Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Παρολίγο τραγωδία στο μπάσκετ απο αντιαθλητικό φάουλ παίκτη του ΑΓΟΡεθύμνου.

Παρολίγο τραγωδία απόψε σε αγώνα μπάσκετ για την Α2 μπάσκετ των ανδρών.
Ο γκαρντ της Δάφνης, Φώτης Βασιλόπουλος δέχτηκε δυνατό χτύπημα από τον παίκτη του Ρεθύμνου Κώστα Πασχάλη, με αποτέλεσμα να του γυρίσει η γλώσσα και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο .

Στο αστυνομικό τμήμα προσήχθη ο παίκτης του ΑΓΟΡ.

Ο πλέι-μέικερ των γηπεδούχων έφευγε στον αιφνιδιασμό την ώρα που δέχθηκε χτύπημα με τους δύο αγκώνες από τον παίκτη του ΑΓΟΡ, στο 1,4 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα για την Α2 μπάσκετ των ανδρών.

Ο Βασιλόπουλος σωριάστηκε, το παρκέ γέμισε με αίματα ενώ και όλοι "πάγωσαν" όταν κατάλαβαν ότι του έχει γυρίσει η γλώσσα. Ο παίκτης σε όλο αυτό το διάστημα δεν είχε τις αισθήσεις του. Γιατρός στο κλειστό της Δάφνης δεν υπήρχε με αποτέλεσμα οι πρώτες βοήθειες να δοθούν από κάποιο θεατή, ο οποίος, προφανώς, είχε γνώσεις ιατρικής και έτυχε να βρίσκεται στο γήπεδο.

Μετά από 15 λεπτά το ασθενοφόρο έφτασε στο γήπεδο και πήρε τον παίκτη για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όπου υποβάλλεται σε σειρά αναλυτικών εξετάσεων, χωρίς να έχει διαπιστωθεί εάν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο.

Ο παίκτης της ομάδας του Ρεθύμνου προσήχθη στο τμήμα, μιας και κινήθηκε αυτεπάγγελτη διαδικασία. Μιλώντας για το περιστατικό ο Πασχάλης ζήτησε συγγνώμη από τον συναθλητή του: “Είχαμε μία λογομαχία λίγο πιο πριν αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Ζητάω συγγνώμη”.
Περισσότερα...

Το Βίντεο της μοιραίας κούρσας του αθλητή στο Βανκούβερ.

Ο άτυχος αθλητής 21χρονος έπεσε με το έλκηθρο του με ταχύτητα 145χλμ επάνω σε μια σιδερένια κολώνα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
ΔΕΙΤΕ το βίντεο:




Περισσότερα...

Δώρο στη γυναίκα του μια καρδιά από… κοπριά !

Γιορτή των ερωτευμένων αύριο και ο Μπρους Άντερσλαντ, αγρότης από τη Βόρεια Μινεσότα, σκέφθηκε να προσφέρει δώρο στην γυναίκα του . Ένα δώρο διαφορετικό από τα άλλα .
Έφτιαξε στο χωράφι του μια τεράστια καρδιά από κοπριά για την 37χρονη γυναίκα του.
Μπορεί πολλοί να αηδιάζετε και μόνο στη σκέψη, ωστόσο όπως δήλωσε η 37χρονη Μπεθ "Γιατί να μην κάνεις κάτι αστείο αφού έχεις τα.. μέσα;"
Η 37χρονη ακόμη ανέφερε πως...

...ήταν η μεγαλύτερη καρδιά που είχε πάρει ποτέ της, και η πράξη το
υ συζύγου της αποτελεί την πιο αυθεντική έκφραση της εορτής.

Ο εν λόγω ρομαντικός (;) αγρότης ανέφερε στην εφημερίδα Alberta Lea Tribune ότι ξεκ
ίνησε τη διαδικασία οργώνοντας με το τρακτέρ του και μετέπειτα για να απλώσει τη κοπριά, του πήρε 2 ολόκληρες ημέρες.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, η καρδιά είναι τόσο μεγάλη, που είναι ορατή ακόμα και από αεροπλάνο, κάτι που ήταν ο στόχος του αγρότη.

Περισσότερα...

Ξεφάντωμα στα καρναβάλια της Κρήτης


Το Ρέθυμνο αποτελεί για μία ακόμη χρονιά το επίκεντρο της Κρήτης συγκεντρώνοντας χιλιάδες επισκέπτες από όλο το νησί, αλλά και από πολλά ακόμα μέρη της Ελλάδας, που είναι σίγουρα αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω τους τα άγχη και τη μουντή καθημερινότητα και να βάλουν χρώμα στη ζωή τους έστω και για δύο ημέρες.
Το κέφι συνεχίστηκε απόψε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα κορυφωθεί αύριο Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα.

Όμως ,καρναβαλικό ξεφάντωμα με παρελάσεις αρμάτων έχουμε αύριο σε διάφορες περιοχές του νομού Χανίων(εκτός από τον Δήμο Χανίων που και φέτος δυστυχώς δεν έχει να μας παρουσιάσει ΤΙΠΟΤΑ).

Το Παλαιοχωρίτικο καρναβάλι ξεκίνησε το απόγευμα στις 6 με παρέλαση αρμάτων και θα συνεχιστεί αύριο στις 7μμ με το κάψιμο του καρνάβαλου.

Στο Καστέλι Κισάμου η παρέλαση αρχίζει στις 3μμ με πλούσιες εκδηλώσεις , στη πλατεία Σούδας η γιορτή ξεκινά στις 12 από το δημοτικό ναυταθλητικό κέντρο,στα Κουνουπιδιανά ο Δήμος Ακρωτηρίου δηλώνει παρών στο γλέντι στις 12 το μεσημέρι.

Την Καθαρά Δευτέρα εκδηλώσεις παρατηρούμε :
Στην πλατεία Τάλως στις 12 από τον Δήμο Χανίων με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα ,στους Αγίους Αποστόλους στις 11 από τον Δημο Ν.Κυδωνίας, στο φρούριο Κουλέ στα Απτερα στις 12 από τον Δήμο Σούδας.

Όπου και να πάτε καλά να περάσετε .
Η ζωή είναι λιγη ,έχει βάσανα και κακουχίες .

Έστω για λίγες ώρες ,ας ''το ρίξουμε έξω'' .
Αξίζει !


ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Μεγάλη Παρέλαση
Παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων, Λ. Κουντουριώτη, εκκίνηση 13.45
Τελετή Λήξης
Κάψιμο Βασιλιά Καρνάβαλου
18:30 στην παραλία Παλιάς Πόλης (Ελευθερίου Βενιζέλου)

Τα πάρκινγ την ημέρα του Καρναβαλιού

Για την Κυριακή, έχει προβλεφθεί το σχέδιο με το οποίο θα διοχετευθούν στα διαθέσιμα πάρκινγκ όσοι έρθουν στην πόλη του Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα:
Όσοι θα έρχονται από τα Χανιά με προορισμό το Ρέθυμνο θα κατευθύνονται από τους άντρες της Τροχαίας λίγο πριν τη γέφυρα της Ζουρίδας στους χώρους στάθμευσης, που παραχώρησαν και φέτος οι επιχειρηματίες της περιοχής. Από εκεί και κάθε δέκα λεπτά, λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα μεταφέρουν τους επισκέπτες στο σταθμό του ΚΤΕΛ, προκειμένου στη συνέχεια να μεταβούν στο κέντρο για τις εκδηλώσεις. Αυτό θα γίνεται όλη την ημέρα, αφού στο τέλος των εκδηλώσεων τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα μεταφέρουν τους επισκέπτες πίσω στα πάρκινγκ για να πάρουν τα οχήματά τους και το δρόμο της επιστροφής.

Για όσους, από την άλλη, έρχονται από το Ηράκλειο, οι τροχονόμοι θα τους κατευθύνουν από τον κόμβο Αμαρίου μέσω της παραλιακής προς το χώρο στάθμευσης της μαρίνας, όπου επίσης μπορούν να φιλοξενηθούν χιλιάδες οχήματα.

Για όσους έρχονται από την ενδοχώρα του Ρεθύμνου, και κυρίως από τον αγιοβασιλιώτικο δρόμο, η κίνησή τους θα γίνεται μέσω της οδού Κριάρη και θα μπορούν να αναζητούν θέσεις στάθμευσης είτε στις αυλές των σχολείων, είτε στο χώρο της Πλατείας Δικαστηρίων, πίσω από τη Νομαρχία, δίπλα στο ΚΤΕΛ και τα πάρκινγκ στο λιμάνι.

Περισσότερα...

Τουρμπίνες...




Περισσότερα...

Πρόσκληση συμμετοχής στο περίπτερο της Ν/Α Ηρακλείου στη διεθνή έκθεση ελαιολάδου

Με σταθερές και συντονισμένες ενέργειες συνεχίζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου την προβολή του Νομού και της Κρήτης στο εξωτερικό μέσα από τη συμμετοχή της σε αναγνωρισμένες διεθνείς εκθέσεις, καθώς και μέσα από την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο .

Σε συνέχεια των επαφών που έχουν ήδη αναπτυχθεί και προκειμένου να συσφιχθούν και να εδραιωθούν οι συνεργασίες ανάμεσα στη Νομαρχία Ηρακλείου και Νομαρχίες της Κίνας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου πρόκειται να συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στη διεθνή έκθεση ελαιολάδου Oil China 2010 που διοργανώνεται από τις 24 έως τις 26 Απριλίου στη Σανγκάη της Κίνας.

Σκοπός της συμμετοχής της Νομαρχίας Ηρακλείου στην έκθεση είναι να διανοίξει νέους ορίζοντες για την ανάδειξη και την προώθηση των κρητικών προϊόντων στην αχανή αγορά της Κίνας μέσω και των κυβερνητικών και επιχειρηματικών επαφών που πραγματοποίησε πολυμελής αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε επαρχίες της Κίνας από τις 9 έως τις 19 Νοεμβρίου.

Με γνώμονα την προβολή του Νομού και της Κρήτης η συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου στην Oil China 2010 στηρίζεται και από τις πολύ καλές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Νομαρχία Ηρακλείου με την Κίνα, όσο και στα μνημόνια συνεργασίας που είχε η υπογράψει η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη με τις κυβερνήσεις Κινέζικων επαρχιών έπειτα και από τις πρόσφατες επισκέψεις κυβερνητικών παραγόντων στο Νομό.


Σε αυτά τα πλαίσια καλούνται οι επιχειρηματίες ελαιολάδου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στην έκθεση Oil China 2010 και να εκθέσουν τα προϊόντα τους στο περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, μέχρι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010 στο τηλέφωνο 2813 400245.

Περισσότερα...

Μάντσεστερ Γ. :"Kαυτή" βραδιά για Ρίο Φέρντιναντ!

O Φάμπιο Καπέλο πήρε την απόφαση την περασμένη Παρασκευή να αφαιρέσει από τον Τζον Τέρι το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην Εθνική Αγγλίας -εξαιτίας του ροζ σκανδάλου στο οποίο είχε πρωταγωνιστήσει μαζί με την πρώην ερωμένη του Γουέιν Μπριτζ- και να το παραδώσει στον Ρίο Φέρντιναντ, εδώ και ένα 24ωρο όμως θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα αμήχανος μετά τις αποκαλύψεις για ερωτική περιπέτεια και του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Και αυτό γιατί σε σημερινό δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας "Daily Mail" φιλοξενούνται δηλώσεις της 22άχρονης Ισραηλινής μοντέλου Τσίλι Σέλα, η οποία ισχυρίζεται πως ερωτοτροπούσε με τον 31άχρονο παίκτη κατά τη διάρκεια της παραμονής του για μία εβδομάδα στο Τελ Αβίβ τον περασμένο Ιούνιο.


Οι κατηγορίες μάλιστα για απιστία που βαραίνουν πλέον τον Φέρντιναντ αποκτούν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, με την Σέλα να έχει εξομολογηθεί σε φίλους της πως πέρασε όμορφες στιγμές στο πλευρό του νυν αρχηγού των "λιονταριών" την ώρα που η μακροχρόνια σχέση του Ρεμπέκα Έλισον ήταν στην Αγγλία με τα δύο παιδιά τους, μόλις δύο εβδομάδες πριν ανέβουν μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας.
"Ήταν κάτι παραπάνω από one-night stand", δήλωσε χθες στo ίδιο μέσο ο καλλιτεχνικός μάνατζερ της Τσίλι Σέλα, ενώ τον Φέρντιναντ "καίνε" και μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν μαζί το ζευγάρι σε κλαμπ του Ισραήλ το περασμένο καλοκαίρι:

"Χόρευαν μαζί και ήταν "καυτός" χορός, όχι το συνηθισμένο είδος χορού. Περνούσαν πολύ καλά μαζί. Έπειτα, η Τσίλι ντρεπόταν και αρνήθηκε ακόμα και το ότι ήταν μαζί με τον Ρίο Φέρντιναντ, αν και όλοι τους είχαν δει", δήλωσε ένας θαμώνας του μπαρ εκείνη τη νύχτα, με έναν άλλον να συμπληρώνει τα λεγόμενα του πρώτου:

"Ο Ρίο ήταν αγενής, χυδαίος και απότομος στο νυχτερινό κέντρο. Εντόπισε μία όμορφη νεαρή φοιτήτρια πανεπιστημίου και της είπε "Θα σου δώσω ό,τι θέλεις".

Γύρισε στο ξενοδοχείο Intercontinental με αυτήν και δύο άλλους άνδρες. Ήταν απελπισμένη να μην το μάθει η οικογένειά της".


Σύμφωνα μάλιστα με άλλες μαρτυρίες η Σέλα βρέθηκε σε κατάσταση σοκ όταν ανακάλυψε ότι ο Φέρντιναντ θα παντρευόταν σε δύο εβδομάδες από τότε την γυναίκα με την οποία ήταν επίσημα μαζί τα προηγούμενα επτά χρόνια καθώς "δεν είχε ιδέα ότι βρισκόταν ένα βήμα από το γάμο του.
Δεν είναι τέτοιου είδους κορίτσι".



sport24.gr

Περισσότερα...

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ...






Περισσότερα...

Προβάδισμα 16,5% του ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν.Δ.. Tο 42% απορρίπτει και τα δύο κόμματα

Σύμφωνα με βαρόμετρο του Φεβρουαρίου της Public Issue, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινή της Κυριακής»,σε 48% ανέρχεται το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ,έναντι 31,5% της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο, τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης διατηρούν τα ποσοστά τους, με το ΚΚΕ να συγκεντρώνει το 7,5%, το ΛΑΟΣ 6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 4,5%.

Όσον αφορά την καταλληλότερη κυβέρνηση, το 40% των ερωτηθέντων επέλεξε το ΠΑΣΟΚ, ενώ μόλις το 7% τη Νέα Δημοκρατία.


Ωστόσο, το 42% απορρίπτει και τα δύο κόμματα, καθώς δεν εμπιστεύεται κανένα για να κυβερνήσει τη χώρα.
Εν τω μεταξύ, το 80% των ερωτηθέντων φοβάται οτι χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο απεργιακής έντασης και κοινωνικών συγκρούσεων.
Περισσότερα...

Σπάει με μανία τηλεοράσεις .ΔΕΙΤΕ !

Καταστροφική μανία έπιασε τον άνδρα του βίντεο, αφού άρχισε να σπάει τη μία μετά την άλλη τηλεόραση που βρέθηκε μπροστά του, σε κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών.



Περισσότερα...

Εμπλοκή Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου με SIEMENS;

Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της SIEMENS ,ζητά μέσω του υπουργείου Υγείας, στοιχεία και από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου,καθώς το νοσοκομείο έχει προμηθευτεί με ακριβά μηχανήματα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Μάλιστα το μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τα μαύρα ταμεία της SIEMENS, βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, υπογραμμίζει πως η αλήθεια πρέπει να αποκαλυφθεί και οι υπεύθυνοι να πληρώσουν.

Περισσότερα...

Μετρημένα τα κουκιά!


By epikairo.gr


Περισσότερα...

ΛΑΣΙΘΙ- ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ:Αποκριάτικες εκδηλώσεις & εορτασμός Καθαρής Δευτέρας

Στο Δήμο Αγίου Νικολάου η Αποκριά εορτάζεται με πολύ κέφι, χρώμα και φαντασία. Εκδηλώσεις διοργανώνονται από τους πολιτιστικούς συλλόγους στα δημοτικά διαμερίσματα αλλά και στα κεντρικά σημεία της πόλης.

Το Αποκριάτικο ξεφάντωμα αποτελεί φέτος ένα πραγματικό αντίδοτο στη καθημερινότητά μας και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που παρουσιάζουν όλα τα εστιατόρια και Καφέ-μπαρ είναι πλούσιο, ζωντανό, χαρούμενο και ελκυστικό καθώς απευθύνεται σε όλα τα γούστα.


Κυριακή 14 Φεβρουαρίου


Αγίου Βαλεντίνου «Ημέρα των Ερωτευμένω
ν»
■ Οι Ναυτοπρόσκοποι Αγίου Νικολάου διοργανώνουν αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Κιτροπλατεία, από τις 15.00 έως τις 17.00 πάρτι για τους μικρούς φίλους της πόλης μας και από τις 17.00 έως το ξημέρωμα πάρτι για τα «μεγαλύτερα παιδιά». 80 Χρόνια Πρόσκοποι, με διαγωνισμό Ομαδικής Αμφίεσης, Πρωτότυπης Αμφίεσης και Ερωτευμένου Ζευγαριού. Θα υπάρχει επίσης ο κουμπαράς της Αγάπης για την Παιδόπολη Νεάπολης.
■ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έξω Λακωνίων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο Δημοτικό Σχολείο, στις 4.00 το απόγευμα σ’ ένα Αποκριάτικο Ξεφάντωμα με πολύ χορό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις και διαγωνισμούς.
■ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κριτσάς σας προσκαλεί στο Κριτσώτικο Χοροστάσι στην κάτω Πλατεία του Χωριού στις 18.00 για ένα ατελείωτο ξεφάντωμα με χορό, μυζηθρόπιτες, μεζέδες και ρακόκρασα μέχρι το πρωί. Την εκδήλωση θα συνοδεύει κρητική παραδοσιακή μουσική με ντόπιους καλλιτέχνες.

Καθαρή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

■ Ο Σύλλογος Μέσα Λακωνίων σας προσκαλεί στο Δημοτικό Σχολείο Μέσα Λακωνίων (Φλαμουριανά) στις 12 το μεσημέρι για να γιορτάσετε τα κούλουμα με φασολάδα, κρασί και με κρητική ζωντανή μουσική.

■ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έξω Λακωνίων διοργανώνει γλέντι με κούλουμα, κρασί και ρακή στην πλατεία των Έξω Λακωνίων, στις 12.00 το μεσημέρι, μουσική από το συγκρότημα του Νεκτάριου Ατσαλάκη.

■ Στις Κάτω Σέλες στην παραλία του Αγίου Αντωνίου, από το πρωί τα μέλη του Αναπτυξιακού-Οικολογικού Συλλόγου, ψήνουν παραδοσιακή φασολάδα μέσα στη μεγαλύτερη σπηλιά της περιοχής και την προσφέρουν ζεστή στον κόσμο μαζί με νηστίσιμες νοστιμιές.
Περισσότερα...

Οι περιουσίες των βουλευτών στο Διαδίκτυο

Οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν τι δηλώνει ο κάθε πολιτικός, αλλά και τι περιουσία έχει αποκτήσει, ενώ υπάρχουν σκέψεις το σχέδιο αυτό να επεκταθεί και στους εφοριακούς, αλλά και τους δημοσιογράφους.

Στο διαδίκτυο και στη διάθεση όλων των πολιτών αναμένεται να είναι τα πόθεν έσχες όλων των πολιτικών, καθώς και οι φορολογικές τους δηλώσεις, όπως ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα υποχρεώνει όλους τους πολιτικούς, τον πρωθυπουργό, αλλά και πρώην πρωθυπουργούς να δημοσιοποιούν στο ίντερνετ τις φορολογικές τους δηλώσεις και όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία.

Ήδη με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος πρέπει να αναρτούν στο διαδίκτυο τα πόθεν έσχες, αλλά προς το παρόν τίποτα δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Πάντως, ο πρόεδρος της Βουλής έχει ταχθεί υπέρ της ανάρτητης των πόθεν έσχες στο διαδίκτυο και των δημοσίων υπαλλήλων, κυρίως των εφοριακών και των λιμενικών, αλλά και των δημοσιογράφων, αρκεί να μην προσκρούει μία τέτοια απόαση σε προσωπικά δεδομένα.

''newsit.gr''
Περισσότερα...

Έρχονται τον Ιούλιο του 2011 τα Windows 8 !

Είναι γεγονός! Η Microsoft ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη νέα έκδοση των Windows 7. Ο λόγος για τα Windows 8 τα οποία σύμφωνα με γνώστες της αγοράς λογισμικού θα μπορέσουν να δώσουν οριστικό τέλος στη μεγάλη αποτυχία της Microsoft, τα Vista.
Ένας blogger ονόματι Chris Green, που ισχυρίζεται ότι εργαζόταν για τη Microsoft μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, δημοσίευσε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου ένα χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνει τον προγραμματισμό της εταιρείας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με αυτό το χρονοδιάγραμμα, η έκδοση RTM των Windows 8 έχει προγραμματιστεί για τι
ς αρχές Ιουλίου 2011 και του Office 2012 και των Windows Server 2012 για τον Ιούλιο του 2012.
Η Microsoft αρνήθηκε να απαντήσει ακόμη και στην ερώτηση εάν ο Green ήταν υπάλληλός της. Εκπρόσωπος της εταιρείας .
"Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε τίποτε να μοιραστούμε σχετικά με μελλοντικές εκδόσεις των Windows, Windows Server ή Office."

Περισσότερα...

Ετοιμοι για περιπολία οι πρώτοι αστυνομικοί σκύλοι

Παρουσιάστηκαν χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδ
ρομίου στο Ελληνικό οι πρώτοι σκύλοι περιπολίας!

Η επίδειξη περιείχε τεχνικές και πρακτικές
που αποτελούν κομμάτι της εκπαίδευσης των αστυνομικών σκύλων περιπολίας, οι οποίοι από εδώ και στο εξής θα ενισχύσουν τις δράσεις πεζής αστυνόμευσης.
Η παρουσίαση έγινε με αφορμή την ολοκλήρωση εκπαίδευσης των έξι πρώτων αστυνομικών σκύλων, καθώς και των ισάριθμων αστυνομικών συνοδών, στους οποίους δόθηκε η ειδικότητα του χειριστή αστυνομικού σκύλου περιπολίας. Αναμένεται να εκπαιδευτούν ακόμη είκοσι τέσσερις σκύλοι.


Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η δραστη
ριότητα των αστυνομικών σκύλων περιπολίας αφορά την αναζήτηση εξαφανισθέντων ατόμων, τη φύλαξη και συνοδεία προσώπων και πραγμάτων, τη φύλαξη και συνοδεία κρατουμένων προς αποτροπή απόδρασης, τη λήψη μέτρων σε αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και την καταδίωξη και σύλληψη ατόμων που τελούν αυτόφωρα αδικήματα.


''Espessonews.gr''
Περισσότερα...

ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ

Χιλιάδες μάτια σε θωρούν
πανώριε Ψηλορείτη
να την κρατείς περήφανη
τη δοξασμένη Κρήτη


----------------------------------------------

"Όσο η Κρήτη τραγουδεί
και το χορό θα στένε
ι
Με μαντινάδες και σκοπούς
ποτέ τση δεν ποθαίνει."



Περισσότερα...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Κυριακάτικων Αθηνα'ι'κών Εφημερίδων



(Κλικ για μεγέθυνση)
Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Υπόθεση παράνομης υιοθεσίας με πέντε συλλήψεις

Μια ακόμα υπόθεση παράνομης υιοθεσίας με πρωταγωνιστές Βούλγαρους απασχολεί την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, που έχει συλλάβει συνολικά 5 άτομα, εκ των οποίων δύο γυναίκες από το Ηράκλειο.
Tο βρέφος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, γεννήθηκε σε ιδιωτικό μαιευτήριο του Ηρακλείου.

Για το λόγο αυτό η Ασφάλεια Ηρακλείου διερευνά και το ενδεχόμενο συμμετοχής στην υπόθεση παράνομης υιοθεσίας γιατρών ή και νοσοκόμων.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής όταν άνδρες της Ασ
φάλειας αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες συνέλαβαν την 25χρονη μητέρα από τη Βουλγαρία, τον 28χρονο ομοεθνή και σύντροφο της και τη 48χρονη μητέρα της.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση η 25χρονη είχε γεννήσει στις 9 του μήνα και την Πέμπτη το αγοράκι δόθηκε σε μια 54χρονη που διαμένει στην περιοχή της Χερσονήσου, με τη μεσολάβηση μια άλλης γυναίκας 51 ετών από το Ηράκλειο, η οποία είχε λάβει ως προκαταβολή το ποσό των 1.000 ευρώ, από τα 5000 ευρώ που θα εισέπραττε συνολικά για τη διαμεσολάβηση της- ενώ μέρος του παραπάνω ποσού θα εισέπραττε και το ζευγάρι.

Το νεογέννητο αγοράκι μεταφέρθηκε για φιλοξενία στο Βενιζέλιο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου θα παραμείνει μέχρι την απόφαση των δικαστικών αρχών για την τύχη του.
Περισσότερα...

ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Σε Κρητικό χωριό :

- Σήφη , ορέ Σήφηηηηηηηη.
- Ναι πατέρα ..

- Που είναι όρε κοπέλι η αδερφή σου ;


- Ακούει " Prodigy " ( συγκρότημα ) πατέρα .


- Πρώτη τζη και τελευταία τζη φορά !
Περισσότερα...

Χρήση φίλτρου στο YouTube

Τη δυνατότητα χρήσης φίλτρου που εμποδίζει την προβολή ταινιών με πορνογραφικό ή βίαιο περιεχόμενο καθώς και την εμφάνιση σχολίων με βωμολοχίες, αποφάσισε να προσφέρει στους χρήστες του το YouTube.


Η λειτουργία του φίλτρου θα είναι προαιρετική. Οι χρήστες θα μπορούν οι ίδιοι να επιλέγουν την ενεργοποίηση της λειτουργίας "Safety Mode".



Περισσότερα...

Εκοψαν το Facebook σε κρατούμενους

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 30 κρατούμενοι είχαν δημιουργήσει λογαριασμό στο Facebook με σκοπό να ενοχλούν και να προσβάλλουν τα θύματά τους. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ο δολοφόνος ενός παιδιού, ο οποίος ανέφερε στο εν λόγω κοινωνικό δίκτυο ότι “διαγράφει άτομα”.

Ο υπουργός
Δικαιοσύνης ανέφερε πως είχε επισκεφτεί τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα πριν από 3 εβδομάδες προτού να εξετάσει το θέμα και ζήτησε να καταργηθούν οι σελίδες μέσα σε 48 ώρες.
Υποστήριξε πως η κυβέρνηση εξετάζει και άλλα μέτρα για να σταματήσει τη πρόσβαση κακόβουλων κρατουμένων σε δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμη και ειδικές καρέκλες, οι οποίες ανιχνεύουν τα κινητά που έχουν ενεργή την εφαρμογή του ιντερνέτ, ακόμα και εάν τα κρύψουν σε οποιαδήποτε σωματική κοιλότητα.

"Απλά θέλουμε να προχωρήσει αυτό το μέτρο" , ανέφερε χαρακτηριστικά σε μια συνέντευξή του ο υπουργός, υποστηρίζοντας τις οικογένειες των θυμάτων, οι οποίες έχουν ξεκινήσει εκστρατεία κατά των κρατουμένων.
"Οι σελίδες δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων που ήταν εγγεγραμμένοι στο κοινωνικό δίκτυο έχουν ήδη διαγραφεί" είπε και πρόσθεσε "Αυτό που επιδιώκουμε τώρα είναι πως μπορούμε να επεκτείνουμε αυτές τις ρυθμίσεις, ώστε να υπάρχει ένα μεγαλύτερο επίπεδο αυτόματη διαγραφή των σελίδων".

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως οι αρμόδιες αρχές σκέφτονται να αλλάξουν τους κανονισμούς των κρατουμένων ακόμα και όταν βγαίνουν με άδεια, με σκοπό να τους γίνει ξεκάθαρο πως ακόμα και όταν είναι έξω από τη φυλακή δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.


Το συγκεκριμένο συμβάν δε σταματά εκεί, αφού ποικίλα περιστατικά έχουν αναφερθεί σχετικά με τη "παράνομη" χρήση των κοινωνικών δικτύων με σκοπό να επικοινωνήσουν με συνωμότες και να γελοιοποιήσουν τα θύματά τους.

Ο Barry Mizen συγγενής θύματος, ανέφερε πως "Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από τη σωματική κακοποίηση και η πράξη τους θα πρέπει να έχει ανάλογες κυρώσεις".

Τέλος, στο θέμα τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης ο οποίος και τόνισε: "Θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το Facebook ώστε να σιγουρευτούμε πως δεν θα συμβεί κάποιο ανάλογο περιστατικό", σπεύδοντας να συμπληρώσει "καταλαβαίνουμε τον εύλογο εκνευρισμό των θυμάτων και των συγγενών τους και συμφωνούμε όπως και το Facebook με το ότι δεν πρέπει τέτοιου είδους λογαριασμού να μένουν επουδενί ενεργή".


''news247.gr''
Περισσότερα...

Κυκλοφόρησε σήμερα ο Κυριακάτικος ''Κόσμος της πόλης''

(κλικ για μεγέθυνση)


Περισσότερα...

Μην ξεχαστείτε ! Αύριο είναι η μέρα των ερωτευμένων.

Τη Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου είναι η μέρα των ερωτευμένων.

Μια γιορτή, πο
υ ήρθε από το εξωτερικό, σαν μόδα αλλά έχει καθιερωθεί και στη χώρα μας και γιορτάζεται από μικρούς και μεγάλους.

Όλοι θέλουν να περάσουν καλά αυτή τη μέρα και να κάνουν κάτι πρωτότυπο για να ευχαριστήσουν¨τον Βαλεντίνο τους.


Οι προτάσεις είναι πολλές.
Τα εστιατόρια καθε χρόνο
τέτοια μέρα, έχουν ειδικό μενού, τα ξενοδοχεία κάνουν πακέτα προσφορών για διανυκτερεύσεις για όλες τις τσέπες, τα ανθοπωλεία ετοιμάζουν συνθέσεις για όλα τα γούστα και τα καταστήματα ρούχων βάζουν τα κόκκινα, τα γιορτινά τους.
Εσείς φροντήστε να εντυπωσιάσετε την ¨αγάπη¨ σας με κάτι πιο απλό και οικονομικό.
Δε χρειάζετε να ξοδευτείτε για να αποδείξετε στον άνθρωπό σας ότι τον αγαπάτε...

Ένα προσεγμένο δείπνο από τα χεράκια σας, με καλό κρασί, σίγουρα είναι αρκετά!

Μη ξεχνάτε πως ο έρωτας γιορτάζει όλο το χρόνο και όχι μόνο στις 14 Φεβρουαρίου...
Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Σύληψη για κλοπή χρημάτων από καφενείο

Συνελήφθη χθες στα Χανιά ένας ημεδαπός με την κατηγορία της κλοπής χρημάτων από καφενείο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, '' συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων ένας άνδρας ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε προσημειωμένο χρηματικό ποσό των ενενήντα ευρώ, το οποίο είχε προσημειώσει ιδιοκτήτης καφενείου.
Το ανωτέρω ποσό αφαίρεσε ο προαναφερόμενος ημεδαπός από μεταλλικό κυτίο κατά τη διάρκεια ολιγόλεπτης απουσίας του ανωτέρω ιδιοκτήτη από το καφενείο.
Ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου μήνα περίπου αφαιρο
ύσε σταδιακά χρηματικά ποσά από το καφενείο''.

Για το περιστατικό προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.


Περισσότερα...

TV-Δορυφορική: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

15:00 ΕΤ 3 Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
-
16:00 NOVASPORTS 4 ΡΑΓΚΜΠΙ: ΟΥΑΛΙΑ - ΣΚΩΤΙΑ
-
16:30 CONN-X SPORTS 2 (και Dubai spors 1 ελεύθερο στις 26 μοίρες ανατολικά) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ - ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ
-
16:45 ΣΚΑΪ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ: ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΑΕΚ
-
16:45 NET ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ: ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑ
-
17:00 ΕΤ1 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΤΡΙΚΑΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
-
17:00 CONN-X SPORTS 1 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ
17:00 Sport + ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΝΤΕΡΜΠΙ - ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ
-
17:00 NOVASPORTS 7 Α1 ΒΟΛΕΪ: ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

-
19:00 NOVASPORTS 1 ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ
-
19:00
NOVASPORTS 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ: ΡΟΜΑ - ΠΑΛΕΡΜΟ - 19:00 NOVASPORTS 3 ΠΟΛΟ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: ΜΠΟΥΝΤΒΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
-
19:00 CONN-X SPORTS 3 JUPILER LEAGUE: ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ
-
19:00 CONN-X SPORTS 1 PRIMERA DIVISION: ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΧΙΧΟΝ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ
-
19:15 Sport + ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΣΤΟΟΥΚ

-
19:30 CONN-X SPORTS 2 (και Dubai sports 1 ελεύθερο) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΜΠΑΓΕΡΝ - ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
-
19:45 ΕΤ1 ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: ΑΛΜΑ - 20:00 NOVASPORTS 7 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΑΛΛΙΑΣ: ΜΟΝΑΚΟ - ΜΑΡΣΕΪΓ

-
21:00 CONN-X SPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΧΕΡΕΘ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - 21:30 NOVASPORTS 3 NBA ALL STAR GAME: ΑΓΩΝΑΣ ROOKIES
-
21:30 EUROSPORT ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗ
-
21:45 CONN-X SPORTS 3 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ: ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

-
22:00 NOVASPORTS 1(και Αλ Ζαζίρα sports στις 26 μοίρες ελεύθερο) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΑΛΛΙΑΣ: ΛΥΩΝ - ΛΑΝΣ
-
22:05 Sport + ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΧΟΚΕΪ ΕΠΙ ΠΑΓΟΥ: ΣΟΥΗΔΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ

-
23:00 ΣΚΑΪ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ
-
23:00 EUROSPORT ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: ΔΙΑΘΛΟ (Γ)
Περισσότερα...

Η σοκολάτα σώζει από τα εγκεφαλικά

Και τι δεν έχει ακουστεί για τη σοκολάτα. Στον γλυκό αυτό πειρασμό έχουν καταλογίσει καλά και κακά.
Τώρα όμως οι
επιστήμονες έρχονται να πουν ότι η σοκολάτα προστατεύει από τα… εγκεφαλικά. Ανάλυση που θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα στο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, υποστηρίζει ότι η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων.

Ερευνητές, ύστερα από σειρά μελετών πάνω σε 50.000 άτομα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι καταναλώνουν λογικές ποσότητες σοκολάτας έχουν κατά 22% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό.

Βέβαια δεν προστατεύουν από τα εγκεφαλικά όλοι οι τύποι σοκολάτας. Ασπίδα κατά των εγκεφαλικών είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες μόνο η μαύρη σοκολάτα, που είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικές ουσίες.
Όσοι λοιπόν βρήκατε δικαιολογία για να αρχίσετε να… γουρουνιάζετε, κομμένη η σοκολάτα γάλακτος και η αμυγδάλου.

Μόνο μαύρη και… πικρή!



''star.gr''

Περισσότερα...

Ληστής απείλησε υπάλληλο με καυτή κούπα με καφέ!

Ληστής να αρπάξει τα λεφτά από το ταμείο ενός καταστήματος στην πόλη Hamelin της Γερμανίας με πρωτότυπο τρόπο. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, μόλις η ζεστή κούπα με καφέ δόθηκε στον ληστή εκείνος εξανάγκασε την 26χρονη υπάλληλο να του δώσει όλα τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας ο δράστης δεν απείλησε πως απλώς θα χύσει τον καυτό καφέ πάνω στην υπάλληλο αλλά θα της πετούσε όλη την κούπα!
Δεν σκόπευσε χύσει πάνω της τον καφέ αλλά να τη χτυπούσε με την κούπα”, είπε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει
γνωστό το ποσό που άρπαξε ο κλέφτης ωστόσο την ώρα της επίθεσης ήταν ο μόνος πελάτης του καταστήματος.
“Δεν θέλουμε να ενθαρρύνουμε και άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο”, κατέληξε ο εκπρόσωπος.
Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:“Εσβησε” ο αντισμήναρχος πάνω στο ζεϊμπέκικο!

Στον τελευταίο χορό «έσβησε» 49χρονος στρατιωτικός από το Ηράκλειο, ο θάνατος του οποίου βύθισε στο πένθος την οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο αντισμήναρχος Στ. Σμαραγδάκης άφησε την τελευταία του πνοή προχθές το βράδυ στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν σε κέντρο διασκέδασης στις Μαλάδες η 133 και η 126 Σμηναρχίες Μάχης για τις απόκριες

Το γλέντι και το κέφι των στρατιωτικών των δύο στρατιωτικών μονάδων έδωσε τη θέση του στη θλίψη για τον χαμό του 49χρονου Σμαραγδάκη.

Ο άτυχος αντισμήναρχος προχθές το βράδυ είχε πάει με τη σύζυγό του στο χορό που διοργάνωσαν οι δύο Σμηναρχίες. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια στιγμή σηκώθηκε από το τραπέζι του, πήγε στην πίστα όπου και χόρεψε ένα ζεμπέκικο, το οποίο έμελε να είναι και το τελευταίο του. Ο 49χρονος έδειχνε ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και ήταν ευδιάθετος εκείνο το βράδυ

Κάποια στιγμή μόλις τελείωσε το χορό γύρισε στο τραπέζι του και πριν προλάβει να μιλήσει, σύμφωνα με τα όσο μας είπαν άτομα που ήταν στην ίδια εκδήλωση, έπεσε από την καρέκλα του έχοντας χάσει τις αισθήσεις του. Μάταια στρατιωτικός γιατρός που βρισκόταν στην εκδήλωση προσπάθησε να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες.

Ασθενοφόρο που κλήθηκε στο σημείο τον μετέφερε στο νοσοκομείο που εφημέρευε όμως ήταν ήδη αργά για τον άτυχο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ποτέ δεν είχε παραπονεθεί για κάποιο πρόβλημα υγείας. Ο ίδιος δεν κάπνιζε, δεν έπινε όπως μας είπαν συνάδελφοί του, ενώ καθημερινά σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, διένυε μεγάλες αποστάσεις περπατώντας.

Ο θάνατος του σκόρπισε τη θλίψη όχι μόνο στους στρατιωτικούς της 133Σ.Μ, αλλά και στο πολιτικό προσωπικό, καθώς και σε σμηνίτες που μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον χαμογελαστό αντισμήναρχο

Ο αντισμήναρχος Σμαραγδάκης ήταν προσωπάρχης της 133 Σμηναρχίας Μάχης στο Καστέλλι. Στη Σχολή Ικάρων εισήχθη το 1980 και αποφοίτησε ως διοικητικός.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στην Αλικαρνασσό

Ψήφισμα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (παράρτημα Ηρακλείου) αποφάσισε τα παρακάτω για το θάνατο του 49χρονου.

1. Να παραβρεθεί το Δ.Σ στην κηδεία το

2. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του

3. Να εκφραστούν συλλυπητήρια στους οικείους του.


Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

Περισσότερα...

Φύτευε νάρκες στο χωράφι του για να εμποδίσει τους κλέφτες !

Δικαστήριο καταδίκασε γεωργό στη Ρωσία ο οποίος τοποθετούσε νάρκες στο χωράφι του, με σκοπό να εμποδίσει τους κλέφτες που έμπαιναν συχνά σε αυτό και του έπαιρναν πατάτες.

Ο 73χρονος Αλεξάντερ Σκοπίντσεφ, από την ανατολική επαρχία Πριμοριέ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα, τοποθέτησε τρεις νάρκες στο χωράφι του, τις οποίες κατασκεύασε στο γκαράζ του σπιτιού του.

Συνελήφθη όταν ένας εισβολέας ενεργοποίησε μία από τις νάρκες τον περασμένο Αύγουστο και τραυματίστηκε σοβαρά στο στήθος από την έκρηξη.

Ο γεωργός κατέθεσε στην τοπική εισαγγελία ότι είχε φτιάξει τους εκρηκτικούς μηχανισμούς για να προστατεύει την σοδειά του από τους κλέφτες ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA-Novosti.

Το δικαστήριο όμως έκρινε αβάσιμη και ανεπαρκή την κατάθεσή του και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δυόμισι χρόνων.

Περισσότερα...

Τι πρέπει να προσέχουμε στο τραπέζι για την Καθαρά Δευτέρα

Χρήσιμες συμβουλές για προσεκτικές αγορές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και την περίοδο της Σαρακοστής που ξεκινά από 15/2, απευθύνει η Νομαρχία Πειραιά προς τους πολίτες καταναλωτές.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας ανακοινώνει ενημερωτικές οδηγίες για τις διάφορες κατηγορίες των ειδών εμπορίου της Σαρακοστής και τα χαρακτηριστικά νωπότητας των αλιευμάτων που καταναλώνονται τις η
μέρες αυτές.

Αναλυτικά:
Κεφαλόποδα (καλαμάρια - σουπιές - χταπόδια)
Επιφάνεια σώματος υγρή γυαλιστερή Πλοκάμια βεντούζες ανθεκτικά στο τράβηγμα Σάρκα συμπαγής, ελαστική, γυαλιστερή Μάτια γυαλιστερά, ζωηρά, χωρίς κηλίδες Συχνότερη αλλοίωση ο ροζ χρωματισμός της επιφάνειας της σάρκας τους Μαλακόστρακα (γαρίδες - καραβίδες) Αναζήτηση αντανακλαστικών κινήσεων (μάτια - πόδια - κεραίες) για να διαπιστωθεί ότι είναι ζωντανά 'Αρθρα στερεά προσκολλημένα στο σώμα και δύσκαμπτα Θωρακική μεμβράνη ισχυρά τεντωμένη, ανθεκτική, διαφανής που δεν αφήνει να πέσει χαμηλά το κοιλιακό τμήμα του σώματος.

Κεφαλικό τμήμα (κεφαλοθώρακας) ανοιχτόχρωμο χωρίς μαύρες κηλίδες ή μελανιασμένο
Οι φρέσκες γαρίδες γλιστρούν εύκολα μέσα στο χέρι, ενώ οι αλλοιωμένες δίνουν την αίσθηση ζέστης όταν βυθίσουμε τα χέρια μας στο ιχθυοκιβώτιο. Οστρακοειδή Πώληση με κέλυφος - ζωντανά Κελύφη κλειστά που δύσκολα χωρίζουν.
Σε μικρό άνοιγμα με ελαφρά πίεση κλείνουν ερμητικά.
Περιεχόμενο υγρό, καθαρό, άοσμο Σάρκα υγρή, γερά προσκολλημένη στο κέλυφος (συστολή σώματος με τσίμπημα καρφίτσας ή λεμόνι).

Για αλιεύματα που δεν είναι συσκευασμένα σε πακέτα ατομικής κατανάλωσης οι προβλεπόμενες σημάνσεις πρέπει να φυλάσσονται από τους λιανοπωλητές μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των καταναλωτών οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Νομαρχίας ήδη πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους στα σημεία διακίνησης και εμπορίας των προϊόντων που έχουν αυξημένη εποχιακή ζήτηση. Πολίτες που διαπιστώνουν εντός των διοικητικών ορίων της Νομαρχίας Πειραιά παραβάσεις των δικαιωμάτων τους και της κείμενης νομοθεσίας μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά και να ζητούν την παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών στα τηλέφωνα 1570 και 800 11 405060.

Όπως δήλωσε ο Νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας,"ενόψει της Καθαρής Δευτέρας και της Σαρακοστής η Νομαρχία Πειραιά με όλο το υπηρεσιακό δυναμικό της πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτικού κοινού" και πρόσθεσε:
"Είμαστε υποχρεωμένοι να προειδοποιήσουμε, να καθοδηγήσουμε, να προλάβουμε και να ελέγξουμε την εφαρμογή όλων των κανονισμών υγιεινής που καθορίζονται από την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία αναφορικά με την προμήθεια, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία όλων των προϊόντων που περιλαμβάνονται στη σύγχρονη διατροφική αλυσίδα.
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνδράμουν και να υποβοηθήσουν το έργο μας που τελικά ενισχύει την υγιή επιχειρηματική δράση και διασφαλίζει την δημόσια υγεία".

Περισσότερα...

Το σκίτσο στην έκθεση του ιατροδικστή του M.Jackson που προκαλεί σοκ!


Ένα σκίτσο που προκαλεί σοκ περιλαμβάνεται στην έκθεση του ιατροδικαστή για τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον, καθώς φανερώνει το φοβερό τίμημα που είχε για το σώμα του η κατάχρηση φαρμάκων. Εις βάρος του γιατρού του δρος Κόνραντ Μάρεϊ απαγγέλθηκε επισήμως κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Σημάδια από ενέσεις στον λαιμό, στα μπράτσα και τα πόδια, αποδείξεις εθισμού του τραγουδιστή, περιγράφονται λεπτομερώς στην ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατό του.
Αποκαλύπτεται ακόμη ότι τα «λιγοστά» μαλλιά του Τζάκσον «συνδέονταν με περούκα».

Στο μπροστινό μέρος του κρανίου του, στο σημείο όπου φυτρώνουν τα μαλλιά, είχε γίνει τατουάζ με σκούρο μελάνι για να μη φαίνεται η φαλάκρα πάνω από το μέτωπό του. Τατουάζ είχε κάνει επίσης στα φρύδια και στις άκρες των βλεφάρων.

«Στην περιοχή των χειλιών υπάρχει ένα ροζ τατουάζ», αναφέρεται, ακόμη, στην έκθεση. Στο σώμα του Τζάκσον υπήρχαν 13 σημάδια από ενέσεις και 38 σημάδια συνολικά.
Η 51σελίδων έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την εμφάνιση, τη Δευτέρα, ενώπιον δικαστηρίου του Λος Άντζελες του προσωπικού γιατρού του Τζάκσον, δρος Κόνραντ Μάρεϊ, εις βάρος του οποίου απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.
Οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ιατρική φροντίδα που είχε ο τραγουδιστής στις τελευταίες ώρες της ζωής του δεν ανταποκρινόταν στις αποδεκτές ιατρικές προδιαγραφές.


Το ισχυρό αναισθητικό
Ο 50χρονος σταρ πέθανε από θανάσιμη δόση του ισχυρού αναισθητικού προποφόλη, η οποία του είχε χορηγηθεί από τον δρα Μάρεϊ για να κοιμηθεί, όμως ήταν αρκετή για να αναισθητοποιήσει ασθενή εν όψει «μείζονος χειρουργικής επέμβασης», σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.
Η χρήση της προποφόλης είναι επικίνδυνη όταν γίνεται σε σπίτι ιδιώτη χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό και απαιτείται παρακολούθηση του ασθενούς από αναισθησιολόγο, ενώ ο δρ. Μάρεϊ είναι καρδιολόγος.


Στην ιατροδικαστική έκθεση περιγράφεται η εικόνα γύρω από το κρεβάτι στο οποίο ο Τζάκσον άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Ιουνίου σε μια νοικιασμένη έπαυλη στο Μπελ Αιρ.
Υπήρχε μια πράσινη φιάλη οξυγόνου, φάρμακα που χορηγούνται με συνταγή, ιατρικός εξοπλισμός, ένα κουτί με καθετήρες, σύριγγες μιας χρήσης και επίδεσμοι με οινόπνευμα, καθώς και μια κλειστή φιάλη με ούρα.
Όμως η φιάλη οξυγόνου ήταν άδεια και ο εξοπλισμός δεν λειτουργούσε.



ΤΑ ΝΕΑ

Περισσότερα...

''Ζέρβες '' στον δρόμο ...


Bolivian Traffic Zebras
Ανέβηκε από DiagonalView. -


Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Ζημιές σε αυτοκίνητα από μεθυσμένο Αμερικανό

Συνελήφθη χθες τα ξημερώματα στα Χανιά ένας Αμερικανός πολίτης ο οποίος ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης προξένησε υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και συγκεκριμένα σε καθρέπτες δύο οχημάτων .

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία συνελήφθη επίσης και ένας ακόμη Αμερικανός γιατί στην κατοχή του βρέθηκε ένα στιλέτο μήκους λάμας 10cm.

Προανάκριση
ενεργείται από το Αστυνομικό τμήμα Χανίων.
Περισσότερα...

ΤΣΕΛΣΙ:"Καυτά" mms του Άσλι Κόουλ σε μοντέλο!



Tα σεξουαλικά σκάνδαλα στο "Νησί" με πρωταγωνιστές μέλη της Εθνικής Αγγλίας και της Τσέλσι φαίνεται πως δεν έχουν σταματημό...

Έτσι, δέκα ημέρες μετά την αποκάλυψη για την εξωσυζυγική σχέση του Τζον Τέρι με την πρώην ερωμένη του συμπαίκτη του στα "λιοντάρια" Γουέιν Μπριτζ και την καθαίρεση του από την αρχηγία στην εθνική ομάδα της χώρας, από το βράδυ της Πέμπτης έχει ξεσπάσει νέα "βόμβα" και αυτή τη φορά έχουν βγουν στη φόρα τα... άπλυτα του Άσλι Κόουλ!

(Αριστερά στη φωτό η "πέτρα του σκανδάλου" και δεξιά η σύζυγος)
)

Ο λόγος; Το 28άχρονο μοντέλο Σόνια Γουάιλντ ισχυρίστηκε μέσω της αγγλικής "Sun" πως έλαβε γυμνές φωτογραφίες του άσου της Τσέλσι (ζευγάρι εδώ και χρόνια με την τραγουδίστρια και μοντέλο Σέριλ Κόουλ) μέσω του κινητού του μαζί επίσης με "πονηρά" μηνύματα, με την ίδια να μπαίνει στον πειρασμό και να του "απαντάει" με δικές της γυμνές φωτογραφίες.


Η ιστορία όμως αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και πλοκή αν ακούσετε και την εκδοχή που έδωσε ο ίδιος ο αριστερός μπακ της Τσέλσι...
"Το κινητό δικό μου, αλλά το είχα χαρίσει...
"
Ο Κόουλ παραδέχτηκε πως έχει τραβήξει όντως αυτές τις φωτογραφίες, όταν βρέθηκε πριν από μήνες στο ξενοδοχείο "Hertfordshire" παραμονή επίσημου αγώνα της Αγγλίας, υπογράμμισε όμως ότι δεν είναι αυτός που έστειλε τις φωτογραφίες καθώς το καρτοκινητό αυτό το είχε χαρίσει σε φίλο του, ξεχνώντας να διαγράψει τις "επίμαχες" φωτογραφίες. "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι χάρισα ένα τηλέφωνο που είχε τέτοιο υλικό στη μνήμη του.

Νόμιζα ότι τις είχα διαγράψει τις φωτογραφίες. Φαίνεται ότι έκανα λάθος καθώς κάποιος το είχε χρησιμοποιήσει και προσποιείτο πως ήμουν εγώ.

Μου έρχεται να γελάσω αν δεν ήταν το πόδι μου που πονάει τόσο πολύ", τόνισε ο "λαβωμένος" Άσλι Κόουλ (ράγισε ο αριστερός αστράγαλός του στο ματς με την Έβερτον και θα μείνει για τρεις μήνες εκτός δράσης, γεγονός που κάνει αμφίβολη ακόμα και τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ), με μία πηγή προσκείμενη στον παίκτη να αποκαλύπτει στην εφημερίδα:
"Ο Άσλι είναι πολύ ντροπιασμένος για αυτό που έχει γίνει. Χαλάρωνε στο δωμάτιό του πριν από το ματς έχοντας ανοιχτή την κάμερα του κινητού του.

Το καρτοκινητό αυτό δεν είχε δηλωθεί πουθενά και όταν το έδωσε σε έναν φίλο του ξέχασε να τις σβήσει.
Το να πω ότι είναι τρομοκρατημένος από τη στιγμή που ανακάλυψε ότι οι φωτογραφίες του στάλθηκαν σε ένα μοντέλο είναι επιεικής έκφραση". Οι φωτογραφίες έγιναν... βίντεο.
Και ενώ ο Άσλι Κόουλ βρίσκεται πλέον στη δυσάρεστη θέση να απολογείται στη σύζυγό του και να προσπαθεί να την πείσει πως το κινητό το είχε δώσει σε έναν φίλο του (ο οποίος στη συνέχεια το έδωσε... πάσα σε έναν άλλον εν αγνοία του άσου της Τσέλσι!), το μοντέλο Σόνια Γουάιλντ έδωσε έξτρα τροφή στα σκανδαλοθηρικά ΜΜΕ δίνοντας στη διασημότητα και άλλες "πικαντικές" λεπτομέρειες για την ανταλλαγή "καυτών" μηνυμάτων με τον Κόουλ.

"Στην αρχή δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήμουν πράγματι σε επαφή με τον Άσλι Κόουλ. Όμως κατόπιν έλαβα στο κινητό μου φωτογραφία του ξαπλωμένου στο κρεβάτι. Τον αναγνώρισα αμέσως από τις φωτογραφίες που τον είχα δει μαζί με τη σύζυγό του Σέριλ, όμως δεν μπορούσα να αντισταθώ και να μην το διασκεδάσω.
Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που είχα πάρει μία φωτογραφία στο κινητό από σταρ του ποδοσφαίρου. Ήπια μερικά ποτήρια κρασί και χωρίς να περάσει πολλή ώρα τα μηνύματα έγιναν όλο και πιο καυτά μέχρι να ξεκινήσουμε να ανταλλάσουμε σέξι εικόνες στα τηλέφωνά μας.
Όποιος και αν ήταν έστελνε φωτογραφίες με τους μύες του, με τις πόζες να έχουν λάβει χώρα μπροστά σε έναν καθρέφτη ξενοδοχείου.
Αυτό το παιχνίδι με τα μηνύματα και τις φωτογραφίες κράτησε για ώρες. Του έστειλα βίντεο με εμένα γυμνή και να κάνω σέξι πράγματα για αυτόν. Εκείνη τη στιγμή ήταν αστείο και ταυτόχρονα συναρπαστικό για μένα".

Μπαράζ μηνυμάτων παραμονή αγώνα της Αγγλίας

Η ανύπαντρη μητέρα δύο παιδιών Σόνια είπε πως η ανταλλαγή μηνυμάτων έγινε στις 9 Ιουνίου (παραμονή του εντός έδρας αγώνα της Αγγλίας με την Ανδόρα), με τον τηλεφωνικό λογαριασμό της να αποδεικνύει πως εκείνο το βράδυ το μοντέλο έστειλε 28 (!) γραπτά μηνύματα προς το άγνωστο κινητό.
Το ερωτικό αυτό γαϊτανάκι είχε όμως και συνέχεια: την επόμενη ημέρα έστειλε τέσσερα βίντεο με εκείνη στο μπάνιο με αποδέκτη τον Άσλι Κόουλ (;), την ημέρα του αγώνα στο "Γουέμπλεϊ" είχε στείλει πριν από τις 6 το απόγευμα έξι μηνύματα, ενώ συνέχισε να ανταλλάσει ερωτικά μηνύματα για περίπου έναν μήνα.

Τότε ήταν μάλιστα που ο άνθρωπος που της μιλούσε άρχισε να την εκλιπαρεί για ένα ραντεβού: "Το πρόσωπο που συνέχιζε να μου στέλνει μηνύματα μου ζήτησε να πάω και να τον συναντήσω στο Λονδίνο. Όμως είχα πιει όταν κάναμε σεξ μέσω μηνυμάτων και δεν ένιωθα όμορφα για να τον συναντήσω.

Εγώ από την πλευρά μου αστειευόμουν λίγο αλλά εκείνος προφανώς τα έλεγε σοβαρά και αναγκάστηκα να του πω "Δεν υπάρχει περίπτωση".
Συνέχισε να μου λέει πόσο πανέμορφη ήμουν και ότι έπρεπε να συναντηθούμε, όμως πραγματικά δεν ενδιαφερόμουν να τον δω.
Δεν είχα πάντως ιδέα ότι δεν ήταν ο Άσλι Κόουλ", δήλωσε χαρακτηριστικά.



''.sport24.gr''
Περισσότερα...

Επιστολή της Νομάρχου Ηρακλεόου στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη στήριξη των γυναικείων συνεταιρισμών του νομού

Τη στήριξη των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών του Νομού Ηρακλείου, μέσω του προγράμματος Αγροτικής Οικιακής Οικονομίας ζητά με επιστολή που έστειλε η Νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή .

Στο κείμενο της επιστολής της η κ. Σχοιναράκη αναφέρει:
«Κυρία Υπουργέ. Ως Νομαρχιακή Αρχή Ηρακλείου από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το έργο μας λειτουργήσαμε με γνώμονα την ώθηση και τόνωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στο Νομό μας, ειδικότερα μάλιστα σε ό,τι αφορά τον αγροτικό τομέα, όπου δραστηριοποιούνται σήμερα 16 Γυναικείοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί.
Στηρίζουμε τη δραστηριότητα των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών, μια και αποτελούν ένα σημαντικό οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό θεσμό, ενώ συγχρόνως προάγουν την ανάπτυξη της συλλογικής δράσης των γυναικών.
Παράλληλα, συμβάλλουν ουσιαστικά στην αξιοποίηση των τοπικών πόρων, προσφέρουν συμπληρωματικό εισόδημα στην αγροτική οικογένεια, συγκρατούν τον πληθυσμό στην ύπαιθρο και μεταφέρουν το γαστρονομικό και λαϊκό πολιτισμό στην επόμενη γενιά.


Στα πλαίσια αυτά ζητάμε να προχωρήσετε στην έγκριση της ετήσιας πίστωσης (30.000 €) που προορίζεται για τις ανάγκες του Προγράμματος της Αγροτικής Οικιακής Οικονομίας του Νομού Ηρακλείου, το οποίο μπορεί να συμβάλλει:

1. Στην πραγματοποίηση του αιτήματος όλων των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών του Νομού το οποίο είναι η ενίσχυση του ενοικίου ενός κοινού χώρου έκθεσης και πώλησης των προϊόντων τους στην πόλη του Ηρακλείου (αντί της μεμονωμένης επιδότησης των ενοικίων των εργαστηρίων).
2. Στην περαιτέρω προβολή των προϊόντων των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών μέσα από τις ενέργειες οι οποίες προβλέπονται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Οικιακής Οικονομίας (έκδοση εντύπων, οργάνωση και συμμετοχή σε εκθέσεις προβολής τοπικών προϊόντων, πραγματοποίηση ημερίδων, κ.λ.π.).

Δυστυχώς, παρά τις επείγουσες ανάγκες, η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν διέθεσε καμία πίστωση για το έτος 2009, τουλάχιστον στο Νομό μας, με συνέπεια να μην δοθεί η επιδότηση ενοικίων των εργαστηρίων των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών που δινόταν σε ετήσια βάση και να χάσουν έτσι αυτό το ελάχιστο, αλλά σημαντικό για την επιβίωση τους κίνητρο.

Με δεδομένη τη δική σας ευαισθησία ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Περισσότερα...

"Αφού την έθαψα, αμέσως μετά άρχισα να θρηνώ τη γυναίκα μου"

«Τα μεσάνυχτα μετά το φόνο πήρα τα εργαλεία του κήπου και πήγα με το φακό στο στόμα στο πάρκο. Αφού την έθαψα, γύρισα σπίτι και αμέσως μετά άρχισα να θρηνώ τη γυναίκα μου»!

Με ανατριχιαστικέ
ς λεπτομέρειες, ο συζυγοκτόνος της Φιλοθέης, ο 38χρονος Γιάννης Κατσιλάμπρος, περιέγραψε στη χθεσινή του απολογία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τη δολοφονία της 36χρονης Παναγιώτας Μαζαράκη.

Κάνοντας μεγάλη προσπάθεια να συγκρατήσουν την οργή τους, οι συγγενείς και οι γονείς της άτυχης Παναγιώτας Μαζαράκη, η σορός της οποίας βρέθηκε θαμμένη στο πάρκο Πικιώνη στη Φιλοθέη, τον Σεπτέμβριο του 2008, παρακολούθησαν την απολογία του καθ’ ομολογίαν δράστη της στυγερής δολοφονίας της κόρης τους.

Στο σημείο όμως που ο 38χρονος συζυγοκτόνος περιέγραψε πώς μετέφερε την αιμόφυρτη Παναγιώτα στο μπάνιο του σπιτιού τους, η μητέρα της 36χρονης δεν άντεξε. Κατέρρευσε στην καρέκλα της, ενώ οι υπόλοιποι συγγενείς προσπαθούσαν να τη συνεφέρουν.

Αυτό το περιστατικό και όλα όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας της άτυχης Παναγιώτας τα περιέγραψε με αξιοπρόσεκτη ψυχραιμία στην απολογία του ο συζυγοκτόνος:
«Την ημέρα πριν από το φόνο και την επόμενη γινόταν χαμός στο σπίτι. Η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη. Με κυνηγούσε στο σπίτι βρίζοντάς με και με χτυπούσε. Εγώ προσπαθούσα να τη συνετίσω για το καλό των παιδιών μας.
Τότε αυτή μου είπε: "Ποια παιδιά σου; Είσαι σίγουρος ότι η μικρή είναι κόρη σου"; Τρελάθηκα και την έσπρωξα. Εκείνη με ακολουθούσε κρατώντας μαχαίρι.
Μου επιτέθηκε και τη χτύπησα με το σίδερο. Μετά το χτύπημα έπεσε στο κρεβάτι. Αφού συνήλθε, μου όρμησε πάλι με το μαχαίρι κι εγώ τη χτύπησα με όλη μου τη δύναμη στο λαιμό. Επεσε με πολύ άσχημο τρόπο κάτω και έμεινε ακίνητη.
Επιασα το σφυγμό της, την παρακαλούσα να σηκωθεί. Το κεφαλάκι της είχε γεμίσει αίματα. Την πήρα αγκαλιά και την πήγα στο μπάνιο.
Την ξάπλωσα στην μπανιέρα και την εκλιπαρούσα να συνέλθει, αλλά η Παναγιώτα δεν ήταν "εκεί". Τότε άρχισα να ρίχνω νερό στο πρόσωπό της για να τη συνεφέρω».


Πρόεδρος: Μήπως τη βύθισες στην μπανιέρα; Οι πνεύμονές της ήταν γεμάτοι νερό. Πες την αλήθεια!

Κατηγορούμενος: Η τάπα της μπανιέρας ήταν ανοιχτή. Δεν είχε νερό, της έριξα νερό με την ντουζιέρα.

Πρόεδρος: Βλέπω μια ιδιαίτερη σπουδή να καλύψεις τον εαυτό σου…

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε ακόμη στις απεγνωσμένες προσπάθειες να κρύψει το πτώμα, βάζοντάς το αρχικά σε ένα κάδο σκουπιδιών στην Παιανία και στη συνέχεια θάβοντάς το στο πάρκο, ενώ είπε ότι το θύμα τον έβριζε, τον χτυπούσε και τον απειλούσε ότι αν δεν της γράψει μέρος της επικαρπίας θα φύγει με τα παιδιά από το σπίτι, αλλά παρ’ όλα αυτά έμενε μαζί της γιατί ήταν ερωτευμένος!


Espressonews.gr

Περισσότερα...

ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ:Αισιοδοξία από τους ξενοδόχους

Στη Μάνα Γη επικεντρώνεται το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι 2010, σε μια προσπάθεια να τιμήσουν τα αγαθά της και να υποκλιθούν στη γενναιοδωρία της.

Ενα καρνα
βάλι-θεσμός, που για την επιτυχία του εργάζονται σε εντατικούς ρυθμούς 4.000 καρναβαλιστές.

Την Καθαρά Δευτέρα αναβιώνουν στα χωριά παραδοσιακά έθιμα, όπως το μουντζούρωμα (σε Αρμένους, Ρουσοσπίτι, Γεράνι), το αβγομάζωμα, ο Καντής και το κλέψιμο της νύφης (στο Μελιδόνι) και οι Λεράδες, η Αρκούδα, ο Χότζας και η Καμήλα (στο Μέρωνα).


Σύμφωνα με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης «η πληρότητα κυμαίνεται στο 60% και αισιοδοξούμε πως κατά τον απολογισμό το ποσοστό θα αγγίξει το 100%.

Το Ρέθυμνο διαθέτει γύρω στα 600 δωμάτια μελών του συλλόγου μας, ενώ διατίθενται και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια».

Περισσότερα...

Σε διαθεσιμότητα αεροσυνοδοί λόγω Facebook

H British Airways έθεσε σε διαθεσιμότητα 15 αεροσυνοδούς επειδή σχολίαζαν στο Facebook μια λίστα απεργοσπαστών της εταιρείας, γράφει την Παρασκευή η εφημερίδα The Guardian.
Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ένας αεροσυνοδός απέκτησε μια λίστα με 40 πιλότους που δήλωσαν πρόθυμοι να εργαστούν ως πλήρωμα καμπίνας στη περίπτωση απεργίας.


Οι 15 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, μαζί με ακόμα 32 μέλη της Bassa των οποίων τα ονόματα απαιτεί τώρα να μάθει η ΒΑ, δεν δημοσίευσαν στο Facebook την επίμαχη λίστα, φέρονται όμως να σχολίαζαν τους επίδοξους απεργοσπάστες.

Ορισμένοι πάντως δηλώνουν ότι δεν διάβασαν καν τη λίστα, απλώς ήταν «φίλοι» των υπαλλήλων που κατηγορήθηκαν για τη σύνταξή της.
Η BA δήλωσε ότι ερευνά αναφορές για «ανάρμοστα σχόλια» στο Facebook και για «υπαλλήλους που δέχονταν απειλές». Δεν έδωσε όμως διευκρινίσεις για την έρευνα.


Η Bassa, που αριθμεί περίπου 12.000 μέλη, κατηγορεί τώρα την εταιρεία για τακτικές εκφοβισμού.

Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός στον ΕΦΕΤ


Αναστατώθηκε μια ολόκληρη περιοχή σήμερα τα ξημερώματα στο Ηράκλειο ,όταν εξερράγη αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός που τοποθέτησαν άγνωστοι δράστες στην είσοδο του κτιρίου, όπου στεγάζεται ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων στο Γιόφυρο.

Η φωτιά η οποία προξένησε μικρές υλικές ζημιές ,κατασβέστηκε μετά την επέμβαση έξι ανδρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έσπευσαν με δύο οχήματα.



Περισσότερα...

Ο Σταύρος νικητής του X – Factor

Ο Σταύρος ήταν τελικά ο νικητής του «X Factor» χθες βράδυ μετά από 15 βδομάδες live πρόγραμμα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Νίνη και στην τρίτη το συγκρότημα «48 ώρες».

Η νεαρός τραγουδιστής που συγκίνησε και έπεισε τους τηλεθεατές, έκοψε το νήμα του τελικού, δίνοντας τη νίκη στον μάνατζέρ του Νίκο Μουρατίδη.
Πρώτο από τη μάχη του τελικού έφυγε το συγκρότημα «48 ώρες», που παρά τις καλές τελευταίες εμφανίσεις του δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις προτιμήσεις του κοινού.

Για ακόμα μία φορά… απολαύσαμε τις δυσκολίες στα ελληνικά του Γιώργου Λεβέντη (μετά το αμίμητο «να πηδηχτώ από το παράθυρο» ήρθε και το «θα αγοράσω το δίσκο σου και θέλω κι αφιέρωμα») και τη χαλαρή κι ήρεμη στάση της... έκπτωτης (από το θρόνο της) πρώην «βασίλισσας» του «X Factor», Κατερίνας Γκαγκάκη.
Βέβαια, δεν έλειψαν και διάφορα τεχνικά λάθη αλλά είναι λογικά σε ένα ζωντανό show.

Το μεγαλύτερο ίσως λάθος ήταν η έλλειψη οποιουδήποτε ελληνικού τραγουδιού.

Ίσως οι υπεύθυνοι του ΑΝΤ1 θεωρούν ότι οι τηλεθεατές ηλικίας 15 έως 44, στους οποίους κυρίως απευθύνονται, δεν ακούν καθόλου ελληνικά τραγούδια.

Περισσότερα...