Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Λύματα στον Κλαδισό στα Χανιά

Λύματα και έντονη δυσοσμία παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες στον Κλαδισό, ενώ παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα έχει διαπιστωθεί εδώ
και τρεις ημέρες, αρκετός κόσμος συνεχίζει να κάνει το μπάνιο του λίγα μέτρα μακριά από
τις εκβολές του ποταμού!
Σε ενέργεια κάποιου ασυνείδητου, ο οποίος άδειασε το βόθρο του στο ποτάμι απέδωσε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Μιχάλης Ντάλλας την έντονη δυσοσμία που επικρατεί σε σημεία της περιοχής, όμως, παράλληλα παραδέχθηκε ότι προχθές διαπιστώθηκαν δύο βλάβες στο αποχετευτικό δίκτυο, μία εντός των ορίων του Δήμου Χανίων και μια άλλη εντός του Ελ. Βενιζέλου, που είχαν ως συνέπεια να σημειωθεί υπερχείλιση.
Η εικόνα που παρουσίαζε χθες το ποτάμι ήταν αποκαρδιωτική. Τα λύματα ήταν εμφανή από τον κόμβο του Κλαδισού έως την παραλία.

Σε ορισμένα σημεία η δυσοσμία ήταν ιδιαίτερα αισθητή, ενώ δεν έλειπαν και τα σκουπίδια κυρίως στο σημείο που καταλήγει το ποτάμι.
Την ίδια στιγμή, αρκετοί ήταν εκείνοι που "απολάμβαναν" το μπάνιο τους λίγα μέτρα μακριά από τις εκβολές του ποταμού.
Ερωτηθείς ο κ. Ντάλλας για τα λύματα που παρατηρήθηκαν τόνισε ότι "είχαμε κάποιες οσμές πριν 3 μέρες" και απέδωσε το γεγονός σε κάποιον ασυνείδητο ο οποίος άδειασε κάποιον βόθρο στο ποτάμι. "Παράλληλα - συνέχισε ο κ. Ντάλλας - χθες (σ.σ. προχθές) είχαμε δύο βλάβες. Ένα φράξιμο του αγωγού στην Αν. Γογονή, που είναι στα όρια του Δήμου Χανίων και είναι υπεύθυνη η ΔΕΥΑΧ, κι ένα στην οδό Μικράς Ασίας στο Δήμο Ελ. Βενιζέλου. Είχαμε κάποια διαρροή από εκεί".
Ο κ. Ντάλλας ανέφερε ότι και στις δύο περιπτώσεις τα συνεργεία της ΔΕΥΑΧ (εντός του Δήμου Χανίων) και του ιδιώτη - εργολάβου (για τον Δήμο Ελ. Βενιζέλου) αντιμετώπισαν το πρόβλημα, ενώ δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή στην τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΧ να καθαρίσει τα σημεία που έχει δημιουργηθεί βούρκο με ακαθαρσίες.
Ερωτηθείς, τέλος, γιατί δεν έχει δοθεί εντολή από την δημοτική αρχή να απαγορευτεί το κολύμπι έως ότου αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα ο κ. Ντάλλας ανέφερε: "Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι τα λύματα δεν έχουν φτάσει στη θάλασσα και ήδη έχει πάει κλιμάκιο για να κάνει έλεγχο. Αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα θα απαγορεύσουμε το κολύμπι".

Δημ. Μαρ.
''Χανιώτικα Νέα''

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ????ΕΛΕΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή