Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Επίσκεψη Μανώλη Σκουλάκη στο νοσοκομείο Χανίων

Το νοσοκομείο Χανίων επισκέφθηκε το πρωί, ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, όπου και είχε συνάντηση με το Διοικητή του νοσοκομείου Κώστα Δανδουλάκη, επιστημονικά στελέχη του ιδρύματος και τους διευθυντές των τριών Κέντρων Υγείας (Βάμου, Καντάνου, Κισάμου).
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί για τα μέτρα που λαμβάνονται στο νομό Χανίων και
ειδικότερα στις μονάδες του ΕΣΥ (νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία) σχετικά με την αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης.

Όπως τόνισε ο κ. Σκουλάκης μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, "η συνάντηση ήταν εξαιρετικά χρήσιμη για την οργάνωση της άμυνας του νομού μας έναντι του ιού της νέας γρίπης, δεδομένου ότι θα συμβάλλει στην καλύτερη προετοιμασία όλων των φορέων έναντι αυτού".

Παράλληλα, έκανε λόγο για την ανάγκη μιας κοινής προσπάθειας ενάντια στη νέα γρίπη, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
"Δεν ήρθα σήμερα εδώ για να κάνω αντιπολίτευση. Δεν είναι ώρα για αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνα, όλο το προηγούμενο διάστημα, αυτό που έκανε ήταν να βάζει πλάτη στην κοινή προσπάθεια. Και εγώ σήμερα εδώ, ήρθα να βάλω πλάτη, όπως βάλαμε πλάτη στη Βουλή, στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων και πιέσαμε τον υπουργό να ανακοινώσει αυτά που ανακοίνωσε χθες και σήμερα".


Ο κ. Σκουλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε, όπως είπε, την πρόταση που ο ίδιος διατύπωσε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη να μη δημιουργείται πανικός στην κοινή γνώμη και στους πολίτες για τη νέα γρίπη.
Παράλληλα, για τη θωράκιση του νομού Χανίων, ζήτησε τη στήριξη της Πολιτείας και συγκεκριμένα του υπουργείου Υγείας, από το οποίο ζήτησε να προχωρήσει: στην ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης των 26 νοσηλευτών που έχουν κάνει δεκτό το διορισμό τους μετά από πρόσφατο διαγωνισμό, την πρόσληψη επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού, την ενίσχυση του παθολογικού τομέα με επικουρικούς γιατρούς και -τέλος- την ενίσχυση των υποδομών ΜΕΘ και ΜΑΦ του νοσοκομείου Χανίων.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου