Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Κύπρος: Aποχή-ρεκόρ στις φετινές ευρωεκλογές

Η μεγαλύτερη αποχή στα χρονικά των εκλογικών αναμετρήσεων, στην Κύπρο, καταγράφηκε στις σημερινές ευρωεκλογές.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός έφορος εκλογών, Λάζαρος Σαββίδης, η αποχή στις σημερινές εκλογές ήταν 41,12%. Στις πρώτες ευρωεκλογές, που διεξήχθησαν στην Κύπρο το 2004, η αποχή ήταν 28%.

Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο στις 11 το βράδυ -ώρα Ελλάδος- όταν θα έχουν κλείσει οι κάλπες σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα...

Βρέθηκαν πτώματα από το Airbus της Air France

Την ανεύρεση πτωμάτων και συντριμμιών του αεροπλάνου της Air France που συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Βραζιλίας.


Τα πρώτα πτώματα ανευρέθησαν νωρίς σήμερα το πρωί, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ζόρζε Αμαράλ στην πόλη Ρεσίφε.

Περισσότερα...

Σκεπάσου κορίτσι μου !

Περισσότερα...

Επιδημία ιογενούς μηνιγγίτιδας στην Κρήτη

Επιδημία ιογενούς μηνιγγίτιδας έχει χτυπήσει την Κρήτη καθώς από το Μάιο έχουν νοσηλευτεί περισσότερα από 20 παιδιά στα νοσοκομεία του Ηρακλείου.
Αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται τέσσερα κρούσματα μηνιγγίτιδας και στο Βενιζέλειο τρία. Σύμφωνα με τη Διευθύντρια παιδιατρικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ελένη Κόκκορη, πρόκειται για επιδημία που λαμβάνει χώρα κάθε πέντε περίπου χρόνια.
Η διασπορά οφείλεται σε εντεροϊό που έχει ταυτοποιηθεί στο Ινστιτούτο Παστέρ. Ο ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός.

''tvcreta'' Περισσότερα...

Το φόρεμα του καλοκαιριού....


(κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Τροχαίο με σοραρά τραυματίες δυο 15χρονα ,το μεσημέρι στα Χανιά

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χανίων δύο 15χρονοι ,οι οποίοι σήμερα το μεσημέρι έπεσαν θύματα τροχαίου.

Συγκεκριμένα σε διασταύρωση της περιοχής στη Νέα Χώρα στα Χανιά Ι.Χ αυτοκίνητο παρέσυρε τα παιδιά ,τα οποία ήταν πάνω στα ποδήλατα τους .

Αμέσως έφθασαν δύο ασθενοφόρα που παρέλαβαν τα νεαρά άτομα και τα μετέφεραν στο νοσοκομείο ,με βαριές κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις. Περισσότερα...

Γιόρτασε σε πολεμικό πλοίο τα 113α γενέθλιά του .

Ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος -σε όλη την Ευρώπη- είναι ο Βρετανός κ. Χένρι Αλινχαμ ο οποίος γιόρτασε σήμερα ...με στρατιωτική τελετή τα 113α γενέθλιά του, στο κέντρο του Λονδίνου.
Περιστοιχισμένος από στενούς συγγενείς του, ο τιμώμενος γιόρτασε τα γενέθλια στο πολεμικό πλοίο «President» -το πολεμικό αυτό πλοίο είναι αγκυροβολημένο στον Τάμεση, στις κεντρικές του προβλήτες.

Ο κ. Αλινχαμ, είναι ο μοναδικός επιζών της ιδρυτικής ομάδας της βασιλικής πολεμικής αεροπορίας, της RAF, η οποία, σημειωτέον, έχει συσταθεί το1918.
«Περνώ θαυμάσια. Δεν ανέμενα τόσες τιμές προς το πρόσωπό μου», δήλωσε ο αιωνόβιος Βρετανός. Περισσότερα...

Τρελές καταστάσεις !!

Περισσότερα...

Θνησιμότητα από νοσήματα του κυκλοφορικού εμφανίζονται και στην Κρήτη.

Παρά το γεγονός ότι η θνησιμότητα από νοσήματα του κυκλοφορικού εμφανίζει μείωση στην Eλλάδα, αυτά παραμένουν η πρώτη αιτία θανάτου.

Tο 2004 η θνησιμότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα ήταν 313,97 ανά 100.000 άτομα. Oι άνδρες έχουν υψηλότερη θνησιμότητα σε σχέση με τις γυναίκες. Aπό τα νοσήματα του κυκλοφορικού συχνότερη αιτία θανάτου αποτελούν οι παθήσεις εγκεφαλικών αγγείων, ενώ ακολουθεί η ισχαιμική καρδιοπάθεια. ? Στην ηλιακή ομάδα 30-44 ετών η θνησιμότητα των γυναικών είναι υψηλότερη των ανδρών λόγω της εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Όπως γράφει ,μεταξύ άλλων ,σήμερα η ''Ημερησία'' :''οι παθήσεις του κυκλοφορικού ευθύνονται για περίπου έναν στους δύο θανάτους στη χώρα μας. Ωστόσο, καταγράφονται διαφορές μεταξύ των περιοχών, με ορισμένα γεωγραφικά διαμερίσματα να είναι πιο... ευνοημένα.
Για παράδειγμα, Θράκη και Mακεδονία παρουσιάζουν μικρότερη θνησιμότητα και νοσηρότητα από άλλες περιοχές, όπως η Kρήτη και το Nότιο Aιγαίο. Διαφορές, όμως, εντοπίζονται ακόμη και από νομό σε νομό.
Στην Kρήτη, τα νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος παρουσιάζουν αυξημένη νοσηρότητα στο Pέθυμνο. Xανιά και Hράκλειο πλήττονται από καρκίνο, ενώ εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια οδηγούν τους κατοίκους του Λασιθίου στο νοσοκομείο.
Διαφορές μεταξύ των περιφερειών της χώρας παρατηρούνται ακόμη και στη συχνότητα κάποιων παθήσεων.
H Aνατολική Mακεδονία και η Θράκη έχουν το υψηλότερο ποσοστό καρδιαγγειακών νοσημάτων (51,7% των θανάτων οφείλεται σε παθήσεις του κυκλοφορικού), ενώ το μικρότερο ποσοστό παρατηρείται στην Kρήτη, όπου μόλις το 43,1% των θανάτων αποδίδεται σε καρδιαγγειακά νοσήματα. Στην Kεντρική Mακεδονία το 25,2% των θανάτων συμβαίνει εξαιτίας του καρκίνου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα Iόνια Nησιά είναι 21%.

''Ημερησία'' Περισσότερα...

Εμπρησμός σε πολυτελές τζίπ στη Σούδα.

Ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός αναστάτωσε σήμερα μετά τη 1 μετα τα μεσάνυχτα τους κατοίκους της Σούδας στα Χανιά '
Την έκρηξη προκάλεσαν άγνωστοι ,σε καινούριο πολυτελές τζίπ μάρκας Hummer ,στον κόμβο της Σούδας , το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος στάθηκε διπλά άτυχος ,αφού μέσα σ'αυτό είχε αφήσει 8.500 ευρώ ,τα οποία και κάηκαν. Προανάκριση για το συμβάν ,ενεργεί το Αστυνομικό τμήμα Σούδας και η πυροσβεστική υπηρεσία.
Περισσότερα...

Βανδαλισμοί και σε άλλα εκλογικά περίπτερα στο κέντρο των Χανίων.

Μετα την καταστροφή του εκλογικού περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ χθες στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων ,άγνωστοι προχώρησαν σε βανδαλισμούς και σε εκλογικά περίπερα άλλων κομμάτων.

Το γεγονός προκαλεί εύλογα ερωτήματα για την ανενόχλητη πράξη των δραστών ,αφού τα περίπτερα αυτά , βρίσκονται στο κέντρο της πόλης ,όπου υποτίθεται η περιπολίες είναι συνεχής.
Περισσότερα...

Η “Χατζηβασιλείου” της πολιτικής!


By epikairo (κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Ερχεται απο Δευτέρα ... φορο-καταιγίδα.

Πρωτοφανή φοροκαταιγίδα ετοιμάζεται να εξαπολύσει από τη Δευτέρα το οικονομικό επιτελείο με στόχο να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, καθώς η μαύρη τρύπα στα έσοδα έχει ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

Ετσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, με το κλείσιμο της κάλπης την Κυριακή το βράδυ θα ξεκινήσει η αποστολή του περίπου 1.000.000 εκκαθαριστικών για το ΕΤΑΚ 2008 που είχε παγώσει λόγω της προεκλογικής περιόδου.
Συγκεκριμένα, οι 4 στόχοι του υπουργείου Οικονομικών από τη Δευτέρα είναι:
1. Μικροϊδιοκτήτες ακινήτων, με την αποστολή των εκκαθαριστικών για την πληρωμή του ΕΤΑΚ που αναλογεί στα ακίνητα .
2. Μισθωτοί - συνταξιούχοι: Πάνω από 1.000.000 φορολογούμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα λάβουν μετά τις ευρωεκλογές χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος.
Με τα σημειώματα αυτά θα καλούνται, δηλαδή, να πληρώσουν πρόσθετο φόρο 2.000 ευρώ κατά μέσο όρο έκαστος για τα εισοδήματα του 2008 λόγω της μη τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας, με συνέπεια να φορολογούνται για πλασματικά εισοδήματα.
3. Φορολογούμενοι με υψηλά εισοδήματα. Περίπου 128.000 μισθωτοί, συνταξιούχοι και αυτοαπασχολούμενοι, που δήλωσαν πέρυσι, για έτος 2007, συνολικό ετήσιο ατομικό εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ έκαστος, θα κληθούν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά που κυμαίνεται από 1.000 έως 25.000 ευρώ.
4. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - ελεύθεροι επαγγελματίες: Από την Εφορία θα κληθούν να περάσουν περίπου 180.000 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, για να κλείσουν, εφόσον το επιθυμούν, τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις των ετών 2000-2006, καταβάλλοντας πρόσθετους φόρους συνολικού ύψους περίπου 800 εκατομμυρίων ευρώ ή 4.400 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας.Το νέο πακέτο φορολογικών μέτρων που θα ισχύσει από 1η Ιουλίου ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών θα περιλαμβάνει την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη, την επιβολή φόρου 10% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας με τα καρτοκινητά τηλέφωνα και την αύξηση των τελών για τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας.


''ethnos.gr'' Περισσότερα...

Το φοινικόδασος Βάι , στο Λασίθι ,απειλείται απο ένα σκαθάρι

Την αγωνία και τον προβληματισμό του για την καταστροφική δράση του επικίνδυνου ρυγχωτού σκαθαριού ''Rhynchophorus Ferrugineus'' ,πάνω στο μοναδικό στην Ευρώπη φοινικόδασος ,στο Βάι, εκφράζει με επείγουσα επιστολή του στον περιφερειάρχη Κρήτης αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες,ο Νομάρχης Λασιθίου Σήφης Αναστασάκης.
Επίσης, τους καλεί να λάβουν άμεσα μέτρα, πριν είναι πολύ αργά, για την προστασία του μοναδικής ομορφιάς και εντεταγμένου στο δίκτυο «Νatura 2000» φοινικοδάσους στο Βάι.
Το τελευταίο διάστημα στον Νομό Λασιθίου εμφανίστηκαν και πάλι, σύμφωνα με τον κ. Αναστασάκη, νέα προσβεβλημένα δέντρα - φοίνικες, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αυξηθεί δραματικά το προσεχές φθινόπωρο.
Το κόκκινο σκαθάρι, όταν βρίσκεται στο στάδιο της κάμπιας, τρέφεται με τους μαλακούς και τρυφερούς ιστούς του φοίνικα, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του δένδρου σε μόλις λίγες μέρες. Τα πρώτα συμπτώματα είναι η εικόνα ενός διψασμένου, ταλαιπωρημένου φυτού και η πτώση των κεντρικών του φύλλων.



Περισσότερα...

Συνεχίζονται οι έρευνες για το γαλλικό Airbus

Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας στο Airbus της Air France που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρίο - Παρίσι με 228 επιβαίνοντες, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Aμυνας Ερβέ Μορέν.
Δεν υπάρχει «κανένα στοιχείο ή ίχνη που να μας επιτρέπουν να εικάσουμε κάτι τέτοιο, αλλά η έρευνα που διεξάγεται δεν το απέκλεισε ποτέ αυτό», επανέλαβε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.
Ο Μορέν σημείωσε εξάλλου ότι δεν έχει ενημερωθεί για την ύπαρξη απειλών κατά της πτήσης του Airbus ή για τη διατύπωση κάποιων αιτημάτων. Ο Μορέν διευκρίνισε επίσης ότι δεν έχει κάποια «καινούργια πληροφορία» για τις έρευνες που γίνονται για τα συντρίμμια του αεροπλάνου.
Στο μεταξύ το Airbus A330 της AirFrance,που κατέπεσε στον Ατλαντικό το βράδυ της Κυριακής προς την Δευτέρα ενώ εκτελούσε την πτήση από το Ρίο προς το Παρίσι εξέπεμψε 24 μηνύματα στα οποία ανέφερε ανωμαλία,ανακοινώθηκε σήμερα από το Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων που έχει αναλάβει την τεχνική έρευνα από γαλλικής πλευράς. Περισσότερα...

Αυλαία της προεκλογικής περιόδου και τελευταίες δημοσκοπήσεις . Χρήσιμες πληροφορίες.

Επεσε χθές βράδυ η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για τις Eυρωεκλογές, οι οποίες διεξάγονται αύριο στη χώρα μας για την ανάδειξη των 22 εκπροσώπων μας στο Ευρωκοινοβούλιο.
Οι κάλπες στην Ευρώπη άνοιξαν την Πέμπτη στην Βρετανία και την Ολλανδία, ενώ χθες Παρασκευή τη σκυτάλη για την
ανάδειξη των δικών τους αντιπροσώπων στο Ευρωκοινοβούλιο πήραν οι πολίτες της Ιρλανδίας και της Τσεχίας. Η ψηφοφορία στην Τσεχία θα ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα.
Σήμερα Σάββατο πραγματοποιούνται οι ευρωεκλογές στην Κύπρο.
Σήμερα, επίσης, ψηφίζουν οι Eλληνες εκλογείς που διαμένουν στα
υπόλοιπα 26 κράτη της ΕΕ καθώς και όσοι Ελληνες σε κάποιο κράτος-μέλος της ΕΕ και έχουν υποβάλει τα σχετικά δικαιολογητικά, στα εκλογικά τμήματα που έχουν συσταθεί σε κτίρια των ελληνικών πρεσβευτικών και προξενικών αρχών ή άλλων ελληνικών υπηρεσιών.

Κατά την ψηφοφορία, οφείλουν να προσκομίσουν στην εφορευτική επιτροπή την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα ΕΔΩ Περισσότερα...

Ακούστε τις ειδήσεις των Blogs στις 18.00

Μη χάσετε σήμερα στις 18.00 το απόγευμα
την ζωντανή εκπομπή του
IRAKLIO WEB RADIO ΜΕ ΤΟΝ Niok:
Οι ΕΙΔΗΣΕΙΣ των BLOGS στις 18.00

Τα Blogs σας ενημερώνουν
και το IRAKLIO WEB RADIO
σας διασκεδάζει μουσικά.

ΟΛΑ τα φρέσκα νέα με την καλύτερη μουσική

Συντονιστείτε:http://irakliowebradio2.blogspot.com/ Περισσότερα...

Καρχαριας ή σκυλος ;

Περισσότερα...

Παραβάσεις για όπλα και ναρκωτικά σε όλη την Κρήτη

Σωρεία παραβάσεων για όπλα και ναρκωτικά βεβαίωσαν τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων της Κρήτης (Χανίων, Αποκορώνου, Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου, Ηρακλείου, Μεσαράς, Λασιθίου) και τον Μάιο του 2009, σε ορισμένες περιπτώσεις σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες.
Στη χθεσινή ανακοίνωση της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης αναφέρεται ότι για όπλα, εκρηκτικά, φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα, βεβαιώθηκαν 45 παραβάσεις, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη 48 παραβάτες, κατασχέθηκαν: 16 πιστόλια - πε
ρίστροφα, 5 πολεμικά τυφέκια, 2 κυνηγετικά όπλα, 3 αεροβόλα, 7.448 φυσίγγια, 54 γεμιστήρες, 1.855 μαχαίρια, γκλομπς, ξιφολόγχες κ.α., ένας πυροκροτητής, 900 καψύλια, 114 κροτίδες, 2 επιβραδυντές.
Για ναρκωτικά βεβαιώθηκαν 35 παραβάσεις, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη 45 παραβάτες, κατασχέθηκαν: 1.380 γραμμάρια κάνναβης, 1.347 δενδρύλλια κάνναβης, 101 σπόροι κάνναβης, 8 γραμμάρια ηρωίνη, 4 αυτοσχέδια τσιγαριλίκια, 237 ναρκωτικά χάπια. Σε εφαρμογή του νόμου περί ζωοκλοπής διενεργήθηκαν 56 έλεγχοι σε ποιμνιοστάσια και βεβαιώθηκαν 66 παραβάσεις. Συνελήφθησαν 39 παραβάτες και κατασχέθηκαν 240 ζώα. Συνελήφθησαν ακόμη 217 λαθρομετανάστες και 18 αλλοδαπές από μπαρ. Εκτελέστηκαν καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος 45 καταδιωκομένων (φυγόποινων - φυγόδικων). Σε εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας βεβαιώθηκαν 547 παραβάσεις και έγιναν 168 συλλήψεις.(φωτο αρχείου)

''Χανιώτικα νέα''
Περισσότερα...

Διαστημικά… γενέθλια!

Ο ιδρυτής του Τσίρκου του Ήλιου (Cirque du Soleil) Γκι Λαλιμπέρτ βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να γιορτάσει τα 50α του γενέθλια: Θα πάει στο διάστημα!
Ο Λαλιμπέρτ φιλοδοξεί να γίνει ο έβδομος διαστημικός τουρίστας στον κόσμο, από το 2001, και ο πρώτος στον Καναδά. Θα ταξιδέψει με ρωσικό Soyuz τον Σεπτέμβριο.
Η Καναδική Διαστημική Υπηρεσία (CSA) αναμένεται να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για την πρώτη φιλανθρωπική αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από ιδιώτη Καναδό.
Ο Λαλιμπέρτ, 49 ετών σήμερα, είναι ένας δισεκατομμυριούχος από το Κεμπέκ, ο οποίος συγκαταλέγεται στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, στη λίστα που συνέταξε το περιοδικό Time το 2004.
Ίδρυσε το Τσίρκο του Ήλιου πριν από 25 χρόνια και αυτή τη στιγμή έχει το 95% της εταιρίας, ενώ είναι και επαγγελματίας παίκτης του πόκερ. Στις 2 Σεπτεμβρίου θα κλείσει τα 50. Περισσότερα...

Έτοιμα όλα στο νομό Ρεθύμνου για τις εκλογές

Κάλπες σε 196 εκλογικά τμήματα θα στηθούν στο νομό Ρεθύμνου, στους έντεκα δήμους και την κοινότητα των Ζωνιανών, σύμφωνα με την απόφαση του Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργου Παπαδάκη.
Ήδη, η λίστα των εκλογικών τμημάτων είναι έτοιμη, όπως έτοιμα είναι και τα περισσότερα διαδικαστικά, προκειμένου να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα οι εκλογές για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών της επόμενης 5ετίας.
Την Παρασκευή, στη Νομαρχία Ρεθύμνου, που επωμίζεται το μεγαλύτερο
βάρος διεξαγωγής των εκλογών, επικρατούσε πυρετός προετοιμασιών, ενώ ήδη από το πρωί είχαν σταλεί οι κάλπες και το εκλογικό υλικό στους δήμους και την κοινότητα, προκειμένου στη συνέχεια να μοιραστούν στα εκλογικά τμήματα.
Στο νομό Ρεθύμνου οι εκλογείς είναι 71.673, οι οποίοι θα ψηφίσουν στα εκλογικά τμήματα στα οποία είναι καταγεγραμμένοι, 382 από αυτούς είναι ετεροδημότες, ενώ οι 162 είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι ζουν στο νομό Ρεθύμνου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα εκλογικά τμήματα και στην ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου, www.nar.gr, όπου έχουν αναρτηθεί οι πίνακες, αλλά και από τη διαδικτυακή πύλη του Ρεθύμνου www.goodnet.gr

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
Περισσότερα...

Παράταση απο τη ΔΕΗ για τις άδειες λειτουργίας των μεταποιητικών επιχειρήσεων στο Ρέθυμνο

Επιπλέον παράταση δύο μηνών δίνει η ΔΕΗ στην προθεσμία για την κατάθεση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας των μεταποιητικών επιχειρήσεων στο Ν. Ρεθύμνου, προκειμένου να συνεχισθεί η τιμολόγηση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος με βάση το ισχύον Βιομηχανικό τιμολόγιο.
Ειδικότερα, το τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ στο Ρέθυμνο, με ατομικά σημειώματα που αποστέλλει το τελευταίο χρονικό διάστημα, καλεί τις μεταποιητικές επιχειρήσεις να καταθέσουν εντός δύο μηνών άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας.
Η ΔΕΗ προειδοποιεί ότι σε διαφορετική περίπτωση, και εάν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία, θα προβεί σε αλλαγή τιμολογίου από Βιομηχανική σε Εμπορική χρήση και ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ανατιμολόγηση των καταναλώσεών τους από το Μάρτιο του 2005 έως σήμερα. Περισσότερα...

Αντικατάσταση πλακιδίων απο αμίαντο στη Β' ΔΟΥ Χανίων.

Αρχίζουν την ερχόμενη Τρίτη οι εργασίες ανακατασκευής και απομάκρυνσης των αμιαντούχων πλακιδίων που υπάρχουν στον 2ο όροφο του κτιρίου ,όπου στεγάζοται υπηρεσίες της Β' ΔΟΥ Χανίων.

Για τον λόγο αυτο οι υπηρεσίες θα υπολειτουργούν στο ισόγειο και στον 1ο όροφο του κτιρίου ,με περιορισμένο προσωπικό.
Να επισημανθεί ότι η αντικατάσταση των πλακιδίων ήταν αίτημα των εργαζομένων στις ΔΟΥ Χανίων και Ρεθύμνου απο τις αρχές του χρόνου. Περισσότερα...

Ο νικητης των εκλογων!


By ''vasilisp.com'' (κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Ποινή «αργού σερφαρίσματος» για παράνομο ψηφιακό υλικό.

Ποινή «αργού σερφαρίσματος» ενδέχεται να επιβάλλει η βρετανική κυβέρνηση σε όσους πολίτες της χώρας επιμένουν να κατεβάζουν ψηφιακό υλικό προστατευμένο με πνευματικά δικαιώματα, παρά τις προειδοποιήσεις. Στις 16 Ιουνίου πρόκειται να δημοσιευτεί η αναφορά του προγράμματος «Ψηφιακή Βρετανία», που στόχο έχει την καταπολέμηση της πειρατείας. Εν όψει της εξέλιξης αυτής, η μουσική βιομηχανία, που πιέζει για σκληρά μέτρα κατά της πειρατείας, έχει εισηγηθεί την ιδέα του λεγόμενου «νόμου των τριών χτυπημάτων». Βασική ιδέα είναι η βαθμιαία αντιμετώπιση του παραβάτη με προειδοποιητικά μηνύματα: Σύμφωνα με την εισήγηση, ο χρήστης που κατεβάζει παρανόμως ψηφιακό υλικό την τρίτη φορά... καίγεται, δηλαδή διακόπτεται η υπηρεσία παροχής Internet.

H ιδέα αυτή έχει αντιμετωπιστεί με καχυποψία ή και δυσαρέσκεια από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και, όπως μεταδίδει το BBC, δεν φαίνεται να υιοθετείται από τη βρετανική κυβέρνηση.


''news247.gr'' Περισσότερα...

Ο καιρός σήμερα 6 / 6


Ε.Μ.Υ. Περισσότερα...

Ο Τύπος της Κρήτης σήμερα

Περισσότερα...

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Έρχεται ο Τόμας Βίζιο για τον Εργοτέλη ,αλλά και η εντυπωσιακή κυρία Βίζιο...

Ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Εργοτέλη, ο Τόμας Βίζιο έρχεται στην Ελλάδα για να φορέσει την φανέλα του Εργοτέλη έχοντας αποκτήσει ήδη φήμη από την κεντρική Ευρώπη.
Ο 27χρονος Πολωνός έχει γίνει διάσημος σε Αυστρία, Σλοβενία και Πολωνία όχι μόνο για τις ικανότητες του στο ποδόσφαιρο αλλά και για την διάσημη σύζυγο του.
Ο λόγος για την κυρία Φλόρα Βίζιο που είναι πασίγνωστο μοντέλο στην Σλοβενία και μάλιστα ο γάμος τους πριν από πέντε χρόνια είχε αποτελέσει ένα από τα γεγονότα της χρονιάς.
Μάλιστα οι κακές φήμες αναφέρουν ότι η κυρία Βίζιο βρίσκεται πίσω από πολλές αποφάσεις του νεοαποκτηθέντα ποδοσφαιριστή της ομάδας του Ηρακλείου.
Όπως και να έχει, ο Τόμας Βίζιο δεν αλλάζει τώρα άποψη αφού έβαλε την υπογραφή του στο τριετές συμβόλαιο με τον Εργοτέλη και η παρουσία της Σλοβένας καλλονής θα αποτελέσει ένα έξτρα κίνητρο για να έρθει ο κόσμος στο Παγκρήτιο Στάδιο.


''athleticradio.gr'' Περισσότερα...

Κάστορες προκάλεσαν τον εκτροχιασμό ενός τρένου στον Καναδά

Αδέξιοι... κάστορες προκάλεσαν τον εκτροχιασμό ενός τρένου στον Καναδά, με αποτέλεσμα να χυθούν περισσότερα από 20.000 λίτρα ντίζελ σε ένα ποταμό από τον οποίο υδροδοτείται η πρωτεύουσα της χώρας.
Σύμφωνα με τη σιδηροδρομική εταιρεία Ottawa Valley Railroad (OVR), την Τετάρτη έσπασαν τρία φράγματα που είχαν κατασκευάσει οι κάστορες με αποτέλεσμα να προκληθεί πλημμύρα και να παρασυρθούν περίπου 200 μέτρα της σιδηροδρομικής γραμμής.
Το αποτέλεσμα ήταν να εκτροχιαστούν δύο μηχανές και έξι βαγόνια μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας. Η μία από τις μηχανές κατέληξε στο ποτάμι Ουταουέ και τα καύσιμά της χύθηκαν στα νερά του.
Οι δύο μηχανοδηγοί τραυματίστηκαν ελαφρά.


''Καθημερινή''
Περισσότερα...

Δυσφημιστικά άρθρα του Βρετανικού Τύπου για την Ελλάδα.

Μία ακόμα καταγγελία νεαρής τουρίστριας, που ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα βιασμού εξετάζουν τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου.

Πρόκειται για την 3η καταγγελία ομαδικού βιασμού, που απασχολεί το τελευταίο 24ωρο την αστυνομία.
Την ίδια ώρα, ο βρετανικός τύπος με εκτενή ρεπορτάζ αναφέρεται στις επανωτές καταγγελίες των νεαρών τουριστριών και επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι «η πρωτεύουσα των Βιασμών».

''tvcreta''

Περισσότερα...

Έχετε ξαναδεί αυτοκίνητο-πισίνα ! Δείτε το !!!

Περισσότερα...

Άπαιχτος ο τύπος !!!

Περισσότερα...

Νορβηγίδα ολόγυμνη τριγυρνούσε στον Πλατανιά Χανίων

Εκτός τόπου και χρόνου βρέθηκε χθες 33χρονη Νορβηγίδα ,η οποία σε κατάσταση μέθης τριγυρνούσε ολόγυμνη στην πλατεία του Πλατανιά στα Χανιά.
Η Νορβηγίδα βρίσκεται στο νησί για διακοπές μαζί με την οικογένεια και τους γονείς της .
Σύμφωνα με μαρτυρίες ,η αλλοδαπή περιφερόταν στο δρόμο αναζητώντας μεταφορικό μέσο για να την πάει στο ξενοδοχείο ,όπου διέμενε.
Μετά απο κάποιο διάστημα σταμάτησε ένα αυτοκίνητο,μπήκε μέσα και απαίτησε απο τον οδηγό να την μεταφέρει στο ξενοδοχείο ,κάτι το οποίο έγινε.

Φυσικά ,δεν υπάρχει λόγος να περιγράψω το τι γινόταν απο θαμώνες των μπαρ και περαστικούς....
Οι τρέλες της 33χρονης συνεχίστηκαν και στο ξενοδοχείο ,όπου την μανία της ''πλήρωσαν ''δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα .
Άνδρες της αστυνομίας του Γαλατά ,έφθασαν στην περιοχή και συνέλαβαν την ταραξία.
Προανάκριση ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ν.Κυδωνίας.
Περισσότερα...

Παράλητος περπάτησε ξανά μετά απο 20 χρόνια .

Χάρη στις ''θαυματουργές ιδιότητες botox ,ένας 49 χρονος άνδρας απο τις ΗΠΑ ,κατάφρερε να περπατήσει ,καθώς είχε μείνει παράλυτος για 20 χρόνια ,λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου.
Ο 49-χρονος ξεκίνησε θεραπεία με ενέσεις Botox, στο St John of God Nepean Rehabilitation Hospital, και στάθηκε στα πόδια του σε διάστημα μόλις ενός μηνός. Όπως είπε ο 49 χρονος ,ονόματι Russell McPhee :''Η ζωή μου ξεκίνησε και πάλι. Είδα τους φίλους μου να κλαίνε όταν με είδαν να στέκομαι δίπλα στο αναπηρικό μου καρότσι''.
Το botox είναι μία αναγνωρισμένη θεραπεία για το είδος της παράλυσης που προκαλείται από εγκεφαλικά, ενώ χρησιμοποιείτο και για την ίαση μυϊκών σπασμών. Περισσότερα...

Νεκρός Ρεθυμνιώτης φαντάρος σε τροχαίο .

Ακαριαίο θάνατο ,βρήκε τα ξημερώματα ,σε τροχαίο δυστύχημα ενας 22χρονος Ρεθυμνιώτης ,ο οποίος υπηρετούσε ως Λοχίας στο 547 τάγμα πεζικού της πόλης .
Πιθανόν λόγω υπερβολικής ταχύτητας , το αυτοκίνητο που οδηγούσε την επαρχιακή οδό Ρεθύμνου-Σπήλι στο ύψος των Αρμένων ,έφυγε απο την πορεία του και καρφώθηκε σε δέντρο.

Λίγο αργότερα έφθασε στο σημείο ασθενοφόρο ,όπου μετέφερε τον νεαρό στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Εκεί ,απλά διαπιστώθηκε ο
θάνατος του.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργεί το τμήμα τροχαίας Ρεθύμνου.
Περισσότερα...

Τον τρόμο σε γυναίκες σκόρπιζαν δύο Ιρακινοί στα Χανιά .

Τον τρόμο σε ανυποψίαστες γυναίκες σκόρπιζαν τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές της πόλης των Χανίων ,δύο αλλοδαποί απο το Ιράκ , οι οποίοι και συνελήφθησαν απο αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων ,μετα απο καταγγελίες. Οι δράστες ,ηλικίας 21 και 29 χρόνων ,οδηγήθηκαν το πρωί στον εισαγγελέα ,με την διαδικασία του αυτοφώρου ,αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες .
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την αστυνομία ,οι δύο αλλοδαποί εμπλέκονται σε τρία περιστατικά.
Την περασμένη Τετάρτη τα ξημερώματα δυο γυναίκες δέχτηκαν επίθεση απο δύο άτομα κοντα στην Αν.Τάφρο ,τις οποίες παρενόχλησαν σεξουαλικά και απο τη μια πήραν με τη βία την τσάντα.

Χθες τα ξημερώματα ,κοντά στο πνευματικό κέντρο ,την επίθεση δέχτηκε αυτή την φορά μια νεαρή γυναίκα , η οποία όμως αντιστάθηκε και κατάφερε να αρπάξει απο τα χέρια του ενός δράστη ενα τσαντάκι με πλαστά έγγραφα.
Το ίδιο βράδυ στην Ανατολική τάφρο της πόλης ,αφαίρεσαν ακόμα μια τσάντα απο νεαρή γυναίκα ,που εκινείτο ,όπως και οι άλλες ,πεζή. Οι δύο Ιρακινοί μετα απο έρευνα των αστυνομικών συνελλήφθησαν μέσα στο σπίτι που διέμεναν , ενώ κατασχέθηκα μέρος των κλοπιμαίων.
Τα θύματα των επιθέσεων ,κλήθηκαν στην Ασφάλεια Χανίων ,όπου και ανεγνώρισαν τους Ιρακινούς . Περισσότερα...

Ειδική άδεια έως 3 ημέρες σε εργαζομένους για Ευρωεκλογές 2009

Ειδική εκλογική άδεια με αποδοχές, διάρκειας έως και τριών ημερών, χορηγείται σε εργαζομένους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι οποίοι θα καλύψουν περισσότερα από 100 χιλιόμετρα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την Κυριακή.
Για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα που εργάζονται με καθεστώς 6ήμερης εβδομαδιαίας εργασίας και υπαλλήλους του δημοσίου, στους οποίους δεν εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εργα
σίας, χορηγείται άδεια μίας εργάσιμης ημέρας εάν μετακινηθούν σε απόσταση από 100 έως 200 χιλιόμετρα και δύο ημερών για απόσταση από 201 έως και 400 χιλιόμετρα.
Όταν ο εργαζόμενος μετακινείται σε απόσταση μεγαλύτερη των 401 χιλιομέτρων, η άδεια φτάνει τις τρεις μέρες.
Για μισθωτούς του ιδιωτικού
τομέα και υπαλλήλους του δημοσίου με καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας χορηγείται μία εργάσιμη ημέρα για απόσταση από 200 έως 400 χιλιόμετρα και δύο ημέρες ειδικής άδειας, εάν ταξιδέψουν για περισσότερα από 401 χιλιόμετρα.
Για ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους που θα ταξιδέψουν σε νησιά, ο αριθμός των ημερών αδείας φτάνει ανάλογα με την απόσταση τις τρεις ημέρες.

''Εξπρες''
Περισσότερα...

Έκρηξη βόμβας σε τουριστικό γραφείο στο Σταλό Χανίων.

Στη βάση πλαϊνής τζαμαρίας ενος τουριστικού γραφείου σε περιοχή του Σταλού του δήμου Νέας Κυδωνίας Χανίων , άγνωστοι ,τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό ,σήμερα στις 2 μετα τα μεσάνυχτα .
Απο την έκρηξη σοβαρές ζημιές υπέστη το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το τουριστικό γραφείο,αλλά και ενα σπίτι που βρίσκεται απέναντι από το γραφείο .

Από το ωστικό κύμα έσπασαν όλα τα τζάμια του σπιτιού και προκλήθηκαν ζημιές στην κεντρική είσοδο, τις πόρτες και τα παράθυρα.
Την ώρα της έκρηξης μέσα στο σπίτι βρισκόταν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Περισσότερα...

Φθορές σε εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά

Φθορές στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων,προκάλεσαν άγνωστοι σήμερα τα ξημερώματα.
Οι δράστες πιθανότατα χρησιμοποίησαν βαριοπούλα και κατεδάφισαν με μανία την ξύλινη κατασκευή του περιπτέρου.
Προβληματισμός για το καταδικαστέο αυτό γεγονός επικρατεί μεταξύ των στελεχών του κόμματος ,ενώ την απορία του για το θέμα ,εξέφρασε με δηλώσεις το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά Αντώνης Παπαδεράκη τονίζοντας ότι ''πρόκειται για μια στοχευμένη ενέργεια και όχι μια απλή πράξη φθοράς''.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πλησίον του περιπτέρου που καταστράφηκε υπάρχουν δύο ακόμα περίπτερα άλλων πολιτικών κομμάτων, τα οποία δεν πείραξαν οι δράστες. Περισσότερα...

Δεσμοφύλαξ Αντώναρος!


By epikairo Περισσότερα...

Η Βλακεία ελιναι ...ανίκητη !

Περισσότερα...

Την αποχώρησή του(;) απο τον ΟΦΗ προανήγγειλε ο Βατσινάς .

Την αποχώρησή του από την διοίκηση του ΟΦΗ προανήγγειλε πριν απο λίγο ο πρόεδρος του Φανούρης Βατσινάς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ηράκλειο.
Ο Φανούρης Βατσινάς μίλησε για πάρα πολλά στη συνέντευξη Τύπου που κράτησε περίπου δύο ώρες. Αρχικά ζήτησε συγγνώμη απο τους φίλους της ομάδας για τον υποβιβασμό του ΟΦΗ στη Β Εθνική. Όπως δήλωσε είναι διατεθειμένος να παγώσει της μετοχές του και να αποχωρήσει απο τη δι
οίκηση της ομάδας.
Ωστόσο, το θέμα, πλέον είναι το ποιος απο τους ενδιαφερόμενους θα δεχθεί να χρηματοδοτήσει την ομάδα και να διοικήσει τον ΟΦΗ απο την στιγμή που μετοχικά οι «μελανόλευκοι» θα εξακολουθούν να ανήκουν στην οικογένεια Βατσινά...
Ο Κ.Βατσινάς στην αρχή της ομιλίας του είπε:''Θα ήθελα να σας καλοσωρίσω όλους. Ζητάω συγγνώμη απο τους φίλους του ΟΦΗ για τον υποβιβασμό της ομάδας. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθ
ύνη του υποβιβασμού της ομάδας. Μαζί με την οικογένεια μου το καλοκαίρι του 2005 αγοράσαμε το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΟΦΗ ξκαι βάλαμε πολλά λεφτά μέχρι σήμερα. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι η ομάδα να προχωρήσει και να πάει μπροστά και να επιστρέψει στη Super league. Οι φίλοι του ΟΦΗ δεν φέρθηκαν καλά σε μένακαι την οικογένεια μου. Θέλω να κάνω γνωστώ ότι θέλουμε να παγώσουμε τις Μετοχές και να αποχωρήσουμε απο τη διοίκηση του ΟΦΗ''.
Κατόπιν αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ, αλλά και στα όσα είχαν ακουστεί περί προτάσεων που του είχαν γίνει, λέγοντας:''Η ΠΑΕ ΟΦΗ είναι ιδέα, όμως είναι και εταιρία που θέλει χρήματα για να προχωρήσει για αυτό όλοι πρέπει να συστρατευτούμε σ' αυτή την προσπάθεια. Η ομάδα δεν είναι χρεωμένη έχει ένα φετινό άνοιγμα περίπου στο 1.700.000€. Προτάσεις 6 και 7 εκατ. ευρώ δεν υπήρξαν ποτέ. Δεν έχω πει ότι δεν πουλάμε. Οι πωλήσεις αυτές δεν γίνονται στα μικρόφωνα και στις τηλεοράσεις. Καμία πρόταση δεν ήταν ικανοποιητική για την ομάδα. Δεν κάνω αγοραπωλησίες στο γυαλί. Πουλάμε δεν χαρίζουμε όμως. Θέληση και συσπέιρωση χρειάζεται για να πάει ο ΟΦΗ μπροστά. Η πώληση είναι ανοιχτή είτε φέτος, είτε του χρόνου, είτε τον άλλο χρόνο. Είμαστε μεγαλομέτοχοι δεν χαρίζουμε τις μετοχες''.
Γεγονός είναι πάντως πως το κλιμα είναο άσχημο για υον πρόεδρο του ΟΦΗ στο Ηράκλειο.
Απομένει να δούμε χειροπιαστές αποδείξεις ....
Περισσότερα...

Ηλιακό... ποδήλατο απο μαθητές του Σ.Δ.Ε. Κισάμου Χανίων

Οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κισάμου παρουσίασαν χθες, εν όψει της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, την πρωτότυπη κατασκευή τους σε μαθητές σχολείων του Νομού Χανίων.
Ενα συμβατικ
ό ποδήλατο μετατράπηκε σε μηχανάκι που λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και θέτει σε λειτουργία τον μικρό του κινητήρα, ενώ παράλληλα αποθηκεύεται σε μικρές μπαταρίες πάνω στο ποδήλατο.
"Η κατασκευή
μας λειτουργεί καθαρά και μόνο με ηλιακή ενέργεια. Εχουμε εγκαταστήσει μια μικρή φωτοβολταϊκή πλάκα που συγκεντρώνει την ενέργεια και στη συνέχεια τη μεταβιβάζει σε ένα ηλεκτρικό συσσωρευτή, μια μπαταρία. Εχουμε επιλέξει να τοποθετήσουμε μπαταρία υπολογιστών που είναι μικρή και εύχρηστη και δεν βαραίνει το ποδήλατο. Από εκεί η ενέργεια πηγαίνει σε ένα μικρό κινητήρα και ουσιαστικά το ποδήλατο μετατρέπεται σε μηχανάκι" μας εξηγεί η Μαριάννα Ματάλλα, μια μαθήτρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που μαζί με τους συμμαθητές της εργάστηκε για να γίνει πραγματικότητα η ιδέα τους.
Το ποδήλατο-μηχανάκι λειτουργεί αυτόνομα, η ταχύτητά του είναι 17 χλμ. την ώρα και μπορεί να διανύσει χωρίς καμία βοήθεια μια απόσταση 27 χλμ. σε ευθεία και 10 χλμ. ανηφόρα."Το κατασκευάσαμε οι μαθητές χωρίς την οικονομική ενίσχυση κανενός, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος. Είχαμε βέβαια τη στήριξη και τη βοήθεια του διευθυντή μας του κ. Βερναδάκη, ο οποίος και στο παρελθόν είχε κατασκευάσει κάτι ανάλογο" σημείωσε η μαθήτρια.
Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων εντυπωσιάστηκαν από το ηλιακό ποδήλατο το οποίο και είδαν να κινείται στην αυλή του σχολείου τους. Παρατήρησή τους ότι... πηγαίνει αργά σε σύγκριση με το δικό τους.
"Σίγουρα η κατασκευή αυτή θα μπορούσε αν έμπαινε σε μια γραμμή παραγωγής, με κάποιες προσθαφαιρέσεις να παραχθεί κανονικά. Σίγουρα αποτελεί μια φιλική λύση για το περιβάλλον" ανέφερε ο καθηγητής κ. Βερναδάκης.

''Χανιώτικα νέα''
Περισσότερα...

Ποινική δίωξη κατά Βιτωράκη για την επιχείρηση στα Ζωνιανά.

Της Πόπης Παπαδάκη.
Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, εναντίον του πρώην γενικού αστυνομικού διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης Αντώνη Βιτωράκη, σχετικά με την υπόθεση της αστυνομικής επιχείρησης στις 5 Νοεμβρίου 2007 στα Ζωνιανά, με εντολή του οποίου είχε γίνει και που όχι μόνο κατέληξε σε αποτυχία αλλά τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, ο ένας εξ αυτών βαρύτατα, ενώ κινδύνευσε σοβαρά η ζωή όλης της αστυνομικής ομάδας (49 άτομα) και της δικαστικής λειτουργού που την συνόδευε.
Με εισαγγελική παραγγελία το καλοκαίρι του 2008, και ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν κατά παντός υπευθύνου, είτε πολίτη είτε αξιωματικού της ΕΛΑΣ, πέντε από τους ειδικούς φρουρούς που αποτελούσαν μέλη της αστυνομικής δύναμης, ξεκίνησε από τη
ν τότε Πταισματοδίκη Ρεθύμνου, Λευκοθέα Τερζιτάνου, προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκαν αξιόποινες πράξεις από πλευράς της ΕΛΑΣ ώστε να κινδυνεύσει η ζωή των μηνυτών αστυνομικών (ένας εξ αυτών είχε τραυματιστεί).
Από το υλικό που συνέλεξε η πταισματοδίκης Ρεθύμνου, διαπίστωσε ποινικές ευθύνες τις οποίες και προσωποποίησε, ενώ έστειλε τον φάκελο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, που τον περασμένο Φεβρουάριο άσκησε ποινική δίωξη κατά του κ. Βιτωράκη ενώ διέταξε προανάκριση για την υπόθεση.
Περισσότερα ''Ρεθυμνιώτικα νέα''

Περισσότερα...

Παρ' ολίγο τραγωδία στον χώρο νηπιαγωγείου του Ηρακλείου.

Παρ'ολίγο τραγωδία στον αύλειο χώρο νηπιαγωγείου του Ηρακλείου, όταν 12χρονος μαθητής καρφώθηκε σε σίδερο οικοδομής το οποίο μπήκε από το μηρό και βγήκε από το γοφό του.
Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο 31ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου στην συνοικία Μασταμπά, όταν ο 12χρονος ανέβηκε στην σιδερένια περίφραξη για να μπει στην αυλή και να παίξει με τους φίλους του.
Κατά την πτώση του καρφώθηκε στο σίδερο και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να το κόψει. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου του αφαιρέθηκε το σίδερο μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση. (φωτο αρχείου)

πηγή ''ΕΡΑ''
Περισσότερα...

Ταλέντα πάσης φύσεως !

Περισσότερα...

Τι πατέντα είναι αυτή ;;;;;;;;;


(κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Άνοιξε και επίσημα το πολεμικό μουσείο Χανίων

Ανοιχτό είναι και επίσημα απο χθες ,μετά απο επτά χρόνια ,το πολεμικό μουσείο Χανίων.
Τα εγκαίνια έγιναν απο τον Υπουργό εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Με'ι'μαράκη και τον πρώην πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη.
Τα εκθέματα του μουσείου που βρίσκεται δίπλα απο τον δημοτικό κήπο ,αποτελούν προσπάθεια χρόνων του Χανιώτη Ιωάννη Μάντακα και περιλαμβάνει σημαντικά εκθέματα και ντοκουμέντα απο τους απελευθερωτικούς αγώνες των Κτητικών αγωνιστών.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Με'ι'μαράκης μεταξύ άλλων υπογράμμισε:''είμαστε ένας λαός με πλούσια ιστορική κληρονομιά και έχουμε χρέος απέναντι σε όλους να διαφυλάξουμε αυτή την κληρονομιά ,ώστε να μπορούν οι νεότερες γενεές να γνωρίζουν την ιστορία μας και να μπορούν να έχουν φωτεινά παραδείγματα για να προχωρήσουν με ελπίδα ατο μέλλον ''.
Περισσότερα...

Αδιαφορεί για τις Ευρωεκλογές το 64% των Ευρωπαίων ,σύμφωνα με δημοσκόπηση

Περίπου τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων (64%) δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται ελάχιστα ή καθόλου για τις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway για λογαριασμό της Apco-La Tribune-BFM.
Το 73% των Γάλλων και το 67% των Γερμανών που ρωτήθηκαν δήλωσαν πως δεν ενδιαφέρονται για την ψηφοφορία της Κυριακής.
Σχετικά με την οικονομική κρίση, το 58% των Ευρωπαίων εκτιμά πως οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πήραν τα κατάλληλα μέτρα η κάθε μία χωριστά, ενώ το 30% πιστεύει πως προσπάθησαν να υιοθετήσουν μια κοινή γραμμή.

Το 63% των Γάλλων και το 62% των Πολωνών θεωρούν πως οι χώρες-μέλη της ΕΕ αγωνίζονται μόνες τους.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 26 ως τις 29 Μαΐου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 4.536 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών σε Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία και Πολωνία. Περισσότερα...

Εκδηλώσεις σήμερα και στην Κρήτη για την γιορτή του περιβάλλοντος. Ας μην αδιαφορίσουμε !

Εορτάζεται κάθε χρόνο σαν σήμερα 5 Ιουνίου η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος .Αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ απο το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.
Δεν είναι όμως όλα ...αγγελικά πλασμένα ! Στο φως της δημοσιότητας έρχονται καταγγελίες για αδιαφορία της Πολιτείας στην προστασία του περιβάλλοντος.
Το ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης με ανακοίνωση του τονίζει μεταξύ άλλων ,ότι στο γενικό χωροταξικό πλαίσιο της χώρας δεν λήφθησαν υπόψιν ''οι έννοιες της διαφύλαξης και προστασίας των περιοχών Φύση 2000, του αιγιαλού ,της εκτός σχεδίου δόμησης ,της αποτροπής πριμοδότησηςμε αυξημένους συντελεστές δόμησης μεγάλων επενδύσεων σε ξενοδοχειακές μονάδες κ.α''
Καταγγελία έκανε και η ένωση προστασίας Λευκών ορέων ''Η Μαδάρα''για ΄΄κανένα ουσιαστικό μέτρο του ορεινού όγκου απο την πολιτείατα τελευταία 30 χρόνια''
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στα Χανιά ο δήμος πραγματοποιεί σήμερα στις 7μμ κεντρική εκδήλωση στον θερινό Κινηματογράφο του Δημοτικού Κήπου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα δοθούν βραβεία και έπαινοι στους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό για τον ωραιότερο κήπο, καθώς και στους μαθητές, που με το μεράκι και τις προσπάθειες τους, συνεισφέρουν στην όμορφη εμφάνιση της πόλης μας.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα διανεμηθούν καλλωπιστικά φυτά.
Στο Ηράκλειο το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση πολιτών για τη διαχείριση υγρών & στερεών αποβλήτων έως τις 2.30 στη Λότζια ,καθαρισμός παραλίας Καράβολα , από παιδιά και γονείς του 40ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και από ευαισθητοποιημένους πολίτες του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος.
Τέλος, θα πραγματοποιηθεί σήμερα δενδροφύτευση στο παρκάκι των εργατικών κατοικιών της Αγίας Αικατερίνης καθώς και καθαρισμός στην συμβολή των οδών Μαραθωνομάχων 60, Χαρίκλειας Δραμουντάνη και Πολυβίου γωνία στην περιοχή της Χρυσοπηγής στο Ηράκλειο. Περισσότερα...