Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Δραστηριοποιούνται οι περιπτερούχοι της Κρήτης

Μία σειρά από ζητήματα συζήτησαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Νομού Ηρακλείου, της Ένωσης Δικαιούχων Εκμετάλλευσης και Μισθωτών Περιπτέρων Νομού Ρεθύμνου και ο Σύλλογος Εκμεταλλευτών Περιπτέρων Δήμου Αγίου Νικολάου, που συναντήθηκαν προχθές στο Ηράκλειο, με σκοπό τη συσπείρωση των σωματείων της Κρήτης, για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων των επαγγελματιών περιπτερούχων και καπνοπωλών.

Αποφασίστηκαν οι από κοινού κινήσεις και πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Βασικά θέματα προς επίλυση που ετέθησαν και χρήζουν άμεσης προώθησης είναι:
1) Ασφάλεια και προστασία των χώρων που δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά.
2) Φορολογικό σύστημα και ταμειακές μηχανές στα περίπτερα.
3) Κερδοφορία από τη μεταπώληση των προϊόντων.
4)Επιβολή προστίμων και έλεγχοι από Υπηρεσίες.
5)Διακίνηση και κερδοφορία Τύπου.
6) Κερδοφορία από παροχή υπηρεσιών και πώληση εισιτηρίων δημόσιας συγκοινωνίας καθώς και καρτών τηλεφωνίας.
7) Παράνομη πώληση και λαθρεμπόριο καπνοβιομηχανικών προϊόντων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος του σωματείου νομού Ηρακλείου κ. Χαιρέτη Ελένη, ο πρόεδρος του Ρεθύμνου κ. Πυροβολάκης Γιώργος και ο πρόεδρος του Αγ. Νικολάου κ. Φαρσάρης Μιχάλης, καθώς και μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων, όπως επίσης, νομικός και οικονομολόγος, ως σύμβουλοι στα διάφορα αναφυόμενα ζητήματα.

Στο περιθώριο της συνάντησης, οι πρόεδροι των σωματείων συζήτησαν την επαναδραστηριοποίηση, με συγκροτημένες προσπάθειες του σωματείου στα Χανιά και τη δημιουργία σωματείου που θα ενσωματώνονται όλοι οι επαγγελματίες περιπτερούχοι και καπνοπώλες του Νομού Λασιθίου, με αυτούς του Δήμου Αγ. Νικολάου. Στόχος των ενεργειών αυτών είναι στο άμεσο μέλλον η δημιουργία Παγκρήτιας Ομοσπονδίας για την καλύτερη διευθέτηση των προβλημάτων που αναφύονται στο νησί, ενός δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου που θα συντελέσει μαζί με τις άλλες υπάρχουσες και προς δημιουργία ομοσπονδίες στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση του κλάδου.

goodnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου