Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΚΡΗΤΗ: Εψαχναν για τη Γεωργία... χωρίς όνομα

Το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης (και μόνο) προκάλεσε η ιστορία της 22χρονης Γεωργίας, που μεγάλωσε και ζει στην Κρήτη, και η οποία δεν διαθέτει ταυτότητα ούτε καν ληξιαρχική πράξη γέννησης ελέω της ελληνικής απρονοησίας.
Ηταν σχεδόν έντεκα χρόνων όταν μεταφέρθηκε από την Πρόνοια Ηρακλείου στη Στέγη «Φίλοι του Παιδιού», επίσης στο Ηράκλειο, και παρέμεινε εκεί για έξι χρόνια (έως το 2004), όταν και έκλεισε.
Εκτοτε η Γεωργία -έχοντας μαζί της μόνο ένα πιστοποιητικό βάπτισης- περιπλανιέται και αλλάζει δουλειές προκειμένου ...

...να επιβιώσει αφού, όπως μας κατήγγειλε, οι φορείς που ανέλαβαν την επιμέλειά της όταν ήταν ανήλικη δεν φρόντισαν να της δώσουν τα απαραίτητα δημόσια έγγραφα που θα της εξασφάλιζαν σπουδές και εργασία, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται ξεκρέμαστη.

Αν και ήταν ξεκάθαρο από το χθεσινό ρεπορτάζ ότι αναφερόμασταν σε Στέγη φιλοξενίας του Ηρακλείου Κρήτης, η οποία έκλεισε πριν από λίγα χρόνια, εντούτοις εξαιτίας της συνωνυμίας που έχουν, πολλοί άνθρωποι επικοινώνησαν χθες με το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι φίλοι του παιδιού», που εδρεύει στην Αθήνα, και ζητούσαν πληροφορίες-εξηγήσεις για την υπόθεση της Γεωργίας με αποτέλεσμα τα μέλη του να βρεθούν σε δύσκολη θέση καθώς δεν υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο. Η Γεωργία φιλοξενήθηκε στη Στέγη «Φίλοι του Παιδιού» στο Ηράκλειο Κρήτης, που έκλεισε το 2004.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η 22χρονη αυτές τις μέρες φιλοξενείται σε ξενώνα φροντίδας στην Αθήνα και σε λίγες μέρες θα επιστρέψει και πάλι στην Κρήτη.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου