανίας, με πλήρωμα επτά αλλοδαπούς, κατά τη στιγμή που επιχειρήθηκε να εξαχθεί το λαθραίο φορτίο τσιγάρων.

Το πλοίο ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε συνοδευόμενο από πλωτό του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου κατέπλευσε στις 05:00.

Σύμφωνα με έγγραφα φορτωτικών που βρέθηκαν, το «SVESA» μετέφερε 2.024 κιβώτια (Master cases) που περιέχουν 1.012.000 πακέτα τσιγάρων περίπου, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ακριβούς καταμέτρησης.

Για το περιστατικό, ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε τη σύλληψη των ναυτικών και το σχηματισμό δικογραφίας από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, εντός των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, ενώ τόσο το πλοίο, όσο και το παράνομο φορτίο του κατασχέθηκαν.

ΑΠΕ
Περισσότερα...

Συνετρίβη το αεροσκάφος του πολωνού προέδρου. Νεκρός ο πρόεδρος και οι 132 επιβαίνοντες

Αεροσκάφος Τουπόλεφ 154 που μετέφερε τον πολωνό πρόεδρο Λεχ Κατσίνσκι από την Βαρσοβία στο Σμόλενσκ συνετρίβη λίγο πριν την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της ρωσικής πόλης, ανακοίνωσε ο Πιοτρ Πασκόφσκι εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών. "Το αεροσκάφος έπεσε πάνω σε δέντρα, συνετρίβη και έπιασε φωτιά".
Και οι 132 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος του μετέφερε τον πολωνό πρόεδρο Λεχ Κατσίνσκι από την Βαρσοβία στο Σμόλενσκ είναι νεκροί, μετέδωσε πολωνικά και ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.


Ο πρόεδρος Κατσίνσκι μαζί με την σύζυγό του και οικογένειες πολωνών αξιωματικών που εκτελέστηκαν από το σταλινικό καθεστώς πριν 70 χρόνια μετέβαιναν στο Κατίν κοντά στο Σμόλενσκ για να παραστούν σε τελετή στη μνήμη τους. Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ "ενημερώθηκε αμέσως" για το δυστύχημα και ζήτησε από τον υπουργό Εκτάκτων Αναγκών Σεργκέι Σοΐγκου να σπεύσει το σημείο της καταστροφής, ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο.
"Αφάνταστη τραγωδία" χαρακτήρισε ο ιστορικός ηγέτης των συνδικαλιστών Λεχ Βαλέσα το αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του προέδρου της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι και άλλων πολωνών αξιωματούχων σήμερα στη Ρωσία.


"Χριστέ, Παναγία, είναι μία αφάνταστη τραγωδία, μία αφάνταστη καταστροφή" δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας, όταν πληροφορήθηκε για τη συντριβή του αεροσκάφους όπου επέβαινε ο Λεχ Κατσίνσκι. "Πριν από 70 χρόνια στο Κατίν, οι Σοβιετικοί είχαν εξολοθρεύσει την πολωνική ελίτ. Σήμερα χάθηκε η πολωνική ελίτ καθώς πήγαινε να αποτίσει φόρο τιμής στους πολωνούς που σκοτώθηκαν το 1940" πρόσθεσε ο Λεχ Βαλέσα.


Περισσότερα...

Ράδιο Αρβύλα: Ο Γιώργος Παπαδάκης και το φεγγάρι !




Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ-ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης: Εκδηλώσεις από σήμερα αφιερωμένες στον Ν. Κούνδουρο

Με αφιέρωμα στο έργο και τη ζωή του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου ανοίγει σήμερα Σάββατο στα Χανιά, η αυλαία των εκδηλώσεων που οργανώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 Απριλίου και θα φιλοξενηθούν στο Μεγάλο Αρσενάλι στην παλιά πόλη των Χανίων, καθώς και στο Βενιζέλειο Ωδείο της πόλης.

Το αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο, θα περιλαμβάνει έκθεση, προβολές και ομιλίες με στιγμιότυπα από την πορεία που έχει διανύσει μέχρι σήμερα.

Η έκθεση φιλοξενήθηκε πρόσφατα σε τρεις χώρους στην Αθήνα (Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Μουσείο Μπενάκη και Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου) και περιλαμβάνει φωτογραφίες επεξεργασμένες έτσι, ώστε ξεπερνώντας το αρχικό μέγεθος των 35 mm του κινηματογραφικού negatif, να αποτελούν αυτόνομα έργα φωτογραφικής τέχνης.


Περισσότερα...

Πέρασμα και από την Κρήτη:Ο γύρος του κόσμου με ένα άλογο

Με μοναδικό κίνητρο την αγάπη του για το άλογο και την περιέργειά του για να γνωρίσει τον υπόλοιπο κόσμο και τους ανθρώπους του, ένας 51χρονος Γάλλος εδώ και 36 χρόνια πραγματοποιεί το γύρο του κόσμου με… άλογο!
Ο λόγος για τον… περιπετειώδη ψυχολόγο Τιερί Πόστι (Thierry Posty). Ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα βουνά της Γαλλίας και έμαθε από νωρίς να αγαπάει τα ζώα και τη φύση. Στο παιδικό του μυαλό, όμως, υπήρχε το όνειρο να καταφέρει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, με συντροφιά του τον καλύτερό του φίλο, το άλογο.
Με το πέρασμα του χρόνου η επιθυμία του ολοένα και μεγάλωνε.

Αν και τότε το όνειρο αυτό φάνταζε απίθανο, στα 18 του χρόνια ο Πιερί αποφάσισε να κάνει τα πρώτα του βήματα για την επίτευξη του σχεδίου του, να γυρίσει τον κόσμο, καλπάζοντας. Οι πρώτες δειλές εβδομάδες ταξιδιού στην Ευρώπη έγιναν μήνες και έδωσαν τη θέση τους σε μέρη, όπως η Κορέα και τα νησιά Γκαλαπάγκος, ώστε σήμερα να μετρά 74.000 χιλιόμετρα στις πέντε ηπείρους!
Ποτέ δεν μετάνιωσε για την επιλογή του και για όλες τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα, αντιθέτως θα ήθελε να ξαναζήσει αυτήν την εμπειρία από την αρχή.
Εδώ και μερικές ημέρες βρίσκεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Αβδού, όπου φιλοξενείται από τον κ. Στέλιο Βασιλάκη, ιδρυτικό μέλος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του Αλόγου (ΠΑΣΥΦΑ). Ο κ. Βασιλάκης, μάλιστα, του πρόσφερε και το άλογο με το οποίο ο Πιερί θα ξεκινήσει την περιπέτειά του στο νησί μας.

Είναι η δεύτερη φορά που ο ίδιος επισκέπτεται την Κρήτη. Η πρώτη ήταν στα 20 του χρόνια με τη συντροφιά των φίλων του. Από τότε είχε ανακαλύψει τις ομορφιές του νησιού και της φύσης του.

Προορισμοί χωρίς πρόγραμμα
Ο προηγούμενος προορισμός του ήταν η Αίγυπτος, ενώ αμέσως μετά την Κρήτη θα ταξιδέψει και στην υπόλοιπη Ελλάδα και στη συνέχεια στην Πολωνία.
Βέβαια, τα σχέδιά του μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, γιατί απλά, όπως εξηγεί ο Τιερί στην «Τ», δεν έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα.
«Πάω όπου φυσάει ο άνεμος» αναφέρει χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι οι προορισμοί του επιλέγονται πάντα από τον ίδιο με βάση τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν κάθε εποχή και φυσικά τα γούστα του.

«Εάν μου αρέσει ένα μέρος, φυσικά και θα κάτσω περισσότερο από ό,τι υπολόγιζα αρχικά. Μου αρέσει να εναλλάσσονται τα τοπία, να υπάρχει κάτι ενδιαφέρον να δω και φυσικά να γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους» αναφέρει.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ένας από τους λόγους που τον οδηγούν στα ταξίδια του. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του τυχερό που έχει γνωρίσει τόσους πολλούς καλούς και φιλόξενους ανθρώπους.
«Αγαπώ πολύ τους ανθρώπους και νομίζω ότι τους δημιουργώ παρόμοια συναισθήματα. Μου αρέσει να μιλώ μαζί τους, ανεξάρτητα από τη γλώσσα ή τη θρησκεία τους. Αν και πολλές φορές στην αρχή δεν μπορούσα να συνεννοηθώ μαζί τους, πάντα καταλήγαμε στο τέλος να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο και να γινόμαστε φίλοι».


«Υπάρχουν δυσκολίες αλλά η ζωή είναι έτσι κι αλλιώς μία περιπέτεια»
Για τους περισσότερους από εμάς, αυτού του είδους τα ταξίδια φαντάζουν γεμάτα δυσκολίες και αντιξοότητες, όμως στα μάτια του Τιερί είναι ακόμη μία περιπέτεια. Επειδή, όμως, η έννοια της περιπέτειας δεν συνάδει με την έννοια της πολυτέλειας, ο ίδιος δεν μένει σε ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, δεν πηγαίνει σε εστιατόρια για να φάει, δεν διασκεδάζει σε νυχτερινά μαγαζιά και καφετέριες, ενώ πολλές φορές δεν έχει καν την πολυτέλεια να πλυθεί…
Τίποτα από τα παραπάνω, όμως, δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τον Τιερί, ο οποίος με ένα μικρό σακίδιο και μία σκηνή έχει γυρίσει ολόκληρο τον κόσμο. Το φαγητό του εξαρτάται συνήθως από την καλοσύνη των ανθρώπων στις χώρες που επισκέπτεται, ενώ μεγαλύτερό του μέλημα αποτελεί το φαγητό και η ασφάλεια του αλόγου του. «Είναι σαν να έχω έναν ακόμη άνθρωπο μαζί μου. Πρώτα με ενδιαφέρει τι θα φάει το άλογό μου και μετά εγώ» επισημαίνει.
Σε ερώτηση της «Τ» για το εάν υπήρχαν κίνδυνοι στα ταξίδια του, ο ίδιος απάντησε: «Σαφώς και υπήρξαν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με σταμάτησαν. Βέβαια, πρέπει να τονίσω ότι τα περιστατικά που μου έτυχαν ήταν ελάχιστα σε σχέση με τα μέρη που επισκέφτηκα».
Επίσης, ο ίδιος δεν ξεχωρίζει κανένα μέρος της γης από το άλλο. «Ολες οι χώρες έχουν τα καλά τους και τα κακά τους. Δεν μπορώ να πω για καμία ότι μου αρέσει καλύτερα» καταλήγει.
Το «στήριγμα» στην Κρήτη
Ο κ. Βασιλάκης είναι ένας από τους ανθρώπους που στηρίζει την προσπάθεια του Τιερί στην Κρήτη. Ο ίδιος διατηρεί ένα μεγάλο χώρο αναπαραγωγής αλόγων στο Αβδού, όπου προσπαθεί να διασώσει το κρητικό άλογο, το γεωργαλίδικο. Σήμερα, μετά από 25 χρόνια, έχει 35 άλογα στην κατοχή του, ενώ τη μεγάλη του αγάπη για τα άλογα την έχει μεταφέρει και στα παιδιά του, που ασχολούνται επίσης με αυτά.

Το αγαπημένο του άλογο, ο Πέλοπας, του οποίου τους απογόνους ελπίζει ότι θα αποκτήσουν πολλοί Κρητικοί, είναι η δική του συντροφιά. «Το γεωργαλίδικο είναι ένα από τα καλύτερα άλογα που υπάρχουν. Κατάφερε να επιβιώσει παρά τις αντιξοότητες στο πέρασμα του χρόνου και γι' αυτό θέλω και να το σώσω μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου» εξηγεί.

«Άγιο γιωργαλίδικο,
τρισένδοξο μπεγύρι,
εσένα διάλεξε ο θεός,
να περπατεί στην Κρήτη» συνηθίζει να λέει ο κ. Βασιλάκης, εξυμνώντας τις χάρες του γεωργαλίδικου.

Της Εμμανουέλας Μαραγκουδάκη - ΤΟΛΜΗ
Περισσότερα...

Στον αέρα σήμερα νέο ροζ dvd της Τζούλιας (Διάρκειας μόλις 1' και 8'' )

Σε γνωστή πορνογραφική ιστοσελίδα του διαδικτύου έχει διαρρεύσει εδώ και μερικές ώρες ένα νέο ροζ βίντεο, που δείχνει την Τζούλια Αλεξανδράτου σε... προσωπικές στιγμές.

Το βίντεο ονομάζεται «Julia Podosfairistis» και έχει διάρκεια ένα λεπτό και οκτώ δευτερόλετπα. Έχει τραβηχθεί από μονοκάμερο και δείχνει σε κάθε περίπτωση ερασιτεχνικό (ή τουλάχιστον πιο ερασιτεχνικό από το προηγούμενο).
Για ακόμα μια φορά δεν φαίνεται το πρόσωπο του παρτενέρ, που πάντως φοράει αθλητικά παπούτσια (και μόνο αυτά). Εικονίζεται όμως η Τζούλια (ή τουλάχιστον κάποια που της μοιάζει πολύ) που ενώ κάθεται στα... τέσσερα, κάνει πλακίτσες προς την κάμερα, γελά και... παίζει με τα μαλλιά της

Στην έναρξη του βίντεο η Τζούλια εμφανίζεται να λέει ένα «είστε γελοίες όλες». Μεσολαβούν στιγμές «απόλαυσης» και έντονων κραυγών, που συνοδεύονται μάλιστα από την μουσική υπόκρουση διαφόρων διαφημιστικών σποτ, καθώς προφανώς έχει μείνει ανοιχτή κάποια τηλεόραση. Στο τέλος ακούμε πάλι την Τζούλια να πετάει ένα (θεϊκό) «φτάνει πια, βαρέθηκα».

Το αστείο είναι ότι δεν φαίνεται να έχει βαρεθεί ο καμεραμάν, που συνεχίζει να τραβάει, οπότε ακούγεται σχεδόν αμέσως και μια ανδρική φωνή να λέει «κλείστο», απαιτώντας να σταματήσει το γύρισμα η κάμερα. Μια φωνή που μοιάζει υπερβολικά με αυτήν του Μένιου Φουρθιώτη...

star.gr
Περισσότερα...

ΕΥΡΩΠΗ-Ολα τα παιγνίδια του Σαββατοκύριακου- Τα φώτα στο Ρεάλ-Μπαρτσελόνα

To "clasico" μονοπωλεί το αγωνιστικό ενδιαφέρον όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και όλο τον πλανήτη αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα κοντράρονται στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" σε ένα ντέρμπι που γίνεται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, καθώς οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή.
Όσον αφορά στην υπόλοιπη Ευρώπη, μεγάλη "μάχη" κορυφής γίνεται στην Κύπρο μεταξύ της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης για την 2η αγωνιστική των play-offs, ενώ στην Γερμανία η Λεβερκούζεν υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου.

Ντέρμπι υπάρχει στην Ολλανδία και την Πορτογαλία, με την Αϊντχόφεν να φιλοξενεί την Φέγενοορντ και την Μπενφίκα την Σπόρτινγκ. Οι φιλοξενούμενες ομάδες πάντως δεν διεκδικούν τίτλο, ενώ το ντέρμπι της Λισαβόνας θα διεξαχθεί την Τρίτη.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:το πρόγραμμα των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων:


Premier League - 34η αγωνιστική

Σάββατο
Χαλ - Μπέρνλι (17:00)
Γουέστ Χαμ - Σάντερλαντ
Κυριακή
Γουλβς - Στόουκ (14:00)
Μπλάκμπερν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Λίβερπουλ - Φούλαμ (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι - Μπέρμιγχαμ (18:00)
Τρίτη
Τσέλσι - Μπόλτον (22:00)
Τετάρτη
Άστον Βίλα - Έβερτον (21:45)
Γουΐγκαν - Πόρτσμουθ
Τότεναμ - Άρσεναλ (22:00)

Serie A - 33η αγωνιστική

Σάββατο
Νάπολι - Πάρμα (19:00)
Φιορεντίνα - Ίντερ (21:45)
Κυριακή
Ρόμα - Αταλάντα (16:00)
Σιένα - Μπάρι
Γιουβέντους - Κάλιαρι
Μίλαν - Κατάνια
Παλέρμο - Κιέβο
Μπολόνια - Λάτσιο
Λιβόρνο - Ουντινέζε
Σαμπντόρια - Τζένοα (21:45)

Primera Division - 31η αγωνιστική

Σάββατο
Μάλαγα - Σεβίλλη (19:00)
Τενερίφη - Βαγιαδολίδ (21:00)
Βιγιαρεάλ - Χιχόν
Χερέθ - Χετάφε
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα (23:00)
Κυριακή
Ντεπορτίβο - Σανταντέρ (18:00)
Μπιλμπάο - Αλμερία
Οσασούνα - Σαραγόσα
Εσπανιόλ - Ατλέτικο (20:00)
Μαγιόρκα - Βαλένθια (22:00)

Ligue 1 - 32η αγωνιστική

Σάββατο
Λε Μαν - Μονπελιέ (20:00)
Λανς - Μπουλόν
Λοριάν - Ρεν
Μονακό - Βαλενσιέν
Σοσό - Σεντ-Ετιέν
Τουλούζ - Γκρενόμπλ
Παρί Σ.Ζ. - Μπορντό (22:00)
Κυριακή
Λιόν - Λιλ (18:00)
Νανσί - Οσέρ
Μαρσέιγ - Νις (22:00)

Bundesliga - 30ή αγωνιστική

Παρασκευή
Γκλάντμπαχ - Φρανκφούρτη
Σάββατο
Χέρτα - Στουτγκάρδη (16:30)
Μάιντζ - Ντόρτμουντ
Ανόβερο - Σάλκε
Χόφενχαϊμ - Κολωνία
Βέρντερ - Φράιμπουργκ
Λεβερκούζεν - Μπάγερν (19:30)
Κυριακή
Μπόχουμ - Αμβούργο (16:30)
Νυρεμβέργη - Βόλφσμπουργκ (18:30)

Liga Sagres - 26η αγωνιστική

Παρασκευή
Ναβάλ - Νασιονάλ (22:15)
Σάββατο
Λεϊρία - Μπράγκα (21:15)
Ρίο Άβε - Πόρτο (22:15)
Κυριακή
Μαρίτιμο - Μπελενένσες (18:00)
Λεϊσόες - Πάσος Φερέιρα
Γκιμαράες - Ολαλένσε (22:15)
Δευτέρα
Σετούμπαλ - Ακαντέμικα (22:15)
Τρίτη
Μπενφίκα - Σπόρτινγκ (22:15)

Eredivisie - 31η αγωνιστική

Παρασκευή
Βάαλβαϊκ - Φίτεσε (21:45)
Σάββατο
Τβέντε - Χέερενφεεν (19:45)
Νάιμενγκεν - Άλκμααρ (20:45)
Μπρέντα - Ρόντα
Σπάρτα Ρότερνταμ - Χέρακλες (21:45)
Κυριακή
Αϊντχόφεν - Φέγενοορντ (13:30)
Ουτρέχτη - Ντεν Χάαγκ
Άγιαξ - Φένλο (15:30)
Γκρόνινγκεν - Βίλεμ

Scottish Premier League - 33η αγωνιστική

Σάββατο
Φόλκερκ - Σεντ Μίρεν (17:00)
Χάμιλτον - Χιμπέρνιαν
Χαρτς - Κιλμάρνοκ
Κυριακή
Αμπερντίν - Σεντ Τζόνστοουν (14:45)
Τρίτη
Σέλτικ - Μάδεργουελ (21:45)
Νταντί Γιουνάιτεντ - Ρέιντζερς (21:45)

Süper Lig - 29η αγωνιστική

Παρασκευή
Γκαζιάντεπσπορ - Μανίσασπορ (20:00)
Σάββατο
Αντάλιασπορ - Ίστανμπουλ (15:00)
Μπεσικτάς - Τράμπζονπορ (19:00)
Κυριακή
Άνκαρασπορ - Φενέρμπαχτσε 0-3 (στα χαρτιά)
Γκεντσλερμπιρλιγί - Μπούρσασπορ (15:00)
Κασίμπασα - Ανκαραγκιουτσού
Ντενίζλισπορ - Εσκισέχιρσπορ (17:00)
Γαλατάσαράι - Ντιγιάρμπακιρσπορ (19:00)
Δευτέρα
Καϊσέρισπορ - Σίβασπορ (20:00)

Κύπρος - 28η αγωνιστική (2η των play-offs)

Σάββατο
Εθνικός - ΕΝΠ (17:00)
ΑΕΛ - ΑΠΟΠ/Κινύρας
Κυριακή
ΑΕΠ - Άρης (17:00)
Ερμής - Δόξα
Απόλλων - ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια - Ανόρθωση

Jupiler League - 34η αγωνιστική (4η των play-offs)

Παρασκευή
Σιντ-Τρούιντεντ - Άντερλεχτ (21:30)
Σάββατο
Κόρτραϊκ - Ζούλτε-Βάλεγκεμ (19:00)
Κυριακή
Μπριζ - Γάνδη (21:30)

Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Να μην πουλήσουν οι ελαιοπαραγωγοί

Υπομονή συνιστάται από τους εμπόρους ελαιολάδου και από τα Ελαιουργεία στους Χανιώτες ελαιοπαραγωγούς, προκειμένου να πωλήσουν το λάδι τους σε καλύτερες τιμές μετά από μερικές εβδομάδες. Φέτος μπορεί μεν η παραγωγή του προϊόντος να είναι πολύ χαμηλή στο νομό Χανίων, λόγω των ασθενειών που έπληξαν τον καρπό την προηγούμενη περίοδο αλλά και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, όμως από την άλλη η ποιότητα του ελαιολάδου είναι πολύ καλή και είναι κρίμα, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, να «κόβουν» οι παραγωγοί το λάδι που έχουν στην κατοχή τους και να το πουλάνε στις εξευτελιστικές τιμές, που παρατηρούνται σήμερα στην εγχώρια αγορά.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελαιουργών νομού Χανίων και έμπορος λαδιού από τον Αποκόρωνα Γιάννης Ρουμπεδάκης υπογράμμισε στο «ν.Κ.» ότι «οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Χανίων απαιτείται να κάνουν υπομονή τη δεδομένη χρονική στιγμή και να μην πουλάνε στις πολύ χαμηλές τιμές που υφίστανται αυτή τη στιγμή το λάδι τους, διότι αυτή την περίοδο υπάρχει μία μεγάλη ζήτηση για τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, μέχρι τις 5 γραμμές, από εμπόρους του Εξωτερικού και παρατηρείται το φαινόμενο να εφοδιάζεται τώρα η αγορά από την Πελοπόννησο, η οποία είχε πολύ μεγάλη παραγωγή φέτος. Ευελπιστούμε ότι τους επόμενους μήνες και η Κρήτη θα «μπει» στο παιγνίδι της διάθεσης του ελαιολάδου της σ' αυτές τις αγορές του Εσωτερικού και του Εξωτερικού, λόγω της καλής ποιότητας που έχουμε, οπότε θα πάρει καλύτερες τιμές. Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη».

Προσθέτοντας ότι «η παραγωγή του λαδιού φέτος στο νομό Χανίων είναι η κατώτερη των τελευταίων χρόνων. Ευτυχώς το ελαιόλαδο που παράχθηκε δεν ήταν κακής ποιότητας και η προσπάθεια που έγινε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων ήταν πάρα πολύ καλή, με αποτέλεσμα να μην έχουμε προσβολή από το δάκο και οι ποιότητες που βγήκαν τελικά ήταν άριστες.

Είδαμε δηλαδή ότι το 90% της συνολικής παραγωγής, ίσως και περισσότερο, να έχει οξύτητα κάτω από 0,5 βαθμούς και να είναι έξτρα παρθένο. Αυτή ήταν η επιτυχία που είχαμε φέτος. Βεβαίως δεν πρέπει να παραληφθεί ότι είχαμε πολύ μικρή παραγωγή». Τέλος ο κ. Ρουμπεδάκης σημείωσε: «Εμείς συμβουλεύουμε το Χανιώτη παραγωγό να κάνει υπομονή, γιατί έχει βγάλει άριστη ποιότητα ελαιολάδου και να μην πάει στην αγορά, για ν' αποκομίσει τιμές, οι οποίες είναι ακόμα πάρα πολύ χαμηλές». Ο κ. Ρουμπεδάκης επεσήμανε εξάλλου ότι «οι τιμές πώλησης του έξτρα παρθένου ελαιολάδου 0,3 βαθμών, που δίνει ο ΣΕΔΗΚ στη δημοσιότητα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι τελείως διαφορετικές από την πραγματική αγορά. Οι τιμές που ίσχυαν χθες στα Χανιά ήταν 2,15 ευρώ το κιλό τοις μετρητοίς για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με οξύτητα 0,3 βαθμών. Οι Ιταλοί αντίθετα το αγόραζαν από την Ελλάδα από 2,40 μέχρι 2,45 ευρώ το κιλό από την Ελλάδα στην ίδια οξύτητα, ενώ αντίθετα οι ελαιοπαραγωγοί από την Ιταλία πωλούσαν το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προς 3,20 ευρώ περίπου το κιλό.

Οι Ιταλοί έμποροι ως γνωστό αγοράζουν λάδι απ' όπου μπορούν πιο φθηνά. Έτσι παίρνουν μεγάλες ποσότητες λαδιού από την Ελλάδα και από την Ισπανία, το κάνουν

Μείγμα και το πουλάνε στη συνέχεια ως Ιταλικό. Αντίθετα ο ΣΕΔΗΚ, στον κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από μερικές ημέρες, δίνει τιμές παραγωγού, που δεν είναι πάντα οι πραγματικές τιμές της αγοράς. ΄Η μάλλον ποτέ δεν ήταν οι τιμές της αγοράς. Γιατί τις τιμές που παίρνει ως ενδεικτικές τις λαμβάνει πάντα από τις Ενώσεις και οι περισσότερες Ενώσεις, που αναφέρει είναι «κλεισμένες» και δεν είναι για μεγάλες ποσότητες, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα ν' αγοράσουν μεγάλες ποσότητες. Επίσης οι Ενώσεις αυτές πληρώνουν τους παραγωγούς μ' επιταγές, επομένως οι τιμές δεν είναι καν πραγματικές. Η δική μου γνώμη είναι ότι το λάδι πηγαίνει πάρα πολύ καλά και το μόνο που πρέπει να κάνει ο παραγωγός είναι να ρίξει το κόστος, για να είμαστε ανταγωνιστικοί και όσον αφορά τις τιμές.

Και υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι, για να πέσει το κόστος».

Μ.Π. - kirikas.net

Περισσότερα...

Πες μου σύντεκνε



satira-epikerotitas.blogspot.com


Περισσότερα...

ΡΕΘΥΜΝΟ:Πρόστιμα «φωτιά» για τους παραβάτες της παραλίας

Πρόστιμα «φωτιά» περιμένουν κάποιοι από τους επιχειρηματίες της παραλιακής, οι οποίοι συνεχίζουν να μην συμμορφώνονται με τα νόμιμα και να διατηρούν αυθαίρετες κατασκευές στον κοινόχρηστο, τον δημόσιο δηλαδή χώρο.

Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ετοιμάζει τα πρωτόκολλα καθορισμού αποζημίωσης για αυθαίρετη χρήση, το δεύτερο βήμα μετά τα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής που εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο έχουν εκδοθεί και για τα οποία περίπου 10 ιδιοκτήτες είχαν υποβάλει αίτηση ανακοπής στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα η διαδικασία να έχει σταματήσει.

Η αποζημίωση για την αυθαίρετη χρήση του δημόσιου χώρου θα ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τους συγκεκριμένους καταστηματάρχες, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Πρόκειται για μία διαδικασία, που ουσιαστικά πρώτη φορά ενεργοποιείται και αυτό διότι μέχρι σήμερα όλα έμεναν στο πρώτο στάδιο, δηλαδή στα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής, τα οποία, όμως ουδέποτε εφαρμόζονταν. Οι καταστηματάρχες φρόντιζαν να προχωρούν στις νομικές διαδικασίες που προβλέπονται, δηλαδή σε αιτήσεις ανακοπής, και εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων ουδέποτε η Κτηματική Υπηρεσία προχωρούσε στην επόμενη φάση.

Αξίζει, δε, να σημειώσουμε ότι το τρίτο βήμα, σε περίπτωση που οι καταστηματάρχες δεν συμμορφωθούν και δεν απομακρύνουν τις αυθαίρετες κατασκευές από το δημόσιο χώρο, είναι τα πρωτόκολλα κατεδάφισης, τα οποία βέβαια δύσκολα μπορούν να εφαρμοστούν στη συγκεκριμένη περίπτωση. Και αυτό, γιατί οι αυθαίρετες κατασκευές έχουν φτιαχτεί πάνω στις νόμιμες, δηλαδή τα κιόσκια.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη φορά οι αρμόδιες για την επιβολή της νομιμότητας και της τάξης στη χερσαία ζώνη του λιμένος, υπηρεσίες εμφανίζονται αποφασισμένες να προχωρήσουν σε όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, ώστε πλέον στην παραλιακή να επανέλθει η νομιμότητα.

Μάλιστα, πλέον υπάρχει – όπως αναφέρουν αρμόδιοι – η πολιτική πια απόφαση οι καταστηματάρχες που δεν φροντίσουν να συμμορφωθούν και άρα να πληρούν τις προϋποθέσεις για να βγάλουν άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, να αποβληθούν από το χώρο. Μένει, βέβαια, αυτό να το διαπιστώσουμε και στην πράξη, προκειμένου εντέλει η παραλία του Ρεθύμνου, που αποτελεί τη βιτρίνα της πόλης, να αποκτήσει επιτέλους την εικόνα που της αρμόζει.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν και εκείνοι που επισημαίνουν πως ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος θα είχε λυθεί εάν ο δήμος Ρεθύμνου φρόντιζε – και δεν έμενε μόνο στα λόγια – να επανελέγξει τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων και να μην διστάσει ακόμα και να αφαιρέσει κάποιες από αυτές, εφόσον αποδεδειγμένα οι ιδιοκτήτες τους συνεχίζουν να αυθαιρετούν και να αρνούνται να συμμορφωθούν…

Τέλος οι άδειες στον κοινόχρηστο χώρο για τα εμπορικά

Στο μεταξύ, στα πλαίσια της προσπάθειας για αναμόρφωση της εικόνας της παραλιακής και ενώ η Αρχαιολογική Υπηρεσία και το Λιμενικό Ταμείο περιμένουν την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου επί της πρότασης που έχει κατατεθεί για τα κιόσκια, το διοικητικό συμβούλιο του Λ.Τ. αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία του συνεδρίαση να μην παραχωρεί στο εξής άδειες κατάληψης κοινόχρηστου χώρου μπροστά από τα εμπορικά καταστήματα. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι οι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων στο εξής θα περιορίζονται στον εσωτερικό χώρο των μαγαζιών και δεν θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το εξωτερικό τμήμα για να τοποθετούν τα προϊόντα τους.

Αρχαιολογία και Λιμενικό Ταμείο επιχειρούν να «ξεκαθαρίσουν» την παραλία, ενώ παράλληλα στο «στόχαστρο» θα μπουν φέτος και τα «καμάκια» - δυσφήμιση για το Ρέθυμνο, που άλλωστε εδώ και χρόνια καταλαμβάνουν μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα των παραπόνων των επισκεπτών της πόλης.


ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

Περισσότερα...