Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Απίστευτο μάτς . Ο ολυμπιακός 19-18 (συνολικά)την ΑΕΚ στα πέναλτυ !

Ε ! Αυτά ...δεν γίνονται ! Χρειάστηκαν πάνω από τρεις ώρες, οκτώ γκολ (4-4), ανατροπές,αποβολές, αποχωρήσεις, νεύρα, 34 πέναλτι για να πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός την κατάκτηση του κυπέλλου Hellas online και μαζί το ντάμπλ.
Τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στα VIP του ΟΑΚΑ -υπό το βλέμμα του έκπληκτου Κάρολου Παπούλια- αμαύρωσαν εναν απο τους καλύτερους τελικούς στην ιστορία του θεσμού.
H κανονική διάρκεια του αγώνα τελειώσε με σκορ 3-3 (το 3-2 στο 90' και το 3-3 στο 93΄) και η παράταση 4-4 με τους ερυθρόλευκους» να παίζουν από το 104' με εννιά παίκτες! Οι Μπλάνκο και Σκόκο ήταν οι σκόρερ της Ένωσης (από δύο γκολ), ο Ντάρμπισαϊρ (2), ο Ντούντου και ο Γκαλέτι ήταν αυτοί που βρήκαν δίχτυα για τους Πειραιώτες.
ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΥ


Νικοπολίδης:
Γκολ (14-15) Ο Ολυμπιακός κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας.
Πελετιέρι: Αποκρούει ο Νικοπολίδης (14-14)
Μπελούτσι: Γκολ (14-14)
Σάχα: Γκολ (14-13)

Τοροσίδης: Γκολ (13-13)

Ενσαλίβα: Γκολ (13-12)
Τζόρτζεβιτς: Γκολ (12-12)

Μαϊστόροβιτς: Γκολ (12-11)
Ντομί: Γκολ (11-11)

Εντίνιο: Γκολ (11-10)

Ντιόγκο: Γκολ (10-10)
Σκόκο: Γκολ (10-9)
Ντουντού: Γκολ (9-9)

Μπλάνκο: Γκολ (9-8)
Όσκαρ: Γκολ (8-8)

Καφές: Γκολ (8-7)
Άντζας: Αποκρούει ο Σάχα (7-7)
Γεωργέας: Αποκρούει ο Νικοπολίδης (7-7)
Νικοπολίδης: Γκολ (7-7)
Πελετιέρι:
Γκολ (7-6)

Μπελούτσι: Γκολ (6-6)

Σάχα: Γκολ (6-5)
Τοροσίδης: Γκολ (5-5)
Ενσαλίβα: Γκολ (5-4)

Τζόρτζεβιτς: Αποκρούει ο Σάχα (4-4)
Μαϊστόροβιτς: Δοκάρι (4-4)
Ντομί: Γκολ (4-4)
Εντίνιο: Γκολ (4-3)

Ντιόγκο: Γκολ (3-3)
Σκόκο: Γκολ (3-2)
Ντουντού: Γκολ (2-2)
Μπλάνκο: Γκολ (2-1)

Όσκαρ: Γκολ (1-1)
Καφές: Γκολ (1-0)

Περισσότερα...

Περιοδεία κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά

Τα μέλη του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενο από τον βουλευτή Χανίων Μανόλη Σκουλάκη και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ευτύχη Δαμιανάκη, Αλέκο Μακρυπίδη και Λίτσα Κουρουπάκη, περιόδευσαν σε περιοχές του Σελίνου.
Τα μέλη του κλιμακίου του κινήματος εξέφρασαν την πεποίθηση τους οτι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμα πιο δυνατό μέσα από τις ευρωεκλογές ,ενω κατηγόρησαν την κυβέρνηση για απραξία, και ανασφάλεια, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει του λίγους και
ισχυρούς εις βάρος των πολλών και αδύναμων. Περισσότερα...

Ελληνικοί αγώνες ταχύτητας grand prix με μουλάρια



Δείτε το μέχρι τέλος . Περισσότερα...

Και άλλα και άλλα, λίγα είναι !

Περισσότερα...

Στον «αέρα» ο σχεδιασμός του ενεργειακού κέντρου Κρήτης

Στον «αέρα» βρίσκεται ο σχεδιασμός της υλοποίησης του ενεργειακού κέντρου Κρήτης στα όρια των νομών Ηρακλείου - Ρεθύμνου, καθώς οι ιδιοκτήτες γης λένε ότι δεν διαπραγματεύονται πλέον και δεν πωλούν τα κτήματά τους, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα αναξιόπιστο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Τάκη Αθανασόπουλο.

Βασικοί ιδιοκτήτες γης στην περιοχή Γαλήνων - Κορακιά, όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση των νέων μονάδων της ΔΕΗ και των εγκαταστάσεων υποδοχής φυσικού αερίου από την Αίγυπτο, εμφανίζονται έντονα επικριτικοί κατά του κ. Αθανασόπουλου. Του καταλογίζουν ευθύνες γιατί δεν αντιμετώπισε ποτέ στα σοβαρά τους ιδιοκτήτες γης αλλά και αθέτησε υποσχέσεις που είχε δώσει πριν από καιρό. Σήμερα και αύριο ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον κ. Αθανασόπουλο, θα επισκεφθεί την Κρήτη. Στο πρόγραμμά τους συμπεριλαμβάνεται επίσκεψη και στην περιοχή του σχεδιαζόμενου ενεργειακού κέντρου.
«Δεν πουλάμε και δεν θέλουμε κανέναν διάλογο πλέον με τη ΔΕΗ. Ο κ. Αθανασόπουλος έχει ευθύνες που τόσο καιρό πελαγοδρομεί το θέμα και δεν τήρησε καιρό τώρα την υπόσχεσή του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας των ιδιοκτητών της Κορακιάς κ. Κώστας Μαρής.
«Μου είχε πει, Κρητικός εσύ, Μανιάτης εγώ, μην ανησυχείς. Θα τα βρούμε. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα και είναι ντροπή να γίνονται σχεδιασμοί και επισκέψεις για ένα τόσο μεγάλο έργο και να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο που είναι οι ιδιοκτήτες της γης», λέει χαρακτηριστικά ο Κώστας Μαρής.
''Μ.Κοκολάκης .Εθνος'' Περισσότερα...

Η Κυριακάτικη ΑΡΓΩ


Μας εστάλη στο e-mail και ευχαρίστως δημοσιεύουμε το πρωτοσέλιδο. (κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Σοβαρά τραυματίστηκε 20χρονος σε τροχαίο στο ύψος των Βρυσών Χανίων.

Άλλο ενα τροχαίο ,δυστυχώς σημειώθηκε χθες στα Χανιά. Συγκεκριμένα ,μηχανή μεγάλου κυβισμού ,που οδηγούσε ένας 20χρονος με κατεύθυνση απο το χωριό Βρύσες προς την Γεωργιούπολη , στο ύψος της Κρυονερίδας στις 11 το πρωί ,συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ. αυτοκίνητο ,με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός της μηχανής , ο οποίος να σημειωθεί ότι δεν φορούσε προστατευτικό κράνος .
Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος ενεργεί το τμήμα τροχαίας Χανίων. Περισσότερα...

Συναγερμός στο υπουργείο Παιδείας για τον δίμηνο μαραθώνιο των Πανελλαδικών


«Πυρετός» επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας για τους δύο μήνες πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες για τον μεγάλο όγκο των υποψηφίων θα ξεκινήσουν στις 15 του Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας.
Εντούτοις, δέκα ημέρες νωρίτερα, την προσεχή Τρίτη, θα εξεταστούν οι απόφοιτοι Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ), Τεχνικών και Επαγγελματικών Λυκείων.Το υπουργείο Παιδείας θα διαθέσει εφέτος για την ανώτατη εκπαίδευση 88.262 θέσεις, τις οποίες θα διεκδικήσουν περίπου 125.000 εξεταζόμενοι όλων των κατηγοριών.
Οι εξετάσεις θα γίνονται εφέτος Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και όχι Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια. ''in.gr'' Περισσότερα...

Επιβεβαιώθηκε κρούσμα της γρίπης των χοίρων στην Ιταλία. Καθησυχαστικός ο Δ. Αβραμόπουλος.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης καταγράφηκε στην Τοσκάνη, στην κεντρική Ιταλία, μεταδίδει το πρακτορείο Ansa, επικαλούμενο τοπικές ιατρικές πηγές.
«Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας μας επιβεβαίωσε τηλεφωνικώς πως ο ασθενής που νοσηλεύεται είναι θετικός στις εξετάσεις για τον ιό της γρίπης των χοίρων», τόνισε ο τοπικός υπεύθυνος Υγείας Αντόνιο Ντελβίνο.Ο εν λόγω ασθενής είναι ένας άνδρας που εισήχθη για νοσηλεία στις 30 Απριλίου, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του, 367 κρούσματα της γρίπης των χοίρων σε 13 χώρες του κόσμου. Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 141 κρούσματα και ένας θάνατος και στο Μεξικό 156 κρούσματα και εννέα θάνατοι.
Καναδάς: 34 κρούσματα,Νέα Ζηλανδία: 4 κρούσματα,Βρετανία: 8 κρούσματα,Γερμανία: 4 κρούσματα,Ισραήλ: 2 κρούσματα,Αυστρία : 1 κρούσμα,Ολλανδία: 1 κρούσμα,Ελβετία: 1 κρούσμα,Κίνα (Χονγκ Κονγκ): 1 κρούσμα,Δανία: 1 κρούσμα.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, για την εκτίμηση της κατάστασης και τον συντονισμό των δράσεων αναφορικά με τον ιό της γρίπης των χοίρων.
Δεν υπάρχει κανένα κρούσμα «της νέας γρίπης» μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ωστόσο πως ο ιός δεν έχει σύνορα και γι' αυτό η χώρα βρίσκεται σε ετοιμότητα.Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας και να αρχίσει ενημέρωση στα σχολεία, με εγκυκλίους από το υπουργείο Παιδείας, αφού η υγιεινή ξεκινάει από το σπίτι.'' Περισσότερα...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ


Αιχμηρός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ρεθύμνου με αφορμή και τις απαγορεύσεις στάθμευσης στην παραλιακή ζώνη αλλά και το κλείσιμο της παραλίας για την κυκλοφορία τετράτροχων.
Ο ίδιος ζήτησε η παραλία να παραμείνει ανοιχτή τις ημέρες που είναι ανοιχτά τα καταστήματα ενώ απαίτησε πλήρη ενημέρωση από την δημοτική αρχή για τον κυκλοφοριακό σχεδιασμό , ο οποίος όπως είπε εμμέσως πλην σαφώς έχει σοβαρές συνέπειες στην αγοραστική κίνηση.''tv creta'' Περισσότερα...

Συμβαίνουν...(γέλιο)

Περισσότερα...

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Ελεύθερο θα είναι από σήμερα 1η Μαΐου και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου το ωράριο
για τα πρατήρια των τουριστικών περιοχών, όπως αποφάσισαν τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας.
Σύμφωνα με τους βενζινοπώλες του νησιού το μέτρο αυτό έχει πολλά αρνητικά σημεία ενώ την ίδια ώρα η τιμή της βενζίνης στα περισσότερα πρατήρια του νησιού παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
''2810.gr''
Περισσότερα...

“Ανθεστήρια 2009” σήμερα και αύριο στα Χανιά .

Εκδηλώσεις με τον τίτλο “Ανθεστήρια 2009” ,αφιερωμένες στην άνοιξη και στα λουλούδια, διοργανώνει αυτό το διήμερο ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τη Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση (ΔΗΠΕΧ).
Σε δηλώσεις του για το θέμα αυτό ο δήμαρχος Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης είπε μεταξύ άλλων ότι "όπως είχαμε υποσχεθεί από το 2008 προχωρούμε στην υλοποίηση των Ανθεστηρίων. Είναι μία εκδήλωση
αφιερωμένη στην άνοιξη και στα λουλούδια και η οποία γίνεται με συνεργασία του Δήμου και της ΔΗΠΕΧ. Επίσης είναι μια εκδήλωση που γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ), τον Σύλλογο Γυναικών Καλλιτεχνών «Ιρις», τους αμαξάδες της πόλης μας και τους ανθοπώλες".
Πρόγραμμα
Ανθεστηρίων 2009
Σήμερα Σάββατο

- 12 μ.: Η φιλαρμονική θα παιανίσει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης δίνοντας το έναυσ
μα για τα Ανθεστήρια 2009.
- 6 μ.μ.: Αμαξάκια στολισμένα θα ξεκινήσουν από το Γιαλί Τζαμί στο λιμάνι και θα περάσουν από το λιμάνι, την ανατολική Τάφρο, τη Δημοτική Αγορά, την οδό Χάληδων, την πλατεία Τάλω, το κολυμβητήριο, για να κατευθυνθούν στα Πευκάκια της Νέας Χώρας. Πάνω στα αμαξάκια μέλη των παραδοσιακών Συλλόγων θα πετάνε λουλούδια στους περαστικούς δίνοντας ένα "λουλουδένιο χρώμα".
- 7 μ.μ.: Εκδηλώσεις στο πάρκο της περιοχής Αγ. Ιωάννη με τον Χορευτικό Όμιλο Χανίων "Ο Ψηλορείτης", με τον Παραδοσιακό Σύλλογο "Φάρος" και με τον Λαογραφικό Όμιλο Χανίων.
- 7 μ.μ.: Εκδήλωση στο πάρκο Πολυχρονίδη στα Πευκάκια Νέας Χώρας με τον Τουριστικό Σύνδεσμο "Κρήτη", με τους "Σταυραετούς" και με τον "Αροδαμό".
(Και τις δύο εκδηλώσεις θα καλύψει μουσικά ο παραδοσιακός Σύλλογος Ν. Χανίων "Ο Χάρχαλης").
- 8.30 μ.μ.: Εγκαίνια έκθεσης εικαστικών στο ΚΑΜ από τον Σύλλογο Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων "Ιρις".
Κυριακή 3 Μαΐου
12 μ.: Κεντρική εκδήλωση στον Δημοτικό Κήπο
1. 12 - 12.15 μ.: Σχολή χορού Ήβης Χαϊδεμενάκη
2. 12.15 - 12.45 μ.: Σχολή χορού “Εν χορώ” τανγκό και λάτιν
3. 12.45 μ. - 1.15 μ.μ.: Λύκειο Ελληνίδων παραδοσιακοί χοροί
12 μ.: Η φιλαρμονική του δήμου πάνω σε στολισμένα αμαξάκια θα ξεκινήσει από το φρούριο Φιρκά, θα περάσει όλο το λιμάνι, την ανατολική Τάφρο, τη Δημοτική Αγορά, την πλατεία 1866, την οδό Αν. Παπανδρέου, τα Δικαστήρια, την οδό Σφακιανάκη και θα σταματήσει στον Δημοτικό Κήπο.
8 μ.μ.: Μουσική - Λογοτεχνική βραδιά με τη Ζ. Σημανδηράκη και τον Λ. Μανωλικάκη στο ΚΑΜ.
Περισσότερα...

Εγκαινιάζεται σήμερα το ΒΙΟΠΑ Ρεθύμνου απο τον Υπουργό ανάπτυξης.

Το Βιοτεχνικό Πάρκο Ρεθύμνου ,εγκαινιάζει σήμερα 6 αύριο το απόγευμα στο χώρο του ΒΙΟΠΑ στην Αγία Τριάδα του δήμου Αρκαδίου ,ο Υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.
Η υποδομή χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Κρήτης 2000-2006 μέσω της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο του έργου «Ανάπτυξη Νέων Χώρων Υποδοχής Βιομηχανικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων στην Περιφέρεια Κρήτης» με εγκεκριμένο προϋπολογισμό περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ και φορέα υλοποίησης τη ΒΙΟΠΑ Ρεθύμνου ΑΕ.
Η έναρξη των εργασιών κατασκευής του ΒΙΟΠΑ είχε γίνει στις 19 Αυγούστου του 2007 από τον τότε Υπουργό Ανάπτυξης και νυν πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα. Περισσότερα...

Δίκλινο με 17 ευρώ στην Κρήτη απο Πολωνικό γραφείο. Σε αδιέξοδο οι ξενοδόχοι.

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι Έλληνες ξενοδόχοι, που επιχειρούν με εντυπωσιακές προσφορές να προσελκύσουν επισκέπτες. Σαν να μην έφθανε η κρίση στην τουριστική αγορά, οι ξενοδόχοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τους διεθνείς τουριστικούς κολοσσούς, οι οποίοι τους χρωστούν ακόμη τα χρήματα από τις περσινές κρατήσεις. Μάλιστα, ακόμη και πολλές από τις επιταγές που έχουν δώσει ξένοι tour operator στους Έλληνες ξενοδόχους, δεν έχουν αντίκρισμα και οι ξενοδόχοι αναγκάζονται –όπως λένε- να κάνουν απολύσεις.
Τουριστικός πράκτορας στην Κρήτη επιβεβαίωσε, ότι Πολωνικό τουριστικό γραφείο έχει μισθώσει δίκλινα δωμάτια στο νησί και τα δίνει προς 17 ευρώ μ
ε πρωινό, δηλαδή 8,50 ευρώ το άτομο. Ακόμη, ψάχνοντας στο internet βρίσκει κανείς δίκλινο δωμάτιο στη Ζάκυνθο με 75 ευρώ για 5 διανυκτερεύσεις, δηλαδή 7,50 ευρώ το άτομο, ενώ το τρίκλινο δωμάτιο κοστίζει 100 ευρώ για 5 μέρες, δηλαδή 20 ευρώ τη μέρα και 6,60 ευρώ το άτομο. Στην Κω τα τουριστικά πρακτορεία του εξωτερικού πουλάνε «πακέτο» με 90 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο για 5 νύχτες, δηλαδή 9 ευρώ το άτομο με πρωινό.
Στη Ρόδο 5 νύχτες σε δίκλινο δωμάτιο κοστίζουν 100 ευρώ για δύο άτομα με πρωινό, δηλαδή 10 ευρώ το άτομο. Εν τω μεταξύ, η τουριστική καμπάνια που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες απ’ το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, μπορεί να φαίνεται ότι βοηθά τους ξενοδόχους, οι οποίοι όμως δηλώνουν, ότι αν δεν πάρουν τα χρήματα τους από τους πράκτορες του εξωτερικού, θα κλείσουν ακόμα και κατά την διάρκεια της σεζόν. Πηγή :
ALPHA Περισσότερα...

Ο Τύπος της Κρητης σημερα.


Οι υπόλοιπες εφημερίδες λόγω της χθεσινής αργίας-απεργίας
θα κυκλοφορήσουν απο Δευτέρα.(κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Ο καιρός σήμερα 2/5

Περισσότερα...

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Και τώρα... το 5ο! Ο ΠΑΟ 84-82 τον Ολυμπιακό.

Σε έναν πραγματικά μεγάλο ημιτελικό, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό με 84-82, με τον

Γιάννη Μπουρούση να χάνει στο τέλος την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, σε έναν ημιτελικό διαφήμιση του ευρωπαϊκού και όχι μόνο του ελληνικού μπάσκετ!

Παρίσι, Θεσσαλονίκη, Μπολόνια, Αθήνα και τώρα... Βερολίνο!

Σε καταπληκτική βραδιά οι Σπανούλης, Γιασικεβίτσιους, ενώ ουσιαστικοί ήταν οι Μπατίστ και Πέκοβιτς. Ο Παναθηνα'ι'κός στον τελικό σε μια επανάληψη του 2007 θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι νωρίτερα δια χειρός Σισκάουσκας και μετά από έναν επίσης εκπληκτικό ημιτελικό επικράτησαν της Μπαρτσελόνα με 82-78



Περισσότερα...

Φάτσες !!

Περισσότερα...

Ο ψηλότερος άντρας στον κόσμο 2.46 μ.

Ο 27χρονος Ζάο Λιάνγκ μπορεί πολύ σύντομα να κατέχει τον τίτλο του ψηλότερου άντρα στον πλανήτη, αφού γιατροί βεβαιώνουν ότι ατενίζει τον κόσμο από τα 2.46μ!

Ο νεαρός άντρας είναι δέκα εκατοστά πιο ψηλός από το συμπατριώτη του, που κατέχει το ρεκόρ Γκίνες, δεν φαίνεται όμως να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να του «κλέψει» την πρωτιά.

''Reuters'' Περισσότερα...

Αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση των ταχυμεταφορών του ΕΛΤΑ και στην Ιεράπετρα.


«ΛΗΣΤΕΙΑ στο Ταχυδρομείο. Κλείνουν τις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ. Σταματήστε τους». Αυτά αναγράφονται σε αφίσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών, η οποία έχει αναρτηθεί τις τελευταίες ημέρες και στο Ταχυδρομείο Ιεράπετρας. Παράλληλα στην απέναντι πλευρά του κτιρίου με ένα πανό και με το σύνθημα «Όχι στο ξεπούλημα των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ – Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Ταχυδρομείο στην υπηρεσία του λαού και της χώρας» ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΤΑ Νομού Λασιθίου εκφράζει την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση των ταχυμεταφορών.
Ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Γιάννης Λιαπάκης επισημαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο οι ταχυδρόμοι τελικά θα μοιράζουν μόνο τα έντυπα και τους λογαριασμούς και το κερδοφόρο κομμάτι του ταχυδρομείου θα δοθεί σε ιδιωτικές εταιρίες. Τονίζει δε ότι δεν δυνατόν ο ταχυδρόμος να μοιράζει χιλιάδες γράμματα και μια ιδιωτική εταιρία ταχυμεταφορών να μοιράζει δυο δέματα και το οικονομικό όφελος να είναι σχεδόν το ίδιο. ''anatolh.com'' Περισσότερα...

Εσωτερικό αυτοκινήτου ! Πολύ πράμα.


(πατήστε κλικ στην εικόνα) Περισσότερα...

Αρχισε σήμερα η αντιπυρική περίοδος στα Χανιά

Σε πλήρη ετοιμότητα,βρίσκεται ο νομός Χανίων, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που επισήμως,αρχίζει απο σήμερα.
Στη νομαρχία Χανίων χθες το πρωί το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας παρέδωσε στην πυροσβεστική υπηρεσία εξοπλισμό κόστους 40 χιλιάδων ευρών, προκειμένου να ενισχύσει το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.
Μεταξύ των υλικών που παραδόθηκαν ήταν και 5 προκατασκευασμένα πυροφυλάκια, τα οποία θα τοποθετηθούν σε περιοχές των δήμων Μουσούρων Ανατολικου Σελίνου ,Πλατανια , Κισάμου καθώς και στην περιοχή του Αποκόρωνα, προκειμένου να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης και άμεσης αντιμετώπισης των πυρκαγιών.
Το τμήμα ΠΣΕΑ παρέδωσε επίσης 240 ψυγεία πλάτης, 240 σακίδια μέσης, 30 φορητούς ασυρμάτους καθώς και μηχάνημα εντοπισμού -προσανατολισμού.
Σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό παίζει και η ενεργοποίηση των αεροσκαφών της αερολέσχης Χανίων και Σούδας που θα πραγματοποιούν πτήσεις πυρανίχνευσης
Kαι την φετινή περίοδο ενισχύονται τα μέτρα στο φαράγγι της Σαμαριάς. Περισσότερα...

"Πανόραμα Κρητικών Προϊόντων, Τουρισμού και Πολιτισμού ,από 14-17 Μαΐου


Mέχρι την Παρασκευή 8 Μαΐου, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στο "Πανόραμα Κρητικών Προϊόντων, Τουρισμού και Πολιτισμού", προκειμένου να τύχουν των ευνοϊκών όρων οι οποίοι προβλέπουν επιχορήγηση από τα Επιμελητήρια για κάθε επιχείρηση που θα κλείσει πάνω από 12 τετραγωνικά μέτρα.
Το "Πανόραμα Κρητικών Προϊόντων, Τουρισμού και Πολιτισμού" θα διεξαχθεί 14-17 Μαΐου 2009 στο Στάδιο TAE KWON DO του Φαλήρου Αττικής και περισσότερες από 100 μεγάλες Κρητικές επιχειρήσεις, με δίκτυο διανομής προϊόντων σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτό το εκθεσιακό γεγονός.
Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους: τροφίμων - ποτών, ξενοδοχειακών μονάδων, τουριστικών καταλυμάτων και γραφείων, ενώ έντονο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει εκπρόσωποι μεγάλων εμπορικών αλυσίδων της Αθήνας, καταστημάτων με βιολογικά προϊόντα καθώς και χώρων εστίασης.
Η πρωτοβουλία ανήκει στα Επιμελητήρια των τεσσάρων Νομών της Κρήτης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν οι καταναλωτές της Πρωτεύουσας για τα Κρητικά προϊόντα, να προβληθούν οι πολιτιστικές αξίες της Κρήτης και να προσελκυσθεί το ενδιαφέρον επισκεπτών από όλη την Ελλάδα στο νησί, ώστε να τονωθεί η τοπική αγορά.
Το «Πανόραμα Κρητικών Προϊόντων, Τουρισμού και πολιτισμού» περιλαμβάνει την ταυτόχρονη διοργάνωση τριών ειδικών εκθέσεων καθώς και μια πλειάδα παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων.
Περισσότερα...

Ανεβαίνει απο σήμερα η ταρίφα στα ταξί.


H μονή ταρίφα, από 0,36 ευρώ που ήταν μέχρι χθές ανεβαίνει απο σήμερα σε 0,48 ευρώ, το Νοέμβριο σε 0,60 ευρώ και το Μάιο του 2010 σε 0,72. Σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε, η συνολική αύξηση επί του κομίστρου θα είναι της τάξης του 9,9%.
Η διπλή ταρίφα από 0,68 ευρώ ανά χιλιόμετρο που είναι σήμερα θα ανέλθει στα 0,84 ευρώ το πρώτο εξάμηνο, σε 1,05 ευρώ το δεύτερο και σε 1,20 ευρώ το τρίτο, δηλ. 2,7% αύξηση κάθε φορά.
Ακόμα , σε ότι αφορά τα ραντεβού, αποφασίστηκε να αυξηθεί το κόστος του τηλεφωνικού ραντεβού από 2,80 ευρώ που είναι σήμερα σε 3-5 ευρώ και τούτο προκειμένου να υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων ραδιοταξί. Περισσότερα...

Παρουσία διμοιρίας ΜΑΤ οι συγκεντρώσεις στα Χανιά ! Γιατί ;



Ήθελα να ήξερα ποιανού φαεινή ιδέα ήταν η σημερινή παρουσία διμοιρίας ΜΑΤ στις απεργιακές συγκεντρώσεις στα Χανιά ! Τι φοβόντουσαν οι επικεφαλής των αστυνομικών ,τέτοια ημέρα γιορτής των εργαζομένων ; Επεισόδια μήπως ; Μα είναι δυνατόν να σκέφτηκαν κάτι τέτοιο;
Η παρουσία τους και μόνο προκαλούσε , έστω και αν αποχώρησαν ,μετά και το σχετικό κράξιμο απο τους διαδηλωτές .
Ήμαρτον ! Περισσότερα...

Με διπλές απεργιακές συγκεντρώσεις εορτάστηκε η Πρωτομαγιά στα Χανιά.


Με δυο απεργιακές συγκεντρώσεις και πλήθος εργαζομένων , εορτάστηκε πριν απο λίγο και στα Χανιά η εργατική πρωτομαγιά. ( ΦΩΤΟ .κλικ για μεγέθυνση)
Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Νέων καταστημάτων και το διοργάνωσε η γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ. Όπως τονίστηκε :«ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπήρχαν τέτοιες και τόσες δυνατότητες ολόπλευρης ικανοποίησης όλων των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών των εργαζομένων (σταθερή δουλειά, ικανοποιητικοί μισθοί, συντάξεις, σύγχρονη και φτηνή κατοικία, δωρεάν σύγχρονες αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και παιδείας, μείωση ορίων συνταξιοδότησης, ελεύθερος χρόνος κ.λπ.)Αντί για αυτό, αυξάνουν οι στρατιές των εξαθλιωμένων, των φτωχών, των ανέργων, των ανασφάλιστων. Το δικαίωμα σε ένα σύγχρονο σύστημα υγείας, παιδείας, στην ανάπαυση, τον πολιτισμό γίνεται αντικείμενο αγοροπωλησίας και για την εργατική και λαϊκή οικογένεια Γολγοθάς. Οι εργαζόμενοι παράγουν όλο και περισσότερα, όλο και περισσότερο πλούτο και η ζωή τους χειροτερεύει, απολαμβάνουν όλο και λιγότερα. Τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο έχουν τόσο πολύ γιγαντωθεί που μπροστά στο κέρδος τσαλαπατούν ζωές, ισοπεδώνουν δικαιώματα. Επιζητούν ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία».
Η δευτερη ταυτόχρονη συγκέντρωση έγινε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, απο το εργατικό κέντρο , το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και άλλους τοπικούς φορείς.
Εκπρόσωπος του εργατικού κέντρου στην ομιλία του εξαπέλυσε δριμύ κατηγορ'ω κατά των Δήμων που διοργανώνουν σήμερα εορταστικές εκδηλώσεις ,αναφέροντας οτι η 1η Μα'ί'ου είναι μέρα απεργίας ,είναι ημέρα αγωνα και είναι ανιστόρητο να καλούν τους δημότες τους σε γιορτές λουλουδιών και πανηγυριών, χωρίς να αναφέρουν το αγωνιστικό μήνυμα της ημέρας. Περισσότερα...

Οι ένοικοι των ασανσέρ !!

Περισσότερα...

Ηράκλειο: Φθηνότερο ψωμί για ανέργους


Μία ιδιαίτερα αξιόλογη πρωτοβουλία ανέλαβαν αρτοποιοί σε τέσσερις Νομούς της Ελλάδας, οι οποίοι θα προσφέρουν φθηνότερο ψωμί στους ανέργους με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
Συγκεκριμένα, με σύνθημα «Κοινωνία συμμετέχω» οι περισσότεροι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Ηρακλείου και του Έβρου θα πωλούν από την 1η Ιουνίου και για 3 μήνες 20% φθηνότερα το ψωμί στους ανέργους των περιοχών αυτών.
Ειδικότερα, οι άνεργοι δείχνοντας την κάρτα ανεργίας τους στο τοπικό Σωματείο Αρτοποιών θα προμηθεύονται 75 κουπόνια, με τα οποία θα μπορούν να αγοράζουν για 3 μήνες φθηνότερα το ψωμί και άλλα αρτοπαρασκευάσματα. 'www.'2810.gr''
Περισσότερα...

Προετοιμασία και στα Χανιά γαι τις ευροεκλογές.


Διαβάστε το .Απο τα ''Χανιώτικα νέα'' (κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Φύλαξη τη νύχτα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ζητούν βουλευτές .

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ καθηγητής, Ηλίας Λαμπίρης, μαζί με άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προς τους Υπουργούς: Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου και Εθνικής Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο με θέμα: «Τοποθέτηση νυχτοφυλάκων στα κτήρια του Πανεπιστημίου Κρήτης».
Αναλυτικά, στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:
"Η ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στα κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης κατά τις ημέρες των αργιών καθώς και τις νυχτερινές ώρες δημιουργεί εικόνες ντροπής για ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας, λόγω της αδράνειας της Πολιτείας να αντιμετωπίσει το σοβαρό αυτό ζήτημα με την τοποθέτηση του απαιτούμενου αριθμού των νυχτοφυλάκων.
Επειδή παρά τις εκκλήσεις της πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Κρήτης όχι μόνο δεν έχουν τοποθετηθεί οι οκτώ μόνιμοι νυχτοφύλακες που η πρόσληψή τους εκκρεμεί εδώ και ένα χρόνο γιατί δεν έχει υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση (Κ.Υ.Α.) για την τοποθέτηση των δεκατριών συμβασιούχων νυχτοφυλάκων, παρά το γεγονός ότι είχαν ζητήσει την τοποθέτηση είκοσι έξι συμβασιούχων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες φύλαξης των πανεπιστημιακών κτηρίων. Ενόψει της θερινής περιόδου που θα κλείσει το Πανεπιστήμιο η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Κρήτης".
Ρωτούνται, λοιπόν, οι υπουργοί πότε προτίθενται να υπογράψουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την τοποθέτηση των συμβασιούχων νυχτοφυλάκων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης καθώς και πότε θα τοποθετηθούν τόσο οι συμβασιούχοι όσο και οι μόνιμοι νυχτοφύλακες.
''goodnet.gr'' Περισσότερα...

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ .Γενική απεργία . Το μήνυμα.

Πρωτομαγιά σήμερα ,καλό μήνα σε όλους.
Η πρώτη του Μάη, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες του εργάτη.Είναι η μέρα των εργατών. Εορτάζεται επίσης και σαν μέρα των λουλουδιών και της Ανοιξης.
Η μέρα έχει θεσπιστεί ως αργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.
Είναι στην πραγματικότητα η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου.Τον Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Τότε η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε 12 διαδηλωτές.
Η εργατική πρωτομαγιά καθιερώθηκε σαν παγκόσμια ημέρα το 1891 για την ανάμνηση της καθιέρωσης του 8ώρου στην εργασία και των θανάτων των εργατών στο Σικάγο.
Στην Ελλάδα πολύ γνωστά είναι τα γεγονότα του 1936 στη θεσσαλονίκη που έδωσαν την έμπνευση στον Γιάννη Ρίτσο να γράψει τον Επιτάφιο. Κατα τις ταραχές που είχαν πραγματοποιηθεί τότε, η αστυνομία και ο στρατός χρησιμοποίησαν όπλα με αποτέλεσμα 12 νεκρούς εργάτες. Το Μάη του 1963 δολοφονήθηκε ο βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης όπου μιλούσε σε συγκέντρωση των "Φίλων της Ειρήνης" για την παγκόσμια ύφεση όταν δέχτηκε επίθεση από άγνωστους με ρόπαλα. Έξω απ' την αίθουσα ο Λαμπράκης χτυπήθηκε από τρίκυκλο και τελικά εξέπνευσε στις 27 Μα'ί'ου. Το 1976, πάλι πρώτη Μαΐου, είχαμε το θάνατο του Αλέκου Παναγούλη σε τροχαίο.Ο Αλέκος Παναγούλης έχει μείνει στην ιστορία σαν σύμβολο της αντίστασης κατά της χούντας για την απόπειρα δολοφονίας ενάντια στον δικτάτορα Γ.Παπαδόπουλο.
Παρόλο που η 1η Μαίου ξεκίνησε σαν ημέρα απεργίας, στην Ελλάδα συγκαταλέγεται στις προαιρετικές αργίες. Παραδοσιακά όμως, με απόφαση όμως του εκάστοτε υπουργού Απασχόλησης η πρωτομαγιά χαρακτηρίζεται σαν ημέρα υποχρεωτικής αργίας, βάσει του άρθρου 1 του Α.Ν. 380/68. Περισσότερα...

Ο Τύπος της Κρητης σημερα.



Λόγω της σημερινής αργίας-απεργίας οι
Κρητικές εφημερίδες είναι ελλειπείς.
(κάντε κλικ για μεγέθυνση)
Περισσότερα...

Ο καιρός σήμερα 1/5

Περισσότερα...

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΕΔΕ για το διπλό θάνατο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.


Τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης τόσο για το θάνατο της 33χρονης Ηρακλειώτισσας και του αγέννητου παιδιού της όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στη Γυναικολογική - Μαιευτική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΔΥΠΕ Κρήτης, Νίκος Χαριτάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριτάκη, θα εξετασθεί συνολικά ο τρόπος λειτουργίας της συγκεκριμένης κλινικής, θέμα που έθεσε με νεώτερες δηλώσεις του ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του ΠΚ, κ. Μιχαλοδημητράκης.

Μάλιστα, ο κ. Μιχαλοδημητράκης ήταν κατηγορηματικός ως προς τη λειτουργία της Μαιευτικής Κλινικής, αφήνοντας σοβαρές υπόνοιες και τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μοναδικό. ''ΑΠΕ''

Περισσότερα...

Απίστευτος παπάς ! Στέλνει SMS σε βάπτιση !

Περισσότερα...

Καθησυχαστικός ο Δημος Χανίων για το κουνούπι -''τίγρης''


Κανένας λόγος ανησυχίας των κατοίκων της πόλης δεν συντρέχει ,μετά την καταγγελία κατοίκου και σημερινών δημοσιευμάτων ,για εμφάνιση στην περιοχή Σόδυ Χανίων του επικίνδυνου κουνουπιού -''τιγρης''.
Όπως δήλωσε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ.Σαματάς η καταγγελία είναι ανυπόστατη ,κάτι άλλωστε που τον διαβεβαίωσαν και οι αρμόδιοι των εμπλεκομένων υπηρεσιών. Το κουνούπι αυτο της αναφοράς απο τον πολίτη ,μοιάζει με το Ασιατικό ,αλλά όπως είπε δεν είναι τι ίδιο. Περισσότερα...

Μαντινάδες...

Θα σ΄αγαπώ ως αγαπά
ο γάιδαρος τα χόρτα
η αίγα το ριφάκι τζη
κι ο πετεινός την όρθα.
-----------------------

Red Bull θα πίνω σήμερα
Red Bull μέχρι να σκάσω
μπας μου φυτρώσουνε φτερά
να ρθώ να σε ανταμώσω
Περισσότερα...

Γρίπη των χοίρων: 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ισπανία.


Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας Τρινιδάδ Χιμένεθ ανακοίνωσε σήμερα από το Λουξεμβούργο ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης των χοίρων στη χώρα της ανέβηκαν σε 13 από 10 που ήταν μέχρι στιγμής.
"Υπάρχουν 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 84 άνθρωποι τελούν υπό παρακολούθηση", σημείωσε κατά την άφιξή της στο Λουξεμβούργο για τη σύνοδο των υπουργών Υγείας της ΕΕ για την επιδημία της γρίπης των χοίρων. Περισσότερα...

ΑΛΤ . ΤΙ ΣΥ ?


(κλικ στην εικόνα) Περισσότερα...

Το τηλεπαιχνίδι που δεν κερδίζει κανείς!


By epikairo (κάντε κλικ στην εικόνα) Περισσότερα...

«Μαϊμού» αντι-γριπικά φάρμακα διατίθενται μέσω Internet

Μια σειρά από on-line φαρμακεία "μαϊμούδες" έχουν αρχίσει να κατακλύζουν το Ίντερνετ με ηλεκτρονικά μηνύματα-σκουπίδια ("σπαμ") που διαφημίζουν δήθεν αντι-ιικά φάρμακα, όπως το Ταμιφλού, επιχειρώντας - για μια ακόμη φορά- να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και την παγκόσμια ανησυχία για τη γρίπη των χοίρων.
Οι ειδικοί σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας προειδοποιούν ότι οι χάκερ προσπαθούν, με τον τρόπο αυτό, να αποκτήσουν τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών των εύπιστων -και φοβισμένων- πελατών, σύμφωνα με τους "Times του Λονδίνου". Ήδη εκατομμύρια μηνύματα "σπαμ" έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο, επιχειρώντας, με το δέλεαρ της πώλησης φαρμάκων, να πείσουν τους υποψήφιους αγοραστές να αποκαλύψουν προσωπικά δεδομένα τους ή να κάνουν "κλικ" σε συνδέσμους που οδηγούν σε κακόβουλο λογισμικό.
Η McAfee, εταιρία που παράγει λογισμικό κατά των ιών, ανακοίνωσε ότι σχεδόν αμέσως μετά το ξέσπασμα του νέου κύματος γρίπης, διαπίστωσε απότομη αύξηση των "αντι-γριπικών σπαμ". Η εταιρία εκτιμά ότι ήδη τα σχετικά μηνύματα αποτελούν πάνω από το 2% της συνολικής παγκόσμιας διακίνησης ηλεκτρονικών μηνυμάτων.
Όλες οι εταιρίες antivirus κάλεσαν τους χρήστες ποτέ να μην κάνουν "κλικ" σε συνδέσμους (links) που περιέχονται μέσα σε ύποπτα μηνύματα από άγνωστες πηγές και πάντα να σβήνουν τα μηνύματα "σπαμ", χωρίς καν να τα ανοίγουν για να τα διαβάσουν. ''ΑΠΕ''

Περισσότερα...

Συνελλήφθη για απόπειρα δηλητηρίασης σκύλων στα Χανιά. Εχει παραγίνει το κακό .

Το φαινόμενο των δηλητηριάσεων ζώων στα Χανιά δυστυχώς είναι ενα συχνό φαινόμενο για την πόλη.
Χθές σύμφωνα με ανακοίνωση του δραστήριου φιλοζωικού συλλόγου Χανίων''Η προστασία των ζώων'', έγινε γνωστό οτι συνελήφθη ενα άτομο για απόπειρα δηλητηρίασης δυο σκύλων.
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται: ''Ο σύλλογος μας ειδοποιήθηκε για δυο δηλητηριάσεις ιδιόκτητων σκύλων . Αμέσως μαζί με τον ιδιοκτήτη του ενος σκύλου καταθέσαμε μήνυση κατά συγκεκριμένου προσώπου στο Α.Τ.και επειδή υπήρχαν σοβαρές αποδείξεις για τον δράστη ,ζητήθηκε η σύλληψη του με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Αργά το βράδυ ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα. Το δηλητήριο είχε τοποθετηθεί μέσα σε ενα πιάτο ,εξω απο το σπίτι του δράστη και ήταν προσβάσιμο οχι μόνο σε ζώα αλλα και σε ένα μικρό παιδί ,το οποίο ανήξερο θα μπορούσε να πιάσει και -γιατί όχι-να καταπιεί το δηλητήριο.''....''Τα δυο δηλητηριασθέντα σκυλάκια ευτυχώς σώθηκαν διότι έγκαιρα τους έγιναν οι απαραίτητες κτηνιατρικές πράξεις ''.
Να σημειώσω οτι πρόσφατα τρεις σκύλοι και τέσσερις γάτες είχαν πέσει θύματα δηλητηρίασης από άγνωστα άτομα στην Παλιά Πόλη των Χανίων,καθώς και σε άλλες περιοχές του Νομού Χανίων. Περισσότερα...

Ακυρώσεις πτήσεων ΟΑ για αύριο.


Ακυρώσεις πτήσεων αύριο 1η Μαΐου, ανακοίνωσαν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η EΙΣΦ και η ΠΕΙΣΦΑΕ. Η απεργία αρχίζει από σήμερα τα μεσάνυχτα και λήγει στις 24:00 αύριο Παρασκευή.
Για πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές στα τηλέφωνα 210 9666666 και 801 11 44444. Περισσότερα...

Προτάσεις για την καλύτερη προβολή της Μάχης της Κρήτης

Γ ια την καλύτερη προβολή των ιστορικών γεγονότων της Μάχης της Κρήτης η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων με ανακοίνωση της αναφέρει:
“Κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής εγγράφεται πίστωση παράλληλα με τη συμμετοχή στις εκθέσεις Τουρισμού και τη διαφήμιση και για την πρόσκληση ξένων δημο
σιογράφων.
Η επέτειος της Μάχης της Κρήτης προσφέρει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για προβολή της περιοχής μας. Ένα από τα ελάχιστα ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ που έχει γυρίσει για την Ελλάδα το δορυφορικό κανάλι travel channel (παγκόσμιας εμβέλειας) αναφέρεται στον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης. Γυρίστηκε προ διετίας και προβάλει, τις εκδηλώσεις εορτασμού με τους βετεράνους στη Σούδα και τις νότιες παραλίες του Νομού μιας από όπου έγινε η αποχώρηση των στρατευμάτων προς την Αφρική.

Στο Ρέθυμνο κεντρική πλατεία της πόλης φιλοξενεί μνημειακό συγκρότημα που ανεγέρθηκε με την συμβολή της Αυστραλίας όπου σε ανοξείδωτες πλακέτες περιγράφεται η ιστορία της Μάχης της Κρήτης. Στο Ηράκλειο υπάρχει Δημοτικό Μουσείο Μάχης της Κρήτης, ενώ το Ιστορικό Μουσείο φιλοξενεί κάθε χρόνο έκθεση με πλούσιο αρχειακό υλικό και εκθέματα. Εμείς τί έχουμε να επιδείξουμε; Έχουμε μεν πλατεία αφιερωμένη στην Μάχη της Κρήτης, κανένα όμως μνημείο εκεί δεν θυμίζει στους ξένους επισκέπτες το ιστορικό γεγονός. Προτείνουμε την αξιοποίηση της επετείου μέσω των παρακάτω πρωτοβουλιών που μπορούν να αναληφθούν σε τοπικό επίπεδο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, (και δεν αναφερόμαστε στην αθέτηση της πολιτείας της υπόσχεσης κατασκευής του μνημειακού συγκροτήματος του Γαλατά (που τόσο έχει κουράσει και απογοητεύσει) σε συνεργασία με τις άλλες χώρες που συμμετείχαν.
- Ανάδειξη του σπιτιού -επί της Ακρωτηρίου- στρατηγείου του Φράινμπεργκ (η πιο σημαντική προσωπικότητα της Ν. Ζηλανδίας -κυβερνήτης της χώρας του μετά τον πόλεμο). Με τη συμβολή μουσείων από την Αγγλία και τη Ν. Ζηλανδία μπορούν να εκτίθενται εκεί περιοδικά ή μόνιμα εκθέματα σχετικά με τη Μάχη της Κρήτης.
- Ανέγερση σε κεντρικό σημείο της πόλης ανάλογου μνημείου όπως αυτού του Ρεθύμνου.
- Τοποθέτηση επεξηγηματικών πλακετών στις περιοχές του Νομού Χανίων όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα και παράλληλη εκτύπωση φυλλαδίου - χάρτη επίσκεψης αυτών”.
Περισσότερα...

ΑΜΑΝ . Κρητικός φαινόμενο...

Περισσότερα...

Γενική απεργία για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. Οι συγκεντρώσεις στην Κρήτη.

Γενική απεργία αύριο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της εργατικής Πρωτομαγιάς.
H κρίση και η αύξηση των απολύσεων αποτελούν το σημείο αναφοράς των φετινών εκδηλώσεων .
Στα Χανιά
Στα Χανιά θα πραγματοποιηθούν και φέτος δύο συγκεντρώσεις.Εργατικό Κέντρο και Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση
που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στις 10 το πρωί, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
Από την πλευρά της η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να δώσουν μαζικό “παρών” στην απεργιακή συγκέντρωση για την 1η Μαΐου, αύριο, Παρασκευή, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Νέων Καταστημάτων. Στην απεργιακή συγκέντρωση καλούν και το σωματείο Οικοδόμων Ν. Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Τροφίμων - Ποτών Ν. Χανίων.
Στο Ρέθυμνο
Εξάλλου σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί καλούν τον κόσμο να παρευρεθεί η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Ρεθύμνης, η Νομαρχιακή επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠAΣOK και η αντικαπιταλιστικη αριστερή συνεργασία για την Ανατροπή.
Στο Ηράκλειο
Με σειρά εκδηλώσεων που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ θα γιορταστεί αύριο Παρασκευή στο Ηράκλειο η εργατική Πρωτομαγιά. Στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το κτίριο του ΕΚΗ. Μετά το τέλος των ομιλιών που θα γίνουν από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων θα κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο των νεκρών της εργατικής τάξης στο πάρκο δίπλα από το Εργατικό Κέντρο. Περισσότερα...

Για Αθηνα'ι'κές εφημερίδες πατήστε ΕΔΩ


Για Κρητικές εφημερίδες πατήστε ΕΔΩ Περισσότερα...

Κομφούζιο χθες το πρωί στην Παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου.

Κομφούζιο χθες το πρωί στην Παραλιακή λεωφόρο. Η πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο πλαίσιο του έργου διαμόρφωσης της Παραλιακής από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου ανέδειξε και το νέο «Γολγοθά» που περιμένει τους οδηγούς για τον επόμενο μάνα. Αποκλεισμένο λοιπόν το Μάιο θα παραμείνει ο νότιος κλάδος της Παραλιακής λεωφόρου από τον κόμβο της Εθνικής Αντιστάσεως στην είσοδο του λιμανιού μέχρι τον κόμβο στο ύψος των γραφείων του ΟΛΗ.
Χθες το πρωί ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στην Παραλιακή λεωφόρο με τους
οδηγούς να πιάνονται απροετοίμαστοι όπως φάνηκε για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Αφού πέρασε καιρός μέχρι που να συνηθίσουν την κίνησή τους μέσω της Ελεύθερης Ζώνης του λιμανιού για όσους κατευθύνονταν από την Αλικαρνασσό προς το Ηράκλειο ήρθαν αντιμέτωποι με ένα νέο «Γολγοθά», που ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης στο υπόλοιπο τμήμα της Λεωφόρου. Η κίνηση των οχημάτων διεξήχθη καθ' υπόδειξη της εργοταξιακής σήμανσης (μικρή διάρκεια είχε η παρουσία της Τροχαίας) από την έξοδο του λιμανιού προς τις λεωφόρους Εθνικής Αντιστάσεως, Ικάρου και της οδού Δουκός Μποφώρ, κατεύθυνση που οφείλουν πλέον να ακολουθούν οι οδηγοί οι οποίοι σκοπεύουν να κινηθούν από την Αλικαρνασσό προς την πόλη του Ηρακλείου αποφεύγοντας την Παραλιακή λεωφόρο.
''Εφημερίδα Τόλμη''

Περισσότερα...

Συλλλητήριο συνταξιούχων Κρήτης την Τετάρτη στα Χανιά

Οι συνταξιούχοι του νησιού κατεβαίνουν σε δυναμικό συλλαλητήριο την ερχόμενη Τετάρτη στα Χανιά στις 10.30 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για τις μικρές συντάξεις καθώς και τα μεγάλα προβλήματα στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Στο συλλαλητήριο κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Χανίων, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Χανίων και ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Χανίων.
Σε ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων τονίζουν ''Οι συντάξεις παραμένουν συντάξεις πείνας και ντροπής, η ακρίβεια είναι ανεξέλεγκτη σε όλα τα είδη βασικής ανάγκης και όλα αυτά έχουν οδηγήσει τους συνταξιούχους στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Και όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει καμιά αύξηση για το 2009, αλλά θα δοθεί ένα εφάπαξ ποσό 500 ευρώ για όσους παίρνουν μέχρι 800 ευρώ σύνταξη και 300 ευρώ όσους παίρνουν από 800-1.100 ευρώ, και όσοι παίρνουν πάνω από 1.100 ευρώ δεν θα πάρουν τίποτε, δηλαδή σκέτη κοροϊδία». Περισσότερα...

''Λουκέτο '' στο Δημαρχείο Ρεθύμνου ,απο εργαζόμενους.


Με αίτημα την απονομή χάριτος στον απεργό πείνας Θεοδώση Γαλεράκη οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ρεθύμνου, πραγματοποιούν απο χθες κατάληψη του Δημαρχείου Ρεθύμνου
Οι συνάδελφοι του ,εργαζόμενοι στο Δήμο ,στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτηρίου του Δημαρχείου, απέχοντας από την εργασία τους, μέχρι την ημέρα που το Υπουργείο θα αποφασίσει να εξετάσει ξανά την αίτηση του κ. Γαλεράκη, να αποφασίσει δηλαδή για το μέλλον του 52χρονου πρώην εργαζόμενου στην υπηρεσία καθαριότητας, να του προσφέρει το δικαίωμα στην εργασία που μέχρι σήμερα του το στερεί λόγω στέρηση λευκού ποινικού μητρώου. Περισσότερα...

Το κουνούπι -''τίγρης'' στα Χανιά ;

Λέτε να έφθασε η...χάρη του και στα Χανιά ; (Ρεπορτάζ σήμερα
απο τα ''Χανιώτικα νέα''. Κάντε κλικ να το διαβάσετε ). Περισσότερα...

Αυξήσεις απο αύριο σε μισθούς και επιδόματα.


Αυξάνονται από αύριο 1η Μαΐου κατά 5,5% οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα, τα επιδόματα ανεργίας και τα ειδικά βοηθήματα μητρότητας του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με την εφαρμογή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2008 - 2009, ο κατώτατος μισθός ενός υπαλλήλου άγαμου, χωρίς προϋπηρεσία, θα φτάσει στα 739,56 ευρώ, από 701 ευρώ που είναι μέχρι σήμερα.

Επίσης, το επίδομα ανεργίας θα φτάσει από τα 430,5 ευρώ στα 454,25 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η προσαύξηση του 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας και κατ' αναλογία θα αυξηθούν και τα νέα ειδικά επιδόματα μητρότητας.

Περισσότερα...

Ο Καιρος σήμερα 30 / 4

Περισσότερα...