Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Εκδηλώσεις σήμερα και στην Κρήτη για την γιορτή του περιβάλλοντος. Ας μην αδιαφορίσουμε !

Εορτάζεται κάθε χρόνο σαν σήμερα 5 Ιουνίου η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος .Αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ απο το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.
Δεν είναι όμως όλα ...αγγελικά πλασμένα ! Στο φως της δημοσιότητας έρχονται καταγγελίες για αδιαφορία της Πολιτείας στην προστασία του περιβάλλοντος.
Το ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης με ανακοίνωση του τονίζει μεταξύ άλλων ,ότι στο γενικό χωροταξικό πλαίσιο της χώρας δεν λήφθησαν υπόψιν ''οι έννοιες της διαφύλαξης και προστασίας των περιοχών Φύση 2000, του αιγιαλού ,της εκτός σχεδίου δόμησης ,της αποτροπής πριμοδότησηςμε αυξημένους συντελεστές δόμησης μεγάλων επενδύσεων σε ξενοδοχειακές μονάδες κ.α''
Καταγγελία έκανε και η ένωση προστασίας Λευκών ορέων ''Η Μαδάρα''για ΄΄κανένα ουσιαστικό μέτρο του ορεινού όγκου απο την πολιτείατα τελευταία 30 χρόνια''
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στα Χανιά ο δήμος πραγματοποιεί σήμερα στις 7μμ κεντρική εκδήλωση στον θερινό Κινηματογράφο του Δημοτικού Κήπου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα δοθούν βραβεία και έπαινοι στους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό για τον ωραιότερο κήπο, καθώς και στους μαθητές, που με το μεράκι και τις προσπάθειες τους, συνεισφέρουν στην όμορφη εμφάνιση της πόλης μας.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα διανεμηθούν καλλωπιστικά φυτά.
Στο Ηράκλειο το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση πολιτών για τη διαχείριση υγρών & στερεών αποβλήτων έως τις 2.30 στη Λότζια ,καθαρισμός παραλίας Καράβολα , από παιδιά και γονείς του 40ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και από ευαισθητοποιημένους πολίτες του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος.
Τέλος, θα πραγματοποιηθεί σήμερα δενδροφύτευση στο παρκάκι των εργατικών κατοικιών της Αγίας Αικατερίνης καθώς και καθαρισμός στην συμβολή των οδών Μαραθωνομάχων 60, Χαρίκλειας Δραμουντάνη και Πολυβίου γωνία στην περιοχή της Χρυσοπηγής στο Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου