Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Εκρηκτικά όπλα και κροτίδες ,στο Λασίθι.



Ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας, ικανή να κατεδαφίσει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, πυροκροτητές, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, βρήκαν και κατέσχεσαν οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, το πρωί του Σαββάτου 21 Μαρτίου, σε έρευνες που πραγματοποίησαν σε κατ' οίκον έρευνες σε δημοτικά διαμερίσματα της ευρύτερης περιοχής του δήμου Αγίου Νικολάου, αλλά και σε παραθαλάσσιο οικισμό.
Όπως έκανε γνωστό ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμ. Παναγιωτάκης, στο πλαίσιο καλά οργανωμένης, σχεδιασμένης και συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί της ΕΙΔΑΣΥΔΕ Λασιθίου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, του ΑΤ και του Επιτελείου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, ενήργησαν το Σάββατο 21 Μαρτίου, από τις 07:00 έως 13:00, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατ' οικον έρευνες σε οικίες και αποθήκες, ιδιοκτησίας τριών ημεδαπών ηλικίας 42, 21 και 36 ετών, στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-Ένα εύχρηστο πιστόλι με γεμιστήρα κενό φυσιγγίων, διαμετρήματος 7,62 mm.
-Ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο, διαμετρήματος 9mm.
-Τετρακόσια δέκα εννέα (419) πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
-Δεκαοκτώ (18) αβολίδωτα φυσίγγια των 9mm.
-Δύο πλήρη φυσίγγια πολεμικού όπλου.
-Εβδομήντα πέντε (75) πυροκροτητές.
-Έξι κιλά και τριάντα γραμμάρια (6.030) ζελατοδυναμίτιδα.
-Τρεις χιλιάδες ογδόντα τέσσερις (3.984) κροτίδες ιταλικής προέλευσης.
Όλα τα προαναφερόμενα αντικείμενα, είδη οπλισμού και εκρηκτικές ύλες κατασχέθηκαν, ενώ όπως ενημέρωσε ο κ. Παναγιωτάκης, ερευνάται ο τρόπος απόκτησής τους και ο σκοπός της κατοχής τους. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Παναγιωτάκης, τόνισε ότι οι τρεις συλληφθέντες, αγρότες στο επάγγελμα, δεν είχαν κατά το παρελθόν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές, ενώ κατά τη διάρκεια της προανάκρισης δεν έγινε γνωστό πώς προμηθεύτηκαν δυναμίτιδα και όπλα.
Ο ίδιος εκτίμησε σε ό,τι αφορά τη δυναμίτιδα, ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για παράνομη αλιεία!
Τής Άννας Καραγιαννάκη. ''Τόλμη''

Περισσότερα...

Ηράκλειο: Εργατικό ατύχημα μ’ εργολάβο που έπεσε από τα έξι μέτρα

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ένας 40χρονος εργολάβος, ο οποίος την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας έπεσε από ύψος έξι μέτρων, ενώ εκτελούσε εργασίες σε μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Θεοτοκοπούλου.
Το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε προχθές λίγο πριν το μεσημέρι όταν υποχώρησε τμήμα του μπαλκονιού και ο εργολάβος βρέθηκε στο κενό. Η κατάσταση του ήταν σοβαρή- γεγονός που έκρινε επιβεβλημένη της μεταφορά του στη ΜΕΘ, αφού προηγουμένως αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά τα τραύματα που έφερε.
Σύμφωνα πάντως με τη διοίκηση του νοσοκομείου, δε διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του. ''goodnet.gr''
Περισσότερα...

Ειρηνικά τερματίστηκε στα Χανιά ,η διαδήλωση κατά του ΝΑΤΟ ,




Ειρηνικά , αλλά και με μαχητικό παλμό, τερματίστηκε αργά σήμερα το απόγευμα ,η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας ,στη Νατο'ι'κή Βάση της Σούδας.
Πολυπληθής ήταν η παρουσία εκπρόσωπων οργανώσεων, φορέων και συλλόγων της Κρήτης,οι οποίοι και διαδήλωσαν υπέρ της απομάκρυνσης ΄΄της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ''. Περισσότερα...

''Ελευθερώστε τα πεζοδρόμια''. Εκδήλωση στα Χανιά


Με σύνθημα ''θέλουμε ελεύθερα πεζοδρόμια'', τα μέλη της πρωτοβουλίας για τούς πεζούς,μαζί με κατοίκους της πόλης των Χανίων,συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν,το μεσημέρι στην πλατεία Δικαστηρίων.
Οπως επισήμαναν ''γύρω απο την πλατεία οι διαβάσεις ειναι ανύπαρκτες καθώς και οι διαγραμμίσεις στίς όποιες διαβάσεις πεζών.Τα μεγάλα για τα δεδομένα της πόλης πεζοδρόμια , είναι κατειλημένα απο τραπεζοκαθίσματα ζαρτινιέρες,ψυγεία, καφάσια με λαχανικά κ.α. ,επιχειρήσεων,που δραστηριοποιούνται στην πλατεία. Ο ελάχιστος χώρος πεζοδρομίων που απομένει χρησιμοποιείται για στάθμευση αυτοκινήτων, οπως συμβαίνει σε πολλά πεζοδρόμια της πόλης μας.'' Περισσότερα...

Οι διαδηλωτές Τώρα,εξω απο τη Βάση της Σούδας.

Εξω απο την πύλη της Νατο'ι'κής Βάσης της Σούδας στο Μαράθι,βρίσκονται αυτή την ώρα, οι διαδηλωτές ,που ειχαν συγκεντρωθεί το μεσημέρι στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς Χανίων.
Πέντε λεωφορεία αποβίβασαν τούς διαδηλωτές,ενω αλλοι μετέβησαν εκεί με τα αυτοκίνητά τους. Μπροστά απο την πύλη ,εχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Περισσότερα...

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο ΤΩΡΑ στα Χανιά.



Αντιπολεμικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην πλατεία της Δημοτικής Αγορας τών Χανίων . Σ΄αυτό συμμετέχουν φορείς , σύλλογοι και οργανώσεις του Νομού, οπως το Εργατικό κέντρο,η επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων και Ρεθύμνου ,η Κομουνιστική οργάνωση Ελλάδας,η ΕΛΜΕ Χανίων,το στέκι μεταναστών,η ΄΄συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο΄΄ κ.α.
Οπως τονίστηκε στο συλλαλητήριο (φωτό και ερασ.βίντεο):΄΄ο αγώνας να είναι διαρκής και να μη πληρώσουμε την οικονομική κρίση. Το αντιπολεμικό ,αντιμπεριαλιστικό κίνημα ,πρέπει να δυναμώσει,για το καλό το καλό των παιδιών μας, για το καλό ολων μας''.
Ακολούθως οι παρευρισκόμενοι αναμένετο να πραγματοποίησουν πορεία στούς δρόμους της πόλης,,με τελικό προορισμό την διαδήλωσ η εξω απο την Νατο'ι'κή Βάση της Σούδας, στο Μαράθι. Περισσότερα...

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΜΑ

Περισσότερα...

Παγκρήτια πορεία χθές στο Ρέθυμνο ,ενάντια στη βία.


Την αντίθεσή τους στα φαινόμενα βίας και ακραίων επιθετικών συμπεριφορών εξέφρασαν χθες οι φοιτητές και πολίτες του Ρεθύμνου, του Ηρακλείου και των Χανίων, στην παγκρήτια πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού του 20χρονου φοιτητή του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών, Γιώργου Μωραΐτη. Το θύμα αλλά και οι συμφοιτητές του, έχουν από την πρώτη στιγμή καταγγείλει για την επίθεση ως δράστες, μέλη του εθνικιστικού χώρου που υπάρχει στο Ρέθυμνο υπό την ονομασία Οργάνωση Εθνικιστών Ρεθύμνου. ''goodnet.gr''
Περισσότερα...

Ξεκίνησε η νέα τουριστική περίοδος στά Χανιά.


Ενδιαφέρον και ελπιδοφόρο για τον τουρισμό μας,το ρεπορτάζ του Ναπ. Σαραντίδη ,σήμερα στον ''Νέο Κήρυκα'' .Μεταξύ αλλων αναφέρει:

''Με την είσοδο του Απρίλη ήρθαν στα Χανιά και τα πρώτα "χελιδόνια" από την Δανία φέρνοντας χαμόγελα, καθώς η χθεσινή πρώτη πτήση τσάρτερ στο αεροδρόμιο Χανίων "Γιάννης Δασκαλογιάννης" ήταν πλήρης από επιβάτες. Παράλληλα χθες οι Υπουργοί Μεταφορών και Τουρισμού ανακοίνωσαν την εφαρμογή του μέτρου κατάργησης των τελών χρήσης από τα αεροπλάνα σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και για τις πτήσεις εσωτερικού. Το μέτρο αυτό αναμένεται να συντελέσει πολύ στην μείωση των ναύλων και στο να κάνει πιο ελκυστικούς τους προορισμούς στις τουριστικές περιοχές.

Αναλυτικότερα, χθες λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Χανίων η πρώτη - για την φετινή περίοδο - πτήση τσάρτερ της εταιρείας "Jettime" μεταφέροντας στα Χανιά 148 επισκέπτες από την Δανία.

Ο αναπληρωτής αερολιμενάρχης Χανίων Κωνσταντίνος Τσιόρος δήλωσε στον "ν.Κ.": « Ελπίζουμε πως η φετινή χρονιά θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με την περσινή και ο αερολιμένας Χανίων είναι σε ετοιμότητα για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου». Στο αεροδρόμιο ήταν και η αντιπρόσωπος της εταιρείας "Goldair Handling" Διονυσία Ακοβιτιώτη η οποία εξέφρασε την αισιοδοξία της για την τουριστική περίοδο καθώς όπως είπε « στα Χανιά αντιπροσωπεύουμε τις εταιρείες "Skandinavian", "Jettime", "Lithouanian", "Esthonian" airlines και τα πλάνα των εταιρειών για την φετινή σαιζόν είναι στα ίδια επίπεδα με τα περσινά. Βεβαίως δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη στο 100%, αλλά το ότι αφίκνεινται τα πρώτα τσάρτερς με πληρότητα είναι ευχάριστο και μας προδιαθέτει θετικά για την σαιζόν που θα ακολουθήσει».

Η συγκρατημένη αισιοδοξία έχει αντικαταστήσει τον προβληματισμό και στους ενασχολούμενους με τον τουρισμό καθώς φαίνεται πως ο Νομός Χανίων παραμένει σταθερός τόπος διακοπών τουλάχιστον για τους Σκανδιναβούς που ταξιδεύουν με πτήσεις τσάρτερ. « Οι πτήσεις τσάρτερ φέτος για τα Χανιά μάλλον θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα, ίσως κάτι περισσότερο» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Δυτ.Κρήτης Σταύρος Πατεράκης, διευκρινίζοντας πως «ασχέτως με το εάν χάσαμε ένα ή δύο αεροπλάνα, αυτοί οι πελάτες δεν χάθηκαν, αλλά πήγαν σε άλλα γραφεία της Δανίας και όπως φαίνεται οι Σκανδιναβοί θα κρατηθούν ψηλά στην Χανιώτικη αγορά».

Περισσότερα...

Ανοίγει και πάλι τις πύλες του ,το Ενυδρείο Κρήτης ,στίς Γούβες.


Ανοίγει ξανά σήμερα τις πύλες του, για μικρούς και μεγάλους, ο Θαλασσόκοσμος, στις Γούβες στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών . Με 25 καινούργια ενυδρεία, περίπου 2.500 μεσογειακούς και τροπικούς οργανισμούς, περισσότερους βιότοπους και 1.700.000 κυβικά θαλασσινού νερού, συγκαταλέγεται επάξια ανάμεσα στα μεγάλα ενυδρεία της Ευρώπης. Την -εδώ και τρία και πλέον χρόνια γνωστή- ποικιλία των ειδών που φιλοξενεί το Ενυδρείο Κρήτης, από τους μεγάλους θηρευτές καρχαρίες ως τους μικροσκοπικούς ιππόκαμπους και από τη φαντασμαγορία των μεδουσών ως την ποικιλία της θαλάσσιας ζωής, συμπληρώνουν τα 25 νέα ενυδρεία που τοποθετήθηκαν διάσπαρτα μέσα στο υπάρχον Ενυδρείο. Στις καινούργιες δεξαμενές παρουσιάζονται νέα είδη και μεσογειακοί βιότοποι, ενώ δίνεται έμφαση σε ιδιαίτερα θέματα του θαλάσσιου περιβάλλοντος, καθώς και στις αθέατες πλευρές των κύκλων ζωής διαφόρων ειδών. ΄΄ΕΡΑ δίκτυο΄΄
Περισσότερα...

Ο Τυπος της Κρητης σημερα.

Περισσότερα...

Ο Καιρος σήμερα.


Στα Χανιά σήμερα Σάββατο:
Καιρός άιθριος με αραιές νεφώσεις που αργότερα θα πυκνώσουν, σε ολο το νομο. Οι άνεμοι, θα πνέουν βορειοανατολικοί, μέτριοι . Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 11-16C.

Σε όλη τη χώρα:





''ΕΜΥ''

Στήν υπόλοιπη Κρήτη:
Θερμόκρ. Διεύθυνση Εντ.Ανέμ.

ΡΈΘΥΜΝΟ
04/04/09 12:00 UTC 14oC 355o 10Kt
Ηράκλειο
04/04/09 18:00 UTC 14oC 360o 5K
Αγ.Νικόλαος
04/04/09 18:00 UTC 14oC 345o 8Kt
Περισσότερα...

Ριφιφί σε ΕΛΤΑ νότια του Ηρακλείου.


Ριφιφί στα ΕΛΤΑ των Αγίων Δέκα στο Δήμο Γόρτυνας, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, με τη λεία των άγνωστων δραστών να ανέρχεται στα 1.670 ευρώ.

Οι άγνωστοι δράστες, που υπολογίζονται από τρεις μέχρι τέσσερις, εισήλθαν στο κτήριο από την πίσω πλευρά του, όπου υπάρχει ένα ακατοίκητο σπίτι, ανοίγοντας μια τρύπα στον τοίχο. Παράλληλα, φρόντισαν να απενεργοποιήσουν το συναγερμό με ειδικό αφρό.

Οι δράστες μετακίνησαν το βαρύ χρηματοκιβώτιο σε διπλανό, πιο αθέατο γραφείο, όπου με τη χρήση οξυγόνου το «έκοψαν» και αφαίρεσαν το περιεχόμενο.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. (φωτό αρχείου) ''ΑΠΕ-ΜΠΕ''

Περισσότερα...

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Πρώτη επίσκεψη στο νοσοκομείο Χανίων, του νέου διοικητή


Την πρώτη του γνωριμία ,με τα στελέχη του Νοσοκομείου Χανίων, πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο νέος διοικητής του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Δανδουλάκης. Ο νέος διοικητής φάνηκε πρόθυμος να συνεργαστεί, για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων, που συσσωρεύτηκαν στο διάστημα των τελευταίων μηνών, κατά το οποίο το Νοσοκομείο παρέμενε ακέφαλο. Σε δηλώσεις του ο κ.Δανδουλάκης τόνισε 0τι'' με αίσθημα ευθύνης αποδέχτηκα την πρόταση από τον κ. υπουργό και τον εκτιμώ και τον ευχαριστώ για την τιμή, που έκανε στο πρόσωπο μου και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, αναθέτοντάς μου τη θέση αυτή» Και πρόσθεσε ''Είμαι σίγουρος ότι με την καλή συνεργασία όλου του προσωπικού του νοσοκομείου, με την εμπειρία μου, αλλά και την αισιοδοξία, ότι όλα θα πάνε καλά». Περισσότερα...

Απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας στην Κρήτη

Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που κατέθεσε το Υπουργείο Απασχόλησης για την ανεργία στη Κρήτη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Σκουλάκη.

Όπως προκύπτει από τα κατατεθέντα στοιχεία, οι συνέπειες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ σε συνδυασμό με την διεθνή οικονομική κρίση, έχουν αρχίσει και γίνονται πλέον ορατές και στην οικονομία της Κρήτης, πλήττοντας βασικούς κλάδους αυτής, σημειώνει ο κ. Σκουλάκης.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία:
1. Το ποσοστό ανεργίας στην περιφέρεια Κρήτης ανήλθε το Νοέμβριο του 2008 (μήνα όπου άρχισε να γίνεται περισσότερο αισθητή η οικονομική κρίση) σε 8,6% από 5,8% που ήταν τον Νοέμβριο του 2007 (μεταβολή της τάξης του +48,3%).

2. Ο Ν. Χανίων είναι αυτός που έχει πληγεί πρώτος από την έλευση της οικονομικής κρίσης και την απουσία κυβερνητικών μέτρων στήριξης της τοπικής οικονομίας, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αφού ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο Ν. Χανίων τον Οκτώβριο του 2008 αυξήθηκε κατά +12,9% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2007, από 6.029 σε 6.806. Ακολουθούν οι Νομοί Ρεθύμνου (+8,2%), Ηρακλείου (+1,5%) ενώ λιγότερο αισθητές φαίνεται να είναι οι επιπτώσεις για το Ν. Λασιθίου (+0,8%) .

3. Η εγγεγραμμένη ανεργία εμφανίζεται πολλαπλώς αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Οι άνεργοι σε επίπεδο Κρήτης αυξήθηκαν τον Οκτώβριο του 2008 κατά 24,8% σε σχέση με το 2006 και 46,4% σε σχέση με το 2005. Οι νομοί που εμφανίζουν να έχουν τις περισσότερες απώλειες θέσεων εργασίας τον Οκτώβριο του 2008 σε σύγκριση με το 2005 είναι: ο Ν. Λασιθίου (+124,1%), ο Ν. Ρεθύμνου (+89,8%), ο Ν. Χανίων (53,2%) και τέλος ο Ν. Ηρακλείου (25,4%). ''Goodnet.gr''

Περισσότερα...

Αυξημένοι ελεγχοι Νομαρχίας στην Πασχαλινή Αγορά των Χανίων



Εντατικούς ελέγχους στην Αγορά των Χανίων,λόγω των εορτών του Πάσχα,ξεκινά τη Δευτέρα 6 Απριλίου ,κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του Νομού.
Οι έλεγχοι θα ειναι καθημερινοί ,προκειμένου να αποφεύγονται προβλήματα και να διασφαλίζεται η ποιότητα των προϊόντων με στόχο την προστασία του καταναλωτικού κοινού. Περισσότερα...

Δενδροφύτευση από μαθητές φροντιστηρίων στο Ρέθυμνο.


Τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες, θα κάνουν πράξη μαθητές των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών του νομού Ρεθύμνου,αυριο Σάββατο στις 10 το πρω'ι'.
Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ρεθύμνου και υποστηρίζεται από το δήμο του νομού.
Τα δέντρα θα φυτέψουν ,τα παιδιά,στην πλατεία του 7ου δημοτικού σχολείου,στην οδο Αποστολάκη(φωτό αρχείου) Περισσότερα...

Ατυχήματα...!!

Περισσότερα...

Συναγερμός και στα Χανιά για το «κουνούπι-τίγρης»


Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Τσικαλαριών, η εμφάνιση ενός «κουνουπιού - Τίγρης», ενός από τα πλέον επικίνδυνα έντομα, το τσίμπημα του οποίου μπορεί να προκαλέσει βαριές μολυσματικές ασθένειες, με πιο επικίνδυνη το «Δάγκειο Πυρετό». Το «κουνούπι - Τίγρης» εντόπισε στο σπίτι του κάτοικος της περιοχής, ο οποίος μας απέστειλε και την σχετική φωτογραφία, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις 13 Μαρτίου, ενημέρωσε όλες τις κρατικές υγειονομικές υπηρεσίες για τη λήψη μέτρων καταπολέμισης του «τίγρη», καθώς ήδη υπάρχουν αναφορές για εμφάνιση του επικίνδυνου κουνουπιού και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Πηγή: ''Nέος Κήρυκας''

Περισσότερα...

Νέο δολοφονικό χτύπημα Ένοπλη επίθεση εναντίον αστυνομικών στην Κυψέλη με δύο τραυματίες


Δύο αστυνομικοί που ερευνούσαν καταγγελία για κλοπή αυτοκινήτου τραυματίστηκαν από ένοπλη επίθεση αγνώστων στην Κυψέλη, κοντά στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Οι δύο αστυνομικοί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.(στη φωτο Αστυνομικοί ψάχνουν για ευρήματα στο σημείο της επίθεσης).Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας και ολονύκτιο ανθρωποκυνηγητό. ''in.gr''
Περισσότερα...

ΣΗΤΕΙΑ: Ελλείψεις δασκάλων σε σχολεία.

ΠΑΡΟΤΙ βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τις διακοπές του Πάσχα, αρκετά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάποια από τα σχολεία στην περιοχή της Σητείας. Πριν από λίγο χρονικό διάστημα λόγω άδειας κύησης 3 εκπαιδευτικών και μη κάλυψης των κενών που δημιουργήθηκαν σταμάτησε να λειτουργεί το Ολοήμερο Τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Σκοπής, ανεστάλη η λειτουργία του Ειδικού Τμήματος στο 3ο Νηπιαγωγείο Σητείας, δημιουργήθηκε πρόβλημα και στη λειτουργία του 3ου Δημοτικού Σχολείου. Εφημερίδα'' Ανατολή'' Περισσότερα...

Ο Καιρος σήμερα.


Παρασκευή 3 Απριλίου.
Καιρός άιθριος με ηλιοφάνεια σε ολο το νομο. Οι άνεμοι, θα πνέουν νοτιοανατολικοί, ασθενείς . Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 12-20C.





Σαββατο 4 Απριλίου
Καιρός άιθριος με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις ,σε όλο το Νομό. Οι άνεμοι, θα πνέουν βορειοί, μέτριοι . Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 9-15C.

Περισσότερα...

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Παναθηνα'ι'κός και Ολυμπιακός στο final four τού μπάσκετ.

Μεγάλη βραδιά απόψε ,γιά το ελληνικό μπάσκετ. Παναθηνα'ι'κός και Ολυμπιακός προκρίθηκαν στίς τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
Η ομάδα του Τριφυλιού εκανε κάτι το ασύληπτο.Κέρδισε την φοβερή Σιένα για δεύτερη φορά,αυτή τη φορά με 91-84 ,μέσα στην Ιταλία και να σκεφθεί κανείς οτι ήταν αήττητη σε 53 συνεχόμενα παιχνίδια.
Ο Ολυμπιακός κέρδισε και αυτός , την πολύ επικίνδυνη στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης με 78-75.
Ετσι στα τελικά , πού θα γίνουν στο Βερολίνο, οι δύο Ελληνικές ομάδες θα συγκρουστούν μεταξύ τους,στόν ημιτελικό την Πρωτομαγιά, οπου ο νικητής πηγαίνει στόν μεγάλο τελικό. Περισσότερα...

Ατύχημα στο γάμο!

Περισσότερα...

ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ


Κίνηση μάτ από τον Υπουργό Πεχωδε Γιώργο Σουφλιά που εν μια νυκτί αποφάσισε την αλλαγή χωροθέτησης του νέου διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλείου . Μετά τις αντιδράσεις φορέων και κατοίκων ο Υπουργός επιλέγει ως καταλληλότερη θέση το Τυμπάκι και εγκαταλείπει το σχεδιασμό για το Καστέλλι. Στην αποφασή του αυτή καταλυτικό ρόλο έπαιξε ότι υπάρχει στο Τυμπάκι ήδη διάδρομος ικανού μήκους ενώ σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση του κάθετου οδικού άξονα Ηρακλειο/Μεσσαρά. ''tvcreta'' Περισσότερα...

Αλκοτέστ. Όρθιοοοοος !!

Περισσότερα...

ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ: Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος


Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και δημιουργία συνθηκών για ορθολογιστική και βιώσιμη ανάπτυξη εξασφαλίζει για τη Γαύδο, η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ), η οποία παρουσιάστηκε χθες το πρωί απο τους ειδικούς επιστήμονες που την εκπονούν στην επιτροπή παρακολούθησης.
Η μελέτη καθορίζει περιοχές που χρήζουν άμεσης προστασίας και ζώνες όπου μπορεί να αναπτυχθούν οικοτουριστικές δραστηριότητες.
Από τη χθεσινή παρουσίαση απουσίασε ο πρόεδρος της κοινότητας Γαύδου παρότι είχε κληθεί. Οπως αναφέρθηκε, ο κ. Λαμπάκης ενημερωνόταν καθόλη τη διάρκεια της εκπόνησης της μελέτης για την πορεία της, ενώ για την καλύτερη ενημέρωση της κοινωνίας της Γαύδου ο νομάρχης κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης πρότεινε την παρουσίασή της στο νησί, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά το Πάσχα.
“Πράσινο νησί”
Η πρόταση του Τεχνικού Επιμελητηρίου για να χαρακτηριστεί "πράσινο νησί" η Γαύδος και να γίνει προσπάθεια ενεργειακής της αυτονόμησης τα επόμενα χρόνια, θα ενσωματηθεί στην ΕΠΜ. Όπως αναφέρθηκε, 2.5 ΜW αρκούν για την ηλεκτροδότηση του νησιού και θα μπορούν να παράγονται απο 3 μεγάλες ανεμογεννήτριες, ή περισσότερες μικρές προκειμένου να μην αλλοιώνεται αισθητικά η περιοχή.
Λύση για Σαρακήνικο
Δρομολογείται η αντιμετώπιση του προβλήματος των αυθαιρέτων στο Σαρακήνικο. Το σημείο κοντά στην παραλία που έχουν κτισθεί παράνομα ταβέρνες και δωμάτια θα χαρακτηριστεί παλιός αιγιαλός έτσι ώστε να μπορεί να παραχωρηθεί από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Ετσι, το συγκεκριμένο σημείο θα μπορέσει να ηλεκτροδοτηθεί απο τη ΔΕΗ, και όχι απο γεννήτριες του κάθε καταστήματος όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρώην γ.γ. της Περιφέρειας επισκεπτόμενος της Γαύδο είχε αναφέρει πως "όταν στο Ηράκλειο το 1/3 των σπιτιών είναι αυθαίρετα και ηλεκτροδοτούνται γιατί να υπάρχει πρόβλημα για 10 αυθαίρετες κατασκευές στη Γαύδο;''. Εφημερίδα ''Χανιώτικα Νέα''

Περισσότερα...

Μεγάλο συλλαλητήριο Τώρα στα Χανιά.



Μεγάλο συλλαλητήριο εργαζομένων πραγματοποιείται αυτή την ώρα ,στη πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων,συμμετέχοντας στίς απεργιακές κινητοποιήσεις ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ(φωτο και ερασιτ.βίντεο).
Οπως τονίστηκε ,απο πλευρας εργ.κεντρου και Ν.τμήματος και ΑΔΕΔΥ '' απεργούμε για να προασπίσουμε τα εργασιακά-ασφαλιστικά μας δικαιώματα,για να αποκρουσουμε την επίθεση στό εισόδημά μας, με το πάγωμα μισθών στο Δημόσιο.Απεργούμε γιατι είναι προκλητικό το ότι γιά ξεπέρασμα της κρίσης χρησιμοποιούν τα μέτρα και τις πολιτικές πού οδήγησαν στήν κρίση''.

Περισσότερα...

Και τα Χανιά συμμετέχουν στίς κινητοποιήσεις.

Και οι εργαζόμενοι τού νομού Χανίων ,συμμετέχουν στη σημερινή απεργία που εχουν κηρύξει ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ. Σέ λίγη ώρα στίς 11 ,θα γίνει το συλλαλητήριο του εργατικού κέντρου Χανίων και της ΑΔΕΔΥ ,στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς. Σε αυτό θα συμμετέχει και η ΕΛΜΕ Χανίων.
Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ ,σε μία ώρα ,στίς 10 , στήν πλατεία Ν.Καταστημάτων. Περισσότερα...

''Παραλύει'' σήμερα ολοι η χώρα.



''Παραλύει σήμερα Πέμπτη η Ελλάδα λόγω της 24ωρης απεργίας πού πραγματοποιούν ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ, με βασικό αίτημα΄΄να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση''
ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ(κάντε κλικ στο κείμενο)
Περισσότερα...

Ο Τυπος της Κρητης σημερα.


Περισσότερα...

ο καιρός σήμερα

Στά Χανιά: Καιρός άιθριος με ηλιοφάνεια ,σε όλο το Νομό. Οι άνεμοι, θα πνέουν νοτιοανατολικοί, ασθενείς . Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 10-20C.





Σε ολη τη χώρα.


Στήν Κρήτη:


Ηράκλειο


.
Θερμοκρ.
18oC

Διεύθυνση
180o

Εντ.αν.
8 Kt

Υγρασία
51%
Χανιά 14oC 110o 5 Kt 87%
Σητεία 18oC 300o 9 Kt 77%
Ιεράπετρα 18oC 000o 0 Kt 67%
Τυμπάκι 18oC 100o 7 Kt 59%
Καστέλι Πεδιάδος 11oC 000o 0 Kt 81%








Περισσότερα...