Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΧΑΝΙΑ:“Οχι” καύσιμα στο Πλατάνι με νέα απόφαση του Περιφερειάρχη

“Φρένο” στη δημιουργία εγκαταστάσεων αποθήκευσης, διακίνησης και εμπορίας υγρών καυσίμων της εταιρείας "MAMIDOIL-JETOIL Α.Ε." στη θέση Πλατάνι του Δήμου Σούδας βάζει με χθεσινή απόφασή του ο περιφερειάρχης Κρήτης Θανάσης Καρούντζος.
Στην απόφαση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι διαπιστώθηκαν "σοβαρές ελλείψεις στο φάκελο της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων" και παράλληλα ανακαλούνται δύο παλαιότερες αποφάσεις της Περιφέρειας για το ίδιο θέμα.


Συγκεκριμένα στην απόφαση σημειώνεται ανακαλούνται η με αρ. πρωτ. 674/4-3- 2004 θετική γνωμοδότηση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης ως προς την Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και Αξιολόγηση (ΠΕΕΑ) και η με αρ. πρωτ. 3445/6-9-2005 απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης για την έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων των εγκαταστάσεων αποθήκευσης, διακίνησης και εμπορίας υγρών καυσίμων της εταιρείας "MAMIDOIL-JETOIL Α.Ε." στη θέση Πλατάνι του Δήμου Σούδας.

Στην απόφαση αναφέρεται ακόμα ότι η εταιρεία δύναται να καταθέσει φάκελο για τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων, λαμβάνοντας όμως υπόψη τα όσα αναγράφονται στο σκεπτικό της νέας απόφασης, το οποίο παρουσιάζεται αναλυτικά σε 9 σελίδες.
Να σημειώσουμε ότι οι δύο αποφάσεις που ανακλήθηκαν είχαν ληφθεί το μεν 2004 από τον τότε (και σημερινό) περιφερειάρχη Κρήτης κ. Καρούντζο το δε 2005 από τον πρώην περιφερειάρχη Σεραφείμ Τσόκα.
Ο δήμαρχος Σούδας Γιάννης Περάκης, μιλώντας στα "Χ.Ν." εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και έκανε λόγο για δικαίωση του αγώνα των κατοίκων της Σούδας:
"Είναι μια ηθική δικαίωση του κάθε πολίτη που αγαπά και σέβεται αυτό τον τόπο.

Σίγουρα, όμως, είναι και μεγάλο το πολιτικό θάρρος που επέδειξε ο σημερινός περιφερειάρχης και έδειξε με αυτή τη θέση του ότι η πολιτεία - καμιά φορά - λειτουργεί με κανόνες δικαίου, σε μια περίοδο που υπάρχει μεγάλη κρίση στους θεσμούς. Είναι λοιπόν προς τιμήν του που βγήκε δημόσια και παραδέχθηκε το πολιτικό του λάθος και το διόρθωσε".


Ο κ. Περάκης συνεχίζοντας ευχαρίστησε όλους τους κατοίκους της περιοχής - και ιδιαίτερα της Απτέρας - που αγωνίζονται για αυτό τον σκοπό επί 6 χρόνια:
"Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ο οποίος αποσκοπεί στην αναβάθμιση αυτού του τόπου και στον περιορισμό -όσο γίνεται- των οχλουσών δραστηριοτήτων στο κλειστό λιμάνι της Σούδας".


Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου