Λύθηκε μετά από πολλά χρόνια το μυστήριο γύρω από το πορτοκαλί χρώμα των οστρακοειδών. Οι αστακοί και οι γαρίδες, ενώ την ώρα που μαγειρεύονται έχουν ένα έντονα πορτοκαλί χρώμα, δεν συμβαίνει το ίδιο όσο είναι σε θαλασσινό νερό.
Αντίθετα, είναι ιδιαιτέρως δυσδιάκριτα στο φυσικό τους περιβάλλον.
Οι Αυστραλοί ερευνητές βρήκαν την απάντηση στο μυστήριο!
Οι δύο αυτές κατηγορίες οστρακοειδών έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν το χρώμα τους και να το προσαρμόζουν ανάλογα με το αν θέλουν να επικοινωνήσουν με τα υπόλοιπα μαλάκια ή να κρυφτούν από τους κινδύνους.
Κάτι σαν τους χαμαιλέοντες δηλαδή…
Η ανακάλυψη αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναμένεται να οδηγήσει σε απαντήσεις που αφορούν την εξέλιξη τους.
Espressonews.gr
Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου