Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Ανθρώπινο ντόμινο .Ενυπωσιακό !!

Περισσότερα...

Αίτημα στο αμερικανικό Κογκρέσο για επιστροφή των Μαρμάρων Παρθενώνα στην Ελλάδα

Την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, η οποία στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι σε θέση να τα προφυλάξει καλύτερα από το Βρετανικό Μουσείο, ζητούν με τροπολογία την οποία κατέθεσαν πρόσφατα στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο δημοκρατικός βουλευτής Ντόναλντ Πέιν και ο ρεπουμπλικανός Γκας Μπιλιράκης.
Σε α
υτήν επισημαίνεται ότι ο Παρθενώνας αποτελεί την κορυφαία έκφραση της καλλιτεχνικής ιδιοφυίας των Ελλήνων, σύμβολο της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, οικουμενικό σύμβολο δημοκρατίας και ελευθερίας, αλλά και σημείο προσευχής για Αρχαίους Ελληνες, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους.
Για όλους αυτούς τους λόγους, συνεχίζουν οι Αμερικανοί βουλευτές, τα Μάρμαρα αποτελούν ζήτημα που απασχολεί όχι μόνο τους Ελληνες αλλά όλο τον κόσμο.
Τονίζεται επίσης ότι ο σεβασμός με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο Παρθενώνας από την Αμερική αποδεικνύεται και απο το γεγονός ότι έχει αποτελέσει το πρότυπο για πολλά κτίρια αμερικανικών πόλεων, σημαντικότερο εκ των οποίων είναι το Μνημείο του Λίνκολν, στην Ουάσιγκτον.


Καθημερινή Περισσότερα...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : Φούρνος μικροκυμάτων USB !

Πρόκειται όχι μόνο για τον μικρότερο φούρνο μικροκυμάτων αλλά και για τον πρώτο φούρνο που τροφοδοτείται μέσω USB.

Αν και δεν θα ψήσει τα γιουβαρλάκια σας, ωστόσο είναι ιδανικός για να ζεστάνετε το μεσημεριανό στη δουλειά ή ένα καφέ.

Συνδέεται στον υπολογιστή μέσω USB, ονομάζεται Beanzawave και κατασκευάστηκε από την Heinz.


Σ.Κ. Περισσότερα...

Το πρωτοσέλιδο της αυριανής Κυριακάτικης ''ΑΡΓΩ"

Μας εστάλη σε e mail και το δημοσιεύουμε(κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Η Χερσόνησος γιορτάζει τον κλήδωνα

Διήμερες εκδηλώσεις το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου ,αφιερωμένες στον κλήδωνα ,οργανώνει ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Χερσονήσου, στο πολιτιστικό εργαστήρι.

Ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Χερσονήσου, καλεί όλους όσους επιθυμούν να παρευρεθούν και να γιορτάσουν μαζί τους, αυτήν την ημέρα. Περισσότερα...

Πάρτο αλλιώς , θα βρείς!!

Περισσότερα...

Βρίσε τον μπάρμαν και πιές όσο θές τζάμπα !!!

Μεγάλη επιτυχία γνωρίζει ένα μπαρ στην Ισπανία που προσφέρει δωρεάν ποτό αρκεί ο πελάτης να το ζητήσει, βρίζοντας τον μπάρμαν.

Σύμφωνα με την προσφορά του καταστήματος, τις απογευματινές ώρες, όσοι πελάτες παραγγέλνουν, συνοδεύοντας την επιθυμία τους με μερικά "γαλλικά" προς τον μπάρμαν, δεν χρειάζεται να πληρώσουν το ποτό τους.

"Όταν περνάς για ένα ποτό μετά τη δουλειά σου, μπορείς να βρίσεις τον μπάρμαν, να τον πεις ηλίθιο ή ό,τι άλλο θέλεις, ώστε να πιεις τζάμπα, αλλά θα πρέπει να το κάνεις με σοβαρό ύφος", δήλωσε πελάτης του μαγαζιού, ο οποίος βρίσκεις πολύ καλή την ιδέα.

Το μπαρ "Casa Pocho" βρίσκεται στη μικρή πόλη Cullera που βρίσκεται κοντά στη Valencia και η ιδέα του ιδιοκτήτη Bernard Mariusz, έχει αυξήσει την πελατεία.

Ο ίδιος δηλώνει ότι ήθελε να προσφέρει στους ανθρώπους έναν τρόπο ώστε να εκτονώνουν την ένταση που νιώθουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Περισσότερα...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !...

By ''logoplokies'' Περισσότερα...

Το πρώτο USB Drive χωρητικότητας 128GB !

Η Kingston Technology Europe Ltd., ανακοίνωσε το λανσάρισμα του νέου DataTraveler® 200, του πρώτου USB Flash drive χωρητικότητας 128GB!

Το DataTraveler 200 της Kingston προσφέρει σε καταναλωτές και επιχειρήσεις τη δυνατότητα προστασίας των αρχείων με κωδικό ασφαλείας και ευελιξία στη μεταφορά πολύ μεγάλων αρχείων, κάθε στιγμή.

Τα 128GB του DataTraveler 200, επιτρέπουν στους χρήστες να αποθηκεύουν δεδομένα τα οποία αντιστοιχούν σε 182 CD μουσικής** ή σε 27 ταινίες DVD***. Τα στελέχη των επιχειρήσεων επίσης επωφελούνται σημαντικά, καθώς θα μπορούν να μεταφέρουν μεγάλα και βαριά αρχεία, ενώ βρίσκονται εκτός γραφείου», δήλωσε ο Οδυσσέας Σκαρπίδης, Βusiness Development Μanager της Kingston Technology για την Ελλάδα. «Ο κωδικός ασφαλείας επιτρέπει την προστασία δεδομένων και δεν απαιτεί δικαιώματα χρήσης, κάνοντας το DT200 μία φανταστική επιλογή για το σπίτι και το γραφείο».

Περισσότερα...

Θύματα υποσιτισμού πάνω από 1 δισ. άνθρωποι

Άκρως ανησυχητικό το νούμερο.
OI άνθρωποι ανά την υφήλιο που υποσιτίζονται θα ξεπεράσουν το ένα δισ. έως τα τέλη του 2009, καταρρίπτοντας ένα εξαιρετικά αρνητικό ιστορικό ρεκόρ, όπως προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FAO).
Στην προκαταρκτική έκθεση του διεθνούς οργανισμού σχετικά με την έλλειψη διατροφικής ασφάλειας ανά την υφήλιο υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά ότι «ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί το ένα έκτο της ανθρωπότητας να είναι θύμα υποσιτισμού. Αναμένουμε ότι έως τα τέλη του 2009 περί των 1,2 δισ. ανθρώπων θα υποφέρουν από την πείνα».
Σύμφωνα με τον FAO, «η κατάσταση αυτή δεν είναι αποτέλεσμα “κακής σοδειάς”, αλλά απόρροια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία προκάλεσε ελάττωση των εισοδημάτων και απώλειες θέσεων εργασίας, μειώνοντας την πρόσβαση των φτωχών στα τρόφιμα».

''Εξπρές''
Περισσότερα...

Ο μαστογράφος της Νομαρχίας Ηρακλείου απο την Δευτέρα στο νομό Λασιθίου

Στον νομό Λασιθίου θα βρίσκεται απο την ερχόμενη Δευτέρα και έως τις 26 Ιουνίου η κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.
Η μονάδα θα λειτουργεί απο τις 9 το πρωί έως τη 1μμ.
Τη Δευτέρα θα βρίσκεται στις Μάλες και την Τρίτη στο Στόμιο Δήμου Ιεράπετρας. Για πληροφορίες στο Δήμο, στο τηλέφωνο 2842340300.
Την Τετάρτη και Πέμπτη θα βρίσκεται στο Μακρύ Γιαλό. Για πληροφορίες στο Δήμο Μακρύ Γιαλού, στο τηλέφωνο 2843052400.
Την Παρασκευή 26 Ιουνίου ,τέλος, θα βρίσκεται στο Γούδουρα Δήμου Λεύκης. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 28433400000. Περισσότερα...

IRAKLIO WEB RADIO BLOG NEWS!


Το καθιερωμένο LIVE σήμερα στις 18.00
με πολύ μουσική
και φυσικά
ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ BLOGS

Iraklio web radio....Η φωνή των Blogs.

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ !!!!

http://Irakliowebradio2.blogspot.com
Περισσότερα...

Φάρσα για βόμβα στο Εφετείο Χανίων

Φάρσα αποδείχθηκε τελικά πως ήταν το τηλεφώνημα αγνώστου ,που προειδοποιούσε για ύπαρξη βόμβας στο κτίριο του Εφετείου στα Δικαστήρια Χανίων.

Προς το παρών επικράτησε αναστάτωση .ο χώρος εκκενώθηκε ,η έρευνα όμως έδειξε ότι ήταν απλά μια κακόγουστη φάρσα. Περισσότερα...

Κλεπταποδόχος ετών 75

Του Ανδρέα Κριτσωτάκη
Μπροστά σε ένα μικρό… θησαυρό βρέθηκαν οι αστυνομικοί, όταν βρήκαν τα ίχνη και συνέλαβαν έναν 75χρονο κλεπταποδόχο. Στην κατοχή του ηλικιωμένου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας μεγάλος αριθμός χρυσών και ασημένιων κοσμημάτων, τα οποία είχε ο ίδιος στην κατοχή του, χωρίς να δι
αθέτει τα απαραίτητα παραστατικά έγγραφα.
Συγκεκριμένα ο κλέφτης, είχε εισέλθει λίγες ώρες νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης, χωρίς να γίνει αντιληπτός στο σπίτι μιας 62χρονης -επίσης Ηρ
ακλειώτισσας- και με τη βία της είχε αφαιρέσει από το λαιμό της μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό, αξίας 800 ευρώ.
Παρά την προσπάθειά της, δεν κατάφερε να αντισταθεί στις προθέσεις του δράστη, που έφυγε με τα κλοπιμαία στο χέρι. Η γυναίκα όμως πρόλαβε να δει τα χαρακτηριστικά του και τα έδωσε στις αστυ
νομικές αρχές. Ο κλέφτης όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει, καθώς μετά από την καταγγελία της 62χρονης εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.
Λίγο πριν συλληφθεί όμως είχε προλάβει να… προωθήσει την αλυσίδα στο κοσμηματοπωλείο του 75χρονου, κάτι που αποδείχτηκε από την αστυνομική έρευνα και φυσικά την ομολογία του 34χρονου, λίγη ώρα νωρίτερα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο κλέφτης είχε πουλήσει την αλυσίδα έναντι του χρηματικού ποσού των 120 ευρώ.
Μάλιστα σε έρευνα που ακολούθησε στο κοσμηματοπωλείο, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και χρυσαφικών, που ήταν φυλαγμένα μέσα στο χρηματοκιβώτιο του καταστήματος, μαζί φυσικά με την αλυσίδα και το σταυρό της 62χρονης.
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ερευνά την προέλευση και τη νομιμότητα της κατοχής των κοσμημάτων και χρυσαφικών που είχε ο 75χρονος στο κατάστημά του, την ύπαρξη των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.


''Εφημερίδα Τόλμη'' Περισσότερα...

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΥΣΤΕΡΙΚΟΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ ΜΙΛΟΣΟΣΚΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο) είναι για τον ελληνικό λαό ο υστερικός ανθέλληνας υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλοσόσκι και καλά θα κάνει η υπουργός εξωτερικών της χώρας μας κυρία Ντόρα που θέλει να τον κουβαλήσει στη σύνοδο του ΟΑΣΕ στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα με αεροσκάφος που θα φέρει διακριτικά "Δημοκρατία της Μακεδονίας" να μην προκαλεί βάναυσα του Έλληνες πολίτες και να πει στον ομόλογο της Σκοπιανό να μην πατήσει εδώ το ποδάρι του.
Αν επιμένει στην π
ρόκληση αυτή η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να υποδεχτεί το κρατικό σκοπιανό αεροσκάφος που θα φέρει στα πλευρά του τη λέξη "Μακεδονία" να προσγειώνεται στην Κέρκυρα με τον μισέλληνα Μιλοσόσκι, τότε να μαζευτούμε και να ξαπλώσουμε όλοι κάτω στο αεροδρόμιο για να αποτρέψουμε την προσγείωση και να ματαιώσουμε την άφιξη του ανεπιθύμητου Σκοπιανού στη χώρα μας.

Ν.Π. ''lefteria''
Περισσότερα...

Ο βασιλιάς της ...τρέλλας !

Περισσότερα...

Τέσσερα νέα κρούσματα της νέας γρίπης ,σήμερα στην Ελλάδα

Σήμερα Σάββατο ανιχνεύτηκαν από το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος τέσσερα (4) επιπλέον περιστατικά της νέας γρίπης Α/Η1Ν1.
Πρόκειται για μια γυναίκα, 36 ετών, ένα αγόρι 11 ετών, έναν άντρα 35 ετών και μία γυναίκα 59 ετών.
Σε όλες τις περιπτώσεις πρόκειται για άτομα ελληνικής καταγωγής.
Τα δύο πρώτα περιστατικά αφορούν άτομα που ήρθαν από τις ΗΠΑ, ενώ τα δύο τελευταία ήρθαν σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα (το οποίο επίσης ήρθε από τις ΗΠΑ).
Τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε 39, από τα οποία δεκαέξι 16 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας. Περισσότερα...

Νέο περιστατικό απειλής κατά της ζωής αστυνομικών στα Ζωνιανά

Απειλές, ύβρεις και προπηλακισμούς δέχτηκαν αστυνομικοί του ΤΑΕ Μυλοποτάμου από κατοίκους των Ζωνιανών προχθές το βράδυ στη διάρκεια περιπολίας τους έξω από το χωριό, ενώ η παρέμβαση συγχωριανών τους απέτρεψε ένοπλη επίθεση κατά των ένστολων, αφού τρεις τουλάχιστον θερμόαιμοι, ενοχλημένοι από την αστυνομική παρουσία, αποπειράθηκαν να πιάσουν όπλα τύπου καλάσνικοφ και να τα στρέψουν εναντίον τους.
Το νέο περιστατικό απειλής κατά της ζωής των αστυνομικών, που δείχνει την επιμονή ορισμένων ενάντια στο νόμο και την τάξη, σημειώθηκε στις 8 περίπου το βράδυ της Πέμπτης, κοντά στο Σπήλαιο Σφενδόνη, όπου κτηνοτρόφοι των Ζωνιανών είχαν στήσει τραπέζι μετά το τέλος της κουράς των προβάτων τους.
Νωρίτερα, αγροτικό αυτοκίνητο κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα στον δρόμο της Αξού, συγκρούστηκε με αστυνομικό τζιπ στο οποίο επέβαιναν τρεις αστυνομικοί του ΤΑΕ Μυλοτάμου που εκτελούσαν περιπολία στην ευρύτερη περιοχή. Ο οδηγός του Ι.Χ. αν και «χτύπησε» ελαφρά το αστυνομικό όχημα προτίμησε να εγκαταλείψει το σημείο και να συνεχίσει την πορεία του προς τα Ζωνιανά.
Οι αστυνομικοί τον ακολουθήσουν εξ αποστάσεως και διαπίστωσαν ότι στάθμευσε λίγο πριν το Σπήλαιο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φαγοπότι, παρέας περίπου 30 ατόμων. Οι περισσότεροι από τους «συνδαιτημόνες» καλοδέχτηκαν τους ένστολους που φτάνοντας στο σημείο σταμάτησαν το τζιπ τους και προσέγγισαν την παρέα.
Νωρίτερα, αγροτικό αυτοκίνητο κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα στον δρόμο της Αξού, συγκρούστηκε με αστυνομικό τζιπ στο οποίο επέβαιναν τρεις αστυνομικοί του ΤΑΕ Μυλοτάμου που εκτελούσαν περιπολία στην ευρύτερη περιοχή. Ο οδηγός του Ι.Χ. αν και «χτύπησε» ελαφρά το αστυνομικό όχημα προτίμησε να εγκαταλείψει το σημείο και να συνεχίσει την πορεία του προς τα Ζωνιανά. Οι αστυνομικοί τον ακολουθήσουν εξ αποστάσεως και διαπίστωσαν ότι στάθμευσε λίγο πριν το Σπήλαιο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φαγοπότι, παρέας περίπου 30 ατόμων.
Οι περισσότεροι από τους «συνδαιτημόνες» καλοδέχτηκαν τους ένστολους που φτάνοντας στο σημείο σταμάτησαν το τζιπ τους και προσέγγισαν την παρέα.
Το αστυνομικό τζιπ αναγκάστηκε να αποχωρήσει, οι ένστολοι ενημέρωσαν τόσο τον διοικητή τους όσο και τον διοικητή του Α.Τ. Ανωγείων για το περιστατικό. Ισχυρή αστυνομική δύναμη που έφτασε στην περιοχή δεν κατάφερε να εντοπίσει κανέναν εκ των δραστών, αφού εν τω μεταξύ η ομάδα των Ζωνιανών που συνέτρωγε, είχε ήδη διαλύσει.
Το Α.Τ. Ανωγείων σχημάτισε δικογραφία εναντίον τριών ατόμων με την κατηγορία της απειλής και της εξύβρισης κατά αστυνομικών.



Της Πόπης Παπαδάκη ''Ρεθυμνιώτικα νέα ''
Περισσότερα...

Ηρωίνη σε πατελόνι βρήκαν υπάλληλοι της φυλακής Χανίων.

Συχνό φαινόμενο ,λένε όσοι γνωρίζουν το χώρο, η προσπάθεια εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στη δικαστική φυλακή των Χανίων. Αυτό συνέβη και χθες.
Είναι άλλωστε γνωστό ότι τα πάντα ελέγχονται πριν δοθεί οτιδήποτε στους κρατουμένους.

Μέσα σε φόδρα παντελονιού που είχε αφήσει μια γυναίκα για να παραδοθεί σε δικό της άνθρωπο ,κρατούμενο στη φυλακή,οι υπάλληλοι βρήκαν ποσότητα ηρωίνης .
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων πήγαν στο σωφρονιστικό κατάστημα και ανέλαβαν την υπόθεση.
Περισσότερα...

Παρουσίαση έκδοσης «ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» στο Ηράκλειο

Στην αίθουσα «ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, πραγματοιείται σήμερα Σάββατο , στις 19.30, η παρουσίαση του συλλεκτικού έργου «ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» που εξέδωσε πρόσφατα το Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι Μίμης Ανδρουλάκης, πολιτικός - συγγραφέας, Μεταξία Τσιποπούλου, Δρ. Αρχαιολογίας, διευθύντρια του Εθνικού Αρχείου Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού και ο κ. Θεοχάρης Δετοράκης, ομότιμος καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Ας μη τους ξεχνάμε...

Η παγκόσμια ημέρα προσφύγων καθιερώθηκε για πρώτη φορά με απόφαση της Γ.Σ. του ΟΗΕ στις 4 Δεκεμβρίου 2000 και πρωτογιορτάστηκε στις 20 Ιουνίου 2001 ,με αφορμή τα 50 χρόνια απο την υπογραφή της ''συνθήκης για το καθεστώς των προσφύγων''
Στα 42 εκατομμύρια έφθασε ο αριθμός των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω των πολέμων σε όλον τον κόσμο μέσα στο 2008, σημειώνοντας ελαφρά μείωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος παρ’ όλο που η συγκεκριμένη χρονιά ήταν ιδιαίτερα πλούσια σε συγκρούσεις.
Στην ετήσια έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR) τονίζεται πως οι ξεριζωμένοι μέσα στην ίδια τους τη χώρα έφθασαν τα 26 εκα
τ., ενώ οι πρόσφυγες σε άλλες πατρίδες, μεταξύ τους και όσοι έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο ανέρχονται στα 16 εκατ., ένας αριθμός μικρότερος κατά 700.000 αναλογικά με το 2007.
Εντούτοις, «οι νέοι υποχρεωτικοί εκτοπισμοί του 2009, που δεν περιλαμβάνονται στην ετήσια τούτη έκθεση, έχουν ισοσκελίσει αυτήν τη μείωση», υπογραμμίζεται στο ίδιο κείμενο.Η υπηρεσία του ΟΗΕ εκτιμά πως «τουλάχιστον 5,7 εκατ, πρόσφυγες ζουν στη λήθη», μη διαθέτοντας «καμία άμεση λύση εν όψει». Τον μεγαλύτερο αριθμό εκτοπισθέντων έχει η Κολομβία με 3 εκατ. ανθρώπους, ακολουθούμενη από το Ιράκ (2,6 εκατ.), το Νταρφούρ (2 εκατ.) και κατόπιν η ΛΔ του Κονγκό (1,5 εκατ.) και η Σομαλία (1,3 εκατ.).
Περισσότερα...

Οι ωφειλές θα εντοπίζονται τώρα και απο ιδιώτες ΄΄εφοριακούς''

Tην υποκατάσταση του έργου των εφοριών –με εξαίρεση την είσπραξη των οφειλών– θα αναλάβουν οι ιδιώτες σύμβουλοι των ΔΟΥ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.
Οι εν λόγω ελεγκτικές και νομικές εταιρίες με βάση άμεσα προωθούμενες ρυθμίσεις του Yπουργείου Οικονομικών θα επικαιροποιήσουν το παρωχημένο αρχείο των περίπου 600.000 οφειλετών του Δημοσίου.
Ακόμη θα αναλάβουν τον εντοπισμό της περιουσιακής κατάστασης ενός εκάστου των υποχρέων και την παρακολούθηση των διαδικασιών είσπραξης των οφειλών, ώστε να επεμβαίνουν όταν διαπιστώνουν καθυστερήσεις. Περισσότερα...

Ο καιρός σήμερα 20 / 6

Ε.Μ.Υ. Περισσότερα...

Ο Τύπος της Κρήτης σήμερα


Περισσότερα...

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Οδηγός λεωφορείου απειλείται με απόλυση γιατί έκανε γυμνές φωτογραφίες!

Μια γυναίκα, από το Βέλγιο, οδηγός λεωφορείου κινδυνεύει να χάσει την εργασία της επειδή αποκαλύφθηκε πως έχει κάνει γυμνές φωτογραφίες!

Η 24-χρονη γυναίκα που κέρδισε το τίτλο Miss Nude Belgium 2009 πέρασε την έξι εβδομάδων εκπαίδευση με επιτυχία με σκοπό να γίνει οδηγός λεωφορείου.

Όμως ο διευθυντής της εταιρείας διέταξε την δεσποινίδα, Audrey, να διαλέξει ποια καριέρα θα ακολουθήσει όταν είδε τις γυμνές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο.«Με κάλεσε ο διευθυντής προσωπικού και με ρώτησε ποια καριέρα θα διαλέξω την ερωτική η αυτή της οδηγού λεωφορείου,» είπε η νεαρή κοπέλα.
Σύμφωνα με την ίδια της ζητήθηκε να υπογράψει ένα έγγραφο όπου θα δεσμευτεί ότι δεν θα κάνει ξανά γυμνές φωτογραφίες. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε πως η μεταχείριση στην εν λόγω γυναίκα δεν έχει να κάνει με την ηθική της αλλά με την δεοντολογία για την ορθή λειτουργία της εταιρείας. Περισσότερα...

Τροχαίο με τραυματία νεαρό το απόγευμα στα Χανιά.

Τροχαίο ατύχημα με θύμα ένα νεαρό οδηγό μοτοσυκλέτας έγινε σήμερα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στην οδό Κισσάμου, στο ύψος της ΣΙΔΑΛ όταν λεωφορείο σταμάτησε για να παραχωρήσει προτεραιότητα σε ταξί που έβγαινε από στενό.

Ο οδηγός της μηχανής προσπερνούσε εκείνη την ώρα το λεωφορίο με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο ταξί.

Manthos
Περισσότερα...

Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην κατοχή 45χρονου στα Μεσκλά Χανίων


Μεγάλη επιτυχία του τμήματος δίωξης ναρκωτικών των Χανίων στην προσπάθεια πάταξης της προμήθειας ,κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Μετά απο συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών ,εντόπισαν σε ειδική κρύπτη του σπιτιού 45χρονου στην περιοχή των Μεσκλών ,60 γραμμάρια καθαρής ηρωίνης ,130 γραμμάρια χασίς καθώς και 2000 πλαστά ευρώ ,σε δεσμίδες των είκοσι.

Μαζί του συνελήφθησαν επ'αυτοφώρο άλλα δύο άτομα κατά την διαδικασία αγοραπωλησίας των ναρκωτικών.

Να σημειωθεί ότι ο 45χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές. Περισσότερα...

Διευκρινήσεις αστυνομικού διευθυντή Κρητης για την απαγωγή του επιχειρηματία στα Χανιά

Διευκρινήσεις για την υπόθεση απαγωγής του 62χρονου Ανδρέα Φαντριδάκη που συγκλονίζει την Κρήτη και ως γνωστών είχε αίσιο τέλος ,έδωσε πριν λίγη ώρα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος Νικόλαος Μπεσίρης. Όπως είπε ο κύριος Μπεσίρης, ο 62χρονος όπως κάθε πρωί συνηθίζει, έκανε τον πρωινό του περίπατο στην περιοχή κοντά στο σπίτι του.
Γύρω στις 8 το πρωί ένα άτομο που φορούσε κράνος και κουκούλα και επέβαινε σε μηχανή προσπέρασε τον 62χρονο και με την βοήθεια δυο ακόμα ατόμων που φορούσαν κουκούλα και επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, κατάφερε
να τον ακινητοποιήσει.Στην συνέχεια, αφού του έβαλαν μια κουκούλα του έδεσαν τα χέρια και τα πόδια και τον οδήγησαν σε εγκαταλελειμμένο χώρο στην περιοχή της Μαλάξας.
Εκεί τον άφησαν δεμένο λέγοντας του, σε σπαστά ελληνικά, πως αν συνεργασθεί μαζί τους δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
Ο 62χρονος ωστόσο κατάφερε να λυθεί, να ξεφύγει της προσ
οχής του φρουρού, να βγει από την αποθήκη και να κρυφτεί για περίπου 2 ώρες σε θάμνους που βρισκόταν σε πλαγιά κοντά στο χώρο που είχε μεταφερθεί.Λίγο μετά και ενώ οι απαγωγείς του τον είχαν χάσει, κατάφερε να διανύσει μια απόσταση 1000 μέτρων, να φθάσει σε κοντινό σπίτι και να ζητήσει βοήθεια από ηλικιωμένο ζευγάρι που διαμένει εκεί.
Το ζευγάρι ειδοποίησε την αστυνομία που έφθασε στο σημείο και παρέλαβε τον 62χρονο. Την εξαφάνιση του 62χρονου ανέφεραν τα δυο του παιδιά όταν είδαν πως καθυστερούσε να επιστρέψει στο σπίτι και δεν απαντούσε στο κινητό του τηλέφωνο.
Σε απόσταση 500 μέτρων από το σπίτι του βρήκαν το καπέλο του, ένα μπουκάλι νερό και κηλίδα αίματος.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο 62χρονος προσπάθησε να αντισταθεί καθώς φέρει μικρό τραύμα στο πάνω μέρος από το δεξί του μάτι. Φέρει ακόμα αμυχές στα πόδια που προήλθαν στην προσπάθεια του να διαφύγει και να κρυφτεί σε θάμνους. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το τμήμα ασφαλείας Χανίων.

Πληροφορίες απο ΑΠΕ
Περισσότερα...

Όποιος ενδιαφέρεται....


(κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Μη διανομή μερίσματος από τις Μινωικές γραμμές

Tη μη διανομή μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης 1ης Ιανουαρίου 2008 έως 31ης Δεκεμβρίου 2008 αποφάσισε η εταιρία Μινωικές Γραμμές στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση.
Επίσης, εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από οκτώ μέλη, με τετραετή θητεία. Το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε ως εξής: Πρόεδρος ΔΣ: κ. Emanuele Grimaldi, αντιπρόεδρος: κ. Κωνσταντίνος Μαμαλάκης, διευθύνων σύμβουλος: κ. Αντώνιος Μανιαδάκης, μέλος: κ. Gianluca Grimaldi, μέλος: κ. Diego Pacella, μέλος: κ. Paul Kyprianou, μέλος: κ. Μιχαήλ Χατζάκης, μέλος: .κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου. Περισσότερα...

Μεθυσμένος τουρίστας έπεσε απο μπαλκόνι ξενοδοχείου στα Μάλια

Τυχερός στάθηκε 20χρονος υπήκοος Βρετανίας ,όταν ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης ,έπεσε στο κενό απο το μπαλκόνι του ξενοδοχείου που διέμενε ,στα Μάλια Ηρακλείου.
Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα , όταν ο νεαρός προσπάθησε να περάσει απο το ένα μπαλκόνι στο άλλο και στην κατάσταση που ήταν παραπάτησε και βρέθηκε στο έδαφος.

Ο Βρετανός μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική, εκτός κινδύνου. Περισσότερα...

13χρονη παρασύρθηκε από όχημα επί 4 χιλιόμετρα αλλά είναι ζωντανή !

Μια νεαρή νορβηγέζα 13 χρόνων είχε τύχη βουνό αφού την πάτησε ένα αυτοκίνητο, στη συνέχεια ένα άλλο όχημα την παρέσυρε για σχεδόν 4 χιλιόμετρα αλλά η μικρή βγήκε από όλη την περιπέτεια ζωντανή.
Σύμφωνα με την νορβηγική αστυνομία η μικρή γύριζε με το ποδήλατό της από το σχολείο όταν την κτύπησε ένα φορτηγό στο Όσλο και στη συνέχεια ένα μεγάλο αυτοκίνητο που βρισκόταν πίσω από το φορτηγό την παρέσυρε σε μια
απόσταση 4 χιλιομέτρων.
Η μικρή βρέθηκε μια ώρα αργότερα κτυπημένη πολύ σοβαρά σε όλο το σώμα της αλλά ζωντανή.
"Η ζωή της δεν είναι σε κίνδυνο" διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ουλεβάαλ όπου μεταφέρθηκε.
"Τα τραύματα της είναι πολύ σοβαρά αλλά η κατάστασή της είναι στάσιμη", πρόσθεσε.
Περισσότερα...

Βασανιστήρια και δεκαετής φυλάκιση σε κλέφτες γλυκών !!

Έξι συλληφθέντες Ουζμπέκοι οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή μερικών κιλών γλυκών, δύο τηγανιών, τεσσάρων μπουκαλιών με κέτσαπ και ενός παλιού ψυγείου υπέστησαν βασανιστήρια και αντιμετωπίζουν δεκαετή ποινή φυλάκισης.
Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί μέσα στο 2008 για την κλοπή των εν λόγω αντικειμένων από μια σχολική κουζίνα και στη δίκη ισχυρίστηκαν πως βασανίστηκαν από την αστυνομία με σκοπό την απόσπαση ομολογιών.
«Ακόμα και σύμφωνα με τους νόμους του Ουζμπεκιστάν, στοιχεία τα οποία αποκτήθηκαν ύστερα από βασανιστήρια δεν γίνονται αποδεκτά από το δικαστήριο- ωστόσο η δίκη συνεχίστηκε» είπε η Βασίλα Ινογιάτοβα, επικεφαλής της οργάνωσης προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Εζγκουλίκ.


''Καθημερινή''
Περισσότερα...

Ληστεία σε σούπερ μάρκετ στα Χανιά

Ληστεία σημειώθηκε το πρωί σε σούπερ μάρκετ της Κρητικής αλυσίδας ''Αριάδνη'', στην οδό Παπαναστασίου στα Χανιά.
Ένας άνδρας και μία γυναίκα εισήλθαν στο κα
τάστημα και ο ένας απ'αυτούς με την μέθοδο της απασχόλησης στην ταμεία ,άρπαξαν τα χρήματα απο το συρτάρι ,χωρίς η υπάλληλος εκείνη τη στιγμή να αντιληφθεί το παραμικρό.
Λίγο αργότερα όταν είδε ότι έλειπαν τα λεφτά ήταν αργά.
Το νεαρό ζευγάρι των ληστών είχε επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο που τους περίμενε και εξαφανίστηκε.

Ωστόσο τα χαρακτηριστικά τους έχουν καταγρα
φεί απο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και αναζητούνται απο την αστυνομία. Περισσότερα...

Όλα του γάμου δύσκολα...

Περισσότερα...

Έτσι εξηγείται...

By atsarantos (κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Πιλότος βιντεοσκοπούσε αεροσυνοδούς.. στις τουαλέτες του αεροσκάφους

Η αεροπορική εταιρία της Ταϊβάν EVA Air απέλυσε έναν πιλότο όταν πιάστηκε επ΄αυτοφόρω να τραβάει βίντεο τις αεροσυνοδούς μέσα σε τουαλέτα του αεροσκάφους, ανακοίνωσε σήμερα η αεροπορική εταιρία.
"Το περιστατικό συνέβη και ο πιλότος απολύθηκε", δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορ
είο Ειδήσεων εκπρόσωπος Τύπου της εταιρίας χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Η εφημερίδα The Apple Daily έγραψε σήμερα ότι το περιστατικό σημειώθηκε την Δευτέρα σε πτήση από τις ΗΠΑ προς την Ταιβάν με ενδιάμεσο σταθμό την Ιαπωνία.
Ο 39χρονος πιλότος, το όνομα του οποίου είναι Κιμ, φέρεται ότι είχε κρύψει μία μικρή ψηφιακή κάμερα στην τουαλέτα της business-class και έπαιρνε βίντεο τις αεροσυνοδούς που έβγαζαν την στολή τους όταν έληγε η βάρδιά τους.
Η κάμερα βρέθηκε και η EVA Air ζήτησε από τον Κιμ να παραιτηθεί. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο στην Ταιβάν, η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής επισύρει τριετή ποινή κάθειρξης.
Περισσότερα...

Επεσε από τον 6ο όροφο και επέζησε με μικροτραύματα

Ένας αμερικανός που καθάριζε τα τζάμια ενός κτιρίου έπεσε από τον έκτο όροφό του και όχι μόνο επέζησε, αλλά τραυματίστηκε ελαφρά.
Ο 'Αλεξ Κλέι από το Γουινσκόνσιν δήλωσε στο BBC ότι αναγκάστηκε να κρατηθεί από το κάγκελο του μπαλκονιού καθώς οι συνάδελφοί του που εκείνοι την ώρα βρίσκονταν μαζί του δεν κατάφεραν να τον ανεβάζουν π
άνω όταν εκείνος γλίστρησε.
Κάποια στιγμή όμως κουράστηκε και αναγκάστηκε να αφήσει τα χέρια του και να πέσει στο κενό.
Όμως στάθηκε τυχερός γιατί η πτώση του αναχαιτίστηκε προτού βρεθεί στο πεζοδρόμιο.
Κι αυτό χάρη σε μία οροφή που κρεμόταν από τον πρώτο όροφο του κτιρίου,
όπου και έπεσε προτού προσγειωθεί στο πεζοδρόμιο.
Ο ηλικίας 21 ετών καθαριστής βρισκόταν στη συγκεκριμένη δουλειά τέσσερις μόνο μήνες πριν από το ατύχημα.


''Εξπρές'' Περισσότερα...

Και άλλη νάρκη εντοπίστηκε σε παραλία των Χανίων

Και δεύτερη πολεμική νάρκη ,σε διάστημα λίγων ημερών εντοπίστηκε σε παραλία των Χανίων . Αυτή τη φορά την νάρκη βρήκε ναυαγοσώστης σε παραλία στο Γεράνι του δήμου Πλατανιά .
Ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο όπου με την σειρά του ενημέρωσε την ειδική μονάδα αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών.
Να ελπίσουμε όχι μόνο να μην βρεθ
ούν άλλες νάρκες ,αλλά και να μεταβούν έγκαιρα οι πυροτεχνουργοί στην περιοχή για την απομάκρυνση της.
Υπάρχει βέβαια η γνωστή κόκκινη κορδέλα αλλά ....
Περισσότερα...

Ελεύθερος και σώος ο επιχειρηματίας που απήχθει στα Χανιά

Η είδηση ήταν γνωστή λίγο μετά το μεσημέρι,όμως δεν υπήρχαν σαφείς πληροφορίες και ο κίνδυνος να εκτεθούμε ορατός.
Τελικά ο 62χρονος επιχειρηματίας ,ο οποίος απήχθη απο άγνωστους απο την περιοχή Σταλός του δήμου Νέας Κυδωνίας ,κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες ,κατάφερε τελικά να απελευθερωθεί .
Τον κρατούσαν όπως αναφέρουν πληροφορίες δεμένο και κτυπημένο , σε περιοχή της Μα,λάξας.

Αυτή την στιγμή ο επιχειρηματίας βρίσκεται στο νοσοκομείο Χανίων όπου του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.
Άνδρες της αστυνομίας αναμένεται να πάρουν κατάθεση απο τον 62χρονο ,ώστε να διαφωτιστούν όλες οι πτυχές αυτή
ς της απαγωγής θρίλερ.
Περισσότερα...

Άκυρος συναγερμός για ύποπτο κρούσμα της νέας γρίπης στα Χανιά

Τα...αντανακλαστικά τους έδειξαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Χανίων . Ένας 72χρονος που επέστρεφε απο ταξίδι στην Ισπανία ,εμφάνισε υψηλό πυρετό και όταν αυτός πήγε στο νοσοκομείο ,σήμανε συναγερμός.
Όλα τα προβλεπόμενα που απαιτούνται σε τέτοιες περιπτώσεις τηρήθηκαν στο ακέραιο ,αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκαν να ληφθούν περαιτέρω έκτακτα μέτρα καθώς όπως αποδείχθηκε 0 72χρονος απλώς είχε πυρετό.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το επίπεδο ετοιμότητας του προσωπικού του νοσοκομείου παραμένει υψηλός. Περισσότερα...

Πέθανε ο γηραιότερος άνδρας του κόσμου

Ο Βρετανός Χένρι Όλιγχαμ έγινε σήμερα, στα 113 χρόνια του, ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο, μετά το θάνατο του Ιάπωνα Τομότζι Ταναμπέ, ο οποίος είχε την ίδια ηλικία, ανακοίνωσε ο οργανισμός Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.
Ο Όλιγχαμ γιόρτασε τα 113 χρόνια του στις 6 Ιουνίου. Είναι ο πιο ηλικιωμένος από τους δύο βετεράνους του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου που ζουν ακόμη στη Βρετανία. Ο άλλος ονομάζεται Χάρι Πατς και είναι 110 ετών.
(Στη φωτό: Μετά το θάνατο του Ιάπωνα Τομότζι Ταναμπέ, ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο είναι ο 113χρονος Βρετανός Χένρι Όλιγχαμ (φώτο AFP).
Ο υπεραιωνόβιος είναι εξάλλου ο τελευταίος επιζών από τους ιδρυτές της βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), η οποία δημιουργήθηκε το 1918. Ζει σε οίκο ευγηρίας βετεράνων στο Όβινγκντιν, κοντά στο Μπράιτον, στη νότια ακτή της Αγγλίας.
Ο Χένρι Όλιγχαμ γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1896 στο νότιο Λονδίνο. Η ζωή του απλώνεται σε τρεις αιώνες και γνώρισε έξι βρετανούς μονάρχες. Έχει πέντε εγγόνια, 12 δισέγγονα, 14 τρισέγγονα και ένα τετράκις εγγόνι.

ΑΠΕ Περισσότερα...

Στο ...σαλόνι σπιτιού ''καρφώθηκε'' Ι.Χ. αυτοκίνητο στα Χανιά. Ένας σοβαρά τραυματίας.

Έντρομη σηκώθηκε απο το κρεβάτι όπου κοιμόταν, ηλικιωμένη , όταν άκουσε έναν δυνατό θόρυβο σαν να επρόκειτο σεισμός .
Ήταν 4 τα ξημερώματα όταν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο ακολουθώντας ''τρελή''πορεία ,στην οδό Κισάμου στο κέντρο των Χανίων,κτύπησε σταθμευμένο όχημα ,έσπασε στύλο της ΔΕΗ και κατέληξε στον τοίχο ενός σπιτιού ,με τρομερή δύναμη, προκαλώντας του σημαντικές ρογμές.(φωτο αρχείου)
Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία άτομα ,όπου το ένα απο αυτά τραυματίστηκε σοβαρά .
Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων διασωληνωμένος και μετά τις σχετικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές
κακώσεις .
Προανάκριση ενεργεί το τμήμα τροχαίας Χανίων. Περισσότερα...

Πρόστιμο 1,9 εκατ. δολαρίων σε 32χρονη για παράνομο "κατέβασμα" μουσικής

Ομοσπονδιακό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων σε 32χρονη από τη Μινεσότα για παράνομο "κατέβασμα" μουσικής από το διαδίκτυο. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια υπόθεση πνευματικών δικαιωμάτων που καταλήγει στις αίθουσες δικαστηρίου στις ΗΠΑ.
Ο δικηγόρος της Jamie Thomas-Rasset's δήλωσε ότι η πελάτης του είναι σοκαρισμένη με το πρόστιμο, καθώς καλείται να πληρώσει $80.000 για κάθε ένα από τα 24 τραγούδια που κατέβασε.
Η Rasset θα καταθέσει έφεση.
Την ικανοποίησή της για την απόφαση εξέφρασε η Cara Duckworth, εκπρόσωπος της μουσικής βιομηχανίας στις ΗΠΑ.
"Εκτιμούμε την απόφαση του δικαστηρίου και χαιρόμαστε για το ότι
αντιμετώπισε το θέμα με την ίδια σοβαρότητα όπως και εμείς" δήλωσε.
Η Jamie Thomas-Rasset, η οπο
ία είναι παντρεμένη και έχει τέσσερα παιδιά, κατέβασε τραγούδια των No Doubt, Linkin Park, Gloria Estefan and Sheryl Crow. Περισσότερα...

Οι στρουμπουλοί ζουν περισσότερο, σύμφωνα με ιαπωνική έρευνα

Επιτέλους μια καλή είδηση για τους ευτραφείς: ιαπωνική μελέτη έδειξε ότι οι λεπτοί άνθρωποι ζουν έξι με επτά χρόνια λιγότερο από τους παχουλούς και λιγότερο ακόμη κι από τους παχύσαρκους.
Ομάδα ερευνητών του υπουργείου Υγείας υπό τον καθηγητή Ιτσίρο Τσούτζι του πανεπιστημίου του Τοχόκου παρακολουθούσε επί 12 χρόνια 50.000 εθελοντές ηλικίας 40 έως 79 ετών στη βόρεια νομαρχία Μιγιάγκι.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι τα άτομα που παρουσίαζαν ένα λογικό υπέρβαρο στην ηλικία των 40 ετών, ζούσαν έξι με επτά χρόνια περισσότερο από τα πολύ λεπτά άτομα, η διάρκεια της ζωής των οποίων ήταν μικρότερη κατά πέντε χρόνια και από τα παχύσαρκα άτομα.
"Ανακαλύψαμε ότι οι πολύ αδύνατοι άνθρωποι διατρέχουν έναν υψηλότερο κίνδυνο", δήλωσε ο Σινίτσι Κουριγιάμα, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Τοχόκου, ο οποίος μετείχε στην έρευνα αυτή.
"Περιμέναμε να βρούμε μια διαφορά όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής, αλλά όχι σε τέτοιες αναλογίες", δήλωσε.
Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους τα πολύ λεπτά άτομα έχουν συντομότερη διάρκεια ζωής είναι κυρίως η μεγαλύτερη ευπάθεια σε ασθένειες όπως η πνευμονία και η ευθραυστότητα των αιμοφόρων αγγείων τους, δήλωσε ο Κουριγιάμα.
Ωστόσο ο ερευνητής δεν συμβουλεύει τους ενδιαφερόμενους να τρώνε όσο επιθυμούν.
Περισσότερα...

Στο Λασίθι η εκδίκαδη της υπόθεσης του άτυχου Μ.Χορευτάκη.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του 21χρονου Χανιώτη φοιτητή Αρχαιολογίας Μανώλη Χορευτάκη, φα γίνει τελικά στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Λασιθίου στις 25 Σεπτεμβρίου, παρά τις αντιδράσεις της οικογένειας που επιθυμούσε η δίκη να γίνει στο Ηράκλειο.
Δράστης φέρεται ένας 30χρονος άνδρας από το Μυλοπόταμο, ο οποίος μαχαίρωσε τον άτυχο φοιτητή στην καρδιά ,ένα χρόνο πρίν(16/5) στο κέντρο του Ρεθύμνου.

Να θυμίσουμε ότι το θύμα είχε βγεί από νυχτερινό κέντρο στο οποίο διασκέδαζε μαζί με την παρέα του. Εκείνη την ώρα διασταυρώθηκε με
το δράστη και διαπληκτίστηκαν για άγνωστο λόγο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης κυνήγησε τον 21χρονο φοιτητή και τον πρόλαβε στο ενετικό λιμάνι όπου του κατάφερε χτύπημα με μαχαίρι στην καρδιά το οποίο ήταν μοιραίο.
Περισσότερα...

Κατασκευή φασματοραδιόμετρου στο ΜΑΙΧανίων.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα κατασκευάστηκε και εγκαταστάθηκε στα Χανιά, ένα φασματοραδιόμετρο, δηλαδή μία συσκευή που επιτρέπει μετρήσεις στο έδαφος για την ανάλυση δεδομένων. Το μηχάνημα αυτό δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) και της εταιρείας "Μηχανική Κρήτης" και παρουσιάστηκε χθες στο συνέδριο τηλεπισκόπησης το οποίο ολοκληρώνεται αύριο.
Οπως εξήγησε υπεύθυνος του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος στο ΜΑΙΧ, Ιωάννης Μανάκος, "σε οποιαδήποτε μελέτη θέλουμε να κάνουμε από το Διάστημα, για να μπορέσουμε να κανονικοποιήσουμε τα δεδομένα και να τα διορθώσουμε σε σχέση με το ατμοσφαιρικό στρώμα το οποίο μεσολαβεί, χρειαζόμαστε δεδομένα υπαίθρου. Γι' αυτό το λόγο χρειαζ
όμαστε κάποια μηχανήματα, τα φασματοραδιόμετρα, τα οποία μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε διάφορους στόχους στην επιφάνεια της γης . Αυτά τα μηχανήματα στήνονται σε κάποιο ύψος από την επιφάνεια της γης ώστε να μπορούν να πάρουν αντιπροσωπευτικό δείγμα είτε της βλάστησης που θέλουμε να μετρήσουμε, είτε του πετρώματος, είτε του νερού. Για να μπορέσουμε να το στήσουμε ψηλά, έχουμε κάποιες παραμέτρους που πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν".
Ο κ. Μανάκος πρόσθεσε ότι "σε συνεργασία με την Μηχανική Κρήτης, πριν από 3 μήνες ξεκινήσαμε από το μηδέν και στήσαμε αυτό το μηχάνημα. Αυτός ο εξοπλισμός ζυγίζει περίπου 1,5 τόνο, έχει δικά του στηρίγματα τα οποία τον φέρνουν σε επίπεδη θέση σε σχέση με το υπόβαθρο και στην συνέχεια έχει την δυνατότητα ο χειριστής να ανεβάσει ένα ιστίο ψηλά, στα 9 μέτρα, από το οποίο κρέμεται το φασματοραδιόμετρο και μπορεί να το χειριστεί από το έδαφος".
Μάλιστα, το φασματοραδιόμετρο συνδέεται με υπολογιστή ενώ έχει τη δυνατότητα μετρήσεων σε ύψος περίπου 9 μέτρων και σε απόσταση 4,5 μέτρων.

΄΄Χανιώτικα Νέα''

Περισσότερα...

Τρεις χιλιάδες κλήσεις σε ένα τρίμηνο στο Ρέθυμνο.

Με ροζ χαρτάκια γεμίζουν καθημερινά τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων που σταθμεύουν παράνομα στους δρόμους της πόλης. Η κακή συνήθεια των οδηγών του Ρεθύμνου, αν και μάλλον έχει περιοριστεί, ωστόσο είναι ακόμη σε υψηλά επίπεδα.
Συνολικά 700 κλήσεις για
παραβάσεις του ΚΟΚ, έκοψε η δημοτική αστυνομία τον Μάιο, και 500 από την 1η Ιουνίου μέχρι και χθες.
Οι κλήσεις αφορούν παραβίαση του δακτυλίου - όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όπως παλαιότερα όμως – και παράνομη στάθμευση.
Το λιμεναρχείο από την πλ
ευρά του βεβαίωσε 1722 κλήσεις από την 1η Απριλίου μέχρι και χθες. Παράνομη στάθμευση, έλλειψη κράνους, οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ, αφορούν οι κλήσεις που έχουν δοθεί σε οδηγούς και αξίζει να σημειώσουμε πως στην περιοχή ευθύνης του λιμεναρχείου, μόνο τον Μάιο κόπηκαν 1098 κλήσεις, προφανώς γιατί με την ολοκλήρωση της ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο ξεκίνησαν πιο εντατικοί έλεγχοι.
Φαίνεται πάντως ότι με τη σκληρή στάση των λιμενικών τον προηγούμενο μήνα, συνετίστηκαν οι οδηγοί που παρανομούσαν, κυρίως στην οδό Ελ. Βενιζέλου γιατί τον Ιούνιο μέχρι και χθες οι κλήσεις ήταν μόλις 198.
Διακόσια ευρώ είναι το πρόστιμο για παραβίαση του δακτυλίου, για αυτοκίνητα και μηχανάκια, 80 για την παράνομη στάθμευση-για τα μηχανάκια το ποσό κατεβαίνει στα 40- και 20 για την ελεγχόμενη.

Χ.Β. ''goodnet.gr'' Περισσότερα...

Ουφ ! Το πάρκαρα ! Αλλά πως θα βγώ ;

Περισσότερα...

2000 παιδίατροι απο σήμερα στα Χανιά για το πανελλήνιο τριήμερο συνέδριο

Αρχίζουν απόψε στις 7.30μμ στο ξενοδοχείο Minoa Palace στον Πλατανιά Χανίων οι εργασίες του τριήμερου 47 ου παιδιατρικού συνεδρίου ,με την συμμετοχή περίπου 2000 παιδιάτρων απο όλη την Ελλάδα.
Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας και θα περιλαμβάνει διεταιρικά στρογγυλά τραπέζια, παρουσίαση ενδιαφερόντων περιστατικών με τη συμμετοχή του ακροατηρίου, συνεδρίες, ενότητες με θέμα «Ρωτήστε τον Ειδικό», κλινικά φροντιστήρια και ενδιαφέρουσες ομιλίες με πρακτικά παιδιατρικά θέματα, από επιφανείς Έλληνες και ξένους εισηγητές.
Οι επιστημονικές εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι σε αίθουσα του ξενοδοχείου ,ενώ η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 7.30μμ στο θέατρο της ανατολικής τάφρου με ομιλίες και μουσικές εκδηλώσεις.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 21 Ιουνίου ,στις 2μμ με την απονομή βραβείων. Περισσότερα...