Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ρεκόρ για φίλημα ...





Περισσότερα...

Μια γυνακεία τσάντα ζυγίζει όσο ένα μωρό 15 μηνών!

Πολλοί λένε ότι οι γυναίκες τα θέλουν ...όλα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το περιεχόμενο που μπορεί να έχει η τσάντα τους...
Σε
μία γυναικεία τσάντα μπορεί να βρεθούν και τα πιο απίθανα αντικείμενα.

Πόσο μπορεί όμως να ζυγίζει μία γυναικεία τσάντα;
Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου OnePoll με
έδρα το Μπρίστολ της Βρετανίας, μια τσάντα ζυγίζει κατά μεσό όρο 10,5 κιλά!

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου και συμμετείχαν 5.000 άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες.
Εκτός από κλειδιά και κινητό τηλέφωνο, ανάμεσα στα απαραίτητα αντικείμενα που μπο
ρεί κανείς να βρει σε μία γυναικεία τσάντα περιλαμβάνονται στυλό, χαρτομάντιλα, παυσίπονα, τσίχλες, MP3 players, λιπ γκλος, καθρεφτάκια και αποσμητικά.

Κάποιες γυναίκες μάλιστα, ανέφεραν ότι συνήθως στην τσάντα τους έχουν οδοντόβουρτσα, προφυλακτικά, ανοιχτήρι μπουκαλιών και σύνεργα ραπτικής!

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι ένας στους 20 άνδρες, δηλαδή το 6%, διπλάσιο ποσοστό από τις γυναίκες, έχει μαζί του ένα καθαρό εσώρουχο!



newsit.gr

Περισσότερα...

Πληκτρολόγιο για ξανθιές !


(κλικ για μεγέθυνση)


Περισσότερα...

Η Τζούλια προκαλεί ξανά: Καυτό φιλί στο στόμα με χορεύτρια

«Καυτή» πρεμιέρα έκανε η Τζούλια Αλεξανδράτου στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη.
Η τραγουδίστρια αντάλλαξε ένα φιλί στο στόμα με μία α
πό τις χορεύτριες που τη συνόδευαν στη σκηνή.

Όπως δήλωσε η Τζούλια Αλεξανδράτου «Πλέον μέσα σε ένα show είναι σύνηθες να συμβαίνουν τέτοια πράγματα.
Άλλωστε το έκανε και η Madonna.» Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Τζούλια Αλεξανδράτου προκαλεί.


Αίσθηση είχε προκληθεί από την φωτογράφηση που είχε κάνει η τραγουδίστρια για την αφίσα του μαγαζιού στο οποίο εμφανίζεται, καθώς οι δύο συνάδελφοί της που εμφανίζονται μαζί της στον ίδιο χώρο ακουμπούσαν με το χέρι τους το γυμνό της στήθος.

Gossip TV
Περισσότερα...

Βρήκε στην αυλή του κόκκαλο δεινοσαύρου

Ένα μίνι Jurassic park είχε στον κήπο του ο John Ruggles. Ο 75χρονος Βρετανός είχε προσέξει ότι η μεγάλη πέτρα που μετακινούσε από άκρη σε άκρη στον κήπο του είχε κάτι περίεργο, αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει τι.

Αποφάσισε λοιπόν μετά από πολλές μετακινήσεις και μετά από πολλά χρόνια να την παραδώσει σε τοπικό μουσείο, το οποίο την έστειλε στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ για περαιτέρω μελέτη.


Έτσι αποκαλύφθηκε ότι η πέτρα που είχε προκαλέσει τη
ν εντύπωση του μπάρμπα Johnήταν τελικά το κόκκαλο ενός δεινοσαύρου που έζησε 135 εκατομμύρια χρόνια πριν.

star.gr

Περισσότερα...

Χανιά:Παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας το ετήσιο μνημόσυνο των Βενιζέλων.

Παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια θα τελεστεί φέτος στις 21 Μαρτίου στο Ακρωτήρι Χανίων, το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου.

Όπως ανακοινώθηκε από γενικό διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Μελετών Ερευνών "Ελ Βενιζέλος" Νίκο Παπαδάκη μια ημέρα πριν, το Σάββατο 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί από το Ίδρυμα η απονομή των βραβείων για τον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα ...

...τη δράση του μεγάλου Κρητικού πολιτικού, ενώ ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεργασία του δήμου Χανίων και των περιαστικών δήμων ώστε να προχωρήσουν μέσα στο 2010 σε αδελφοποιήσεις με όλους τους κατεχόμενους δήμους της Κύπρου.
Περισσότερα...

Όλα τα αυριανά κυριακάτικα πρωτοσέλιδα



www.enimerwsi.com


Περισσότερα...

Διπλή έρευνα για επίορκο αξιωματικό στο Ηράκλειο

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. η διπλή έρευνα των δικαστικών αρχών και της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος ανώτερου αξιωματικού που υπηρετεί σε θέση κλειδί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.

Ο εισαγγελέας Ηρακλείου διέταξε προανάκριση για τις καταγγελίες σε βάρος του αξιωματικού που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες τον περασμένο Σεπτέμβριο πρότεινε στο διοικητή
της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και σε έναν συνάδελφο του να μοιραστούν περίπου20.000 ευρώ τα οποία κατέσχεσαν οι αστυνομικοί της υπηρεσίας έχοντας στην κατοχή ενός εμπόρου ναρκωτικών!

Οι δυο αξιωματικοί φέρονται να αρνήθηκαν την πρόταση του αξιωματικού που είναι προϊστάμενός τους αλλά, ένα μήνα αργότερα, άρχισε εσωτερική μετακίνηση του προσωπικού της Δίωξης σε άλλες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωσή της.
Οι άνδρες της συγκεκριμένης υπηρεσίας χαρακτήρισαν την εξέλιξη «ύποπτη» και την θεώρησαν ως πράξη αντεκδίκησης του προϊσταμένου.


Η υπόθεση διέρρευσε σε ΜΜΕ με αποτέλεσμα την παρέμβαση του εισαγγελέα, αλλά και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που διέταξε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων να διενεργήσει έρευνα.


protothema.gr

Περισσότερα...

-Σούπερ Λίγκα (24η ημέρα)-Αποτελέσματα

Σε αναμετρήσεις για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής 0-4
Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3
ΑΕΚ-Εργοτέλης 1-0

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010


Πανθρακικός-Καβάλα 14:30 NOVA
Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 16:45 NOVA
Ολυμπιακός-Ατρόμητος 16:45 ΝΕΤ
'Αρης-Λάρισα 16:45 NOVA
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 19:00 NOVA

Η βαθμολογία (σε 23 αγώνες)
1.
ΠΑΟΚ 53 -24αγ.
2.
Παναθηναϊκός 52
3.
Ολυμπιακός 50
4.
ΑΕΚ 42 -24αγ.
5.
'Αρης 35
6.
Καβάλα 33
7.
Ατρόμητος 31
8.
Αστέρας Τρίπολης 30 -24αγ.
9.
Εργοτέλης 29 -24αγ.
10.
Πανιώνιος 28
.
Ηρακλής 28 -24αγ.
12.
Ξάνθη 25 -24αγ.
13.
Λάρισα 24
14.
ΠΑΣ Γιάννινα 21
.
Λεβαδειακός 21
16.
Πανθρακικός 12

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (25η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
Καβάλα - Αρης 16:45 ΣΚΑΪ
ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 16:45 ΝOVA
Λάρισα - ΑΕΚ 19:00 ΝOVA

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
Εργοτέλης - Ατρόμητος 14:30 ΝOVA
Πανιώνιος - Ξάνθη 14:30
ΠΑΣ Γιάννινα - Αστ.Τρίπολης 14:30 ΝOVA
Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 16:45 ΝOVA
Ηρακλής - Ολυμπιακός 19:00 ΝOVA

Περισσότερα...

Ο κλέφτης σφήνωσε στην καμινάδα !

Δείτε τις προσπάθειες να απεγκλωβίσουν οι πυροσβέστες έναν επίδοξο κλέφτη από καμινάδα....




Περισσότερα...

ΛΑΣΙΘΙ:Προετοιμασία του 2ου συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

«Η καρδιά της Κρήτης θα κτυπήσει φέτος στο Λασίθι», δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κ. Γιώργος Αεράκης.
Ο κ. Αεράκης επισκέφθηκε χθες το Νομάρχη κ. Σήφη Αναστασάκη και είχαν συνάντηση εργασίας με στόχο την προετοιμασία του συνεδρίου του παγκοσμίου συμβουλίου Κρητών.

Το 2ο συνέδριο των αποδήμων της Κρήτης απ’ όλο τον
κόσμο θα πραγματοποιηθεί στο Λασίθι στο τέλος Ιουλίου του 2010 με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου να έχει την ευθύνη τόσο της οργάνωσης, όσο και της διεξαγωγής του συνεδρίου μαζί με τη Διοίκηση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.

«Συζητήσαμε λεπτομέρειες και οργανωτικά θέματα, με στόχο το συνέδριο να είναι καθόλα επιτυχημένο και να αναδείξουμε τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες της Κρήτης, σε ότι έχουν να κάνουν με τις υποδομές, τον αγροτικό τομέα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό μας. Παράλληλα στόχος μας θα είναι το Λασίθι να γίνει το καλοκαίρι το κέντρο των Κρητικών απ’ όλη την υφήλιο.

Θα έλθουν εδώ Κρητικοί από κάθε γωνιά της γης και νομίζω πως θα διατρανώσουμε τη συνοχή της Κρήτης και των Κρητικών όπου γης», δήλωσε ο Νομάρχης κ. Σήφης Αναστασάκης.

Η οργανωτική προσπάθεια όπως εξηγήθηκε είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και δεν έχει σχηματιστεί ακόμα το αναλυτικό πλάνο των εργασιών. Στην παρούσα φάση προχωρεί ο προγραμματισμός στα ποικίλα οργανωτικά θέματα που σχετίζονται με τη διεξαγωγή του συνεδρίου.


Όπως εξήγησε ο κ. Αεράκης συζητήθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν τις ενότητες, τα θέματα, τους εισηγητές και άλλα.
«Χαίρομαι πάντα να είμαι στο Λασίθι και να συνεργάζομαι με το Νομάρχη γιατί υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία μέχρι σήμερα, στην κοινή προσπάθεια που καταβάλλουμε.

Η καρδιά της Κρήτης θα κτυπήσει φέτος το καλοκαίρι στο Λασίθι, για ένα τριήμερο και όχι μόνο, γιατί πολύ πριν και μετά πολλοί Κρήτες της διασποράς θα επισκεφθούν το νομό για να τον γνωρίσουν τόσο κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, όσο και το υπόλοιπο διάστημα», δήλωσε ο κ. Αεράκης, αναφερόμενος στο συνέδριο.
Εξέφρασε τέλος την πεποίθησή του ότι το συνέδριο θα έχει μεγάλη επιτυχία.
«Η συμμετοχή των Κρητών της διασποράς θα είναι μεγάλη. Το αισθάνομαι και το βιώνω από τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα που δέχομαι καθημερινά.

Η παρουσία μας στο διαδίκτυο είναι έντονη και είναι χαρακτηριστικό ότι η σελίδα μας στο Facebook έχει 4.500 μέλη και απευθύνομαι καθημερινά σε αυτούς. Μεταφέρω λοιπόν τον παλμό που υπάρχει και ενημερώνω αντίστοιχα καθημερινά για τις εξελίξεις που υπάρχουν.

Σχεδόν όλοι ξέρουν ότι θα γίνει το συνέδριο εδώ και ενδιαφέρονται πραγματικά να συμμετέχουν και να είναι όλοι στην Κρήτη», τόνισε ο κ. Αεράκης.
Κοινή συνισταμένη για τους διοργανωτές είναι να προχωρήσει οργανωτικά η προσπάθεια το προσεχές διάστημα, έτσι ώστε τον Απρίλιο να έχουν καθοριστεί οι βασικοί άξονες και να έχει δρομολογηθεί ουσιαστικά η διοργάνωση, έτσι ώστε το τριήμερο από τις 30 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου, το συνέδριο να είναι το επίκεντρο για όλη την Κρήτη.


''ΑΝΑΤΟΛΗ''

Περισσότερα...

ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ


Μετά την εξέταση, η γριά μάνα του Μανώλη από το Λασίθι λέει στο γιατρό:
-Πόσο κάνει, γιατρέ μου, ο κόπος σου?


-Εκατό ευρώ, της απαντά εκείνος.
-Εκατό ευρώ! Διαμαρτύρεται η γριά.

-Ε δώδεκα χρόνια πήγαινα σχολείο και 6 στο Πανεπιστήμιο, για να μάθω να γιατρεύω τους ανθρώπους.
Και η γριά:

Ε ...;. κι ίντα φταίω εγώ, μπρε γιατρέ, που εσύ δεν ήπαιρνες τα γράμματα!;

Περισσότερα...

Ωρα της Γης:Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα στις 27 Μαρτίου

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά, αναμένεται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μια ώρα συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της Ώρας της Γης.

Η μεγαλειώδης συμμετοχή των Ελλήνων το 2009 γεννά μεγάλες προσδοκίες και για αυτή την χρονιά.
Εκτιμάται ότι πέρυσι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.
Περισσότερα...

Έφαγε από τα νεύρα του νικητήρια κάρτα Ξυστό.. αξίας 10.000 €

Την Πέμπτη, ένας επιβάτης της αεροπορικής εταιρείας Ryanair σε πτήση από την Πολωνία, καταβρόχθισε το νικητήριο ξυστό του, όταν έμαθε ότι δεν μπορούσαν να του παραδώσουν άμεσα τα κέρδη εν ώρα πτήσης.

Ο επιβάτης πετούσε από την Πολωνίας προς τη Βρετανία, όταν διαπίστωσε πως είχε κερδίσει 8.930 λίρες (10.000 ευρώ).


Το πλήρωμα επιβεβαίωσε τη νικητήριο
κάρτα, ωστόσο είπαν στον επιβάτη ότι θα πρέπει να παραλάβει τα χρήματα που κέρδισε από την διοργανώτρια εταιρεία του στοιχήματος, μιας και δεν είχαν εκείνη την ώρα στο αεροπλάνο ένα τόσο μεγάλο ποσό.
Όπως δήλωσε η Ryanair ο άνδρας μετά από αυτή τους τη δήλωση εξοργίστηκε τόσο πολύ που έφαγε το ξυστό! Αν και το πλήρωμα προσπάθησε να τον αποτρέψει από το να καταπιεί το νικητήριο χαρτάκι προσφέροντάς του διάφορα δελεαστικά φαγητά, εκείνος φαίνεται πως είχε πιο ακριβά γούστα ή σπασμένα νεύρα...

Έτσι, με αυτή την αλόγιστη πράξη εκτός από δυσπεψία κατάφερε να χάσει τα κέρδη, τα οποία πλέον θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα τα οποία θα αποφασιστούν μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.


news247.gr

Περισσότερα...

Κινητικότητα για την ψηφιακή TV

Σε ζητήματα ανταγωνισμού προσκρούει η ενδεχόμενη πρόθεση της κυβέρνησης για την επιδότηση της αγοράς των αποκωδικοποιητών της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ενώ ήδη η Ε.Ε. έχει δώσει αρνητική απάντηση στην Κύπρο ύστερα από σχετικό αίτημα.

Στην Ελλάδα έχει έστω και καθυ
στερημένα καταστεί συνείδηση η ανάγκη για επίσπευση της διαδικασίας, προκειμένου να προλάβουμε την παγκόσμια υποχρέωση του «2015», αν όχι την ευρωπαϊκή επιταγή του 2012.

Ηδη το υπουργείο Μεταφορών προχωρά σε διενέργεια διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου, που θα αναλάβει την προετοιμασία και νομική υποστήριξη του έργου «Οριστική μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεοπτική ευρυεκπομπή μέχρ
ι το 2012».
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η κίνηση αυτή συνιστά ένα ουσιαστικό βήμα, πόσο μάλλον όταν δεν έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις και τα προεδρικά διατάγματα.


Στο μέτωπο της αγοράς, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ζήτησε την περασμένη εβδομάδα διευκρινίσεις επί ζητημάτων ανταγωνισμού από την Digea-Ψηφιακός Πάροχος των 7 μεγάλων καναλιών εθνικής εμβέλειας.

Επί της ουσίας τα κανάλια καλούνται να προσκομίσουν επιπρόσθετα στοιχεία για το πλαίσιο λειτουργίας του ανταγωνισμού κατά τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Σε θεσμικό επίπεδο εκκρεμεί για λίγο ακόμη χρονικό διάστημα η κατάρτιση οριστικού χάρτη για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.
Το θέμα επείγει για τα τηλεοπτικά κανάλια και είναι λογικό μιας και πρέπει να προηγηθεί η κατάρτιση οριστικού χάρτη συχνοτήτων πριν ολοκληρωθεί η μελέτη αποτίμησης του ψηφιακού φάσματος για να ακολουθήσει η διαδικασία της προκήρυξης των τηλεοπτικών ψηφιακών αδειών.
Και λέμε ότι επείγει, καθώς οι τηλεοπτικοί σταθμοί θεωρούν ότι «χάνεται πολύτιμος χρόνος που λειτουργεί υπέρ των όμορων κρατών που κατοχυρώνουν ψηφιακές συχνότητες».
Από την πλευρά του υπουργείου Μεταφορών διασφαλίζεται ότι γίνονται κινήσεις που επισπεύδουν τη διαδικασία τόσο για το θέμα του ψηφιακού φάσματος όσο και για το ζήτημα των κεραιοσυστημάτων και των πάρκων κεραιών.

Για την παράκαμψη μάλιστα των όποιων εμποδίων έχει συσταθεί επιτροπή κυβερνητικών στελεχών που μελετά τις αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν.

Μένει να καθοριστεί και ο τρόπος κατοχύρωσης των ψηφιακών συχνοτήτων, ενώ ενδεχομένως να κατατεθεί τροπολογία στη νομοθεσία που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση (Νόμος για τη Συγκέντρωση του 2007).


«Σάρκα και οστά» παίρνει το όραμα της κυβέρνησης για την ΕΡΤ που, κατά τα φαινόμενα, θα αλλάξει φυσιογνωμία με την ΕΤ-1 να? στιγματίζεται ως πολιτιστικό - αθλητικό κανάλι (χωρίς τον Ολυμπιακό;) και τη ΝΕΤ ως ενημερωτικό με νέα ζώνη στο lead in των ειδήσεων (7 - 9 μ.μ.).
Ακόμη, πάντως, δεν έχει συνεδριάσει το νέο Δ.Σ. καθώς δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Στο ραδιομέγαρο ο πρόεδρος Γ.Γαμπρίτσος ξεναγήθηκε από τον Τζ.Καλημέρη ενώ αμέσως μετά ζήτησε τις παραιτήσεις των γενικών διευθυντών.



ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Περισσότερα...

Παίξτε ρουλέτα με την …Web cam

Το Chatroulete αποτελεί μια πρωτότυπη υπηρεσία του Web, που ενώνει τυχαία δύο χρήστες σε μια βιντεοσυνομιλία. Χωρίς να χρειαστεί κάποια login και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία. Και εκτός από τη δυνατότητα να διεξάγετε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με κάποιο του ίδιου ή του άλλου φύλλου πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να πέσετε πάνω σε κάποιον ...άλλον.




Σε ένα βίντεο που έχει ανεβάσει στο Vimeo - το οποίο σας επισυνάπτουμε παρακάτω- ο Casey Neistat εξηγεί τη χρήση της υπηρεσίας, κάνοντας παράλληλα μια διασκεδαστική ανάλυση της με πρωτότυπα διαγράμματα.

pcnea.blogspot.com


Περισσότερα...

Να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ την 1η Μαρτίου καλούνται οι μετανάστες στην Ελλάδα

«Δεν ξοδεύουμε ούτε ένα ευρώ για 24 ώρες!
Καμία αγορά την 1η Μαρτίου».

Με αυτό το σύνθημα το ειρηνικό κίνημα «24 ώρες χωρίς εμάς» καλεί τους μετανάστες κ
αι τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα να απόσχουν από κάθε οικονομική συναλλαγή για ένα ολόκληρο 24ωρο, ως μορφή αντίστασης «στα μηνύματα ξενοφοβίας και ρατσισμού, αλλά και αντίδρασης στον αποκλεισμό των μεταναστών που ειρηνικά ζουν και εργάζονται», όπως γράφουν οι δημιουργοί της κίνησης στη σελίδα των σχεδόν 6.000 μελών στο Facebook.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, δημιουργός της σελίδας είναι ο Αλβανός δημοσιογράφος Νίκο Αγκο. «Πρόκειται για μια κίνηση που πρωτοξεκίνησε στην Αμερική το 2006, όταν χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους, οι μαθητές δεν πήγαν στα σχολεία, οι εργάτες στα εργοστάσια.
Η Αμερική κλήθηκε να 'φανταστεί' τη ζωή της χωρίς τον Λατινοαμερικανό της» λέει.
Την 1η Μαρτίου οι μετανάστες θα αντισταθούν σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Βέλγιο. «Στην Ελλάδα δεν περιμένουμε να γίνει ό,τι έγινε στην Αμερική και ούτε εμείς καλούμε σε απεργία τους μετανάστες. Α
υτό θα έπρεπε να το κάνουν τα συνδικάτα. Ποιος μπορεί να τους προτρέψει να χάσουν το μεροκάματό τους;».

Ήδη πάντως ξεκινούν να δουλεύουν για τη διοργάνωση μιας πανευρωπαϊκής απεργίας του χρόνου.

«Το νόημα της κίνησης θεωρητικά αυτό είναι.
Τι θα έκαναν οι γιαγιάδες, αν οι γυναίκες που τις φροντίζουν δεν πήγαιναν μία ημέρα στο σπίτι;
Τι θα έκανε η ΕΒΓΑ της γειτονιάς αν οι μετανάστες, που στην πλειονότητά τους από συνοικιακά καταστήματα προμηθεύονται τα απαραίτητα προϊόντα, δεν ψώνιζαν;».


ΤΑ ΝΕΑ

Περισσότερα...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ αυριανών Κυριακάτικων Αθηνα'ι'κών Εφημερίδων

(Κλικ για μεγέθυνση)








Περισσότερα...

Και οι αστυνομικοί των Χανίων καταδίκασαν την επίθεση κατά της 27χρονης καθηγήτριας

Την συμπαράσταση της στην 27χρονη εκπαιδευτικό στο χέρι της οποίας άγνωστοι χάραξαν σβάστικες, εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Σταυριανουδάκης χαρακτήρισε ως θρασύδειλους εκείνους που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια.
«Η Ένωση μας πολλές φορές έχει καταδικάσει κάθε μορφής βία από όπου και αν προέρχεται.
Και αυτή τη φορά καταδικάζομε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τις θρασύδειλες ομάδες των οποιαδήποτε ακρών, που θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο θα τρομοκρατήσουν την κοινωνία.

Είμαι βέβαιος ότι οι Χανιώτες, ούτε τρομοκρατούνται, αλλά και θα αφυπνιστούν Καλούμε τους πολίτες να βοηθήσουν τις αρχές στο έργο τους και είμαι βέβαιος, ότι οι συνάδελφοι μου θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την διαλεύκανση της υπόθεσης, » τόνισε ο κ Σταυριανουδάκης.
Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Σύσκεψη Νομάρχου με Βουλευτές του νομού

Με τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου συναντήθηκε η νομάρχης Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη. Η κ. Σχοιναράκη προσκάλεσε τους βουλευτές σε ενημερωτική συνάντηση, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τέσσερις βασικούς άξονες:
1. Την ανάγκη εκχώρησης πρόσθετων πόρων στο ΠΕΠ Κρήτης.

2. Την ανάγκη προσαρμογής της ενεργειακής πολιτικής για την Κρήτη.

3. Την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ).
4. Τα έργα υποδομών – μεταφορών που έχει ανάγκη ο Νομός και που αποτελούν προτεραιότητα για την ανάπτυξή του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Σχοιναράκη επισήμανε ότι η ανάγκη ενίσχυσης του ΠΕΠ Κρήτης κατά τη διαδικασία αναθεώρησης του ΕΣΠΑ και το ενεργειακό πρόβλημα της Κρήτης αποτελούν θέματα αιχμής για την αναπτυξιακή πορεία του νομού και θα πρέπει να εξεταστούν άμεσα.
Επιπλέον, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στον άξονα της αύξησης των διατιθέμενων πόρων για την Κρήτη, μέσω τομεακών προγραμμάτων, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη προσεκτικού σχεδιασμού μιας νέας ενεργειακής πολιτικής για την Κρήτη, με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και προτεραιότητα να καταστεί η Κρήτη «πρότυπη ενεργειακή περιφέρεια».


Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα σωστής διαχείρισης των αποβλήτων, εκσκαφών κατασκευών και κατεδαφίσεων, η κ. Σχοιναράκη τόνισε ότι χρονίζει αδικαιολόγητα, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης επίσπευσης της θεσμοθέτησης του απαραίτητου Προεδρικού Διατάγματος που θα το επιλύσει.

Η Νομάρχης αναφέρθηκε και στα αναγκαία έργα υποδομών και μεταφορών, των οποίων η υλοποίηση αποτελεί προτεραιότητα για την αναπτυξιακή πορεία του Νομού και τα οποία έχει ήδη γνωστοποιήσει με υπόμνημα στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρος Αρναουτάκης, οι βουλευτές, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κ. Μανώλης Στρατάκης, κ. Μαρία Σκραφνάκη, κ. Φραγκίσκος Παρασύρης, κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης, οι αντινομάρχες, κ. Μιχάλης Αστρινάκης, κ. Γιώργος Μαρής, κ. Δέσποινα Συγγελάκη - Παναγιωτάκη, κ. Μαρία Πετρακογιώργη – Ανυφαντάκη και υπηρεσιακοί παράγοντες από τη Διεύθυνση Ανάδειξης και Προστασίας Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Ηρακλείου.

Περισσότερα...

Προκλήσεις κατά της Ελλάδας και από κρατικό κανάλι της Γερμανίας

Νέα πρόκληση κατά της χώρας μας ,αυτή τη φορά από το κρατικό κανάλι της Γερμανίας "Das Erste".
Στην εκπομπή παρουσιάστηκαν ομοφυλοφιλικά όργια και ούτε λίγο ούτε πολύ μας παρομοίασε με το Ιράν, αλλά και με σπασμένο κουμπαρά όπου μέσα γλεντοκοπούν μέθυσοι!
Στο στόχαστρό τους βάζουν και τον Όττο Ρεχάγκελ !
ΔΕΙΤΕ το προκλητικό βίντεο:



Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Τέλος οι χειμερινές εκπτώσεις .Αρχίζουν την Δευτέρα οι προσφορές

Εληξαν σήμερα 28 Φεβρουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις και στα Χανιά με τους εμπόρους να ανησυχούν, καθώς η μείωση του τζίρου σε σχέση με τις αντίστοιχες εκπτώσεις του 2009, εκτιμάται περίπου στο 15%.

Από την Δευτέρα ξεκινά δεκαπενθήμερο προσφορών που θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννη Μαργαρώνη «το 2009 κύλησε με μια μείωση της τάξης του 15% στον τζίρο των επιχειρήσεων γεγονός που αποδίδεται στην μείωση της κατανάλωσης λόγω της οικονομικής κρίσης» .


Σύμφωνα με τον ίδιο ο Ιανουάριος του 2010, κυμάνθηκε...
...σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ για τον Φεβρουάριο, αν και δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα τελικά συγκεντρωτικά στοιχεία, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η αγορά των Χανίων κινήθηκε επίσης ικανοποιητικά.

Όπως εκτιμούν οι έμποροι, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η αύξηση σε σχέση με πέρυσι του ποσοστού των εκπτώσεων κατά 10%.

Περισσότερα...

TV-Δορυφορική: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου

-6:00 NOVASPORTS 3 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΑΕΚ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ
-
16:30 CONN-X SPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΜΑΪΝΤΖ - ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ
-
16:45 ΣΚΑΪ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ
-
17:00 CONN-X SPORTS 2 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

-
19:00 NOVASPORTS 1 ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ: ΑΕΚ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
-
19:00 NET ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ: ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ
-
19:00 CONN-X SPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΧΕΤΑΦΕ - ΣΑΡΑΓΟΣΑ

-
6:00 NOVASPORTS 3 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΑΕΚ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ
-
16:30 CONN-X SPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΜΑΪΝΤΖ - ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ

-
16:45 ΣΚΑΪ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ
-
17:00 CONN-X SPORTS 2 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

-
19:00 NOVASPORTS 1 ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ: ΑΕΚ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
-
19:00 NET ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ: ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ

-
19:00 CONN-X SPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΧΕΤΑΦΕ - ΣΑΡΑΓΟΣΑ
Περισσότερα...

ΕΣΥ υπουργέ μας, κ. Ξενογιαννακοπούλου…

Γράφει ο Μαγια

Υπέροχα ήχησε στα αυτιά μας η προτροπή του πρωθυπουργού, προς τους διοικητές και υποδιοικητές των επτά υγειονομικών περιφερειών ότι «... πρέπει να τελειώνουμε με τις παλιές πρακτικές, τα φακελάκια, τις σπατάλες, το παράλογο κόστος των προμηθειών, που εξοργίζουν -και δικαίως- τους πολίτες...».

Θα χάρηκαν, υποθέτουμε και οι παριστάμενες κυρίες, που έχουν την ευθύνη του υπουργείου Υγείας.
Αλλωστε και οι ίδιες από αντιπολιτευτικής καθέδρας είχαν επαναλάβει πάμπολλες φορές το ίδιο …τσιτάτο.
Οι διοικητές και υποδιοικητές, όμως, μάλλον θα είχαν ξεκαρδιστεί στα γέλια (ενδομύχως φυσικά…).

Όχι, βέβαια, όλοι, τουλάχιστον, όσοι εξ
αυτών κατέχουν και …διακονούν την τέχνη του Ιπποκράτη, δηλαδή οι γιατροί…

Τα έως τώρα δείγματα γραφής είναι αποκαρδιωτικά, καθώς το ΕΣΥ παραμένει στον αυτόματο πιλότο.
Περίπου πέντε μήνες μετά τις εκλογές δεν έχουν ακόμη επιλεγεί οι διοικήσεις των 140 νοσοκομείων, ενώ μόλις την περ. βδομάδα ορίσθηκαν οι διοικητές και υποδιοικητές των υγειονομικών περιφερειών.
Η θητεία των περισσοτέρων διοικητικών συμβουλίων έχει λήξει, με αποτέλεσμα να έχει ουσιαστικά παραλύσει τη λειτουργία των νοσοκομείων.
Αυτή η απίστευτα αδικαιολόγητη και ......... επικίνδυνη δυστοκία και στο χώρο της Υγείας, δείχνει ότι, η ηγεσία του υπουργείου δεν έχει αντίληψη της κατάστασης!...

Ωστόσο, ο Ανδρ.Μαρτίνης, εξακολουθεί να παραμένει πρόεδρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Πριν λίγες μέρες σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» σχετικά με τους γιατρούς, τις αποδείξεις που (δεν) κόβουν και τα φακελάκια που παίρνουν από ασθενείς και συγγενείς, πρόβαλε, με κομψό τρόπο, την …κουλτούρα της διαφθοράς.

Απολαύστε τον.
"Καλός γιατρός είναι αυτός που δεν ζητάει φακελάκι, αλλά απλώς δέχεται ό,τι φακελάκι του δώσει ο ασθενής"
"Δεν πρέπει να απενοχοποιήσουμε και τον ασθενή, διότι θεωρεί πως εάν δεν δώσει φακελάκι, δεν θα έχει καλές υπηρεσίες".
"Υπάρχει τεράστιο θέμα, ανθρωπισμού και προσφοράς καλής υγείας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι με 1.500 και με 1.700 ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει ένας γιατρός, γι' αυτό γίνονται και δέσμιοι των φαρμακευτικών εταιρειών. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κομμάτι που λυγίζει τα νοσοκομεία.
Ολες οι υποτιθέμενες μετεκπαιδεύσεις και τα επιστημονικά ταξίδια κτλ. είναι επιχορηγούμενα από φαρμακευτικές εταιρείες."
Απόλυτα σύμφωνη και η νυν Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ανεμουδουρά.
Κουνούσε επιδοκιμαστικά το κεφάλι της, δηλώνοντας ότι «ο κ. Μαρτίνης τοποθετήθηκε πολύ καλά»!
Μήπως είδατε την κ. Ξενογιαννακοπούλου, να παρεμβαίνει, έστω για να πεί ότι, καλός γιατρός είναι αυτός που δεν ζητάει, ούτε δέχεται φακελάκι από ασθενείς, ούτε βεβαίως δέχεται τις μίζες των εταιρειών υγειονομικού και εμφυτεύσιμου υλικού;

Και όμως το είπε ένας γιατρός, από την Πάτρα, ο Δημ. Βαρνάβας.
«Καλός γιατρός είναι αυτός που ζει από το μισθό και τις εφημερίες του, που αγωνίζεται ν΄ αυξήσει και να διατηρήσει τις νόμιμες αποδοχές που λαμβάνει ως δημόσιος λειτουργός.
Θα παρακαλούσαμε λοιπόν τον κ. Μαρτίνη και την κ. Ανεμουδουρά να πάψουν να μας διασύρουν και μας διαπομπεύουν. Αν θέλουν ας μιλούν αποκλειστικά για τη προσωπική τους ηθική κι ας αφήσουν ήσυχη και ανέγγιχτη τη δική μας».


Πώς το είπε, χθες, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης; «Κάποιοι υπουργοί, στερούμενοι πολιτικού βάρους, κρύβονται πίσω από τον πρωθυπουργό!»


kafeneio-gr.blogspot.com
Περισσότερα...

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ BLOGΟΣΦΑΙΡΑΣ


ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ BLOGΟΣΦΑΙΡΑΣ ΣΤΙΣ 18:00 ΑΚΡΙΒΩΣ.

ΤΟ IRAKLIO WEB RADIO ΚΑΙ ΤΑ BLOGS ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ !!!

VISIT US HERE
http://irakliowebradio2.blogspot.com/



Περισσότερα...

Ατίμασαν την κατσίκα και πρέπει να την παντρευτούν

Δύο νεαροί από τη Μοζαμβίκη που συνελήφθησαν για κτηνοβασία, έχουν να αντιμετωπίσουν κάτι πολύ χειρότερο από την επιβολή του προβλεπόμενου προστίμου, καθώς ο ιδιοκτήτης του ζώου, μίας κατσίκας, ζητεί την αποκατάστασή της μέσω της σύναψης παραδοσιακού γάμου.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν επ' αυτοφόρω από την αστυνομία, κοντά σε ένα χωριό στην κεντρική Μοζαμβίκη.

Αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαίωσε στο κρατικό ραδιόφωνο της χώρας ότι οι δύο άνδρες βίασαν το ζώο.

Ο εισαγγελέας της περιοχής δήλωσε ότι θα διωχθούν σίγουρα για απόπειρα κλοπής του ζώου, καθώς το είχαν πάρει από τον ιδιοκτήτη του, αλλά αυτό είναι το λιγότερο από τα προβλήματά τους: ο ιδιοκτήτης της κατσίκας απαιτεί τώρα να του καταβάλουν την "λόμπολα", την προίκα που σύμφωνα με την παράδοση ο γαμπρός πρέπει να καταβάλει στους γονείς της νύφης πριν τον γάμο.

ΕΘΝΟΣ
Περισσότερα...

Η Lady Gaga φόρεσε... τα κέρατά της


Το πιο παράξενο outfit επέλεξε η αμερικανίδα pop star Lady Gaga σε μια πρόσφατη έξοδό της σε ένα εστιατόριο στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τους «ειδικούς» το ντύσιμό της αποτελούσε φόρο τιμής στον πρόσφατα εκλιπόντα σχεδιαστή μόδας, Alexander McQueen, αφού ο ίδιος πρόσφατα είχε δημιουργήσει μια κολεξιόν μου έφερε το όνομα «Κέρατα της Αμάλθειας».

Το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την κηδεία του, τη στενοχώρησε πολύ, κι έτσι η γνωστή τραγουδίστρια αποφάσισε να τιμήσει τον McQueen φορώντας την περίεργη αμφίεση.


protothema.gr

Περισσότερα...

Ρέθυμνο: Το Επιμελητήριο ενέκρινε δαπάνες 32.500 €

Δαπάνες συνολικού ύψους 32.531 ευρώ ενέκρινε κατά τη πρόσφατη συνεδίασή του το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, κατά τη συνεδρίασή του:

1. Ενέκρινε την υπογραφή Πρωτόκολλου συνεργασίας με
ταξύ του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική και Ελεγκτική του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Το αντικείμενο της συνεργασίας, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει την προώθηση επιστημονικών ερευνών, δράσεων και ενεργειών στους τομείς ενδιαφέροντος και αρμοδιότητας των δύο μερών, την οργάνωση ημερίδων ή συνεδρίων, την πραγματοποίηση
τεχνολογικών ανταλλαγών, την
διαρκή εκπαίδευση σε εξειδικευμένα οικονομικά θέματα κ.α.

2. Υπέδειξε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση των επιτροπών προμηθειών του Γενικoύ Νοσοκομείου Ρεθύμνης, ως εξής: α) Όθωνας Χριστουλάκης, ως τακτικός, β) Εμμανουήλ Μαυρουδής, ως αναπληρωματικός.

3. Υπέδειξε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση των επιτροπών προμηθειών της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν. Α. Ρεθύμνης, ως εξής: α) Δημήτριος Προβιάς, ως τακτικός,
β) Δράκος Κιαγιάς, ως αναπληρωματικός.


4. Ενέκρινε την επιχορήγηση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες ‘ΑΓΑΠΗ’ με το ποσό των 500,00 ευρώ (πεντακόσια) εις μνήμη της πρόσφατα αποβιώσασας Στυλιανής Μιχ. Γκαλονομάκη, μητέρας του Οικονομικού του Επόπτη.


5. Ενέκρινε τη συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΒΙΟ.ΠΑ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ Α.Ε. με την αγορά μετοχών ονομαστικής αξίας 16.301,98 ευρώ για την υλοποίηση του έργου εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 79,80 KW στο βιοτεχνικό πάρκο Ρεθύμνου.


6. Ενέκρινε τη συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους Δήμους του Νομού μας, ως εξής: α) Δήμος Ρεθύμνης, με το ποσό των 10.000 ευρώ,
β) Δήμος Φοίνικα, με το ποσό των 2.000 ευρώ, γ) Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γερανίου, με το ποσό των 1.000 ευρώ.


7. Ενέκρινε την επιχορήγηση του Συλλόγου Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ρεθύμνης με το ποσό των 3.000 ευρώ για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης του 11ου Παγκρητίου Συνεδρίου Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο στις 1 και 2 Μαΐου 2010.


8. Ενέκρινε την επιχορήγηση του Εμπορικού Συλλόγου Περάματος με το ποσό των 2.000 ευρώ για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έτους 2009.


9. Μετά από διεξοδική συζήτηση για τα φαινόμενα παρεμπορίου που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων Kαρναβαλικών εκδηλώσεων στο Ρέθυμνο, μια σειρά πετυχημένων εκδηλώσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί ότι στη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης τα φαινόμενα αυτά και ιδιαίτερα των αναρίθμητων υπαίθριων παράνομων ψησταριών, υπήρξαν απαράδεκτα.
Συγκεκριμένα, δεν υπήρχε στοιχειώδης προληπτικός ή κατασταλτικός έλεγχος από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, με αποτέλεσμα εκτός της απώλειας σημαντικών εσόδων όχι μόνο των νομίμων επιχειρήσεων, αλλά και του ίδιου του Κράτους λόγω της μη έκδοσης αποδείξεων είσπραξης, να τίθεται σε κίνδυνο, λόγω και των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών, η δημόσια υγεία εξαιτίας της μη τήρησης στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και το κυριότερο και σημαντικότερο να κινδυνεύει με απαξίωση ο ίδιος ο θεσμός του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού, μια διοργάνωση που με τόσο κόπο δημιούργησαν οι Ρεθεμνιώτες και αποτελεί ένα από τα πλέον καταξιωμένα καρναβάλια της Ελλάδας.


Το διοικητικό συμβούλιο, με γνώμονα την ανάγκη τήρησης της νομιμότητας, της προστασίας της δημόσιας υγείας, των συμφερόντων των νομίμων επιχειρήσεων και κυρίως της αίγλης και της φήμης του Ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού απευθύνει έκκληση προς όλες της αρμόδιες αρχές να λαμβάνουν, κατά τη διάρκεια των επόμενων διοργανώσεων, εγκαίρως όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων αρνητικών φαινομένων που δυσφημούν το θεσμό, θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και θίγουν τα συμφέροντα των νομίμων επιχειρήσεων μας και του κράτους.
Περισσότερα...

Πωλούσαν το κλεμμένο δακτυλίδι της σε τηλεπωλήσεις κοσμημάτων

Μεγάλο αριθμό κοσμημάτων για τα οποία δεν παρουσιάστηκαν έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι είχαν είτε αγοραστεί είτε αποκτηθεί νόμιμα, κατάσχεσαν άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ανάληψης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από έρευνα σε επιχείρηση που λειτουργούσε εντός των εγκαταστάσεων τηλεοπτικού σταθμού και έκανε εκπομπή τηλεπωλήσεων.

Τα κοσμήματα κατασχέθηκαν από το τμήμα ασφάλειας ανάληψης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ενώ η έρευνα έγινε έπειτα από καταγγελία 32χρ
ονης.
Η γυναίκα αυτή, φέρεται να είδε στην εκπομπή δαχτυλίδι της που είχε κλαπεί το 2009 να προτείνεται προς πώληση.


Κατά την έρευνα της αστυνομίας, κατασχέθηκαν επίσης οκτώ φωτογραφίες κοσμημάτων, σε μια εκ των οποίων εικονιζόταν και το επίμαχο δαχτυλίδι.

Ο 63χρονος υπεύθυνος της επιχείρησης συνελήφθη μετά από εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:«Ροζ» εκβιασμός στις Μοίρες

Στα χέρια των αστυνομικών υπαλλήλων έπεσε ένας 31χρονος, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε κάνει τη ζωή ενός 45χρονου, πραγματικό μαρτύριο, καθώς τον εκβίαζε αποσπώντας του διόλου ευκαταφρόνητα χρηματικά ποσά.

Ο 31χρονος εκβιαστής, είχε απλώσει τα δίχτυα του στην περιοχή των Μοιρών, έχοντας βάλει στο στόχαστρο τον 45χρονο, με σκοπό να επωφελείται οικονομικά.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αιτία για τους αλλεπάλληλους εκβιασμούς, αποτελούσε μια γυναίκα και η σχέση που είχε το θύμα, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί.


Ο συλληφθείς απειλούσε ότι θα αποκάλυπτε τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει για την προσωπική ζωή του 45χρονου, με αποτέλεσμα ο τελευταίος, υπό το φόβο της δημοσιοποίησής τους, να έχει υποκύψει στον εκβιασμό. Όλα ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Ιανουάριο ο 31χρονος μαζί με έναν ακόμη αλλοδαπό συνεργό του από τη Βουλγαρία, προσέγγισαν με… άγριες διαθέσεις το θύμα τους.
Του εκμυστηρεύτηκαν όσα γνώριζαν και του ζήτησαν τότε να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ. Ο 45χρονος υπό το βάρος των αποκαλύψεων τότε τα έδωσε, ελπίζοντας ότι οι δράστες δεν θα τον ξαναενοχλούσαν.


Με προσημειωμένα

Η δίψα για εύκολο χρήμα όμως οδήγησαν τον 31χρονο στην επαναπροσέγγιση του 45χρονου. Αυτή τη φορά ο εκβιαστής όμως στάθηκε άτυχος, καθώς το θύμα αποφάσισε να δώσει τέλος σε αυτή την οδυνηρή και ψυχοφθόρα διαδικασία για τον ίδιο, πριν αυτή ξεφύγει από κάθε όριο. Έτσι απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών
.
Μετά από την απαραίτητη πληροφόρηση και την περιγραφή της κατάστασης που έδωσε, στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη του δράστη. Το σχέδιο που εφαρμόστηκε ήταν κλασικό, αλλά αλάνθαστο. Το θύμα έδωσε ραντεβού με το θύτη την περασμένη Πέμπτη στις 9.30 το βράδυ.
Ο 45χρονος έφτασε στο προκαθορισμένο σημείο, έχοντας μαζί του το ποσό των 2.000 ευρώ, αλλά με προσημειωμένα τα χαρτονομίσματα.

Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με το δράστη να φεύγει σίγουρος ότι και πάλι είχε αποκτήσει ένα καλό κομπόδεμα.

Όμως δεν πρόλαβε να το χαρεί, αφού συνελήφθη μέσα σε καφετέρια μαζί με το ποσό των 2.000 ευρώ που είχε απαιτήσει από τον παθόντα, προκειμένου να μην αποκαλύψει στοιχεία της προσωπικής του ζωής.

Έρευνα


Από τον έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί του ΑΤ Μοιρών βρέθηκε και κατασχέθηκε στην κατοχή του δράστη ένα πιστόλι, πέρα φυσικά από το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, το οποίο και αποδόθηκε στον παθόντα. Λίγη ώρα αργότερα σε έρευνα που ακολούθησε στο ΙΧΕ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο δράστης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι και οχτώ φυσίγγια. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον κ. εισαγγελέα Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός συνεργός του συλληφθέντος - ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τον Ιανουάριο τρέχοντος έτους με την απειλή αποκάλυψης του ίδιου προσωπικού γεγονότος, είχαν εξαναγκάσει τον παθόντα να τους παραδώσει το χρηματικό των 2.500 ευρώ - δεν βρέθηκε και μέχρι την ώρα που έκλεινε η «Τ» αναζητείτο από τις αστυνομικές αρχές.


tolmi.gr
Περισσότερα...

Τουλάχιστον 47 οι νεκροί από τον σεισμό 8.8 Ρίχτερ στη Χιλή

Τουλάχιστον 47 είναι οι νεκροί από τον ισχυρότατο σεισμό των 8,8 Ρίχτερ που έπληξε τη Χιλή, προκάλεσε τσουνάμι και πανικόβαλε χιλιάδες ανθρώπους σε μεγάλη ακτίνα από το επίκεντρο. "Ουδέποτε στη ζωή μου έχω ζήσει κάτι τέτοιο, ήταν σαν να ερχόταν το τέλος του κόσμου", δήλωσε ένας κάτοικος της πόλης Τεμούκο, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

(Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Κονσεπσιόν)

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Τεμούκο έχουν προκλήθεί ζημιές σε κτήρια και εκκενώθηκε το νοσοκομείο.


Ζημιές αναφέρονται και στο ιστορικό κέντρο του Σαντιάγο, που βρίσκεται 320 χιλιόμετρα βορείως της πόλης Κονσεπσιόν, όπου εντοπίζεται το επίκεντρο της δόνησης. Κοντά στην πρωτεύουσα έχει καταρρεύσει μία γέφυρα σε αυτοκινητόδρομο. Στο Σαντιάγο προκλήθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης σε μεγάλα τμήματα της πόλης, ενώ δεν είναι δυνατή η τηλεφωνική επικοινωνία με τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο.
Περισσότερα...

Το γύρο του κόσμου με ιστιοπλόϊκό σκάφος κάνει 16χρονη

Τέλη Απριλίου με αρχές Μαίου αναμένεται να ολοκληρώσει το ταξίδι της η 16χρονη, η Τζέσικα Ουάτσον που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα γίνει το νεαρότερο άτομο που θα έχει κάνει τον γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό, ολομόναχη, χωρίς καμιά βοήθεια. Ήδη η Τζέσικα πέρασε το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας και βρίσκεται καθ' οδό προς την Αυστραλία.
Αν και έχει να διανύσει άλλες έξι χιλιάδες ναυτικά μίλια έως ότου φτάσει στο λιμάνι του Σίδνεϊ όπου θα είναι ο τελικός προορισμός της, οι προτάσεις «άρχισαν να πέφτουν βροχή» και σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου θα εισπράξει πολλά εκατομμύρια.

Ο εκπρόσωπό της Αντριου Φρέϊζερ δήλωσε πως οι περισσότεροι αμφέβαλαν αν το 16χρονο κορίτσι μπορούσε να κάνει μόνο του το γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό. «Τώρα θα περάσει στην ιστορία ως η ναυτικός του αιώνα» είπε και πρόσθεσε πως μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού της θα κυκλοφορήσει το βιβλίο της το οποίο γράφει εν πλω και λίγο αργότερα ένα ντοκιμαντέρ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η Τζέσικα ξεκίνησε για δεύτερη φορά την απόπειρα της τον περασμένο Σεπτέμβρη αφού η πρώτη της είχε άδοξο τέλος. Συγκρούστηκε με ένα φορτηγό πλοίο, και έμεινε στη στεριά επί τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις έρευνες μάλιστα έφταιγε η ίδια. Η νεαρή Τζέσικα ταξιδεύει με ένα ιστιοπλοϊκό δέκα μέτρων και προσπαθεί προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ του επίσης Αυστραλού Τζέσε Μάρτιν, ο οποίος πραγματοποίησε τον περίπλου της γης σε 327 μέρες, 12 ώρες και 52 λεπτά, σε ηλικία 18 ετών, το 1999.

Περισσότερα...

Στρατιωτική άσκηση στα χιόνια....




Περισσότερα...

ΕΛ.ΑΣ.-Στην Κρήτη oι αδιάφθοροι

«Από κόσκινο» περνάνε τα στοιχεία «φωτιά» που έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, «καίγοντας» υψηλόβαθμο αξιωματικό που υπηρετεί στο Ηράκλειο.

Από χθες το πρωί, κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στην Κρήτη, με μοναδικό στόχο τη διαλεύκανση της υπόθεσης, η οποία -αν τα όσα ακούγονται αποδειχτούν αληθινά- θα αποτελέσει μια απ
ό τις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέλη της ομάδας που ασχολείται με την παράνομη και καταδικαστέα συμπεριφορά του ανώτατου αξιωματικού, έχουν στη διάθεσή τους όλα τα υπάρχοντα
στοιχεία, καθώς και τις καταθέσεις των αστυνομικών υπαλλήλων που δόθηκαν -και θα συνεχίσουν να δίδονται σε Ηράκλειο και Χανιά- ενώπιον του γενικού αστυνομικού διευθυντή Κρήτης Νίκου Μπεσίρη, που διενεργεί την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, όπως επίσης και την έρευνα που διεξάγει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου Νίκος Μαρκάκης.

Γεγονός είναι πάντως πως τα συγκεκριμένα γεγονότα και οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. με τους αστυνομικούς υπαλλήλους να ζητούν επιτακτικά την εξονυχιστική έρευνα και φυσικά την αλήθεια.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστου Φωτόπουλου, ο οποίος στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο για θέματα συνταξιοδοτικά και εργασιακά, τόνισε ότι: «Ζητήματα τα οποία έχουν τεθεί και έχουν δημοσιοποιηθεί, με βάση τα οποία υπάρχουν συμπεριφορές που αντιβαίνουν το θεσμό και της λειτουργίας της αστυνομίας είναι καταδικαστέα».

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Γιώργος Ζερβουδάκης σημείωσε πως: «Η Ένωσή μας έχει τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή για αυτά τα γεγονότα αλλά και για κάθε τέτοιο παρόμοιο περιστατικό που δεν τιμά την τοπική αστυνομία. Είμαστε ξεκάθαροι σε αυτά τα θέματα και ζητάμε την άμεση απονομή δικαιοσύνης».

Αμαρτωλές ιστορίες
Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν μετά από τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, κατά του συγκεκριμένου κορυφαίου αξιωματικού.
Η ανάρτηση σε γνωστό δημοσιογραφικό blog στοιχείων που φωτογράφιζαν το συγκεκριμένο αστυνομικό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Μπορεί οι συγκεκριμένες αναρτήσεις να μην αναφέρονται με… ονοματεπώνυμο κατά του εν λόγω αξιωματικού, όμως μέσα στο κείμενο, υπάρχουν πληροφορίες και αναφορές σε γεγονότα, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν όσους γνωρίζουν σε κάποιο ή κάποια πρόσωπα που σήμερα υπηρετούν από θέσεις αιχμής το αστυνομικό σώμα στην Κρήτη και το Νομό Ηρακλείου.
Το κείμενο που αναρτήθηκε στο crimesonair@blgospot.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. περιγράφει γεγονότα από την εποχή που ο συγκεκριμένος αστυνομικός υπηρετούσε στην Αθήνα, έχοντας μάλιστα ιδιαίτερη σχέση με τα στριπτιτζάδικα της πρωτεύουσας, μέχρι την προσπάθειά του να καρπωθεί κατασχεθέντα χρήματα, έπειτα από τη σύλληψη δύο εμπόρων ναρκωτικών, στο νησί όπου υπηρετεί, δηλαδή την Κρήτη.


Τα τελευταία γεγονότα και σίγουρα πιο συνταρακτικά, αφορούν στην προσπάθεια του ανώτατου αξιωματικού να αρπάξει τα 20.000 ευρώ που είχαν κατασχεθεί μετά τη σύλληψη των δύο εμπόρων ναρκωτικών.

Του Ανδρέα Κριτσωτάκη - ΤΟΛΜΗ

Περισσότερα...

ΡΕΘΥΜΝΟ:Συντήρηση και επισκευές σε είκοσι σχολεία του νομού

Η συντήρηση των σχολικών μονάδων του νομού και η αποκατάσταση των ελλείψεων που υπάρχουν σ’ αυτές, απασχολεί έντονα αυτές τις μέρες τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου.
Τα παράπονα των διευθυντών των σχολείων, όπως και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ολοένα και πληθαίνουν, καθώς υπάρχουν μονάδες που δεν έχουν ούτε καν τα απαραίτητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή στο νομό Ρεθύμνου υπάρχουν τουλάχιστον 20 δημοτικά και γυμνάσια, στα οποία απαιτούνται άμεσες επισκευές, καθώς ορισμένα εξ αυτών δεν διαθέτουν καν τουαλέτες, σε άλλα πρέπει να αντικατασταθούν πόρτες και παράθυρα και σε άλλα σχολεία τίθεται ζήτημα κινδύνου της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών, καθώς γίνονται μαθήματα σε αίθουσες που βρίσκονται σε όροφο χωρίς να υπάρχουν προστατευτικά κάγκελα στους διαδρόμους.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Νικολούδη τα προβλήματα στο νομό μας είναι πολλά και σημαντικά, γι’ αυτό η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ήδη έχει αρχίσει την καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν, ώστε να ετοιμάσει μια πλήρη έκθεση την οποία θα προωθήσει στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα χρήματα για τις επισκευές. Αυτό είναι κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, καθώς αυτές τις μέρες οι μηχανικοί της Νομαρχίας καταγράφουν τα προβλήματα των σχολείων και κάνουν μια πρώτη εκτίμηση για τα χρήματα που απαιτούνται για κάθε ένα από αυτά. Το ποσό, μάλιστα, που θα συγκεντρωθεί σαν άμεση ανάγκη δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, καθώς αναμένεται να ξεπεράσει τις 300.000 ευρώ.

Επειδή το ζήτημα, πάντως, είναι πολύ σημαντικό και σε πολλές περιπτώσεις απειλείται η ασφάλεια των παιδιών, πέρα από το αίτημα για οικονομική ενίσχυση που θα καταθέσουν στον ΟΣΚ, οι ιθύνοντες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης θα επιδιώξουν παράλληλα συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου προκειμένου να ζητήσουν τη συμπαράσταση και τη στήριξη της στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του νομού μας.

Χαρακτηριστικό του ποια ακριβώς είναι η εικόνα, είναι η περίπτωση του δημοτικού σχολείου στο Ρουμελί, το οποίο δεν διαθέτει καν τουαλέτες. Έτσι, στα διαλλείματα οι μαθητές αναγκάζονται να καταφύγουν στους χώρους υγιεινής διπλανού νηπιαγωγείου.

Σε άλλη περίπτωση, αυτή του παλαιού κτιρίου που στεγάζεται το ένα από τα σχολεία του Άδελε τα ξύλινα παράθυρα των αιθουσών έχουν διαβρωθεί σε τέτοιο βαθμό που κάθε φορά που φυσάει δυνατός αέρας, κινδυνεύουν να φύγουν από τη θέση τους και να χτυπήσουν τους μαθητές. Σημαντικά προβλήματα υπάρχουν επίσης στο Ατσιπόπουλο, στο Μπαλί και σε αρκετά ακόμα σχολεία εντός και εκτός πόλεως.

Όλα αυτά τα ζητήματα μαζί με τους οικονομικούς υπολογισμούς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, θα συμπεριληφθούν σε έναν πλήρη φάκελο, ο οποίος πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα καταλήξει στα χέρια των διοικούντων του ΟΣΚ, οι οποίοι θα μελετήσουν την περίπτωση του Ρεθύμνου και θα κρίνουν αν υπάρχει δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης εντός του 2010.

rethnea.gr
Περισσότερα...

Ελληνικη απαντηση!



asimonis.wordpress.com/


Περισσότερα...

Φασιστικής βία στα Χανιά: Η λίστα του τρόμου

Η επίθεση στην 27χρονη Χανιώτισσα το βράδυ της Τετάρτης στη Χαλέπα είναι το δέκατο συμβάν που σημειώνεται μέσα σε τρεις μήνες!
Μάλιστα, κάτοικοι της ιστορική
ς συνοικίας μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ κατήγγειλαν ότι δρα το τελευταίο διάστημα μια σπείρα νεαρών που έχει γίνει "ο φόβος και ο τρόμος" της περιοχής.

Η λίστα του τρόμου

Μέσα σε διάστημα δύο μηνών έχουν σημειωθεί στα Χανιά δέκα επιθέσεις σε μετανάστες, φοιτητές, κοινωνικά στέκια και μεμονωμένα άτομα.
Αυτές είναι:

* Εισβολή την ώρα της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (17/11) σε σπίτι μεταναστών στην Αμπεριά.

* Άγριος ξυλοδαρμός δύο Χανιωτών που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις σε θέματα ελευθεριών και δικαιωμάτων(21/11).

* Σχηματισμός «στόχων» και σ
υμβόλων που παραπέμπουν σε νεοναζιστές, σε σπίτια φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης (6/12).
* Σχηματισμός «στόχων» και συμβόλων που παραπέμπουν σε νεοναζιστές, αναγραφή ρατσιστικών συνθημάτων στην είσοδο του Κοινωνικού Στεκιού-Στεκιού Μεταναστών (7/12).
* Ξυλοδαρμός δύο ανυποψίαστων μεταναστών (8/12), στην πλατεία 1866.

* Μολότοφ στο πατρικό σπίτι Χανιώτη ακτιβιστή (15/12).
* Εμπρησμός και αναγραφή της Σβάστικας στο Κοινωνικό Στέκι Μεταναστών στην παλιά πόλη (16/12).

* 5 Ιανουαρίου: Εμπρησμός της Εβραϊκής Συναγωγής στην παλιά πόλη.

* 16 Ιανουαρίου: Δεύτερος εμπρησμός της Εβραϊκής Συναγωγής.

*24 Φεβρουαρίου: Δύο κουκουλοφόροι χάραξαν τη σβάστικα σε 27χρονη Χανιώτισσα στη Χαλέπα.



Χανιώτικα Νέα
Περισσότερα...

Ισχυρός σεισμός 8,5 Ρίχτερ το πρωί στη Χιλή


Ισχυρός σεισμός μεγέθους 8,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου κοντά στην πόλη Κονσεψιόν, στην κεντρική Χιλή.

Από τον σεισμό προκλήθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε τμήματα του Σαντιάγο, ενώ εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.


Περισσότερα...

Ποδόσφαιρο-Ευρώπη: Όλες οι αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου

Η Σαββατιάτικη αναμέτρηση της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Σίτι ξεχωρίζει αυτό το διήμερο.
Από εκεί και πέρα μεγάλα ντέρμπι υπάρχουν στην Σκωτία, την Κύπρο, την Πορτογαλία και την Γαλλία.

Στην Σκωτία η Ρέιντζερς φιλοξενεί την Σέλτικ, στην Κύπρο η Ανόρθωση το ΑΠΟΕΛ, στην Πορτογαλία η Σπόρτινγκ την Πόρτο και στην Γαλλία η Παρί Σεντ Ζερμέν την Μαρσέιγ, στο κλασικότερο ντέρμπι της χώρας.

Στην Αγγλία διεξάγεται και ο τελικός του League Cup στο "Γουέμπλεϊ" μεταξύ Άστον Βίλα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Κυριακή, 17:00).
Αναλυτικά το πρόγραμμα των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων:

Premier League - 28η αγωνιστική

Τρίτη
Μάντσεστερ Γιουνάτεντ - Γουέστ Χαμ 3-0 (38' και 55' Ρούνεϊ, 80' Όουεν)
Σάββατο
Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι (14:45)
Μπέρμιγχαμ - Γουΐγκαν (17:00)
Μπόλτον - Γουλβς
Μπέρνλι - Πόρτσμουθ
Χαλ - Άστον Βίλα (αναβολή)
Στόουκ - Άρσεναλ (19:30)
Κυριακή
Τότεναμ - Έβερτον (15:00)
Λίβερπουλ - Μπλάκμπερν (17:00)
Σάντερλαντ - Φούλαμ

Serie A - 26η αγωνιστική

Σάββατο
Κατάνια - Μπάρι (19:00)
Λάτσιο - Φιορεντίνα (21:45)
Κυριακή
Μίλαν - Αταλάντα (16:00)
Τζένοα - Μπολόνια
Κιέβο - Κάλιαρι
Ουντινέζε - Ίντερ
Νάπολι - Ρόμα
Πάρμα - Σαμπντόρια
Λιβόρνο - Σιένα
Γιουβέντους - Παλέρμο (21:45)

Primera Division - 24η αγωνιστική

Σάββατο
Χετάφε - Σαραγόσα (19:00)
Τενερίφη - Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Μπαρτσελόνα - Μάλαγα (23:00)
Κυριακή
Χερέθ - Εσπανιόλ (18:00)
Βιγιαρεάλ - Ντεπορτίβο
Βαγιαδολίδ - Μαγιόρκα
Χιχόν - Οσασούνα
Σανταντέρ - Αλμερία
Σεβίλλη - Μπιλμπάο (20:00)
Ατλέτικο - Βαλένθια (22:00)

Ligue 1 - 26η αγωνιστική

Σάββατο
Λοριάν - Σοσό (20:00)
Λιόν - Νις
Μονακό - Μπουλόν
Νανσί - Γκρενόμπλ
Τουλούζ - Λανς
Βαλενσιέν - Σεντ-Ετιέν
Μονπελιέ - Ρεν (22:00)
Κυριακή
Λε Μαν - Μπορντό (18:00)
Λιλ - Οσέρ
Παρί Σ.Ζ. - Μαρσέιγ (22:00)

Bundesliga - 24η αγωνιστική

Παρασκευή
Σάλκε - Ντόρτμουντ 2-1 (66' Οβέντες, 83' Ράκιτιτς / 47' Σαχίν)
Σάββατο
Χέρτα - Χόφενχαϊμ (16:30)
Μάιντζ - Βέρντερ
Στουτγκάρδη - Φρανκφούρτη
Γκλάντμπαχ - Φράιμπουργκ
Μπόχουμ - Νυρεμβέργη
Λεβερκούζεν - Κολωνία (19:30)
Κυριακή
Ανόβερο - Βόλφσμπουργκ (16:30)
Μπάγερν - Αμβούργο (18:30)

Liga Sagres - 21η αγωνιστική

Παρασκευή
Λεϊρία - Γκιμαράες 0-1 (65' πέν. Αντρεζίνιο)
Σάββατο
Ναβάλ - Μαρίτιμο (18:00)
Μπράγκα - Ολαλένσε (21:15)
Λεϊσόες - Μπενφίκα (22:15)
Κυριακή
Πάσος Φερέιρα - Σετούμπαλ (18:00)
Ακεδέμικα - Ρίο Άβε
Σπόρτινγκ - Πόρτο (22:15)
Δευτέρα
Νασιονάλ - Μπελενένσες (22:15)

Eredivisie - 25η αγωνιστική

Παρασκευή
Ντεν Χάαγκ - Ρόντα 1-2 (41' Λούιικς, 88' Χαντουΐρ / 25' Γιούνκερ)
Σάββατο
Χέερενφεεν - Χέρακλες (19:45)
Φίτεσε - Άλκμααρ (20:45)
Βίλεμ - Φένλο (21:45)
Κυριακή
Άγιαξ - Ουτρέχτη (13:30)
Αϊντχόφεν - Βάαλβαϊικ (15:30)
Γκρόνινγκεν - Φέγενοορντ
Τβέντε - Νάιμεγκεν
Σπάρτα Ρότερνταμ - Μπρέντα

Jupiler League - 28η αγωνιστική

Παρασκευή
Γκερμινάλ - Γάνδη 1-1 (12' Γιάντσικ / 73' Κουλιμπαλί)
Σάββατο
Σερκλ Μπριζ - Γκενκ (21:00)
Λόκερεν - Βέστερλο
Μέκελεν - Κόρτραϊκ
Κυριακή
Σταντάρ Λιέγης - Μουσκρόν (έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα η Μουσκρόν)
Σιντ-Τρούιντεν - Μπριζ (19:00)
Σαρλερουά - Ζούλτε-Βάρεγκεμ (21:30)
Ρόζελαρ - Άντερλεχτ

Scottish Premier League - 27η αγωνιστική

Σάββατο
Αμπερντίν - Χαρτς (14:00)
Νταντί Γιουνάιτεντ - Φόλκερκ (17:00)
Χιμπέρνιαν - Σεντ Τζόνστοουν
Μάδεργουελ - Κιλμάρνοκ
Σεντ Μίρεν - Χάμιλτον
Κυριακή
Ρέιντζερς - Σέλτικ (14:30)

Süper Lig - 23η αγωνιστική

Παρασκευή
Αντάλιασπορ - Τράμπζονσπορ 1-1 (16' Νετσατί Ατές / 5' Μπουράκ Γιλμάζ)
Σάββατο
Μπούρσασπορ - Σίβασπορ (14:00)
Καϊσέρισπορ - Μπεσικτάς (19:00)
Κυριακή
Ντενίζλισπορ - Άνκαρασπορ 3-0 (στα χαρτιά)
Μανίσασπορ - Ντιγιάρμπακιρσπορ (14:00)
Γκεντσλέρμπιρλιγί - Ανκαρατσιουτσού
Γκαζιάντεπσπορ - Εσκισέχιρσπορ
Ίστανμπουλ - Φενέρμπαχτσε (15:00)
Γαλατάσαράι - Κασίμπασα (19:00)

Κύπρος - 23η αγωνιστική

Σάββατο
ΑΕΠ - Ερμής (15:00)
Δόξα - ΕΝΠ (18:00)
ΑΠΕΠ - Απόλλων (19:00)
Κυριακή
Εθνικός - ΑΠΟΠ/Κινύρας (15:00)
Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια - Άρης (17:00)
Δευτέρα
ΑΕΛ - Νέα Σαλαμίνα (19:00)
Περισσότερα...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΧΕ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, Γιώργος Παπαδάκης, είχε χθες στην Αθήνα συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για θέματα της αρμοδιότητάς του. Σημειώνεται ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης είχε προσκαλέσει τον κ. Παπαδάκη σε συνάντηση στο Υπουργείο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού στο Ηράκλειο.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Παπαδάκης είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει τον Υπουργό για το πρόβλημα παραβατικότητας και εγκληματικότητας, που αντιμετωπίζει ο Νομός.

Ο Νομάρχης αναφέρθηκε εκτενώς στα φαινόμενα παραβατικότητας, που πλήττουν το Νομό και δημιουργούν, όπως χαρακτηριστικά είπε, αίσθημα ανασφάλειας στους Ρεθεμνιώτες, οι οποίοι είναι άνθρωποι φιλήσυχοι και νομοταγείς, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, που δημιουργούν προβλήματα και διαπομπεύουν το Νομό στο πανελλήνιο.
Μάλιστα ο κ. Παπαδάκης υποστήριξε ότι οι πολίτες του Νομού θα υποδεχτούν με μεγάλη ικανοποίηση την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης για αυτό και επεσήμανε το πάγιο αίτημα του Νομού να στελεχωθεί με προσωπικό η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου καθώς και να εκσυγχρονιστεί η υλικοτεχνική της υποδομή.


Σε ό,τι αφορά στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου ο κ. Χρυσοχοϊδης εξέφρασε την πολιτική βούληση για την ανέγερσή του, δηλώνοντας ότι εάν τελικά οι Υπηρεσίες του Δήμου Ρεθύμνης και του Υπουργείου δεν καταφέρουν να ξεπεράσουν τον σκόπελο με τους όρους δόμησης του διαθέσιμου οικοπέδου στα Μισσίρια, τότε θα κινηθούν οι διαδικασίες για την εξεύρεση νέου οικοπέδου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη διαβεβαίωση του κ. Χρυσοχοϊδη ότι άμεσα θα επισκεφτεί το Ρέθυμνο προκειμένου να έχει συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις επί των θεμάτων που του έθεσε ο κ. Παπαδάκης.

Περισσότερα...

Superleague: Παγίδες για... πρωτοπόρους!

Ομάδες που θεωρούνται «μικρομεσαίες», αλλά που είναι πάντα ικανές να κάνουν τη ζημιά σε οποιονδήποτε, αντιμετωπίζουν οι τρεις πρωτοπόροι της βαθμολογίας της Superleague, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, η οποία είναι άκρως ενδιαφέρουσα.

Ο επικεφαλής του πίνακα Παναθηναϊκός, με την ψυχολογία του στα ύψη μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Ρόμα, αντιμετωπίζει στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο, με αποκλειστικό στόχο να επανέλθει στις νίκες ύστερα από δύο συνεχόμενες ήττες.

Οι «πράσινοι» δεν θ
έλουν να σκέφτονται καν ενδεχόμενο βαθμολογικής απώλειας, ώστε να παραμείνουν σε θέση ισχύος για την κατάκτηση του τίτλου.
Λίγο νωρίτερα, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο «Καραϊσκάκη» τον ιδιαίτερα επικίνδυνο φέτος Ατρόμητο, φιλοδοξώντας να δείξει ασυγκρίτως καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με κείνο που παρουσίασε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Εργοτέλη.

Και, εννοείται, η νίκη για τους Πειραιώτες είναι μονόδρομος.
Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνίζεται το Σάββατο, αντιμετωπίζοντας στα Πηγάδια την Ξάνθη. Μόνο νίκη, βέβαια, θέλουν και οι γηπεδούχοι, οι οποίοι, ως γνωστόν, βρίσκονται κοντά στην επικίνδυνη ζώνη και «καίγονται» για βαθμούς.

Superleague - 24η αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. - ΗΡΑΚΛΗΣ 16:45 ΣΚΑΪ
ΑΕΚ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 19:00 ΝOVA

ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ 19:00 ΝET

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ 14:30 ΝOVA

ΑΡΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ 16:45 ΝOVA
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 16:45 ΝOVA
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 16:45 ΝET
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19:00 ΝOVA


protothema.gr
Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Εμπρησμός σε αυτοκίνητο στα Περβόλια

Ολοσχερώς καταστράφηκε επιβατικό αυτοκίνητο χθες τα ξημερώματα στα Περβόλια ,όταν άγνωστα άτομα εισέβαλαν στο γκαράζ σπιτιού ενός αλλοδαπού ,αφού πρωτα το παραβίασαν και του έβαλαν φωτιά.

Σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων καταγράφεται το γεγονός ,όπως επίσης καταστράφηκαν και διάφορα ανταλλακτικά αυτοκινήτου που βρίσκονταν στο χώρο.

Προανάκριση διενεργούν η πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.


Περισσότερα...

Βιντεοσκοπούσαν τους βιασμούς που έπραταν...

Δύο άνδρες, ελληνικής καταγωγής, φίλοι και συνεργοί -σύμφωνα με ομολογία του ενός στο δικαστήριο- νάρκωναν τα θύματα τους και στη συνέχεια βιντεοσκοπούσαν τους βιασμούς.

Ο πρώτος ομογενής, John Xydias, καταδικάστηκε πριν μήνες σε πολυετή κάθειρξη όταν βρέθηκε ένοχος για δεκάδες βιασμούς γυναικών, όταν οι γονείς του ανακάλυψαν στο δωμάτιο του βιντεοκασέτες με σοκαριστικές σκηνές από τα εγκλήματα του.


Ο
δεύτερος, Harry Barkas, ετών 47, αρχικά κατηγορείτο για 24 βιασμούς και οι αρχές πίστευαν ότι επρόκειτο για τον περιβόητο βιαστή της "ζεστής σοκολάτας", (που νάρκωνε τα θύματα του ρίχνοντας υπνωτικό σε ροφήματα), αλλά πριν από περίπου δύο χρόνια οι κατηγορίες αυτές απορρίφθηκαν από δικαστήριο της Μελβούρνης, λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων.
Έτσι, ο δεύτερος ομογενής πρόκειται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για τρεις βιασμούς γυναικών και όχι έξι, όπως αρχικά προέβλεπε η δικογραφία.

Η αλλαγή των κατηγοριών οφείλεται σε εξώδικο διακανονισμό κατά τον οποίο τα υπόλοιπα τρία θύματα του αποφάσισαν να μην εμφανιστούν τελικά στο δικαστήριο.
Ο κατηγορούμενος, χθες Πέμπτη, μόλις μια μέρα πριν την έναρξη της δίκης του ομολόγησε τα εγκλήματα του.

Παραδέχθηκε επίσης ότι αυτός αλλά και ο καταδικασθείς ομογενής, ήταν φίλοι και συνεργοί καθώς πολλές φορές έβγαιναν μαζί σε μπαρ της πόλης για να 'ψαρέψουν' ανύποπτες γυναίκες.
Η αστυνομία πιστεύει ότι και οι δύο νάρκωναν τα θύματα τους χρησιμοποιώντας υπνωτική φαρμακευτική ουσία.

Περισσότερα...

ΡΕΘΥΜΝΟ:Βρέθηκε το ιερό λείψανο του Αγίου Αθανασίου που είχε κλαπεί στην Αξό

Βρέθηκε την Παρασκευή το ιερό λείψανο του Αγίου Αθανασίου που είχε κλαπεί στις 9 Φεβρουαρίου από τον ομώνυμο ναό στην Αξό του δήμου Κουλούκωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας του ναού Αγίου Αθανασίου του Πατελάρου, π. Δαυίδ Μιγαδάκης, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα χθες από άγνωστο άνδρα ο οποίος του είπε πως τα λείψανα βρίσκονται σε ένα χωράφι σε μια περιοχή δύο περίπου χιλιόμετρα έξω από το χωριό, μεταξύ Αξού και Ανωγείων.

Ο ιερέας πήγε στο σημείο που του υπεδείχθη τηλεφωνικά και αναγνώρισε τα ιερά οστά τα οποία βρίσκονταν μέσα στη λειψανοθήκη η οποία είχε επίσης κλαπεί την ίδια μέρα.

Στη συνέχεια πήρε τα οστά και τα μετέφερε στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην Αξό, χωρίς ωστόσο προηγουμένως να επικοινωνήσει με τις αστυνομικές αρχές οι οποίες ενημερώθηκαν αργά το απόγευμα.
Η κλοπή είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, καθώς αρκετά περιστατικά κλοπών έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σε εκκλησίες.

Οι δράστες είχαν αποσπάσει επίσης εκτός από το λείψανο τα χρυσά αφιερώματα και τα τάματα των πιστών αξίας 1000 ευρώ, ενώ φεύγοντας πήραν και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ από ανασφάλιστο κυτίο.


Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τ.Α. Γεροποτάμου.


ΧΑΡΑ ΒΗΛΑΡΑ

Περισσότερα...

Ανοιχτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

«YΠAPKTO και ανοιχτό» παραμένει το ζήτημα της διεκδίκησης από την Ελλάδα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων όπως δήλωσε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

«Δεν έχουμε παραιτηθεί πότε των αξιώσεών μας.
Από την άλλη, αυτό το σοβαρό ζήτημα δεν αποτελεί για μας σημαία ευκαιρίας» τόνισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας πως σε αυτή τη χρονική στιγμή η ελληνική
κυβέρνηση δεν θα το επαναφέρει στην ατζέντα για να μη φανεί ότι ψάχνει άλλοθι μπροστά στις δικές της ευθύνες.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η χώρα μας θα πρέπει να αποδείξει πρώτα ότι είναι αξιόπιστη και πληρώνει τα χρέη της κι αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από μας τους ίδιους: «Την εικόνα της αξιοπιστίας θα την αποκαταστήσουμε.
Προέχει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας και να αποκαταστήσουμε την εθνική μας υπερηφάνεια, αλλά περιμένουμε κι από τους εταίρους μας να τηρήσουν και τις δικές τους ρητές και άρρητες δεσμεύσεις».


Ο πρωθυπουργός εξέφρασε ακόμα την ικανοποίησή του για τις αποστάσεις που πήρε η γερμανική κυβέρνηση, διά του πρεσβευτή της, για τα όσα ατυχή και προσβλητικά αναφέρθηκαν στο δημοσίευμα του περιοδικού «Focus».
Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει διάβημα και να απαιτήσει από τη γερμανική κυβέρνηση να δώσει πίσω αυτά που μας χρωστάει.

Αναφέρθηκε επίσης στο όλο ιστορικό των γερμανικών αποζημιώσεων, κάνοντας λόγο για συμπεριφορά υποτέλειας από πλευράς Ελλάδας και υπογραμμίζοντας ότι όσες χώρες διεκδίκησαν και απαίτησαν πήραν αποζημιώσεις.

Επιτέθηκε όμως ο κ. Καρατζαφέρης στη Γερμανία κάνοντας λόγο για «κλεπταποδόχους», λέγοντας: «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα. Αν είχαμε πάρει τα υποβρύχια που γέρνουν, δεν θα μιλούσαν!».



ΕΞΠΡΕΣ

Περισσότερα...