Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΡΕΘΥΜΝΟ:Έρευνα των αστυνομικών αρχών για οργανωμένο κύκλωμα απατεώνων

Σε εξέλιξη βρισκόταν, μέχρι αργά το βράδυ, μεγάλη έρευνα της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου που σχετίζεται με απάτες, πλαστογραφίες, κλοπές δημοσίων εγγράφων και άλλα σοβαρά ποινικά αδικήματα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας έφτασαν στα ίχνη νεαρής κοπέλας από το Ρέθυμνο, η οποία φέρεται να εξέδιδε πλαστές άδειες οδήγησης, πάντα επ’ αμοιβή. Δεν αποκλείεται όμως να είχε στήσει επιχείρηση έκδοσης και άλλων πλαστών εγγράφων δημοσίων υπηρεσιών.
Πρόκειται για 23χρονη Ρεθυμνιώτισσα, που παρά την ηλικία της, φαίνεται να είναι εξπέρ στις απάτες, καθώς εκκρεμούν εις βάρος της και άλλες υποθέσεις.
Στα ίχνη της νεαρής έφτασαν οι αστυνομικές αρχές με αφορμή τη σύλληψη ενός Αλβανού στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου προχθές το μεσημέρι, όταν σε τυχαίο τροχονομικό έλεγχο που τού έκαναν διαπιστώθηκε ότι έφερε μαζί του πλαστή άδεια οδήγησης.

Ο αλλοδαπός, στη διάρκεια της αστυνομικής ανάκρισης, αποκάλυψε ότι την άδεια την είχε προμηθευτεί από γυναίκα μεσίτρια στο Ρέθυμνο, της οποίας γνώριζε μόνο το μικρό όνομα.

Επιπλέον ανέφερε ότι πλήρωσε στην 23χρονη 1000 ευρώ για το έγγραφο. Η πληροφορία δόθηκε στις τοπικές αστυνομικές αρχές προχθές το βράδυ και από την έρευνα που έγινε η υποδιεύθυνση Ασφαλείας οδηγήθηκε στα πλήρη στοιχεία της «μεσίτριας».

Το μεσημέρι χθες άνδρες της Ασφάλειας, υπό την εποπτεία εισαγγελέα, πραγματοποίησαν έρευνα τόσο στο σπίτι της 23χρονης, σε οικισμό του Ρεθύμνου, όσο και στο αυτοκίνητο της. Η «σοδειά» που συνέλεξαν ήταν πλούσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: σφραγίδες της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Αθηνών, του δήμου Ηρακλείου, του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Επικοινωνιών, σφραγίδα ΚΕΠ, φωτογραφίες ταυτοτήτων διαφόρων ατόμων, διαβατήρια, μεγάλος αριθμός φορολογικών ενημεροτήτων, λευκά θεωρημένα έγγραφα διαφόρων υπηρεσιών.

Η νεαρή γυναίκα από τα παραπάνω φαίνεται ότι είχε έντονη δραστηριότητα σε παράνομες συναλλαγές, ενώ ερευνάται από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας ο ρόλος και άλλων ατόμων-συνεργών της.

Το επίσημο επάγγελμα που δήλωνε πάντως ήταν αυτό της «μεσίτριας».

Η 23χρονη ήταν γνωστή στις αστυνομικές αρχές καθώς, προ ενός έτους περίπου, είχε συλληφθεί για μια άλλη κερδοφόρα επιχείρηση που είχε αναπτύξει, εξαπατώντας τέσσερις τουλάχιστον τράπεζες της πόλης και καθιστώντας ένοχη μια ανυποψίαστη φοιτήτρια, η οποία είχε χάσει την αστυνομική της ταυτότητα, γεγονός που είχε δηλώσει στην αρμόδια αρχή.

Η ταυτότητα είχε περιέλθει στην κατοχή της 23χρονης και με αυτήν κατάφερε να εκδόσει μπλόκ επιταγών από Τράπεζα του Ρεθύμνου, αλλά και να συνάψει δάνεια ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ από τρία άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της πόλης.

Επιπλέον είχε πλαστογραφήσει βεβαίωση της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου, την οποία είχε προσκομίσει στην Αγροτική Τράπεζα, προκειμένου να εισπράξει επιστροφή Φ.Π.Α.

Δεν είχε σταματήσει όμως εκεί αλλά με την ίδια ταυτότητα είχε κάνει σύνδεση κινητού τηλεφώνου.

Της Πόπης Παπαδάκη Ρεθυμνιώτικα νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου