Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Εκρηκτικά όπλα και κροτίδες ,στο Λασίθι.



Ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας, ικανή να κατεδαφίσει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, πυροκροτητές, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, βρήκαν και κατέσχεσαν οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, το πρωί του Σαββάτου 21 Μαρτίου, σε έρευνες που πραγματοποίησαν σε κατ' οίκον έρευνες σε δημοτικά διαμερίσματα της ευρύτερης περιοχής του δήμου Αγίου Νικολάου, αλλά και σε παραθαλάσσιο οικισμό.
Όπως έκανε γνωστό ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμ. Παναγιωτάκης, στο πλαίσιο καλά οργανωμένης, σχεδιασμένης και συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί της ΕΙΔΑΣΥΔΕ Λασιθίου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, του ΑΤ και του Επιτελείου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, ενήργησαν το Σάββατο 21 Μαρτίου, από τις 07:00 έως 13:00, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατ' οικον έρευνες σε οικίες και αποθήκες, ιδιοκτησίας τριών ημεδαπών ηλικίας 42, 21 και 36 ετών, στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-Ένα εύχρηστο πιστόλι με γεμιστήρα κενό φυσιγγίων, διαμετρήματος 7,62 mm.
-Ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο, διαμετρήματος 9mm.
-Τετρακόσια δέκα εννέα (419) πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
-Δεκαοκτώ (18) αβολίδωτα φυσίγγια των 9mm.
-Δύο πλήρη φυσίγγια πολεμικού όπλου.
-Εβδομήντα πέντε (75) πυροκροτητές.
-Έξι κιλά και τριάντα γραμμάρια (6.030) ζελατοδυναμίτιδα.
-Τρεις χιλιάδες ογδόντα τέσσερις (3.984) κροτίδες ιταλικής προέλευσης.
Όλα τα προαναφερόμενα αντικείμενα, είδη οπλισμού και εκρηκτικές ύλες κατασχέθηκαν, ενώ όπως ενημέρωσε ο κ. Παναγιωτάκης, ερευνάται ο τρόπος απόκτησής τους και ο σκοπός της κατοχής τους. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Παναγιωτάκης, τόνισε ότι οι τρεις συλληφθέντες, αγρότες στο επάγγελμα, δεν είχαν κατά το παρελθόν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές, ενώ κατά τη διάρκεια της προανάκρισης δεν έγινε γνωστό πώς προμηθεύτηκαν δυναμίτιδα και όπλα.
Ο ίδιος εκτίμησε σε ό,τι αφορά τη δυναμίτιδα, ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για παράνομη αλιεία!
Τής Άννας Καραγιαννάκη. ''Τόλμη''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου