Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Τρεις χιλιάδες κλήσεις σε ένα τρίμηνο στο Ρέθυμνο.

Με ροζ χαρτάκια γεμίζουν καθημερινά τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων που σταθμεύουν παράνομα στους δρόμους της πόλης. Η κακή συνήθεια των οδηγών του Ρεθύμνου, αν και μάλλον έχει περιοριστεί, ωστόσο είναι ακόμη σε υψηλά επίπεδα.
Συνολικά 700 κλήσεις για
παραβάσεις του ΚΟΚ, έκοψε η δημοτική αστυνομία τον Μάιο, και 500 από την 1η Ιουνίου μέχρι και χθες.
Οι κλήσεις αφορούν παραβίαση του δακτυλίου - όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όπως παλαιότερα όμως – και παράνομη στάθμευση.
Το λιμεναρχείο από την πλ
ευρά του βεβαίωσε 1722 κλήσεις από την 1η Απριλίου μέχρι και χθες. Παράνομη στάθμευση, έλλειψη κράνους, οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ, αφορούν οι κλήσεις που έχουν δοθεί σε οδηγούς και αξίζει να σημειώσουμε πως στην περιοχή ευθύνης του λιμεναρχείου, μόνο τον Μάιο κόπηκαν 1098 κλήσεις, προφανώς γιατί με την ολοκλήρωση της ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο ξεκίνησαν πιο εντατικοί έλεγχοι.
Φαίνεται πάντως ότι με τη σκληρή στάση των λιμενικών τον προηγούμενο μήνα, συνετίστηκαν οι οδηγοί που παρανομούσαν, κυρίως στην οδό Ελ. Βενιζέλου γιατί τον Ιούνιο μέχρι και χθες οι κλήσεις ήταν μόλις 198.
Διακόσια ευρώ είναι το πρόστιμο για παραβίαση του δακτυλίου, για αυτοκίνητα και μηχανάκια, 80 για την παράνομη στάθμευση-για τα μηχανάκια το ποσό κατεβαίνει στα 40- και 20 για την ελεγχόμενη.

Χ.Β. ''goodnet.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου