Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Σε κλίμα έντασης άρχισε στα Χανιά το συνέδριο της ΠΟΕ- ΟΤΑ .


Σε κλίμα έντασης, που σηματοδοτήθηκε από την αποχώρηση των συνδικαλιστών της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, άρχισαν σήμερα στον Πλατανιά των Χανίων οι εργασίες του 38ου τακτικού συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ ΟΤΑ κατήγγειλαν τους συναδέλφους τους, της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ΑΣΚ για αποκλεισμό σωματείων από τις διαδικασίες του συνεδρίου και φωνάζοντας συνθήματα, αποχώρησαν από την αίθουσα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στο συνέδριο, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Πάτροκλος Γεωργιάδης (και οχι ο Υφυπουργός εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος,όπως αρχικά είχε ειπωθεί οτι θα ήταν ο κεντρικός ομιλητής) ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες για στήριξη των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Η κυβέρνηση, από το 2004 μέχρι σήμερα, έχει ικανοποιήσει σειρά αιτημάτων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με αποκορύφωμα το πάγιο αίτημα δεκαετιών για τα βαρέα και ανθυγιεινά, αλλά και την πρόσφατη αύξηση των εξόδων κίνησης και την περσινή αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος», είπε ο κ. Γεωργιάδης. Παραδέχθηκε πως τα προβλήματα των εργαζομένων δεν λύνονται α
πό τη μια στιγμή στην άλλη. «Τα αιτήματα παραμένουν», είπε «αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί να τα επιλύσει με βάση και τις δυνατότητες, που υπάρχουν. Οι προσπάθειές μας, με συγκεκριμένα μέτρα, δείχνουν τη διάθεση της κυβέρνησης να λύσει ουσιαστικά προβλήματα των εργαζομένων».
Την ΚΕΔΚΕ εκπροσώπησε στο συνέδριο ο δήμαρχος Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης,(και οχι ο Δήμαρχος Αθηναίων Ν.Κακλαμά
νης ο οποίος είχε κληθεί), ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «οι στόχοι των εργαζομένων και των αιρετών της Αυτοδιοίκησης είναι κοινοί, σε όφελος της κοινωνίας και των πολιτών».
Στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ βρέθηκε και πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρου, ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων, για το «αυτοδιοικητικό μοντέλο», που ο ίδιος θα επιθυμούσε, διευκρινίζοντας πως «χρειαζόμαστε μια δημόσια διοίκηση, μια Αυτοδιοίκηση με βαθύ κοινωνικό περιεχόμενο και προσανατολισμό, με ποιότητα στις σχέσεις με τον πολίτη, με ποιότητα και ασφάλεια στις εργασιακές σχέσεις, στην αξιοκρατία και την αμοιβή των εργαζομένων».
Τους περίπου 700 συνέδρους καλωσόρισαν στα Χανιά ο αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ, Λευτέρης Παπαδερός και ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιώργος Τσαγκαράκης. Παρών ήταν και ο νομάρχης Χανίων, Γρηγόρης Αρχοντάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου