Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Διευκρινήσεις αστυνομικού διευθυντή Κρητης για την απαγωγή του επιχειρηματία στα Χανιά

Διευκρινήσεις για την υπόθεση απαγωγής του 62χρονου Ανδρέα Φαντριδάκη που συγκλονίζει την Κρήτη και ως γνωστών είχε αίσιο τέλος ,έδωσε πριν λίγη ώρα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος Νικόλαος Μπεσίρης. Όπως είπε ο κύριος Μπεσίρης, ο 62χρονος όπως κάθε πρωί συνηθίζει, έκανε τον πρωινό του περίπατο στην περιοχή κοντά στο σπίτι του.
Γύρω στις 8 το πρωί ένα άτομο που φορούσε κράνος και κουκούλα και επέβαινε σε μηχανή προσπέρασε τον 62χρονο και με την βοήθεια δυο ακόμα ατόμων που φορούσαν κουκούλα και επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, κατάφερε
να τον ακινητοποιήσει.Στην συνέχεια, αφού του έβαλαν μια κουκούλα του έδεσαν τα χέρια και τα πόδια και τον οδήγησαν σε εγκαταλελειμμένο χώρο στην περιοχή της Μαλάξας.
Εκεί τον άφησαν δεμένο λέγοντας του, σε σπαστά ελληνικά, πως αν συνεργασθεί μαζί τους δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
Ο 62χρονος ωστόσο κατάφερε να λυθεί, να ξεφύγει της προσ
οχής του φρουρού, να βγει από την αποθήκη και να κρυφτεί για περίπου 2 ώρες σε θάμνους που βρισκόταν σε πλαγιά κοντά στο χώρο που είχε μεταφερθεί.Λίγο μετά και ενώ οι απαγωγείς του τον είχαν χάσει, κατάφερε να διανύσει μια απόσταση 1000 μέτρων, να φθάσει σε κοντινό σπίτι και να ζητήσει βοήθεια από ηλικιωμένο ζευγάρι που διαμένει εκεί.
Το ζευγάρι ειδοποίησε την αστυνομία που έφθασε στο σημείο και παρέλαβε τον 62χρονο. Την εξαφάνιση του 62χρονου ανέφεραν τα δυο του παιδιά όταν είδαν πως καθυστερούσε να επιστρέψει στο σπίτι και δεν απαντούσε στο κινητό του τηλέφωνο.
Σε απόσταση 500 μέτρων από το σπίτι του βρήκαν το καπέλο του, ένα μπουκάλι νερό και κηλίδα αίματος.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο 62χρονος προσπάθησε να αντισταθεί καθώς φέρει μικρό τραύμα στο πάνω μέρος από το δεξί του μάτι. Φέρει ακόμα αμυχές στα πόδια που προήλθαν στην προσπάθεια του να διαφύγει και να κρυφτεί σε θάμνους. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το τμήμα ασφαλείας Χανίων.

Πληροφορίες απο ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου