Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ηράκλειο: Διακοπή λειτουργίας σχολείων λόγω γρίπης

Με απόφαση Νομάρχη και μετά από εισήγηση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου και των Διευθύνσεων των Σχολείων διακόπτεται λόγω απουσίας μαθητών εξαιτίας εμπύρετης γριπώδους συνδρομής των παρακάτω σχολικών τμημάτων και μονάδων:
Δημοτικά
* 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου λόγω συρροής κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής σε όλα τα τμήματα του σχολείου, αλλά και σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Λύκεια
* Γενικό Λυκείου Αρχανών του Νομού Ηρακλείου λόγω υπέρβασης του 1/3 σε αριθμό κλειστών τμημάτων (Γ1 τμήμ
α έχει διακόψει τη λειτουργία του, Γ2 τμήμα 6 απόντες) σε σύνολο 6 τμημάτων.

Η διακοπή αρχίζει από σήμερα 22/01/2010 και ισχύει έως και την 28/01/2010 με σκοπό την πρόληψη για τη περαιτέρω διασπορά της γρίπης Α(Η1Ν1).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την 153109/23-11-2009 του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και 148567/Γ2-01/12/2009 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μετά την επαναλειτουργία Τμήματος Σχολείου ή Σχολικής Μονάδας ΔΕΝ διακόπτεται ξανά η λειτουργία αυτού του τμήματος σχολείου ή αυτής της Σχολικής Μονάδας, εάν εμφανιστεί ξανά αριθμός ατόμων με συμπτώματα γρίπης.


Επίσης όταν ένα ή περισσότερα τμήματα αναστέλλουν τη λειτουργία τους και την επόμενη ημέρα/επόμενες ημέρες αναστέλλεται η λειτουργία ολόκληρης σχολικής μονάδας, τα τμήματα επαναλειτουργούν με την έναρξη λειτουργίας της Σχολικής Μονάδας. Με τη χθεσινή απόφαση αναστέλλεται η λειτουργία ενός Δημοτικού και ενός Λυκείου.

Η ΣΤ' τάξη του 3ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου και το Γ1 τμήμα του Γενικού Λυκείου Αρχανών που είχαν διακόψει τη λειτουργία τους με προηγούμενες αποφάσεις της Νομαρχίας Ηρακλείου, θα λειτουργήσουν ξανά με τα υπόλοιπα τμήμα στις 29/01/2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου