Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Το Λιμενικό συνέλαβε 4 και κατάσχεσε ένα κιλό ηρωίνης

Πάνω από ένα κιλό ηρωίνης (1.015 γραμμάρια) είχε σκοπό να διοχετεύσει στην αγορά του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, ένας 23χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη μαζί με άλλους τρεις ομοεθνείς του από τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου.

Μια σύλληψη η οποία έχει οδηγήσει στην έναρξη μιας μεγάλης έρευνας και στην πρωτεύουσα, προκειμένου να εντοπιστεί ο προμηθευτής της ηρωίνης.
Η διαδρομή Αθήνα - Ηράκλειο δεν ήταν η πρώτη για τον Αλβανό ντίλερ, ο οποίος είχε έρθει τουλάχιστον μια φορά ακόμη στο νησί, μεταφέροντας μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, έχοντας προκαλέσει μεγάλο… πονοκέφαλο στις Διωκτικές Αρχές.


Μετά από πληροφορία που έφτασε στα γραφεία της υπηρεσίας, οι άνδρες κατάφεραν να εντοπίσουν το νεαρό άνδρα, ο οποίος αποβιβάστηκε στο λιμάνι από το πλοίο της γραμμής, τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης.
Την ώρα που ο Αλβανός ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε ταξί για να φύγει, οι άνδρες του Λιμενικού τον σταμάτησαν και σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω του, μέσα σε μια νάιλον τσάντα, δύο συσκευασίες ηρωίνης, 505 και 510 γραμμαρίων η κάθε μία.
Επιχείρηση
Λίγες ώρες αργότερα η επιχείρηση μεταφέρθηκε στην οδό Θερίσου, σε σπίτι στο οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο το νεαρό άνδρα, θα γινόταν η παράδοση των ναρκωτικών. Οι άνδρες της Δίωξης μαζί με εισαγγελικό λειτουργό εισέβαλαν στο διαμέρισμα, συλλαμβάνοντας δύο ακόμη άτομα.
Ο ένας από τους συλληφθέντες, μάλιστα, είχε δεχτεί, στη διάρκεια της αποβίβασης του 23χρονου, τηλεφώνημά του, προκειμένου να τον ενημερώσει ότι όλα έβαιναν καλώς μέχρι εκείνη την ώρα.
Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κροτίδες και τέσσερα κινητά. Λίγη ώρα αργότερα από άνδρες της υπηρεσίας εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο ένοικος του διαμερίσματος.
Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του στην υπηρεσία, ο 23χρονος ντίλερ ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά του τα παρέδωσε μια γυναίκα, φίλη κάποιου Αλβανού στο Περιστέρι, με σκοπό να τα φέρει στο Ηράκλειο έναντι αμοιβής. Ενώ δήλωσε πως ερχόμενος στο Ηράκλειο θα έπαιρνε ένα συγκεκριμένο τηλέφωνο, που του είχαν πει, για να παραδώσει την ποσότητα της ηρωίνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το στάδιο της προανάκρισης ομολόγησε ότι στις 13 Μαρτίου είχε έρθει πάλι στο Ηράκλειο, φέρνοντας άλλο ένα κιλό ηρωίνης και στο συγκεκριμένο δρομολόγιο είχε έρθει σε επαφή πάλι με τον ενοικιαστή του διαμερίσματος.
Από την πλευρά του βέβαια ο ένοικος του διαμερίσματος ισχυρίστηκε ότι γνώριζε τον 23χρονο Αλβανό από το προηγούμενό του ταξίδι, χωρίς όμως να ξέρει ότι εκείνος μετέφερε ναρκωτικά. Ενώ οι δύο άλλοι Αλβανοί, αδέρφια μεταξύ τους, δεν γνώριζαν τίποτα και διέμεναν στο συγκεκριμένο σπίτι τρεις μήνες ο ένας και είκοσι μέρες ο άλλος. Ολοι τους φυσικά δεν είχαν άδεια παραμονής αλλά βρίσκονταν στην Ελλάδα παράνομα.
Χιλιάδες δόσεις θανάτου
Η συγκεκριμένη ποσότητα ηρωίνης που εντοπίστηκε αποτελεί μια πολύ μεγάλη δόση… θανάτου. Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Βερυκοκίδη, διευθυντή της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου, η ηρωίνη που κατασχέθηκε ήταν καθαρή.

Κάτι που σημαίνει ότι μπορούσε με ανάμειξη της με άλλες ουσίες και υποκατάστατα να φτάσει ακόμη και στη διπλάσια σχεδόν ποσότητα, βγάζοντας περίπου 10.000 δόσεις έτοιμες να φτάσουν και να διακινηθούν στα στέκια της πόλης. Αντίστοιχα, βέβαια, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, μιας και ήδη πριν από δέκα ημέρες ένα κιλό ηρωίνης έχει «πέσει» στην… αγορά.


tolmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου