Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Αντιμέτωποι με το σύνδρομο του Λαζάρου

Αντιμέτωποι με το σύνδρομο του Λαζάρου βρέθηκαν οι γιατροί βρετανικού νοσοκομείου όταν διαπίστωσαν ότι ασθενής που είχε θεωρηθεί νεκρός ανέκτησε παλμούς μισή ώρα αφότου οι προσπάθειές τους να τον επαναφέρουν στη ζωή είχαν αποτύχει.
Ο 23χρονος άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σχεδόν νεκρός, ύστερα από καρδιακή προσβολή. Οι γιατροί προσπάθησαν μάταια να τον επαναφέρουν με καρδιακό ηλεκτροσόκ και μαλάξεις.
Ανακοίνωσαν στους συγγενείς ότ
ι πέθανε, ενώ όμως ετοιμάζονταν να τον μεταφέρουν για νεκροψία, μισή ώρα αργότερα διαπίστωσαν πως είχε ξανά σφυγμό. Τον μετέφεραν αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου έζησε για δύο ημέρες και αφού του είχαν κάνει εγχείρηση. Ωστόσο, ο νεαρός άντρας δεν τα κατάφερε.
Υπέκυψε στην Εντατική, καθώς η κατάστασή του ήταν δραματική. Οπως διαπιστώθηκε από τη νεκροψία που έγινε μετά το θάνατο, ο ασθενής έπασχε από σοβαρής μορφής καρδιοπάθεια, η οποία όμως δεν είχε διαγνωστεί ποτέ.
Οπως ήταν φυσικό, ακολούθησε έρευνα, στην οποία οι γιατροί έκαναν λόγο για σύνδρομο του Λαζάρου, μια κατάσταση νεκρανάστασης πολύ σπάνια. Σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί μόλις τριάντα οκτώ ανάλογες περιπτώσεις.

''Espresso news''
Περισσότερα...

Πιτσιρίκια για...δέσιμο !

Περισσότερα...

Κίνδυνος μπλάκ άουτ στην Κρήτη.

Τον κίνδυνο επαναλαμβανόμενων πολύωρων διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμα και μπλακ άουτ, αντιμετωπίζει και αυτό το καλοκαίρι η Κρήτη.

Αιτία η έλλειψη προσωπικού και το πεπαλαιωμένο δίκτυο.

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχει προκηρυξει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

''tvcreta'' Περισσότερα...

Προσοχή ! Απίστευτη ομοιότητα το νόμισμα των δύο ευρώ με την νέα τουρκική λίρα !

Ούτε επίτηδες να το έκαναν !Βρε-βρε τους ...μπαγάσιδες ! Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας έθεσε σε κυκλοφορία στην αρχή του έτους, τη νέα τουρκική λίρα ,που είναι όμως με το νόμισμα των 2 ευρώ.
Πόσοι
και πόσοι την πάτησαν (και εγώ βέβαια) ,μπερδεύοντας τα δύο νομίσματα,τα οποία τα παίρνουμε ως ρέστα ή τα δίνουμε ...κατά λάθος . Φυσικά, η αξία τους δεν είναι ίδια…
Η νέα τουρκική λίρα έχει ισοτιμία ένα προς 0.5323 με το ευρώ.
Το περίεργο, πάντως, είναι ότι ενώ είναι γνωστό πως οι Τούρκοι αντιγράφουν το ευρώ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αντιδρά. Περισσότερα...

Το πρώτο μη εισαγόμενο (δευτερογενές) κρούσμα στην Ελλάδα. Έφθασαν συνολικά τα 19 !

Κύμα εισαγομένων κρουσμάτων της νέας γρίπης! Πέντε νέα κρούσματα της νέας γρίπης καταγράφηκαν σήμερα, Σάββατο, στην χώρα μας ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των κρουσμάτων στα 19!
Παράλληλα, όμως, άνοιξε και ο πρώτος επάλληλος κύκλος της διασποράς των κρουσμάτων στην Ελλάδα (της μετάδοσης δηλαδή του ιού Η1Ν1 από άτομο σε άτομο επί ελληνικού εδάφους), με πρώτο ασθενή ένα βρέφος 11 μηνών το οποίο μολύνθηκε με τον ιό Η1Ν1 από συγγενικό του πρόσωπο που είχε επιστρέψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μωρό, το οποίο νοσηλεύεται στο Παίδων «Αγία Σοφία», έχει ήπια συμπτώματα της γρίπης.
Το ίδιο και οι άλλοι τέσσερις νέοι ασθενείς –όλοι βρίσκονται εκτός νοσοκομείων. Πρόκειται για τρεις εφήβους από τις Ηνωμένες Πολιτείες που βρίσκονται για διακοπές στην Ελλάδα και οι οποίοι κατά πληροφορίες είναι μέλη ενός γκρουπ τουριστών όπου επίσης έχει εντοπιστεί ασθενής τις προηγούμενες ημέρες. Όλοι τους ωστόσο βρίσκονται εκτός νοσοκομείου ακολουθώντας την αντιική θεραπεία σύμφωνα με τις υποδείξεις των γιατρών του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

''protothema.gr'' Περισσότερα...

Μαντινάδα ...


(κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Έκκληση απο 30 προσωπικότητες για τον Ρεθυμνιώτη απεργό πείνας.

Τριάντα προσωπικότητες τού πνεύματος, της τέχνης καί τής πολιτικής έστειλαν χθες επιστολή έκκλησης πρός την πολιτική ηγεσία τού τόπου μέ την οποία ζητούν την άμεση παρέμβασή της γιά τή λήξη της απεργίας πείνας των 120 ημερών,του Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία Θεόδωρου Τενέζου.
Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται :

''Οι υπογράφοντες την παρούσα σας απευθύνουμε έκκληση, ως υπεύθυνη πολιτική ηγεσία του τόπου, να παρέμβετε άμεσα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία επί δυόμισυ χρόνια κωφεύει και αρνείται να εξετάσει τις καταγγελίες του επιχειρηματία κ. Θεόδωρου Τενέζου σχετικά με την ύπαρξη καρτέλ στην εμπορία του οικοδομικού χάλυβα, γεγονός που ευθύνεται για την οικονομική του καταστροφή. Ο Τενέζος βρίσκεται σήμερα στην 120η μέρα απεργίας πείνας για την διακοπή της οποίας αρκεί η απόφαση να εξεταστούν οι καταγγελίες του στο σύνολό τους από την Επιτροπή. Από χθές ο κ.Τενέζος έπαψε να δέχεται να καταναλώνει υγρά, γεγονός που στενεύει ασφυκτικά τα περιθώρια επιβίωσής του. Επίσης, από χθές συμμετέχει στην απεργία ο συνεταίρος του κ.Γιώργος Κοσμόπουλος, θωρακοχειρουργός, ήδη κλονισμένης υγείας, καθώς και ο κ. Χρήστος Άλμ, νεαρός ελληνο-σουηδός εθελοντής από την Θεσσαλονίκη.

Αποτελεί ντροπή για την Πολιτεία μας να οδηγούνται συμπολίτες μας σε παρόμοιες ενέργειες προκειμένου να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση μπορεί να τερματιστεί με μόνη την επίδειξη από μέρους σας της σχετικής πολιτικής βούλησης. Αν δεν το πράξετε αναλαμβάνετε βαρύτατη ηθική και πολιτική ευθύνη.''
Ακολουθούν υπογραφές.
Περισσότερα...

Μπουνιά σε γυναίκα από Μεξικανό οπαδό!

Για δείτε παλικαριές ανεγκέφαλων οπαδών !
Στιγμιότηπο στην κερκίδα απο πρόσφατη αναμέτρηση μεταξύ της Ινδίος ντε Θιουδάδ Χουάρες και της Πατσούκα, όπου κατά τη διάρκειά της, δύο άνδρες τσακώθηκαν στην εξέδρα και ήταν έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια.
Μία γυναίκα που καθόταν ανάμεσά τους σηκώθηκε με τη σειρά της για να τους ηρεμήσει, όμως η έμπνευσή της αυτή αποδείχτηκε... ατυχής, καθώς ο ένας από τους δύο της έριξε μπουνιά στο πρόσωπο με όλη του τη δύναμη, ρίχνοντάς την αμέσως αναίσθητη.


Περισσότερα...

Πυροβολισμοί στο Μυλοπόταμο ...

Στο ...πόδι σηκώθηκε χθες βράδυ συνοικία στην περιοχή Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο.
Αιτία ένας ΄΄αφηνιασμένος'' οδηγός .Ι.Χ.αυτοκινήτου ,ο οποίος πιθανότατα και υπο την επίρεια αλκοόλ ,έριξε με όπ
λο τύπου Καλάσνικωφ ,περισσότερες απο είκοσι σφαίρες ,καθώς περνούσε έξω απο οικία.

Ο οδηγός μετά την πράξη του ,ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε. Περισσότερα...

Το πρωτοσέλιδο της αυριανής Κυριακάτικης ''ΑΡΓΩ"


(κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Σπείρα Ρουμάνων έκλεβε χρυσοχοεία στο Ρέθυμνο

Η ληστεία της ...ημέρας σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα σε περιοχές του κέντρου του Ρεθύμνου. Τέσσερις Ρουμάνοι ,κατηγορούνται ότι με την μέθοδο της απασχόλησης έμπαιναν σε κοσμηματοπωλεία της πόλης και άρπαζαν χρυσαφικά και κοσμήματα.
Μετά απο έρευνα αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου,'εφθασαν στα ίχνη των δύο ανδρών και δύο γυναικών αλλοδαπών ,στην κατοχή της μίας εξ αυτών ,ηλικίας 22 χρόνων ,βρέθηκε μια χρυσή αλυσίδα με ταυτότητα συγκεκριμένου καταστήματος ,την αγορά της οποίας δεν ήταν σε θέση να δικαιλογήσει.
Σε έρευνα που έγινε στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι αλλοδαποί ,βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα χρυσαφικών και κοσμημάτων. Απο εκεί και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους .
Τα τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ,με την κατηγορία της κλοπής.

Προανάκριση ενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.
Περισσότερα...

Σε ισόβια 50χρονος κάτοικος Ζωνιανών

Με την εσχάτη των ποινών καταδίκασε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων, έναν 50χρονο άνδρα, κάτοικο Ζωνιανών, για κατοχή ναρκωτικών και όπλων.
Ο 50χρονος Π.Κ., είχε συλληφθεί πριν ένα χρόνο περίπου, κατηγορούμενος για κατοχή μεγάλης ποσότητας χασίς και πυροβόλων όπλων, που είχαν βρεθεί σε περιοχή των Ζωνιανών στην διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στο χωριό, τον Νοέμβριο του 2007.
Ειδικότερα, στις 9 Νοεμβρίου σε αγροτική τοποθεσία λίγο έξω απ’ το χωριό είχαν εντοπι
στεί από ομάδα αστυνομικών σε κρύπτη, δύο βαρέλια στο εσωτερικό των οποίων βρέθηκε ποσότητα κάνναβης 20 κιλών και 450 γραμμαρίων καθώς και δύο πιστόλια τύπου καλάσνικοφ. Στις συσκευασίες υπήρχαν δακτυλικά αποτυπώματα καθώς και άλλα αξιοποιήσιμα στοιχεία. Ως ύποπτος είχε κληθεί να δώσει γενετικό υλικό ο 50χρονος, και τον Μάρτιο του 2008 από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ ολοκληρώθηκε η σχετική ανάλυση και έγινε ταυτοποίηση τόσο του DNA όσο και των δακτυλικών αποτυπωμάτων του.
Χθες, λίγο πριν εκπνεύσει το όριο προφυλάκισης, οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου και παρά την επιμονή του ότι δεν είχε καμία σχέση με τα ανευρεθέντα «εγκληματικά προϊόντα» στα Ζωνιανά, ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης έπεσε βαρύς πάνω του, αφού οι δικαστές δεν πείστηκαν για την αθωότητα του και του επέβαλαν την αυστηρότερη των ποινών.

Περισσότερα:''Ρεθυμνιώτικα νέα''

Περισσότερα...

"Μιραμπέλλο", Παγκρήτιοι αγώνες Στίβου ΄09 στο Λασίθι.


Ο οργανισμός νεολαίας και αθλητισμού δήμου Αγίου Νικολάου και ο Αθλητικός όμιλος Λασιθίου, με την υποστήριξη του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης διοργανώνουν αγώνες στίβου με την ονομασία ''Μιράμπελο 09'' στο δημοτικό στάδιο του Αγίου Νικολάου σήμερα Σάββατο και ώρα 17 00. Συμμετέχουν 250 αθλητών από όλη την Κρήτη.
Περισσότερα...

Γιορτάζοντας τη δήλωση Ρουσόπουλου / Η δικαίωση του Άρη!


Βy epikairo (κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Βlog News Σήμερα ζωντανά στο Iralio web radio

Σήμερα το απόγευμα στις 6 ,ακούστε τις ειδήσεις των Blogs, αυτούσιες
χωρίς... λογοκρισία

και πάντα με την καλύτερη μουσική
Καλεσμένοι ΟΛΟΙ
http://irakliowebradio2.blogspot.com/ Περισσότερα...

Δωρεάν αντι-ιικό από τη Microsoft

Την επικείμενη κυκλοφορία δωρεάν αντιβιοτικού λογισμικού από τη Microsoft ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Το πολυαναμενόμενο λογισμικό χρησιμοποιείται δοκιμαστικά σήμερα από το προσωπικό της εταιρείας, η οποία σκοπεύει να διαθέσει σύντομα τη δοκιμαστική έκδοση στο δικτυακό της τόπο. Ανησυχία έχει προκαλέσει στους επενδυτές των ανταγωνιστικών προϊόντων προστασίας κατά των ιών των εταιρειών Symantec και McAfee, οι οποίοι εκτιμούν ότι το δωρεάν προϊόν της Microsoft θα πλήξει σοβαρά την κερδοφορία τους.
Τα στελέχη
των δύο εταιρειών, ωστόσο, δηλώνουν ότι δεν τους προβληματίζει το «Morro», όπως ονομάζεται το δωρεάν λογισμικό, καθώς δεν παρέχει πλήρη προστασία στους χρήστες του διαδικτύου, σε αντίθεση με τα δικά τους προϊόντα. Περισσότερα...

Καταγγελία για θανάτωση δύο σκυλιών στα Μάλλια Ηρακλείου.

Με αφορμή ένα πρόσφατο περιστατικό θανάτωσης δύο σκυλιών στην περιοχή των Μαλίων Ηρακλείου.η Φιλοζωική Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση ,με την οποία κάνει λόγω για''παράδεκτες και τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης των ζώων αλλά και την κακοποίησή τους''.
Συγκεκριμένα αναφέρεται:''άλλο ένα θλιβερό, «μεμονωμένο», σύμφωνα με την προσφιλή έκφραση των αρμοδίων, περιστατικό, που μας γεμίζει απορίες για τη στάση των ιθυνόντων, ενώ το έγκλημα των ζώων, που θα αναφέρουμε στη συνέχεια, παραμένει άγνωστο.

Το «μεμονωμένο» αυτό περιστατικό προέρχεται από τα «μεμονωμένα» αδέσποτα σκυλιά που βρίσκονται παντού στον δήμο μας, άρρωστα, νηστικά, μέσα στο κρ
ύο και τη ζέστη, και που λόγω της εγκατάλειψης, της εγκληματικής παραμέλησης και της κακοποίησης, μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο ακόμα και για την δημόσια υγεία.
Γνώστες της συγκεκριμένης περίπτωσης γίναμε πριν τρεις ημέρες, μετά από καταγγελία. Επισκεφτήκαμε τον τόπο, σε αγροτική περιοχή κοντά στον αρχαιολογικό χώρο Μαλίων και είδαμε το γνωστό θέαμα δύο ζώων κρεμασμένων, και παραμορφωμένων καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν, πάνω στην περίφραξη. Καταθέσαμε μήνυση κατ’ αγνώστου στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου και προσφέρουμε αμοιβή 500 ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε σύλληψη και ποινική δίωξη του δράστη.
Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά στην κοινή γνώμη τις απαράδεκτες και τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης των ζώων αλλά και την κακοποίησή τους παντού στη χώρα μας. Αυτά συμβαίνουν εν έτει 2009, στην Ελλάδα, την χώρα που δίδαξε πριν χιλιάδες χρόνια τον πολιτισμό. Ζητάμε από τους Δήμους να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στα αδέσποτα σύμφωνα με τον Νόμο 3170/2003. Ζητάμε από τους πολίτες να σπάσουν την σιωπή τους και να καταγγείλουν οποιαδήποτε περιστατικά συναντούν στις αρμόδιες αρχές.
Ζητάμε την άσκηση πολιτικής πίεσης με την υποστήριξή μας στις Δημοτικές Αρχές από τους επιχειρηματίες της περιοχής.
Ευχαριστούμε τις Αστυνομικές Αρχές για τη συνεργασία τους στα θέματα κακοποίησης ζώων".
Περισσότερα...

Μιμήσεις για ...ξεφωνητό !

Περισσότερα...

Χιλιάδες ευρώ σε κυνομαχίες στο Ηράκλειο

«Χορός» χιλιάδων ευρώ στήνεται γύρω από αγώνες κυνομαχιών που διοργανώνονται στο Ηράκλειο Κρήτης. Αθώα σκυλιά, εκπαιδευμένα με τον πλέον σκληρό τρόπο, αποτελούν τους βασικούς «πρωταγωνιστές» σε αιματοβαμμένα θεάματα, που λαμβάνουν χώρα στις περιοχές των Δειλινών, της Βιομηχανικής Περιοχής και της Αμμουδάρας. Ολα τα στοιχεία και τα δεδομένα που έχουν να κάνουν με την προπόνηση και τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείται για τα σκυλιά αυτά φανερώνουν ότι πίσω από αυτή τη διαδικασία βρίσκονται και κάποιοι κτηνίατροι του Ηρακλείου οι οποίοι -όπως καταγγέλλεται- έχουν απώτερο σκοπό να αυξηθεί η πελατεία τους!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τόλμη», τα μέλη της Ζωόφιλης Δράσης γνωρίζουν και τα σημεία όπου κατά καιρούς έχουν διοργανωθεί οι κυνομαχίες. Οι υπεύθυνοι γι’ αυτούς τους αγώνες φροντίζουν να μη διοργανώνουν το βάρβαρο θέαμα σε συγκεκριμένα σημεία, αλλά να αλλάζουν τις τοποθεσίες, πάντα όμως στις συγκεκριμένες περιοχές. Η συχνότητα των κυνομαχιών που διοργανώνονται στο Ηράκλειο είναι δύο φορές την εβδομάδα. Τα μέλη της ζωοφιλικής οργάνωσης, όπως λένε, αδυνατούν να κάνουν κάτι ουσιαστικό χωρίς να έχουν την παράλληλη παρέμβαση της αστυνομίας.
Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι μοναδικά θύματα των κυνομαχιών είναι τα ίδια τα ζώα. Σε μία κυνομαχία -η οποία διεξάγεται μέχρι θανάτου- μόνο ένας σκύλος μπορεί να είναι νικητής, όμως τις περισσότερες φορές με πολύ σοβαρά τραύματα, ενώ κάποιες φορές και με ζημιά σε τέτοιο βαθμό ώστε ο… μεγάλος νικητής να μη γλιτώνει την ευθανασία. Εξάλλου, οι πολλοί τραυματισμοί αποτελούν ένα ακόμη στοιχείο που οδηγεί στα κτηνιατρεία, καθώς κανένας ιδιώτης δεν είναι ικανός να θεραπεύσει έναν σκύλο μόνος του, αλλά πρέπει αναγκαστικά να απευθυνθεί σε κάποιον κτηνίατρο, που είναι μέσα στο κόλπο.

''Espresso news''

Περισσότερα...

Χορηγία 100.000 ευρώ στον ΟΦΗ απο τον Μητρόπουλο

Μέχρι σήμερα ήμουνα 3 μήνες το χρόνο στο Ηράκλειο. Από τώρα και στο εξής θα είναι 3 ημέρες την εβδομάδα. Δεν είναι δυνατόν το Ηράκλειο με τέτοια μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα να μην μπορεί να βοηθήσει τον ΟΦΗ. δήλωσε ο πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ κ. Βίκτωρα Μητρόπουλος
Ο κ. Μητρόπουλος κλήθηκε να εκφράσει στην εκπομπή της Αγγέλας Δουλγεράκη στον Alpha Radio Iraklio την άποψη του για τον ΟΦΗ και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα. »Δεν γνωρίζω τα εσωτερικά της ομάδας, αν και είμαι στο Ηράκλειο. Θέλω να πω όμως ότι ο ΟΦΗ δεν αξίζει να είναι στη θέση που βρίσκεται. Το πρωτάθλημα της Β εθνικής είναι δύσκολο.
Ο ΟΦΗ θα πρέπει να
έχει ενωμένες τις δυνάμεις του. Μπορεί να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία που είναι η φυσική του θέση. Ομως μαθαίνω ο Νίκος Μαχλάς θέλει να ηγηθεί μιας νέας προσπάθειας. Προσωπικά είναι γνωστό ότι έχω αναπτύξει επαγγελματικές δραστηριότητες στο Ηράκλειο.
Μέχρι σήμερα ήμουνα 3 μήνες το χρόνο στο Ηράκλειο. Λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων που έχω από τώρα και στο εξής θα είμαι 3 ημέρες την εβδομάδα. Εγώ θα προσφέρω χορηγία 100.000 ευρώ στον ΟΦΗ. Το Ηράκλειο, η Κρήτη έχει τόσο μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα που νομίζω ότι μπορούν να βοηθήσουν με την μορφή χορηγίας και όχι μόνο. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εφόσον ο ΟΦΗ είναι ενωμένος, μπορεί να μεγαλουργήσει» δήλωσε ο κ. Βίκτωρας Μητρόπουλος.

''Αthletic Radio''
Περισσότερα...

Εγώ είμαι 94 .Γίνεται ;


(κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Τόκιο: Φύτεψαν λουλούδια για να ...μειωθούν οι διαρρήξεις

Στην περιοχή Suginami στο Τόκιο έχουν φυτευτεί εκατοντάδες φυτά ώστε να ομορφύνουν οι δρόμοι και να… μειωθούν οι διαρρήξεις οι οποίες είχαν αυξηθεί υπερβολικά στο παρελθόν.
«Η επιχείρηση Operation Flower ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Με τη φύτευση των λουλουδιών, οι πολίτες θα προσέχουν πιο πολύ έξω με το να τα ποτίζουν και να τα φροντίζουν. Είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να μειωθεί η εγκληματικότητα στην περιοχή με το να προσέχουν τα φυτά», δήλωσε ο αξιωματούχος της πόλης Suginami, Kiyotaka Ohyagi.
Το 2002 είχε καταγραφεί ρεκόρ διαρρήξεων, 1.710 ενώ ο πληθυσμός της περιοχής είναι μόλις 528.800.
Η ιδέα ξεκίνησε όταν οι ιθύνοντες παρατήρησαν πως σε μια γειτονιά όπου υπήρχαν πολλά λουλούδια είχαν μειωθεί οι διαρρήξεις, με αποτέλεσμα να ζητήσουν από τους πολίτες να αρχίσουν να φυτεύουν στον κήπο των σπιτιών τους.
Τελικά, αυτή η προσπάθεια είχε αποτέλεσμα καθώς το ποσοστό των διαρρήξεων μειώθηκε κατά 80% το 2008 σε σύγκριση με το 2002, με 390 διαρρήξεις.

''cosmo.gr''
Περισσότερα...

Δεκατέσσερα τα κρούσματα της γρίπης στην Ελλάδα

Δύο νέα περιστατικά της νέας γρίπης Α (Η1Ν1), ανιχνεύτηκαν χθες το βράδυ σε άνδρα ηλικίας 22 ετών Αμερικανό Υπήκοο, ο οποίος ήρθε από τη Λουϊζιάνα των Η.Π.Α. και σε 8 μηνών αγοράκι το οποίο ήρθε από την Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. Οι ασθενείς τελούν κάτω από ιατρικό έλεγχο και ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Επιβεβαιώνεται δε,
ότι ο τελικός αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον Νέο ιό μέχρι σήμερα, ανέρχεται σε 14, εκ των οποίων οι 8 έχουν ιαθεί πλήρως.
Οι υπόλοιποι ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.
Σημειώνεται ότι και τα 14 περιστατικά είναι ξένοι υπήκοοι και Έλληνες οι οποίοι έχουν επιστρέψει από χώρες με επιβεβαιωμένα κρούσματα της Νέας Γρίπης Α Η1Ν1 (ή γρίπης των χοίρων).
Επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Περισσότερα...

Ευρωπα'ι'κή γιορτή της μουσικής στα Χανιά

Τριήμερο μουσικών εκδηλώσεων πραγματοποιείται σε περιοχές της πόλης των Χανίων στις 19,20 και 21 Ιουνίου.
Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Παρασκευή 19 του μήνα με happening στην οδό Σαρτηδόνος και θα ακολουθήσουν συναυλίες και πάρτυ τις επόμενες δύο ημέρες.


Σε ανακοίνωση τους ο
ι οργανωτές μεταξύ άλλων υπογραμμίζουν :''πάνω απο 40 μουσικά σχήματα, πάνω απο 120 μουσικοί ,θα δώσουν στην πόλη μας, την ξεχωριστή νότα τους παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς το έργο τους ,στο πάντα απαιτητικό Χανιώτικο κοινό.Με αγάπη για όλα τα είδη μουσικής ,θα στηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης μας,ποικίλες σε ύφος και έκταση μουσικές εκδηλώσεις ,που θα σας ενθουσιάσουν.'' Περισσότερα...

Αντιδράσεις για τον μεσίτη ''μαιμού'' στο Ηράκλειο.

Αποφασισμένα να προχωρήσουν σε μηνύσεις εμφανίζονται τα μέλη του Συλλόγου Μεσιτών Ηρακλείου, εναντίον του μεσίτη που σύμφωνα με καταγγελίες δεν επέστρεφε σε πελάτες του τις προκαταβολές που έπαιρνε, θέμα που αναδείχθηκε μέσα από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της τηλεόρασης Κρέτα.
Την ίδια ώρα, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την καλοστημένη απάτη.

''tvcreta'' Περισσότερα...

Ο καιρός σήμερα 13 / 6

Ε.Μ.Υ. Περισσότερα...

Ο Τύπος της Κρήτης σήμερα

Περισσότερα...

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Παίζουν Τζαζ μέσα στην θάλασσα !!!

Περισσότερα...

Παρομοίασε τις μουσουλμάνες με έπιπλα ο Καντάφι

Οι γυναίκες στον αραβικό και τον μουσουλμανικό κόσμο είναι σαν έπιπλα, μπορεί κανείς να τα μετακινήσει όποτε θέλει χωρίς να χρειάζεται να δώσει λογαριασμό σε κανέναν, δήλωσε ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι κατά την τρίτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Ιταλία.
Οι γυναίκες στον αραβικό και τον μουσουλμανικό κόσμο είναι σαν έπιπλα, μπορεί κανείς να τα
μετακινήσει όποτε θέλει χωρίς να χρειάζεται να δώσει λογαριασμό σε κανέναν, δήλωσε ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι κατά την τρίτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Ιταλία.
«Ο κόσμος χρειάζεται μια γυναικεία επανάσταση που θα στηρίζεται σε μια πολιτιστική επανάσταση», πρόσθεσε ο λίβυος ηγέτης, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.
Περισσότερα...

21 Κρητικές επιχειρήσεις σε διεθνή έκθεση στο Ηράκλειο

Συνεχίζονται οι ενέργειες για την διοργάνωση του 1ου περιφερειακού partenariat τροφίμων - ποτών - φυσικών καλλυντικών που θα πραγματοποιηθεί στις 21-24 Ιουνίου στο Ηράκλειο, από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης. Οι διοργανωτές βρίσκονται στη φάση επιβεβαίωσης και καθιέρωσης των επιχειρηματικών συναντήσεων με τους ξένους αγοραστές από Ευρώπη και Βόρειο Αφρική, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για όλα τα προϊόντα του νησιού όπως ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, παξιμάδι, μέλι, ρακί, κηπευτικά και φυσικά καλλυντικά βασισμένα στο ελαιόλαδο.
Οι Κρήτες επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν στην δραστηριότητα αυτή θα λάβουν σύντομα πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των συναντήσεων και των λοιπών ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του τετραημέρου. Περισσότερα...

Είναι γνήσια μεγάλε ;


(κλικ για μεγέθυνση)

Περισσότερα...

9ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Πανεπιστημίων στο Ηράκλειο.

Η πόλη του Ηρακλείου θα φιλοξενήσει φέτος το 9ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ πανεπιστημίων ,απο την Δευτέρα 15 εως και την Κυριακή 21 Ιουνίου.

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, και την Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την αρωγή της Νομαρχίας Ηρακλείου και του Δήμου Ηρακλείου.

Στο πρωτάθλημα μετέχουν τα πανεπιστήμια: FREDERICK (Κύπρος), Γένοβας (Ιταλία), Βασιλείας (Ελβετία), Γκέτιγκεν (Γερμανία), Μπιλκί και Μπακτσεχίρ (Τουρκία), Αβέιρο (Πορτογαλία), Καέν (Γαλλία), Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Λιουμπλιάνας (Σλοβενία), Ισραήλ, Κοζμίνσκι (Πολωνία), Ζάγκρεμπ (Κροατία, του Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης και φυσικά της Κρήτης. Περισσότερα...

Νέα διάρρηξη σε χρυσοχοείο στην Χερσόνησο .

Ο ...χορός των διαρρήξεων στη Χερσόνησο Ηρακλείου καλά κρατεί.
Η
ταν μάλιστα η τέταρτη που σημειώθηκε τον τελευταίο μήνα στην περιοχή Ανάληψη .
Οι δράστες διέρρηξαν το χρυσοχοείο την περασμένη Τρίτη παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο, αφού πρώτα είχαν εξουδετερώσει το σύστημα συναγερμού.
Έτσι, μπήκαν ανενόχλητοι στο εσωτερικό και άρπαξαν χρυσαφικά και κοσμήματα που, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, η αξία τους ξεπερνάει τα
150.000 ευρώ. Περισσότερα...

Κάδοι για ανακύκλωση λαδιού στο Ρέθυμνο.

Μέχρι σήμερα το χρησιμοποιημένο τηγανόλαδο των νοικοκυριών κατέληγε κατά το μεγαλύτερο μέρος του στις αποχετεύσεις των σπιτιών και στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην τελική βιολόγηση των λυμάτων.
Από σήμερα όμως η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξ
ει, αφού ήδη ο Δήμος Ρεθύμνου τοποθέτησε τους τέσσερις πρώτους κάδους για τη συλλογή του χρησιμοποιημένου βρώσιμου λαδιού σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης, όπου συγκεντρώνονται σπίτια και επιχειρήσεις.
Οι
πράσινοι κάδοι, που αναγράφουν σαφώς ότι είναι για το χρησιμοποιημένο λάδι, έχουν τοποθετηθεί δίπλα σε άλλους κάδους, συμβατικούς και ανακύκλωσης, νότια του Δημοτικού Κήπου (στην οδό Κουμουνδούρου), στο λιμάνι του Ρεθύμνου, δίπλα στην πλάστιγγα (για να εξυπηρετούν κυρίως τους επιχειρηματίες της Κιουλούμπαση), στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου (στην οδό Σβάιτσερ) και στην οδό Καποδιστρίου. Όπως σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Τάσος Παπαδουράκης, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν στους κάδους, να ανοίγουν το ειδικό καπάκι και στη συνέχεια να ρίχνουν μέσα το χρησιμοποιημένο λάδι.
Αυτό φιλτράρεται, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρό και έτσι στη συνέχεια, όταν ο κάδος θα γεμίζει, θα περνούν τα συνεργεία της μίας από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται ο δήμος για να αδειάζει το περιεχόμενο.
Το λάδι αυτό στη συνέχεια προωθείται για την παρασκευή βιοκαυσίμων ή σαπουνιού. Η ανακύκλωση λαδιού με το νέο κανονισμό καθαριότητας είναι υποχρεωτική για όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και για το λόγο αυτό πλέον ο δήμος Ρεθύμνου ελπίζει πως θα αυξηθούν οι ποσότητες ανακύκλωσης σε σχέση με πέρυσι. Ο κ. Παπαδουράκης μάλιστα εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι πέρυσι ανακυκλώθηκαν στο Ρέθυμνο 280 τόνοι χρησιμοποιημένου λαδιού!

''Χανιώτικα νέα''
Περισσότερα...

Συγκλονιστικό blog μίας 23χρονης που παλεύει με τον καρκίνο

Η 23χρονη Μαρία από την Κύπρο, φοιτήτρια Ψυχολογίας πάσχει από μία σπάνια ασθένεια που της «καταστρέφει το σώμα από το κεφάλι μέχρι κάτω», όπως λέει χαρακτηριστικά. Η Μαρία, βρίσκεται προφανώς σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά έφτιαξε ένα ιστολόγιο για να επικοινωνήσει με τους συνανθρώπους της.
Και έχει κερδίσει τη συμπάθειά του
ς, όπως δείχνουν τα εκατοντάδες σχόλια που βλέπουμε στις αναρτήσεις της. «Σας φιλώ γλυκά με μια ζεστή αγκαλιά, να σας χωράει όλους μαζί, και σας ευχαριστώ όλους σας για τα ενθαρρυντικά σας σχόλια!», λέει η Μαρία, για κάποιους μικρόψυχους ανθρώπους που της έκαναν παρατήρηση για ορισμένα… συντακτικά λάθη… «Σας ζητώ ταπεινά συγγνώμη αν σας ενόχλησαν τα συντακτικά και ορθογραφικά μου λάθη.
Και αν κάποτε κάνω αυτά τα λάθη συγχωρέστε με διότι τις περισσότερες φορές δεν βρίσκομαι σε καλή φυσική κατάσταση και κάνω λάθη
».
Από τις 15 Μαΐου η Μαρία έχει σταματήσει να ενημερώνει το blog της. Ίσως να βρίσκεται στο εξωτερικό για θεραπεία, όπως έχει η ίδια ανακοινώσει. Ίσως και όχι…
Διαβάστε το blog της Μαρίας που θυμίζει ένα άλλο, αυτό της καρκινοπαθούς Αμαλίας Καλυβίνου, που δεν βρίσκεται πια κοντά μας, αλλά πριν φύγει αντιμετώπισε την τόσο άσπλαχνη βαρβαρότητα και την διαφθορά του ιατρικού κατεστημένου. Το συγκλονιστικό blog φέρνει στο προσκήνιο η zougla.gr.
Έχει τίτλο tweety." ΤΟ ΠΑΛΕΥΩ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ!!"


''madata.gr''
Περισσότερα...

Που πας με τέτοια σκούπα???


By ''trelokoyneli'' (Απο την επιχείρηση ...''σκούπα''της Αστυνομίας στην Αθήνα.....)
Κλικ για μεγέθυνση εικόνας. Περισσότερα...

Αεροπορική άσκηση συνεργασίας με πολωνικά μαχητικά στη Σούδα.

Αεροπορική άσκηση συνεργασίας με πολωνικά μαχητικά ,θα πραγματοποιηθεί στην 115 Πτέρυγα Μάχης (Αεροπορική Βάση Σούδας), απο την Δευτέρα 15 έως 26 Ιουνίου. Σκοπός της άσκησης είναι η βελτίωση διαλειτουργικών στρατιωτικών διαδικασιών, η αύξηση της αμοιβαίας συνεργασίας και η εφαρμογή Νατοϊκών διαδικασιών διεξαγωγής ασκήσεων.
Θα εκτελεστούν αποστολές εναέριας μάχης και αποστολές αέρος - εδάφους.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν πέντε F-16 Block 52+ της Πολωνικής Αεροπορίας από τη Μοίρα 31 TAB, POZNAN. Η Πολεμική Αεροπορία θα συμμετάσχει με Αεροσκάφη F-16 Block 52+ των Μοιρών 340 και 343 της 115 Πτέρυγας Μάχης.
Επισημαίνεται ότι πολωνικά μαχητικά αεροσκάφη ασκούνται για πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο. Περισσότερα...

Κατηγορίες και συλληψεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας στα Χανιά

Στη σύλληψη δύο ατόμων, που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 35χρόνου, προχώρησε η αστυνομία στα Χανιά. Την απόπειρα σε βάρος του, κατήγγειλε το θύμα της επίθεσης, που μάλιστα κατονόμασε συγκεκριμένα άτομα, ως δράστες. Σύμφωνα με τα όσα είπε και περιλαμβάνονται στη σχηματισθείσα δικογραφία, στις 11 χθες το βράδυ κι ενώ έβγαινε από το αυτοκίνητό του, τα δυο άτομα τον πυροβόλησαν από απόσταση 30-40 μέτρων με πυροβόλο όπλο και πρόθεση να τον σκοτώσουν.
Ο νεαρός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ενώ ζημιές υπέστη το αυτοκίνητο του.
Ο 35χρόνος έφερε εξωτερικό ελαφρύ τραύμα στα πίσω πλευρά και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών πήρε εξιτήριο.
Παράλληλα, η αστυνομία έκανε έφοδο στην επιχείρηση, που διατηρούν τα δύο άτομα, που καθ΄ υπόδειξην του παθόντα εμπλέκονται στην υπόθεση, και συνελήφθησαν, χωρίς να προβάλουν αντίσταση.
Το πρωί, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα και στα σπίτια των φερομένων, ως δραστών, χωρίς ωστόσο να βρουν το όπλο με το οποίο φέρεται να πυροβόλησαν. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βρυσών.


ΑΠΕ Περισσότερα...

Απειλούσε να αυτοκτονήσει λόγω ...έρωτα στο Ηράκλειο.

Νεαρός Αλβανός και κάτω απο την επείρια αλκοόλ αναστάτωσε χθες το μεσημέρι τους περαστικούς στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ανέβηκε στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Σμύρνης 29 και απειλούσε να αυτοκτονή σει ,επειδή τον είχε απορρίψει η φίλη του.

Στο σημείο έφθασαν αστυνομικοί, ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ένα πυροσβεστικό όχημα,αλλά και η κοπέλα για χάριν της οποίας ο Αλβανός επιδίωξε να πέσει .
Τελικά τον έπεισαν ,μετά απο πολλές συζητήσεις να μη κάνει πράξη την απόφαση του.(φωτο αρχείου)
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις απαιτούμενες εξετάσεις . Περισσότερα...

Δεν μετέχει στις επόμενες εκλογές ο Ρουσσόπουλος

Είδε πως δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά και μετά απο τόσα που έχουν βγεί στη δημοσιότητα σε βάρος του και το έκανε πράξη.
Ο Θόδωρος Ρουσσόπουλος, ένα από τα πιο βασικά στελέχη του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ,όπως ξεκαθαρίζει σε επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό.(στη φωτο μαζι με τον Καραμανλή και τον Εφραίμ)

''Καθάρισε ''έτσι εύκολα με μια επιστολή ; Δεν νομίζω ! Περισσότερα...

''Κολλημένοι'' και με την Κρήτη οι Ρώσοι τουρίστες.

Η Κρήτη είναι απο τα πλέον δημοφιλή και αγαπημένα ελληνικά νησιά για τους Ρώσους παραθεριστές και τουρίστες ,όπως η Ρόδος, Κως, Σαντορίνη και η Κέρκυρα.
Θετικά σχόλια έκανε ο διευθυντής του τμήματος τουρισμού της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας της Μόσχας "East Line", Εβγένι Πολιτσούκ, στο πρακτορείο ειδήσεων "RATA - news".
Η εταιρία ,είπε, πραγματοποιεί "τσάρτερ" πτήσεις στo Ηράκλειo της Κρήτης από το 2002.
"Ξεκινήσαμε από μια πτήση την εβδομάδα και καταλήξαμε σήμερα σε οκτώ πτήσεις εβδομαδιαίως", λέει ο κ. Πολιτσούκ.
Και κατέληξε:''Στα αμέσως επόμενα χρόνια, ο τουρισμός από τη Ρωσία προς τα ελληνικά νησιά αναμφίβολα θα αυξηθεί, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση'' Περισσότερα...

Φοροεπιδρομή σε καύσιμα, ποτά, κινητά ...

Μάσα στην μεθεπόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πακέτο εισπρακτικών μέτρων.
Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου είχε χθες έκτακτη σύσκεψη με τους υφυπουργούς Α. Μπέζα, Ν. Λέγκα και με τον γενικό γραμματέα Αθ. Σκορδά, στην οποία αποτιμήθηκε η αποδοτικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και εξετάστηκε η πορεία των εσόδων και δαπανών.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα και αφού θα έχει διαμορφωθεί η εικόνα εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμή
νου, το οικονομικό επιτελείο θα οριστικοποιήσει τα νέα έκτακτα μέτρα με αυξήσεις σε καύσιμα, κινητά και ποτά, επιβολή φόρου στα καρτοκινητά, ενώ είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθεί η ενίσχυση του κινήτρου. Περισσότερα...

Δωρεάν διακοπές!

By epikairo (κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Αλεπού έκλεψε 120 παπούτσια!

Περισσότερα από 120 παπούτσια είχαν χαθεί μυστηριωδώς σε μια περιοχή της Γερμανίας και ο δράστης ήταν μια αλεπού! Το μυστήριο της εξαφάνισης των υποδημάτων λύθηκε όταν ένας δασοφύλακας ανακάλυψε τα χαμένα παπούτσια μέσα στην φωλιά μιας αλεπούς στην περιοχή του Fohren.
Οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πως ήταν δυνατόν να χάνονται τα παπούτσια τους.

Η δαγκωματιές πάνω στο δέρμα των παπουτσιών έδειξαν ότι η πονηρή αλεπού προσέφερε τα υποδήματα στα μωρά της για να παίζουν!
«Βρήκαμε 86 παπούτσια μέσα στην φωλιά της και ακόμη 32 σε ένα λατομείο λίγο πιο κάτω. Σίγουρα έχει ένα περίεργο φετίχ με τα παπούτσια,» είπε ο δασοφύλακας.

''Εθνος''
Περισσότερα...

Συμπλοκή Αλβανών με μαχαίρια στο Ηράκλειο

Μετά απο καυγά με ομοεθνή του,ένας Αλβανός τραυματίσθηκε σοβαρά τα ξημερώματα στον Κρουσώνα Ηρακλείου.

Οι δυο Αλβανοί ήλθαν στα χέρια και ο ένας εξ αυτών έβγαλε μαχαίρι και με τρεις μαχαιριές τραυμάτισε τον άλλο που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο .
Ο δράστης εξαφανίστηκε και αναζητείται. Περισσότερα...

Φοβερό ! Κάνει αρδη βαρών πάνω σε φουσκωτή μπάλλα

Περισσότερα...

Εκρηκτικός μηχανισμός στα Δικαστήρια Ηρακλείου

Αγνωστοι δράστες τοποθέτησαν στις 3:45 τα ξημερώματα αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μαζί με εύφλεκτο υλικό, στην πίσω είσοδο - επι της οδού Χατζημιχάλη Γιάνναρη -του δικαστικού μεγάρου στο Ηράκλειο.

Από την ανάφλεξη του υλικού προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημίες.
Προανάκριση διενεργεί η ασφάλεια Ηρακλείου.

''2810.gr''
Περισσότερα...

Ο ήλιος κάνει γκρίζα τα μαλλιά

Ο ήλιος κάνει τα μαλλιά πιο γκρίζα, σύμφωνα με τον Αυστραλό καθηγητή Μπράϊαν Νόρις, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας μελέτης που έγινε στην Ιαπωνία.
«Οι ακτίνες του ήλιου δεν κάνουν ζημιά μόνο στο δέρμα αλλά και στα μαλλιά. Τα κάνουν πιο γκρίζα» είπε ο κ. Νόρις.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το χρώμα των μαλλιών καθορίζεται ως ένα βαθμό και από τη διατροφή.
«Δεν μιλάμε για το ψυχολογικό στρες που όντως κάνει τα μαλλιά γκρίζα. Λέμε πως όποιος θέλει να διατηρήσει το χρώμα των μαλλιών του πρέπει να μην καπνίζει, να προσέχει τη διατροφή του και να φορά καπέλο όταν είναι σε υπαίθριους χώρους», είπε ο Αυστραλός καθηγητής. Περισσότερα...

Αντεπίθεση Vivartia με τιμή γιαουρτιού 0,50 ανά τεμάχιο

Η MARFIN Investment Group (MIG) και η θυγατρική της Vivartia, μετά τη μείωση της τιμής στο φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ στο 1 ευρώ, προσφέρουν από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου τα προϊόντα γιαούρτης Complet και Natural σε νέες συσκευασίες των 150 gr. στην τιμή των 0,50 ευρώ ανά τεμάχιο (ανώτατη προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης με ΦΠΑ στα super markets).
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μια εβδομάδα σε ανάλογη κίνηση είχε προχωρήσει και η Danone, η οποία προσφέρει το Activia Κάθε Στιγμή, με λιγότερο από 50 λεπτά το κάθε τεμάχιο (1,99 ευρώ η συσκευασία των 4 τεμαχίων). Περισσότερα...

Δορυφορικό Ιντερνετ από HOL και Eutelsat

Μέσω του δικτύου της Hellas Online θα διανέμει στην ελληνική αγορά υπηρεσίες δορυφορικού ευρυζωνικού Ιντερνετ η Eutelsat Communications, που έρχεται στη χώρα μας με τη συνεργασία της Εικόνα & Ηχος Τηλεπικοινωνίες.
Η υπηρεσία «tooway», χωρίς την εμπλοκή οποιουδήποτε δικτύου σταθερής τηλεφωνίας, παρέχει Ιντερνετ μέσω δορυφόρου με 29 ευρώ το μήνα.

Ο απαιτούμενος εξοπλισμός (δορυφορικό πιάτο και μόντεμ) κοστίζει 330 ευρώ, ενώ στόχος της εταιρίας είναι να αριθμεί 150.000 συνδρομητές έως το 2013. Η Eutelsat αποτελεί ανταγωνιστή του ελληνικού HellasSat, καθώς διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται 27 δορυφόρους, με ετήσια έσοδα €925 εκατ.

''Eλεύθερος τύπος''

Περισσότερα...

Χωρίς Explorer στην αγορά τα Windows 7

Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ρίξει στην ευρωπαϊκή αγορά το επόμενο λειτουργικό σύστημά της, το Windows 7, χωρίς το φυλλομετρητή Explorer.
Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα πρέπει να εγκαταστήσουν μόνοι τους, εάν το επιθυμούν, το πρόγραμμα Explorer, κάτι που, όπως ελπίζει η εταιρεία, θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία ερευνά εάν ο συνδυασμός των δύο προγραμμάτων -- του λειτουργικού συστήματος και του φυλλομετρητή -- συνιστά
αθέμιτο ανταγωνισμό.
Το λειτουργικό σύστημα Windows 7, που θα αντικαταστήσει το αμφιλεγόμενο Vista, θα είναι διαθέσιμο στις 22 Οκτωβρίου.
Περισσότερα...

Εφάπαξ καθορισμός της αναπηρίας

Οι υγειονομικές επιτροπές του ΙΚΑ, ύστερα από απόφαση του διοικητή, κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, θα καθορίζουν από εδώ και στο εξής την αναπηρία επ’ αόριστον, εφάπαξ (κατά την πρώτη δηλαδή εξέταση) στους πάσχοντες από παθήσεις οι οποίες έχουν επιφέρει πολύ βαριές και μη αναστρέψιμες βλάβες.
Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται το σύνδρομο Down -αυτισμός- υψηλού βαθμού νοητική στέρηση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, οι ακρωτηριαστικές βλάβες άνω ή και κάτω άκρων, οι φωκομέλειες με ποσοστό 80% και άνω, η νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή έπειτα από μεταμόσχευση με ποσοστό 80% και άνω, καθώς και η μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.
Περισσότερα...