Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Σκυλίτσα βρέθηκε 9 χρόνια μετά, σε απόσταση 2.000 χλμ.!

Πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της Αυστραλίας έγινε η Οδύσσεια της σκυλίτσας Μάφι, ενός ημίαιμου τεριέ που θα ξαναδεί τ αφεντικά του ύστερα από εννέα ολόκληρα χρόνια!

Είχε χαθεί στις... αρχές του αιώνα στο Μπρισμπέιν και τις προάλλες βρέθηκε τυχαία σε απόσταση 2.000 χιλιομέτρων, στη Μελβούρνη. Χάρη στο μικροτσίπ που είχε στον λαιμό, η Εταιρεία Προστασίας Ζώων κατάφερε να εντοπίσει τους παλιούς ιδιοκτήτες της, που την περιμένουν πώς και πώς να γυρίσει σπίτι με το αεροπλάνο, την Τρίτη.
Η Κλόε Ράσμπι από το Μπρισμπέιν ήταν 8 χρόνων όταν έχασε την αγαπημένη σκυλίτσα της και φυσικά δεν φανταζόταν ότι θα την ξανάβλεπε στα 17.

Τρελάθηκε από χαρά όταν η μητέρα της, Νάταλι Λάμπαρντ, την πληροφόρησε ότι η Μάφι βρέθηκε στην άλλη άκρη της Αυστραλίας.
Ειδοποίηση Κάποιος φιλόζωος στη Μελβούρνη ειδοποίησε την Εταιρεία Προστασίας Ζώων για «κάποιο αδύναμο και πιθανώς κακοποιημένο σκυλί», γεμάτο ψύλλους, που κοιμόταν σ' ένα βρώμικο χαρτόκουτο, στην πίσω αυλή ενός σπιτιού. Η υπηρεσία βρήκε πράγματι τη Μάφι σε κακή κατάσταση και με ανάγκη θεραπείας από δερματική αλλεργία.

Οι ένοικοι ισχυρίστηκαν ότι την περιμάζεψαν από τον δρόμο πριν από 1-2 χρόνια. Κανείς δεν ξέρει τι μεσολάβησε στα προηγούμενα 7-8 χρόνια, μετά τη φυγή της από το Μπρισμπέιν.
Και μάλλον δεν θα μαθευτεί ποτέ πώς η Μάφι έκανε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, από τον Βορρά έως τον Νότο της Αυστραλίας.

Οδοιπορικό
Ο εκπρόσωπος της Εταιρείας Προστασίας Ζώων της επαρχίας Κουίνσλαντ χαρακτήρισε «εξαιρετικά ασυνήθιστο και περίεργο» το οδοιπορικό της Μάφι. «Πάντως η περίπτωσή της δείχνει πόσο δίκιο είχαν οι ιδιοκτήτες της που της έβαλαν μικροτσίπ εννέα χρόνια πριν, όταν δεν ήταν τόσο διαδεδομένο», πρόσθεσε.

Για την ιστορία, η τυχερή σκυλίτσα είναι τουλάχιστον 12 ετών, αφού η μικρή Κλόε την είχε μαζί της τρία χρόνια προτού εξαφανιστεί. Την είχε μάλιστα υιοθετήσει από κέντρο αδέσποτων.


ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου