Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΡΕΘΥΜΝΟ:Έλεγχος στα οικονομικά της ΕΑΣ Μυλοποτάμου

Φακέλους, έγγραφα, τιμολόγια και παραστατικά κατέσχεσε κλιμάκιο του Ειδικού Σώματος Ελεγκτών, από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου, στη διάρκεια επίσκεψης-ελέγχου που πραγματοποίησε στα γραφεία της, στο Πέραμα, προ ολίγων ημερών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο της ΥΠΕΕ συνοδευόμενο από τον αντιεισαγγελέα πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, Ιωκείμ Κασσωτάκη, επισκέφθηκαν την ένωση και έκαναν φύλλο και φτερό τα βιβλία της ενώ έκριναν σκόπιμο να πάρουν μαζί τους φεύγοντας σωρεία εγγράφων που άπτονται των οικονομικών και σχετίζονται με επιδοτήσεις και άλλες συναλλαγές της Ένωσης όπως δάνεια, χρηματοδοτήσεις, έκδοση επιταγών κ.λπ.

Την εντολή για τον έλεγχο φέρεται να έδωσε η εισαγγελέας κυρία Ράιου, στο πλαίσιο της διερεύνησης της νομιμότητας των συναλλαγών της ΕΑΣ Μυλοποτάμου, κάτι εξ άλλου που γίνεται σε πολλές ενώσεις της χώρας λόγω διάφορων καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν κακοδιαχείριση κυρίως στον τομέα των επιδοτήσεων.

Η κυρία Ράιου, ανέθεσε την υπόθεση στον αντιεισαγγελέα Ιωκείμ Κασσωτάκη ο οποίος στα πλαίσια των καθηκόντων του συνόδευσε, προ δέκα ημερών περίπου, το κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) στα γραφεία της Ένωσης και παρουσία του οι ελεγκτές ξεσκόνισαν βιβλία και έγγραφα. Ο έλεγχος, σύμφωνα με πληροφορίες, επεκτάθηκε και στο σούπερ μάρκετ που η ένωση διατηρεί επίσης στο Πέραμα.

Οι ελεγκτές της ΥΠΕΕ φέρονται να πήραν μαζί τους κατά την αναχώρηση τους και από τους δυο χώρους, κούτες με έγγραφα.

Στο υλικό αυτό, είναι άγνωστο αν και τι στοιχεία περιλαμβάνονται που να δηλώνουν κακοδιαχείριση ή παράνομες συναλλαγές του Δ.Σ. ή άλλων υπαλλήλων της ΕΑΣΜ.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως το γεγονός ότι ο αντιεισαγγελέας κ. Κασσωτάκης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση. Στο πλαίσιο αυτό, κλήθηκαν από τον δικαστικό λειτουργό αρκετά άτομα προκειμένου να εξεταστούν και ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια απ’ αυτά πέρασαν για τον σκοπό αυτό την πόρτα του δικαστικού μεγάρου Ρεθύμνου τις δυο τελευταίες μέρες.

Της Πόπης Παπαδάκη -Ρεθυμνιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου