Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΛΑΣΙΘΙ:Προετοιμασία του 2ου συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

«Η καρδιά της Κρήτης θα κτυπήσει φέτος στο Λασίθι», δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κ. Γιώργος Αεράκης.
Ο κ. Αεράκης επισκέφθηκε χθες το Νομάρχη κ. Σήφη Αναστασάκη και είχαν συνάντηση εργασίας με στόχο την προετοιμασία του συνεδρίου του παγκοσμίου συμβουλίου Κρητών.

Το 2ο συνέδριο των αποδήμων της Κρήτης απ’ όλο τον
κόσμο θα πραγματοποιηθεί στο Λασίθι στο τέλος Ιουλίου του 2010 με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου να έχει την ευθύνη τόσο της οργάνωσης, όσο και της διεξαγωγής του συνεδρίου μαζί με τη Διοίκηση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.

«Συζητήσαμε λεπτομέρειες και οργανωτικά θέματα, με στόχο το συνέδριο να είναι καθόλα επιτυχημένο και να αναδείξουμε τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες της Κρήτης, σε ότι έχουν να κάνουν με τις υποδομές, τον αγροτικό τομέα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό μας. Παράλληλα στόχος μας θα είναι το Λασίθι να γίνει το καλοκαίρι το κέντρο των Κρητικών απ’ όλη την υφήλιο.

Θα έλθουν εδώ Κρητικοί από κάθε γωνιά της γης και νομίζω πως θα διατρανώσουμε τη συνοχή της Κρήτης και των Κρητικών όπου γης», δήλωσε ο Νομάρχης κ. Σήφης Αναστασάκης.

Η οργανωτική προσπάθεια όπως εξηγήθηκε είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και δεν έχει σχηματιστεί ακόμα το αναλυτικό πλάνο των εργασιών. Στην παρούσα φάση προχωρεί ο προγραμματισμός στα ποικίλα οργανωτικά θέματα που σχετίζονται με τη διεξαγωγή του συνεδρίου.


Όπως εξήγησε ο κ. Αεράκης συζητήθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν τις ενότητες, τα θέματα, τους εισηγητές και άλλα.
«Χαίρομαι πάντα να είμαι στο Λασίθι και να συνεργάζομαι με το Νομάρχη γιατί υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία μέχρι σήμερα, στην κοινή προσπάθεια που καταβάλλουμε.

Η καρδιά της Κρήτης θα κτυπήσει φέτος το καλοκαίρι στο Λασίθι, για ένα τριήμερο και όχι μόνο, γιατί πολύ πριν και μετά πολλοί Κρήτες της διασποράς θα επισκεφθούν το νομό για να τον γνωρίσουν τόσο κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, όσο και το υπόλοιπο διάστημα», δήλωσε ο κ. Αεράκης, αναφερόμενος στο συνέδριο.
Εξέφρασε τέλος την πεποίθησή του ότι το συνέδριο θα έχει μεγάλη επιτυχία.
«Η συμμετοχή των Κρητών της διασποράς θα είναι μεγάλη. Το αισθάνομαι και το βιώνω από τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα που δέχομαι καθημερινά.

Η παρουσία μας στο διαδίκτυο είναι έντονη και είναι χαρακτηριστικό ότι η σελίδα μας στο Facebook έχει 4.500 μέλη και απευθύνομαι καθημερινά σε αυτούς. Μεταφέρω λοιπόν τον παλμό που υπάρχει και ενημερώνω αντίστοιχα καθημερινά για τις εξελίξεις που υπάρχουν.

Σχεδόν όλοι ξέρουν ότι θα γίνει το συνέδριο εδώ και ενδιαφέρονται πραγματικά να συμμετέχουν και να είναι όλοι στην Κρήτη», τόνισε ο κ. Αεράκης.
Κοινή συνισταμένη για τους διοργανωτές είναι να προχωρήσει οργανωτικά η προσπάθεια το προσεχές διάστημα, έτσι ώστε τον Απρίλιο να έχουν καθοριστεί οι βασικοί άξονες και να έχει δρομολογηθεί ουσιαστικά η διοργάνωση, έτσι ώστε το τριήμερο από τις 30 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου, το συνέδριο να είναι το επίκεντρο για όλη την Κρήτη.


''ΑΝΑΤΟΛΗ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου