Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΡΕΘΥΜΝΟ: Υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων δημοπρατειται σύντομα.

Ρέθυμνο
Το αργότερο σε ένα μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημοπράτησης για το πάρκινγκ των Τεσσάρων Μαρτύρων σύμφωνα με την εκτίμηση του Δημάρχου Ρεθύμνου, Γιώργου Μαρινάκη.

Το «πράσινο φως» δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, που συντάσσονται από το αρμόδιο τμήμα του δήμου, θα έχουν ολοκληρωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα.
Εφ όσον αυτό γίνει, τότε στο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα, η «εικόνα» δηλαδή σύμφωνα με τα τεύχη του έργου – τόσο για το υπόγειο πάρκινγκ όσο και για τα κτήρια άνωθεν αυτού- για να ληφθεί απόφαση να προχωρήσει η διαδικασία.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τεύχη δημοπράτησης συντάσσονται σύμφωνα με την απόφαση που είχε παρθεί στο δημοτικό συμβούλιο και μετά από διαβούλευση που είχε πραγματοποιηθεί, για υπόγειο πάρκινγκ 550 θέσεων και κατασκευή κτηρίων 2.500 τετραγωνικών μέτρων, από τα οποία τα χίλια προορίζονται για δημοτικές υποδομές και τα υπόλοιπα για εκμετάλλευση από την ανάδοχο εταιρεία, με την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι για εμπορική χρήση. Στην υπόλοιπη έκταση θα διαμορφωθεί κοινόχρηστος χώρος.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη ήδη έχει εκφραστεί έντονο ενδιαφέρον από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες με τις οποίες έχουν γίνει οι πρώτες επαφές.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο σε δύο ή τρεις εβδομάδες.

Χ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου