Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Χανιά: Λήψη μέτρων για πάταξη του παραεμπορίου ζητά ο εμπορικός κόσμος


Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει και στα Χανιά, το φαινόμενο του παραεμπορίου, όπως επισημάνθηκε χθες κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Νομαρχία.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αναζήτηση τρόπων ώστε να ενισχυθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός και όπως ανακοινώθηκε θα ληφθούν άμεσα μέτρα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, θα υπάρχει συνεργασία και συντονισμός όλων των εμπλεκομένων, ενώ ενεργό ρόλο καλούνται να παίξουν η Αστυνομία, η Νομαρχία και οι Δήμοι. Κατά τη θερινή περίοδο εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές.

Στη σύσκεψη τονίστηκε, μεταξύ άλλων, πως μόνο στο λιανικό εμπόριο υπολογίζεται ότι τα κυκλώματα του παραεμπορίου ελέγχουν το 1/3 του τζίρου, ενώ απόλυτη είναι η κυριαρχία σε πιο μοντέρνους κλάδους, όπως είναι τα CD και το λογισμικό.

«Το θέμα του παραεμπορίου είναι σε όλη την Ελλάδα ένα σοβαρό θέμα. Τόσο σοβαρό που διαπιστωμένα οι φορείς όπως το Υπουργείο, το ΣΔΟΕ και τα Επιμελητήρια έχουν υπολογίσει φοροδιαφυγή ύψους δύο δισεκατομμυρίων το χρόνο. Καταλαβαίνετε τι τεράστιο ποσό είναι αυτό και πόσο θίγει το νόμιμο, υγιές εμπόριο, το οποίο σαφώς τροφοδοτεί την ελληνική οικονομία», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης. ΄΄goodnet.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου