Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΒΡΕΦΟΥΣ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ


Στο σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου οφείλεται ο χαμός ενός βρέφους μόλις 3 μηνών.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό αιφνίδιου βρεφικού θανάτου που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο, αφού ανήμερα των Χριστουγέννων μία νεαρή μητέρα βρήκε το 2,5 μηνών αγοράκι της νεκρό μέσα στην παιδική κούνια.



''tvcreta''


Περισσότερα...

ΤΑ ΑΥΡΙΑΝΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ σε βίντεο





enimerwsi-gr.blogspot.com Περισσότερα...

Ρέθυμνο: Πρόβλημα περίθαλψης των ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε.


Ιδιαίτερα αυξημένο πρόβλημα ιατρικής περίθαλψης αντιμετωπίζουν στο Ρέθυμνο οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) λόγω της απόφασης του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου να καταγγείλει από 01/01/2010 όλες τις συμβάσεις και να μη συνάψει νέες με τους ίδιους όρους.

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνου ζητάει την επίλυση του προβλήματος και την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την παροχή στους ασφαλισμένους του Νομού Ρεθύμνης ιατρικής περίθαλψης.



Περισσότερα...

Τρία χρόνια φυλακή για ένα χορό σε ...ανάπηρο !

Αν ισχυρίζεσαι ότι είσαι ανάπηρος και παίρνεις επίδομα, καλό είναι να μην βγάζεις φωτογραφία, χορεύοντας με μια μασκότ.
Ένας Σουηδός καταδικάστηκε
σε τρία χρόνια φυλακή, όταν οι αρχές ανακάλυψαν μια φωτογραφία του, που τον έδειχνε να χορεύει σε πάρκο με ένα κουνέλι-μασκότ, την περίοδο που ήταν... ανάπηρος.

Η αστυνομία βρήκε τη φωτογραφία του "ανάπηρου", μετά από έρευνα στο σπίτι του.
Είχε προηγηθεί καταγγελία ενός γείτονα που προφανώς τον αγαπούσε πολύ.
Υποτίθεται ότι ο 33χρονος ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, αλλά μέσω της φωτογραφίας αποκαλύφθηκε μια καλοστημένη απάτη.
Εκτός από τον ίδιο, καταδικάστηκαν ο πατέρας, η μητέρα και η αδερφή του, οι οποίοι τα γνώριζαν όλα και επωφελούνταν από τα επιδόματα.

Ο άνδρας έλαβε από το 2005 μέχρι το 2009, περίπου 400.000 δολάρια σε επιδόματα και άλλες παροχές, τα οποία τώρα θα πρέπει να επιστρέψει.

Ο 33χρονος υποστήριζε ότι χρειάζεται βοήθεια για να γυρίζει στο κρεβάτι, να τρώει και να μετακινείται και είχε προσλάβει ως βοηθούς τα μέλη της οικογένειάς του, που πληρώνονταν από την ασφάλεια.
Παραδόξως ο γιατρός που τον είχε εξετάσει είχε δεχθεί ότι ο άνδρας ήταν ανάπηρος και δεν κατάλαβε την απάτη.



''news247''

Περισσότερα...

Στίβος: Τα αποτελέσματα στο Παγκρήτιο πρωτάθλημα Δρόμου

Παρά τον βροχερό καιρό, διεξήχθη με οργανωτική επιτυχία στο Ηράκλειο η πρώτη επίσημη διοργάνωση στίβου στην Κρήτη για τη νέα χρονιά.
Ο λόγος για το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, που έγινε στο Δημοτικό πάρκο (Γεωπονικός Κήπος) και πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του ΔΑΟΗ.
Στην Κατηγορία των ανδρών πρώτευσαν οι αδελφοί Νίκος και Μίλτος Καμπιτάκης που αγωνίζονται με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης.
Όλα τα αποτελέσματα της διοργάνωσης:


6000Μ ΑΝΔΡΩΝ
1.
ΚΑΜΠΙΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Σ.Μ. ΚΡΗΤΗΣ 18.16.3
2.
ΚΑΜΠΙΤΑΚΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ Σ.Μ.
ΚΡΗΤΗΣ 18.39.3
3.
ΣΗΦΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ Σ.Μ. ΚΡΗΤΗΣ 18.56.4

6000Μ ΑΝΔΡΩΝ Β΄
1.
ΣΤΙΒΑΧΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΟ ΛΑΣΗΘΙΟΥ 18.33.8
2.
ΛΑΠΙΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΑΛΟΣ ΑΟ ΛΑΣΗΘΙΟΥ 22.50.0

4000Μ ΕΦΗΒΩΝ
1.
ΒΟΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ ΑΟ 12.32.9

4000Μ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
1.
ΑΦΟΡΔΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΟ ΛΑΣΗΘΙΟΥ 12.24.1

3000Μ ΠΑΙΔΩΝ
1.
ΚΟΛΛΙΑΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΑΟ ΛΑΣΗΘΙΟΥ 9.53.9
2.
ΡΙΖΩΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΟ ΛΑΣΗΘΙΟΥ 9.58.5
3.
ΧΑΒΒΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΟ ΛΑΣΗΘΙΟΥ 10.34.4

3000Μ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
1.
ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗ ΖΩΗ ΓΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 7.20.8
2.
ΑΦΟΡΔΑΚΟΥ ΡΑΦΑΕΛΛΑ-ΠΗΓΗ ΑΟ ΛΑΣΗΘΙΟΥ 7.44.4
3.
ΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 8.40.5

2000Μ ΠΚΑ΄
1.
ΜΑΣΣΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΟ ΛΑΣΗΘΙΟΥ 8.03.5
2.
ΓΕΡΟΝΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΟ ΛΑΣΗΘΙΟΥ 8.16.3
3.
ΠΚΑΡΠΑΘΙΩΤΑΚΗ ΒΙΚΥ ΑΟ ΛΑΣΗΘΙΟΥ 8.33.3
4.
ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΟΦ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 8.57.4
5.
ΚΡΥΟΒΡΥΣΑΝΑΚΗ ΧΡΥΣΗ ΓΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 9.59.9
6.
ΤΑΤΣΗ ΕΛΕΝΗ ΓΕ ΜΕΣΣΑΡΑΣ 11.28.7

2000Μ ΠΠΑ΄
1.
ΠΑΠΑΔΟΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕ ΜΕΣΣΑΡΑΣ 7.18.6
2.
ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΟ ΛΑΣΗΘΙΟΥ 7.45.0
3.
ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΦ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 8.00.8
4.
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΟ ΛΑΣΗΘΙΟΥ 9.05.4

1000Μ ΠΠΒ΄ΚΑΙ ΜΙΝΙ
1.
ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 4.05.4
2.
ΠΑΝΤΕΧΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 4.09.7
3.
ΑΦΟΡΔΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΟ ΛΑΣΗΘΙΟΥ 4.15.6
4.
ΚΟΝΤΟΣΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΓΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 4.18.4
5.
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 4.36.2
6.
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕ ΜΕΣΣΑΡΑΣ 4.38.3

1000Μ ΠΚΒ΄ΚΑΙ ΜΙΝΙ
1.
ΑΓΑΠΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 4.12.8
2. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕ ΜΕΣΣΑΡΑΣ 4.29.8
3.
ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΓΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 4.35.0
4.
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΓΕ ΜΕΣΣΑΡΑΣ 4.42.5
5.
ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΓΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 4.43.2
6.
ΣΙΜΑΝΣΚΑ ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΑΟ ΛΑΣΗΘΙΟΥ 4.43.3

Στο μεταξύ, αύριο (Κυριακή 17/1) διεξάγεται στο Ρέθυμνο στο Σπίτι του Πολιτισμού η ετήσια Γιορτή του Στίβου της Κρήτης με διοργανωτές την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και τον Δημοτικό Αθλητικό οργανισμό Ρεθύμνου, υπό την Αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου.
Στην εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 17.00 θα τιμηθούν οι αθλητές των κρητικών σωματείων και οι προπονητές τους που διακρίθηκαν την περασμένη χρονιά στα Πανελλήνια πρωταθλήματα (1η-3η θέση) και συμμετείχαν σε αγώνες των εθνικών μας ομάδων.
Μετά την εκδήλωση θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΑΣ παρουσία του προέδρου της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ θανάση Βογιατζή και του προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης Θόδωρου Βόσσου.


Περισσότερα...

Στους δρόμους οι αγρότες σε όλη τη χώρα .Την Τρίτη στα Χανιά .

Μπλόκα σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου έχουν στήσει οι αγρότες, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία μπλόκα
υπάρχουν:
Στο 191ο χλμ Ε.Ο. Καβάλας-Θεσ/νίκης (Διασταύρωση Χρυσούπολης) και στο 100ο χλμ Θεσ/νίκης-Καβάλας (Εγνατία οδός) κόμβος Στρυμώνα,όπου η κυκλοφορία διεξάγεται είτε από την παλαιά εθνική οδό είτε από παρακαμπτήριες οδούς.
Στον κόμβο Βογατσικού στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καστοριάς έχουμε Περιοδικό αποκλεισμό καθετου άξονα Εγνατίας οδού για λίγα λεπτά της ώρας και μετά η κίνηση συνεχίζεται κανονικά.


Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίες οδούς λόγω αποκλεισμών στις παρακάτω περιπτώσεις: Στο 110ο χλμ της Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών-Θεσ/νίκης στον κόμβο Κάστρου, στο 70ο χλμ της Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών-Θεσ/νίκης στη Γέφυρα της Ριτσώνας, στο 72ο χλμ παλαιάς εθνικής οδού Λαμίας - Λιβαδειάς και στο 210ο χλμ. Π.Α.Θ.Ε. στη θέση Ρούμελη.
Επίσης μέχρι στιγμής, παραταγμένα στην άκρη του δρόμου, αλλά χωρίς να εμποδίζουν τη συγκοινωνία είναι τα τρακτέρ στον κόμβο της Ν. Τρίγλιας στη Χαλκιδική, και στην Αγιά Λάρισας.
Από τη Δευτέρα κινητοποιούνται σε Στερεά Ελλάδα και Πελλοπόνησο οι αγρότες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ Μπατζελή:
"Οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοικτές"
Έτοιμη για διάλογο δήλωσε χθές η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, κατά την επίσκεψή της στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα. "Πρέπει όμως, να γνωρίζουν οι αγρότες ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλα τους τα αιτήματα. Είμαστε μια κυβέρνηση 100 ημερών και τώρα προχωράμε σε νέες δομές και τομές. Η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος είναι μία από τρεις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, μαζί με την Παιδεία και την στήριξη των ανέργων" είπε χαρακτηριστικά.

Η κα Μπατζελή δεν ήρθε σε επαφή με εκπροσώπους των αγροτών που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις από την Δευτέρα, ωστόσο απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές με το αγροτικό ζήτημα. "Στην πρόσκληση που έχουμε απευθύνει, ενόψει του εθνικού διαλόγου για τα αγροτικά, στο Ζάππειο Μέγαρο, υπάρχουν οι εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων, αλλά δεν αποκλείουμε κανέναν.
Μπορώ όμως, να συζητήσω μαζί τους και σε οποιοδήποτε σημείο της γης", δήλωσε η υπουργός.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Εξάλλου κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χανίων,οι οποίοι θα παραταχθούν στην Εθνική οδό ,στο ύψος του κόμβου στα Μεγάλα Χωράφια ,την ερχόμενη Τρίτη στις 10.30 το πρωί.

Περισσότερα...

Ακραίες καταστάσεις...



Περισσότερα...

H πιο παχιά... ιερόδουλη του κόσμου.


Η Πέτυ εχει 4 παιδιά και παρά τα κιλά της πρέπει να δουλέψει για να τα συντηρήσει. Ζυγίζει περίπου 300 κιλα και αυτό την κάνει να ειναι η πιο παχιά...
ιερόδουλη του κόσμου. Ωστόσο όπως λέει δεν έχει πρόβλημα στη δουλειά της




Περισσότερα...

Απόλυτα κατανοητό !!


(Κλικ για μεγέθυνση)

Περισσότερα...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Απάτησε τη γυναίκα του με τη… γυναίκα του!

Μαθήματα προς κάθε άνδρα που σκέφτεται να απατήσει τη γυναίκα του μέσω του διαδικτύου! Αγαπητοί άνδρες δείτε τι έπαθε ένας… άτακτος Βρετανός που έκανε το γόη στο Facebook!

O Simon και η Stefanie ήταν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, μέχ
ρι που η Stefanie μετά από επτά χρόνια γάμου και με την μικρή κορούλα τους μόλις λίγων μηνών, άρχισε να υποψιάζεται ότι ο άνδρας της την απατά.
Χωρίς να μείνει με σταυρωμένα χέρια αποφάσισε να κάνει τον… ντετέκτιβ στο διαδίκτυο, στήνοντας μια τέλεια παγίδα στον ανυποψίαστο Simon.
Μπήκε λοιπόν στο Facebook και ζήτησε από την άνδρα της να γίνουν… «φίλοι».
Εμφανίστηκε σαν 21χρονη ξανθή σεξοβόμβα και υιοθέτησε μέχρι και το κατάλληλο λεξιλόγιο για να γίνει πιο πιστευτή.

Κι ο Simon τσίμπησε.
Όχι μόνο την έκανε «φίλη» του, άλλα άρχισε αμέσως το… στενό μαρκάρισμα κάνοντάς της πρόταση να αποκτήσουν πιο… στενές επαφές.
Ο «Ηλίθιος Πρώην Άνδρας», όπως των αποκαλεί πλέον η Stefanie, την παρακαλούσε να βρεθούν από κοντά και φυσικά όχι για να πιουν καφέ.

Μάλιστα ήταν τόσο μπουνταλάς που την παραδέχθηκε, χωρίς βέβαια να γνωρίζει ότι μιλά στη γυναίκα του, ότι όχι μόνο είναι παντρεμένος, αλλά έχει και εξωσυζυγική σχέση! Καταλαβαίνετε τι έγινε όταν στο πρώτο ραντεβού με την… 21χρονη ξανθιά καλλονή, βρέθηκε face to face με τη γυναίκα του.

Στην κυριολεξία κατάπιε τη γλώσσα του και δεν ήξερε τι να πει. Γι’ αυτό άνδρες μακριά από Facebook και internet, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι στην άλλη πλευρά του υπολογιστή.



star.gr

Περισσότερα...

ΣΑΤΙΡΑ;Ο Γιάννης είναι.. αυστηρός;;;;


(Κλικ για μεγέθυνση)satira-epikerotitas.blogspot.com


Περισσότερα...

«Γκάζι» 10 Gbps στο ελληνικό Ίντερνετ

ΑΝΕΒΑΖΕΙ στροφές το ελληνικό Ίντερνετ! Η έναρξη λειτουργίας ενός νέου υπερσύγχρονου ελληνικού κόμβου διασύνδεσης από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία της πλοήγησης, κυρίως στις ελληνικές ιστοσελίδες.
Σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου έχουν διασυνδεθεί με τον νέο κόμβο, ο οποίος θα φέρει τα αρχικά GR-ΙΧ (GReek Ιnternet Εxchange), παρέχοντας ταχύτητες τουλάχιστον 10 Gbps.
Η πρώτη αλλαγή που θα διαπιστώσουν οι Έλληνες χρήστες του Ίντερνετ από την ερχόμενη Τετάρτη, που θα αρχίσει η κανονική λειτουργία του κόμβου, θα είναι το κατέβασμα των ιστοσελίδων των εγχώριων παρόχων στην οθόνη του υπολογιστή σε χρόνο μηδέν.

Την ίδια στιγμή, οι υψηλότερες ταχύτητες θα βελτιώσουν σημαντικά και την εμπειρία των Ελλήνων χρηστών όσον αφορά την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες και εφαρμογές που απαιτούν μεγάλες ταχύτητες, όπως είναι τα online παιχνίδια, η τηλεόραση μέσω Ίντερνετ (ΙΡΤV) και οι συνομιλίες μέσω web κάμερας (δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις ή θα είναι λίγων δευτερολέπτων).

Η διαφορά
Η λειτουργία του νέου κόμβου διασύνδεσης θεωρείται καθοριστικής σημασίας για το πολύ γρήγορο σερφάρισμα στις ελληνικές ιστοσελίδες, καθώς πλέον όλη η τηλεπικοινωνιακή κίνηση από έναν εγχώριο πάροχο Ίντερνετ θα καταλήγει απευθείας σε έναν άλλο εγχώριο πάροχο, χωρίς να χρειάζεται να πάει στο εξωτερικό και να επιστρέψει, όπως συμβαίνει τώρα (π.χ. μέσω Λονδίνου ή Γερμανίας).

Ουσιαστικά, με τη λειτουργία του νέου κόμβου διασύνδεσης μειώνεται ο χρόνος που απαιτείται για να εμφανιστεί μία ελληνική ιστοσελίδα στην οθόνη του χρήστη.

Περισσότερα...

ΕΡΕΥΝΑ: "Απαγορευμένες" για γυναίκες με κατάθλιψη οι πλούσιες σε λιπαρά τροφές.

Οι γυναίκες που υποφέρουν από κατάθλιψη θα πρέπει να εξαλείψουν από τη διατροφή τους τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, όπου διαπιστώθηκε ότι οι διαταραχές της διάθεσης ήταν αυξημένες σε γυναίκες 20-93 ετών, οι οποίες για ένα διάστημα δέκα ετών είχαν συμπεριλάβει στη διατροφή τους κυρίως επεξεργασμένες τροφές και υψηλής περιεκτικότητας λιπαρά τρόφιμα.


Η δρ Φέλις Τζάκα εξήγησε ότι
δεν υπάρχει κάποια μαγική δίαιτα, αλλά αν στη διατροφή υπάρχουν λαχανικά, φρούτα, τροφές ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, άπαχο κρέας και αν τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα γλυκά καταναλώνονται σπανίως, τότε η σωματική και η πνευματική υγεία ευνοούνται.

Στη δεκαετή έρευνα έλαβαν μέρος 1.046 γυναίκες, των οποίων οι ερευνητές αξιολόγησαν τα διατροφικά και ψυχιατρικά δεδομένα.
Συνολικά, 925 γυναίκες δεν είχαν διαταραχές της διάθεσης, ενώ 121 είχαν προβλήματα άγχους και κατάθλιψης.
Η αξιολόγηση του ρόλου διατροφής-διαταραχής διάθεσης έδειξε ότι η «δυτική διατροφή», δηλαδή, αυτή που περιλαμβάνει χάμπουργκερ, λευκό ψωμί, πίτσα, πατατάκια, γάλα με διάφορες γεύσεις, μπίρα και γλυκά αυξάνει κατά 50% τις πιθανότητες διαταραχών της διάθεσης.
Αντιθέτως, η κατάθλιψη και το άγχος εμφανίζονται σε ποσοστό κάτω του 30% σε γυναίκες που υιοθετούν διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, βοδινό κρέας, ψάρι και τρόφιμα ολικής αλέσεως.


''espressonews''
Περισσότερα...

ΠΟΛΟ: Επιτέλους νίκη για τον ΝΟΧ. 10-7 τη Χίο.


Τη χαρά της νίκης, μετά από οκτώ διαδοχικές ήττες, θυμήθηκαν τα Χανιά, επικρατώντας 10-7 εντός έδρας της Χίου, σε αγώνα για τη 10η ημέρα της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών.
Η κρητική ομάδα αναπτέρωσε έτσι τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία, αν και παραμένει ουραγός της κατάταξης με τέσσερις βαθμούς.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-2, 3-1, 3-3
Τα γκολ: ΧΑΝΙΑ: Βιζυράκης 3, ΜακΚλιβ 3, Αυγουστιανάκης 2, Σούτι 2 ΧΙΟΣ: Παππάς 2, Φουντούλης 2, Γκιάλης, Κότσιτς, Βιτέλας



Περισσότερα...

Ευρήματα δείχνουν "Πυρήνες της Φωτιάς" για έκρηξη στη ΓΓ Τύπου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη μεσαίας ισχύος έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έξω από τη Γενική Γραμματεία Τύπου, στο Νέο Κόσμο, από την οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανισμός ήταν παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στην πρόσφατη επίθεση έξω από τη Βουλή, ενώ της έκρηξης προηγήθηκαν τηλεφωνήματα αγνώστων σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς.

Εν τω μεταξύ, φάρσα αποδείχθηκε το πρωινό τηλεφώνημα αγνώστου σε τηλεοπτικό σταθμό για ύπαρξη
βόμβας στο ξενοδοχείο Χίλτον, εξαιτίας του οποίου έκλεισε το κέντρο της Αθήνας για μία ώρα.
Μεσαίας ισχύος ήταν σύμφωνα με την Αστυνομία ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη το βράδυ της Παρασκευής, στη συμβολή των οδών Αλ. Πάντου και Φραγκούδη στο Νέο Κόσμο. Μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα που έγιναν σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, η Αστυνομία απέκλεισε τον χώρο και έτσι από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ωστόσο, προκλήθηκαν αρκετές ζημιές στο πίσω μέρος της ΓΓ Τύπου όπου έγινε η έκρηξη (έσπασε η τζαμαρία της εισόδου και προκλήθηκαν φθορές στις ψευδοροφές), σε σταθμευμένα αυτοκίνητα καθώς και σε δύο καταστήματα που βρίσκονται κοντά.
Στο σημείο παρέμειναν έως το μεσημέρι του Σαββάτου συνεργεία του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, συνεχίζοντας τις έρευνες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα ευρήματα δείχνουν "Πυρήνες της Φωτιάς"

Οι φάρσες βρίσκονται στη σφαίρα της ανοησίας και όχι της εγκληματικότητας, που δεν αμφισβητώ ότι υπάρχει και η οποία πιστεύω ότι θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μέσα στους επόμενους μήνες, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας.

Περισσότερα...

ΡΕΘΥΜΝΟ: Υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων δημοπρατειται σύντομα.

Ρέθυμνο
Το αργότερο σε ένα μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημοπράτησης για το πάρκινγκ των Τεσσάρων Μαρτύρων σύμφωνα με την εκτίμηση του Δημάρχου Ρεθύμνου, Γιώργου Μαρινάκη.

Το «πράσινο φως» δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, που συντάσσονται από το αρμόδιο τμήμα του δήμου, θα έχουν ολοκληρωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα.
Εφ όσον αυτό γίνει, τότε στο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα, η «εικόνα» δηλαδή σύμφωνα με τα τεύχη του έργου – τόσο για το υπόγειο πάρκινγκ όσο και για τα κτήρια άνωθεν αυτού- για να ληφθεί απόφαση να προχωρήσει η διαδικασία.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τεύχη δημοπράτησης συντάσσονται σύμφωνα με την απόφαση που είχε παρθεί στο δημοτικό συμβούλιο και μετά από διαβούλευση που είχε πραγματοποιηθεί, για υπόγειο πάρκινγκ 550 θέσεων και κατασκευή κτηρίων 2.500 τετραγωνικών μέτρων, από τα οποία τα χίλια προορίζονται για δημοτικές υποδομές και τα υπόλοιπα για εκμετάλλευση από την ανάδοχο εταιρεία, με την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι για εμπορική χρήση. Στην υπόλοιπη έκταση θα διαμορφωθεί κοινόχρηστος χώρος.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη ήδη έχει εκφραστεί έντονο ενδιαφέρον από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες με τις οποίες έχουν γίνει οι πρώτες επαφές.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο σε δύο ή τρεις εβδομάδες.

Χ.Β.
Περισσότερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Ήταν ένας τύπος πωρωμένος με τις καταδύσεις.
Ετοιμάζεται, φοράει τον εξοπλισμό του και αρχίζει να κατεβαίνει.

100 μέτρα βάθος...

200 μέτρα βάθος...
300 μέτρα βάθος... 400 μέτρα βάθος...
500 μέτρα βάθος...
Στα 500 μέτρα με μεγάλη έκπληξη βλέπει έναν τύπο να βουτάει με το μαγιώ του, χωρίς εξοπλισμό, χωρίς τίποτε...

Αμέσως βγάζει το ειδικό, πανάκριβο πινακάκι του και γράφει:
"Ρε φίλε, να σε ρωτήσω κάτι;
Εγώ για να φτάσω σε αυτό το βάθος, χρειάστηκα εξοπλισμό, χρόνο...
Εσύ πώς έρχεσαι τόσο βαθιά χωρίς εξοπλισμό;"

Του αρπάζει ο άλλος το πινακάκι και γράφει:

"Πνίγομαι, ρε μ*λ*κα!!!!!!!!!!!!!!!!"
Περισσότερα...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιτηδειοι προσπαθουν να αποσπασουν αριθμους πιστωτικων

Τον Έλληνα ο πόνος του άλλου δεν τον αφήνει αδιάφορο και πάντα σε μεγάλες καταστροφές βάζει και το χέρι στην τσέπη!
Δυστυχώς όμως υπάρχει και ο άλλος ο έλ
ληνας που κοιτά πως θα επωφεληθεί από το παραμικρό!

Ετσι λοιπόν ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είστε σε τηλεφωνήματα και emails για οικονομική βοήθεια προς τους πληγέντες στην Αϊτή αφου παρατηρήθηκε ηδη...
οργανωμένη προσπάθεια κλοπης προσωπικών στοιχείων!

Στη Θεσσαλονίκη τηλεφώνησαν σε γυναικα και προσποιουμενη κυβερνητική οργάνωση στην οποία ο Φοιτητής γιός της ειχε κανει δωρεά 10 ευρώ ζήτησαν τον αριθμό της πιστωτικής αφου όπως δήλωσαν το ενημερωτικό πηγαινει εκεί και δεν ειχαν γραψει καλά ενα ψηφίο!!!! ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!
ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΙΠΟΤΑ



news24gr
Περισσότερα...

ΤΟ IRAKLIO WEB RADIO ΚΑΙ ΤΑ BLOGS ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ



ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ BLOGS
ΑΠΟ ΤΟ IRAKLIO WEB RADIO
ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ IRAKLIO WEB RADIO
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ
Περισσότερα...

Στους 96 οι θάνατοι απο τη νέα γρίπη σε όλη τη Χώρα.

Πρόκειται για έναν 52χρονο άνδρα, με ιστορικό χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας, έναν ακόμη 52χρονο με νοσογόνο παχυσαρκία και ένα αγόρι 25 ετών, που έπασχε επίσης από παχυσαρκία.
Εννέα ακόμη ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω επιπλοκών.
Σύμφωνα με στοιχεία της επιδημιολογικής επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η νέα γρίπη φαίνεται ότι πλήττει όλο και μεγαλύτερες ηλικίες το τελευταίο διάστημα, ενώ η δραστηριότητά της στη χώρα μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Η μέση ηλικία των θυμάτων της νέας γρίπης είναι τα 49,5 έτη έως τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες ανέβηκε στα 57,5 έτη. Οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση των θανάτων εξαιτίας της γρίπης στην ηλικία των ασθενών.

Για σταθερά υψηλό αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία και αύξηση του αριθμού των θανάτων έκανε λόγο η καθηγήτρια και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας της γρίπης, κ. Ελένη Γιαμαρέλλου, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών σε εντατικές είναι σταθερά 50-55. Συνολικά μάλιστα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν εισαχθή 671 άνθρωποι που έπασχαν από πνευμονία, λόγω γρίπης.


Στο πλαίσιο αυτό, η ίδια απηύθυνε έκλληση στους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν.
Από τους 1.500.000 Έλληνες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, έχουν εμβολιαστεί οι 200.000 περίπου.

news247.gr
Περισσότερα...

158 νεές θέσεις εργασίας σε νοσοκομεία της Κρήτης.

158 προσλήψεις σε νοσοκομεία της Κρήτης περιλαμβάνονται στην προκήρυξη που εκδόθηκε χθες από το ΑΣΕΠ και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών πολιτών.
Η ανακοίνωση των θέσεων έγινε με την προκήρυξη 7K/2009 προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 457/29.12.2009, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας δύο χιλιάδων εννιακοσίων ογδόντα επτά (2.987) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής (ΥΕ) Εκπαίδευσης σε φορείς του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και στα νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο.

Διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι της κατηγορίας ΥΕ που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα και επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα και για τον Γ' Επικουρικό Πίνακα του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων για τις θέσεις με κωδικούς 1134, 1137-1139, 1141-1142, 1144 και 1146, μπορούν να δηλώσουν τις παραπάνω θέσεις στο έντυπο της κατηγορίας ΔΕ (ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ 183), το οποίο στην περίπτωση αυτή συνυποβάλλεται με το έντυπο της κατηγορίας ΥΕ (ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ 184).
Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μάρνη 8, Αθήνα), από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα), καθώς και από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τις Περιφέρειες της χώρας.
Τα έντυπα των αιτήσεων συμμετοχής διατίθενται από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Επαρχεία της χώρας, καθώς και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να αναζητήσουν το έντυπο της αίτησης στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει με την πάροδο της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου 2010.

Οι θέσεις εργασίες ανά νοσοκομείο
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Έξι θέσεις Νοσηλευτικής για το ΠΑΓΝΗ.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Τρεις θέσεις Επισκεπτών Υγείας στο Βενιζέλειο.
Δύο θέσεις Επισκεπτών Υγείας στο ΠΑΓΝΗ.
Μία θέση Επισκεπτών Υγείας στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου Ρεθύμνου.
Μία θέση Μαιευτικής στο ΠΑΓΝΗ.
Μία θέση Μαιευτικής στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου.
Δύο θέσεις Μαιευτικής στο Κέντρο Υγείας Σητείας.
Μία θέση Μαιών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Τρεις θέσεις Μαιευτικής στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος».
Δεκαεννέα θέσεις Νοσηλευτικής στο Βενιζέλειο.
Μία θέση Νοσηλευτικής στο Ψυχιατρικό τμήμα του ΠΑΓΝΗ.
Τέσσερις θέσεις Νοσηλευτικής στο ΠΑΓΝΗ.
Μία θέση Νοσηλευτών στο Κέντρο Υγείας Μοιρών Ηρακλείου.
Μία θέση Νοσηλευτών στο Κέντρο Υγείας Χάρακα Ηρακλείου.
Τρεις θέση Νοσηλευτικής στο Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας.
Μία θέση Νοσηλευτικής στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου.
Έξι θέσεις Νοσηλευτικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.
Δύο θέσεις Νοσηλευτικής στο Κέντρο Υγείας Σητείας.
Μία θέση Νοσηλευτικής στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων.
Εφτά θέσεις Νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Μία θέση Νοσηλευτών στο Κέντρο Υγείας Περάματος Ρεθύμνου.
Εφτά θέσεις Νοσηλευτικής στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Ανδρέας».
Μία θέση Ιατρικών Εργαστηρίων ή Παρασκευαστών στο Κέντρο Υγείας Καστελίου Ηρακλείου.
Μία θέση Ιατρικών Εργαστηρίων ή Παρασκευαστών στο Κέντρο Υγείας Μοιρών Ηρακλείου.
Μία θέση Ιατρικών Εργαστηρίων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος»
Μία θέση Ραδιολογίας-Ακτινολογίας στο ΠΑΓΝΗ.
Μία θέση Ραδιολογίας-Ακτινολογίας στο Βενιζέλειο.
Μία θέση Ραδιολογίας-Ακτινολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.
Μία θέση Ραδιολογίας-Ακτινολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος».
Μία θέση Τεχνολογικών Εφαρμογών ειδικότητας Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος».
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Έντεκα θέσεις Νοσοκόμων στο ΠΑΓΝΗ.
Είκοσι θέσεις Νοσηλευτικής στο Βενιζέλειο.
Μία θέση Νοσηλευτών στο Κέντρο Υγείας Μοιρών Ηρακλείου.
Δύο θέσεις Νοσηλευτικής στο Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας.
Τέσσερις θέσεις Νοσηλευτικής στο Κέντρο Υγείας Νεαπόλεως.
Οκτώ θέσεις Νοσηλευτικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.
Μία θέση Παρασκευαστών στο Κέντρο Υγείας Καστελίου Ηρακλείου.
Μία θέση Παρασκευαστών στο Κέντρο Υγείας Μοιρών Ηρακλείου.
Μία θέση Χειριστών ιατρικών συσκευών στο Βενιζέλειο.
Μία θέση Βοηθών φαρμακείου στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος».
Μία θέση Βοηθών φαρμακείου στο Βενιζέλειο.
Μία θέση Βοηθών φαρμακείου στο Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας.
Μία θέση Παρασκευαστών στο Βενιζέλειο.
Μία θέση Παρασκευαστών στο ΠΑΓΝΗ.
Μία θέση Βοηθών ιατρικών βιολογικών εργαστηρίων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.
Μία θέση Βοηθών ιατρικών βιολογικών εργαστηρίων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος».
Έξι θέσεις Νοσοκόμων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος».
Μία θέση Επιμελητών ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος».
Δύο θέσεις Πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Ηρακλείου.
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Δύο θέσεις Βοηθητικού Υγειονομικού προσωπικού-βοηθών θαλάμου στο ΠΑΓΝΗ.
Δύο θέσεις Βοηθητικού Υγειονομικού προσωπικού-μεταφορέων ασθενών στο ΠΑΓΝΗ.
Τρεις θέσεις Βοηθητικού Υγειονομικού προσωπικού-βοηθών θαλάμου στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.
Μία θέση Βοηθητικού Υγειονομικού προσωπικού-νοσοκόμων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.
Μία θέση Βοηθητικού Υγειονομικού προσωπικού στο θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Λασιθίου.
Μία θέση Βοηθητικού Υγειονομικού προσωπικού-μεταφορέων ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

ΤΟΛΜΗ
Περισσότερα...

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ : ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ


Σάββατο, 16 Ιανουαρίου

14:30 Sport + ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΩΤΙΑΣ: ΧΑΜΙΛΤΟΝ - ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ -
14:45 NOVASPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΣΤΟΟΥΚ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ -
15:00 ΕΤ 3 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ -
16:30 CONN-X SPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ - ΜΑΙΝΤΣ -
16:45 ΣΚΑΪ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ: ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ -
17:00 ΕΤ1 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -
17:00 Sport + ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΩΤΙΑΣ: ΣΕΛΤΙΚ - ΦΟΛΚΕΡΚ -
17:00 CONN-X SPORTS 2 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ

17:45 EUROSPORT ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ: ΝΙΓΗΡΙΑ - ΜΠΕΝΙΝ -
19:00 NOVASPORTS 4 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ: ΚΑΛΙΑΡΙ - ΛΙΒΟΡΝΟ -
19:00 NOVASPORTS 1 ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ: ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ -
19:00 NET ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ: ΞΑΝΘΗ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ -
19:00 TV Μακεδονία ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ - ΜΑΡΟΥΣΙ -
19:00 NOVASPORTS 7 ΠΟΛΟ ΓΙΟΥΡΟΛΙΓΚ: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΓΙΟΥΓΚ -
19:00 NOVASPORTS 3 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΑΡΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ -
19:00 CONN-X SPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΟΣΑΣΟΥΝΑ - ΕΣΠΑΝΙΟΛ -
19:00 Sport + ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΚΑΧΑΣΟΛ -
19:30 CONN-X SPORTS 3 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ - ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ -
19:30 NOVASPORTS 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΕΒΕΡΤΟΝ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ -
20:15 EUROSPORT ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ: ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ -
21:00 NOVASPORTS 7 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ: ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ - ΜΟΤΖΙ ΜΙΡΙΜ -
21:00 CONN-X SPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ -
21:45 CONN-X SPORTS 3 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ: ΜΠΑΡΙ - ΙΝΤΕΡ -
22:00 NET ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΑΛΛΙΑΣ: ΝΑΝΣΙ - ΛΙΟΝ -
22:00 NOVASPORTS 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΑΛΛΙΑΣ: ΛΙΛ - ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ -
23:00 ΣΚΑΪ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΣΕΒΙΛΛΗ
Περισσότερα...

Xωρις λόγια !!


(κλικ για μεγέθυνση)

Περισσότερα...

Ομαδική αγωγή Ιταλών καταναλωτών για τα εμβόλια της γρίπης

Ομαδική αγωγή θα καταθέσει η ένωση των Ιταλών καταναλωτών, Codacons, ζητώντας την επιστροφή των χρημάτων που έδωσε η κυβέρνηση για την αγορά εμβολίων κατά της νέας γρίπης.

Η Ιταλία αγόρασε 24 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. Τελικά χρησιμοποιήθηκαν μόνο 875.000.

Η Codacons ζητά από την κυβέρνηση να κυρήξει άκυρο το συμβόλαιο με τις φαρμακευτικές εταιρείες και αξιώνει την επιστροφή των χρημάτων, ποσού που αγγίζει τα 186 εκατ. ευρώ. Κάνει λόγο για τεράστια σπατάλη, δεδομένης της αποτυχίας της εκστρατείας εμβολιασμού, ενώ χαρακτηρίζει αβάσιμη και υπερβολική την κινδυνολογία γύρω από τη νέα γρίπη.

e-net.gr
Περισσότερα...

Χειμωνιάτικο σκηνικό με βροχές και χιόνια.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού έχει αρχίσει απο σήμερα σε όλη τη χώρα. Συνοδεύεται με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και στα νότια με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Ενισχυμένοι θα είναι και οι άνεμοι που αναμένεται να πνέουν θυελλώδεις 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Για σήμερα Σάββατο θερμοκρασία σημειώνει πτώση και οι άνεμοι φτάσουν τοπικά στο Αιγαίο και τα 9 Μποφόρ.
Στην Κρήτη σημειώνονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: στα δυτικά βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Κυριακή αναμένονται κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και άνεμοι, έντασης έως και 8 Μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο, θα εξασθενήσουν από το βράδυ.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά όλης της χώρας, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής κια βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ο καιρός θα βελτιωθεί από τα δυτικά.
Περισσότερα...

ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΩΝΙΑΝΩΝ: Στη φάση των αναγνωστέων εγγράφων η δίκη

Το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, που περιλαμβάνεται στα αναγνωστέα έγγραφα της υπόθεσης Ζωνιανών, προκάλεσε τριβές στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών όπου διεξάγεται η δίκη των 49 κατηγορουμένων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρες ανθρωποκτονιών, ληστείες, κλοπές, καλλιέργεια και εμπορία ναρκωτικών κ.λπ.

Την περασμένη Δευτέρα, κι ενώ ήταν σε εξέλιξη και επρόκειτο να ολοκληρωθεί η ανάγνωση των αναγνωστέων εγγράφων της δικογραφίας, την ώρα που ο Εφέτης εισαγγελέας επρόκειτο να πάρει στα χέρια του προς ανάγνωση το διαβιβαστικό της Ασφάλειας οι συνήγοροι δυο κατηγορουμένων, Αντώνης Μαυρομάτης και Δημήτρης Τσοβόλας, υπέβαλλαν ένσταση εξαίρεσης του συγκεκριμένου εγγράφου υποστηρίζοντας ότι δεν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο και ότι σε αυτό διάφοροι αστυνομικοί εκφράζουν προσωπικές τους κρίσεις.
Οι δυο συνήγοροι μάλιστα επικαλέστηκαν δυο παλαιότερες αποφάσεις του Αρείου Πάγου οι οποίες αναφέρουν ότι στα αναγνωστέα έγγραφα δεν περιλαμβάνονται τα διαβιβαστικά της Ασφάλειας.

Στο διαβιβαστικό γίνεται εκτενής αναφορά για τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης και τη δράση της. Ως εμπνευστής και πρωταγωνιστής της αναφέρεται ο Χ.Κ., εντολέας του κ. Μαυρομάτη, ενώ πρωταγωνιστικός ρόλος αποδίδεται στον Π.Ζ. εντολέα του κ. Τσοβόλα. Οι δυο συνήγοροι επέμειναν ότι τα παραπάνω αποτελούν εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. που, όπως είπαν, με κάποιο τρόπο ήθελε να «δέσει» την υπόθεση χωρίς να έχει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο που να αποδεικνύει όσα έχουν συντάξει οι άνδρες της υπηρεσίας Ασφαλείας.

Η ένσταση απορρίφθηκε αρχικά από τον εισαγγελέα και στη συνέχεια από το δικαστήριο, το οποίο επικαλέστηκε νεότερη απόφαση του Αρείου Πάγου όπου αναφέρεται ότι μπορεί να αναγνωστεί το διαβιβαστικό, να ληφθεί υπ’ όψιν των Εφετών και να εκτιμηθεί ελεύθερα. Όπως είπε ο εισαγγελέας, από την στιγμή που έχει καθοριστεί ως αναγνωστέο θα αναγνωστεί κανονικά τονίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πως το συγκεκριμένο έγγραφο θα κρίνει την οποιαδήποτε απόφαση.

«Θα αναγνωστεί, θα ληφθεί υπ’ όψιν και θα εκτιμηθεί ελευθέρως. Δεν δεσμεύει το δικαστήριο στην απόφαση του», διευκρίνισε ο εισαγγελέας.
Η απόρριψη της ένστασης προκάλεσε την έντονη διαφωνία του Νίκου Μαυρομάτη ο οποίος απευθυνόμενος στους Εφέτες είπε ότι θίγονται τα δικαιώματα του πελάτη του και υπ’ αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να παραμείνει συνήγορος του και θα παραιτηθεί από την υπόθεση. Με την απόφαση του κ. Μαυρομάτη συντάχθηκε και ο κ. Τσοβόλας για τον ίδιο λόγο.

Ο Εφέτης Εισαγγελέας απευθυνόμενος στους δυο δικηγόρους τους επεσήμανε τη σπουδαιότητα της δίκης τονίζοντας ότι την ώρα που η υπόθεση φτάνει κοντά στο τέλος θα πρέπει να καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι να βρεθούν άλλοι συνάδελφοι τους μέσα σε μια μέρα προκειμένου να αναλάβουν την υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ώστε είτε να αλλάξουν γνώμη οι κύριοι Μαυρομάτης και Τσοβόλας είτε να έχουν βρεθεί εν τω μεταξύ οι αντικαταστάτες τους.

«Μπορεί να εκτιμάται ελεύθερα αλλά μπορεί και να το λάβουν υπ’ όψιν τους οι Εφέτες για την τεκμηρίωση της κατηγορίας αν η κατηγορία για την εγκληματική οργάνωση δεν προκύπτει από κατάθεση ή από άλλο αποδεικτικό υλικό», υποστηρίζουν οι δυο ποινικολόγοι.
Να σημειωθεί ότι συνήγοροι άλλων κατηγορουμένων, που μάλλον ευνοούνται από το διαβιβαστικό, όπως ο κ. Κονταξής που εκπροσωπεί τον Γ.Μ., συμφώνησαν με την ανάγνωση του εγγράφου.
Πάντως η άποψη και άλλων ποινικολόγων είναι ότι το διαβιβαστικό δεν αποτελεί αναγνωσθέν έγγραφο. «Είναι καθαρά νομικό θέμα.
Και το σωστό νομικά ήταν να μην αναγνωστεί το συγκεκριμένο έγγραφο με δεδομένο ότι εκφράζονται σ’ αυτό καθαρά προσωπικές κρίσεις και εκτιμήσεις, που δεν είναι αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης», επισημαίνουν.


Είναι άγνωστο αν τη Δευτέρα επιμείνουν στην παραίτηση τους οι κύριοι Μαυρομάτης και Τσοβόλας. Συνάδελφοι τους πάντως λένε ότι κάτι τέτοιο μάλλον είναι απίθανο καθώς και οι δύο έχουν πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της υπόθεσης και των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν οι εντολείς τους.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με την εξέταση του Ιωσήφ Καμπανάκη και δυο ακόμα αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν συντάξει τις εκθέσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών των κατηγορουμένων, έγγραφα που αποτελούν σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης.

Κι αυτό διότι στην αρχή της δίκης, όταν είχε κληθεί να εξεταστεί ως πρώτος μάρτυρας κατηγορίας ο κ. Καμπανάκης, οι συνήγοροι Άγγελος Πάρσαλης, Δημήτρης Τσοβόλας και Αντώνης Μαυρομάτης, υπέβαλαν ένσταση, που είχε γίνει δεκτή από το δικαστήριο, ζητώντας την επανεξέταση του μάρτυρα και των δυο συναδέλφων του προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, καθώς, όπως είχαν υποστηρίξει οι τρεις δικηγόροι, τίθεται θέμα ακυρότητας των εγγράφων αυτών αφού κατά τους ίδιους αλλού είχαν συνταχθεί και αλλού εμφανίζουν ότι συντάχθηκαν ενώ έθεσαν ζήτημα και για τις ημερομηνίες που φέρουν.
Αμέσως μετά την εξέταση των παραπάνω μαρτύρων, η δίκη θα προχωρήσει στη φάση της κατάθεσης των μαρτύρων υπεράσπισης.

Ρεθυμνιώτικα Νέα
Περισσότερα...

Ρεκόρ αυτοκτονιών στο στρατό ξηράς των ΗΠΑ

Οι αυτοκτονίες στο στρατό ξηράς των ΗΠΑ άγγιξαν νέο ρεκόρ το 2009, με 160 στρατιωτικούς να αφαιρούν οι ίδιοι τις ζωές τους, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο χθες Παρασκευή, κάνοντας λόγο περί «οδυνηρής χρονιάς» στον τομέα αυτό.
Ηγετικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων είχαν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των αυτοχειριών επρόκειτο να ξεπεράσει τον απολογισμό του 2008 - όταν είχαν καταγραφεί 140- ωστόσο τα αίτια της αύξησης δεν είναι σαφή.

«Αναμφίβολα το 2009 υπήρξε μια επώδυνη χρονιά για το στρατό όσον αφορά τις αυτοκτονίες», δήλωσε ο συνταγματάρχης Κρίστοφερ Φίλμπρικ, υποδιευθυντής ενός προγράμματος των ενόπλων δυνάμεων για την αποτροπή αυτοχειριών.


Δέ
κα θάνατοι που πιστεύεται ότι οφείλονται σε αυτοκτονίες τον Δεκέμβριο μεταξύ εν ενεργεία στρατιωτικών αύξησαν το συνολικό αριθμό των αυτοχειρών για το 2009 στους 160, ανέφερε το Πεντάγωνο.
Ο στρατός των ΗΠΑ έχει υπερενταθεί καθώς διεξάγει μακρόχρονους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, με αξιωματικούς να επισημαίνουν ότι η επανειλημμένη ανάπτυξη στρατιωτικών σε εμπόλεμες ζώνες και το άγχος που τους προκαλούν οι μάχες αποτελούν βασικές αιτίες της αύξησης της κατάθλιψης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλοί άνδρες των ενόπλων δυνάμεων στους γάμους τους.


Όμως οι αυτοκτονίες δεν οφείλονταν κατ' ανάγκη στις επανειλημμένες μάχιμες αποστολές στις οποίες αναπτύσσονται οι Αμερικανοί στρατιωτικοί στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, τουλάχιστον κατά την έρευνα του ίδιου του Πενταγώνου.
Τα αίτια εμφανίζονται να ποικίλλουν και το ένα τρίτο των στρατιωτικών που αυτοκτόνησαν δεν είχαν αναπτυχθεί ποτέ σε μάχιμες αποστολές στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, κατά αξιωματούχους.


Κορυφαία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ανάμεσά τους και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, ο Ναύαρχος Μάικ Μάλεν, έχουν απευθύνει εκκλήσεις στους αξιωματικούς να μην γελοιοποιούν, ούτε να απειλούν την καριέρα, όσων στρατιωτικών χρειάζονται ψυχολογική βοήθεια.

Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Πενήντα άνεργοι κάθε μέρα ,σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ

Το καμπανάκι για το ξέσπασμα κοινωνικής κρίσης από τις στρατιές ανέργων στην Κρήτη έχει χτυπήσει, προειδοποιούν οι συνδικαλιστές.
Παράλληλα σοκάρει η δήλωση στε
λέχους του τοπικού ΟΑΕΔ στην «Τ» ότι από τις αρχές του έτους απογράφονται μόνο στην πόλη του Ηρακλείου σε ημερήσια βάση περισσότεροι από 50 απολυμένοι από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Οι συνδικαλιστές την ίδια ώρα πνέουν… μάλλον μένεα κατά του Α. Λοβέρδου που εξήγγειλε κουπόνι… σίτισης 60-65 ευρώ μηνιαίως στους ανέργους.
«Θεωρώ ότι το πρόβλημα δεν είναι να δώσουν ένα… πιάτο φαγητό στον πεινασμένο άνεργο, το θέμα είναι να του βρούμε δουλειά!
Να μας επιτρέψει ο υπουργός ο κ. Λοβέρδος, αλλά νομίζω ότι δεν είμαστε σοβαροί όταν θέλουμε να ασκήσουμε πολιτικές για τη μάστιγα
που λέγεται ανεργία, να ταΐζουμε με συσσίτια και κουπόνια σούπερ-μάρκετ τους πεινασμένους ανέργους, ευρύτερα τους φτωχούς» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Γιώργος Σκουλατάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, η επίσημη ανεργία από 7,4% πέρυσι εκτοξεύτηκε στο 9,8% πανελλαδικά, ενώ στην περιφέρεια Κρήτης από 5,4% έχει πάει στο 8,7%. Όπως όμως τονίζει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Σκουλατάκης, τα ποσοστά αυτά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα…
Όπως τονίζει, αν δεχτούμε ότι τα παραπάνω ποσοστά είναι όντως σωστά, και το 5,4% της ανεργίας στην Κρήτη έγινε 8,7% μόλις σε ένα χρόνο και πάλι πρόκειται για μια αύξηση 3,3 μονάδων που αποτυπώνει την εξαθλίωση που επικρατεί στην κοινωνία.
«Πρόκειται για ιλιγγιώδη αύξηση και για περίπου 60% σε σχέση με το 2008 στο νησί μας, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να καταγράφονται στο ν. Ηρακλείου».

Η διοίκηση του ΕΚΗ παραθέτει μάλιστα στοιχεία για τις διαστάσεις που έχει λάβει το εκρηκτικό πρόβλημα, καθώς στην Κρήτη μέχρι τις 31 Νοεμβρίου 2009 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ ήταν 51.200, δηλαδή ποσοστό 9% επί του παραγωγικού πληθυσμού δεν έχει δουλειά. Από αυτούς περίπου οι 33.000 με 34.000 είναι επιδοτούμενοι, λαμβάνοντας το πενιχρό επίδομα ανεργίας.

«Πρόκειται για σοκαριστικά νούμερα και το λέω αυτό όταν ο συνολικός αριθμός του πληθυσμού -ενεργός και μη ενεργός παραγωγικά- στο νησί μας πλησιάζει τους 600.000 και από αυτούς όταν οι περισσότεροι από 51.000 δεν έχουν δουλειά για να ζήσουν, καταλαβαίνεται για τι ωρολογιακή βόμβα μιλάμε στα θεμέλια της κοινωνίας μας, η οποία μάλιστα είναι πλέον ενεργοποιημένη»…

Η ανεργία σήμερα στο εργατικό δυναμικό της Κρήτης σύμφωνα με τα στοιχεία και των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων υπερβαίνει τα 60.000 άτομα, ενώ ο νομός Ηρακλείου κρατά τα πρωτεία, με 22% έως 23%!

«Η ανεργία λοιπόν έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και πολύ φοβάμαι ότι αν φέτος το καλοκαίρι δεν πάει για άλλη μια χρονιά καλά ο τουρισμός μας, τα πράγματα πρόκειται να γίνουν ακόμα πιο άγρια.
Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα λοιπόν στον ιδιωτικό τομέα και θα πρέπει σήμερα και όχι… αύριο η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός να λάβουν μέτρα και να σταματήσει ο κ. Λοβέρδος να ελεημονεί με κουπόνια σίτισης τους ανέργους», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΚΗ.


Η ανεργία στην οικοδομή έκανε τις στρατιές να... μακρύνουν
Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες η ραγδαία αύξηση της ανεργίας στο νησί στον ιδιωτικό τομέα, οφείλεται στο γεγονός ότι έχει παραλύσει ο κλάδος της οικοδομής, η οποία και επηρεάζει όπως είναι γνωστό περισσότερα από 50 επαγγέλματα, ενώ προς τον παρόν δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ανάκαμψη του οικοδομικού κλάδου, καθώς τα «γιαπιά» στα αστικά κέντρα συνεχίζουν να είναι… δακτυλοδεικτούμενα.

Σοκάρει, το λιγότερο εξάλλου, η δήλωση που κάνει στέλεχος του τοπικού ΟΑΕΔ στην «Τ», το οποίο αναφέρει ότι δεν έχει περάσει εργάσιμη ημέρα από την αρχή του έτους που να μην απογράφονται πάνω από 48 άνεργοι!
«Πρόκειται για μια τραγική εικόνα και εμείς οι ίδιοι έχουμε προβληματιστεί πάρα πολύ για την πρωτόγνωρη εικόνα στην αγορά εργασίας στην πόλη. Από την πρώτη του έτους δεν έχει περάσει μια ημέρα που να μην απογράψουμε πάνω από 48 άτομα, κυρίως νέους ανθρώπους από 23 έως 40 ετών, που χάνουν τη δουλειά τους από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Κάποιες μάλιστα ημέρες από την αρχή του έτους ο μέσος όρος των ανέργων που εντάσσονται στις λίστες ανεργίας είναι 55 άτομα!», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Ο πρόεδρος του ΕΚΗ σημειώνει ότι άμεσα η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε δημόσιες επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να υπάρξει ευρύτερη ανάπτυξη στον τόπο μέσω κατάλληλης αξιοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων.

«Η κυβέρνηση καθυστερεί στο να πάρει τέτοια μέτρα για να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση στην οικονομία και στην ανάπτυξη, που έχουν άμεση σχέση με την απασχόληση.

Ο ίδιος ο υπουργός προέβλεψε ότι οι άνεργοι θα φτάσουν φέτος στο 1.000.000 και αυτό σημαίνει ότι εισερχόμαστε σε μια δίνη κοινωνική που κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να φτάσει. Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα σχεδιασμό εθνικό για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Εμείς έχουμε ενημερώσει εδώ και ένα μήνα εγγράφως τον κ. Λοβέρδο για την ανεργία στο νησί με επιστολή μας και έχουμε ζητήσει μαζί του συνάντηση είτε στην Αθήνα είτε στο Ηράκλειο, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε πάρει την παραμικρή απάντηση…» καταλήγει ο κ. Σκουλατάκης.


'ΤΟΛΜΗ''

Περισσότερα...

Παρακολουθώντας ποδόσφαιρο....(γέλιο)



Περισσότερα...

Νεα πυρκαγιά στην Εβραϊκή Συναγωγή στα Χανιά




Νέα πυρκαγιά μέσα σε διάστημα δέκα ημερών εκδηλώθηκε στην Εβρα'ι'κή Συναγωγή στην Παλιά πόλη στα Χανιά σήμερα τα ξημερώματα ,προκαλώντας πολλά ερωτήματα για τα αίτια της.

Δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε άνδρες έφθασαν αμέσως στην περιοχή και έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.
Η φωτιά κατέκαψε μέρος της οροφής του κτηρίου ,ενω καταστράφηκαν σύμφωνα με πληροφορίες και πολλά βιβλία που φιλοξενούνταν στη βιβλιοθήκη της Συναγωγής.
Η ζημιά όπως εκτιμά η Πυροσβεστική ανέρχεται στις 30000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι στο χώρο της βιβλιοθήκης υπάρχουν περισσότεροι από 1.500 σπάνιοι τίτλοι βιβλίων.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Συναγωγής, από την φωτιά κάηκε σημαντικό μέρος του αρχείου της, 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές 300 ψηφιακοί δίσκοι καθώς και κασέτες με Εβραϊκή μουσική. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, «άγνωστος - άγνωστοι δράστες μπήκαν από διπλανό κτήριο στην αυλή της Συναγωγής, και στη συνέχεια παραβιάζοντας πόρτα του πρώτου ορόφου, προκάλεσαν πυρκαγιά, σε διώροφο κτίσμα με ενδιάμεσο ξύλινο πάτωμα, με άγνωστο τρόπο, με αποτέλεσμα την καταστροφή μέρους του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και του αρχείου της»..
Μέχρι και πριν απο λίγο άνδρες της Ασφάλειας Χανίων ερευνούσαν το χώρο για τυχον ευρήματα που θα τους οδηγήσουν στα ακριβή αίτια της νέας αυτής πυρκαγιάς .


Περισσότερα...

Σινοαμερικανικός "πόλεμος" για την Google

Την παρέμβαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ προκάλεσε η προσπάθεια των κινεζικών αρχών να ασκήσουν λογοκρισία στην μηχανή αναζήτησης Google.

Τις οργανωμέν
ες επιθέσεις χάκερ και την απειλή της Google για αποχώρηση από την Κίνα, ακολούθησε η είδηση ότι σύντομα οι ΗΠΑ θα επιδώσουν επίσημη διπλωματική νότα στο Πεκίνο. "Θα κάνουμε επίσημο διπλωματικό διάβημα στην κινεζική κυβέρνηση για το θέμα αυτό τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας", είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Π.Τζ. Κρόουλι.

"Θα εκφράζουμε τις ανησυχίες μας, θα ζητούμε πληροφορίες από την Κίνα και μια εξήγηση για το τι συνέβη και τι σκοπεύουν να κάνουν για αυτό", πρόσθεσε. Την Τρίτη η Google ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται πλέον να συνεχίσει να λογοκρίνει τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης στην Κίνα και απείλησε ότι θα καταργήσει την ιστοσελίδα google.cn και τα γραφεία που διατηρεί στη χώρα.

Σύμφωνα με την Google στα μέσα Δεκεμβρίου εντοπίστηκε μια στοχευμένη επίθεση στις υποδομές της από την Κίνα που οδήγησε στην κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας της.
Υποστήριξε επίσης ότι έχει αποδείξεις πως ένας από τους κύριους στόχους των δραστών ήταν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Κινέζων ακτιβιστών.
Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Ακυβέρνητο ιστιοφόρο τα ξημερώματα


Περιπέτεια έζησαν εν πλω δύο Βρετανοί ανοιχτά των Χανίων.


Το ιστιοφόρο «Leeisn», σημαίας Μάλτας, στο οποίο επέβαιναν έπλεε ακυβέρνητο, από τις 04:15 τα ξημερώματα, λόγω μηχανικής βλάβης.

Στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμενικού, ενώ να σημειωθεί ότι οι δύο Βρετανοί είναι καλά στην υγεία τους.


Περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ευρώπη : Όλη η δράση του Σαββατοκύριακου

Η αναμέτρηση της Μπορντό με την Μαρσέιγ το βράδυ της Κυριακής στο "Σαμπάν-Νταλμά" είναι αυτή που ξεχωρίζει αυτό το διήμερο στην Ευρώπη.
Στο Βέλγιο η Σταντάρ το μεσημέρι την ίδιας μέρας υποδέχεται την Άντερλεχτ στο ντέρμπι της χώρας τα τελευταία χρόνια και έχει μια τελευταία ευκαιρία να κάνει κάτι καλό φέτος.

Από και πέρα, αρκετές σπουδαίες αναμετρήσεις έχει η Ισπανία, με την Ρεάλ να αντιμετωπίζει την Αθλέτικ στο Μπιλμπάο, την Μπαρτσελόνα να υποδέχεται την Σεβίλλη και την Βαλένθια να περιμένει στο "Μεστάγια" την Βιγιαρεάλ.

Στην Αγγλία δεν υπάρχει κάποιο πολύ μεγάλο ματς, ενώ αναμένεται να κάνει ντεμπούτο για την Άρσεναλ στην επιστροφή του ο Σολ Κάμπελ στο "Ρίμποκ" κόντρα στην Μπόλτον.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης:

Premier League - 22η αγωνιστική

Σάββατο
Στόουκ - Λίβερπουλ (14:45)
Τσέλσι - Σάντερλαντ (17:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπέρνλι
Τότεναμ - Χαλ
Γουλβς - Γουΐγκαν
Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι
Κυριακή
Άστον Βίλα - Γουέστ Χαμ (15:30)
Μπλάκμπερν - Φούλαμ (17:00)
Μπόλτον - Άρσεναλ (18:00)

Serie A - 20ή αγωνιστική

Σάββατο
Κάλιαρι - Λιβόρνο (19:00)
Μπάρι - Ίντερ (21:45)
Κυριακή
Φιορεντίνα - Μπολόνια (16:00)
Σαμπντόρια - Κατάνια
Ρόμα - Τζένοα
Κιέβο - Γιουβέντους
Αταλάντα - Λάτσιο
Μίλαν - Σιένα
Πάρμα - Ουντινέζε
Νάπολι - Παλέρμο (21:45)

Primera Division - 18η αγωνιστική

Σάββατο
Οσασούνα - Εσπανιόλ (19:00)
Μπιλμπάο - Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη (23:00)
Κυριακή
Μάλαγα - Χετάφε (18:00)
Σανταντέρ - Βαγιαδολίδ
Αλμερία - Τενερίφη
Σαραγόσα - Χερέθ
Μαγιόρκα - Ντεπορτίβο
Ατλέτικο - Χιχόν (20:00)
Βαλένθια - Βιγιαρεάλ (22:00)

Bundesliga - 18η αγωνιστική

Παρασκευή
Μπάγερν - Χόφενχαϊμ (21:30)
Σάββατο
Ανόβερο - Χέρτα (16:30)
Φρανκφούρτη - Βέρντερ
Γκλάντμπαχ - Μπόχουμ
Αμβούργο - Φράιμπουργκ
Λεβερκούζεν - Μάιντζ
Στουτγκάρδη - Βόλφσμπουργκ (19:30)
Κυριακή
Σάλκε - Νυρεμβέργη (16:30)
Κολωνία - Ντόρτμουντ (18:30)

Ligue 1 - 20ή αγωνιστική

Σάββατο
Οσέρ - Μπουλόν (22:00)
Γκρενόμπλ - Σεντ-Ετιέν
Λε Μαν - Λοριάν
Λιλ - Παρί Σ.Ζ.
Μονακό - Σοσό
Μονπελιέ - Νις
Νανσί - Λιόν
Ρεν - Λανς
Βαλενσιέν - Τουλούζ
Κυριακή
Μπορντό - Μαρσέιγ (22:00)

Liga Sagres - 16η αγωνιστική

Σάββατο
Ολαλένσε - Ναβάλ (18:00)
Γκιμαράες - Σετούμπαλ (19:00)
Πόρτο - Πάσος Φερέιρα (21:15)
Σπόρτινγκ - Νασιονάλ (23:15)
Κυριακή
Μπελενένσες - Λεϊσόες (17:00)
Ρίο Άβε - Λεϊρία (18:00)
Ακαντέμικα - Μπράγκα (20:00)
Μαρίτιμο - Μπενφίκα (22:15)

Jupiler League - 22η αγωνιστική

Παρασκευή
Γάνδη - Κόρτραϊκ (21:30)
Σάββατο
Μουσκρόν - Ζούλτε-Βάρεγκεν (εκτός πρωταθλήματος η Μουσκρόν)
Μπριζ - Βέστερλο (21:00)
Σιντ-Τρούιντεν - Λόκερεν
Σαρλερουά - Γκενκ
Ρόζελαρ - Μέκελεν
Κυριακή
Σταντάρ Λιέγης - Άντερλεχτ (15:30)
Γκερμινάλ - Σερκλ Μπριζ (19:00)

Eredivisie - 18η αγωνιστική

Παρασκευή (18/12)
Χέρακλες - Φένλο 1-0 (55' Έβερτον)
Σάββατο (19/12)
Άλκμααρ - Ντεν Χάαγκ 3-0 (10' Ράσμους Ελμ, 30' Ποκονιόλι, 88' Μάρτενς)
Φέγενοορντ - Βίλεμ 1-0 (12' Σεκού Σισέ)
Βάαλβαϊκ - Σπάρτα Ρότερνταμ 4-1 (17' και 24' Μπέρινγκτερ, 39' Αγκούστιεν, 49' Μπένσον / 53' Μπόντουλ)
Κυριακή
Ναϊμέγκεν - Φίτεσε (13:30)
Ουτρέχτη - Τβέντε (15:30)
Μπρέντα - Άγιαξ
Τρίτη
Ρόντα - Αϊντχόφεν (21:00)
Τετάρτη
Γκρόνινγκεν - Χέερενφεεν (21:00)

Scottish Premier League - 20ή αγωνιστική

Σάββατο
Χάμιλτον - Ρέιντζερς (14:30)
Σέλτικ - Φόλκερκ (17:00)
Νταντί Γιουνάιτεντ - Χιμπέρνιαν
Χαρτς - Σεντ Μίρεν
Κιλμάρνοκ - Μάδεργουελ
Σεντ Τζόνστοουν - Αμπερντίν

Κύπρος - 17η αγωνιστική

Σάββατο
ΑΕΛ - Ανόρθωση (14:30)
ΑΕΠ - Εθνικός (15:00)
Δόξα - ΑΠΟΕΛ (18:00)
Κυριακή
Άρης - ΑΠΟΠ/Κινύρας (14:30)
Ομόνοια - ΑΠΕΠ (15:00)
Νέα Σαλαμίνα - Απόλλων (18:00)
Δευτέρα
Ερμής - ΕΝΠ (19:00)

*Το τουρκικό πρωτάθλημα επαναρχίζει στις 24 Ιανουαρίου
Περισσότερα...

Εκρηκτικός μηχανισμός στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγο μετά τις 23.30 χθες , έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αλεξάνδρου Πάντου και Φραγκούδη στο Νέο Κόσμο δίπλα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Από την έκρηξη δεν υπήρξε τραυματισμός, καθώς η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί έγκαιρα και απέκλεισε την περιοχή, αλλά μόνο σοβαρές υλικές ζημιές.
Στον τόπο της έκρηξης βρέθηκαν συνεργεία του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που διεξάγουν έρευνες.
Ένας άγνωστος τηλεφώνησε δύο φορές σε τηλεοπτικούς σταθμούς (ALTER και ANT1) λέγοντας την ώρα που θα γίνει η έκρηξη και πως δεν πρόκειται για φάρσα.



Καθημερινή

Περισσότερα...

Σαν σήμερα...

16 Ιανουαρίου

1547: O Ιβάν ο Τρομερός στέφεται τσάρος της Ρωσίας, σε ηλικία 17 ετών.
1804 Ο Γάλλος φυσικός Joseph Louis Gay-Lussac ανεβαίνει σε ύψος 23.018 ποδιών με ένα μπαλόνι υδρογόνου, ένα ρεκόρ που καταρρίπτεται έπειτα από 50 χρόνια.
1933 Ο Ελευθέριος Βενιζέλος σχηματίζει την τελευταία του κυβέρνηση. Προκηρύσσει εκλογές για τις 5 Μαρτίου, οι οποίες θα διεξαχθούν με το πλειοψηφικό σύστημα με στενή περιφέρεια.
1945: Λήγει νικηφόρα για τους συμμάχους η Μάχη των Αρδενών, η τελευταία επίθεση, ουσιαστικά, των Γερμανών στο Δυτικό Μέτωπο.

1968 Αρχίζει η αποχώρηση της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο. Η αποχώρηση αποδυναμώνει την άμυνα του νησιού. Ο δρόμος πλέον για την Τουρκία είναι ανοικτός.
1973: Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, σε μια από τις πρώτες εμφανίσεις του, παίζει στο πανεπιστήμιο της Βιλανόβα ενώπιον 25 θεατών.
1979: Ο Σάχης του Ιράν Μοχάμεντ Ρεζά Παχλεβί εγκαταλείπει τη χώρα, μετά την επικράτηση των ισλαμιστών του Αγιατολάχ Χομεϊνί.
1983 Η ελληνική κυβέρνηση δημοσιοποιεί την πρόθεσή της να αγοράσει 120 αεροσκάφη τρίτης γενιάς για την ενίσχυση της πολεμικής αεροπορίας.
1992: Το Ειδικό Δικαστήριο εκδίδει την ετυμηγορία του για το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης .Ο Ανδρέας Παπανδρέου αθωώνεται με ψήφους 7-6, ενώ καταδικάζονται ο Δημήτρης Τσοβόλας σε φυλάκιση 2,5 ετών και ο Γιώργος Πέτσος σε φυλάκιση 10 μηνών.

Περισσότερα...

Ο καιρός σήμερα 16 / 1 / 2010



Χειμώνας...

Περισσότερα...

Ο Τύπος της Κρήτης σήμερα




(κλικ για μεγέθυνση)
Περισσότερα...

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Για δείτε αυτές τις αποδείξεις !

Το ότι η παραοικονομία ανθεί αυτό είναι γνωστό.
Λέτε στο μελλον να δούμε και τέτοιες απίθανες αποδείξεις;



Πλάκα θάχει να μας κόβει απόδειξη ο μικρός στο φανάρι για τις υπηρεσίες του,ή οι καλαντάδες !
Για ρίξτε μια καλή ματιά στις ...αποδείξεις !(κλικ για μεγέθυνση)


Περισσότερα...

Όλες οι γυναίκες γυμνές σε θεατρική παράσταση στην Αθήνα .

Επίσημη πρεμιέρα έκανε χθες η θεατρική παράσταση “Χαμάμ γυναικών” με την Τιτίκα Σαριγκούλη και την Καίτη Φίνου στο Μπρόντγουαιη. Όλες οι γυναίκες εμφανίζονται γυμνές επί σκηνής, αφού τα πάντα διαδραματίζονται μέσα σε ένα χαμάμ.

Την παρθενική τ
ης εμφάνιση μάλιστα κάνει και το μοντέλο Εύα Λάσκαρη. Οι ηθοποιοί εμφανίζονται με τα εσώρουχά τους, τις πετσέτες τους και τέλος καταλήγουν να είναι ολόγυμνες. Επικεφαλής του χαμάμ είναι η Καίτη Φίνου.
Στην πρεμιέρα της παράστασης βρέθηκε και ο Κώστας Σκανδαλίδης, όπου καταχειροκρότησε στο τέλος της παράστασης τους ηθοποιούς για την ερμηνεία τους.

Είναι μια θεατρική παράσταση που αναμφισβήτητα αναμένεται να μονοπωλήσει το Αθηναϊκό κοινό.



''Gossip TV''

Περισσότερα...

"Αντάλλαξαν" το παιδί τους με ένα γουρούνι


Όχι τον αγαπημένο της αλλά τον πατέρα του αναγκάστηκε να παντρευτεί μια έφηβη στη Νέα Ζηλανδία.
Οι γονείς του κοριτσιού ουσιαστικά την πούλησαν στο μεσήλικα και το αντίτιμο για το παιδί τους ήταν ένα γουρούνι και μερικά ψάθινα καπέλα.
Το σίγουρο είναι ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτούς τους γονείς αφού προτίμησαν το γουρούνι από την ευτυχία του παιδιού τους.


Περισσότερα...

Αντιδράσεις για τις ταμειακές μεταξύ πρατηριούχων και εταιρειών

Την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) προκάλεσε η τοποθέτηση του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) υπέρ της άμεσης χρήσης ταμειακών μηχανών στα πρατήρια.

Οι πρατηριούχοι, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ανησυχούν για το σκοπό αυτής της παρέμβασης του ΣΕΕΠΕ ότι οι ταμειακές μηχανές μεθοδεύεται να εγκατασταθούν χωριστά από τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου εισροών-εκροών όγκου καυσίμων και σημειώνουν ότι «η τοποθέτηση του ΣΕΕΠΕ για την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών του όγκου των καυσίμων στο απώτερο μέλλον, αφήνει πολλά ερωτήματα για το πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων και της υγιούς ανταγωνιστικής λειτουργίας της αγοράς πετρελαιοειδών».

Οι πρατηριούχοι από την πλευρά τους σημειώνουν ότι «η εξυγίανση της αγοράς πετρελαιοειδών απαιτεί μέτρα και όχι ημίμετρα».
Περισσότερα...

Απίθανα παιχνίδια με φούσκες !

Μαγεύει μικρούς και μεγάλους με την τέχνη του δημιουργώντας σαπουνόφουσκες σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Για τον Καναδό Φαν Γιάνγκ ή αλλιώς φούσκας όπως είναι το παρατσούκλι του, οι σαπουνόφουσκες δεν αποτελούν μόνο μια γλυκιά ανάμνηση του παρελθόντος αλλά πάθος.


Οι περισσότεροι συνδέουν τις σαπουνόφουσκες με αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας αλλά για τον Φαν Γιάνγκ το να δημιουργεί σαπουνόφουσκες αποτελεί μια μορφή τέχνης. Στη μακρά πορεία της σταδιοδρομίας του έχει καταγράψει τουλάχιστον 16 ρεκόρ φτιάχνοντας τεράστιες σαπουνόφουσκες σε διάφορα σχήματα.

Ο Φαν Γιάνγκ μπορεί να κάνει δυνατά όλα όσα από μικροί ονειρευόμασταν όπως τα βλέπαμε στη μεγάλη οθόνη του σινεμά. Μπορεί να χτίσει
τείχη με δομικό υλικό τις σαπουνόφουσκες, να παραστήσει με τη βοήθειά τους τη γή και το δορυφόρο της τη σελήνη, να φτιάξει καπέλα ή να εσωκλείσει σε αυτές ακόμη και ανθρώπους.

Γεννημένος στο Βιετνάμ ο Φαν Γιάνγκ μετακόμισε στη Γιουγκοσλαβία όταν ήταν δύο ετών. Σε ηλικία 16 ετών πήγε στη Γερμανία και τέλος στον Καναδά όπου εξέληξε την αγάπη του για τις φυσαλίδες σε ένα μαγευτικό θέαμα, προκαλώντας το θαυμασμό μικρών και μεγάλων με τις δημιουργίες του.

Σε ηλικία 18 ετών άρχισε να πειραματίζεται με διάφορα υγρά διαλύματα και παράλληλα ξεκίνησε τη μελέτη βασικών επιστήμων όπως η χημεία και η φυσική.

«Ξεκίνησε ως χόμπι. Με μοναδικό όπλο την φαντασία και τον πειραματισμό, με την πάροδο του χρόνου ανακάλυψα πολλά πράγματα και άρχισα να οικοδομώ αυτό που ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να απασχολήσει τους ανθρώπους και τα ΜΜΕ» δηλώνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Φαν Γιάνγκ όλα είναι θέμα σύστασης. Για να δημιουργηθεί μια σαπουνόφουσκα στο σχήμα και το μέγεθος που επιθυμείς πρέπει να βρεις τη σωστή δοσολογία. Να γνωρίζεις τα πάντα σχετικά με τη χημική σύνθεση, τα μόρια, την κατάσταση της ατμόσφαιρας, του φωτισμού, κάτι που προϋποθέ
τει καλή γνώση των φυσικών επιστημών.

Σήμερα ο μάγος της σαπουνόφουσκας κατοικεί μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Broadway και το Λας Βέγκας, αλλά εξακολουθεί ν
α ταξιδεύει και να συναρπάζει με την τέχνη του μικρούς και μεγάλους σε ολόκληρο τον κόσμο.

''Έθνος''

Περισσότερα...

Μποτιλιάρισμα λόγω προβολής ροζ βίντεο σε γιγαντοοθόνη !

Κυκλοφοριακή συμφόρηση δημιουργήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (14/1) σε μία από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Μόσχας καθώς σε μια γιγαντοοθόνη άρχισε να προβάλλεται ταινία πορνογραφικού περιεχομένου!
Μόλις άρχισε να μεταδίδεται το βίντεο δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα επειδή οι οδηγοί σταμάτησαν για να... απολαύσουν το θέαμα, διάρκειας 20 λεπτών.
Η ταινία σταμάτησε να προβάλλεται όταν επενέβησαν οι υπεύθυνοι και
απεκατέστησαν την κυκλοφορία. Σύμφωνα με την εταιρία της γιγαντοοθόνης, Panno.ru, την ευθύνη για αυτήν την... προβολή είχαν χάκερς.

"Επρόκειτο για επίθεση χάκερ εναντίον των υπολογιστών μας.
Μία διαφημιστική ταινία αντικαταστάθηκε από ένα άσεμνο βίντεο", υποστήριξε ενώπιον των μέσων ενημέρωσης ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Βίκτορ Λάπτεφ.

Περισσότερα...

Κουπόνια για ανέργους για τα αρτοποιεία

Τη επιθυμία της να συμμετάσχει και η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος στο σχέδιο χορήγησης εκπτωτικών κουπονιών στους ανέργους ώστε να προμηθεύονται βασικά είδη της καθημερινής διατροφής (ψωμί, γάλα, κρέας) δήλωσε με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδ. Λοβέρδο.

Η ομοσπονδία σημειώνει ότι από τον Απρίλιο του 2009 στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωνία Συμμετέχω» χορήγησε εκπτωτικά κουπόνια στους ανέργους για τα προϊόντα του φούρνου της γειτονιάς στο τρίμηνο πιλοτικό πρόγραμμα που εκπονήθηκε σε αρκετά σωματεία της Ελλάδος το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις.

Τονίζει ότι η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος αποτελεί δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση έχοντας στην δύναμή της 70 σωματεία στην Ελλάδα και προσθέτει ότι λόγω της καθημερινής επαφής με το καταναλωτικό κοινό «οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν βιώσει κι αυτοί με τη σειρά τους τα οικονομικά προβλήματα της κάθε οικογένειας και το αντίκτυπο της αυξημένης ανεργίας στον οικογενειακό προϋπολογισμό».

Η ομοσπονδία σημειώνει ότι αν και η πρόσκληση του υπουργού απευθύνεται στα σούπερ μάρκετ και στις μεγάλες εταιρίες ειδών διατροφής, η Ομοσπονδία τάσσεται αρωγός στις εξαγγελίες και δηλώνει πρόθυμη να συζητηθεί ενδεχόμενη συνεργασία της ως προς την προώθηση αυτού του εγχειρήματος ώστε να στηριχθούν οι ασθενείς κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη την δύσκολη αυτή περίοδο.

Η ομοσπονδία γνωστοποίησε και την απαντητική επιστολή του υπουργού από τις 8 Ιανουαρίου 2010 στην οποία αναφέρεται ότι «η κοινωνική αλληλεγγύη είναι ακρογωνιαία λίθο για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή των πολιτών γι’ αυτό και οι πρωτοβουλίες που θα πάρει το υπουργείο στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αφορούν σε όλους τους κοινωνικούς εταίρους με την ευρεία έννοια» και σημειώνει ότι μέσα στις επόμενες μέρες «θα μας δοθεί η δυνατότητα από κοινού να εξειδικεύσουμε και να οριστικοποιήσουμε όλες αυτές τις δράσεις αλληλεγγύης και συνοχής».

ΑΠΕ
Περισσότερα...

Μουσικός --αστέρι--



Περισσότερα...

Αγιος Νικόλαος: Νέος Περιφερειακός δρόμος

Το έργο του Νέου Περιφερειακού δρόμου με τίτλο: «Διάνοιξη- διαμόρφωση - αισθητική αναβάθμιση κύριας περιφερειακής οδικής αρτηρίας της πόλης του Αγίου Νικολάου»,πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μετά την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Κρήτης κ. Αθανάσιου Καρούντζου.
Το έργο έχει μελετηθεί έξη ολοκλήρου από την Τεχνική Υπηρεσία η οποία ξεκίνησε τις διαδικασίες τον Φεβρουάριο του 2009 και θεωρείται το μεγαλύτερο έργο οδοποιίας που έγινε ποτέ στον Άγιο Νικόλαο. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.450.000 € ευρώ.

Το έργο αυτό με την ολοκλήρωσή του θα αλλάξει πάρα πολλά κυκλοφοριακά δεδομένα και θα δώσει μια μεγάλη ανάσα στην πόλη καθώς επίσης θα βοηθήσει ώστε να αρχίσει να επιλύεται οριστικά πλέον το πρόβλημα των υποδομών στο νέο σχέδιο πόλης όπου υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις.
Ο νέος περιφερειακός δρόμος ξεκινάει από την περιοχή του Γαργαδόρου, διατρέχει όλη την περιφέρεια του Αγίου Νικολάου από τα Νόμια, τον Σταυρό, τη νέα δεξαμενή, περνά κάτω από τον Άγιο Δημήτριο και καταλήγει στο Αμμούδι.

Με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες το έργο αναμένεται να προκηρυχθεί το Φεβρουάριο ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες την Άνοιξη και να πραγματοποιηθεί ένα σημαντικό έργο μέσα στο 2010.

Περισσότερα...

Ατιμούλη μασάζ κάνεις ;



(κλικ για μεγέθυνση)
Περισσότερα...

Διέρρευσαν φήμες για το iPhone 4G

Σύμφωνα με εικασίες, το επόμενο iPhone θα έχει οθόνη OLED, αφαιρούμενη μπαταρία και λειτουργία Video Chat.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο site της Korea Times, το επόμενο iPhone μοντέλο θα διαθέτει οθόνη OLED, υποστήριξη για video chat αλλά και αφαιρούμενη μπαταρία. Στο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, ότι η συσκευή θα ενσωματώνει διπύρηνο επεξεργαστή, πιο ισχυρά γραφικά και βελτιωμένη κάμερα.

Η οθόνη OLED υποτίθεται ότι θα συμπεριλαμβανόταν στο iPhone 3GS, κάτι που φυσικά δεν έγινε και με το Nexus One της Google να τη διαθέτει ήδη, είναι επόμενο η Apple να σκέφτεται σοβαρά μια τέτοιου είδους αναβάθμιση.
Όσον αφορά το video chat, οι πιθανότητες να συμπεριληφθεί μια τέτοιου είδους υπηρεσία στη νέα συσκευή είναι μεγάλες. Κάτι τέτοιο, βέβαια, συνεπάγεται και την παρουσία μιας εμπρόσθιας κάμερας.

Όπως αναφέρεται στο Korea Times, το iPhone 4G δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή του στις παγκόσμιες αγορές, ώστε να μειώσει το ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα κινητά Android.

Η διαθεσιμότητα του νέου κινητού τηλεφώνου στις χώρες της Ευρώπης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

''pcw.gr''
Περισσότερα...

ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΝΗΜΕΙΑ,
ΓΟΥΡΝΙΑ, ΛΑΤΩ, ΚΝΩΣΣΟ, ΦΑΙΣΤΟ
ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΗ ΚΑΜΙΑ.

---------------------------------

Με το γιατρό και τον παπά
παρέα εγώ δεν κάνω

ο ένας θέλει να πονώ
κι ο άλλος να ποθάνω.


Περισσότερα...