Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

''Λουκέτο'' ξενοδοχειακή μονάδα της Κρήτης

Μια ολόκληρη ξενοδοχειακή μονάδα έβαλε λουκέτο καθώς συνεργαζόταν αποκλειστικά με το τσέχικο γραφείο που όπως αποκάλυψε η τηλεόραση Creta , βάρεσε κανόνι και φέσωσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τους ξενοδόχους της Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ε
ν λόγω γραφείο ήταν το τέταρτο κατά σειρά ταξιδιωτικό πρακτορείο της Τσεχίας που διοχέτευε εκατομμύρια τουρίστες σε Ελλάδα Αίγυπτο και Τουρκία.
Περισσότερα...

Κύπρος- Αποκαλύψεις του αρχηγού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για την εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Το ασύρματο μήνυμα προς τα τουρκικά πλοία να αποπλεύσουν προς την Κύπρο για την εισβολή του 1974, έδωσε ο σημερινός αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ.
Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, την πληροφορία φέρεται να αποκάλυψε ο ίδιος ο Τούρκος στρατηγός σε δεξίωση, που έγινε χθες βράδυ στην 'Αγκυρα, για την ημέρα των ενόπλων δυνάμεων ,που υπηρετούν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Ιλκέρ Μπασμπούγ αποκάλυψε πως ο ίδιος, ως υπολογαχός τότε στην ταξιαρχία των καταδρομών του στρατού ξηράς, ενήργησε κατά την περίοδο της τουρκικής εισβολής.

Ο στρατηγός Μπασμπούγ, αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, έδωσε πληροφορίες και για τα αρχεία της τουρκικής εισβολής καθώς και για το τουρκικό πολεμικό πλοίο 'Κοτζιάτεπε', το οποίο βυθίστηκε πριν από την απόβαση στην Κύπρο. ο κ. Μπασμπούγ είπε ότι υπήρξε 'ηλεκτρονική παραπλάνηση'.
Περισσότερα...

Νέο τροχαίο :Σκοτώθηκε 27χρονος μοτοσικλετιστής στην Ε.Ο των Μαλίων.

Ένας ακόμα νεαρός άνθρωπος έχασε την ζωή του χθες στην Κρήτη και προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων στο βωμό της ασφάλτου .

Ήταν λίγο μετά τις 10 ο βράδυ και στην εθνική οδό των Μαλίων,εκινούντο 27χρονος μοτοσικλετιστής .Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ,ο δικυκλιστής όπως λένε μαρτυρίες ,κτύπησε προπορευόμενο όχημα ,με αποτέλεσμα να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Από εκείνη την πλευρά και με κατεύθυνση την Σταλίδα ,περνούσε λεωφορείο,στις ρόδες
του οποίου καρφώθηκε ο νεαρός. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφθασε στην περιοχή παρέλαβε τον 27χρονο αλλά ήταν ήδη αργά.

Να σημειωθεί ότι ο οδηγός του επιβατικού εγκατέλειψε τον τόπο του δυστυχήματος και αναζητείται από την τροχαία Ηρακλείου ,η οποία ενεργεί και την σχετική προανάκριση.


Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:''Διάλειμμα'' στη διενέργεια των πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών

Περίοδος διακοπών στη διενέργεια των πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών γιαυτό το καλοκαίρι ,καθορίζεται για το το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 10 Αυγούστου έως Παρασκευή 21 Αυγούστου.
Αυτό ανακοινώθηκε προς τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους οδηγούς,απο τη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών, στον κ. Μ. Περογιαννάκη στο τηλ. 2813 410552.


Περισσότερα...

Τρέλλες ηλικιωμένων ...



Περισσότερα...

Λύματα στον Κλαδισό στα Χανιά

Λύματα και έντονη δυσοσμία παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες στον Κλαδισό, ενώ παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα έχει διαπιστωθεί εδώ
και τρεις ημέρες, αρκετός κόσμος συνεχίζει να κάνει το μπάνιο του λίγα μέτρα μακριά από
τις εκβολές του ποταμού!
Σε ενέργεια κάποιου ασυνείδητου, ο οποίος άδειασε το βόθρο του στο ποτάμι απέδωσε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Μιχάλης Ντάλλας την έντονη δυσοσμία που επικρατεί σε σημεία της περιοχής, όμως, παράλληλα παραδέχθηκε ότι προχθές διαπιστώθηκαν δύο βλάβες στο αποχετευτικό δίκτυο, μία εντός των ορίων του Δήμου Χανίων και μια άλλη εντός του Ελ. Βενιζέλου, που είχαν ως συνέπεια να σημειωθεί υπερχείλιση.
Η εικόνα που παρουσίαζε χθες το ποτάμι ήταν αποκαρδιωτική. Τα λύματα ήταν εμφανή από τον κόμβο του Κλαδισού έως την παραλία.

Σε ορισμένα σημεία η δυσοσμία ήταν ιδιαίτερα αισθητή, ενώ δεν έλειπαν και τα σκουπίδια κυρίως στο σημείο που καταλήγει το ποτάμι.
Την ίδια στιγμή, αρκετοί ήταν εκείνοι που "απολάμβαναν" το μπάνιο τους λίγα μέτρα μακριά από τις εκβολές του ποταμού.
Ερωτηθείς ο κ. Ντάλλας για τα λύματα που παρατηρήθηκαν τόνισε ότι "είχαμε κάποιες οσμές πριν 3 μέρες" και απέδωσε το γεγονός σε κάποιον ασυνείδητο ο οποίος άδειασε κάποιον βόθρο στο ποτάμι. "Παράλληλα - συνέχισε ο κ. Ντάλλας - χθες (σ.σ. προχθές) είχαμε δύο βλάβες. Ένα φράξιμο του αγωγού στην Αν. Γογονή, που είναι στα όρια του Δήμου Χανίων και είναι υπεύθυνη η ΔΕΥΑΧ, κι ένα στην οδό Μικράς Ασίας στο Δήμο Ελ. Βενιζέλου. Είχαμε κάποια διαρροή από εκεί".
Ο κ. Ντάλλας ανέφερε ότι και στις δύο περιπτώσεις τα συνεργεία της ΔΕΥΑΧ (εντός του Δήμου Χανίων) και του ιδιώτη - εργολάβου (για τον Δήμο Ελ. Βενιζέλου) αντιμετώπισαν το πρόβλημα, ενώ δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή στην τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΧ να καθαρίσει τα σημεία που έχει δημιουργηθεί βούρκο με ακαθαρσίες.
Ερωτηθείς, τέλος, γιατί δεν έχει δοθεί εντολή από την δημοτική αρχή να απαγορευτεί το κολύμπι έως ότου αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα ο κ. Ντάλλας ανέφερε: "Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι τα λύματα δεν έχουν φτάσει στη θάλασσα και ήδη έχει πάει κλιμάκιο για να κάνει έλεγχο. Αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα θα απαγορεύσουμε το κολύμπι".

Δημ. Μαρ.
''Χανιώτικα Νέα''
Περισσότερα...

ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ

Χίλιες Ρωσίδες με άλογα
θα στείλω στην αυλή σου
για να σου κάνουνε στριπτήζ
σήμερα στή γιορτή σου
-----------------------------

Θα σ΄αγαπώ ως αγαπά
ο γάιδαρος τα χόρτα
η αίγα το ριφάκι τζη
κι ο πετεινός την όρθα.




Περισσότερα...

Κρας τεστ για όλα τα μοντέλα της αγοράς

Πόσο ασφαλές είναι το κινητό μου; Τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία; Ο Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης Ακτινοβολίας (SΑR), η μονάδα μέτρησης που αποκαλύπτει το ποσοστό της ακτινοβολίας η οποία φτάνει στον οργανισμό μας, είναι ικανός να δώσει την απάντηση.
Όλες οι εταιρείες είναι αναγκασμένες να συμμορφώνονται στον «μαγικό αριθμό»- στα όρια που έχει καθορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση- ενώ παράλληλα υποχρεούνται να ανακοινώνουν πόση ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εκπέμπει κάθε κινητό τους.
(κλικ στην εικόνα)

Έτσι και αξιοποιώντας τον πλήρη πίνακα που δημοσιεύουν «ΤΑ ΝΕΑ», οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να συγκρίνουν τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά.
Παράλληλα, μία σειρά από πρακτικές, καθημερινές συμβουλές μπορεί να κάνει τη διαφορά ώστε η χρήση των κινητών τηλεφώνων να γίνεται με όσο το δυνατόν μικρότερη έκθεση στην ακτινοβολία. Ο Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης Ακτινοβολίας [Specific Αbsorption Rate (SΑR)] είναι η μονάδα μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπει κάθε συσκευή.

Ο αριθμός υπολογίζεται με βάση το ποσό της ενέργειας που απορροφάται από 10 γραμμάρια ανθρώπινου ιστού σε συγκεκριμένο χρόνο και υπολογίζεται σε Watt ανά κιλό. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, απαραίτητη προϋπόθεση για να πωληθεί μια συσκευή στην αγορά είναι το όριο του SΑR να μην ξεπερνά τα 2 Watt ανά κιλό, τιμή που ισχύει για το κεφάλι του χρήστη, ενώ για ολόκληρο το σώμα το όριο είναι 0,08 Watt ανά κιλό. Όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να δημοσιοποιούν την ανώτατη τιμή του δείκτη αυτού για τις συσκευές τους.
10 κανόνες για μικρότερη ακτινοβολία

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ τον σχετικό πίνακα για να επιλέξετε μια συσκευή με χαμηλό ρυθμό απορρόφησης ακτινοβολίας SΑR. Όσο πιο χαμηλός είναι τόσο λιγότερη ακτινοβολία απορροφά ο οργανισμός από το πεδίο του κινητού τηλεφώνου.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ στον βαθμό του δυνατού τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, πραγματοποιώντας ολιγόλεπτες συνομιλίες. Αν πρέπει να συνομιλήσετε για μεγαλύτερο διάστημα, προτιμήστε το σταθερό, ενσύρματο τηλέφωνο.

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ να έχετε το κινητό στις τσέπες σας και μην το κρατάτε σε επαφή με το σώμα σας, ακόμα και όταν είναι σε κατάσταση αναμονής.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ αφήστε τη συσκευή σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέ τρου από το κρεβάτι. «ΜΟΙΡΑΣΤΕ» την ακτινοβολία και από τα δύο αυτιά εναλλάσσοντας τη συσκευή κατά τη διάρκεια της κλήσης.

ΣΤΡΕΨΤΕ προς το σώμα σας την πλευρά του πληκτρολογίου όσο μιλάτε και αντίστοιχα προς τα έξω αυτή της κεραίας. Η μέγιστη ισχύς του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου προέρ χεται από την κεραία. ΟΤΑΝ η ισχύς του σήματος είναι ασθενής ή όταν μετακινείστε με μεγάλη ταχύτητα (π.χ. με αυτοκίνητο ή με τρένο) προσπαθήστε να μη χρησιμοποιείτε το κινητό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, εκπέμπει περισσότερη ακτινοβολία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κάτοχό του.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ να βρίσκεστε σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από άλλα πρόσωπα, όταν αυτά μιλούν στο τηλέφωνο, προκειμένου να μη γίνετε παθητικός δέκτης της ακτινοβολίας.

ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ όσο το δυνατόν η χρήση του κινητού από παιδιά κάτω των 12 ετών. Μέχρι αυτή την ηλικία, τα όργανα βρίσκονται σε ανάπτυξη και είναι περισσότερο ευαίσθητα στις πιθανές επιδράσεις που προκαλούν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ τη συσκευή όσο το δυνατόν πιο μακριά από το σώμα σας. Χρησιμοποιήστε hands free, ακουστικά Βluetooth ή και το μεγάφωνο της συσκευής σε ανοικτή ακρόαση. Αν επιλέξετε το Βluetooth, φροντίστε να μην το κρατάτε δίπλα στο αυτί σας όταν δεν πραγματοποιείτε κλήση.

ΤΑ ΝΕΑ
Περισσότερα...

Νέο τροχαίο σήμερα στην Ε.Ο.Χανίων-Ρεθύμνου.

Νέο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα στον κόμβο του δρόμου που οδηγεί προς τις Καλύβες,φορτηγό συγκρούστηκε με διερχόμενο επιβατικό αυτοκίνητο.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης , ήταν ο τραυματισμός της συνοδηγού του Ι.Χ. που σύμφωνα με πληροφορίες είναι αλλοδαπή. Αμέσως στην περιοχή μαζί με την τροχαία ,έφθασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ,όπου μετέφερε την τραυματία στο νοσοκομείο Χανίων.
Περισσότερα...

Η Κυριακάτικη ΑΡΓΩ

(κλικ για μεγέθυνση)


Περισσότερα...

Σκυλίτσα βρέθηκε 9 χρόνια μετά, σε απόσταση 2.000 χλμ.!

Πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της Αυστραλίας έγινε η Οδύσσεια της σκυλίτσας Μάφι, ενός ημίαιμου τεριέ που θα ξαναδεί τ αφεντικά του ύστερα από εννέα ολόκληρα χρόνια!

Είχε χαθεί στις... αρχές του αιώνα στο Μπρισμπέιν και τις προάλλες βρέθηκε τυχαία σε απόσταση 2.000 χιλιομέτρων, στη Μελβούρνη. Χάρη στο μικροτσίπ που είχε στον λαιμό, η Εταιρεία Προστασίας Ζώων κατάφερε να εντοπίσει τους παλιούς ιδιοκτήτες της, που την περιμένουν πώς και πώς να γυρίσει σπίτι με το αεροπλάνο, την Τρίτη.
Η Κλόε Ράσμπι από το Μπρισμπέιν ήταν 8 χρόνων όταν έχασε την αγαπημένη σκυλίτσα της και φυσικά δεν φανταζόταν ότι θα την ξανάβλεπε στα 17.

Τρελάθηκε από χαρά όταν η μητέρα της, Νάταλι Λάμπαρντ, την πληροφόρησε ότι η Μάφι βρέθηκε στην άλλη άκρη της Αυστραλίας.
Ειδοποίηση Κάποιος φιλόζωος στη Μελβούρνη ειδοποίησε την Εταιρεία Προστασίας Ζώων για «κάποιο αδύναμο και πιθανώς κακοποιημένο σκυλί», γεμάτο ψύλλους, που κοιμόταν σ' ένα βρώμικο χαρτόκουτο, στην πίσω αυλή ενός σπιτιού. Η υπηρεσία βρήκε πράγματι τη Μάφι σε κακή κατάσταση και με ανάγκη θεραπείας από δερματική αλλεργία.

Οι ένοικοι ισχυρίστηκαν ότι την περιμάζεψαν από τον δρόμο πριν από 1-2 χρόνια. Κανείς δεν ξέρει τι μεσολάβησε στα προηγούμενα 7-8 χρόνια, μετά τη φυγή της από το Μπρισμπέιν.
Και μάλλον δεν θα μαθευτεί ποτέ πώς η Μάφι έκανε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, από τον Βορρά έως τον Νότο της Αυστραλίας.

Οδοιπορικό
Ο εκπρόσωπος της Εταιρείας Προστασίας Ζώων της επαρχίας Κουίνσλαντ χαρακτήρισε «εξαιρετικά ασυνήθιστο και περίεργο» το οδοιπορικό της Μάφι. «Πάντως η περίπτωσή της δείχνει πόσο δίκιο είχαν οι ιδιοκτήτες της που της έβαλαν μικροτσίπ εννέα χρόνια πριν, όταν δεν ήταν τόσο διαδεδομένο», πρόσθεσε.

Για την ιστορία, η τυχερή σκυλίτσα είναι τουλάχιστον 12 ετών, αφού η μικρή Κλόε την είχε μαζί της τρία χρόνια προτού εξαφανιστεί. Την είχε μάλιστα υιοθετήσει από κέντρο αδέσποτων.


ΕΘΝΟΣ

Περισσότερα...

Νέο κρούσμα γρίπης σε στρατιώτη


Ένας ακόμη στρατιώτης που υπηρετεί σε μονάδα της Αττικής μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με συμπτώματα της νέας γρίπης.
Το νέο κρούσμα διαπιστώθηκε μετά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο νεαρός στο νοσοκομείο.

Όπως ανακοινώθηκε, από το γενικό Επιτελείο Στρατού, ο στρατιώτης εισήχθη στο 401 την Πέμπτη, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με τους γιατρούς το κρούσμα είναι ήπιας μορφής και δεν εμπνέει ανησυχία .


Περισσότερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Ένας παππούς 97 ετών πάει σε έναν ασφαλιστή.
- Γεια σας, θέλω να κάνω μια ασφάλεια ζωής
- Τι λες ρε παππού, ασφάλεια ζωής, τρελάθηκες, πόσο είσαι;
- 97 ετών, λέει ο παππούς. Τρελαίνεται ο ασφαλιστής
- Μιλάς σοβαρά τώρα; Τι να την κάνεις;
- Να, θέλω να πάω με τον πατέρα μου ένα ταξίδι στο εξωτερικό και καλό είναι να είμαστε ασφαλισμένοι.
Ο ασφαλιστής έχει τρελαθεί!

- Με τον πατέρα σου; Πόσο είναι εκείνος;
- Ε, 125 τον άλλο μήνα.
- Και τι θα κάνετε στο εξωτερικό;

- Να μωρέ, πηγαίνουμε να επισκεφτούμε τον παππού μου.
Ο ασφαλιστής χτυπάει το
κεφάλι του στο γραφείο.
- Τι λε ρε μπάρμπα, με κοροϊδεύεις; Πόσο είναι ο παππούς σου;
- Κλείνει τα 142 σε μια βδομάδα.
- Και τι θα κάνετε εκεί;
- Παντρεύεται και πάμε στο γάμο! Ο ασφαλιστής έχει σκαρφαλώσει στο πρεβάζι και είναι έτοιμος να φουντάρει.
- Και...γιατί παντρεύεται;
- Μαλακίες μωρέ, τον πιέζουν οι γονείς του!
Περισσότερα...

Οι Raining Pleasure απόψε στα Χανιά

Η πρώτη του ροκ συναυλία με ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα των τελευταίων 20 ετών στην Ελλάδα, το ελληνικό αγγλόφωνο συγκρότημα Raining Pleasure,διοργανώνεται σήμερα Σάββατο στην Ανατολική Τάφρο στα Χανιά , με τις πόρτες να ανοίγουν στις 21.00.
Την συναυλία διοργανώνει το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Χανίων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Mε τον πρώτο χρυσό τους δίσκο(Flood, 2002), οι Raining Pleasure εισέβαλαν στην καθημερινότητά μας με δύο smash hits, το ‘Fake’ και το ‘Capricorn’, που χρησιμοποιήθηκαν από Cosmote και OTE αντίστοιχα σε τηλεοπτικά spot, για να ακολουθήσει και to Love me, Love me με την Αmita.

Η κλάση τους αναγνωρίστηκε και από υιό του μεγάλου έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, προκειμένου να διασκευάσουν το “Reflections” και έγινε αμέσως χρυσός.


Πρόσφατα επιλέχθηκαν ως πρεσβευτές της χώρας μας στον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό Coca Cola Soundwave πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού (Huriccane – Γερμανία, Rock’n’Coke – Τουρκία, Primavera – Ισπανία, Β’estival - Ρουμανία) που έρχονται να προστεθούν στις συμμετοχές σε όλα τα φεστιβάλ της Ελλάδας δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς ποπ/ροκ (CURE, DANDY WARHOLS, PIXIES, MOGWAI, BLACK REBEL MOTOCYCLE CLUB).

Μαζί τους το κοινό θα απολαύσει δυο ανερχόμενα αγγλόφωνα συγκροτήματα από την Κρήτη, τους Philter και τους The Wagons.

Περισσότερα...

Super League:Την Τρίτη η απόφαση για την πρεμιέρα

Την προσεχή Τρίτη θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβουλίο της ΕΠΟ θώστε να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα της μετάθεσης ή μη της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Η Σούπερ Λίγκα θα στείλει τη Δευτέρα το σχετικό έγγραφο στην ΕΠΟ, με το οποίο θα την ενημερώνει για όσα συζητήθηκαν στη δική της τελευταία συνεδρίαση και θα ζητά την οριστική θέση της Ομοσπονδίας.

Ο
πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος φέρεται να μην έχει λάβει ακόμα την οριστική του απόφαση για την εισήγηση που θα φέρει στη συνεδρίαση. Αλλωστε, ακόμα δεν έχει στα χέρια του το επίσημο αίτημα της Λίγκας.
O πρόεδρος της ΕΠΟ βρέθηκε στην Καλαμάτα, όπου πραγματοποιούνται τα τεστ των διαιτητών, και όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το συγκεκριμένο θέμα, απάντησε:


"Πιθανότατα θα διατηρηθεί το αρχικό πρόγραμμα των ημερομηνιών, αλλά θα πρέπει να περιμένετε λίγο ακόμα για την οριστική απόφαση".
Επιθυμία του είναι να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα στις 22-23 Αυγούστου, αλλά ταυτόχρονα τόνισε ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει τελεσίδικα στο Δ.Σ. της Τρίτης.

''sport24.gr''
Περισσότερα...

Έφτασε στην Ελλάδα το νέο iPhone 3G S.

Διαθέσιμο και στους Έλληνες καταναλωτές είναι από σήμερα το iPhone 3G S. Πρόκειται για τη νέα, βελτιωμένη και προπάντων ταχύτερη έκδοση του κινητού τηλεφώνου της Apple -εξάλλου το «S» στην ονομασία του βγαίνει από τη λέξη speed.

Η Apple υπόσχεται διπλασιασμό της ταχύτητας με την οποία εκτελούνται οι εφαρμογές, αλλά και βελτιωμένες επιδόσεις στον τομέα απεικόνισης τρισδιάστατων γραφικών, διεκδικώντας μεγαλύτερο κομμάτι από την "πίτα" της αγοράς ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
Βελτιωμένη είναι και η κάμερα του κινητού, η οποία
είναι πλέον ανάλυσης 3 megapixels και διαθέτει δυνατότητα αυτόματης, αλλά και χειροκίνητης εστίασης, ενώ -επιτέλους- επιτρέπει και τη λήψη βίντεο. Αναβαθμισμένες είναι και οι δυνατότητες πλοήγησης, καθώς στη λειτουργία GPS έχει προστεθεί μια ψηφιακή πυξίδα.

Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι ο χρήστης του τηλεφώνου δεν θα γνωρίζει μόνο που βρίσκεται, αλλά και προς ποια κατεύθυνση κοιτά. Στο νέο iPhone είναι εφικτός και ο χειρισμός μέσω φωνητικών εντολών -δυστυχώς, όμως, όχι στην ελληνική γλώσσα.

Τέλος, καλά είναι τα νέα για εκείνους που διαθέτουν μεγάλη μουσική συλλογή και θέλουν να την έχουν πάντα μαζί τους. Η κορυφαία έκδοση του iPhone 3G S διαθέτει διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο σε σχέση με το "απλό" iPhone και φτάνει στα 32 GB.
Το iPhone 3G S είναι διαθέσιμο από τα δίκτυα καταστημάτων της Cosmote και της Vodafone.

To iPhone 3G S με χωρητικότητα 16 GB στοιχίζει 569 ευρώ, χωρίς σύνδεση και με χωρητικότητα 32 GB 668,99 ευρώ. Το "απλό" iPhone 16 GB καταργείται και η παλιά συσκεύη με χωτητικότητα 8 GB πωλείται προς 469 ευρώ.



''Ελευθεροτυπία''

Περισσότερα...

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ:Συνελήφθη 65χρονη για παράνομη κατοχή αρχαίων

Πήλινο αγγείο ,που φέρει ερυθρόμορφο διάκοσμο και μία φορητή εικόνα η οποία φέρει σε ζωγραφική παράσταση τον ''επιτάφιο Θρήνο'',βρήκαν και κατάσχεσαν αστυνομικοί του τμήματος Χερσονήσου,στο κατάστημα 65χρονης στην Ανάληψη Χερσονήσου.

Η γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ηρακλείου .
Τα ευρήματα που κατασχέθηκαν ,θα αποσταλούν στη ΚΓ' Εφορεία Προϊστορικών-Κλασικών Αρχαιοτήτων και 13η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων , για πραγματογνωμοσύνη.
Περισσότερα...

ΛΑΣΙΘΙ-Δάσος με... χασίς στο Μακρύ Γιαλό

Μέσα σε ένα δάσος από… χασίς βρέθηκαν οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας στη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιούν για την αντιμετώπιση του φαινόμενου της χασισοκαλλιέργειας.
Ύστερα από κατάλληλη εκμετάλλευση στοιχείων που περιήλθαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και εκτελέστηκε επιτυχώς επιχείρηση στην οποία μετείχαν αστυνομικοί της ομάδας ειδικών αποστολών της ΥΠΑΣΕΚ, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγ. Νικολάου, του ΤΑΕ Λασιθίου, του Επιτελείου της Διεύθυνσης και του ΤΑ Ιεράπετρας, κατά την οποία βρέθηκε μέσα σε πυκνή πευκόφυτη περιοχή στη θέση Πευκοσέλι, στο ΔΔ Σταυροχωρίου του δήμου Μακρύ Γιαλού, χώρος φυτείας αποτελούμενος από 6 επίπεδα. Εκεί υπήρχαν φυτεμένα 538 δενδρύλλια σε ημιαποξηραμένη κατάσταση ύψους 1 μ. περίπου απλωμένα περιμετρικά στο χώρο της φυτείας, καθώς και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 710 γραμμάρια εντός της πρόχειρης καλύβας που είχαν κατασκευάσει και χρησιμοποιούσαν για τη διαμονή τους οι άγνωστοι καλλιεργητές.

Ο χώρος της φυτείας, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, φυλασσόταν από ενόπλους άνδρες, πιθανόν αλλοδαπούς. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν όπως και η ανευρεθείσα ποσότητα εντός της καλύβας και τα καλλιεργητικά εργαλεία (λάστιχο άρδευσης, αξίνες, λιπάσματα κ.λπ.). Προανάκριση ενεργεί το ΤΑ Ιεράπετρας.


Εφημερίδα Τόλμη

Περισσότερα...

Πενήντα χρόνια από την πρώτη τουρκική αίτηση ένταξης στην Ευρώπη

Πενήντα χρόνια συμπληρώθηκαν αφότου η Τουρκία υπέβαλε για πρώτη φορά αίτημα ένταξής της στην Ευρώπη -διαδικασία που παραμένει ως και σήμερα εξαιρετικά επισφαλής, με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ αποτελματωμένες.

«Θυμόμαστε αυτήν την επέτειο, αλλά δεν είναι λόγος για εορτασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εγκεμέν Μπαγίς, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Άγκυρας με την Ε.Ε., σε
ανακοινωθέν του.
«Η χώρα μας δεν έχει πλέον καμιά ανοχή για το χάσιμο χρόνου και τις καθυστερήσεις. . .
Πρέπει να αντλήσουμε μαθήματα από τα σφάλματα του παρελθόντος, να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να επιτύχουμε το στόχο της πλήρους ένταξης το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε, τονίζοντας την «αποφασιστικότητα» της κυβέρνησης Ερντογάν να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.


Την 31η Ιουλίου 1959, ο τότε πρωθυπουργός Αντνάν Μεντερές ανακοίνωνε την υποβολή του αιτήματος ένταξης στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
«Εκείνη η πρώτη προσπάθεια έγινε αξιοσημείωτα από τον πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας, που επρόκειτο να κρεμαστεί μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα το 1960», σχολίασε ο γνωστός δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, συγγραφέας βιβλίου για το θέμα.
Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα είχε απορρίψει το αίτημα της Άγκυρας· όμως το 1963 οι δυο πλευρές συνήψαν μια συμφωνία σύνδεσης, που αναφερόταν στην προοπτική ένταξής της στους κόλπους της Ευρώπης στο μέλλον.

Αλλά πέρασαν τέσσερις δεκαετίες ώσπου, το 1999, η Τουρκία να αποκτήσει και τυπικά status υποψήφιας προς ένταξη χώρας σε αυτό που είναι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις άρχισαν το 2005.
«Το να γίνει μέρος της Ευρώπης είναι ένα όνειρο για την Τουρκία - ένα όνειρο που χρονολογείται από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», ανέφερε ο Μπιράντ.
Για τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, στέλεχος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, «η Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει περισσότερα ανθρώπινα δικαιώματα, περισσότερες ελευθερίες. . . όσα ζητά η Ευρώπη από την Τουρκία είναι καλά για τους Τούρκους», σύμφωνα με σύμβουλό του που απέφυγε να κατονομαστεί.


Οι υποστηρικτές της προσπάθειας της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ε.Ε. λένε ότι η προοπτική αυτή έδωσε ώθηση στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στη χώρα, με πιο πρόσφατο το πακέτο νόμων και ρυθμίσεων της κυβέρνησης που περιέχουν «θαρραλέες» δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά τα δικαιώματα της Κουρδικής μειονότητας.

Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο τον Μάιο, ο Γκιουλ είχε δηλώσει πως «η Τουρκία πήρε μέρος σε όλα τα στάδια της οικοδόμησης της Ευρώπης μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», και «έκανε μεγάλες θυσίες για να υπερασπιστεί την ελεύθερη Ευρώπη» στην διάρκεια του ψυχρού πολέμου, μετά την ένταξή της στο NATO το 1952.
Επιπλέον, η Τουρκία συνήψε συμφωνία τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ το 1995, «πολύ πριν από μερικές σημερινές χώρες-μέλη της Ένωσης», τόνισε ο Γκιουλ.
Όμως η Τουρκία έχει εμπλακεί σε αναρίθμητες διενέξεις με την ΕΕ κι αντιμετωπίζει έντονες ενστάσεις σημαντικών χωρών-μελών της όσον αφορά την προσπάθειά της να ενταχθεί στο κλαμπ.

Η έως σήμερα διαπραγμάτευση αφορά μόλις 11 από τα 35 πεδία πολιτικής στα οποία οφείλουν να εναρμονίζονται με την Ένωση οι χώρες που είναι υποψήφιες προς ένταξη. Καθοριστική χαρακτηρίζεται η άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την Κύπρο.
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είναι οι σημαντικότεροι πολέμιοι της πλήρους ένταξης της Τουρκίας.
Υποστηρίζουν ότι η σχετικά φτωχή μουσουλμανική χώρα με τον πληθυσμό των 71 εκατομμυρίων δεν ανήκει στην Ευρώπη και θα πρέπει να της προσφερθεί μια εναλλακτική σχέση, που πάντως δεν θα αποτελεί πλήρη και ισότιμη ένταξη στους κόλπους της.

Ακόμα, η Γαλλία έχει υπαινιχθεί ότι ίσως διοργανώσει δημοψήφισμα σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας, ακόμα κι αν οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν επιτυχώς κάποια μέρα. Χωρίς να κρύβει την πικρία του για τη Γαλλική στάση, ο Γκιουλ είπε ότι «εάν οι Γάλλοι τελικά αποφασίσουν ότι η Τουρκία δε θα φέρει τίποτε καλό στην ΕΕ και θα αποτελέσει μόνο ένα εμπόδιο, έχουν δικαίωμα να πουν όχι» .
Πάντως ο Μπιράντ επισημαίνει πως μπορεί η Τουρκική ένταξη να είναι αδιανόητη για πολλούς στην Ευρώπη, αλλά για την Τουρκία «είναι ένα εχέγγυο σταθερότητας, μια εξασφάλιση ότι ο στρατός, που έχει ανατρέψει τέσσερις κυβερνήσεις από το 1960, θα μείνει στα στρατόπεδα» .

ΑΠΕ
Περισσότερα...

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ BLOGS ΣΕ 120 ΛΕΠΤΑ


ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΣΟΙ ΦΥΓΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ !!!!
ΑΝ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕΙΝΑΤΕ ..ΠΙΣΩ
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ.

ΣΤΙΣ 18:00 ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ BLOG NEWS ,H ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ IRAKLIO WEB RADIO ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΤΩΝ BLOGS KAI ME THN ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.

Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕI ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΕ WEB CAMERA ΑΠΟ ΤΟ STUDIO.

http://irakliowebradio2.blogspot.com/


Περισσότερα...

Ξεκίνησε η μεγάλη απόδραση του Αυγούστου

ΑΘΗΝΑ
Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν από χθες την Αθήνα οι εκδρομείς του Αυγούστου, στην πιο μαζική έξοδο της σεζόν, εν όψει τού κατ΄ εξοχήν διαστήματος των διακοπών, που κρατάει ως και τον Δεκαπενταύγουστο. Η κίνηση στα εθνικά δίκτυα ήταν ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες ιδιαίτερα αυξημένη- και τα μποτιλιαρίσματα αναπόφευκτα λόγω των συνεχών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη κατά μήκος των δρόμων αυτό το καλοκαίρι.
Στον σταθμό Λαρίσης και στον Κηφισό επικρατούσε το αδιαχώρητο, ενώ την πρωτοκαθεδρία στη μετάβαση των εκδρομέων στους προορισμούς τους είχαν τα πλοία που απέπλεαν από το λιμάνι του Πειραιά με πληρότητα 100% και με τα καταστρώματα γεμάτα κόσμο. Αυξημένη ήταν και η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από το οποίο αναχωρούσαν εκδρομείς, κυρίως για την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κέρκυρα και τα νησιά των Κυκλάδων.

Στο λιμάνι του Πειραιά από το πρωί η επιβατική κίνηση χτύπησε «κόκκινο». Χιλιάδες επιβατών και εκατοντάδες οχημάτων κατέκλυσαν τις πύλες εισόδου στο λιμάνι και στις αποβάθρες μπροστά από τις καταπακτές των πλοίων, τα οποία αναχωρούσαν για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έλειψαν ο εκνευρισμός και οι διαπληκτισμοί μεταξύ των οδηγών που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν νωρίτερα το πλοίο αναχώρησής τους, καθιστώντας δύσκολη και τη δουλειά των λιμενικών, που προσπαθούσαν να συντονίσουν την ομαλότητα του απόπλου. Λόγω της αυξημένης προσέλευσης σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρήθηκαν και καθυστερήσεις στην αναχώρηση των πλοίων.

Με πληρότητα ως και 100% αναχωρούσαν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, από τον Κηφισό και την οδό Λιοσίων, για την Πελοπόν νησο, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Λόγω της αυξημένης ζήτησης και του μεγάλου πλήθους των εκδρομέων η διοίκηση των υπεραστικών λεωφορείων είχε προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια, κυρίως προς την Πελοπόννησο και τη Στερεά. Και εδώ σημειώθηκαν ορισμένες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις λόγω του όγκου των επιβατών, που έσπευσαν να μετακινηθούν προς τους προορισμούς τους, ακόμη και την τελευταία στιγμή, και των αποσκευών που συνακόλουθα μετέφεραν μαζί τους.

O προγραμματισμός εκτάκτων πτήσεων από την Ολυμπιακή ήταν η απάντηση στην αυξημένη επιβατική κίνηση και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κυρίως προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Και σε αυτή την περίπτωση τα δρομολόγια αναχωρούσαν με πληρότητα από 85% ως 100%. Πυκνή ήταν και η επιβατική κίνηση και από τους δύο κεντρικούς σταθμούς των τρένων.

Αργά χθες το απόγευμα σχηματίστηκαν, για μία ακόμη φορά τις τελευταίες ημέρες, ουρές χιλιομέτρων, κυρίως στο ρεύμα εξόδου της Εθνικής οδού ΑθηνώνΛαμίας, ενώ προβλήματα συμφόρησης αντιμετώπιζαν οι εκδρομείς και μετά την Κόρινθο.

Οι δυσχέρειες στη διέλευση των οχημάτων από τα έργα οδοποιίας που εκτελούνται το τελευταίο διάστημα, κατά μήκος της Εθνικής οδού, με αποτέλεσμα η κίνηση να διεξάγεται σε μία μόνο λωρίδα κυκλοφορίας, ξεπέρασαν χθες κάθε όριο λόγω της μεγάλης εξόδου. Αντίστοιχη ταλαιπωρία περίμενε τους οδηγούς που κινήθηκαν στην Εθνική οδό Κορίνθου - Τριπόλεως, όπου επίσης διεξάγονται τους τελευταίους μήνες εργασίες διαπλάτυνσης και αντικατάστασης του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα σε μεγάλο μήκος του δρόμου να είναι διαθέσιμη μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Σύμμαχος των ταξιδιωτών ο καιρός
Και ο καιρός βοηθός! Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν το επόμενο τετραήμερο, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των ταξιδιωτών στη μεγάλη έξοδο των διακοπών που ξεκινά σήμερα. Το Σαββατοκύριακο το μελτέμι θα διατηρηθεί στα 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φθάνοντας στους 35-37 βαθμούς στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας την Κυριακή.

Αναλυτικότερα, σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 6-7, και πιθανώς πρόσκαιρα στο Νότιο Αιγαίο να φθάσουν στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 17 ως 36 βαθμούς, στα δυτικά από 18 ως 37, στα κεντρικά από 19 ως 36 και στα νησιά του Αιγαίου από 21 ως 30. Στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη.

Στην Αθήνα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι- βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά 5-6, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 ως 35 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 22 ως 33 βαθμούς.

Από την Κυριακή σταδιακά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, φθάνοντας πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας στα 7 μποφόρ, ενώ τη Δευτέρα δεν θα ξεπερνούν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο ως και την Τρίτη κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, με μέγιστη τιμή τους 38 βαθμούς.

Τοπικές βροχές αναμένονται την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και στην ηπειρωτική χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Από την Παρασκευή ως και το τέλος της εβδομάδας θα ενισχυθούν και πάλι οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο στα 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικές για την εποχή τιμές.

ΤΟ ΒΗΜΑ
Περισσότερα...

Καλα ε! Κυκλοφορούν τέτοια αυτοκίνητα!



Περισσότερα...

Ρωσική οδηγία για πανδημία γρίπης στην Ελλάδα: ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗς ΚΡΗΤΗΣ

Του Βαγγέλη Βαρδάκη Απανωτά χτυπήματα δέχεται ο τουρισμός της Κρήτης και αυτή τη φορά η οδηγία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που συστήνει στους Ρώσους πολίτες να μην ταξιδεύουν για διακοπές στη χώρα μας λόγω… πανδημίας, επιφέρει μεγάλο «πονοκέφαλο» και αναστάτωση σε τουριστικούς πράκτορες και ξενοδόχους.
Οι τελευταίοι επένδυαν μάλιστα σε αύξηση των αφίξεων τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο από την Ρωσία, ωστόσο η ανατροπή που φέρνει η οδηγία, οδηγεί σε
μεγαλύτερη απόγνωση τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό στο νησί μας.

Λόγω της εξέλιξης αυτής η φετινή πτώση εισερχόμενου τουρισμού από τη συγκεκριμένη χώρα υπολογίζεται να φτάσει ακόμα και στο 40%!

Την ίδια ώρα τον εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της χώρας κατά της νέας γρίπης αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία ενέκρινε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, κατά τη συνεδρίασή της, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού χθες Παρασκευή.

Μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, κατά την οποία εμφανίστηκε εκ νέου καθησυχαστικός, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «η ζωή συνεχίζεται».
Στο μεταξύ οι δυο άνδρες ηλικίας 42 και 33 ετών αντίστοιχα που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, σύμφωνα με τους ιατρούς, παρουσιάζουν μικρή βελτίωση στην υγεία τους.

Μας αποτελειώνει...
Διπλό… «χαστούκι» για τον τουρισμό της χώρας μας, και ιδιαίτερα για το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, αυτή τη φορά από τη Ρωσία. Από τη μια η οικονομική κρίση που έχει συρρικνώσει θεαματικά τη φετινή χρονιά τόσο σε αφίξεις τουριστών όσο και σε είσπραξη εσόδων, έρχεται τώρα και η νέα γρίπη να «γονατίσει» στην κυριολεξία τη φετινή σεζόν που φαίνεται ότι πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο…
Η οδηγία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών πριν από μερικές ημέρες προς τους πολίτες της χώρας που συστήνει να αποφεύγεται ως τουριστικός προορισμός η Ελλάδα… «λόγω της πανδημίας της γρίπης» (!), έχει ήδη μεγάλο αντίκτυπο αναφορικά με τις αφίξεις Ρώσων τουριστών το επόμενο δίμηνο στη χώρα μας και ειδικότερα στην Κρήτη αλλά και στη Χαλκιδική, περιοχές που επιλέγουν οι Ρώσοι τουρίστες για καλοκαιρινές διακοπές τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης κ. Θόδωρα Μυλωνάκη, τα χτυπήματα από τη ρωσική τουριστική αγορά είναι απανωτά. Παρά τις αρχικές αισιόδοξες προβλέψεις για τη φετινή τουριστική περίοδο για τον εισερχόμενο τουρισμό από τη Ρωσία, εκτός από την οικονομική κρίση που μαστίζει την αχανή αυτή χώρα, τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργήσει και οι συνεχείς υποτιμήσεις στο ρούβλι, κάτι που έχει κάνει ακόμα φτωχότερους τους Ρώσους.
Τις τελευταίες ημέρες τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα δραματικότερα λόγω και του ιού της νέας γρίπης, καθώς όπως επισημαίνει ο κ. Μυλωνάκης η οδηγία αυτή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προς τους πολίτες της χώρας να μην επισκέπτονται την Ελλάδα λόγω της εξελισσόμενης γρίπης, έχει φέρει δραματικά αποτελέσματα για τον εισερχόμενο τουρισμό στη χώρα μας.


Δύσκολος μήνας ακόμα και ο Αύγουστος…
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης, απολογιστικά ο μήνας Ιούλιος που αποχαιρετήσαμε χθες, τουριστικά επίσης δεν πήγε καλά, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ και τα μηνύματα για το μήνα Αύγουστο επίσης δεν είναι αισιόδοξα, καθώς ο συγκεκριμένος μήνας φέρνει «πακέτα» με προσφορές της τελευταίας στιγμής. Ειδικά φέτος οι ξενοδόχοι της Κρήτης λόγω της οικονομικής ύφεσης, έχουν προσφέρει «γη και ύδωρ» στα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Ευρώπης με πολύ μεγάλες εκπτώσεις, ωστόσο τα μηνύματα που έρχονται για τον τελευταίο μήνα του φετινού καλοκαιριού δεν είναι καθόλου ευχάριστα…

«Ο μήνας Ιούλιος δεν πήγε τόσο καλά όσο περιμέναμε ειδικά από άποψη εισπράξεων. Ναι μεν η πληρότητα στα ξενοδοχεία δεν ήταν και τόσο κακή, δηλαδή κυμάνθηκε από 75% έως 80%, ενώ πέρυσι στις ξενοδοχειακές μονάδες η πληρότητα τον Ιούλιο κυμαινόταν μεταξύ 90% και 95%, έχουμε δηλαδή σαφή μείωση.
Δυστυχώς το πρόβλημα παρουσιάζεται στον εισπραττόμενο τζίρο όπου εκεί έχουμε κάθετη πτώση, και σε σχέση πάντα με τον περυσινό αντίστοιχο μήνα τα έσοδα του τουρισμού στην Κρήτη είναι μειωμένα κατά 15% έως 20%», αναφέρει ο κ. Μυλωνάκης.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν για τον Αύγουστο τα μηνύματα επίσης είναι αρνητικά καθώς οι οικογένειες που κάνανε παραδοσιακά διακοπές στην Κρήτη τα προηγούμενα χρόνια από την Ευρώπη, έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω του ότι είναι μεγάλο το οικονομικό κόστος για μια οικογένεια με δυο παιδιά.

Αυτό έχει σαν συνέπεια τον Αύγουστο, η πληρότητα σε ξενοδοχειακές μονάδες που συνήθως συντηρούνται με οικογένειες, να καταγράφει μια σημαντική πτώση, και αυτό διαπιστώνεται ως δεδομένο από τις προκρατήσεις που έχουν γίνει. Μάλιστα λόγω της κατάστασης αυτής για το μήνα Αύγουστο έχουν δοθεί πολύ μεγάλες προσφορές, με πολύ χαμηλές τιμές όπου οι εκπτώσεις έχουν φτάσει ακόμα και στο 40%!


Εφημερίδα Τόλμη
Περισσότερα...

Σύλληψη Αλβανών για ναρκωτικά στα Χανιά.

Δύο Αλβανοί ηληκίας 27 και 23 χρόνων ,συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών ,απο άνδρες της δίωξης ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.
Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν την ώρα που τοποθετούσαν σε φυλλωσιά ποσότητα χασίς σε πακέτο στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι όπου διέμεναν οι Αλβανοί και εκεί βρέθηκαν 14οο γραμμάρια χασίς και ποσότητα κοκαίνης,τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβίας,καθώς και κινητά τηλέφωνα . Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Περισσότερα...

Κύκλωμα στο Ρέθυμνο που κατασκευάζει πλαστά έγγραφα

ην ύπαρξη κυκλώματος που προμήθευε έναντι αμοιβής πλαστά διπλώματα οδήγησης ενδεχομένως όμως και ταυτότητες ή διαβατήρια, ερευνούν οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου. Το κύκλωμα φαίνεται να εφοδίαζε με τα παραπάνω έγγραφα κυρίως αλλοδαπούς αλλά όχι μόνο.

Εν τω μεταξύ, με τις κατηγορίες της απάτης κατ’ επάγγελμα και της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, παραπέμπεται στην Δικαιοσύνη η 23χρονη στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν προχθές σφραγίδες και έγγραφα κρατικών υπηρεσιών, τα οποία φέρεται να χρησιμοποιούσε για την έκδοση πλαστών εγγράφων τα οποία επ’ αμοιβή χορηγούσε σε τρίτους.
Η νεαρή γυναίκα προσήχθη μεν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ωστόσο δεν συνελήφθη, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Αρνήθηκε επίσης να εξεταστεί και να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση που επιχειρήθηκε να της γίνει στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης, λέγοντας ότι θα απαντήσει μόνον όταν συμβουλευτεί και συνεννοηθεί με τον δικηγόρο της.

Ωστόσο, πολύ πιθανόν να συνεχίσει ανενόχλητη κάποια νέα κερδοφόρα δραστηριότητα που θα σοφιστεί, όπως έκανε και μέχρι σήμερα αν και πριν ένα χρόνο περίπου είχε αποκαλυφθεί η μεγάλη απάτη που έκανε εις βάρος Τραπεζών της πόλης, πάλι με πλαστά έγγραφα και με κλεμμένη ταυτότητα όπως γράψαμε στο χθεσινό μας δημοσίευμα. Και σε κείνη την περίπτωση όμως, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου δεν είχε συλληφθεί.

Στα ίχνη της 23χρονης Ρεθυμνιώτισσας, που διαμένει σε οικισμό του δήμου Ρεθύμνου, οι αστυνομικές αρχές έφτασαν ύστερα από σύλληψη Αλβανού υπηκόου στον άγιο Νικόλαο Λασιθίου, από άνδρες του Λιμεναρχείου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε πλαστή άδεια οδήγησης και ομολόγησε ότι την προμηθεύτηκε έναντι αμοιβής 1000 ευρώ από γυναίκα στο Ρέθυμνο, της οποίας ανέφερε το μικρό όνομα διότι μόνο αυτό γνώριζε.

Ενημερώθηκαν σχετικά οι τοπικές αστυνομικές αρχές και έφτασαν εύκολα στην ταυτότητα της 23χρονης, καθώς το όνομα της τους ήταν πολύ γνωστό από το παρελθόν για υποθέσεις απάτης. Ο Αλβανός μάλιστα, που μεταφέρθηκε στο Ρέθυμνο από τον Άγιο Νικόλαο, την αναγνώρισε.

Την πλαστή άδεια οδήγησης, όπως είπε στην κατάθεσή του ο Αλβανός υπήκοος, την «αγόρασε» από την 23χρονη πριν οκτώ μήνες. Σε επαφή μαζί της, τον είχε φέρει ομοεθνής του, τα στοιχεία όμως του οποίου υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει.

Να υπενθυμίσουμε ότι, όπως αναφέραμε στο χθεσινό πρωτοσέλιδό μας, στην κατοχή της 23χρονης, ύστερα από έρευνα στο σπίτι που διαμένει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος σφραγίδων και εγγράφων κρατικών υπηρεσιών μεταξύ των οποίων: σφραγίδες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, του δήμου Ηρακλειου, του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Επικοινωνιών, σφραγίδα ΚΕΠ του δήμου Ρεθύμνου. Φωτογραφίες ταυτοτήτων διαφόρων ατόμων, διαβατήρια, μεγάλος αριθμός φορολογικών ενημεροτήτων, λευκά θεωρημένα έγγραφα διαφόρων υπηρεσιών. Επιπλέον σε δυο ηλεκτρονικούς υπολογιστές βρέθηκαν καταχωρημένα στοιχεία που αποδεικνύουν την παράνομη δραστηριότητά της.

Οι σφραγίδες ερευνάται αν είναι γνήσιες και έχουν κλαπεί από τις κρατικές υπηρεσίες ή αν είναι πλαστά κατασκευασμένες. Αν ισχύει το δεύτερο, φαίνεται ότι έχει γίνει άψογη δουλειά από το κύκλωμα, μέλος του οποίου εκτιμάται ότι είναι η νεαρή γυναίκα.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, απέστειλε έγγραφα στις υπηρεσίες των οποίων βρέθηκαν σφραγίδες στην κατοχή της 23χρονης, προκειμένου να ενημερώσουν τις αστυνομικές αρχές αν τους είχαν κλαπεί στο παρελθόν.

Πάντως, οι αστυνομικές αρχές οδηγούνται στο συμπέρασμα για την ύπαρξη κυκλώματος από το γεγονός ότι η ηλικία της κατηγορούμενης κοπέλας είναι τέτοια που δεν δικαιολογεί μια πολυεπίπεδη παράνομη δραστηριότητα και δεν μπορεί μόνη της να κλέβει από διάφορες περιοχές της χώρας σφραγίδες ή και να τις κατασκευάζει, να πλαστογραφεί έγγραφα, να βρίσκει «πελάτες». Θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή και άλλων ατόμων, ημεδαπών και αλλοδαπών στην κερδοφόρα επιχείρηση.

Εξ άλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται έντονα σε διάφορους κύκλους ότι γίνεται ευρεία προμήθεια πλαστών αδειών οδήγησης από το Ρέθυμνο. Η εφημερίδα μας προς το παρόν δεν έχει σταθεί δυνατόν να διασταυρώσει τις πληροφορίες αυτές.

Της Πόπης Παπαδάκη ''Ρεθυμνιώτικα νέα''
Περισσότερα...

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα και στην Κρήτη

ΣYMΦΩNA με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Σάββατο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις περιοχές Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Λασιθίου και Σάμου, συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Ικαρίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των προαναφερόμενων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας καλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κ.λπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.


Ειδικότερα, οι πολίτες πρέπει:
Να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιονδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.
Να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.
Να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.

Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Εγκαίνια ''Αγροτικός Αύγουστος 2009'' με αιχμές του Νομάρχη για λάθη του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης

''Το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης έχει κάνει πάρα πολλά λάθη το τελευταλιο διάστημα και τα έχει κάνει σε βάρος των αγροτών της Κρήτης'',καυτηρίασε ο Νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης κατά τα χθεσινοβράδυνα εγκαίνια της έκθεσης σταθμός για τα Χανιά ''Αγροτικός Αύγουστος 2009΄΄στο παλιό λιμάνι.
Δυσμενή ήταν τα σχόλια για την μη παρουσία εκπροσώπου απο το αρμόδιο Υπουργείο ,ενώ παρέστησαν ο περιφερειάρχης Κρήτης κ Τσόκας, ο Νομάρχης , Βουλευτές του νομού ,Δήμαρχοι και πλήθος κόσμου.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου.
Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Νομάρχηςς Χανίων είπε:''
Πρέπει όλοι με σοβαρότητα να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα των αγροτών.
Και πρώτα απ' όλα η Πολιτεία. Οφείλει να σχεδιάσει, να κατευθύνει, να επιμορφώσει, να ενημερώσει και να δώσει κίνητρα στους αγρότες.
Οφείλει να παρέχει καλές υπηρεσίες και να κατασκευάσει σύγχρονες υποδομές.

Ως Νομός, χρειαζόμαστε μια στρατηγική η οποία να είναι εναρμονισμένη με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του τόπου μας και θα δώσει την δυνατότητα στον νέο αγρότη να παραμείνει στον χώρο του, διασφαλίζοντας του ένα αξιοπρεπές εισόδημα.
Ως Νομαρχιακή Αρχή, έχουμε καταθέσει τις απόψεις μας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και εργαζόμαστε μεθοδικά για όλα τα θέματα του αγροτικού τομέα στον τόπο μας.
Η ενθάρρυνση για τη δημιουργία νέων ομάδων παραγωγών, η διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, η βελτίωση των υποδομών του αγροτικού τομέα, η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, καθώς και η ανάδειξη της ονομασίας προέλευσης για το ελαιόλαδο, είναι ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και βασική μας στόχευση για την αγροτική ανάπτυξη του τόπου μας.
Ως Νομαρχιακή Αρχή έχουμε ένα σχεδιασμό εξωστρέφειας, σε συνεργασία με άλλους φορείς όπως ο Οργανισμό Προώθησης Εμπορίου, το ΕΒΕ Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης.
Προσπαθούμε να βάλουμε στο ίδιο πνεύμα τις τοπικές επιχειρήσεις, συμμετέχοντας στις σημαντικότερες διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις αγροτικών προϊόντων.
Τα συμπεράσματα, από τη συμμετοχή μας στις εκθέσεις είναι θετικά, το ίδιο και τα αποτελέσματα και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.
Θα πρέπει όμως και οι ίδιοι οι αγρότες και οι φορείς τους να απαλλαγούν από κάθε τι παλιό και φθαρμένο.
Αυτό επιβάλλεται πλέον από τις συνθήκες και είναι ο μόνος δρόμος για να βγεί η γεωργία μας από το σημερινό αδιέξοδο.
Ως πολίτες, όλοι εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε τα δικά μας προϊόντα.
Και πρέπει να το κάνουμε συνειδητά, διότι τα τοπικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα είναι ποιοτικά ανώτερα.
Αυτή την ποιότητα και διαφορετικότητα οφείλουμε να αναδείξουμε και εκεί στοχεύει η πολιτική της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης.''

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ.Αρχοντάκης επισήμανε:''
Στον άμεσο σχεδιασμό μας είναι η κατασκευή, στο συγκεκριμένο χώρο, Εκθεσιακού Κέντρου, με στόχο τη δημιουργία ενός συμπλέγματος Υπηρεσιών υποστήριξης του πρωτογενή τομέα, για την καλύτερη πληροφόρηση και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων του Νομού μας.
Όσον αφορά στα θέματα υποδομών, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι εξασφαλίσαμε, μόλις πριν από λίγες μέρες, 1 εκατομμύριο ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για μελέτες εγγειοβελτιωτικών έργων, στο πλαίσιο του προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής.
Τα έργα αυτά, συνολικού προϋπολογισμού 83 εκατομμυρίων ευρώ αφορούν στην κατασκευή και στις απαλλοτριώσεις του φράγματος Σεμπρωνιώτη, στη σύνδεση του φράγματος Βαλσαμιώτη με τον κεντρικό αγωγό Αγιάς - Κολυμβαρίου - Κόλπου Κισάμου, τις δεξαμενές και τα δίκτυα διανομής υψηλών ζωνών Αγιάς - Κολυμβαρίου και κόλπου Κισάμου, τη λιμνοδεξαμενή Πλατάνου, της οποίας η μελέτη ολοκληρώνεται από ιδίους πόρους της ΝΑΧ (45.000€) και το έργο θα είναι έτοιμο για ένταξη τον Σεπτέμβριο, τη χαμηλή λιμνοδεξαμενή Κουντούρας, καθώς και άλλα μικρότερα έργα και μελέτες.
Με τα έργα αυτά λύνουμε σε ένα μεγάλο βαθμό το θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων στο Νομό, από τους οποίους έχει άμεση αναπτυξιακή εξάρτηση τόσο ο πρωτογενής όσο και ο τριτογενής τομέας. ''
Περισσότερα...

ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Προτάσεις για τα έργα αναβάθμισης του ΒΟΑΚρήτης

Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, Γιώργος Παπαδάκης, με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, που αφορούν στα έργα αναβάθμισης του ΒΟΑΚ, παρουσίασε με δηλώσεις του τις προτάσεις ''οι οποίες και είχαν παρουσιαστεί από τους μελετητές και την ΕΥΔΕ/ ΒΟΑΚ την προηγούμενη εβδομάδα στη Νομαρχιακή Αρχή, στις παραπάνω Δημοτικές Αρχές και στο ΤΕΕ. Ομόφωνα καταλήξαμε σε κάποιες επισημάνσεις - προτάσεις, οι οποίες είναι ουσιώδεις προκειμένου ο Νομός Ρεθύμνου να αντιμετωπίζεται με τα ίδια αναπτυξιακά κριτήρια όπως και οι γειτονικοί Νομοί σε ένα θέμα μείζονος σημασίας όπως ο ΒΟΑΚ''.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδάκης δήλωσε: " Τις τελευταίες μέρες και αμέσως μετά τις συναντήσεις στη Νομαρχία των μελετητών των έργων αναβάθμισης του ΒΟΑΚ, της ΕΥΔΕ/ ΒΟΑΚ και των τοπικών εκπροσώπων, ακολούθησαν δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, αναφορικά στα έργα αυτά, τα οποία δυστυχώς προκάλεσαν σύγχυση και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία λόγω των ανακριβειών που αναφέρουν.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών θα ήθελα να επικαλεστώ τόσο την ενημερωτική συνάντηση των μελετητών των έργων αναβάθμισης του ΒΟΑΚ, που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία στις 16 Ιουλίου, όσο και τη μεταγενέστερη σύσκεψη (22/7/09) στη Νομαρχία, όπου θεμελιώθηκε παρουσία του Βουλευτή Ρεθύμνου, κ. Λαμπίρη, της Νομαρχιακής Αρχής, και εκπροσώπων της μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου, των Δημοτικών Αρχών Ρεθύμνης, Αρκαδίου, Γεροποτάμου, Νικ. Φωκά, Λαππαίων και του ΤΕΕ, η κοινή πρόταση του Νομού αναφορικά στις μελέτες του ΥΠΕΧΩΔΕ για τα τμήματα του Νομού Ρεθύμνου, οι οποίες και είχαν παρουσιαστεί από τους μελετητές και την ΕΥΔΕ/ ΒΟΑΚ την προηγούμενη εβδομάδα στη Νομαρχιακή Αρχή, στις παραπάνω Δημοτικές Αρχές και στο ΤΕΕ.

Ομόφωνα καταλήξαμε σε κάποιες επισημάνσεις - προτάσεις, οι οποίες είναι ουσιώδεις προκειμένου ο Νομός Ρεθύμνου να αντιμετωπίζεται με τα ίδια αναπτυξιακά κριτήρια όπως και οι γειτονικοί Νομοί σε ένα θέμα μείζονος σημασίας όπως ο ΒΟΑΚ, που αποτελεί διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο και μάλιστα το χειρότερο της Γηραιάς Ηπείρου βάσει των επίσημων στοιχείων.
Οι προτάσεις αυτές είναι οι ακόλουθες:
● Η μελέτη "Βρύσσες – Πετρέ", όπως έχει δοθεί εντολή από το ΥΠΕΧΩΔΕ να εκπονηθεί βρίσκει σύμφωνους τους εκπροσώπους του Νομού με την προϋπόθεση να κατασκευαστεί ο Κόμβος Γερανίου στο Βοθρό. ● "Κόμβος Αμαρίου – Σκαλέτα". Το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει δώσει εντολή στο μελετητή να προβεί μόνο σε διαπλάτυνση του δρόμου, κάτι που δε βρίσκει σύμφωνους τους εκπροσώπους του Νομού.

Αντιπροτείνεται, ο μελετητής να μελετήσει τη λύση νοτιότερα της υπάρχουσας μελέτης μέχρι το Σταυρωμένου, κάτι άλλωστε το οποίο πρότεινε και ο ίδιος. Αξίζει να σημειωθεί ότι για αυτό το τμήμα η αρμόδια Υπηρεσία ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ έχει ήδη καταθέσει την ίδια πρόταση στις κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ
.
● "Από Σταυρωμένου – Γεροπόταμο- Εξάντη" Συμφωνούμε με την πρόταση των μελετητών. ●"Εξάντη – Φόδελε" Το τμήμα αυτό δεν περιλαμβάνεται σε καμιά μελέτη για αυτό και πρέπει να προκηρυχτεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ μελέτη και να γίνει διαπλάτυνση ή επαναχάραξη, όπου χρειάζεται.
● "Σούδα – Ακρωτήρι" Ο δρόμος αυτός να θεωρηθεί κομμάτι του ΒΟΑΚ και να ολοκληρωθεί η υπάρχουσα μελέτη με επαναχάραξη και όχι βελτίωση υπάρχοντος.
Αυτό που κατηγορηματικά επεσήμαναμε όλοι οι παρευρισκόμενοι ήταν ότι αναφορικά στο ΒΟΑΚ, που αποτελεί το πρώτο αναπτυξιακό έργο τους Κρήτης, θα πρέπει να υπάρξει επί ίσοις όροις αντιμετώπιση του Νομού Ρεθύμνου με τους γειτονικούς Νομούς.
Δε δύναται οι μελέτες για το Νομό Χανίων (Βρύσσες – Επισκοπή) να προβλέπουν νέα χάραξη δίνοντας αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή, ενώ στα τμήματα του ΒΟΑΚ στο Ρέθυμνο να προβλέπεται μόνο αναβάθμιση. Ακολουθώντας την πρόταση τόσο της αρμόδιας Υπηρεσίας ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ, όσο και των μελετητών, οι θεσμικοί εκπρόσωποι του Νομού συμπεριλαμβανομένου και του ΤΕΕ, που η άποψή του πάντοτε έχει βαρύνουσα σημασία ως τεχνικού συμβούλου της Νομαρχίας, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι μελέτες, οι οποίες σημειωτέον όλες βρίσκονται στο προκαταρκτικό στάδιο εκτός αυτής του "Γεροπόταμος – Εξάντης", να τροποποιηθούν ακολουθώντας νέα χάραξη και όχι απλά διαπλάτυνση.


Έτσι και αλλιώς προκειμένου να γίνει η προβλεπόμενη διαπλάτυνση οι ήδη απαλλοτριωθείσες εκτάσεις δεν επαρκούν (οι εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί καταλαμβάνουν κατά μέσο όρο 40 μέτρα, ενώ η διαπλάτυνση απαιτεί τουλάχιστον 45 μέτρα). Αυτομάτως λοιπόν πρέπει να γίνουν περαιτέρω απαλλοτριώσεις σε κατοικημένες περιοχές και σε ιδιωτικές περιουσίες (οικίες, επιχειρήσεις κα) με δυσβάστακτες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, που θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του έργου και θα καθυστερήσουν την εκτέλεσή του, "τορπιλίζοντας" 'έτσι ένα έργο ουσιώδες για την ασφάλεια και άνεση των Ρεθεμνιωτών.
Σύντομα θα συγκληθεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο για ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις σε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα.

Μάλιστα θα κληθούν σε αυτή τη συνεδρίαση όλο οι εμπλεκόμενοι φορείς και όσοι κατά καιρούς έχουν εκφράσει τις θέσεις τους, ώστε δημόσια και παρουσία των μελετητών, των Υπηρεσιών και του ΤΕΕ, των καθ΄ύλην δηλαδή τεχνοκρατών, να τεκμηριώσουν τις απόψεις και τις τυχόν ενστάσεις τους".

Περισσότερα...

ΡΕΘΥΜΝΟ: Σήμερα το παγκόσμιο συμβούλιο Κρητών

Πραγματοποιείται σήμερα το πρωί ,στο ΄΄σπίτι του πολιτισμού'' στην καινούρια πλατεία ,στο Ρέθυμνο , η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του παγκόσμιου συμβουλίου Κρητών.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
09.00 π.μ. Προσέλευση και εγγραφές των αντιπροσώπων των Ομοσπονδιών – Νομιμοποίηση αντιπροσώπων

10.00 π.μ. Έναρξη της Γενικής Συνέλευσης – Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του ΠΣΚ κ. Γιώργη Ε. Αεράκη
10.05 π.μ. Αγιασμός από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Άνθιμο

10.15 π.μ. Χαιρετισμοί Επισήμων


11.00 π.μ. Ενημέρωση από τους Προέδρους των τεσσάρων Ομοσπονδιών που αποτελούν το ΠΣΚ.

11.30 π.μ. – 12.00 μ.μ. Διάλειμμα

12.00 μ.μ. Έναρξη των εσωτερικών διαδικασιών της Γενικής Συνέλευσης

12.10 μ.μ. Εκλογή Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης

12.20. μ.μ. Έναρξη των εργασιών της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΠΣΚ με κύριο θέμα την αναθεώρηση του Καταστατικού
Περισσότερα...

Σύσκεψη για τη σύνδεση ΒΟΑΚ - αεροδρομίου Χανίων

Η πορεία της μελέτης για τον κόμβο σύνδεσης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) με το λιμάνι και το αεροδρόμιο Χανίων θα εξεταστεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 10 το πρωί στο Νομαρχιακό Μέγαρο.

Στη σύσκεψη την οποία συγκαλεί η Δ/νση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Κρήτης θα συμμετέχουν οι Νομάρχες Χανίων και Ρεθύμνου, το ΤΕΕ Δυτ. Κρήτης και οι Δήμοι Σούδας και Ακρωτηρίου.


Περισσότερα...

Ο Τύπος της Κρήτης σήμερα




Περισσότερα...

Ο καιρός σήμερα 1 / 8 (Καλό μήνα)




Περισσότερα...

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Φιλικός: Φέενταμ-Εργοτέλης 1-0

Την ήττα με 1-0 γνώρισε στην πέμπτη φιλική του αναμέτρηση ο Εργοτέλης από τη Φέενταμ, στην έδρα της ολλανδικής ομάδας. Πρόκειται για το τελευταίο φιλικό παιχνίδι της ομάδας επί ολλανδικού εδάφους, καθώς την Κυριακή η αποστολή επιστρέφει στο Ηράκλειο.

Οι συνθέσεις: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Βίσιο (70’ Φραγκουλάκης), Κορδονούρης, Σασιασβίλι, Γιαλούσης (46’ Χίμπλινγκερ), Ρουμπάκης (56’ Γελαδάρης), Ρομάνο (74’ Κοιλιάρας Ι.), Τζούνιορ, Μπέτο (70’ Ορφανός), Καρέλης (56’ Κοιλιάρας Δ.), Μπουντιμίρ.
Περισσότερα...

Δραπέτευσε από τη φυλακή και ζούσε σε σπηλιές για 16 χρόνια!

Δραπέτευσε από τη φυλακή το 1993 και επί 16 χρόνια ζούσε σε σπηλιές στα βουνά της Πορτογαλίας, με μοναδική επαφή του με τον έξω κόσμο τους χωρικούς. Ο 54χρονος βοσκός, με εμφάνιση ανθρώπου των σπηλαίων, αδύνατος με μακριά γενειάδα, συνελήφθη την Τετάρτη στη βόρεια Πορτογαλία.

Ο περίεργος
αυτός άντρας είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενός γείτονα του. Δραπέτευσε δύο χρόνια μετά και από τότε ζούσε στις σπηλιές, έχοντας ως μοναδική συντροφιά ένα σκύλο.
Οι χωρικοί της περιοχής του έδιναν τροφή και τόνισαν πως ποτέ δεν είχε κάνει κακό σε κανέναν. Μάλιστα, ο δήμαρχος κοντινής πόλης δήλωσε πως θα προσλάβει δικηγόρο για την υπεράσπιση του 54χρονου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κατάδικος θα πρέπει τουλάχιστον να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.


Εθνος

Περισσότερα...

Παραγκωνίζεται ο Νομός Λασιθίου

ΤΗΝ πικρία του μοιράστηκε ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Σήφης Αναστασάκης με τους Δημάρχους και τα μέλη της ΤΕΔΚ στην προχθεσινή συνεδρίασή της για τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο Νομός Λασιθίου.

Ο κ. Αναστασάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις σε αιτήματα προς διάφορα Υπουργεία, ο ΒΟΑΚ μένει πίσω σε άθλια κατάσταση, ούτε έχει ζητηθεί ποτέ συμμετοχή εκπροσώπων του νομού σε ζητήματα που αφορούν το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, ενώ σε πολλές περιπτώσεις προκλητικός είναι ο τρόπος με τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης του Ηρακλείου αγνοούν ό,τι συμβαίνει εδώ ή το παρουσιάζουν με πολλές ελλείψεις.
«Ο ΒΟΑΚ του νομού μας και η αρμοδιότητα συντήρησης του ανήκει στην Περιφέρεια Κρήτης και την στιγμή αυτή για περίπου 90 χιλιόμετρα του οδικού μας δικτύου που ανήκουν στον ΒΟΑΚ έχει διατεθεί το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου για την συντήρησή του.

Ποσό ανεπαρκέστατο για να καλυφθούν όλες αυτές οι ανάγκες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κατασκευαστούν σε επικίνδυνα σημεία των δρόμων μας αντιολισθητικοί τάπητες, να μην μπορούν να καθαριστούν οι τάφροι και τα ξερά χόρτα που είναι εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς. Υπάρχουν δε σημεία των δρόμων μας που θυμίζουν βομβαρδισμένα τοπία, κυρίως στην περιοχή μετά την Παχιά Άμμο. Σε άλλους νομούς της Κρήτης όπου η αρμοδιότητα των δρόμων ανήκει στο ΥΠΕΧΩΔΕ κάθε χρόνο δίνονται 2 εκατ. ευρώ για τις συντηρήσεις τους», όπως είπε.

Παράπονα όμως έκανε και για τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, για τον οποίο είπε ότι «αν και με τον Γενικό όπου βρεθούμε έχουμε μια καλή επαφή, τους οκτώ μήνες που είμαι Νομάρχης δεν μας έχει επισκεφθεί ακόμα ώστε να συζητήσουμε τα διάφορα προβλήματα που είναι στις δικές του αρμοδιότητες, ενώ τον έχω καλέσει και προφορικά αλλά και σήμερα μέσω της ΤΕΔΚ θα τον καλέσουμε να έρθει και να είναι προετοιμασμένος για να συζητήσουμε όσα μας αφορούν, και είναι πολλά».

Τόνισε ξανά ότι η πρόοδος και η ανάπτυξη του νομού στηρίζεται στις καλές σχέσεις συνεργασίας των φορέων του και με την παρουσία του στην συνεδρίαση της ΤΕΔΚ αυτό αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά.

Σε ότι αφορά τα αρδευτικά έργα που είχε εξαγγείλει ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντός είπε πως οι υποσχέσεις έχουν παραμείνει στα λόγια και ότι σύντομα επιβάλλεται να γίνει ένα ταξίδι όλων των εμπλεκόμενων φορέων για μία συνάντηση από την οποία ο ειδικός γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένες χρονικές δεσμεύσεις.

Αναφορικά με το έργο στο αεροδρόμιο Καστελίου είπε πως είναι απαράδεκτο να μην προσκαλείται ποτέ κανένας εκπρόσωπος του Νομού Λασιθίου. «Το αεροδρόμιο είναι ένα έργο που αφορά ολόκληρο το νησί και όχι μόνο το Ηράκλειο, ο δικός μας νομός από την στιγμή που δεν έχει δικό του αεροδρόμιο θα εξυπηρετείται από αυτό του Καστελίου. Το ΥΠΕΧΩΔΕ λοιπόν και ο κ. Σουφλιάς όφειλαν να μας είχαν ενημερώσει για το τι ενέργειες έχουν γίνει και γίνονται όπως και να μας καλεί σε όλες τις συσκέψεις που αφορούν το έργο αυτό. Έχουμε άποψη και γνώμη για το θέμα τόσο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων όσο και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το οποίο τουλάχιστον η συνάδελφος από το Ηράκλειο, η κα Σχοιναράκη, είχε την ευαισθησία να μας καλέσει και την ευχαριστώ», κατέληξε.

Εφημερίδα Ανατολή

Περισσότερα...

"Αντισυνταγματική" η τροπολογία για το DNA

Μη συμβατή με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κρίνει ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είναι η τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε στα μέσα Ιουλίου από τη Βουλή και αφορά τη συλλογή γενετικού υλικού για τη δημιουργία αρχείου γενετικών αποτυπωμάτων.
Η Αρχή, καταλήγει στη γνωμοδότησή της ότι η τροπολογία για την ανάλυση του DNA, κ.λπ. πρέπει να συμπληρωθεί προκειμένου το περιεχόμενό της να «εναρμονίζεται πλήρως με τις επιταγές που απορρέουν από το άρθρο 9Α του Συντάγματος και το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».
Στη γνωμοδότησή της, η Αρχή κάνει οκτώ βασικές παρατηρήσεις επί του περιεχομένου της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Οι κυριότερες παρατηρήσεις της Αρχής είναι:

- Θα πρέπει να αποτυπωθεί θετικώς στο νόμο ότι η γενετική ανάλυση επιτρέπεται, εφόσον η ταυτοποίηση του προσώπου δεν προκύπτει, ήδη, από άλλα αποδεικτικά μέσα.

- Συρρίκνωση του κατάλογου των αξιόποινων πράξεων, είτε με περιορισμό του καταλόγου των εγκλημάτων μόνο στα κακουργήματα, είτε θα τηρούνται στη βάση δεδομένων τα γενετικά αποτυπώματα όσων κατηγορούνται για εγκλήματα ιδιαίτερης βαρύτητας.

- Να μην είναι δυνατή η εκ πλαγίου διεύρυνση του καταλόγου αξιόποινων πράξεων.

- Διαγραφή από τη βάση γενετικών αποτυπωμάτων των προσώπων που αθωώθηκαν αμετάκλητα, ενώ τήρηση των γενετικών αποτυπωμάτων των προσώπων που καταδικάσθηκαν αμετάκλητα, για συγκεκριμένο διάστημα μετά την έκτιση της ποινής.

- Μη τήρηση των γενετικών αποτυπωμάτων ανηλίκων έως 13 ετών στους οποίους επιβάλλονται μόνο αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα, αλλά τήρηση για ανηλίκους άνω των 13 ετών που καταδικάστηκαν αμετάκλητα, για μικρότερο χρονικό διάστημα απ’ ότι στην περίπτωση ενήλικων καταδικασθέντων.

- Πρέπει να ρυθμιστούν οι προϋποθέσεις τήρησης των αταυτοποίητων γενετικών αποτυπωμάτων, ώστε να μη χρησιμοποιούνται για την εξιχνίαση άλλων εγκλημάτων όσων προβλέπονται στην τροπολογία. Επιτρέπεται, ωστόσο, να αποθηκεύονται με ελαστικότερες προϋποθέσεις.

- Πρέπει να προβλεφθεί ρητώς ότι η λήψη και η ανάλυση του γενετικού υλικού από τους ανακριτικούς υπαλλήλους να αποφασίζεται από το δικαστικό συμβούλιο ή τουλάχιστον από τον εισαγγελέα με ειδική διάταξη.

- Σε τυπικό νόμο ή προεδρικό διάταγμα σχετικό με τις αρμοδιότητες της αστυνομίας, θα πρέπει να προβλεφθούν ως προς το αρχείο γενετικών αποτυπωμάτων:

α) ο σκοπός της διαβίβασης και της επιγραμματικής πρόσβασης των γενετικών αποτυπωμάτων, ο οποίος θα πρέπει να συμπίπτει με τον σκοπό, για τον οποίο επιτρέπεται η αρχική αποθήκευσή τους,

β) οι δημόσιες αρχές που έχουν πρόσβαση στο αρχείο ή προς τις οποίες επιτρέπεται διαβίβαση,

γ) τα δικαιώματα πρόσβασης και αντίρρησης των υποκειμένων των δεδομένων,

δ) οι διαδικασίες διαγραφής και κλειδώματος των δεδομένων και

ε) τα κατάλληλα μέτρα φυσικής και λογικής ασφάλειας του αρχείου, ώστε να αποτρέπεται η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, η τροποποίηση και διαβίβαση των δεδομένων και να ελέγχεται κάθε επέμβαση σε αυτά.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω τροπολογία προβλέπει, μεταξύ των άλλων, ότι «όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ένα πρόσωπο έχει τελέσει κακούργημα ή πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών, οι διωκτικές αρχές λαμβάνουν υποχρεωτικά γενετικό υλικό για την ανάλυση του DNA προς το σκοπό της διαπίστωσης της ταυτότητας του δράστη του εγκλήματος αυτού».

Ακόμη, προβλέπει ότι θα δημιουργηθεί αρχείο DNA στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο θα εποπτεύεται από εισαγγελικό λειτουργό.

Πρόσφατα η Αρχή γνωμοδότησε επί της ρύθμισης για τη λειτουργία καμερών επί 24ωρου βάσεως σε δημόσιους χώρους, κρίνοντας την επίσης αντισυνταγματική.

Περισσότερα...

Απίστευτα πράγματα μπορεί να κάνει ο άνθρωπος ! ΔΕΙΤΕ...




Περισσότερα...

Τελευταίες διακοπές για 70χρονο στο Ρέθυμνο.

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το μεσημέρι ,ενώ κολυμπούσε στην παραλία του Ρεθύμνου,ένας 70χρονος αλλοδαπός ο οποίος είχε έρθει για διακοπές στην Κρήτη.

Τον άτυχο άνδρα προσπάθησε να βοηθήσει ναυαγωσώστης που υπήρχε στην περιοχή ,αλλά ήταν ήδη αργά. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον ηλικιωμένο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου εκεί μετά την νεκροψία-νεκροτομή θα γίνουν γνωστά τα ακριβή αίτια του θανάτου . Περισσότερα...

ΑΝΕΚ: Με δίωρη καθυστέρηση θα ξεκινήσει απόψε το "Πρέβελη"

Με δυο ώρες καθυστέρηση, δηλαδή στις 24.00 απόψε Παρασκευή, θα αναχωρήσει το Ε/Γ - Ο/Γ Πρέβελη με προορισμό τη Μήλο, τη Θήρα, το Ηράκλειο, τη Σητεία, την Κάσο, την Κάρπαθο, τη Ρόδο και επιστροφή.

Το ίδιο μετατίθενται κατά 2 ώρες και οι αφιξοαναχωρήσεις στα υπόλοιπα λιμάνια.

Η καθυστέρηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΝΕΚ, οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που προκάλεσαν αντίστοιχη καθυστέρηση στην άφιξη του πλοίου στον Πειραιά.



Περισσότερα...

Γεννήθηκε μοσχαράκι με δύο κεφάλια!

Μοσχαράκι με δύο κεφάλια γεννήθηκε στην Κολομβία. Η τζένιφερ, το ιδιαίτερο μοσχαράκι, γεννήθηκε την Παρασκευή σε φάρμα της Rivera, 150 μίλια από τη Bogota.


Έκπληκτος ο ιδιοκτήτης της δήλωσε ότι στα 30 χρόνια που ασκεί το επάγγελμα του κτηνοτρόφου δεν έχει δεί κάτι παρόμοιο.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το γεννητούρι έχει μοναχά έναν εγκέφαλο ανάμεσα στα δύο κεφάλια ενώ λόγω του βάρους τους δεν μπορεί να στηριχθεί χωρίς βοήθεια

Για το σκοπό αυτό ο κτηνοτρόφος δημιούργησε ένα πρόσθετο στήριγμα για να κρατάει όρθιο το λαιμό της ενώ ο ίδιος και η οικογένειά του τρίβουν καθημερινά το σβέρκο της για να την ανακουφίσουν.

''Εθνος''
Περισσότερα...

Special Olympics 2011: Παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο το πρόγραμμα «Πόλις-Αμφιτρύων»

Δύο χιλιάδες συμμετέχοντες στους Αγώνες Special Olympics 2011 θα φιλοξενήσει η Κρήτη, στο πλαίσιο του προγράμματος "Πόλις-Αμφιτρύων" (Host Town Program) που θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Αγώνων.
Το πρόγραμμ
α εκπονήθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από σύναψη ειδικού Μνημονίου και η σχετική εκδήλωση που αφορά τη συμμετοχή της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, ενώπιον του οποίου η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, Γιάννα Δεσποτοπούλου και οι αντιπρόσωποι των ξενοδόχων
της Κρήτης, έδωσαν τα χέρια για την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος "Πόλις-Αμφιτρύων". Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας, ενώ το "παρών" έδωσαν οι βουλευτές ΝΔ Μανόλης Κεφαλογιάννης, Ελευθέριος Αυγενάκης, Κώστας Μπαντουβάς, οι πρόεδροι ΤΕΔΚ Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, Λασιθίου, Νίκος Καστρινάκης και Ρεθύμνου, Μανώλης Μανωλακάκης, εκπρόσωποι από περίπου 20 Δήμους της Μεγαλονήσου και επιχειρηματίες.

Η κα Δεσποτοπούλου ευχαρίστησε όλους όσοι στέκονται αρωγοί στο πρόγραμμα και ιδιαίτερα τις εθελοντικές οργανώσεις αφού, όπως εξήγησε "... ως μέγεθος η διοργάνωση είναι τα 3/4 των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά ο προϋπολογισμός μας είναι μόλις το 3% των χρημάτων που επισήμως δαπανήθηκαν για τους Αγώνες της Αθήνας. Δεν αντέχει η Ελλάδα - ειδικά σ'αυτήν την περίοδο- να πληρώσει κι άλλα χρήματα, γι'αυτό ζητάμε τη βοήθεια όλων σας στη φιλοξενία των παιδιών μας".
Κατά την ομιλία της, η κα. Δεσποτοπούλου παρουσιασε αναλυτικά το πρόγραμμα και μεταξύ άλλων τόνισε: "Οι Αγώνες Special Olympics που θα διοργανώσει η Αθήνα είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του 2011, αφού εκείνη τη χρονιά δεν υπάρχει διοργάνωση αντίστοιχου βεληνεκούς. Μέσα σε τρεις μήνες έχουμε 7.500 αιτήσεις από εθελοντές, με πρώτο απ΄όλους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Στο πρόγραμμα Πόλις-Αμφιτρύων, έχουμε ως στόχο να μεταφέρουμε μέσα σε μία ημέρα 10.000 συμμετέχοντες από το Ελευθέριος Βενιζέλος σε 80 πόλεις και νησιά της Ελλάδας.

Συυμμετέχουν και οι 13 διοικητικές περιφέρειες της Ελλάδας, αλλά και η Κύπρος. σε κάθε νομό θα δημιουργηθείτοπική επιτροπή, που θα συνεργάζεται με την οργανωτική τόσο για τη διαμονή των παιδιών, όσο και τις δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχουν, όπως οι πολιτιστικές εκδηλώσεις"
Ο κ. Πλακιωτάκης στον χαιρετισμό του μετέφερε την "ολόθερμη στήριξη του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, που λόγω της έκτακτης συνεδρίασης της διηπουργικής επιτροπής, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί" και επίσης τόνισε:
"Τα άτομα με ειδικές ικανότητες είναι πρότυπα ζωής. Με την καθημερινή τους στάση αποτελούν έμπνευση για όλους μας. Η Ελλάδα θα διοργανώσει έναν κορυφαίο αθλητικό θεσμό και η χαρά μου γίνεται ακόμα μεγαλύτερη που η ιδιαίτερη πατρίδα μου συμμετέχει ενεργά. Η Κρήτη αγκαλιάζει θερμά τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες" Ο Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης, Σεραφείμ Τσοκας, στην όμιλία του επεσήμανε: "Το νησί μας, ο τόπος του Ξένιου Δία θα έχει ξεχωριστό ρόλο σ΄αυτήν την πολύ σπουδαία διοργάνωση. Συμμετέχουμε ολόψυχα στο πρόγραμμα Πόλις-Αμφιτρύων, γνωρίζοντας ότι ο σκοπός του εγχειρήματος είναι ιερός και χρειάζεται τη συμβολή όλων μας".

Οι πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, δεσμεύονται για τη διαμονή, τη διατροφή και την απασχόληση αθλητών και προπονητών στο διάστημα 20 έως 24 Ιουνίου 2011, ακριβώς πριν την τελετή έναρξης των Αγώνων (25/6/2011). Το "Host Town Program" εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία στους προηγούμενους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics (Δουβλίνο 2003, Σανγκάη 2007) και προσβλέπει στη σύνδεση αθλητών και συνοδών με τον Ελληνικό Πολιτισμό, την προσαρμογή τους στο καινούργιο περιβάλλον, αλλά και την ενημέρωση των κατοίκων της συμμετέχουσας πόλης για τις δεξιότητες και ικανότητες των Ατόμων με Διανοητική Αναπηρία.

Τη δέσμευσή τους να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα "Πόλις-Αμφιτρύων" έχουν ήδη καταθέσει η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Κατερίνη, τα Ιόνια Νησιά, η Καστοριά, η Σκιάθος, η Πάτρα, η Αρχαία Ολυμπία, η Ναύπακτος, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Ρόδος αλλά και η Κύπρος, καλύπτοντας περίπου 7.500 αθλητές και συνοδούς, δηλαδή το 75% των συνολικά 10.000 που αναμένεται να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2011.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 θα διεξαχθούν από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2011. Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν 7.500 αθλητές και 2.500 προπονητές από 185 χώρες, 3.000 κριτές/διαιτητές, 40.000 μέλη των οικογενειών των αθλητών, 25.000 εθελοντές, ενώ τη διοργάνωση θα καλύψουν 3.000 δημοσιογράφοι απ΄όλο τον κόσμο.

Περισσότερα...

Παροχολογιας το αναγνωσμα...



By asimonis (κλικ για μεγέθυνση)



Περισσότερα...