Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Επίσκεψη Βουλευτή Χανίων στο ΜΑΙΧ :''Αποτελεί όφελος για τα Χανιά''

''Το ΜΑΙΧ είναι ένα Ίδρυμα που σε κάθε περίπτωση αποτελεί ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα και όφελος για τα Χανιά''είπε ο Βουλευτής Χανίων Στέλιος Νικηφοράκης ,ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Μεσογειακό αγρονομικό ινστιτούτο ,ενώ έκανε λόγο για την αναγκαιότητα αναγνώρισης των τίτλων σπουδών του ιδρύματος.
Ο κ Νικηφοράκης ακόμα επισήμανε ''Η επίσκεψη μου στο ΜΑΙΧ έχει να κάνει με μια σειρά από θέματα που μου έχει θέσει ο Διευθυντής κ. Νικολαΐδης. Το ΜΑΙΧ είναι ένας πράσινος πνεύμονας μέσα στον αστικό χώρο της πόλης και δεν εννοώ μόνο περιβαλλοντικά. Πραγματικά είναι ένα Ίδρυμα που μας δίνει ελπίδα και προοπτική. Είναι ένα Ίδρυμα που παράγει καινοτόμο γνώση.
Σχετικά με την αναγνώριση των τίτλων σπουδών του ΜΑΙΧ, ο κόμπος έχει φτάσει στο κτένι.

Θέλω να πιστεύω ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με μια ευρύτητα πνεύματος, που αποδεικνύει ότι διαθέτει, θα λύσει επιτέλους αυτό το πρόβλημα που δεν τιμά κανέναν και ιδιαίτερα την χώρα μας. Είναι ένα πρόβλημα που χρονίζει και που διεκδικούμε τη λύση του σε συνεργασία με τον Διευθυντή του ΜΑΙΧ, τόσο από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ. Δυστυχώς, στην Ελλάδα έχουμε ένα πολύ σκληρό ακαδημαϊκό κατεστημένο. Είναι οι καθηγητές, είναι οι Πρυτάνεις των Ελληνικών Πανεπιστημίων που θέλουν per terra, per mare να διατηρούν το δικό τους άθλιο μονοπώλιο και να μην αναγνωρίζουν Ιδρύματα που πραγματικά παράγουν γνώση, όπως είναι το ΜΑΙΧ».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΜΑΙΧ ΑΛΚΙΝΟΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ:

«Ενημερώσαμε τον κ. Νικηφοράκη για ένα αίτημα χρηματοδότησής μας από το Υπουργείο Εξωτερικών για θέματα διμερούς αναπτυξιακής βοήθειας. Τον ενημερώσαμε για τον εξοπλισμό των εργαστηρίων μας με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Κρήτης, για την αναγκαιότητα παραχώρησης ενός μέρους των εγκαταστάσεων του Ψυχιατρείου Σούδας για την ανάπτυξη ενός διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου, αλλά και για τη δημιουργία ενός κέντρου πυρηνικού-μαγνητικού συντονισμού».
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Βουλευτή κ. Στέλιου Νικηφοράκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία ειδικών επιστημόνων όλων των επιστημονικών τομέων του ΜΑΙΧ, όπου παρουσιάστηκε αναλυτικά το έργο και τα ερευνητικά προγράμματα που εκτελεί αυτό το διάστημα το Ίδρυμα, τόσο σε συνεργασία με φορείς των Χανίων και της Κρήτης, όσο και σε εθνικό-ευρωπαϊκό-παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου