Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Ξεφάντωμα στα καρναβάλια της Κρήτης


Το Ρέθυμνο αποτελεί για μία ακόμη χρονιά το επίκεντρο της Κρήτης συγκεντρώνοντας χιλιάδες επισκέπτες από όλο το νησί, αλλά και από πολλά ακόμα μέρη της Ελλάδας, που είναι σίγουρα αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω τους τα άγχη και τη μουντή καθημερινότητα και να βάλουν χρώμα στη ζωή τους έστω και για δύο ημέρες.
Το κέφι συνεχίστηκε απόψε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα κορυφωθεί αύριο Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα.

Όμως ,καρναβαλικό ξεφάντωμα με παρελάσεις αρμάτων έχουμε αύριο σε διάφορες περιοχές του νομού Χανίων(εκτός από τον Δήμο Χανίων που και φέτος δυστυχώς δεν έχει να μας παρουσιάσει ΤΙΠΟΤΑ).

Το Παλαιοχωρίτικο καρναβάλι ξεκίνησε το απόγευμα στις 6 με παρέλαση αρμάτων και θα συνεχιστεί αύριο στις 7μμ με το κάψιμο του καρνάβαλου.

Στο Καστέλι Κισάμου η παρέλαση αρχίζει στις 3μμ με πλούσιες εκδηλώσεις , στη πλατεία Σούδας η γιορτή ξεκινά στις 12 από το δημοτικό ναυταθλητικό κέντρο,στα Κουνουπιδιανά ο Δήμος Ακρωτηρίου δηλώνει παρών στο γλέντι στις 12 το μεσημέρι.

Την Καθαρά Δευτέρα εκδηλώσεις παρατηρούμε :
Στην πλατεία Τάλως στις 12 από τον Δήμο Χανίων με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα ,στους Αγίους Αποστόλους στις 11 από τον Δημο Ν.Κυδωνίας, στο φρούριο Κουλέ στα Απτερα στις 12 από τον Δήμο Σούδας.

Όπου και να πάτε καλά να περάσετε .
Η ζωή είναι λιγη ,έχει βάσανα και κακουχίες .

Έστω για λίγες ώρες ,ας ''το ρίξουμε έξω'' .
Αξίζει !


ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Μεγάλη Παρέλαση
Παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων, Λ. Κουντουριώτη, εκκίνηση 13.45
Τελετή Λήξης
Κάψιμο Βασιλιά Καρνάβαλου
18:30 στην παραλία Παλιάς Πόλης (Ελευθερίου Βενιζέλου)

Τα πάρκινγ την ημέρα του Καρναβαλιού

Για την Κυριακή, έχει προβλεφθεί το σχέδιο με το οποίο θα διοχετευθούν στα διαθέσιμα πάρκινγκ όσοι έρθουν στην πόλη του Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα:
Όσοι θα έρχονται από τα Χανιά με προορισμό το Ρέθυμνο θα κατευθύνονται από τους άντρες της Τροχαίας λίγο πριν τη γέφυρα της Ζουρίδας στους χώρους στάθμευσης, που παραχώρησαν και φέτος οι επιχειρηματίες της περιοχής. Από εκεί και κάθε δέκα λεπτά, λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα μεταφέρουν τους επισκέπτες στο σταθμό του ΚΤΕΛ, προκειμένου στη συνέχεια να μεταβούν στο κέντρο για τις εκδηλώσεις. Αυτό θα γίνεται όλη την ημέρα, αφού στο τέλος των εκδηλώσεων τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα μεταφέρουν τους επισκέπτες πίσω στα πάρκινγκ για να πάρουν τα οχήματά τους και το δρόμο της επιστροφής.

Για όσους, από την άλλη, έρχονται από το Ηράκλειο, οι τροχονόμοι θα τους κατευθύνουν από τον κόμβο Αμαρίου μέσω της παραλιακής προς το χώρο στάθμευσης της μαρίνας, όπου επίσης μπορούν να φιλοξενηθούν χιλιάδες οχήματα.

Για όσους έρχονται από την ενδοχώρα του Ρεθύμνου, και κυρίως από τον αγιοβασιλιώτικο δρόμο, η κίνησή τους θα γίνεται μέσω της οδού Κριάρη και θα μπορούν να αναζητούν θέσεις στάθμευσης είτε στις αυλές των σχολείων, είτε στο χώρο της Πλατείας Δικαστηρίων, πίσω από τη Νομαρχία, δίπλα στο ΚΤΕΛ και τα πάρκινγκ στο λιμάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου