Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ηρθε η ομπρέλα του μέλλοντος.....


(κλικ για μεγέθυνση)

Περισσότερα...

Στους 120.000 ανέρχονται οι νεκροί στην Αϊτή

Οι αρχές της Αϊτής έχουν περισυλλέξει περίπου 120.000 πτώματα των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού της 12ης Ιανουαρίου, αλλά ο τελικός αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι δεκάδες χιλιάδες μεγαλύτερος, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
«Υπάρχουν περίπου 120.000 νεκροί που έχουμε περισυλλέξει, σ' αυτό τον αριθμό δεν έχουμε περιλάβει αυτούς που έχουν συλλέξει οι οικογένειες τους», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Επικοινωνιών Μαρί Λωράνς Ζοσελίν Λασέζ.

«Βρισκόμαστε ακόμα στη διαδικασία να πηγαίνουμε στα
γραφεία τελετών και να κάνουμε καταμετρήσεις αυτό όμως μπορεί να προσθέσει δεκάδες χιλιάδες στον αρχικό αριθμό, πρόσθεσε η ίδια.
Οι αρχές ενταφιάζουν τους νεκρούς σε ομαδικούς τάφους.
Αξιωματούχοι στην Αϊτή εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό θα κυμανθεί από 100.000 μέχρι και 200.000.

ΑΠΕ
Περισσότερα...

Τα sms τελικά δεν βλάπτουν τα παιδιά

Τα παιδιά μπορεί να γράφουν στα μηνύματα «LΟL» αντί για «γελάω δυνατά» και να χρησιμοποιούν δεκάδες άλλες συντμήσεις, αλλά γονείς και δάσκαλοι δεν πρέπει να ανησυχούν:
αυτός ο τρόπος γραφής δεν υπονομεύει καθόλου την ικανότητα στην έκφραση όπως θα μπορούσε να πιστέψει κανείς, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Κόβεντρι που χρηματοδοτήθηκε από τη Βρετανική Ακαδημία.


Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα εξετάζοντας τις συνέπειες που έχει το λεγόμενο text messaging σε παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 ετών και συγκεντρώνοντας παράλληλα ευρήματα από παλαιότερες μελέτες.
Όπως διαπιστώθηκε, κινητά τηλέφωνα στη Βρετανία έχουν παιδιά ακόμη και 5 ετών με τον μέσο όρο ηλικίας να είναι στα 8 έτη.
Βρέθηκε, επίσης, ότι οι γνώσεις γύρω από το άγνωστο στους μεγαλύτερους λεξιλόγιο των SΜS αυξάνεται με την ηλικία, ενώ ένα παιδί που τελειώνει το δημοτικό έχει την ικανότητα να το χρησιμοποιεί σε όλο το εύρος του.
Σύμφωνα μάλιστα με τη δρα Κλερ Γουντ, το λεξιλόγιο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαπιστωθεί η ικανότητα ενός παιδιού στην ανάγνωση.

Όπως επισημαίνει η Βρετανίδα επιστήμο- νας, τα παιδιά που χρησιμοποι- ούν με άνεση αυτό το είδος γραφής διαθέτουν υψηλό επίπεδο φωνολογικής επίγνωσης και αναπτύσσουν νωρίς την ικανότητα να εντοπίζουν, να απομονώνουν και να χειρίζονται διάφορους τύπους ήχων στην ομιλία τους.



ΤΑ ΝΕΑ

Περισσότερα...

Επικίνδυνο το piercing!

Επικίνδυνο αποδεικνύεται το piercing καθώς τα τελευταία χρόνια, πολλοί έχουν καταλήξει στα νοσοκομεία με γλώσσες κομμένες, αναπνευστικά προβλήματα και διάφορα νοσήματα.
Ο Ιατρικός Σύνδεσμος Αυστραλίας ξεκίνησε καμπάνια, προειδοποιώντας τους νέους να ενημερώνονται για τους κινδύνους που διατρέχουν όταν κάνουν piercing.

Ηπατίτιδα Β και C, AIDS, αιμορραγία, μόλυνση αίματος, σοκ από τοξικές ουσίες και έμφραγμα των αναπνευστικών σωλήνων είναι μερικοί από αυτούς.

Παρά τους κινδύνους, εντούτοις, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συνδέσμου Αυστραλίας, Στηβ Χάμπλετον, πολλοί νέοι, είναι διατεθειμένοι να τους αγνοήσουν και γι\' αυτό θα πρέπει να ενημερωθούν ώστε, τουλάχιστον, να τους μειώσουν.

star.gr
Περισσότερα...

Οφθαλμαπάτη.


atsarantos.blogspot.com(κλικ για μεγέθυνση)


Περισσότερα...

Οικοδόμος ήθελε να παντρευτεί το γιό του Ρώσου προέδρου !

Άνεργος οικοδόμος προκάλεσε συναγερμό στους φρουρούς του Κρεμλίνου όταν προσπάθησε να περάσει από το φυλάκιο, επιμένοντας ότι έχει συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος πρόκειται να γίνει... πεθερός του.
Οι φρουροί προσπάθησαν να τον πείσουν ότι αυτό είναι αδύνατον, αφού ο Μεντβέντεφ έχει μόνο ένα παιδί, έναν έφηβο γιο.

Ο 35χρονος οικοδόμος δεν πτοήθηκε, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να τον οδηγήσουν σε ψυχιατρική κλινική της Μόσχας, γράφει η εφημερίδα Komsomolskaya Pravda.

Ο Μπακτιγιάρ, έτσι ονομάζεται ο οικοδόμος, κατάγεται από το Νταγκεστάν και δήλωσε με απόλυτη σοβαρότητα στους γιατρούς ότι ήθελε να παντρευτεί τον γιο του ρώσου προέδρου για να βελτιώσει την οικονομική του κατάσταση, αφού έχασε τη δουλειά του εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, επισημαίνει η εφημερίδα.
Περισσότερα...

"Τα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα σε βίντεο"

24/01/10



enimerwsi-gr.blogspot.com


Περισσότερα...

Σούπερ Λίγκα: Τα σημερινά αποτελέσματα

Σε αγώνες για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 2-0
Εργοτέλης-Λεβαδειακός 1-0
Λάρισα-Ηρακλής 2-1


Aτρόμητος-Καβάλα 24/01
Πανθρακικός-Ξάνθη 24/01
Αρης-Παναθηναϊκός 24/01
ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 24/01
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 24/01

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)
=========================
1.
Παναθηναϊκός 47
2.
Ολυμπιακός 40
3.
ΠΑΟΚ 37
4.
'Αρης 31
5.
Αστέρας Τρίπολης 29 -19αγ.

6.
ΑΕΚ 26
7.
Εργοτέλης 25 -19αγ.
8.
Πανιώνιος 24 -19αγ.
.
Καβάλα 24
10.
Ατρόμητος 23
11.
Ξάνθη 21
.
Λάρισα 21 -19αγ.
13.
Ηρακλής 19 -19αγ.
14.
ΠΑΣ Γιάννινα 18
15.
Λεβαδειακός 16 -19αγ.

16.
Πανθρακικός 2


Περισσότερα...

Διαστημικό μήνυμα μέσω Twitter. !

Το σύγχρονο εργαλείο διαδικτυακής επικοινωνίας το Twitter τα καταφέρνει εξίσου καλά και στο χώρο του διαστήματος καθώς ο αμερικανός αστροναύτης Τίμοθι Κρίμερ έστειλε ένα μήνυμα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), μετέδωσε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση.
" Γεια σας Σύμπαν του Twitter! Αυτή τη στιγμή σας στέλνουμε ζωντανά... ...το μήνυμα μας από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), στο πρώτο ζωντανό μήνυμα από το διάστημα", γράφει ο Κρίμερ στο μήνυμα του που έστειλε στη Γη.
Οι αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έχουν άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ο Κρίμερ στέλνει συνεχεία ενημέρωση για την πορεία της αποστολής του μέσω του Twitter με το ψευδώνυμο Astro_TJ από τα τέλη Δεκεμβρίου.
Περίπου 14.700 άνθρωποι έχουν δηλώσει ότι ακολουθούν το στίγμα του και τον παρακολουθούν.

Ο αμερικανός αστροναύτης και ο συμπατριώτης του Τζεφ Ουίλιαμς βρίσκονται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μαζί με τους ρώσους κοσμοναύτες Ολεγκ Κοτόφ και Μαξίμ Σουράεφ και τον Σοϊτσι Νογκούτσι από την Ιαπωνία.

Περισσότερα...

Βόμβα από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία κυκλοφορεί σε λίγη ώρα με την αποκάλυψη μιας επιστολής Καραμανλή, με την οποία ο τέως πρωθυπουργός ευχαριστεί τον Μιχάλη Χριστοφοράκο της Siemens για τη συμβολή του στην εκλογική νίκη της ΝΔ το 2004!

O Κώστας Καραμανλής είναι εξοργισμένος με το δημοσίευμα και στενοί του συνομιλητές με τους οποίους επικοινώνησε το
zoomnews.gr, χαρακτηρίζουν ως “πολύ ύποπτη” τη χρονική στιγμή του δημοσιεύματος, μερικές μόλις ημέρες πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο Siemens.
Ωστόσο δεν αμφισβητούν την ύπαρξη της επιστολής, υποστηρίζοντας ότι “προφανώς πρόκειται για ομαδική επιστολή που έστελνε ο Κώστας Καραμανλής ως πρόεδρος της ΝΔ”.

Τέλος, οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι “σε κάθε περίπτωση, ισχύει η δήλωση Καραμανλή πως δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία της ΝΔ από τη Siemens”. Αναμένουμε τις εξελίξεις της υπόθεσης με μεγάλο ενδιαφέρον…


''zoomnews.gr''

Περισσότερα...

Ανιση μάχη με έναν… παγωμένο δρόμο ! (Χα !)




Περισσότερα...

Τατουάζ σε πολύ "εξωτικά" σημεία...


Κι αναρωτιέμαι γιατί πολλοί τουρίστες προτιμούν την Ελλάδα για διακοπές..
Για δείτε καλά τον χάρτη !!! (κλικ για μεγέθυνση)

Περισσότερα...

Εργοτέλης-Λεβαδειακός 1-0 . Το γκολ η "χρυσή" αλλαγή

Με "χρυσή" αλλαγή τον Δημήτρη Ορφανό, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ο Εργοτέλης επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού στο Παγκρήτιο για τη 19η αγωνιστική της Super League. Οι φιλοξενούμενοι, που παρέμειναν στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους.
Από την άλλη, η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, ση
μείωσε την πρώτη της νίκη μέσα στο 2010 και μετά από πέντε αγώνες χωρίς "τρίποντο" και πήρε βαθμολογική... ανάσα, ανεβαίνοντας στην 7η θέση.
Το γκολ

Σέντρα του Τσεσνάουσκις από τα δεξιά, ο Ορφανός απέναντι από τον Καρακώστα δε δυσκολεύεται με σουτ στην κίνηση να κάνει το 1-0

Οι συνθέσεις των ομάδων

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Πόσα, Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Ζούνιορ, Μπαλάφας, Φραγκουλάκης (51' Μπέτο), Τσεσνάουσκις (90' Κορδονούρης), Λεάλ, Βερπακόφσκις (61' Ορφανός)

Λεβαδειακός (Ερνάντεθ): Καρακώστας, Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Κόλτζος, Μασάδο (67' Σιστόν), Ταραλίδης (80' Μπαλβορίν), Μπεγκόνια, Σόλα, Μπάρκογλου (80' Αμπουμπακάρι), Ναπολεόνι, Γκονσάλες

Περισσότερα...

Εξομολόγηση μέσω… internet

Σε σημερινό του μήνυμα, ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος ,κάλεσε τους κληρικούς να χρησιμοποιούν τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένου του Ίντερνετ, για να επικοινωνούν με το ποίμνιο και να προσηλυτίζουν.
Όπως είπε ο πάπας "ο λόγος του Ιησού μπορεί να διαβεί τα πολλά σταυροδρόμια που δημιουργούνται στις διαφορετικές λεωφόρους, οι οποίες συνθέτουν τον κυβερνοχώρο και δείχνουν ότι ο Θεός έχει τη σωστή θέση του σε κάθε εποχή, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας".
Από τότε που ο 82χρονος Βενέδικτος εξελέγη το 2005, το Βατικανό έχει αυξήσει την παρουσία του στο Ίντερνετ και έχει δημιουργήσει μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στον Ποντίφικα, www.pope2you.net, στο Youtube και στο Facebook.

Δεν αποκλείεται να δούμε τους κληρικούς της Καθολικής Εκκλησίας μετά το κάλεσμα του πάπα Βενέδικτου, με laptop στην Εκκλησία τα επόμενα χρόνια ή γιατί όχι να εξομολογούν μέσω… Skype; Πάντως το σίγουρο είναι ότι θα ξεκινήσουν μαθήματα υπολογιστών μετά το μήνυμα που τους έστειλε.
Περισσότερα...

Αγάπη μου, που είναι αυτό του make up;


Διπλά τώρα πια είναι τα έξοδα για καλλυντικά στα ζευγάρια των Βρετανών, καθώς όπως έδειξε μία πρόσφατη έρευνα ένας στους δέκα Βρετανούς, παραδέχεται πως χρησιμοποιεί όχι μόνο το make up της γυναίκας του αλλά και τα προϊόντα για περιποίηση νυχιών και μαλλιών.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας metroάνδρας που θέλει να περιποιείται τον εαυτό του και να τον βλέπει όμορφο θεωρείται gay» λέει χαρακτηριστικά ένας νεαρός από τη Νέα Ζηλανδία.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Daily Mail, οι μάσκες προσώπου, τα scrub, οι κρέμες μαλλιών είναι μερικά από τα προϊόντα που προτιμούν οι άνδρες.

΄΄star.gr΄΄
Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ομιλία Τσίπρα στη περιφερειακή σύσκεψη του Συνασπισμού

Στα προβλήματα της οικονομίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε περιφερειακή σύσκεψη του Συνασπισμού, στο Ηράκλειο της Κρήτης.Όπως τόνισε, υπάρχει Αριστερή διέξοδος, η οποία προϋποθέτει άλλες προτεραιότητες όπως η Απασχόληση και η Κοινωνική Προστασία.
Αντίθετα, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και του Προγράμματος Σταθερότητας είναι - όπως είπε - τα χρέη και τα ελλείμματα που δημιούργησαν οι πολιτικές των τελευταίων ετών.
Αναλυτικότερα δήλωσε :
"Αυτές τις μέρες ότι η Ελλάδα γίνεται πρωτοσέλιδο με τα σενάρια για χρεοκοπία να δίνουν και να παίρνουν. Και οι ίδιοι οι διακινητές των σεναρίων ενθαρρυμένοι από τη στάση της κυβέρνησης λένε ότι φταίει η κοινωνία.

Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες. Και μπαίνει το ερώτημα. Ποιος μας έφτασε εδώ; Ο τελευταίος ενάμιση χρόνος με την κρίση, το μοντέλο διακυβέρνησης όπως λέει το ΠΑΣΟΚ, η μια διαδρομή των είκοσι τελευταίων ετών." Και πρόσθεσε "Μια διαδρομή για την οποία η αριστερά είχε ασκήσει θεμελιωμένη κριτική.
Όταν έλεγε ότι αυτό το μοντέλο ανάπτυξης δεν είναι διατηρήσιμο. Ότι υπάρχει σοβαρό αναπτυξιακό και κοινωνικό έλλειμμα. Ότι η χώρα επιλέγει μια ανάπτυξη που στηρίζεται σε δανεικά και τσιμέντο.
Ότι για κάθε ευρώ αύξησης του ΑΕΠ δανειζόμαστε δυόμισι. Τότε μας αγνοούσανε και ποντάρανε πολιτικά στο χρηματιστήριο και σε μεγάλες ιδέες με μπόλικη δόση ντόπινγκ και τσιμέντου.

"
Τώρα πάνω σε αυτό το πραγματικό πρόβλημα, παίζονται κερδοσκοπικά παιχνίδια ενώ κάποιοι επιχειρούν να ενοχοποιήσουν την κοινωνία. Τους εργαζόμενους τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες.
Σε λίγο θα ζητάνε και τα ρέστα από την αριστερά. Όμως δεν οικοδομήσαμε εμείς την Ευρώπη που αντί να είναι κυματοθραύστης στην κερδοσκοπία, την επιτείνει και την πυροδοτεί.
Δεν επιμένουμε εμείς σε ένα μοντέλο το όποιο είναι αδιέξοδο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, με συγκεκριμένες προτάσεις δείχνει τον άλλο δρόμο. Υπάρχει αριστερή διέξοδος η οποία προϋποθέτει άλλες προτεραιότητες όπως η απασχόληση και η κοινωνική προστασία.

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και του προγράμματος σταθερότητας είναι τα χρέη και τα ελλείμματα που δημιούργησαν οι πολιτικές των τελευταίων χρόνων.
Η διεθνής εικόνα της χώρας ανησυχεί τον πρωθυπουργό. Και αναρωτιόμαστε, θεωρεί ότι την έχει προστατεύσει; Όταν αναπαράγει ένα κλίμα ότι οι αγρότες είναι διεφθαρμένοι, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τρώνε με χρυσά κουτάλια, ότι κανένας δεν πληρώνει φόρους. Τι περιμένει λοιπόν να συμβεί όταν πάει να διαπραγματευτεί;
Είναι λογικό να πηγαίνει από σφαλιάρα σε σφαλιάρα.
Για την κυβέρνηση δε φταίει το οικονομικό μοντέλο. Φταίνε οι κοινωνικές ομάδες. Αυτές πρέπει να πιεστούν. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να φέρνει την πίεση από έξω προς τα μέσα. Έρχεται και λέει στον κόσμο ότι οι κερδοσκόποι, η Κομισιόν και ΕΚΤ «θέλουν κι άλλο», κι άλλη ανεργία, κι άλλη ανασφάλιστη εργασία, κι άλλη διάλυση του ασφαλιστικού.
Αυτό που όφειλε όμως να κάνει ήταν να πάει να πει έξω ότι εσείς μπορεί να θέλετε κι άλλο αλλά ο κόσμος στην Ελλάδα «δεν αντέχει άλλο». Και να κάνει συμμαχίες στην Ευρώπη. Γιατί δεν έχουμε μόνο εμείς πρόβλημα έχουν και άλλες χώρες στην Ευρώπη.


΄΄athina984.gr΄΄
Περισσότερα...

Oι 100 καλύτερες ταινίες της δεκαετίας (2)


Συνεχίζοντας την αντίστροφη μέτρηση και την πορεία μας προς την κορυφή περνάμε στο δεύτερο μέρος για τη λίστα μας με τις 100 καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του '00.
Με πολύ ενδιαφέρον λοιπόν θα παρατηρήσουμε και σε αυτό το μέρος, τίτλους που θα αναμέναμε εύκολα όπως το Dogville του Λαρς Φον Τρίερ, τις Χαμένες Αγάπες του Αλεσάντρο Ιναρίτου, οι Ζωές των Άλλων του Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ, αλλά και εκπλήξεις όπως ...

...Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον δειλό Ρόμπερτ Φορντ του Αντριου Ντόμινικ, το Tόνι Τακιτάνι (Tony Takitani) του Τζούν Ιτσικάουα ή ακόμα και το ποιητικό Οι Αρμονίες του Βερκμαιστερ του Μπέλα Ταρ. Για κάποιους ίσως είναι έκπληξη και το προπέρσινο Hunger του Στιβ ΜακΚουίν.

Η διαφορετικότητα στις προτιμήσεις πάντα παρούσα. Μην ξεχνάμε όμως ότι η κάθε λίστα δεν είναι ποτέ αντικειμενική. Είναι για τις πιο επιδραστικές, σημαντικές ή απλά αγαπημένες ταινίες των συντακτών του περιοδικού.


75.Χαμένες Αγάπες (Amores Perros) -Αλεσάντρο Ιναρίτου - 2000
74.Dogville - Λαρς Φον Τρίερ - 2003
73.Ρέκβιεμ για ένα όνειρο (Requiem for a Dream) - Ντάρεν Αρονοφσκι - 2000
72.Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον δειλό Ρόμπερτ Φορντ (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford) - Αντριου Ντόμινικ - 2007
71.Ο Χτύπος Που Έχασε Η Καρδιά Μου (De battre mon coeur s'est arrêté)- Ζάκ Οντιάρ - 2001
70.Πριν Το Ηλιοβασίλεμα (Before Sunset) - Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ - 2004
69.Tόνι Τακιτάνι (Tony Takitani) - Τζούν Ιτσικάουα -? 2005
68.Καληνύχτα και καλή τύχη (Good Night, and Good Luck) - Τζορτζ Κλούνεϊ - 2005
67.Αγάπης Έκρηξη (Love Exposure) - Σίον Σόνο - 2009
66.The Brown Bunny - Βίνσεντ Γκάλο - 2003
65.Άσπονδοι Εραστές (L'Amico di famiglia) - Πάολο Σορεντίνο - 2006
64.Ολομόναχοι Μαζί (Bin-jip) - Κιμ Κι-ντουκ - 2004
63.Εγκλημα στο Γκοσφορντ Παρκ (Gosford Park) - Ρόμπερτ Αλτμαν - 2001
62.H Πηγή της Ζωής (The Fountain) - Ντάρεν Αρονοφσκι - 2006
61.Paranoid Park - Γκας Βαν Σαντ - 2007
60.Η Ζωές των Άλλων (Das Leben der Anderen) - Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ - 2006
59.Οι Ώρες (The Hours), Στίβεν Ντάλτρι - 2002
58.24 Hour Party People - Μαικλ Γουιντερμπότομ - 2002
57.Βάλτος (La cienaga) - Lucrecia Martel 2001
56.Hunger - Στιβ ΜακΚουίν - 2008
55.Ο Ρατατούης (Ratatouille) - Μπραντ Μπερντ - 2007
54.Ηρωας (Ying xiong) - Ζαν Γιμού - 2002
53.Sennen joyû (Millennium Actress) - Σατόσι Κον - 2001
52.Το σπίτι της ευθυμίας (The house of Mirth) - Τέρενς Ντέιβις - 2000
51.Οι Αρμονίες του Βερκμαιστερ (Werckmeister harmóniák) - Μπέλα Ταρ - 2000
Περισσότερα...

Ερευνα του Πολυτεχνίου Κρήτης για την περιβαλλοντική επιβάρυνση από το ναυάγιο του Sea Diamond

Απαντήσεις στα φλέγοντα ερωτήματα που έχουν προκύψει από το ναυάγιο του Sea Diamond στη Σαντορίνη σκοπεύει να δώσει έρευνα που ξεκινά το Εργαστήριο Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης.
«Αρχίσαμε μια μελέτη
με σκοπό να προσδιορίσουμε τις συγκεντρώσεις επικίνδυνων ουσιών σε συνάρτηση με τις περιβαλλοντικές συνθήκες και το χρόνο», δήλωσε ο επιστημονικός υπεύθυνος, καθηγητής Ευάγγελος Γιδαράκος, λίγο πριν από την παρουσίαση των συμπερασμάτων του σήμερα σε ημερίδα της νομαρχίας Κυκλάδων στη Σαντορίνη.

«Δεσμευόμαστε να αποφύγουμε κάθε είδους αβάσιμη κινδυνολογία, όμως δεν θα αποσιωπήσουμε καμία πτυχή πιθανής περιβαλλοντικής επίπτωσης».

Με ανακούφιση υποδέχθηκε ο πληθυσμός της Σαντορίνης την ομάδα από το Πολυτεχνείο Κρήτης, καθώς, μετά το πέρας σχεδόν τριών ετών από το δυστύχημα, νιώθουν εγκαταλελειμμένοι από την Πολιτεία και έκθετοι σε έναν σωρό κινδύνους – πραγματικούς ή μη.
Μετά την εκτίμηση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, που θα ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο από τώρα, θα ακολουθηθεί συγκεκριμένη μεθοδολογία για την αποκατάσταση.

Η ομάδα από την Κρήτη, που αποτελείται από πολλές επιστημονικές ειδικότητες, θα πραγματοποιεί κάθε τρεις μήνες δειγματοληψίες για τη μέτρηση και ανάλυση ρύπων. «Το δείγμα του νερού που θα αναλύουμε στα ειδικά εργαστήριά μας στην Κρήτη, αλλά και στη Γερμανία, θα προέρχεται από όλο το εύρος της θαλάσσιας στήλης. Διαθέτουμε τον ανάλογο εξοπλισμό γι’ αυτό».

«Χείρα» βοηθείας στην προσπάθεια των Ελλήνων επιστημόνων θα δώσουν συνάδελφοί τους από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό. «Στο πλευρό μας βρίσκεται το Νορβηγικό Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών, το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών στη Μασαχουσέτη, το Ερευνητικό Κέντρο στο Γκεστάχτ της Γερμανίας και το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών του Πανεπιστημίου Κιέλου», προσδιορίζει ο κ. Γιδαράκος.
«Οταν θα έχουμε στη διάθεσή μας επαρκή στοιχεία, θα διοργανώσουμε μια ημερίδα για να γίνει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ειδικών επιστημόνων από όλο τον κόσμο».


Πηγές ρύπανσης Ο «θησαυρός» του πλοίου είναι ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ». «Μέσα στο πλοίο υπάρχουν πλαστικά απόβλητα, τα οποία δεν διασπώνται κανονικά εύκολα. Λόγω, όμως, της θερμότητας μετατρέπονται σε μικρές ίνες, που μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια και έτσι ενδέχεται να περάσουν στην τροφική αλυσίδα.
Μεγαλύτερη ανησυχία δημιουργούν στον καθηγητή τοξικολογίας τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά απόβλητα.

«Στο βυθισμένο πλοίο βρίσκονται ακόμα μπαταρίες, καλώδια, λαμπτήρες φθορισμού, τηλεοράσεις με πίνακες φθορισμού, ανιχνευτές καπνού, φορητές μπαταρίες και συσσωρευτές. Οταν όλα αυτά διαβρωθούν, θα απελευθερώσουν πιθανότατα βαρέα μέταλλα, βρώμιο, εξασθενές χρώμιο, κάδμιο, μόλυβδο και άλλες επικίνδυνες ουσίες. Οι δε επιβραδυντές φλόγας εμπεριέχουν βρώμιο, το οποίο με τη σειρά του τείνει να βιοσυσσωρεύεται σε οργανισμούς του θαλάσσιου περιβάλλοντος».
Μία ακόμα πηγή ρύπανσης είναι και τα υφαλοχρώματα, «τα οποία αποτελούνται από χαλκό και τοξίνες».


Πρώτη ανάλυση


Τα αποτελέσματα της πρώτης ανάλυσης είναι δεόντως ανησυχητικά. «Εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις τοξικών ουσιών, που είναι επίμονες και τείνουν να βιοσυσσωρεύονται», αναφέρει ο καθηγητής.
«Οι ανεπιθύμητες επιδράσεις τους ενδέχεται να πλήξουν όχι μόνο τη θαλάσσια ζωή αλλά και την ανθρώπινη υγεία. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω ουσίες μπορούν να προκαλέσουν οξεία ή χρόνια τοξικότητα σε κάθε έμβιο οργανισμό. Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, οι χημικές αυτές ουσίες εν δυνάμει γίνονται καρκινογόνες ή πλήττουν την αναπαραγωγική διαδικασία».

Ανιχνεύτηκαν, όμως, και πολλά πετρελαιοειδή, τα οποία παρουσιάζουν χαμηλή βιοαποικοδομησιμότητα, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται υπερβολικά μεγάλες ποσότητες στη θαλάσσια περιοχή πέριξ του ναυαγίου.
«Και τα πετρελαιοειδή μπορούν να εξελιχθούν σε καρκινογόνα».

Τέλος, το ναυάγιο άφησε και μεγάλες ποσότητες λιπαντικών ελαίων, που εγκυμονούν κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία, καθώς τείνουν να περνούν στην τροφική αλυσίδα.
«Μπούσουλας» για τα συμπεράσματα των επιστημόνων αποτελούν άλλα δύο ναυάγια, στην Ουαλλία και τη Γαλλία, αλλά κυρίως πλοία κατασκευαστικά σύγχρονα του Sea Diamond.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Περισσότερα...

Πικρή ήττα για τον ΟΦΗ . 0-1 εντός απο τον Διαγόρα .

Με γκολ του πρώην παίκτη του ΟΦΗ, Τριανταφύλλου, ο Διαγόρας πήρε τεράστια νίκη μέσα στο Ηράκλειο με 1-0, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής.
Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση και που βάζει ξανά σε...τροχιά ανόδου και τον Διαγόρα, μπήκε στο 54΄, ενώ 5 λεπτά αργότερα ο σκόρερ της ροδίτικης ομάδας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Σε αγώνες για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

ΟΦΗ-Διαγόρας 0-1
Ηλιούπολη-Δόξα Δράμας 24/01
Παναιτωλικός-Πιερικός 24/01
Εθνικός Αστέρας-Αγροτικός Αστέρας 24/01
Αιγάλεω-Καλαμάτα 24/01
Eθνικός-Ιωνικός 24/01
Ρόδος-Θρασύβουλος 24/01
Κέρκυρα-Ολυμπιακός Βόλου 25/01
Αναγέννηση Καρδίτσας-Πανσερραϊκός 25/01


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)
Κέρκυρα 40
Ολυμπιακός Βόλου 32
ΟΦΗ 30 -18αγ.
Εθνικός 29
Εθνικός Αστέρας 27
Διαγόρας 27 -18αγ.
Δόξα Δράμας 26
Παναιτωλικός 24
Πιερικός 22
Ηλιούπολη 21
Αγροτικός Αστέρας 20
Ρόδος 19
Αναγέννηση Καρδίτσας 19
Πανσερραϊκός 19
Ιωνικός 18
Θρασύβουλος 17
Καλαμάτα 17
Αιγάλεω 4


Περισσότερα...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Κυριακάτικων Αθηνα'ι'κών Εφημερίδων

Αργότερα σε Βίντεο όλα τα πρωτοσέλιδα των αυριανών Κυριακάτικων εφημερίδων.



Περισσότερα...

ΛΑΣΙΘΙ:Στο ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη» τα χρήματα από τη «Συναυλία Αγάπης»

Στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «Αριάδνη», διατέθηκαν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη «Συναυλία Αγάπης» που έγινε Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ στον Αγιο Νικόλαο.
Στη συναυλία συνδιοργανωτές ήταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου και
οι επιχειρήσεις του Δήμου Αγίου Νικολάου ΟΝΑΔΑΝ και ΔΗΚΕΑΝ. Υπενθυμίζεται ότι στη συναυλία τραγούδησαν...

...ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, η Κατερίνα Κυπριωτάκη και ο Μιχάλης Κλώντζας που είχε την πρωτοβουλία της εκδήλωσης.
Χθες ο Νομάρχης κ. Σήφης Αναστασάκης μαζί με το Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριο, παρέδωσαν τα χρήματα στους εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη», προκειμένου να αξιοποιηθούν για τους σκοπούς του ιδρύματος και εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους για την προσφορά που έχει το ίδρυμα στο κοινωνικό σύνολο.

Στόχος όπως έχει συμφωνήσει ο Νομάρχης με τον κ. Κλώντζα είναι να υπάρξει συνεργασία και στο μέλλον προκειμένου να επαναληφθεί το γεγονός και να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις και στις άλλες πόλεις του νομού.

Περισσότερα...

ΑΠΟΡΙΕΣ....


• Γιατί λέμε "κοιμάται σαν μωρό", όταν τα μωρά ξυπνάνε κάθε δύο ώρες;

• Γιατί πατάμε όλο και πιο δυνατά το τηλεκοντρόλ οταν ξέρουμε οτι οι
μπαταρίες έχουν αδειάσει;

• Γιατί ο Σούπερμαν ενώ αποκρούει τις σφαίρες με το στήθος του, σκύβει οταν
του πετάνε το πιστόλι;

• Ποιανού ιδέα ήταν η λέξη ψευδός να έχει τα γράμματα Ψ και Σ;

• Γιατί οι πίτσες τοποθετούνται σε τετράγωνα κουτιά αφού είναι όλες
στρογγυλές;

• Γιατί όταν οι τράπεζες στέλνουν "τελευταία ειδοποίηση" για μια δόση, στη
συνέχεια αθετούν την υπόσχεσή τους και ξανα-ασχολούνται μαζί μας;

• Η απαγόρευση του καπνίσματος σε χώρους εργασίας ισχύει και στις
καπνοβιομηχανίες;

• Η λέξη «αμφιλοχίας» κρύβει κάποιο σεξουαλικό υπονοούμενο;

• Υπάρχει λογική απάντηση στην ερώτηση "Γύρισες";
Περισσότερα...

Αυτοκίνητο από τέσσερις τόνους μαύρης σοκολάτας !

Ενα σοκολατένιο αυτοκίνητο κανονικών διαστάσεων συγκαταλέγεται ανάμεσα στα εκθέματα του πρώτου Πάρκου Σοκολάτας της Κίνας, τα αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν στις 29 Ιανουαρίου.
Το αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο από τέσσερις τόνους μαύρης σοκολάτας και είναι μια μόνο από τις σοκολατένιες δημιουργίες του θεματικού πάρκου που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Ολυμπιακού σταδίου του Πεκίνου, γνωστού και ως η φωλιά του πουλιού.
Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στους χώρους του και να δουν τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα της Κίνας όπως για παράδειγμα το Σινικό τείχος σε μικρογραφίες σοκολάτας και να δοκιμάσουν γλυκά εδέσματα.

"Ελπίζουμε ότι οι επισκέπτες θα απολαύσουν πραγματικά το θέαμα και θα μαγευτούν από τις μυρωδιές που κατακλύζουν την έκθεση. Οι γευσεις που τους προσφέρουμε ελπίζουμε να τους ικανοποιήσουν απόλυτα" σημείωσε ο υπεύθυνος σχεδιασμού του πάρκου.



ΕΘΝΟΣ
Περισσότερα...

Και του έκανε ένα μαλλί !!!



(κλικ για μεγέθυνση)

Περισσότερα...

ΠΟΛΟ -Α1 Ανδρών (11η ημέρα): Λάρισα-Χανιά 6-5


Ενα γκολ του Μερκουριάδη, 7΄΄ πριν από τη λήξη, έκρινε την αναμέτρηση ανάμεσα στη Λάρισα και τα Χανιά, που έληξε με νίκη 6-5 της θεσσαλικής ομάδας στη συνάντηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 11ης αγωνιστικής (τελευταία του α΄ γύρου) στην Α1 Ανδρών.
Το ημίχρονο έκλεισε με τις ομάδες ισόπαλες 3-3.
Στο τρίτο οκτάλεπτο οι αθλητές του Μίρο Τρούμπιτς ανέβασαν την απόδοσή τους και προηγήθηκαν με διαφορά δύο τερμάτων (5-3)...

...όμως η ομάδα της Κρήτης κατόρθωσε να ισοφαρίσει λίγο πριν από το τέλος (με γκολ του Σούτι), για να ακολουθήσει το τέρμα του Μερκουριάδη, με το οποίο ο ΝΟΛ πήρε μια πολύ σημαντική νίκη αφήνοντας τους φιλοξενούμενους "καθηλωμένους" στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 2-0, 1-2
Οι σκόρερ:
Ν.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ (Τρούμπιτς): Μερκουριάδης 2, Αλιχανίδης 2, Χατζηδάκης 2. ΧΑΝΙΑ (Κουβαριτάκης): Αυγουστιανάκης 2, Πρωτοπαπαδάκης 1, Βιζυράκης 1, Σούτι 1.


Περισσότερα...

Τα σχολεία της... μεγάλης φυγής

Πιο αυστηροί στην αξιολόγηση ή πιο χαλαροί; Πόσο σχετίζεται η αγωγή με τις βαθμολογικές μεζούρες επίδοσης; Είναι σε θέση όλοι οι μαθητές να γευτούν αυτό που ονομάζουμε χαρά της γνώσης; Η εικόνα από τα σχολεία δεν είναι καθόλου αισιόδοξη:
Οκτώ χιλιάδες παιδιά ηλικίας 12-13 χρόνων παρακολουθούν μαθήματα γυμνασίου σε νυχτερινό σχολείο, προκειμένου τα πρωινά να δουλεύουν κι ας απαγορεύει το Σύνταγμα την εργασία των ανηλίκων.
* Το ένα στα πέντε παιδιά ηλικίας 12 έως 14 χρόνων δεν καταφέρνει να φτάσει στο λύκειο και βγαίνει στην αγορά εργασίας χωρίς κανένα εφόδιο, αφού το απολυτήριο του γυμνασίου δεν μπορεί να του ανοίξει καμία πόρτα.

* Το 4,1% των μαθητών που φοιτούν στο γυμνάσιο, εγκαταλείπουν κάποια στιγμή τη φοίτησή τους χωρίς να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση που αντιστοιχεί στο απολυτήριο γυμνασίου.
Τα παιδιά αυτά προέρχονται από περιοχές με χαμηλό δείκτη ευημερίας και ανάπτυξης, όπως είναι η Ξάνθη, η Ροδόπη, και η Δυτ. Αττική.

* Το 4,8% των μαθητών που φοιτούν στο γυμνάσιο δεν καταφέρνουν να προαχθούν από τάξη σε τάξη ούτε στις εξετάσεις του Ιουνίου ούτε στις επαναληπτικές του Σεπτεμβρίου. Κάποιοι απ' αυτούς επαναλαμβάνουν την τάξη, ενώ οι περισσότεροι εγκαταλείπουν το σχολείο.

* Το 12,7% των μαθητών που φοιτούν στο γυμνάσιο προάγονται οριακά από τάξη σε τάξη (με βαθμολογία που κυμαίνεται από 10 έως 12) γεγονός που οδηγεί στην βεβαιότητα ότι αυτοί οι μαθητές δεν θα πάρουν απολυτήριο λυκείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εκπαίδευση Γολγοθάς Αν αθροίσει κανείς τα ποσοστά των τριών τελευταίων κατηγοριών, προκύπτει ότι:

* Για το 21,6% των μαθητών του γυμνασίου, δηλαδή περίπου για 70.000 παιδιά, η γνώση μετατρέπεται σε βάσανο και το σχολείο σε «Γολγοθά».
Είτε ονομάζεται εγκατάλειψη, είτε σχολική αποτυχία, είτε χαμηλή επίδοση, ο παρονομαστής είναι ίδιος και στις τρεις περιπτώσεις.
Μεγάλες εκπαιδευτικές ανισότητες που κρύβουν πίσω τους έλλειψη ποιοτικής εκπαιδευτικής πολιτικής. * Τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα που ολοκλήρωσε πρόσφατα το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ και είναι σε γνώση του υπουργείου Παιδείας.
Στα γιατί της σχολικής διαρροής η πολιτεία δεν είναι σε θέση να δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις, αφού τα παιδιά που εγκαταλείπουν το σχολείο, το κάνουν ξαφνικά και χωρίς να εξηγήσουν τους λόγους. Συνήθως εγγράφονται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και σταματούν πριν αυτή τελειώσει. Επομένως δεν τα αναζητά κανείς για να δώσουν απαντήσεις. Σχετικές έρευνες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που γίνονται κάθε πενταετία, δεν καταφέρνουν να φωτίσουν ουσιαστικά το φαινόμενο.
* Γιατί όμως η πολιτεία αποτυγχάνει να δώσει στο παιδί έναν - δύο λόγους χαράς ώστε να το συγκρατήσει στην τάξη αντί να εγκαταλείπει το σχολείο με χαμηλή την αυτοεκτίμησή του; Πώς θα κάνει το σχολείο πιο ελκυστικό ώστε ο μαθητής που τελειώνει το δημοτικό να έχει σίγουρες βάσεις για να συνεχίσει στο γυμνάσιο κι από κει στο λύκειο;
Πόσο συμβαδίζει το γεγονός να σχεδιάζει σήμερα το ΥΠΕΠΘ προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης όταν δεν μπορεί να εμποδίσει τη σχολική διαρροή στις μικρές ηλικίες, όπου η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική; Στα ερωτήματα αυτά δεν ωφελεί μόνο να βρούμε απαντήσεις. Το υπουργείο Παιδείας καλείται να βελτιώσει την ποιότητα στην εκπαίδευση.
Με διαφορετικές ταχύτητες
* Αυτό σημαίνει ότι υποχρεούται αφενός να αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στους μαθητές που για πολιτιστικούς, κοινωνικούς, ψυχολογικούς και άλλους λόγους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να εγκαταλείψουν το σχολείο και αφετέρου να μεριμνά και να διασφαλίζει διεξόδους εκπαίδευσης για όλους χωρίς να δημιουργεί εκπαιδευτικά περιβάλλοντα διαφορετικών ταχυτήτων, του τύπου από δω τα καταξιωμένα και από κει τα υποτιμημένα παιδιά.

* Η έρευνα του ΚΑΝΕΠ που διενήργησαν ο επιστημονικός σύμβουλος του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ Νίκος Παΐζης και η ερευνήτρια Πωλίνα Φατούρου καταγράφει το φαινόμενο της σχολικής διαρροής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Ομως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στους μαθητές του γυμνασίου καθώς η βαθμίδα αυτή είναι υποχρεωτική κι εδώ εντοπίζονται υψηλότερα ποσοστά εγκατάλειψης. Ακόμη πιο υψηλά -αγγίζουν το 22% σε όλη τη χώρα- είναι και τα ποσοστά εγκατάλειψης των σπουδών στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση. 1 Αδικαιολόγητη διακοπή φοίτησης μαθητών γυμνασίου.

Οι περιοχές της χώρας που εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά αδικαιολόγητης διακοπής της φοίτησης των μαθητών του γυμνασίου, είναι η Ροδόπη με 7,7%, το Ηράκλειο Κρήτης με 7,6%, η Λευκάδα, 7,1%, η Ξάνθη, 7% η Κέρκυρα, 5,9%, το Λασίθι, 5,5% η Ηλεία και τα Δωδεκάνησα 5,2% και ο Πειραιάς με 5%.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο το 7,7% της Ροδόπης και το 7% της Ξάνθης αντιστοιχεί σε 503 μαθητές γυμνασίου.

* Δύο είναι τα χαρακτηριστικά που εμφανίζονται στις περιοχές αυτές: Χαμηλός δείκτης ευημερίας και ανάπτυξης (Δυτική Αττική, Ροδόπη, Ξάνθη) αλλά και υψηλή τουριστική ανάπτυξη που έχουμε σε νησιωτικές περιοχές της χώρας όπως είναι η Κέρκυρα, η Λευκάδα, το Ηράκλειο, το Λασίθι και τα Δωδεκάνησα.

* Η πρωτιά στον πίνακα με την σχολική εγκατάλειψη δεν ανήκει, όπως θα περίμενε ίσως κανείς, στην περιφέρεια αλλά σε περιοχές της Αττικής. Η Δυτική Αττική είναι πρώτη με 10% (552 μαθητές) και στην δέκατη θέση τα σχολεία του Πειραιά με 5% (811 μαθητές).

Η Δυτική Αττική καταλαμβάνει την τελευταία θέση στην κατάταξη των νομών ως προς την εγκατάλειψη του γυμνασίου την τριετία 2005-2007 και ταυτόχρονα φαίνεται να παρουσιάζει τάση επιδείνωσης, αφού το ποσοστό της αδικαιολόγητης διακοπής έχει αυξηθεί κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα μέσα σε τρία χρόνια.

2 Μαθητές γυμνασίου που απορρίπτονται στη λήξη του σχολικού έτους.

Εδώ τα ποσοστά είναι μεγαλύτερα.
Ο νομός Ξάνθης είναι στην πρώτη θέση με 19% και ακολουθούν η Λακωνία, η Αρτα, η Κοζάνη, η Λευκάδα, η Πιερία, η Ευρυτανία, τα Χανιά, η Καστοριά και η Ηλεία.
Σε αυτή την κατηγορία, οι περιοχές της Αττικής βρίσκονται σε χαμηλότερες θέσεις.
Τα γυμνάσια του Πειραιά είναι στην 22η θέση και τα γυμνάσια της Δυτικής Αττικής στην 23η θέση με ελαφρά πτωτική τάση.
Φεύγουν κυρίως τα αγόρια
Στην κατηγορία αυτή, η κατάταξη των νομών μπορεί να είναι διαφορετική αλλά τα χαρακτηριστικά είναι κοινά. Δηλαδή πρόκειται για περιοχές με οικονομική ύφεση και νησιωτικές με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. 3 Μαθητές γυμνασίου που προάγονται σχεδόν οριακά με βαθμολογία 10 έως 12. Η Δράμα, η Κέρκυρα, η Βοιωτία, ο Εβρος, η Κοζάνη, η Αιτωλοακαρνανία, η Μεσσηνία, η Κορινθία είναι στις πρώτες δέκα θέσεις μαζί όμως με την Ανατολική Αττική (στην πέμπτη θέση) και την Αθήνα (στη δέκατη θέση). Εδώ τα ποσοστά είναι σαφώς μεγαλύτερα, αφού το συνολικό ποσοστό των μαθητών του γυμνασίου που προάγονται με βαθμό στα όρια της βάσης ανέρχεται στο 12,7% σε όλη τη χώρα.

* Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι στην κατηγορία αυτή τα ποσοστά είναι ελαφρώς πτωτικά στην τελευταία τριετία. Από 14,2% τη χρονιά 2004-5 έπεσε στο 12,7% τη χρονιά 2006-2007.
Πρέπει επίσης να θεωρείται βέβαιο ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα οι μαθητές αυτοί δεν θα καταφέρουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο λύκειο και πολύ περισσότερο να πάρουν απολυτήριο λυκείου.
Ολα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι μαθητές αυτοί φτάνουν μέχρι την πρώτη τάξη του λυκείου και μετά σταματούν.
Με δυσκολία δηλαδή ολοκληρώνουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.


Και στις τρεις κατηγορίες που παρουσιάζει η έρευνα του ΚΑΝΕΠ, εγκατάλειψη, απόρριψη, προαγωγή με 10 έως 12, τα αγόρια σε αντίθεση με τα κορίτσια είναι αυτά που εμφανίζουν σαφώς υψηλότερα ποσοστά για να στραφούν βέβαια στη συνέχεια σε αναζήτηση εργασίας, είτε ζουν σε αστικές και ημιαστικές είτε σε αγροτικές και τουριστικές περιοχές.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Περισσότερα...

Γιώργος ο Μάστορας...


Δεν χρειάζονται μερεμέτια. Θα τα κατεδαφίσουμε και μετά βλέπουμε...
By kafeneio-gr.blogspot.com


Περισσότερα...

Ο «επτάλογος» της μακροζωίας

Μία λίστα με τα επτά μυστικά για μακροζωία δημοσίευσε η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία. Πρόκειται για συμβουλές οι οποίες «υποδεικνύουν» στον άνθρωπο πώς να ζει πολλά χρόνια χωρίς πολλά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς δεν πρέπει να καπνίζουμε αλλά να γυμναζόμαστε συστηματικά διατηρώντας το σώμα μας σε καλή φυσική κατάσταση, να μην παίρνουμε περιττά κιλά, να προσέχουμε το διαιτολόγιο μας και να ελέγχουμε τα επίπεδα χοληστερόλης σακχάρου καθώς και την αρτηριακή πίεση.

Όπως έδειξε η έρευνα, όσα άτομα ηλικίας 50 ετών ακολουθούν πιστά αυτές τις συμβουλές, ζουν μέχρι τα ενενήντα τους χωρίς μάλιστα να αντιμετωπίσουν κάποιο καρδιακό πρόβλημα ή εγκεφαλικό επεισόδιο!

Περισσότερα...

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ IRAKLIO WEB RADIO BLOG NEWS

ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ IRAKLIO WEB RADIO ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΣΤΙΣ 18:00 ΤΑ ΝΕA ΤΩΝ BLOGS !!

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ IRAKLIO WEB RADIO ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΣΑΣ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤEIΤΕ ΣΤΙΣ 18:00 ΜΕ ΤΟ IRAKLIO WEB RADIO . ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ STUDIO.
http://irakliowebradio2.blogspot.com/




Περισσότερα...

Επιστολή Νομάρχη Λασιθίου:Ζητάμε αεροσκάφη άνω των 50 θέσεων στις γραμμές της Σητείας



Επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, απέστειλε ο Νομάρχης Λασιθίου Σήφης Αναστασάκης, με θέμα τον διαγωνισμό ανάθεσης της αεροπορικής σύνδεσης με τη Σητεία.

Η επιστολή κοινοποιείται στην Ένωση Ξενοδόχων και την Ένωση Εμπόρων Σητείας, οι οποίοι με επιστολή τους είχαν διαμαρτυρηθεί ζητώντας τη στήριξη των τοπικών φορέων στην προσπάθεια να μην
υποβαθμιστούν οι γραμμές της Σητείας με τη χρήση μικρών αεροσκαφών. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Σε συνέχεια της από 5/1/2010 επιστολής φορέων της Σητείας προς εσάς, σχετικά με την ανάθεση της αεροπορικής σύνδεσης της Σητείας, με την οποία εκφράζονται διάφοροι προβληματισμοί σχετικά με τα αεροσκάφη που εξυπηρετούν την αεροπορική αυτή σύνδεση μέχρι σήμερα, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
1. Η πόλη της Σητείας βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης και του Νομού μας και, δυστυχώς, έχει εξαιρετικά προβληματική οδική σύνδεση, δεδομένου ότι στην περιοχή αυτή δεν έχει κατασκευαστεί ο Βόρειος Οδικός ’ξονας Κρήτης.

2. Οι κάτοικοι της περιοχής, για τις εκτός Κρήτης μετακινήσεις τους εξυπηρετούνται αεροπορικώς από το τοπικό αεροδρόμιο, με αεροπορικές γραμμές προς Αθήνα, Αλεξανδρούπολη και ’κτιο, που ανατίθενται μέσω διαγωνισμού.
3. Ήδη, εξ όσων έχουμε πληροφορηθεί, έχουν κατατεθεί σχετικές προσφορές από αεροπορικές εταιρίες, προκειμένου να ανατεθεί το αεροπορικό αυτό έργο.

4. Σύμφωνα με τεκμηριωμένα στοιχεία που παραθέτουν οι φορείς της Σητείας στην προαναφερόμενη επιστολή τους, οι πληρότητες των αεροσκαφών των 78 θέσεων της OLYMPIC AIR ήταν πολύ υψηλές κατά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2009, ενώ από 1ης Νοεμβρίου 2009 που η αεροπορική σύνδεση εξυπηρετείται από αεροσκάφη 29 και 49 θέσεων των εταιριών SKY EXPRESS και ATHENS AIRWAYS η πληρότητα των αεροσκαφών είναι αισθητά μειωμένη. Το γεγονός αυτό αποδίδεται στην απροθυμία των ταξιδιωτών να χρησιμοποιήσουν μικρά αεροσκάφη, προτιμώντας να ταξιδέψουν μέσω του αεροδρομίου του Ηρακλείου, με συνέπεια το αυξημένο κόστος και τη μεγάλη ταλαιπωρία.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε κ. Υπουργέ, κατά την αξιολόγηση των προσφορών του διαγωνισμού να λάβετε υπόψη σας τις ανάγκες εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών της περιοχής Σητείας, κατοίκων και επισκεπτών, καθώς και τη σκοπιμότητα αξιοποίησης των υπαρχουσών υποδομών της περιοχής, προκρίνοντας αεροσκάφη σύγχρονα με χωρητικότητα άνω των 50 θέσεων, η οποία άλλωστε δικαιολογείται πλήρως από τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία πληροτήτων και την ανοδική πορεία της γραμμής της Σητείας σε ετήσια βάση.
Περισσότερα...

TV: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

-14.45 DSF sport(Astra 19.2)
-15:00 ΕΤ 3 Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΟΦΗ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ
-
15:00 Sport + ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΠΑΟΚ - ΔΟΥΚΑΣ
-
16:30 CONN-X SPORTS 1 και Dubai sports 2 (26 e Free) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
-
16:30 ΣΚΑΪ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - 16:45 NOVASPORTS 1 ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - 17:00 NOVASPORTS 3 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - 17:00 Sport + ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΕΒΕΡΤΟΝ - ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ
17:00 ΕΤ1 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ -
17:00 CONN-X SPORTS 3 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ - 18:45 ΣΚΑΪ ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
-
19:00 NOVASPORTS 3 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΜΑΡΟΥΣΙ - ΑΡΗΣ
-
19:00 NOVASPORTS 1 ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ: ΛΑΡΙΣΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ
-
19:00 NOVASPORTS 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ: ΚΑΤΑΝΙΑ - ΠΑΡΜΑ - 1
9:00 CONN-X SPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΣΕΒΙΛΛΗ - ΑΛΜΕΡΙΑ - 19:00 ΕΤ1 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ
-
19:00 Sport + ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - 19:15 NET ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΤΟΤΕΝΑΜ - ΛΙΝΤΣ
-
19:30 CONN-X SPORTS 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΑΜΒΟΥΡΓΟ
-
21:00 CONN-X SPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
-
21:45 NOVASPORTS 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ: ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΡΟΜΑ - 23:00 ΣΚΑΪ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ - ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ
-
23:30 NOVASPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ: ΣΑΟ ΠΑΟΥΛΟ - ΡΙΟ ΚΛΑΡΟ
Περισσότερα...

ΡΕΘΥΜΝΟ:Προβλήματα στους δρόμους από την κακοκαιρία.

Κλειστοί θα παραμείνουν δρόμοι στο Ρέθυμνο, στους οποίους παρουσιάστηκαν προβλήματα από την κακοκαιρία.
Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας ανακοινώθηκε ότι λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν έχει κλείσει ο δρόμος από Αγία Φωτεινή προς Γερακάρι στο ύψος του Μέρωνα κοντά στο Νεκροταφείο.

Τα μηχανήματα της Νομαρχίας εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση του δρόμου, που δεν προβλέπεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία νωρίτερα από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.
Συνιστάται προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς ΙΧ ενώ απαγορεύεται η διέλευση λεωφορείων και μεγάλων οχημάτων από το συγκεκριμένο οδικό τμήμα.

Επιπλέον με σημερινή απόφαση του Νομάρχη απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών και μεγάλων οχημάτων στη επαρχιακή οδό 22 "Πλατανές - Κυριάννα - Ιερά Μονή Αρκαδίου" στο 15, 20 χιλιόμετρο μέχρι και την εκεί αποκατάσταση των ζημιών, που προκάλεσε η κακοκαιρία.-

Περισσότερα...

Κυπριακή ταινία σε Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Η Κύπρος συμμετέχει φέτος στο ετήσιο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου της Αυστραλίας "Windows on Europe Film Festival 2010", με την ταινία μεγάλου μήκους "Μέλι και Κρασί".
Το Φεστιβάλ διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής
Ένωσης στην Αυστραλία σε συνεργασία με τις διπλωματικές αποστολές των κρατών-μελών ΕΕ.

H κυπριακή ταινία θα προβληθεί σε κινηματογράφους στην Καμπέρα, Σίδνεϊ και Βρισβάνη κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου 2010 και στο
Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας στις αρχές Μαρτίου 2010. Στην ταινία "Μέλι και Κρασί" ο σκηνοθέτης και καλλιτέχνης Μαρίνος Καρτίκκης ακολουθεί τη ζωή δύο γυναικών, της Ελένης, που ζει μόνη, συντροφιά με τις αναμνήσεις της και της νεαρής γειτόνισσάς της Ρέας, που είναι ηθοποιός.

Ένα τυχαίο γεγονός φέρνει κοντά τις μοναχικές ζωές τους, οι οποίες εξελίσσονται με απρόσμενες συνέπειες. Πρωταγωνιστούν: Ανδρούλλα Ηρακλέους, Ελένη Δημητρίου.-
Περισσότερα...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ μα απολαυστικό Βέγγο,,,




Περισσότερα...

ΣΠΗΛΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: 35χρονος άνδρας πυροβολούσε κατά βούληση σε απόσταση αναπνοής

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς που υπηρετούν στο Α.Τ. Σπηλίου, περιστατικό που σημειώθηκε προ διαστήματος σε απόσταση αναπνοής από το τμήμα, και που δεν είδε το φώς της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου, ένας 35χρονος κάτοικος της περιοχής, γνωστός των αστυνομικών αρχών, από πολύ κοντινή απόσταση σε σχέση με το σημείο όπου βρισκόταν ο μοναδικός ένστολος της βάρδιας και εκτελούσε μεταξύ άλλων και την υπηρεσία σκοπού, πυροβολούσε με προκλητικό τρόπο και αναίτια προς το Αστυνομικό Τμήμα χωρίς όμως να το στοχεύει.
Οι πληροφορίες λένε ότι ρίχτηκαν τουλάχιστον 20 πυροβολισμοί, τους οποίους φυσικά αντιλήφθηκαν και οι κάτοικοι, οι οποίοι κατήγγειλαν το συμβάν στα «Ρ.Ν.» ενώ ο νεαρός σκοπός υπηρεσίας τρομοκρατήθηκε χωρίς ωστόσο να προβεί σε καμία αντίδραση καθώς κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν αφού δεν είχε καμία κάλυψη και οποιαδήποτε ενέργεια του θα μπορούσε να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο 35χρονος «πιστολέρο» δεν περιορίστηκε στην πρώτη ρίψη πυροβολισμών αλλά λίγο αργότερα έπραξε το ίδιο επιβαίνοντας στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του κι ενώ διερχόταν από τον δρόμο, κάτω από το Αστυνομικό Τμήμα.
Ο σκοπός υπηρεσίας βεβαίως κατέγραψε το συμβάν και ενημέρωσε τους προϊσταμένους του ενώ την επόμενη μέρα φαίνεται να έγινε έρευνα στον χώρο γύρω από το Α.Τ. όπου υπέδειξε ως σημείο από το οποίο ρίχτηκαν οι πυροβολισμοί και βρέθηκαν κάλυκες.

Εναντίον του 35χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και φαίνεται να παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη. Το ζήτημα ωστόσο είναι η ασφάλεια του εκάστοτε αξιωματικού υπηρεσίας τις βραδινές ώρες, του συγκεκριμένου τμήματος, καθώς και της ασφάλειας του κτιρίου και του αστυνομικού εξοπλισμού που υπάρχει σε αυτό, αφού είναι αδύνατη η περιφρούρηση με έναν και μόνο αστυνομικό που υπηρετεί τη νύχτα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Είναι εύλογη η ανησυχία που προκαλείται και δεν είναι η πρώτη φορά που θίγεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Αστυνομικό Τμήμα Σπηλίου τις νυχτερινές ώρες, τόσο για το ζήτημα του ενδεχόμενου κινδύνου από επίθεση κακοποιών ή στην καλύτερη περίπτωση μεθυσμένων ατόμων όσο φυσικά και για την πλημμελή αστυνόμευση της περιοχής αφού ένας και μόνο αστυνομικός γίνεται αντιληπτό ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες.


rethnea.gr
Περισσότερα...

Χρυσοχοϊδης: "Kάποιοι πλουτίζουν από την βία στα γήπεδα!"

Aποφασισμένος να κάνει ότι χρειαστεί για την πάταξη της βίας στα ελληνικά γήπεδα δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "GOAL", ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλά με πολύ σκληρά λόγια για τις ΠΑΕ και τις ευθύνες τους, αλλά και για όλους τους εμπλεκόμενους, αφήνοντας σαφείς αιχμές για ορισμένους λέγοντας πως "κάποιοι πλουτίζουν από τη βία".
Αποσπάσματα από την συνέντευξη.

Εχετε πει ότι για τη βία στα γήπεδα του ποδοσφαίρου ευθύνονται κατά κύριο λόγο οι ΠΑΕ και επίσης έχετε κάνει λόγο
για "υποκρισία των ΠΑΕ". Εκτιμάτε ότι οι ΠΑΕ και οι αρχές του ποδοσφαίρου δεν κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας;

"Νομίζω ότι κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Φυσικά και πρόκειται για υποκρισία, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι στο σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο υποθάλπονται εξωαθλητικές σκοπιμότητες.
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο κάποιοι βολεύονται με το να υποδαυλίζουν τα πάθη, να καταργούν στην πράξη τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην πολιτεία και να βρίσκουν εύκολο άλλοθι στη δήθεν ανεπάρκεια των αρχών. Οσο τα γήπεδά μας θα μετατρέπονται σε αρένες βίας, η αποποίηση των ευθυνών από τις ΠΑΕ θα ισοδυναμεί με υποκρισία".

Η αστυνομία έχει ευθύνες για τη βία στα γήπεδα ή απλά είναι πάντα το εύκολο θύμα για να καταλογιστούν ευθύνες;
"Είναι προφανές ότι η αστυνομία είναι το εύκολο θύμα, ο αποδιοπομπαίος τράγος για ένα ζήτημα στο οποίο κανένας από τους εμπλεκόμενους υπεύθυνους φορείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του. Το πρόβλημα της βίας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις ΠΑΕ, αφού οι περισσότερες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας.
Αναλαμβάνουν οι ΠΑΕ την ευθύνη των οπαδών τους; Εχουν κάμερες; Προσλαμβάνουν προσωπικό ασφαλείας; Διαθέτουν τις υποδομές που προβλέπει ο νόμος; Υποδαυλίζουν ορισμένες ΠΑΕ και ενθαρρύνουν με τον τρόπο τους παράνομες συμπεριφορές;
Η αλήθεια είναι ότι η αστυνομία είναι η τελευταία που έχει την ευθύνη για την επιβολή της τάξης. Την προηγούμενη Κυριακή τέθηκαν επί ποδός 2.420 αστυνομικοί, έχοντας στη διάθεσή τους 438 οχήματα. Ωστόσο, η ευθύνη για την εσωτερική ασφάλεια των γηπέδων δεν ανήκει στην αστυνομία.
Οι ευθύνες για τη βία στα γήπεδα είναι διαχρονικές και μας αγγίζουν όλους, την ελληνική πολιτεία συνολικά. Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι σε στενή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να διαμορφώσουμε ένα νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας".

Εκτιμάτε ότι η αθλητική βία και η γενικότερη βία στην Ελλάδα συνδέονται, είναι συγκοινωνούντα δοχεία και έχουν και τα ίδια αίτια;

"Το πρόβλημα της τυφλής βίας και των βανδαλισμών είναι δυστυχώς σε έξαρση στις μέρες μας. Σε ό,τι αφορά την αθλητική βία, μπορούμε να διακρίνουμε δύο είδη: την κλασική αθλητική βία έξω από τα γήπεδα και πέριξ των αγωνιστικών χώρων και την οργανωμένη αθλητική βία με στημένα ραντεβού για ξύλο, βανδαλισμούς, που φέρει εν τέλει όλα τα χαρακτηριστικά του οργανωμένου εγκλήματος.
Διαρθρώνεται από συγκεκριμένες ηγετικές ομάδες, γιάφκες, ορμητήρια, εκτελεστικά όργανα και μια σειρά ανθρώπων που πλουτίζουν από αυτή την κατάσταση. Είναι μια περίπλοκη κατάσταση που δεν μπορεί και δεν αρκεί να αντιμετωπιστεί απλά μέσω αθλητικών νόμων και διατάξεων πάνω στην ασφάλεια των γηπέδων, αλλά απαιτεί εξάρθρωση και αντιμετώπιση στα πρότυπα συμμοριών οργανωμένου εγκλήματος.
Η αθλητική βία και ο χουλιγκανισμός πάντα είχαν εκλεκτικές συγγένειες με ομάδες που επίσης λατρεύουν τη βία και δραστηριοποιούνται σε άλλους χώρους. Παλαιότερα υπήρχαν ενδείξεις για σχέσεις με τους νεοναζί, σήμερα υπάρχουν ενδείξεις για σχέσεις με τους βανδάλους".
Περισσότερα...

ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ: Καρδιακό επεισόδιο για ναυτικό στους Κ. Λιμένες

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στα νότια της Κρήτης, όταν το δεξαμενόπλοιο «Αθηνά» -ρωσικών συμφερόντων- προσάραξε σε αμμουδιά, στην τοποθεσία ανοιχτά των Καλών Λιμένων.
Το δεξαμενόπ
λοιο, το οποίο έχει σημαία Μπαρμπέιντος, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, παρασύρθηκε στην αμμουδιά -αφού έσπασαν οι κάβοι- και προσάραξε στο σημείο «Πλατιά Περάματα», ανατολικά των Καλών Λιμένων, με το 20μελές πλήρωμα να βρίσκεται προσωρινά σε κίνδυνο.

Ευτυχώς όμως τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, αφού το μήκους 141 μέτρων πλοίο, παρέμεινε ακινητοποιημένο, μετά την προσάραξή του. Μέσα σε λίγη ώρα, υπήρξε μια τεράστια κινητοποίηση των λιμενικών αρχών που έσπευσαν στο σημείο για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης. «Λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με ένταση 7-8 μποφόρ νοτιοδυτικοί, το πλοίο παρασύρθηκε, αλλά - ευτυχώς για όλους - σε αμμώδη περιοχή, στα Πλατιά Περάματα, είκοσι μέτρα περίπου από την ακτή», λέει μιλώντας στην «Τ» ο υπολιμενάρχης Ηρακλείου κ. Γιάννης Σηφάκης.

Η επιχείρηση της αποκόλλησής του αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα νωρίς το πρωί, αφού έρθει στην Κρήτη από τον Πειραιά, το πλοίο «Μέγας Αλέξανδρος», το οποίο θα πραγματοποιήσει και τη ρυμούλκηση.
Χθες παρά τις προσπάθειες των ντόπιων ρυμουλκών και των αρμόδιων αρχών, διαπιστώθηκε ότι χωρίς τη συμβολή του συγκεκριμένου πλοίου, αυτή η επιχείρηση είναι αδύνατη να γίνει.

Καθοριστικό παράγοντα για τη σημερινή πραγματοποίησή της θα παίξουν φυσικά και οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή.
Το σημαντικό στην υπόθεση, πέρα από το γεγονός ότι κανείς από το πλήρωμα δεν έπαθε τίποτα, είναι ότι δεν υπήρξε ρύπανση στη θάλασσα. Και αυτό γιατί όπως εξηγεί ο κ. Σηφάκης τα τοιχώματα του δεξαμενόπλοιου είναι διπλής επίστρωσης.

Αναστάτωση

Η αναστάτωση για το 20μελές πλήρωμα, που αποτελείται από Ρώσους, Ουκρανούς και Γεωργιανούς, όπως ήταν φυσικό, ήταν πολύ μεγάλη, με την αγωνία τους να επιτείνεται ακόμη περισσότερο, όταν ο ένας εξ αυτών ένιωσε δυσφορία και πόνο στην καρδιά. Οι υπόλοιποι είναι απολύτως καλά στην υγεία τους.
Τελικά όμως, μετά την άμεση επιχείρηση των σωστικών συνεργείων και του Λιμενικού Σώματος, διαπιστώθηκε ότι ο παθόντας δεν είχε τελικά κάτι το σοβαρό, το οποίο να χρήζει τη μεταφορά του σε κάποιο νοσοκομείο.


Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο βρίσκεται αραγμένο στα ανοιχτά των Καλών Λιμένων από τις 19 Δεκεμβρίου, όταν και είχε μεταβεί στην περιοχή για εκφόρτωση καυσίμων.
Όταν ολοκληρώθηκε η συγκεκριμένη επιχείρηση, το πλοίο παρέμενε στο σημείο μέχρι να λάβει νέα εντολή από την ιδιοκτήτρια εταιρία για να φύγει από τα νότια της Κρήτης.


Του Ανδρέα Κριτσωτάκη ''ΤΟΛΜΗ''

Περισσότερα...

ΡΕΘΥΜΝΟ:Υπερχείλισε το Φράγμα Ποταμών Αμαρίου

Ρέθυμνο
Νωρίτερα από κάθε προσδοκία υπερχείλισε χθες το Φράγμα Ποταμών Αμαρίου, καθώς λόγω των πρόσφατων ραγδαίων βροχοπτώσεων ο ταμιεύτηρας γέμισε με νερό πριν το τέλος του μήνα που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Το γεγονός ότι γέμισε ο ταμιευτήρας μέσα σε είκοσι μήνες μόνο, αποδεικνύει σύμφωνα με τα στελέχη του ΟΑΔΥΚ την αρτιότητα του έργου, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το Φράγμα της Φανερωμένης χρειάστηκε επτά χρόνια για να γεμίσει.

Από νωρίς το πρωί οι άνθρωποι του ΟΑΔΥΚ ήταν στο Φράγμα, παρακολουθώντας τη ροή του νερού, παραμένοντας σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Περίπου στις 6 το απόγευμα ξεκίνησε η υπερχείλιση του Φράγματος, αφού με τη νέα βροχή ξεπεράστηκε ο συνολικός όγκος του ταμιευτήρα και το νερό άρχισε την «πορεία» του για να καταλήξει στον παρακείμενο ποταμό. Μέχρι το βράδυ δεν είχε παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα, ωστόσο στελέχη του ΟΑΔΥΚ και του αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου παρέμειναν στην περιοχή καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Άλλωστε οι επόμενες δύο – τρεις μέρες είναι κρίσιμες και θα φανεί αν τελικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Πολλοί ήταν και οι κάτοικοι του Αμαρίου που βρέθηκαν χθες στο Φράγμα, περιμένοντας να δουν το πρώτο «τεστ» του μεγάλου αυτού και σημαντικού έργου για την περιοχή του Αμαρίου αλλά και του Ρεθύμνου που θα ωφεληθεί από το υδάτινο δυναμικό της περιοχής.

Για προληπτικούς λόγους, λόγω των φόβων που υπήρχαν για φερτά υλικά που μπορεί να «κατέβαζε» το νερό και να δημιουργούσαν πρόβλημα στον υπερχειλιστή, η κυκλοφορία στο δρόμο βόρεια του Φράγματος διεκόπη προσωρινά για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων και θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία όταν εξασφαλιστούν οι συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων και των πεζών.

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται με κατεύθυνση από το εργοστάσιο ζωοτροφών Ιερωνυμάκη-προσωρινή παράκαμψη φράγματος-Αγία Κυριακή-στέψη φράγματος-περιμετρικός δρόμος φράγματος προς Αποστόλους.

Το Φράγμα υπερχείλισε, αλλά θα ξεκινήσει τη λειτουργία του αρδεύοντας τον κάμπο του Ρεθύμνου όταν αποκατασταθεί η ζημιά στο κεντρικό τμήμα του αγωγού για το οποίο εκκρεμεί ακόμη η αποκατάστασή του. Στο επόμενο Δ.Σ. του ΟΑΔΥΚ θα αποφασιστεί πως θα επιλυθεί το πρόβλημα για την αξιοποίηση του νερού, αφού ο εργολάβος έχει αρνηθεί πως πρόκειται για δικής του ευθύνης πρόβλημα.

Όσον αφορά, δε, τη διαχείριση του έργου ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος θα έχει την ευθύνη του. Προς το παρόν την όποια ευθύνη έχει ο ΟΑΔΥΚ που κατασκεύασε το έργο και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει περαιτέρω συζήτηση, αφού και η ΔΕΥΑΡ έχει δηλώσει από καιρό πως θα πρέπει η επιχείρηση να συμμετέχει στη διαχείριση του νερού.

Το Φράγμα με την υπερχείλισή του χθες, υπερκάλυψε τα 43 μέτρα, ξεπέρασε δηλαδή τα 23 εκατομμύρια κυβικά νερού.

Ήδη το Φράγμα Ποταμών έχει αρχίσει να γίνεται ένας σημαντικός πόλος έλξης επισκεπτών, αφού έχει δημιουργηθεί ένας νέος υδροβιότοπος και έχει αλλάξει μορφή η περιοχή, ενώ αναμένεται να καθοριστούν σύντομα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και οι χρήσεις γης.

ΧΑΡΑ ΒΗΛΑΡΑ
Περισσότερα...

Συνάντηση εργασίας της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης και οι Aντιδήμαρχοι του Δήμου στη συνάντηση εργασίας με το περιφερειάρχη Κρήτης Θανάση Καρούντζο, χθες Παρασκευή , του παρέδωσαν υπόμνημα με τα έργα και τις παρεμβάσεις (με τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς) που θα μπορούσαν να ενταχθούν για χρηματοδότηση από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς Πόρους.

Στο υπόμνημα, που επισυνάπτεται, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

..."Τα έργα και οι μελέτες που προτείνονται αποτυπώνουν το
Όραμα και το Στρατηγικό Σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, όπως αυτός είχε αποτυπωθεί και εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα, στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου. Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου είναι από τους πρώτους Δήμους της χώρας που εκπόνησε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (2008-2010), στο οποίο τέθηκαν οι Άξονες, τα Μέτρα και οι Στόχοι προς τους οποίους κινείται πλέον ο Δήμος μέσα από τα εξειδικευμένα Ετήσια Προγράμματα Δράσης (προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν καταρτιστεί το Ε.Π.Δ. του 2009 και το Ε.Π.Δ. του 2010).

Το σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου, ως χωρική ενότητα, για την περίοδο 2008-2010, αφορά στη: «δημιουργία μιας σύγχρονης, λειτουργικής, φιλικής, συμμετοχικής και ανθρώπινης πόλης, κέντρο ανάπτυξης και πολιτισμού στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο»."...
Περισσότερα...

ΡΕΚΟΡ:Εχει στην κατοχή της 12.113 κουκλάκια Πόκεμον!

Μια 21χρονη από την Αγγλία γράφτηκε στο Βιβλίο Γκίνες του 2010, γιατί είναι η μοναδική στον κόσμο που έχει στην κατοχή της 12.113 κουκλάκια Πόκεμον!
Η Λ
ίζα Κόρτνει, μέσα σε 13 χρόνια κατάφερε να αποκτήσει μια συλλογή που χρειάζεται ολόκληρο το πατρικό της σπίτι για να την αποθηκεύσει.
Μάλιστα, δηλώνει τόσο «πωρωμένη», που για να γιορτάσει τα 21α γενέθλια της πήγε στην Ιαπωνία, εκεί όπου «γεννήθηκαν»
τα αξιολάτρευτα (;) Πόκεμον.

«Η οικογένεια μου, με στηρίζει απόλυτα.
Αφού η μαμά μου με αφήνει να τα έχω σε ολόκληρο το σπίτι ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα της!», δηλώνει γεμάτο περίεργο ενθουσιασμό η Κόρτνει.

Μάλιστα, υπάρχει και ένα ολόκληρο δωμάτιο που μένει το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής της, το οποίο η ίδια ονομάζει «Κέντρο Ευρωπαϊκών Πόκεμον». Χαρήκαμε…


cosmo.gr

Περισσότερα...

Διημερίδα απο σήμερα στα Χανιά:"Νέες τεχνολογίες και Περιφερειακός τύπος"

Διημερίδα για τις σύγχρονες τεχνολογίες και την συμβολή τους στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του περιφερειακού τύπου, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία ,πραγματοποιείται σήμερα και αύριο Κυριακή στα Χανιά.
Η διημερίδα με τίτλο «Νέες τεχνολογίες και Περιφερειακός τύπος: Επιχειρηματικές Στρατηγικές στην Ψηφιακή Σύγκλιση», οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (ΙΕΤ) στους Άγιους Πάντες Αποκορώνου Χανίων, παρουσία εκδοτών και δημοσιογράφων του περιφερειακού τύπου, καθηγητών πανεπιστημίων και ερευνητών γύρω από θέματα επικοινωνίας και ΜΜΕ, εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας των Χανίων, αλλά και ειδικών σε θέματα ψηφιακής εκτύπωσης, εφαρμογών και σχεδιασμού των εφημερίδων.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου
10.30: Προσέλευση
10.45: Χαιρετισμοί

11.30: Παρουσίαση του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου: Στόχοι & Προοπτικές
Γιάννης Γαρεδάκης, Πρόεδρος ΙΕΤ
12.00: Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του ΙΕΤ
18.00: Ο Ρόλος του ΣΗΠΕ στην εποχή της Ψηφιακής Σύγκλισης Λεωνίδας Βαρουξής, Πρόεδρος ΣΗΠΕ
18.15: ‘Έντυπες και διαδικτυακές εφημερίδες: Ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων’
Ομιλητές -Γεώργιος Πανηγυράκης, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Πολιτικές Marketing στον περιφερειακό Τύπο, σε περιόδους κρίσης -Νίκος Μπακουνάκης Αν. Καθηγητής Πάντειο Πανεπιστημίο Αθηνών Παλιά και Νέα Μέσα: Εχθροί ή φίλοι; Και εχθροί και φίλοι; -Νικόλας Βουλέλης, Διευθυντής Σύνταξης του ΑΠΕ-ΜΠΕ Σύγχρονες Εξελίξεις και προβληματισμοί: Τα Πρακτορεία Ειδήσεων μπροστά στις σημερινές προσκλήσεις. Η περίπτωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. -Δημήτρης Κουτσομπόλης, Ερευνητής, Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών, Τμήμα Επικοινωνίας & Μ.Μ.Ε., ΕΚΠΑ Παρουσίαση έρευνας στις εφημερίδες του ΣΗΠΕ -Μιχάλης Μεϊμάρης, Καθηγητής, Διευθυντής του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας, ΕΚΠΑ Μπορούμε να ξαναεφεύρουμε τη δημοσιογραφία; Συντονιστής: Ιωάννης Λασκαράκης, Γ. Γραμματέας ΣΗΠΕ
19.30: Συζήτηση

Κυριακή 24 Ιανουαρίου
10.00: Επιχειρηματικές στρατηγικές στην Ψηφιακή Εποχή Ομιλητές -Ιωάννης Καραμολέγκος, σύμβουλος περιφερειακών ΜΜΕ Η περιφέρεια αντίδοτο στον κορεσμό των μεγάλων αστικών κέντρων -Σπύρος Πολυκανδριώτης Η σημασία του design στις εφημερίδες- Το παράδειγμα του Ελευθέρου Τύπου - Χρήστος Γεωργακόπουλος, Μηχανολόγος-Μηχανικός Η ποιότητα στην προεκτύπωση και εκτύπωση - Κώστας Ντόμαλης, Μηχανολόγος-Μηχανικός Εφαρμογές προ-εκτύπωσης με ψηφιακά μέσα - Ελευθέριος Χαβούζης, Μηχανολόγος -Μηχανικός Eφαρμογές εκτύπωσης με ψηφιακά μέσα Συντονιστής: Νίκος Γραμματικός, μέλος ΔΣ ΣΗΠΕ
11.45: Ερωτήσεις-Συζήτηση

Περισσότερα...

Eστειλε επιστολή-βόμβα με στόχο την αδελφή του και τον κουνιάδο του !

Ένας άνδρας που είχε τοποθετήσει επιστολή-βόμβα στο γραμματοκιβώτιο της αδελφής του, η οποία κατέληξε να ακρωτηριάσει την ανιψιά του, καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ποινή ισόβιας κάθειρξης από δικαστήριο του Βερολίνου.
Όταν το κορίτσι, η Σαρλίν, 12 ετών, άνοιξε το οικογενειακό γραμματοκιβώτιο επιστρέφοντας στο σπίτι από το σχολείο, το Νοέμβριο του 2008, ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε. Η υπόθεση προκάλεσε σοκ και οργή στη Γερμανία. Χειρουργοί κατάφεραν να...

...αποκαταστήσουν εν μέρει το δεξί χέρι του 13χρονου σήμερα κοριτσιού, που επέστρεψε στο σχολείο μετά από πολύμηνη νοσηλεία.
Παραμένει αμφίβολο εάν θα καταφέρει να ανακτήσει πλήρως τη λειτουργία του δεξιού άνω άκρου της. "Δεν μπορώ να της το αναπληρώσω ποτέ", είπε ο 34χρονος θείος της στο δικαστήριο.

Η κατηγορούσα αρχή ανέφερε ότι κίνητρο του δράστη ήταν το μίσος του εναντίον της αδελφής του και του συζύγου της.
Έφτιαξε τη βόμβα μόνος του και την τοποθέτησε μέσα σε φάκελο που έμοιαζε να είναι μια χριστουγεννιάτικη κάρτα σταλμένη πρόωρα. Είπε στο δικαστήριο ότι δεν είχε ποτέ στόχο να βλάψει την ανιψιά του.
Περισσότερα...

Ηράκλειο: Μεγάλη απάτη με πλαστά τιμολόγια για είσπραξη αγροτικού ΦΠΑ

Ηράκλειο
Ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ η νέα απάτη με την έκδοση πλαστών τιμολογίων για την είσπραξη ΦΠΑ από αγροτικά προϊόντα, θύματα της οποίας έπεσαν έμποροι της κεντρικής λαχαναγοράς του Ηρακλείου και διερευνά η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων Κρήτης σε συνεργασία με την αντίστοιχη Υπηρεσία της Στερεάς Ελλάδας.

Τα ονόματα τεσσάρων εμπόρων από τη λαχαναγορά που στεγάζεται στη ΒΙΠΕΗ εμφανίζονται σε αυτά τα πλαστά τιμολόγια χωρίς προς το παρόν να έχουν έλθει στο φως τα ονόματα εκείνων που βρίσκονται πίσω από το κύκλωμα και τη μεγάλη απάτη.
Χθες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου μέλη του συλλόγου των εμπόρων της κεντρικής λαχαναγοράς του Hρακλείου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για ότι συνέβη, καθώς και την επιθυμία τους να εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση το συντομότερο δυνατόν και οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Βάσει των στοιχείων που παρουσίασε ο δικηγόρος Νίκος Φλαμουράκης που έχει αναλάβει την υπόθεση για λογαριασμό των Ηρακλειωτών-θυμάτων της απάτης, πίσω από τα πλαστά τιμολόγια κρύβεται οργανωμένο κύκλωμα αγνώστου μέχρι σήμερα ταυτότητας του οποίου η δράση, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις καθώς εξέδιδε και διακινούσε πλαστά τιμολόγια-δελτία αποστολής για την αγορά αγροτικών προϊόντων, προωθώντας τα στη συνέχεια σε αγρότες του ειδικού καθεστώτος του άρθρου 2859/2000 στην περιοχή της Βοιωτίας προκειμένου να εισπραχθεί ΦΠΑ μεγάλης αξίας.

Τα θύματα του εν λόγω κυκλώματος που είναι μέλη του Συλλόγου Εμπόρων Οπωρολαχανικών Ηρακλείου διαπίστωσαν πως τα φορολογικά τους στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν αυθαίρετα χωρίς εκείνοι να γνωρίζουν το παραμικρό και μάλιστα την ενημέρωση την πήραν όταν πλέον χρειάστηκε να γίνει αντιπαραβολή στα πλαστά τιμολόγια με τα βιβλία τους .
Άμεσα έσπευσαν και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προσκομίζοντας ενώπιον του Εισαγγελέα και όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση και θα μπορέσουν να συνεισφέρουν στην εξιχνίαση του παράνομου κυκλώματος, ενώ έθεσαν τους εαυτούς τους στη διάθεση των αρχών για κάθε άλλη διευκρίνιση αφού επιθυμία τους είναι οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει .

Είναι πάντως, όπως επισημάνθηκε και χθες, καταφανής η πλαστότητα των τιμολογίων που εκδόθηκαν αφού για παράδειγμα αναφέρεται σε αυτά όχημα που μετέφερε 250 τόνους αγροτικών προϊόντων την ώρα που η άδεια κυκλοφορίας και η δυνατότητα αυτού του οχήματος δεν ξεπερνά τους 26 τόνους.
Ένα ακόμα στοιχείο που αποδεικνύει την εικονικότητα των τιμολογίων είναι η αναγραφή σε αυτά ποσοτήτων προϊόντων που δήθεν οδηγήθηκαν στην λαχαναγορά του Ηρακλείου, οι οποίες όχι μόνο καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες της αλλά τις υπερβαίνουν κατά εξωφρενικό τρόπο.

Για παράδειγμα φέρεται να έχει γίνει προμήθεια κοκκαριού το 2005 και το 2007 που ξεπερνά τους 350 τόνους όταν η ετήσια προμήθεια της λαχαναγοράς δεν ξεπερνά τους 15 τόνους.
Σύμφωνα με τον κ Φλαμουράκη, έχοντας πλέον πάρει η υπόθεση το δρόμο της δικαιοσύνης μετά την υποβολή μηνύσεως από τους εμπόρους των οποίων τα φορολογικά στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν παράνομα καθιστώντας τους θύματα του κυκλώματος, περιμένουν όλοι με αγωνία την εξιχνίαση το συντομότερο ελπίζοντας στο μέλλον να προστατευθούν από τέτοιου είδους φαινόμενα που βλάπτουν τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική τους υπόληψη και αξιοπρέπεια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των εμπόρων της κεντρικής λαχαναγοράς του Ηρακλείου Γιώργος Πουλινάκης υπογράμμισε πως δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο κύκλωμα να έχει διακινήσει τέτοια πλαστά τιμολόγια και σε άλλες περιοχές της χώρας εμπλέκοντας στην απάτη εν αγνοία τους κι άλλους έντιμους και αξιοπρεπείς εμπόρους .
Γι’ αυτό και ζήτησε άμεση διαλεύκανση ώστε όσοι έπεσαν θύματα να μπορέσουν να συνεχίσουν χωρίς προσκόμματα την εργασία τους.

Ελένη ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Περισσότερα...