Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Αγιος Νικόλαος: Νέος Περιφερειακός δρόμος

Το έργο του Νέου Περιφερειακού δρόμου με τίτλο: «Διάνοιξη- διαμόρφωση - αισθητική αναβάθμιση κύριας περιφερειακής οδικής αρτηρίας της πόλης του Αγίου Νικολάου»,πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μετά την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Κρήτης κ. Αθανάσιου Καρούντζου.
Το έργο έχει μελετηθεί έξη ολοκλήρου από την Τεχνική Υπηρεσία η οποία ξεκίνησε τις διαδικασίες τον Φεβρουάριο του 2009 και θεωρείται το μεγαλύτερο έργο οδοποιίας που έγινε ποτέ στον Άγιο Νικόλαο. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.450.000 € ευρώ.

Το έργο αυτό με την ολοκλήρωσή του θα αλλάξει πάρα πολλά κυκλοφοριακά δεδομένα και θα δώσει μια μεγάλη ανάσα στην πόλη καθώς επίσης θα βοηθήσει ώστε να αρχίσει να επιλύεται οριστικά πλέον το πρόβλημα των υποδομών στο νέο σχέδιο πόλης όπου υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις.
Ο νέος περιφερειακός δρόμος ξεκινάει από την περιοχή του Γαργαδόρου, διατρέχει όλη την περιφέρεια του Αγίου Νικολάου από τα Νόμια, τον Σταυρό, τη νέα δεξαμενή, περνά κάτω από τον Άγιο Δημήτριο και καταλήγει στο Αμμούδι.

Με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες το έργο αναμένεται να προκηρυχθεί το Φεβρουάριο ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες την Άνοιξη και να πραγματοποιηθεί ένα σημαντικό έργο μέσα στο 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου