Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Απίστευτη ισορροπία !




Περισσότερα...

Μόνο 15 χρόνια σε 38χρονη που έπνιξε έξι από τα νεογέννητα μωρά της.

Σε 15ετή κάθειρξη καταδικάστηκε μια 38χρονη Γαλλίδα η οποία, από το 2000 έως το 2007 έπνιξε έξι από τα νεογέννητα παιδιά της στη Βαλόν, στη δυτική Γαλλία.
Η Σελίν Λεσάζ, που είναι μητέρα ενός αγοριού 13 ετών, αντιμετώπιζε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
"Συνειδητοποιών ότι σκότωσα τα μωρά μου, τα παιδιά που απέκτησα με τους δύο συντρόφους μου, αλλά είναι πολύ σκληρό.

Μου προκαλεί τόσο τρόμο που κρύβομαι σαν τη στρουθοκάμηλο (...) Θα ήθελα να καταλάβω, αλλά δεν τα καταφέρνω" δήλωσε η ίδια στο δικαστήριο.

Τα αποτρόπαια εγκλήματα αποκαλύφθηκαν τον Οκτώβριο του 2007 όταν ο Λικ Μαργκερίτ, 39 ετών, ο πατέρας του έκτου παιδιού, ανακάλυψε τα πτώματα των νεογέννητων μέσα σε σακούλες απορριμάτων, στο υπόγειο του σπιτιού όπου διέμενε το ζευγάρι.
Περισσότερα...

Γονείς πήγαν το γιο τους σε sex club!

Συνελήφθησαν οι γονείς ενός 13χρονου οι οποίοι πήγαν τον γιο τους σε ένα νυχτερινό κέντρο με ερωτικές υπηρεσίες στην Ίμπιζα της Ισπανίας ύστερα από έφοδο της αστυνομίας. Αργότερα, διαπιστώθηκε πως το sex club άνηκε στη μητέρα του ανήλικου!
Αποσβολωμένοι οι αστυνομικοί αντίκρισαν το νεαρό αγόρι σε ένα σημείο του νυχτερινού κέντρου όπου εκεί τα άτομα έκαναν είτε χρήση ναρκωτικών είτε αλκοόλ. Ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκε πως η μητέρα του εφήβου, γερμανικής καταγωγής, ήταν η ιδιοκτήτρια του νυχτερινού κέντρου στην Talamanca ενώ στην κατοχή του Ισπανού πατέρα βρέθηκαν 2 γραμμάρια κοκαΐνης.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Sun, μετά την έφοδο της αστυνομίας στο συγκεκριμένο κέντρο, ο 13χρονος βρίσκεται στη φροντίδα της πρόνοιας ενώ οι γονείς κατηγορούνται για διαφθορά και παραμέληση ανηλίκου.

cosmo.gr
Περισσότερα...

Στα Χανιά επιστρέφει η Blue Star Ferries, μπαίνοντας “σφήνα” στην ΑΝΕΚ

Στα Χανιά επιστρέφει η Βlue Star Ferries. Ο Όμιλος Attica αναμένονταν να καταθέσει αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά. Κίνηση η οποία οξύνει τον ανταγωνισμό στην Κρήτη αφού πέρσι την άνοιξη η Attica κατέβασε στο Ηράκλειο το Superfast XII.

Τα δρομολόγια αναμένεται να αρχίσουν στα τέλη Απριλίου και το αργότερα αρχές Μαϊου αφού θα πρέπει να οργανωθούν τα πρακτορεία.

Η αρχή θα γίνει με Βlue Horizon το οποίο έκανε δρομολόγια στη γραμμή Πάτρα-Μπάρι και αντικαταστήθηκε από τo Superfast II. Στη συνέχεια όμως η εταρεία έχει σχέδια να νατικατάστήσει το Horizon
«Έπρεπε το πλοίο να βρει ένα δρομολόγιο και επιλέξαμε εκείνο του Πειραιά-Χανιά» δήλωσε στο protothema.gr oδιευθύνων σύμβουλος της Blue Star Ferries, Μιχάλης Σακέλλης και προσέθεσε: «Είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο δρομολόγια και επιλέξαμε εκείνο των Χανίων».

Πρόκειται στην ουσία για την απάντηση του Ομίλου Attica προς την ΑΝΕΚ που θα δρομολογήσει το Hellenic Voyager στη γραμμή Πειραιάς-Κω-Ρόδο όπου κυριαρχεί με τρία πλοία, η Blue Star Ferries της Attica μετά και τη διακοπή των δρομολογίων της GA Ferries.
Στα Χανιά δραστηριοποιείται η ANEK με δύο πλοία. Για πρώτη φορά η Blue Star Ferries κατέβηκε στα Χανιά επί εποχής Περικλή Παναγόπουλου και έμεινε για δύο χρόνια.

protothema.gr
Περισσότερα...

Οι σούπερ γιαγιάδες ξαναχτυπούν...

Απολαύστε το καινούργιο trailer , με πρωταγωνίστριες τις κλασσικές πια γιαγιάδες ,για λογαριασμό της Cosmote!



Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:"Πλουσιότερο" σε εκθέματα είναι το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης

"Πλουσιότερο" σε εκθέματα είναι το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης στα Χανιά, καθώς, όπως ανακοίνωσε, παρέλαβε από την Υπηρεσία Φάρων, υλικό από παλαιούς φάρους.

Μεταξύ αυτών, όπως ανακοίνωσε το μουσείο, περιλαμβάνονται: -Οπτικό κεφαλής αυτόματου πυρσού φάρου. -Ένα οπτικό κεφαλής αυτόματου πυρσού λιμένα του 1910. -Ένα ολόκληρο οπτικό φάρου Δουκάτου Λευκάδος. -Μηχανισμός περιστροφής οπτικού φάρου του 1890.


Κεφαλή αυτόματου πυρσού Φονιά. -Φιάλες ασετιλίνης και πάρα πολλά εργαλεία φάρου πετρελαίου. Το υλικό αυτό προέρχεται από διάφορους φάρους της χώρας.
Περισσότερα...

Ζευγάρι θυσίαζε αγοράκια για να κάνει δικά του παιδιά.

Ξεπερνούν τα όρια της εγκληματικές διαστροφής οι πράξεις ενός ζευγαριού στην Ινδία, το οποίο θυσίαζε αγοράκια για να αποκτήσει γονιμότητα και να κάνει δικά του παιδιά.

Με την καθοδήγηση πνευματικού, ενός γκουρού που έγινε άφαντος μετά την αποκάλυψη της φρικιαστικής υπόθεσης, το άτεκνο ζευγάρι σκότωσε συνολικά πέντε αγόρια.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψαν οι αρχές, ο τρισάθλιος ψευτομάγος είχε συμβουλέψει το άτεκνο ζευγάρι να «θυσιάσει» συνολικά 11 αγόρια για να μπορέσει να αποκτήσει δικά του παιδιά.

Οι ινδικές αρχές, έφτασαν στα ίχνη του ζευγαριού, ερευνώντας τους μυστηριώδης θανάτους μικρών αγοριών που είχαν σημειωθεί μέσα σε τρεις μήνες.

Όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικοί, ο θάνατος των πέντε αγοριών, ηλικίας 2 έως 4 ετών, είχε αποδοθεί αρχικά σε δάγκωμα φιδιών, ωστόσο η συχνότητα των περιστατικών προκάλεσε ερωτήματα.

Το μυστήριο και η εγκληματική δράση του ζευγαριού αποκαλύφθηκε όταν ένα έκτο αγόρι μπήκε σε νοσοκομείο με συμπτώματα από δηλητηρίαση. Ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι των δραστών βρέθηκαν υλικά μαύρης μαγείας, ανάμεσά τους και δηλητηριώδεις ουσίες και βότανα.


Star.gr

Περισσότερα...

Μέτρα του Facebook κατά της παιδοφιλίας

Το Facebook εξετάζει το ενδεχόμενο να εισαγάγει ένα κουμπί έκτακτης ανάγκης έτσι ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες του να αναφέρουν ύποπτους για παιδοφιλία.
Η καταδίκη ενός άνδρα για τη δολοφονία 17χρονης αναζωπύρωσε τις εκκλήσεις για ένα "κουμπί πανικού" στο Facebook. Ο δράστης είχε προσεγγίσει το θύμα μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας.

Έπειτα από συνάντηση στελεχών της εταιρείας με τον υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ, Άλαν Τζόνσον, ο τελευταίος δήλωσε ότι οι επικεφαλής του Facebook επεσήμαναν ότι "δεν υπάρχει αντίρρηση επί της αρχής" για εγκατάσταση του κουμπιού ασφαλείας.

Ο Τζόνσον δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος και τα στελέχη της ιστοσελίδας, είχαν "ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων" κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους και συζήτησαν το ενδεχόμενο να αποκτήσει το Facebook επαφές με το Κέντρο Εκμετάλλευσης Παιδιών και Διαδικτυακής Προστασίας (Ceop).

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των επισήμων του Facebook και του Ceop στην Ουάσιγκτον, στις 12 Απριλίου για να συζητηθεί περαιτέρω το θέμα.

Το παιδικό φιλανθρωπικό κέντρο Kids Task Force δήλωσε ότι η χρήση του κουμπιού θα ήταν "σπουδαία" αλλά πρόσθεσε ότι ήταν “ασυνήθιστο" το γεγονός ότι χρειάστηκε η ανάμειξη του υπουργού Εσωτερικών για να πειστεί το Facebook να προφυλάξει τους νέους. Η πρόεδρος της οργάνωσης, Σάρον Ντότι τόνισε: "Είναι απογοητευτικό ότι χρειάστηκε να πάθει κακό ένα παιδί και να υπάρξει όλη αυτή η πίεση, για να πειστούν να κάνουν το σωστό".

Εκπρόσωπος τύπου του Facebook επιβεβαίωσε επίσης ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ceop και πρόσθεσε ότι "ερευνώνται τρόποι βελτίωσης της ασφάλειας", που περιλαμβάνουν τη συνεργασία με περισσότερους οργανισμούς όπως οι Ceop, Beatbullying και οι σελίδες αναφοράς του Facebook.

Ο 33χρονος Πίτερ Τσάπμαν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 35 ετών για τη δολοφονία και το βιασμό της Άσλεϊ Χολ τον περασμένο Οκτώβριο. Ο δολοφόνος είχε προσεγγίσει τη νεαρή με μία φωτογραφία που είχε αναρτήσει στο Facebook. Η ιστοσελίδα είχε εκφράσει τη "βαθιά της θλίψη για τον τραγικό θάνατο".

enet.gr
Περισσότερα...

ΠΑΟ :Ο αγώνας με την Σταντάρ είχε τελειώσει στο ΟΑΚΑ

Πάλεψε, προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε και ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε για δεύτερη φορά από την Σταντάρ Λιέγης με 1-0 αποχαιρετώντας το Europa League. Παρά την ικανοποιητική εμφάνιση, η ατυχία τον ακολούθησε μετά το ΟΑΚΑ και στο γήπεδο της Σταντάρ με συνέπεια οι "πράσινοι" να έχουν δοκάρι στο 43' μετά το φάουλ του Καραγκούνη και την κεφαλιά του Σαρ προς τα πίσω με τον εξαιρετικό Μπολάτ να απομακρύνει το σουτ του Κατσουράνη.

Χειροκρότημα και σύνθημα νίκης επί του Ολυμπιακού από τους 1000 οπαδούς των "πράσινων" στο φινάλε.


Κίτρινες κάρτες: Ποκονιόλι, Σαρ (Σταντάρ Λιέγης) / Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαριέγκι, Χριστοδουλόπουλος (Παναθηναϊκός)

Κόκκινη κάρτα: -

Σταντάρ Λιέγης (Ντ' Ονόφριο): Σινάν Μπολάτ, Κομοτσάτο, Βίκτορ Ράμος, Σαρ, Ποκονιόλι, Βιτσέλ, Βιλφρέντ Νταλμά (72' Γκορέ), Καρσελά-Γκονσάλες, Ντε Καμάργκο, Γιοβάνοβιτς (83' Μανγκαλά), Μποκανί (90' Τραορέ).

Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Μπιάρσμιρ (56' Νίνης), Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (69' Ρουκάβινα), Λέτο (82' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.


Περισσότερα...

Αυτό είναι το τραγούδι για το πορνό dvd με την Τζούλια




Περισσότερα...

Ομοφυλόφιλη ζητά άδεια πατρότητας

Μια νεαρή γαλλίδα ομοφυλόφιλη προσέφυγε στο Ανώτατο Ακυρωτικό δικαστήριο στις 11 Μαρτίου για τη χορήγηση άδειας πατρότητας για να παραμείνει και να μεγαλώσει το μωρό που απέκτησε με τη σύντροφό της, αίτηση η οποία απορροφήθηκε.

Η Ελοντί, 33 χρόνων, διεκδικεί την άδεια πατρότητας για το μωρό που απέκτησε η σύντροφος της Καρίν, 35 χρόνων μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση στο Βέλγιο. Στη Γαλλία ισχύει το νομικό καθεστώς της χορήγησης άδειας πατρότητας 11 ημερών τις οποίες μπορεί να τις πάρει ο πατέρας τους πρώτους τέσσερις μήνες μετά τη γέννηση του βρέφους.

Η αίτηση της απορρίφθηκε από το ασφαλιστικό της ταμείο, καθώς και από το εμποροδικείο της Νάντης το 2006. Η Ελοντί και η Καρίν αποφάσισαν να προσφύγουν στο Εφετείο της Ρεν το 2008 και εκ τώρα στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

«Η σύντροφός μου και εγώ που αγωνιζόμαστε για αυτή την υπόθεση επί έξι χρόνια, δεν εκπλαγήκαμε από αυτή τη σκληρή απόφαση», εξηγεί η Ελοντί. Ωστόσο αυτό δεν μας σταματήσει και στο τέλος θα καταφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπου ελπίζουμε να δικαιωθούμε».

Εκτός των άλλων, οι δύο νεαρές γυναίκες αγωνίζονται γιατί η Γαλλία έχει ήδη καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για διακρίσεις ως προς τη σεξουαλικότητα όταν απέρριψε αίτημα να υιοθετήσουν ένα μωρό ένα ζευγάρι λεσβιών.
Περισσότερα...

ΡΕΘΥΜΝΟ:Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ

Συνάντηση με τον Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη, είχαν σήμερα εκπρόσωποι των Εθελοντών Σαμαρειτών προκειμένου να συζητήσουν θέματα συνεργασίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, κ. Αντώνης Μπαγιαρτάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας, κ. Συμεών Γιαννάκης και ο Διευθυντής Προγραμματισμού της Νομαρχίας, κ. Κώστας Σαββάκης.

Ο Νομάρχης Ρεθύμνου αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο και την μεγάλη κοινωνική προσφορά των Σαμαρειτών στην τοπική κοινωνία, η οποία όπως είπε...

... γνωρίζει και εκτιμά την προσφορά των Εθελοντών Σαμαρειτών σε κρίσιμες στιγμές, όπως η αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των ακραίων καιρικών φαινομένων, που κατά καιρούς έχουν πλήξει το Νομό.

Στο πλαίσιο αναγνώρισης της κοινωνικής προσφοράς των Σαμαρειτών, αλλά και της ουσιαστικής συνδρομής, που παρέχουν στο έργο των αρχών της πολιτικής προστασίας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα τους παραχωρεί τον τεχνικό εξοπλισμό επικοινωνίας (ασύρματοι, κεραίες κλπ), που διαθέτει, κάθε φορά που αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες ευχαρίστησαν τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την παραχώρηση του εξοπλισμού αυτού, που διευκολύνει κατά πολύ το έργο τους και την αποτελεσματικότητά τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην τοπική κοινωνία.

Περισσότερα...

Ύστερα από μήνυση της κόρη του: Στο αυτόφωρο ο πατέρας της Τζούλιας

Στο αυτόφωρο παραπέμφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο πατέρας της Τζούλιας Αλεξανδράτου, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε το γνωστό μοντέλο στο ΑΤ του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη.

Τα ασφαλιστικά μέτρα αφορούν στην αναφορά της οικογένειας στο όνομα του γνωστού μοντέλου αλλά και στην προβολή του mail που έστειλε το βράδυ της Τετάρτης ο Ζήσιμος Αλεξανδράτος, το οποίο η Τζούλια θεωρεί ότι προσβάλλει το πρόσωπό της. Η αγωγή, σύμφωνα με την οποία θα ζητά οικονομική ικανοποίηση αναμένεται να κατατεθεί άμεσα.

Οπως όλα δείχνουν, οι αποκαλύψεις της Τζούλιας Αλεξανδράτου στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου "Αξίζει να το Δεις" αναμενόμενα προκάλεσαν την οργή της οικογένειάς της και όχι μόνο.

Η Τζούλια δήλωσε συγκεκριμένα ότι ο πατέρας της την έκανε να αισθάνεται μηδενικό και πως εκείνος με δική ρου πρωτοβουλία την ώθησε στο μόντελινγκ, ενώ η ίδια δεν ήθελε καμία επαφή με τη δημοσιότητα. Τόνισε ότι δεν ήθελε να συμμετάσχει στα καλλιστεία και πως από μικρή δεν ένιωθε καμία αυτοπεποίθηση ούτε είχε πάρει αγάπη.

Οι γονείς της Τζούλιας με την σειρά τους πέρασαν στην αντεπίθεση με e-mails που έστειλαν στον πρώην δικηγόρο της κ. Αλέξη Κούγια και σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Οι κόρες μας, από το Δημοτικό, δεν έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον για το σχολείο... και έτσι οι γονείς έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση στα καλλιτεχνικά, πηγαίνοντας τις κόρες (που ήθελαν με μεγάλη χαρά) σε σχολή χορού, στο ωδείο, στις δασκάλες φωνητικής και στη σχολή μόντελινγκ», αναφέρουν οι γονείς του μοντέλου στο e-mail.

Η αντίδραση της οικογένειας Αλεξανδράτου εξόργισε την 24χρονη τραγουδίστρια-μοντέλο, η οποία όπως φαίνεται δε δίστασε να εναντιωθεί ακόμη και στους ίδιους της τους γονείς.

protothema.gr
Περισσότερα...

Μαγκριώτης: 5 δισ. για έργα σε περιφέρεια-Κρήτη

Συμπληρωματικό πρόγραμμα δημοσίων έργων ύψους 3 δισ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από την αναμόρφωση του ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και θα υλοποιηθεί το διάστημα 2011 έως 2013 προωθεί το υπουργείο Υποδομών.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Γ. Μαγκριώτης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Γ.Σ. του ΣΑΤΕ, βρίσκεται στο τελικό στάδιο η κατάρτιση του προγράμματος αυτού σε συνεργασία με τις περιφέρειες.


Σύμφωνα με τον υφυπουργό, τα 2 δισ. ευρώ του προγράμματος θα κατευθυνθούν σε μικρά και μεσαίου μεγέθους έργα της περιφέρειας, τα 500 εκατ. ευρώ σε έργα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας και τα υπόλοιπα 500 εκατ. ευρώ σε υποδομές, σχετικές με τους υδάτινούς πόρους της χώρας.

Επιπλέον, το υπουργείο προωθεί την υλοποίηση έργων περίπου 2 δισ. ευρώ στην Κρήτη, με τη δημιουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι (1 δισ. ευρώ, με σύμβαση παραχώρησης) και τον εκσυγχρονισμό του βορείου και νοτίου οδικού άξονα του νησιού (περίπου 900 εκατ. ευρώ).

Ο κ. Μαγκριώτης απαντώντας στις επικρίσεις των κατασκευαστών για απουσία νέων δημοπρατήσεων, σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας ώριμων μελετών, της μείωσης του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και της δέσμευσης ενός μεγάλου μέρους του ΕΣΠΑ στα οδικά έργα παραχώρησης.

του Φάνη Γαβρινιώτη
Περισσότερα...

Οι νέοι Διοικητές Νοσοκομείων και Προέδρων Ιδρυμάτων της Κρήτης

Για Νοσοκομεία της Περιφέρειας καθώς και για Ιδρύματα επελέγησαν στο πλαίσιο της Ανοικτής Διακυβέρνησης και ορίστηκαν από την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου .
Για την Κρήτη ορίστηκαν οι ακόλουθοι:
Νοσοκομεία

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Γ.Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δουλγεράκης Χαράλαμπος
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Νικολαράκης Μιχάλης
Μηχανικός Παραγωγής
ΠΑΝΕΠ. Γ.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Κοκκίνης Νικόλαος
Μαθηματικός,πρώην βουλευτής Κονιδάκη Άννα
Διοίκηση Επιχειρήσεων

Γ.Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ/ΠΑΝΑΝΕΙΟ Κυδωνάκης Νικόλαος
Οικονομολόγος Μπαριτάκης Παύλος
Οικονομικά-Λογιστική

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Σταυρουδάκη-Παραγκουδάκη Ευαγγελία

Κοινωνική Λειτουγός, Δημόσια Διοίκηση Φραγκογιάννη Χριστίνα
Γιατρός

Γ.Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ Μοσχοβάκης Γιώργος
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Γ.Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Μαυρικάκης Αλέξανδρος
Οικονομολόγος

Γ.Ν.- Κ.Υ. ΣΗΤΕΙΑΣ Λαγουδάκης Μηνάς
Γιατρός

Γ.Ν. - Κ.Υ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Λαπιδάκης Ελευθέριος
Γιατρός

Γ.Ν. - Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ Μακρονικολάκης Μανώλης
Διοίκηση Επιχειρήσεων

Β. Προνοιακά Ιδρύματα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΘΗΛΕΩΝ Καλογιαννάκης Νικήτας
Οικονομολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός

ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΧΑΝΙΩΝ Μπασια-Θεοδωράκη Αμαλία
Συνταξιούχος Δημοσίου

ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ Μηλιός Ελευθέριος
Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας ΥΠΑ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ Μιχαλάκης Αντρέας
Οδοντίατρος

ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Τρυγώνη Μαρία
Κοινωνική Λειτουργός

ΓΝ Ηρακλείου

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Μπριλάκη - Σιταρένιου Ζωή
Πολιτικός Μηχανικός

Νομαρχία Ρεθύμνου

ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Γουιβερτ Βασίλειος-Συμεών

Οδοντίατρος

Δ/ντής ΓΝ Ρεθύμνου

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΜΠΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Μαλαδάκης Γιώργος

Συνταξιούχος Αστυνομικός

ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ Φαρσαρη Χρύσα

Δικηγόρος


Περισσότερα...

Προσευχήθηκαν για ν' αναστηθεί ένα δέντρο 1.000 ετών

Εκατοντάδες άνθρωποι προσευχήθηκαν σήμερα στην Ιαπωνία για "να αναστηθεί" ένα γιγάντιο δέντρο τζίνγκο

που έχουν λατρέψει γενιές και γενιές Ιαπώνων και έχουν θαυμάσει εκατομμύρια ξένοι τουρίστες.
Το "Όιτσο", ένα δέντρο τζίνγκο ηλικίας 1.000 ετών, στην ιερή τοποθεσία Τσουρουγκαόκα Χατσιμάνγκου Σίντο, στην ιστορική πόλη Καμακούρα, έπεσε την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια ανεμοθύελλας.

Ωστόσο πολλοί είναι οι Ιάπωνες εκείνοι που πιστεύουν στην "ανάσταση" του ύψους 30 μέτρων δέντρου, του οποίου ο κορμός έχει περιφέρεια 6,8 μέτρων.


Σήμερα περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι προσευχήθηκαν ώστε ένα τμήμα του Όιτσο, βάρους 17 τόννων, που αποσπάστηκε από το γιγάντιο δέντρο να πιάσει με επιτυχία ρίζες, σε ειδική τελετή που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε όλη την Ιαπωνία, ενώ ένα πλήθος δημοσιογράφων είχε μεταβεί στην περιοχή για να καλύψει το γεγονός, ακόμα και με ελικόπτερα.

Οι πιστοί σχημάτιζαν μακριές ουρές για να εκφράσουν τις εγκάρδιες ευχές τους για μια νέα ζωή στο ιερό τους δέντρο σε ένα βιβλίο που άνοιξε για τον σκοπό αυτόν. "Ελπίζω ότι θα φυτρώσει ξανά και θα ανέβει και πάλι ψηλά", έγραψε μια ηλικιωμένη.

Ειδικοί έκοψαν το τεράστιο αυτό τμήμα του δέντρου και το ξαναφύτεψαν επτά μέτρα μακριά από την αρχική του τοποθεσία καθώς βάσει των βοτανολόγων οι πιθανότητες "να αναστηθεί" το Όιτσο ανέρχονται σε 90%.

newsit.gr
Περισσότερα...

Χανιά : Ευαισθητοποίηση για την προστασία των ζώων

Έκκληση προς τους πολίτες να συμβάλουν ενεργά στην προσπάθεια για την προστασία των ζώων και την εξάλειψη των κρουσμάτων κακοποίησης τους, απηύθυνε σήμερα ο Μητροπολίτης Κυδωνίας - Αποκορώνου, Δαμασκηνός.

«Το να αφήνουμε ζώα στους δρόμους ή στους κάδους είναι μια απάνθρωπη έκφραση της κοινωνικής παρουσίας και δεν έχει καμιά σχέση, ούτε με τη ζωή μας, ούτε με την ζωή, που έχουμε, ως ελληνορθόδοξοι», τόνισε ο κ. Δαμασκηνός και ανακοίνωσε πως η Μητρόπολη απέστειλε σχετική εγκύκλιο προς τους ιερείς της Μητροπόλεώς του, με την οποία τους καλεί να συμβάλουν προς την κατεύθυνση ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα προστασίας των ζώων.


Στον νομό Χανίων πολλοί φορείς, σε συνεργασία με ζωοφιλικά σωματεία και με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση, αναλαμβάνουν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, κοινή δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο θέμα της προστασίας των ζώων.
Ένα από τα ζητήματα, που παραμένουν εκκρεμή, είναι το θέμα της δημιουργίας καταφυγίου ζώων στον νομό, θέμα για το οποίο ο αντιδήμαρχος Χανίων, Ευάγγελος Σαματάς, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα τακτοποιηθεί με την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης».

Περισσότερα...

Μαντινάδες για τις πεθερές




Περισσότερα...

Από 5 Απριλίου τα ταξίδια στις ΗΠΑ με το Πρόγραμμα Κατάργησης βίζας

Από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου 2010, θα συμμετέχει η Ελλάδα στο Πρόγραμμα Κατάργησης της βίζας για τουριστικά ή επαγγελματικά ταξίδια στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας, όπως για όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάργησης της Θεώρησης Διαβατηρίων (βίζα) οι Ελληνες, πριν την αναχώρησή τους για την Αμερική, πρέπει να κάνουν τις ακόλουθες ενέργειες:

-Τουλάχιστον 72 ώρες πριν την αναχώρηση, θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στη διεύθυνση https://esta.cbp.dhs.gov. Επίσης, θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο για την Ηλεκτρονική Εγκριση Ταξιδίου (γνωστή με το αγγλικό ακρωνύμιο ESTA) ώστε να λάβουν την ηλεκτρονική επιβεβαίωση ότι έχει εγκριθεί η ESTA. Ακόμα, θα πρέπει να τυπώσουν την έγκριση ESTA που θα λάβουν, να σημειώσουν τον αριθμό και να προσκομίσουν και τα δύο μαζί στο αεροδρόμιο αναχώρησης.

-Το Πρόγραμμα Κατάργησης της βίζας ισχύει μόνο για άτομα με έγκυρο ελληνικό διαβατήριο που έχει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό τσιπ και έχει εκδοθεί μετά τις 26 Αυγούστου 2006.

-Η εγκεκριμένη ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τουριστικά ή επαγγελματικά ταξίδια από τα οποία δεν προκύπτει αμοιβή (σε αντικατάσταση της βίζας Β1/Β2) και για παραμονή στις ΗΠΑ έως 90 ημέρες. Εχει ισχύ δύο ετών.

-Εάν η αίτηση χορήγησης ESTA δεν εγκριθεί ή αν κάποιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις, μπορεί παρά ταύτα να κάνει αίτηση για χορήγηση βίζας στην πρεσβεία. Αν κάποιος έχει ήδη βίζα σε ισχύ, δεν χρειάζεται ESTA.

-Οπως και στην περίπτωση της βίζας, η έγκριση της ESTA δεν εγγυάται είσοδο στις ΗΠΑ. Η απόφαση εισόδου στις ΗΠΑ πάντοτε λαμβάνεται από τον/την αξιωματούχο της Υπηρεσίας Τελωνείων και Συνοριακής Προστασίας των ΗΠΑ στο σταθμό εισόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας (http://athens.usembassy.gov) ή την ιστοσελίδα www.travel.state.gov για τους συνδέσμους στο DHS και στο ESTA.

Γραμμές εξυπηρέτησης: Γραμμή ΟΤΕ: 901-123-0730,

Vodafone: 901-694-6313,

Cosmote: 901-200-6313,

WIND : 901-160-6313.

ΑΠΕ
Περισσότερα...

PowerDVD 10: Δείτε ταινίες σε 3D

Η CyberLink ανακοίνωσε τη νέα έκδοση του DVD Player της με την ονομασία PowerDVD. Ένας από τους σημαντικότερους νεωτερισμούς είναι η υποστήριξη του 3D. Το PowerDVD 10 μπορεί να προσθέσει σε ένα βίντεο δύο διαστάσεων την έξτρα τρίτη διάσταση δίνοντας σας τη ψευδαίσθηση ότι το παρακολουθείτε τρισδιάστατα.

Ο χρήστης μπορεί να επέμβει στη διαδικασία μετατροπής και να τη ρυθμίσει για καλύτερα αποτελέσματα. Το πρόγραμμα μπορεί να παράγει το εφέ του 3D σε διάφορες τεχνολογίες, ώστε να μπορείτε να το δείτε με ότι γυαλιά 3D και αν χρησιμοποιείτε.

Εκτός από τις λειτουργίες 3D το πρόγραμμα υποστηρίζει επίσης τα formats.MKV, .WTV, .FLV, .RM, .RMVB, .3GP και .3G2. Στο MKV format μπορεί να απεικονίσει και τους υπότιτλους (στα .smi, .ass, .ssa, .psb, .srt και .sub formats). Και φυσικά συνεχίζει τα υποστηρίζει τα formats αρχείων που έπαιζαν οι προηγούμενες εκδόσεις του προγράμματος.


pcnea.blogspot.com
Περισσότερα...

Δωρεάν οφθαλμολογικός έλεγχος στους κατοίκους του Οροπεδίου Λασιθίου

Τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν έναν πλήρη οφθαλμολογικό έλεγχο θα έχουν το Σάββατο 20 Μαρτίου όλοι οι κάτοικοι του Οροπεδίου Λασιθίου, καθώς θα βρεθεί στο δημαρχείο η Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα, που είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο οφθαλμολογικό ιατρείο, ικανό και για τις πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, θα δέχεται τους πολίτες από τις 9.00 το πρωί έως και τη 1.00 το μεσημέρι και από τις 4.00 έως και τις 7.00 το απόγευμα.


Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Κινητής Οφθαλμολογικής Μονάδας θα βρεθεί στο Οροπέδιο και η Θεατρική Ομάδα των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης που θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση "Μικρός Πρίγκιπας" του Αντουάν Ντε Σεντ Εξιπερί σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αντωνάκη.
Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Σύλληψη δύο υπόπτων για τις πρόσφατες ληστείες .

Στη σύλληψη δύο υπόπτων προχώρησαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές των Χανίων ,οι οποίοι κατηγορούνται για τις πρόσφατες θρασύτατες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων,προκαλώντας το αίσθημα αγανάκτησης αλλά και φόβου στους πολίτες.
Τα δύο αυτά άτομα θεωρούνται υπεύθυνα των ληστειών σε μίνι μάρκετ στον Βλητέ του Δήμου Σούδαςστις 12 Μαρτίου και της διπλής ένοπλης ληστείας επίσης σε μίνι μάρκετ στις 14 και 17 Μαρτίου στα Κουνουπιδιανά του Δήμου Ακρωτηρίου.

Αύριο το πρωί οι συλληφθέντες αναμένονται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα για να απολογηθούν.


Περισσότερα...

Γεννήθηκε με τέσσερα πόδια και τέσσερα χέρια !

Ο μικρός Ντιπάκ Κουμάρ γεννήθηλε με τέσσερα πόδια και τέσσερα χέρια, σε ένα από τα φτωχότερα κρατίδια της Ινδίας.

Οι γονείς του μικρούλη που πάσχει από το σύνδρομο «ischiopagus» κάνουν προσπάθειες ώστε το παιδί τους να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να θεραπευθεί η αναπηρία του.

Στο μεταξύ όμως, εκατοντάδες άνθρωποι τον επισκέπτονται και τον προσκυνούν σαν Θεό. Του φέρνουν χρήματα, λουλούδια, φρούτα,
γλυκά και προσεύχονται στο όνομά του.

Πολλοί πιστοί άλλωστε θεωρούν ότι μοιάζει στον θεό Βίσνα, που συχνά απεικονίζεται με τέσσερα χέρια.

star.gr
Περισσότερα...

Αυτή είναι η μεγαλύτερη απάτη των γιατρών

Αυτό που συχνά συμβαίνει είναι να πάει κάποιος στο γιατρό και ο γιατρός στο τέλος να λέει την τιμή της επίσκεψής.
Π.χ 50 ευρώ, αν εκεί ο ασθενής ζητήσει απόδειξη τότε ο γιατρός να του πει: Okay, θέλετε απόδειξη συν 21% το ΦΠΑ πάμε στα 60.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ το παντού... Βαση νόμου...

...της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ένωσης οι γιατροι πουθενά στην Ευρώπη...

ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΦΠΑ...

ΔΗΛΑΔΗ δεν παίρνουν ΦΠΑ δεν αποδίδουν ΦΠΑ..

ΑΠΛΑ εξαιρουνται για να μην υπάρχει κόστος στην ΥΓΕΙΑ.

news24gr.blogspot.com/
Περισσότερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

-Ωχ, τι έπαθα! Λέει μια κοκκινομάλλα στη ξανθιά φίλη της.
- Τι συμβαίνει; ρωτάει η ξανθιά.
- Κοίτα απέναντι στο ανθοπωλείο, ο φίλος μου αγοράζει λουλούδια, απαντά η κοκκινομάλλα.
- Και φοβάσαι ότι τα αγοράζει για κάποια άλλη;

- Όχι, λέει η κοκκινομάλλα, ξέρω ότι τα παίρνει για μένα αλλά να, όταν μου παίρνει λουλούδια ξέρω ότι θα είμαι για τρεις μέρες ανάσκελα με τα
πόδια ψηλά!
- Γιατί, ρωτάει η ξανθιά, δεν έχετε βάζο;
Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Ικανοποίηση Νομάρχη για την ακτοπλοϊκή ενίσχυση της γραμμής Πειραιάς - Χανιά

Tην ικανοποίησή του ,για την απόφαση της εταιρείας Blue Star Ferries να δρομολογήσει από τις 23 Απριλίου σε καθημερινή βάση πλοίο στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά, εκφράζει με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Μιχαήλ Σακέλλη, ο Νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης.


Στην επιστολή του ο κ. Αρχοντάκης τονίζει χαρακτηριστικά.

"Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα μας, θεωρώ ότι είναι μια ενέργεια που θα τονώσει τον τουρισμό της Δυτικής Κρήτης και θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό προς όφελος του πολίτη".

Ακόμα εκφράζει την βεβαιότητα του ότι, "αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα θα τύχει της στήριξης και της τοπικής κοινωνίας, που διαπίστωσε τα προηγούμενα χρόνια πως η έλλειψη ανταγωνισμού στο συγκεκριμένο τομέα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και ζητούσε επίμονα τη δρομολόγηση δεύτερου πλοίου στη γραμμή Χανιά - Πειραιάς"

Στην επιστολή του ο Νομάρχης Χανίων καταλήγει.

"Η πρωτοβουλία της εταιρείας Blue Star Ferries έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Δυτικής Κρήτης, με αμοιβαία οφέλη και για την τοπική κοινωνία.

Ως Νομάρχης Χανίων, χαιρετίζω την πρωτοβουλία και εύχομαι επιτυχία σε αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα".
Περισσότερα...

Στο δρόμο για το ΔΝΤ !!!



greki-gr.blogspot.com


Περισσότερα...

Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111

Η ευρωπαϊκή «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» είναι μια νέα συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους ...


Αν είσαι παιδί ή έφηβος μέχρι 18 ετών μπορείς να τηλεφωνήσεις δωρεάν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Οι μέρες και ώρες που μπορείς να καλέσεις είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 14:00 το μεσημέρι ως τις 20:30 το βράδυ.

Στη «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» μπορείς να μιλήσεις για οτιδήποτε σε απασχολεί. Για εμάς όλα τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα, είναι το ίδιο σημαντικά. Μη διστάσεις λοιπόν να τηλεφωνήσεις αν έχεις ανησυχίες για το μέλλον σου, αν βρίσκεις δυσκολίες στη σχέση με τους γονείς ή τους φίλους σου, αν αντιμετωπίζεις προβλήματα στην οικογένεια, όπως χωρισμό των γονιών, θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου ή αν απλά νιώθεις φοβισμένος. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς.

Όταν είσαι μόνος, κάθε πρόβλημα, κάθε δυσκολία μοιάζει αξεπέραστη. Μαζί όμως, μπορούμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για εσένα. Γιατί στο 116 111, πίσω από κάθε γραμμή υπάρχει κάποιος που νοιάζεται πραγματικά για όσα σε απασχολούν.

Με ένα τηλεφώνημα έχεις δίπλα σου ειδικούς σύμβουλους ψυχικής υγείας. Αν θέλεις, τηλεφώνησε ανώνυμα. Για κάθε κλήση τηρούμε απόλυτη εχεμύθεια. Οι σύμβουλοι ενεργούν μόνο εάν νιώσουν ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη και αφού πρώτα συζητήσουν μαζί σου γι’ αυτό.

Σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο θα βρεις πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε αφορούν.

Αν είσαι γονιός ή ενήλικας και θέλεις να μιλήσεις για κάποιο θέμα σε σχέση με ένα παιδί ή έναν έφηβο μπορείς να τηλεφωνήσεις στη «Γραμμή-Σύνδεσμο 801 801 1177».

Ανωνυμία:Όταν μας τηλεφωνείς, δεν είσαι υποχρεωμένος να δίνεις όνομα, διεύθυνση ή άλλα δεδομένα που θα σε κάνουν αναγνωρίσιμο

Εμπιστευτικότητα: Δεν μεταφέρουμε σε άλλους το περιεχόμενο των συνομιλιών, εκτός αν το θέλεις εσύ. Αν όμως ανησυχήσουμε για την ασφάλεια τη δική σου ή κάποιου άλλου, θα σου μιλήσουμε για την ανάγκη να το γνωρίζουν και άλλοι άνθρωποι. Οι σύμβουλοι θα ενεργήσουν μόνο εάν είναι επείγουσα ανάγκη και πρώτα θα σου μιλήσουν γι' αυτό

Διαθεσιμότητα: Είμαστε πάντα διαθέσιμοι να σε ακούσουμε και να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σου, όταν αισθάνεσαι ότι έχεις ανάγκη να επικοινωνήσεις και να μιλήσεις μαζί μας για θέματα που σε απασχολούν

Σεβασμός: Σεβόμαστε απόλυτα την προσωπικότητα και τις απόψεις σου, όποιες κι αν είναι αυτές, χωρίς να σε κρίνουμε

Στη «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων» εργάζονται ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι, επισκέπτες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, οι οποίοι απαντούν απευθείας στην κλήση σου. Άνθρωποι που ξέρουν να ακούν είναι εδώ για σένα.

Στη «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων» μπορείς να τηλεφωνήσεις, όταν νιώθεις την ανάγκη βοήθειας, υποστήριξης ή συμβουλής για θέματα που σε απασχολούν.

Μπορείς να καλέσεις από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο τον αριθμό 116 111 από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 14:00 το μεσημέρι ως τις 20:30 το βράδυ. Οι κλήσεις είναι δωρεάν, ανεξάρτητα από την περιοχή που καλείς.

Παράλληλα με την τηλεφωνική συμβουλευτική, έχουμε αναπτύξει μια σειρά από δραστηριότητες, για να ενημερώσουμε το κοινό για θέματα που αφορούν την ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών και των εφήβων. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν:

• Συνεργασία με σχολεία
Πραγματοποιούμε προγραμματισμένες συναντήσεις έπειτα από πρόσκληση είτε με συλλόγους καθηγητών και γονέων είτε και με τους ίδιους τους μαθητές, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τη λειτουργία της «Γραμμής στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» και να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν τους εφήβους γύρω από την ψυχοκοινωνική τους υγεία

• Συνεργασία με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Δημοσιεύουμε συχνά άρθρα στον τύπο και τροφοδοτούμε τα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. με υλικό σχετικά με τις ψυχοκοινωνικές ανάγκες των παιδιών και των εφήβων

• Συμμετοχή σε συνέδρια
Συμμετέχουμε σε συνέδρια, τοπικά, ευρωπαϊκά και παγκόσμια, για την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας των παιδιών και των εφήβων

• Έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων
Θέματα που απασχόλησαν τους καλούντες παρουσιάζονται αναλυτικά και με στατιστικά στοιχεία, για να προκαλέσουν γενικότερο ενδιαφέρον για την ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών και των εφήβων

• Δημιουργία καταλόγου με υπηρεσίες ψυχικής υγείας
Έχουμε δημιουργήσει έναν κατάλογο με υπηρεσίες ψυχικής υγείας από όλη την Ελλάδα στις οποίες παραπέμπουμε τους ανθρώπους που καλούν, όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο

• Πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών
Έχουμε αναπτύξει πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών όπου συμμετέχουν νέοι επαγγελματίες στο χώρο της ψυχικής υγείας

• Συνεργασία με άλλες τηλεφωνικές γραμμές
Συνεργαζόμαστε με άλλες τηλεφωνικές γραμμές τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο με στόχο την ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών

Είμαστε μέλος των διεθνών οργανισμών:
Child Helpline International (CHI)
Eurochild
International Society for Prevention of Child Abuse and Neglect (ISPCN) ...

tilefonikigrammi.gr/
Περισσότερα...

Ξαφνικά ο Γιώργος Γεωργίου δήλωσε παραίτηση !




Περισσότερα...

Αποσύρεται επικίνδυνο ρύζι και ζαμπόν από την αγορά

Την απόσυρση επικίνδυνου ρυζιού και ζαμπόν από την αγορά ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ.

Από την αγορά αποσύρεται από την προϊόν ζαμπόν BAYONNE, με προέλευση Γαλλίας, σε συσκευασίες φέτες των έξι των 100 γραμμαρίων. Το εν λόγω προιόν είχε μολυνθεί με λιστέρια.

Επίσης, αποσύρεται ρύζι vermicelli, κινεζικής προέλευσης, με την εμπορική επωνυμία «Double Phoenix Brand Guangdong», σε συσκευασίες των 500 γραμμαρίων, με αριθμό παρτίδας 091003 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31.10.2011.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής σχετικής κοινοτικής νομοθεσίας, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από την ελληνική επιχείρηση "Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ" για τη διακίνηση προϊόντος ζαμπόν BAYONΝΕ επιμολυσμένο με Listeria monocytogenes.

Πρόκειται για προϊόν ζαμπόν BAYONΝΕ σε συσκευασμένες φέτες των έξι (6), των 100g, με την εμπορική επωνυμία "ΖΑΜΠΟΝ BAYONΝΕ, CARREFOUR DISCOUNT 100 g, 6 φέτες", με bar code 3560070346295, προέλευσης Γαλλίας.

Η εταιρεία "Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ" προέβη σε ανάκληση - απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος, ανεξαρτήτως παρτίδας, με ημερομηνίες λήξης έως 01.06.2010.

Ο ΕΦΕΤ άμεσα έχει ξεκινήσει σχετικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, με ημερομηνίες λήξης έως 01.06.2010, παρακαλούνται να μην το καταναλώσουν.

Πρόκειται για ρύζι vermicelli, κινέζικης προέλευσης, με την εμπορική επωνυμία "Double Phoenix Brand, Guangdong", σε συσκευασίες των 500gr, με αριθμό παρτίδας 091003 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31.10.2011.

Σύμφωνα με τις Ολλανδικές Αρχές, διακινήθηκε ποσότητα 180 συσκευασιών στην ελληνική εταιρεία "Μ. Παπαναστασίου & ΣΙΑ ΟΕ - La Tieda", μέσω της Ολλανδικής επιχείρησης "Herman Kuijper B.V.".

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση - απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος από την ανωτέρω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ακατάλληλο προϊόν να μην το καταναλώσουν.


Star.gr


Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στην οδό Ακρωτηρίου

Από συνεργεία του δήμου Χανίων άρχισε χθες η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στην οδό Ακρωτηρίου που συνδέει την πόλη των Χανίων με το αεροδρόμιο του νομού.
Σύμφωνα με την μελέτη υπολογίζεται ότι θα τοποθετηθούν περίπου 41 φωτιστικά ώστε να φωταγωγηθεί ένα τμήμα της οδού Ακρωτηρίου που για χρόνια έμενε στο σκοτάδι με αποτέλεσμα να υπάρχουν κίνδυνοι για την οδική ασφάλεια καθώς στο συγκεκριμένο τμήμα είχαν καταγραφεί πολλά τροχαία.

Η εγκατάσταση των στύλων ξεκίνησε από το σημείο της διασταύρωσης
του δρόμου προς Χαλέπα, και θα συνεχιστεί σε όλο το μήκος του δρόμου μέχρι και την διασταύρωση προς το Πολυτεχνείο Κρήτης και τους τάφους των Βενιζέλων.

Φωτιστικά σώματα θα τοποθετηθούν και στην περιοχή του Αγίου Ματθαίου. Την μελέτη και την τοποθέτηση των φωτιστικών έχουν αναλάβει οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Χανίων.

Περισσότερα...

TV-Δορυφορική: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

Πέμπτη, 18 Μαρτίου
-20:00 ANT1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ -
-20:00 NOVASPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ -
-20:00 NOVASPORTS 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ -
-20:00 NOVASPORTS 4 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: ΜΑΡΣΕΪΓ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ -
-20:00 NOVASPORTS 7 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: ΦΟΥΛΑΜ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ


-22:05 NOVASPORTS 7 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - ΑΜΒΟΥΡΓΟ -
-22:05 NOVASPORTS 6 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ -
-22:05 NOVASPORTS 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: ΣΠΟΡΤΙΓΚ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ. -

-22:05 ANT1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΛΙΛ
Περισσότερα...

Το ξεροσφύρι βλάπτει την υγεία (;) .Τι λέει ένας Κρητικός

Η σύγχρονη κοινωνία αντιμετωπίζει το ποτό ως πηγή πολλών προβλημάτων και παθογενειών. Ωστόσο, σειρά παλαιών και νέων ερευνών υποστηρίζει ότι ίσως δεν ευθύνεται μόνο το αλκοόλ αυτό καθαυτό για τα προβλήματα που προκαλεί σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, αλλά και ο τρόπος που πίνουν οι άνθρωποι.

O κ. Μανόλης Χαρούλης γεννήθηκε και ζει στην Κρήτη.Το ποτό είναι μέρος της καθημερινότητάς του γιατί, όπως λέει, «ποτό σημαίνει παρέα.

Θα κάτσουμε να πιούμε μια ρακή, θα μαζευτούν οι συγχωριανοί, θα πούμε μια μαντινάδα και κάποιος θα παίξει τη λύρα του. Αυτή είναι η διαδικασία, το ποτό είναι ένας τρόπος επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης». Και εξηγεί: «Το ποτό είναι μια τελετουργία που ξεκινά από τα ρακοκάζανα και φτάνει στα καφενεία και τα σπίτια μας. Πάνω απ΄ όλα είναι για εμάς η παρέα». Προσθέτει μάλιστα ότι ο τρόπος που καταναλώνουν αλκοόλ στην Κρήτη παραμένει παραδοσιακός, «πάντα με φαγητό ή κάποιο μεζέ. Το περίσσιο ποτό είναι μια άλλη υπόθεση. Αυτό είναι που οδηγεί σε άσχημες κουβέντες και συμπεριφορές».

Στην Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες οινοπαραγωγούς χώρες, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το αλκοόλ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καθημερινή ζωή και τις κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων.

Το ποτό- κατά κύριο λόγο το κρασί- συνοδεύει το φαγητό και είναι απαραίτητο στοιχείο των εορτών και των κοινωνικών συγκεντρώσεων, ενώ η κατανάλωσή του χαρακτηρίζεται ως ήπια, σε αντίθεση με τις βόρειες χώρες που παρατηρείται μεγάλη κατανάλωση και τα ποτά έχουν συνήθως υψηλότερη συγκέντρωση οινοπνεύματος. Επιπλέον, ο παραδοσιακός ελληνικός τρόπος, που συναντάται ακόμη σε περιοχές στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, συνεπάγεται κατανάλωση περισσότερου αλκοόλ καθημερινά μεν, σε μικρότερες ποσότητες τη φορά δε.


Ωστόσο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής και διευθυντή Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής κ. Γιάννη Τούντα, «όλες οι μελέτες γύρω από τις τάσεις κατανάλωσης αλκοόλ στην Ελλάδα υποδηλώνουν ότι σιγά σιγά τα παραδοσιακά “ήθη και τα έθιμα” της χώρας μας ομογενοποιούνται και ακολουθούν και αυτά τις πρακτικές των δυτικών χωρών. Ειδικά στις νεώτερες γενιές υπάρχουν περισσότερες ομοιότητες». Προσθέτει δε, ότι «η κατανάλωση κρασιού έχει σημαντικά μειωθεί σε όλες τις χώρες της Μεσογείου, ενώ αντίθετα έχει αυξηθεί στις βόρειες χώρες της Ευρώπης».

Οι διαφορές
Όπως επισημαίνει ο κ. Τούντας, «στις συγκριτικές μελέτες μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών διαφαίνεται μια “αχνή” πια διαφορά μεταξύ των μεσογειακών χωρών που πίνουν αλκοόλ (κυρίως κρασί) για τις διατροφικές και γαστρονομικές του ιδιότητες σε συνδυασμό με το φαγητό και των βορείων, όπου το αλκοόλ καταναλώνεται για τις ιδιότητές του να αλλάζει τη διάθεση, σε μεγαλύτερες ποσότητες και σε ειδικές περιστάσεις, όπως γιορτές και Σαββατοκύριακα.

Γεγονός που οδηγεί πιο συχνά σε βίαιες και αντικοινωνικές συμπεριφορές, καθώς και σε παθογένειες, όπως αλκοολισμός, κίρρωση του ήπατος. Μάλιστα, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι χώρες όπως η Σουηδία και η Δανία έχουν αρχίσει να ακολουθούν τα μεσογειακά πρότυπα κατανάλωσης μικρών ποσοτήτων κρασιού με το μεσημεριανό φαγητό. Στην Ελλάδα πάλι, ο τρόπος ζωής έχει αλλάξει. Το μεσημεριανό, για παράδειγμα, που συχνά συνοδευόταν με κρασί, χάνει τον κεντρικό ρόλο που είχε».



ΤΑ ΝΕΑ
Περισσότερα...

Νόμιμo το ισπανικό... gamato

Με μια ιστορική απόφαση για τις εξελίξεις στο διαδίκτυο, ισπανικό δικαστήριο έκρινε ότι είναι νόμιμη η λειτουργία των web site και δικτύων τα οποία διανέμουν ψηφιακά αρχεία είτε με τη μέθοδο των torrents είτε από χρήστη σε χρήστη (P2P).
Σύμφωνα με τον Ισπανό δικαστή Raul N. García Orejudo η ανταλλαγή ψηφιακών αρχείων είναι απολύτως νόμιμη εάν δεν γίνεται για κερδοσκοπικούς λόγους, ακόμη κι αν αυτά τα αρχεία έχουν προστατευμένα πνευματικά δικαιώματα.

"Τα P2P δίκτυα δεν είναι παρά απλοί αγωγοί μεταφοράς δεδομένων μεταξύ χρηστών και σε αυτή τη βάση δεν αποτελούν τρόπο καταστρατήγησης των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων" αναφέρει το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης που αποτελεί ένα ισχυρό χτύπημα προς τις εταιρείες οι οποίες ζητούν το κλείσιμο τέτοιων δικτύων και τυην καταδίκη των διαχειριστών τους.

Με βάση αυτή την απόφαση αθωώθηκε το δημοφιλές ισπανικό site elrincondejesus.com το οποίο είχε μηνυθεί από οργανώσεις προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων.


enet.gr
Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Το Λιμενικό συνέλαβε 4 και κατάσχεσε ένα κιλό ηρωίνης

Πάνω από ένα κιλό ηρωίνης (1.015 γραμμάρια) είχε σκοπό να διοχετεύσει στην αγορά του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, ένας 23χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη μαζί με άλλους τρεις ομοεθνείς του από τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου.

Μια σύλληψη η οποία έχει οδηγήσει στην έναρξη μιας μεγάλης έρευνας και στην πρωτεύουσα, προκειμένου να εντοπιστεί ο προμηθευτής της ηρωίνης.
Η διαδρομή Αθήνα - Ηράκλειο δεν ήταν η πρώτη για τον Αλβανό ντίλερ, ο οποίος είχε έρθει τουλάχιστον μια φορά ακόμη στο νησί, μεταφέροντας μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, έχοντας προκαλέσει μεγάλο… πονοκέφαλο στις Διωκτικές Αρχές.


Μετά από πληροφορία που έφτασε στα γραφεία της υπηρεσίας, οι άνδρες κατάφεραν να εντοπίσουν το νεαρό άνδρα, ο οποίος αποβιβάστηκε στο λιμάνι από το πλοίο της γραμμής, τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης.
Την ώρα που ο Αλβανός ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε ταξί για να φύγει, οι άνδρες του Λιμενικού τον σταμάτησαν και σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω του, μέσα σε μια νάιλον τσάντα, δύο συσκευασίες ηρωίνης, 505 και 510 γραμμαρίων η κάθε μία.
Επιχείρηση
Λίγες ώρες αργότερα η επιχείρηση μεταφέρθηκε στην οδό Θερίσου, σε σπίτι στο οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο το νεαρό άνδρα, θα γινόταν η παράδοση των ναρκωτικών. Οι άνδρες της Δίωξης μαζί με εισαγγελικό λειτουργό εισέβαλαν στο διαμέρισμα, συλλαμβάνοντας δύο ακόμη άτομα.
Ο ένας από τους συλληφθέντες, μάλιστα, είχε δεχτεί, στη διάρκεια της αποβίβασης του 23χρονου, τηλεφώνημά του, προκειμένου να τον ενημερώσει ότι όλα έβαιναν καλώς μέχρι εκείνη την ώρα.
Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κροτίδες και τέσσερα κινητά. Λίγη ώρα αργότερα από άνδρες της υπηρεσίας εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο ένοικος του διαμερίσματος.
Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του στην υπηρεσία, ο 23χρονος ντίλερ ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά του τα παρέδωσε μια γυναίκα, φίλη κάποιου Αλβανού στο Περιστέρι, με σκοπό να τα φέρει στο Ηράκλειο έναντι αμοιβής. Ενώ δήλωσε πως ερχόμενος στο Ηράκλειο θα έπαιρνε ένα συγκεκριμένο τηλέφωνο, που του είχαν πει, για να παραδώσει την ποσότητα της ηρωίνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το στάδιο της προανάκρισης ομολόγησε ότι στις 13 Μαρτίου είχε έρθει πάλι στο Ηράκλειο, φέρνοντας άλλο ένα κιλό ηρωίνης και στο συγκεκριμένο δρομολόγιο είχε έρθει σε επαφή πάλι με τον ενοικιαστή του διαμερίσματος.
Από την πλευρά του βέβαια ο ένοικος του διαμερίσματος ισχυρίστηκε ότι γνώριζε τον 23χρονο Αλβανό από το προηγούμενό του ταξίδι, χωρίς όμως να ξέρει ότι εκείνος μετέφερε ναρκωτικά. Ενώ οι δύο άλλοι Αλβανοί, αδέρφια μεταξύ τους, δεν γνώριζαν τίποτα και διέμεναν στο συγκεκριμένο σπίτι τρεις μήνες ο ένας και είκοσι μέρες ο άλλος. Ολοι τους φυσικά δεν είχαν άδεια παραμονής αλλά βρίσκονταν στην Ελλάδα παράνομα.
Χιλιάδες δόσεις θανάτου
Η συγκεκριμένη ποσότητα ηρωίνης που εντοπίστηκε αποτελεί μια πολύ μεγάλη δόση… θανάτου. Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Βερυκοκίδη, διευθυντή της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου, η ηρωίνη που κατασχέθηκε ήταν καθαρή.

Κάτι που σημαίνει ότι μπορούσε με ανάμειξη της με άλλες ουσίες και υποκατάστατα να φτάσει ακόμη και στη διπλάσια σχεδόν ποσότητα, βγάζοντας περίπου 10.000 δόσεις έτοιμες να φτάσουν και να διακινηθούν στα στέκια της πόλης. Αντίστοιχα, βέβαια, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, μιας και ήδη πριν από δέκα ημέρες ένα κιλό ηρωίνης έχει «πέσει» στην… αγορά.


tolmi.gr
Περισσότερα...

Η υπνοθεραπεία βοηθάει το έντερο

Όπως αναφέρει Βρετανός γαστρεντερολόγος η υπνοθεραπεία αποτελεί φθηνή και αποτελεσματική λύση στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.
Ο Ρόλαντ Βάλορι, συντάκτης του Frontline Gastroenterology, υποστηρίζει ότι από τους 100 ασθενείς του, που υποβλήθηκαν σε υπνοθεραπεία, τα συμπτώματα βελτιώθηκαν σημαντικά στους 90.
Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι ένα κοινό πρόβλημα του εντέρου που μπορεί να προκαλέσει κοιλιακό άλγος, φούσκωμα, και μερικές φορές διάρροια ή δυσκοιλιότητα.

Στις 40 από τις 100 περιπτώσεις, τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν εντελώς ενώ στις υπόλοιπες 50, οι ασθενείς ανέφεραν ότι αισθάνονταν πολύ καλύτερα καθώς μπορούσαν να τα ελέγξουν.
Περισσότερα...

Ατεκνο ζευγάρι "θυσίασε" σε τελετουργίες μαύρης μαγείας πέντε μικρά αγόρια για να αποκτήσει γονιμότητα.

Ενα άτεκνο ζευγάρι σε χωριό της δυτικής Ινδίας κατηγορείται ότι σκότωσε πέντε μικρά αγόρια στο πλαίσιο τελετουργιών μαύρης μαγείας, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποκτήσουν γονιμότητα, ύστερα από τη σχετική διαβεβαίωση ενός τοπικού μάγου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Ο σύζυγος, η σύζυγος και οι γονείς του συνελήφθησαν σε ένα χωριό που απέχει περίπου 675 χιλιόμετρα ανατολικά της Μουμπάι (Βομβάης), ύστερα από μία σειρά μυστηριωδών θανάτων μικρών αγοριών που σημειώθηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες.

Οπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV το ζευγάρι, που παντρεύτηκε πριν από 12 χρόνια, δεν κατάφερε να αποκτήσει παιδιά.
Ενας γκουρού "τους είπε ότι πρέπει να θυσιάσουν 11 αγόρια" προκειμένου η γυναίκα να μείνει έγκυος.
Αρχικά, ο θάνατος των αγοριών ηλικίας 2 ως 4 ετών, αποδόθηκε σε δάγκωμα φιδιών, αλλά η αστυνομία έκρινε τελικά ύποπτο τον αριθμό και τη συχνότητα των θανάτων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Οι ανακρίσεις άρχισαν όταν το έκτο αγόρι εισήχθη σε τοπικό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν δηλητηρίαση.
Στη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στο σπίτι των υπόπτων διάφορα υλικά μαύρης μαγείας, μεταξύ των οποίων δηλητηριώδεις ουσίες και βότανα.
Ο ύποπτος γκουρού έχει γίνει καπνός, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India.

ΑΠΕ
Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Αντιδράσεις των κατοίκων του δήμου Βιάννου σε τυχόν συνένωσή του με άλλους δήμους

Οι κάτοικοι της των μαρτυρικών χωριών της Βιάννου προειδοποιούν ότι θα απέχουν από τις προσεχείς εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εάν ο Δήμος συνενωθεί με άλλους, στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βιάννου εξέδωσε ομόφωνα σχετικό ψήφισμα, το οποίο αποστέλλεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υπουργό Εσωτερικών, την ΚΕΔΚΕ και τους δημάρχους του νομού Ηρακλείου.


Περισσότερα...

Σύλληψη μαθητών πενθήμερης εκδρομής με χασίς και στη Ρόδο

Για κατοχή μικροποσοτήτων χασίς συνελήφθησαν τα ξημερώματα από αστυνομικούς του Τμήματος Ρόδου δύο 18χρόνοι μαθητές από τη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες ήλθαν στη Ρόδο με το σχολ
είο τους για την πενθήμερή τους εκδρομή.
Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται από αστυνομικούς των αρμοδίων υπηρεσιών για την προστασία των μαθητών που εκδράμουν στο νησί .Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, σε σωματική έρευνα που έγινε στον ένα από τους μαθητές βρέθηκε να κατέχει ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης. Επίσης διαπιστώθηκε ότι κατείχε ένα ακόμη τσιγαριλίκι το οποίο έριξε στο έδαφος για να αποφύγει τον έλεγχο των αστυνομικών.


Περισσότερα...

Τι λέει η μητέρα της Τζούλιας για το ροζ dvd




Περισσότερα...

Ηράκλειο:Κινητοποιήσεις και αναταραχή στο χώρο της Υγείας

Αναταραχή επικρατεί στο χώρο της Υγείας, αφού από σήμερα οι ειδικευόμενοι γιατροί του Βενιζέλειου Νοσοκομείου προχωρησαν σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας στο ακέραιο τα δεδουλευμένα των μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Μαζί με τους ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο προς τη Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.


Στο μεταξύ επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις έχει εξαγγείλει για σήμερα και αύριο, από τις 8 έως τις 11 το πρωί, η Ένωση Εργαζομένων στο Βενιζέλειο.
Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Επιστολή του βουλευτή Μανώλη Σκουλάκη για τα προβλήματα του ΕΚΑΒ

Επιστολή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας του ΕΚΑΒ Χανίων απέστειλε σήμερα ο εισηγητής του κοινοβουλευτικού τομέα υγείας του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Χανίων Μανώλης Σκουλάκης προς τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Ι. Ροτζώκο.

Στην επιστολή, καταγράφονται τα κύρια ζητήματα που χρήζουν άμεσης προώθησης για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας και της αποτελεσματικότητας του ΕΚΑΒ, όπως αυτά είχαν αποτυπωθεί στη πρόσφατη συνάντηση του κ. Σκουλάκη με το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Χανίων.


Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σκουλάκης ζητά από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ: Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Χανίων με μεταθέσεις υπαλλήλων που υπηρετούν σε άλλες περιοχές της χώρας (8 τουλάχιστον άτομα έχουν αιτηθεί τη μετακίνηση τους από Αθήνα).

Ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ μ' ένα επιπλέον σύγχρονο ασθενοφόρο, δεδομένου ότι, κάθε χρόνο γίνονται περίπου 1.000 διακομιδές εκτός Χανίων και τα τρία υπάρχοντα ασθενοφόρα βρίσκονται σε συνεχή κίνηση σε όλο το νομό, με αποτέλεσμα η συχνότητα των βλαβών να είναι πολύ συχνή. Δημιουργία ενός νέου τομέα του ΕΚΑΒ σε περιοχή με άμεση πρόσβαση στο βόρειο οδικό άξονα Κρήτης όπου κάθε χρόνο σημειώνεται μεγάλος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων, ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες του νομού.

Στην επιστολή του ο κ Σκουλάκης υποστηρίζει πώς , "τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν νέοι τομείς ΕΚΑΒ σε περιοχές όλων των νομών της Κρήτης (Μοίρες, Ιεράπετρα, Σητεία, Ανώγεια, Τζερμιάδο, Χερσόνησος, Γιόφυρο - δίπλα στο Παγκρήτιο Στάδιο) πλην του Νομού Χανίων."
Ο κ Σκουλάκης ζητά ακόμα την προώθηση των διαδικασιών για την κατασκευή νέου κτιρίου για τη στέγαση του τομέα Χανίων εντός του νοσοκομείου Χανίων.

Περισσότερα...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΡΗΤΙΚΏΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ



Για να διαβάσετε Χανιώτικα Νέα πατήστε ΕΔΩ ,Πατρίς ΕΔΩ , Νέα Κρήτη ΕΔΩ , Κρήτη σπορ ΕΔΩ , Νέο Κήρυκα ΕΔΩ , Ρεθεμνιώτικα Νέα ΕΔΩ , Αγώνα τ.Κ. ΕΔΩ , Δημοκράτη ΕΔΩ, Ανατολή ΕΔΩ , Σελινιώτικα Νέα ΕΔΩ , Νέοι Ορίζοντες ΕΔΩ και Τόλμη ΕΔΩ .

Εαν θέλετε να διαβάσετε όλες τις εφημερίδες με μια ματιά, πατήστε ΕΔΩ



Περισσότερα...

ΡΕΘΥΜΝΟ:Μειωμένη αισθητά η φετινή τουριστική κίνηση στο νομό

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις για το τουριστικό γίγνεσθαι του νομού, καθώς ξεκαθάρισε το μέχρι πρότινος ομιχλώδες τοπίο και επαληθεύτηκαν οι πρώτες προβλέψεις. Όπως διαπιστώνεται από τα σημερινά δεδομένα, η φετινή τουριστική κίνηση δεν θα παρεκκλίνει από τα περσινά επίπεδα, όπου οι διανυκτερεύσεις σε σύγκριση με το 2008, ξεπέρασαν σε πτώση το 10%, ενώ η απώλεια εσόδων για τους επιχειρηματίες των ξενοδοχειακών μονάδων, έφτασε στο 15%.

ανησυχία και ο προβληματισμός που διατυπώνονται για την φετινή μείωση της τουριστικής χρονιάς, αποδεικνύεται και από την καθυστέρηση στην έναρξη της σεζόν, η οποία αρκετά μουδιασμένη θα ξεκινήσει από τις 20 Απριλίου που θα ανοίξουν τα περισσότερα ξενοδοχεία, ενώ και ο μήνας Μάιος θα είναι αρκετά υποτονικός.

Όσον αφορά στην περίοδο των εορτών του Πάσχα που συμπίπτει με των Καθολικών, η κίνηση δεν πρόκειται να παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του συλλόγου ξενοδόχων του νομού, για το συγκεκριμένο διάστημα, οι μονάδες που θα λειτουργήσουν στην πόλη και περιαστικά αυτής, δεν θα ξεπεράσουν το 15%, καλύπτοντας μία έκταση από την περιοχή του Κουμπέ, μέχρι και το Πάνορμο. Το γεγονός ότι το Πάσχα πέφτει πολύ νωρίς και με δεδομένο ότι ο μήνας Απρίλιος έχει αποδυναμωθεί από κίνηση τα τελευταία χρόνια, ο ήλιος και η θάλασσα που αποτελούσαν παλαιότερα σημαντικό κίνητρο για διακοπές, σήμερα δεν αρκεί για την χώρα μας, λαμβάνοντας υπόψη πως οι ξένοι έχουν ήδη επιλέξει ως προορισμό την Αίγυπτο, για να περάσουν τις άγιες ημέρες. Οι τουρ-οπερέιτορς εξάλλου, έχουν περιορίσει τις πτήσεις τσάρτερ για το Πάσχα και οι ελάχιστες κρατήσεις αφορούν ξένους που προέρχονται από Γερμανία και Γαλλία, για να προστεθούν σταδιακά και οι επισκέπτες από Σκανδιναβία, Ολλανδία και Βέλγιο.

Ωστόσο η δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε και η κακή τουριστική σεζόν που αναμένεται, οδήγησε στην πώληση 40 και πλέον ξενοδοχειακών μονάδων στην Κρήτη, εκ των οποίων οι επτά αφορούν το νομό Ρεθύμνου. Ανεξάρτητα όμως εάν και φέτος οι επιχειρηματίες έχουν μειώσει τις τιμές και προχώρησαν και σε προσφορές, το κλίμα έχει ήδη επιβαρυνθεί σε μεγάλο βαθμό με τα χρέη να έχουν συσσωρευτεί και το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα αποβεί εκ των πραγμάτων σε βάρος των εργαζομένων.

Όπως επισημάνθηκε από τους αρμόδιους παράγοντες, οι προσλήψεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα καθυστερήσουν σημαντικά, ενώ ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο να μειωθεί ο αριθμός τους, ανάλογα με την περίπτωση. Κατά συνέπεια γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα που υπάρχει, για το οποίο οι εμπλεκόμενοι με το προϊόν φορείς, εκτιμούν ότι δεν είναι αναστρέψιμο.

Για την κατάσταση τέλος που έχει διαμορφωθεί, τα αίτια αποδίδονται κατά κύριο λόγο στην οικονομική κρίση, στην οποία όμως προστίθενται και άλλοι παράγοντες, όπως η ανεπάρκεια στην τουριστική προβολή, αλλά και η αρνητική εικόνα που παρουσιάζεται για την χώρα μας, μέσω ανθελληνικής προπαγάνδας.

Ρεθεμνιώτικα Νέα
Περισσότερα...

Ένας θεότρελλος νταλικιέρης ...




Περισσότερα...

Ράδιο-Αρβύλα: Πως θα είναι φέτος οι παρελάσεις!




Περισσότερα...

Microsoft:Μια μικρή γεύση του Internet Explorer 9

Μια μικρή γεύση του επερχόμενου browser έδωσε χτες η Microsoft, φουντώνοντας για μια ακόμη φορά τον ανταγωνισμό

Η Microsoft αποκάλυψε την πρώιμη έκδοση του επερχόμενου Internet Explorer 9, η οποία απευθύνεται κυρίως σε web developers και ειδικούς.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft, η εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει την πρώτη αναβάθμιση του browser στα μέσα Μαΐου, ενώ η δεύτερη είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Ιουλίου.


Απόντα από τον browser –στη συγκεκριμένη φάση- είναι σημαντικά εργαλεία πλοήγησης, όπως η μπάρα διευθύνσεων αλλά και χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως το φίλτρο SmartScreen anti-malware.

Προκειμένου να δώσει σε web designers, ειδικούς εφαρμογών και λοιπούς ενδιαφερόμενους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον IE9, η Microsoft δημιούργησε ένα site με την ονομασία "Test Drive".

Το Platform Preview του επερχόμενου browser θα είναι συμβατό μόνο σε συστήματα με Window 7, Windows Vista Service Pack 2 και Windows Server R2.

Η δοκιμαστική έκδοση έχει μέγεθος 31MB και είναι διαθέσιμη για download από το Test Drive site.


pcw.gr
Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ληστείες τη νύχτα και εμπρησμός σε αυτοκίνητο

"Γεμάτη" ήταν η νύχτα για την αστυνομία στο Ηράκλειο.
Μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστος δράστης εισέβαλε σε ψιλικατζίδικο. Έβγαλε όπλο και ζήτησε από την ιδιοκτήτρια τις εισπράξεις. Πήρε 150 ευρώ από το ταμείο και έφυγε σαν κύριος .
Περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα έγινε η δεύτερη ληστεία και πάλι στο κέντρο της πόλης. Ένοπλος κουκουλοφόρος, σταμάτησε με μηχανή έξω από περίπτερο και με γρήγορες κινήσεις πήρε τα 180€ που υπήρχαν στο ταμείο και εξαφανίστηκε.

Μέσα σε ολα αυτά είχαμε και έναν εμπρησμό αυτοκινήτου.
Άγνωστοι έβαλαν γκαζάκια σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην περιοχή του Πόρου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο.

Η δράση των κακοποιών δεν σταμάτησε εδώ !
Λίγο μετά τις 9μμ άγνωστοι μπήκαν σε σούπερ μάρκετ στην συμβολή των οδών Ηρακλή και Εμμανουήλ Παπά και άρπαξαν από το ταμείο άγνωστο χρηματικό ποσό και έφυγαν με δίκυκλη μοτοσυκλέτα.

...
Περισσότερα...

Χωρίς ήχο αύριο τα ραδιόφωνα ...

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν την Παρασκευή 19/3 οι τεχνικοί σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η κινητοποίηση θα έχει έναρξη στις 6.00 το πρωί της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί στις 6.00 το πρωί του Σαββάτου.

Βασικό αίτημα της Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας είναι η υπογραφή «Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να διασφαλίζει τη διατήρηση και αναβάθμιση των οικονομικών και θεσμικών δεδομένων των Τεχνικών της Ραδιοφωνίας».

Περισσότερα...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ-XAΝΙΑ:Ένοπλοι λήστεψαν μεσα τρεις ημέρες το ίδιο μίνι μάρκετ ,στα Κουνουπιδιανά

Η κατάστατση έχει ξεφύγει .Οι κλοπές και ληστείες στο νομό Χανίων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.
Αυτό όμως που συνέβη πριν από λίγη ώρα ,δύσκολα βρήσκει κανείς ανάλογο περιστατικό .
Δυο ένοπλοι φορώντας κουκούλες εισήλθαν σ'ενα ...γνώριμο γιαυτούς μίνι μάρκετ,στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου ,στα Χανιά.
Φθάνοντας εκεί με τα πόδια (!) ,με παρατεταμένα τα όπλα ,απαίτησαν από την υπάλληλο να τους δώσει τα χρήματα του ταμείου.

Αυτή έντρομη ,αντικρίζοντας τις κάνες των όπλων για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα ,τους έδωσε τα λιγοστά χρήματα που υπήρχαν την ώρα εκείνη στην ταμειακή μηχανή και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση και πάλι με τα πόδια!
Άνδρες της αστυνομίας που έφθασαν αμέσως προσπάθησαν να συλλέξουν στοιχεία για τον εντοπισμό των θρασύτατων δραστών.

Περισσότερα...

"Ο πραγματικος φοβος του Αντωνη…"



freskoprama.blogspot.com



Περισσότερα...

ΠΑΟ: Κυνηγώντας την υπέρβαση στη Λιέγη...

Τη... μεγάλη υπέρβαση θα επιχειρήσει να κάνει το βράδυ της Πέμπτης (20.00, ΑΝΤ1), αντιμετωπίζοντας τη Σταντάρ στη ρεβάνς του 1-3 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Ο στόχος της πρόκρισης στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ, που αρχικά φάνταζε εφικτός, φάνηκε να απομακρύνεται μετά την απροσδόκητη ήττα της περασμένης Πέμπτης. Ωστόσο, οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να αγωνιστούν και να κυνηγήσουν ό,τι μπορούν...

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν σκοπεύει ν' αφήσει αυτή τη φορά κανένα απ' τα βασικά του όπλα να ξεκουραστεί. Εξάλλου, εδώ που τα λέμε, ο Νιόπλιας δεν έχει και πολλές επιλογές, ειδικά στην αμυντική γραμμή. Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Δάρλας και Σεϊταρίδης είναι εκτός μάχης, οπότε ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με λύσεις ανάγκης στα άκρα της άμυνας.

Παρόλα αυτά, πάντως, και παρά το σκορ του πρώτου αγώνα, τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες του "τριφυλλιού" παρουσιάζονται αποφασισμένοι να ριχθούν στη μάχη και να τα παίξουν όλα για όλα. "Ποδόσφαιρο είναι, όλα γίνονται", είναι το σύνθημά τους. Αρκεί, βέβαια, αυτή τη φορά να έχουν την τύχη με το μέρος τους, αφού στο πρώτο ματς η Σταντάρ είχε τρία γκολ σε ισάριθμες τελικές προσπάθειες...

Από πλευράς ενδεκάδας, δεν αποκλείεται οι αμυντικές απουσίες να φέρουν τον Κατσουράνη σε θέση στόπερ δίπλα στον Σαριέγκι, αφού ο Καντέ θα περάσει αριστερά. Στην περίπτωση αυτή πλάι στον Ζιλμπέρτο στη μεσαία γραμμή θα παίξει ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ.

Πιθανή ενδεκάδα:

Κάτω από τα δοκάρια ο Τζόρβας, δεξιά ο Βύντρα, αριστερά ο Καντέ, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σαριέγκι, Κατσουράνης (Μπιάρσμιρ), στο κέντρο της μεσαίας γραμμής ο Ζιλμπέρτο με τον Σιμάο (Κατσουράνη), πιο μπροστά τους ο Καραγκούνης, δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Λέτο και σέντερ φορ ο Σισέ.
Περισσότερα...