Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Επιστολή της Νομάρχου Ηρακλεόου στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη στήριξη των γυναικείων συνεταιρισμών του νομού

Τη στήριξη των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών του Νομού Ηρακλείου, μέσω του προγράμματος Αγροτικής Οικιακής Οικονομίας ζητά με επιστολή που έστειλε η Νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή .

Στο κείμενο της επιστολής της η κ. Σχοιναράκη αναφέρει:
«Κυρία Υπουργέ. Ως Νομαρχιακή Αρχή Ηρακλείου από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το έργο μας λειτουργήσαμε με γνώμονα την ώθηση και τόνωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στο Νομό μας, ειδικότερα μάλιστα σε ό,τι αφορά τον αγροτικό τομέα, όπου δραστηριοποιούνται σήμερα 16 Γυναικείοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί.
Στηρίζουμε τη δραστηριότητα των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών, μια και αποτελούν ένα σημαντικό οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό θεσμό, ενώ συγχρόνως προάγουν την ανάπτυξη της συλλογικής δράσης των γυναικών.
Παράλληλα, συμβάλλουν ουσιαστικά στην αξιοποίηση των τοπικών πόρων, προσφέρουν συμπληρωματικό εισόδημα στην αγροτική οικογένεια, συγκρατούν τον πληθυσμό στην ύπαιθρο και μεταφέρουν το γαστρονομικό και λαϊκό πολιτισμό στην επόμενη γενιά.


Στα πλαίσια αυτά ζητάμε να προχωρήσετε στην έγκριση της ετήσιας πίστωσης (30.000 €) που προορίζεται για τις ανάγκες του Προγράμματος της Αγροτικής Οικιακής Οικονομίας του Νομού Ηρακλείου, το οποίο μπορεί να συμβάλλει:

1. Στην πραγματοποίηση του αιτήματος όλων των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών του Νομού το οποίο είναι η ενίσχυση του ενοικίου ενός κοινού χώρου έκθεσης και πώλησης των προϊόντων τους στην πόλη του Ηρακλείου (αντί της μεμονωμένης επιδότησης των ενοικίων των εργαστηρίων).
2. Στην περαιτέρω προβολή των προϊόντων των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών μέσα από τις ενέργειες οι οποίες προβλέπονται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Οικιακής Οικονομίας (έκδοση εντύπων, οργάνωση και συμμετοχή σε εκθέσεις προβολής τοπικών προϊόντων, πραγματοποίηση ημερίδων, κ.λ.π.).

Δυστυχώς, παρά τις επείγουσες ανάγκες, η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν διέθεσε καμία πίστωση για το έτος 2009, τουλάχιστον στο Νομό μας, με συνέπεια να μην δοθεί η επιδότηση ενοικίων των εργαστηρίων των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών που δινόταν σε ετήσια βάση και να χάσουν έτσι αυτό το ελάχιστο, αλλά σημαντικό για την επιβίωση τους κίνητρο.

Με δεδομένη τη δική σας ευαισθησία ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου