Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Σύσκεψη Νομάρχου με Βουλευτές του νομού

Με τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου συναντήθηκε η νομάρχης Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη. Η κ. Σχοιναράκη προσκάλεσε τους βουλευτές σε ενημερωτική συνάντηση, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τέσσερις βασικούς άξονες:
1. Την ανάγκη εκχώρησης πρόσθετων πόρων στο ΠΕΠ Κρήτης.

2. Την ανάγκη προσαρμογής της ενεργειακής πολιτικής για την Κρήτη.

3. Την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ).
4. Τα έργα υποδομών – μεταφορών που έχει ανάγκη ο Νομός και που αποτελούν προτεραιότητα για την ανάπτυξή του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Σχοιναράκη επισήμανε ότι η ανάγκη ενίσχυσης του ΠΕΠ Κρήτης κατά τη διαδικασία αναθεώρησης του ΕΣΠΑ και το ενεργειακό πρόβλημα της Κρήτης αποτελούν θέματα αιχμής για την αναπτυξιακή πορεία του νομού και θα πρέπει να εξεταστούν άμεσα.
Επιπλέον, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στον άξονα της αύξησης των διατιθέμενων πόρων για την Κρήτη, μέσω τομεακών προγραμμάτων, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη προσεκτικού σχεδιασμού μιας νέας ενεργειακής πολιτικής για την Κρήτη, με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και προτεραιότητα να καταστεί η Κρήτη «πρότυπη ενεργειακή περιφέρεια».


Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα σωστής διαχείρισης των αποβλήτων, εκσκαφών κατασκευών και κατεδαφίσεων, η κ. Σχοιναράκη τόνισε ότι χρονίζει αδικαιολόγητα, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης επίσπευσης της θεσμοθέτησης του απαραίτητου Προεδρικού Διατάγματος που θα το επιλύσει.

Η Νομάρχης αναφέρθηκε και στα αναγκαία έργα υποδομών και μεταφορών, των οποίων η υλοποίηση αποτελεί προτεραιότητα για την αναπτυξιακή πορεία του Νομού και τα οποία έχει ήδη γνωστοποιήσει με υπόμνημα στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρος Αρναουτάκης, οι βουλευτές, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κ. Μανώλης Στρατάκης, κ. Μαρία Σκραφνάκη, κ. Φραγκίσκος Παρασύρης, κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης, οι αντινομάρχες, κ. Μιχάλης Αστρινάκης, κ. Γιώργος Μαρής, κ. Δέσποινα Συγγελάκη - Παναγιωτάκη, κ. Μαρία Πετρακογιώργη – Ανυφαντάκη και υπηρεσιακοί παράγοντες από τη Διεύθυνση Ανάδειξης και Προστασίας Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου