Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Βανδαλισμοστοί στο δημοτικό πάρκο του Ευληγιά στο Ρέθυμνο.

Μια ανάσα από το κέντρο της πόλης, το Δημοτικό Πάρκο του Ευληγιά, αποτελεί τόπο αναψυχής για μικρούς και μεγάλους, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Για να διατηρηθεί σ’ έναν τέτοιο χώρο η καθαριότητα και η τάξη, δεν αρκεί η υποχρέωση του δήμου να τον επιβλέπει. Απαιτείται η παιδεία και η ευθύνη των ίδιων των πολιτών, στους οποίους ουσιαστικά και ανήκει.
Παρά το γεγονός ότι πρόσφατα η δημοτική αρχή προχώρησε στον καθαρισμό και την αποκατάσταση του πάρκου, δεν χρειάστηκαν παρά λίγες μέρες, ώστε να βανδαλιστεί από άγνωστους. Οι δράστες κατέστρεψαν παγκάκια και την παιδική χαρά, εις βάρος των δημοτών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών.
Το περιστατικό κατήγγειλε στην εφημερίδα , φέρνοντας και το φωτογραφικό υλικό, ο Δημήτρης Σωπασουδάκης, εθελοντής Πολιτικής Προστασίας ο ίδιος, που με θλίψη αντίκρισε την εικόνα της καταστροφής. «Μόνο αν θεωρήσω ότι είμαστε άγρια θηρία, μπορώ να δικαιολογήσω τέτοιους βανδαλισμούς.
Τι να κάνει κι ο δήμος. Ήρθε πρόσφατα, καθάρισε το χώρο που ήταν γεμάτος σκουπίδια, και τώρα βλέπουμε αυτή την εικόνα», είπε απογοητευμένος και τόνισε: «Όταν δεν υπάρχει ευθύνη και παιδεία από μέρους των πολιτών, μόνο με επίβλεψη και επιβολή του νόμου μπορεί να αποτραπούν τέτοιες ενέργειες».


''Ρεθυμνιώτικα νέα''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου