Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Ξεκίνησε η νέα τουριστική περίοδος στά Χανιά.


Ενδιαφέρον και ελπιδοφόρο για τον τουρισμό μας,το ρεπορτάζ του Ναπ. Σαραντίδη ,σήμερα στον ''Νέο Κήρυκα'' .Μεταξύ αλλων αναφέρει:

''Με την είσοδο του Απρίλη ήρθαν στα Χανιά και τα πρώτα "χελιδόνια" από την Δανία φέρνοντας χαμόγελα, καθώς η χθεσινή πρώτη πτήση τσάρτερ στο αεροδρόμιο Χανίων "Γιάννης Δασκαλογιάννης" ήταν πλήρης από επιβάτες. Παράλληλα χθες οι Υπουργοί Μεταφορών και Τουρισμού ανακοίνωσαν την εφαρμογή του μέτρου κατάργησης των τελών χρήσης από τα αεροπλάνα σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και για τις πτήσεις εσωτερικού. Το μέτρο αυτό αναμένεται να συντελέσει πολύ στην μείωση των ναύλων και στο να κάνει πιο ελκυστικούς τους προορισμούς στις τουριστικές περιοχές.

Αναλυτικότερα, χθες λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Χανίων η πρώτη - για την φετινή περίοδο - πτήση τσάρτερ της εταιρείας "Jettime" μεταφέροντας στα Χανιά 148 επισκέπτες από την Δανία.

Ο αναπληρωτής αερολιμενάρχης Χανίων Κωνσταντίνος Τσιόρος δήλωσε στον "ν.Κ.": « Ελπίζουμε πως η φετινή χρονιά θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με την περσινή και ο αερολιμένας Χανίων είναι σε ετοιμότητα για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου». Στο αεροδρόμιο ήταν και η αντιπρόσωπος της εταιρείας "Goldair Handling" Διονυσία Ακοβιτιώτη η οποία εξέφρασε την αισιοδοξία της για την τουριστική περίοδο καθώς όπως είπε « στα Χανιά αντιπροσωπεύουμε τις εταιρείες "Skandinavian", "Jettime", "Lithouanian", "Esthonian" airlines και τα πλάνα των εταιρειών για την φετινή σαιζόν είναι στα ίδια επίπεδα με τα περσινά. Βεβαίως δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη στο 100%, αλλά το ότι αφίκνεινται τα πρώτα τσάρτερς με πληρότητα είναι ευχάριστο και μας προδιαθέτει θετικά για την σαιζόν που θα ακολουθήσει».

Η συγκρατημένη αισιοδοξία έχει αντικαταστήσει τον προβληματισμό και στους ενασχολούμενους με τον τουρισμό καθώς φαίνεται πως ο Νομός Χανίων παραμένει σταθερός τόπος διακοπών τουλάχιστον για τους Σκανδιναβούς που ταξιδεύουν με πτήσεις τσάρτερ. « Οι πτήσεις τσάρτερ φέτος για τα Χανιά μάλλον θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα, ίσως κάτι περισσότερο» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Δυτ.Κρήτης Σταύρος Πατεράκης, διευκρινίζοντας πως «ασχέτως με το εάν χάσαμε ένα ή δύο αεροπλάνα, αυτοί οι πελάτες δεν χάθηκαν, αλλά πήγαν σε άλλα γραφεία της Δανίας και όπως φαίνεται οι Σκανδιναβοί θα κρατηθούν ψηλά στην Χανιώτικη αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου