Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Επιστολή Νομάρχη Λασιθίου:Ζητάμε αεροσκάφη άνω των 50 θέσεων στις γραμμές της Σητείας



Επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, απέστειλε ο Νομάρχης Λασιθίου Σήφης Αναστασάκης, με θέμα τον διαγωνισμό ανάθεσης της αεροπορικής σύνδεσης με τη Σητεία.

Η επιστολή κοινοποιείται στην Ένωση Ξενοδόχων και την Ένωση Εμπόρων Σητείας, οι οποίοι με επιστολή τους είχαν διαμαρτυρηθεί ζητώντας τη στήριξη των τοπικών φορέων στην προσπάθεια να μην
υποβαθμιστούν οι γραμμές της Σητείας με τη χρήση μικρών αεροσκαφών. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Σε συνέχεια της από 5/1/2010 επιστολής φορέων της Σητείας προς εσάς, σχετικά με την ανάθεση της αεροπορικής σύνδεσης της Σητείας, με την οποία εκφράζονται διάφοροι προβληματισμοί σχετικά με τα αεροσκάφη που εξυπηρετούν την αεροπορική αυτή σύνδεση μέχρι σήμερα, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
1. Η πόλη της Σητείας βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης και του Νομού μας και, δυστυχώς, έχει εξαιρετικά προβληματική οδική σύνδεση, δεδομένου ότι στην περιοχή αυτή δεν έχει κατασκευαστεί ο Βόρειος Οδικός ’ξονας Κρήτης.

2. Οι κάτοικοι της περιοχής, για τις εκτός Κρήτης μετακινήσεις τους εξυπηρετούνται αεροπορικώς από το τοπικό αεροδρόμιο, με αεροπορικές γραμμές προς Αθήνα, Αλεξανδρούπολη και ’κτιο, που ανατίθενται μέσω διαγωνισμού.
3. Ήδη, εξ όσων έχουμε πληροφορηθεί, έχουν κατατεθεί σχετικές προσφορές από αεροπορικές εταιρίες, προκειμένου να ανατεθεί το αεροπορικό αυτό έργο.

4. Σύμφωνα με τεκμηριωμένα στοιχεία που παραθέτουν οι φορείς της Σητείας στην προαναφερόμενη επιστολή τους, οι πληρότητες των αεροσκαφών των 78 θέσεων της OLYMPIC AIR ήταν πολύ υψηλές κατά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2009, ενώ από 1ης Νοεμβρίου 2009 που η αεροπορική σύνδεση εξυπηρετείται από αεροσκάφη 29 και 49 θέσεων των εταιριών SKY EXPRESS και ATHENS AIRWAYS η πληρότητα των αεροσκαφών είναι αισθητά μειωμένη. Το γεγονός αυτό αποδίδεται στην απροθυμία των ταξιδιωτών να χρησιμοποιήσουν μικρά αεροσκάφη, προτιμώντας να ταξιδέψουν μέσω του αεροδρομίου του Ηρακλείου, με συνέπεια το αυξημένο κόστος και τη μεγάλη ταλαιπωρία.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε κ. Υπουργέ, κατά την αξιολόγηση των προσφορών του διαγωνισμού να λάβετε υπόψη σας τις ανάγκες εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών της περιοχής Σητείας, κατοίκων και επισκεπτών, καθώς και τη σκοπιμότητα αξιοποίησης των υπαρχουσών υποδομών της περιοχής, προκρίνοντας αεροσκάφη σύγχρονα με χωρητικότητα άνω των 50 θέσεων, η οποία άλλωστε δικαιολογείται πλήρως από τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία πληροτήτων και την ανοδική πορεία της γραμμής της Σητείας σε ετήσια βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου