Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Βίντεο με Αμερικανό που πιθανόν απήχθη στο Ιράκ

Μία σιιτική ριζοσπαστική οργάνωση δημοσιοποίησε σήμερα ένα βίντεο που δείχνει ένα άνδρα που φοράει στολή αγγαρείας του αμερικανικού στρατού και ο οποίος πιθανόν απήχθη στο Ιράκ.
Στο βίντεο ο άνδρας μεταφέρει το αίτημα της οργάνωσης για απελευθέρωση των φυλακισμένων μελών της και την καταδίκη των υπαλλήλων της αμερικανικής εταιρείας ασφαλείας Blackwater.
To αμερικανικό υπουργείο Αμυνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ένας άνδρας που απασχολείται από τον αμερικανικό στρατό στο Ιράκ φέρεται αγνοούμενος από τις 23 Ιανουαρίου.
Δείτε το βίντεο:



Περισσότερα...

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο που φορτίζει με ηλιακή ενέργεια !

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο που φορτίζει με ηλιακή ενέργεια και διαθέτει οθόνη αφής,είναι το Samsung Blue Earth και το παρουσιάζει η Vodafone. Το Samsung Blue Earth, συνδυάζει τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών κατά την παραγωγή του, με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας κατά τη χρήση του, ενώ παράλληλα διαθέτει κομψό σχεδιασμό και μοναδικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η Vodafone δίνει τη δυνατότητα σε όλους να το αποκτήσουν εντελώς δωρεάν, με σύνδεση στο πρόγραμμα Vodafone Unlimited 50, με πάγιο 50 ευρώ.

Τα πλαστικά μέρη τόσο της συσκευής όσο και του φορτιστή προέρχονται από χρησιμοποιημένα μπουκάλια νερού, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό της κα
τανάλωσης καυσίμων και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.

Το Blue Earth συνοδεύεται από φορτιστή εξοικονόμησης ενέργειας 5 αστέρων, ο οποίος ειδοποιεί το χρήστη όταν το τηλέφωνο έχει φορτίσει έτσι ώστε να τον βγάλει από την πρίζα. Επιπλέον, μέσω της φόρτισης με τον ενσωματωμένο ηλιακό συλλέκτη, ο οποίος βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής, ο χρήστης αποκτά επαρκή ενέργεια, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί τη συσκευή οποιαδήποτε ώρα και οπουδήποτε βρίσκεται.
Περισσότερα...

Το Facebook γιορτάζει και ετοιμάζει αλλαγές

Η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, συμπληρώνει έξι χρόνια λειτουργίας και ετοιμάζει νέες αλλαγές στην εμφάνισή της.

Οι αλλαγές μέχρι τώρα έχουν εφαρμοστεί σε λίγους λογαριασμούς δοκιμαστικά, πριν επεκταθούν στα 400.000.000 μέλη του Facebook, τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την Telegraph, αναμένεται να δοθεί περισσότερη έμφαση στην αναζήτηση, κάτι που είναι στόχος των διαχειριστών της ιστοσελίδας εδώ και καιρό και να απλοποιηθεί ο τρόπος αποστολής και λήψης μηνυμάτων.

Ήδη οι χρήστες έχουν δει τις επιλογές "News Feed" και "Live Feed", με την τελευταία να επιτρέπει σε κάποιον να δει τι κάνουν οι φίλοι του σε πραγματικό χρόνο. Οι δύο επιλογές θα συγχωνευτούν σε μία, που θα χωρίζεται σε "Most Recent" (πιο πρόσφατες) και "Τop News" (κυριότερες ειδήσεις).

Επίσης, διάφορες επιλογές που έχει ο χρήστης στη σελίδα του θα αλλάξουν θέση ή θα ομαδοποιηθούν κατάλληλα έτσι ώστε να είναι πιο εύχρηστες.

Όπως ανέφερε στο μπλογκ του ένας από τους τεχνικούς του Facebook, "η σελίδα τηρεί τη δέσμευσή της για διαρκή ανανέωση, αλλά και για εύκολη διαχείριση για όλους".

Το Facebook, που έχει φτάσει τα 400.000.000 μέλη σε όλο τον κόσμο, γιορτάζει φέτος τα 6α του γενέθλια και σύμφωνα με τη ρήση του ιδρυτή του MarK Zuckerberg, "έχει βοηθήσει τον κόσμο να επικοινωνεί καλύτερα".

Οι αλλαγές στην ιστοσελίδα αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις, αλλά αυτό είναι συνηθισμένο πια. Κάθε φορά που το Facebook αλλάζει δεν αρέσει σε κανέναν, αλλά τα μέλη του εξακολουθούν να αυξάνονται με απίστευτους ρυθμούς.


΄΄news247.gr΄΄
Περισσότερα...

Αστυνομικοί διέκοψαν κηδεία για να μεταφέρουν το πτώμα στο νεκροτομείο !

Αστυνομικοί στην Κόστα Ρίκα διέκοψαν την κηδεία ενός άνδρα που είχε πέσει θύμα τροχαίου δυστυχήματος για να πάρουν το πτώμα και να το μεταφέρουν στο νεκροτομείο, γράφει σήμερα η τοπική καθημερινή εφημερίδα Λα Νασιόν.
Ο 70χρονος Χοσέ Ντιέγο Αγκουστίν Καστίγιο Μιλάνες είχε πέσει σε κώμα από τις
9 Ιανουαρίου, όταν τον χτύπησε αυτοκίνητο.

Την περασμένη Τετάρτη υπέκυψε και οι συγγενείς του κανόνισαν να γίνει η κηδεία του την επόμενη ημέρα.

Λογάριαζαν όμως χωρίς την... αστυνομία. "Μου είπαν ότι έγινε λάθος, ότι δεν μπορούσαμε να τον θάψουμε επειδή έπρεπε να τον δει ο ιατροδικαστής", εξήγησε η αδελφή του Μιλάνες. "Είναι το πιο φριχτό πράγμα που μπορεί να συμβεί σε κάποιον.
Θα ήθελαν να κοιμάμαι και να μουν πουν ότι είδα εφιάλτη", πρόσθεσε η γυναίκα.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, για άγνωστους λόγους το νοσοκομείο παρέδωσε το νεκρό στην οικογένειά του παρακάμπτοντας το νόμο που επιβάλλει να γίνεται πρώτα νεκροτομή.

Περισσότερα...

Ο Τέρι εξαγόρασε τη σιωπή της ερωμένης του

Τα... καλά του Τάιγκερ Γουντς κάνει και ο Τζον Τέρι. Άλλωστε, είναι ο αθλητής που θαυμάζει περισσότερο από κάθε άλλο ο τέως αρχηγός της εθνικής Αγγλίας. Ο Τέρι φέρεται να εξαγόρασε τη σιωπή της πρώην ερωμένης του και συντρόφου του Γουέιν Μπριτζ, Βανέσσα Περονσέλ.

Η Γαλλίδα ήταν έτοιμη να πουλήσει ακριβά την ιστορία της και το φημολογούμενο παρελθόν της με αρκετούς ποδοσφαιριστές στο σκανδαλοθηρικό αγγλικό Τύπο.


Ωστόσο ο εκπρόσωπος της, ο Μαξ Κλίφορντ αρνήθηκε οποιαδήποτε προσφορά και έτσι τα αγγλικά ΜΜΕ οδηγήθηκαν, δικαίως μάλλον στο συμπέρασμα ότι ο Τέρι πλήρωσε την Περονσέλ, για να αποφύγει μεγαλύτερη ζημιά στην εικόνα του. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mirror, ο αρχηγός της Τσέλσι έδωσε σχεδόν 1.000.000 ευρώ στην Περονσέλ, οι Times έγραψαν ότι πρόκειται για ποσό της τάξης των 500.000 ευρώ.

Όπως και να έχει, είναι περισσότερα από τα 280.000 ευρώ που προσέφερε κυριακάτικη εφημερίδα στην Περονσέλ για να τα πει όλα.




''sport24.gr''

Περισσότερα...

Ληστές με... μπούρκες !


Δύο άνδρες ντυμένοι με μπούρκες λήστεψαν σήμερα το τραπεζικό υποκατάστημα ενός ταχυδρομείου στην κοινότητα Ατί-Μον, στα νότια του Παρισιού, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.

Πιστεύοντας ότι πρόκειται για δύο γυναίκες ντυμένες με το παραδοσιακό ισλαμικό ένδυμα, ένας υπάλληλος τους άνοιξε την πόρτα ασφαλείας της τράπεζας.
Μόλις οι ληστές μπήκαν μέσα ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες με ένα πιστόλι και κατάφεραν να αρπάξουν 4.500 ευρώ.


Οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
Περισσότερα...

Δωρεάν 59 εκατομμύρια προφυλακτικά στο καρναβάλι του Ρίο.

Οι αρχές της Βραζιλίας θα μοιράσουν δωρεάν 59 εκατομμύρια προφυλακτικά κατά τη διάρκεια του διάσημου καρναβαλιού του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η δωρεάν διανομή
προφυλακτικών θα γίνει στο πλαίσιο της εκστρατείας καταπολέμησης του AIDS που πλήττει κυρίως τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους νεαρής ηλικίας.
"Τα περισσότερα κρούσματα μεταξύ 13-19 ετών αφορούν γυναίκες.
Στους άνδρες ηλικίας 13-24 ετών η κυριότερη αιτία μετάδοσης
είναι το ομοφυλοφιλικό σεξ" αναφέρει το υπουργείο Υγείας. Εξάλλου, το ίδιο είχε κάνει και πέρσι.

Το καρναβάλι του Ρίο είναι το γνωστότερο της Βραζιλίας. Εκεί, δώδεκα από τις μεγαλύτερες σχολές της σάμπα παρελαύνουν στις 14 και 15 Φεβρουαρίου στη λεωφόρο Μαρκές ντε Σαπουκάι, στο Σαμποντρόμ.

Υπολογίζεται ότι στη Βραζιλία, μια χώρα 190 εκατομμυρίων κατοίκων, 630.000 άνθρωποι είναι φορείς του AIDS. Κάθε χρόνο καταγράφονται, κατά μέσο όρο, 35.384 νέα κρούσματα.
Περισσότερα...

Ημέρα μνήμης για την θρυλική Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ που ξεκληρίστηκε από τη συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους.

6 Φεβρουαρίου 1958. Το ρολόι του αεροδρομίου στο Μόναχο δείχνει 3.04 μ.μ. Το αεροπλάνο της πτήσης 609 των βρετανικών αερογραμμών που μεταφέρει την αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Βελιγράδι συντρίβεται, στην τρίτη προσπάθεια του πιλότου Κεν Ρέιμοντ να το απογειώσει μέσα στη χιονοθύελλα.

Οι μισοί από τους «μπέμπηδες» του Ματ Μπάσμπι, που
κέρδισαν πανάξια την πρόκριση στους «4» του Πρωταθλητριών αποσπώντας ισοπαλία 3-3 από τον πανίσχυρο Ερυθρό Αστέρα, χάνονται σε μια στιγμή. Η χαρά και τα πανηγύρια έδωσαν τη θέση τους στην οδύνη και το σπαραγμό. Επτά παίκτες της θρυλικής αγγλικής ομάδας, οι...

... Τζεφ Μπεντ, Ρότζερ Μπερν, Εντι Κόλμαν, Μαρκ Τζόουνς, Ντέιβιντ Πεγκ, Τόμι Τέιλορ και Λάιαμ «Μπίλι» Γουίλαν σκοτώθηκαν επί τόπου. Το μεγαλύτερο αστέρι, ο Ντάνκαν Εντουαρντς, ξεψύχησε 15 ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο «Ρεχτς ντερ Ιζαρ» του Μονάχου. Εφυγαν επίσης από τη ζωή ο πιλότος, 3 μέλη του προπονητικού τιμ, 8 δημοσιογράφοι και 2 ακόμη επιβάτες, ο ένας εκ των οποίων ήταν ο στενός φίλος του Μπάσμπι, ο Γουίλι Σάτινοφ. Ο ίδιος ο σερ Ματ Μπάσμπι πέρασε μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο μέχρι να αναρρώσει. Ρωτούσε συνέχεια για τα «παιδιά» του, τα «βλαστάρια» του που τρόμαζαν την Ευρώπη με την ποδοσφαιρική τους αξία. Οταν έμαθε το μέγεθος της καταστροφής υποσχέθηκε ότι «...σε 10 χρόνια αυτοί οι παίκτες θα κατακτήσουν την Ευρώπη».

Πραγματικά, το 1968 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σάρωσε την Μπενφίκα με 4-1 στο «Γουέμπλεϊ» και έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που σήκωσε το Κύπελλο Πρωταθλητριών.
Ο Μπόμπι Τσάρλτον και ο Μπιλ Φουλκς ήταν οι δύο από τους επιζώντες του Μονάχου που πήραν το βαρύτιμο τρόπαιο.
Οι Χάρι Γκρεγκ, Κένι Μόργκανς, Ντένις Βάιολετ, Ρέι Γουντ, Αλμπερτ Σλάνλον είχαν ήδη αποχωρήσει από τη Γιουνάιτεντ, ενώ οι Τζόνι Μπέρι, Τζάκι Μπαντσφλάουερ δεν κατάφεραν να παίξουν ποτέ ξανά, ήταν όμως οι νικητές της ζωής. Φυσικά, η ατμόσφαιρα απόψε θα είναι ιδιαίτερα φορτισμένη στο «Ολντ Τράφορντ», όπου οι «κόκκινοι διάβολοι» υποδέχονται την Πόρτσμουθ.
Στο πόδι το «Ανφιλντ» «Το 4ήμερο της φωτιάς» είναι αυτό που ακολουθεί για τη Λίβερπουλ.

Οι «ρεντς» υποδέχονται στο «Ανφιλντ» την Εβερτον στο 213ο ντέρμπι του "Μέρσεϊσαϊντ" και την ερχόμενη Τετάρτη παίζουν στο «Εμιρεϊτς» με την Αρσεναλ. Η έκβαση των δύο αγώνων θα κρίνουν την υπόθεση «4η θέση» για τη Λίβερπουλ.
«Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση της φετινής περιόδου.
Είναι η ευκαιρία μας να φτάσουμε στην 4η θέση» είπε ο Ράφα Μπενίτεθ, που ποντάρει στο πάθος των «παλιών» Στίβεν Τζέραρντ, Τζέιμι Κάραχερ και στον Αλμπέρτο Ακουιλάνι για τον οποίο τόνισε: «Ξέρει από ντέρμπι, έπαιξε στα Ρόμα - Λάτσιο». Θα απουσιάσουν οι τραυματίες Τόρες, Τζόνσον και Μπεναγιούν.

Η Εβερτον αγνοεί τη νίκη στο «Ανφιλντ» τα τελευταία 11 χρόνια, αλλά ο Ντέιβιντ Μόγες, που συμπληρώνει 600 ματς ως προπονητής, δηλώνει αισιόδοξος: «Φέτος δουλεύουμε με τους μισούς παίκτες λόγω τραυματισμών. Πιστεύω στην ομάδα μου και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο Μόγες θα στερηθεί τις υπηρεσίες των τραυματιών Γκόσλινγκ, Χίμπερτ και Γιαγκέλκα.
Σε 212 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις η Λίβερπουλ έχει 83 νίκες, η Εβερτον 65, ενώ 64 ντέρμπι έληξαν ισόπαλα.


Εφημερίδα Goal

Περισσότερα...

Το Ρέθυμνο επισκεύθηκε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη. Αύριο στα Χανιά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη τους κατά τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας και μία υπόσχεση πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε η Κρήτη και το Ρέθυμνο να μην εξαιρεθεί από την πρόοδο της χώρας, έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε φίλους της Ρεθεμνιώτες, που επισκέφθηκε το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια περιοδείας της στο νησί.

Η πρώην υπουργός, παρά το γεγονός ότι δεν προέβη σε καμία δήλωση που να αφορά το μέλλον της στο κόμμα αλλά και τη σχέση της με τον Αντώνη Σαμαρά, τόνισε πως συνεχίζει ως μάχιμη πολιτικός τους αγώνες της από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στο νομό Ρεθύμνου συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης Γιώργο Μαρινάκη με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία του νομού, ενώ ο δήμαρχος της δώρισε αντικείμενα που έχουν σχέση με την ιστορία και τον πολιτισμό του Ρεθύμνου.

Μαζί με την κα Μπακογιάννη ήταν και η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς και πολλοί δήμαρχοι από το νομό Ρεθύμνου και το νομό Χανίων.
Αύριο η κ. Μπακογιάννη θα βρεθεί στα Χανιά ,όπου στις 6.30 το απόγευμα οι συμπολίτες της Χανιώτες θα την ακούσουν στο ''my cage''(Σκαλίδη 37).

Περισσότερα...

ΓΚΑΛΟΠ:Το 68,9% των Ελλήνων στηρίζουν τα σκληρά μέτρα

Ψήφο εμπιστοσύνης στα νέα μέτρα δίνει το 86,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 57,2% της Νέας Δημοκρατίας .
Οι δραματικές στιγμές της ελληνικής οικονομίας αποτυπώνονται στη στήριξη που παρέχουν οι πολίτες στα σκληρά μέτρα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στο διάγγελμα που έκανε.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ, περίπου 7 στους δέκα πολίτες στηρίζουν την αναγκαιότητα των σκληρών μέτρων.

Συγκεκριμένα, το 68,9% λένε ναι στα επώδυνα μέτρα, ενώ μόλις το 23,6% τα θεωρούν υπερβολικά.

Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι το 50,2% θεωρούν τα συγκεκριμένα μέτρα δίκαια, σε αντίθεση με το 41,1% που τα θεωρούν άδικα.
Μάλιστα, από όσους δηλώνουν ότι βρίσκονται στο χώρο της Αριστεράς, το 63,1% αξιολογούν τα μέτρα ως αναγκαία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι πολίτες δείχνουν διατεθειμμένοι να κάνουν θυσίες για να βελτιωθεί η εικόνα της ελληνικής οικονομίας, καθώς το 48,4% των πολιτών αναφέρουν πως είμαστε σε κατάσταση κρίσης, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό το 36,5% θεωρούν πως υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας.

Η περιβόητη συναίνεση φαίνεται πως έχει και πολιτικά οφέλη και κυρίως για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, η στάση του οποίου κρίνεται θετικά από το 62,6% των ψηφοφόρων.
Ανάλογη θετική κρίση εισπράττει και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με 58,2%, ενώ αντίθετα ρεκόρ αρνητικών απόψεων συγκεντρώνει η Αλέκα Παπαρήγα σε ποσοστό 87,5% και ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 78,3%.

Περισσότερα...

ΠΟΛΟ Α1 Ανδρών (13η ημέρα): Χανιά-Π. Φάληρο 6-6 . Ούτε τώρα...

Δεν κατάφερε να κερδίσει ο ΝΟΧανίων σήμερα στο κολυμβητήριο του την ομάδα του Παλαιού Φαλήρου ,παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και πλέον η παραμονή του στην κατηγορία είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Tα οκτάλεπτα: 1-1, 1-2, 2-2, 2-1
Οι σκόρερ: ΧΑΝΙΑ: Γκάμπορ 3, ΜακΚλιβ, Μπατάκης, Αυγουστιανάκης.

Π.
ΦΑΛΗΡΟ: Παπαδόπουλος 2, Κόλιανιν 2, Γενηδούνιας, Γιου Λιγιούν.

Περισσότερα...

Νύφες και γαμπροί σε αγώνα δρόμου.



Περισσότερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Λέει η καλόγρια στην ηγουμένη:
- Γερόντισα, υπέπεσα σε μεγάλο αμάρτημα.
Έκανα σεξ με τον καινούριο παπά της εκκλησίας.

Τί να κάνω για να συγχωρεθεί η αμαρτία μου;


- Καταρχήν θα πρέπει να φας ένα λεμόνι.
- Δηλαδή, άμα φάω το λεμόνι θα συγχωρεθεί η αμαρτία μου;
- Όχι βέβαια!!!

Αλλά πρέπει πρώτα να σου φύγει αυτό το καταραμένο το χαμόγελο!!!

Περισσότερα...

Κάντε πάρτυ με το iPhone σας!

Το Geneva Sound System Model S είναι ένα στερεοφωνικό Hi-Fi σύστημα με ραδιόφωνο FM και υποδοχή, dock, για το iPod σας αλλά και επιλογές για σύνδεση και με άλλα mp3 players.

Το μέγεθός του είνα
ι ικανό να γεμίζει με ήχο ένα μεσαίο διαστάσεων δωμάτιο αφού διαθέτει δύο ποιοτικά Full Range μεγάφωνα, με ηχητική ακρίβεια που ξεπερνάει οποιοδήποτε προϊόν του ίδιου μεγέθους.
Διαθέτει επίσης led οθόνη που απεικονίζει της κάθε σας ενέργειες.
Το ρολόι του που φαίνεται στο stand by, μπορεί και αποθηκεύει την ώρα ακόμα και όταν το σύστημα είναι εκτός ρεύματος ενώ το ξυπ
νητήρι με RTC (Real-Time Clock) θα σας ξυπνάει επίμονα όποτε το ρυθμίζετε.

Τέλος διαθέτει και χειριστήριο αφής σε κυκλικό σχήμα για να μην χρειάζεται να σηκώνεστε να χαμηλώνετε τη μουσική καθε λίγο και λιγάκι...


''newsit.gr''

Περισσότερα...

ΕΡΕΥΝΑ : Διευρυμένη ζωή σε μπαταρίες

Ερευνητές σε εταιρία της Ιαπωνίας ανακάλυψαν μία νέα τεχνική που μπορεί να αυξήσει δραματικά τη διάρκεια ζωής των μπαταριών ιόντων-λιθίου και να τις κάνει να διαρκούν έως και για 20 χρόνια!

Η μελέτη αποδεικνύει ότι με τη νέα τεχνική, μία μπαταρία της συγκεκριμένης μορφής μπορεί να ολοκληρώσει έως και 10 χιλιάδες πλήρεις φορτίσεις (10 φορές περισσότερες από τις
σημερινές) και το παραπάνω επίτευγμα, σίγουρα θα ενθουσιάσει πάνω απ’ όλα τους χρήστες notebooks.
Αν εφαρμοστεί σωστά η νέα αυτή τεχνική, η διάρκεια ζωής της μέσης μπαταρίας ιόντων-λιθίου θα είναι αρκετά μεγαλύτερη και ο χρήστης δε θα χρειάζεται να προμηθεύεται συνεχώς νέες πηγές ενέργειας.

Αναμένουμε περισσότερες εξελίξεις στο θέμα μέσα στα επόμενα χρόνια για να δούμε αν και κατά πόσο τα παραπάνω θα έχουν εφαρμογή άμεσα.

Περισσότερα...

ΡΕΘΥΜΝΟ: Το βράδυ ο Xορός των Oμάδων του Kαρναβαλιού.

Οι απόκριες στο Ρέθυμνο καλά κρατούν ,έως την αποκορύφωση των την επόμενη Κυριακή.
Απόψε στις 20.30 οι ομάδες του ρεθυμνιώτικου Kαρναβαλιού έχουν προετοιμάσει ένα ατελείωτο κέφι με παρουσίαση θεατρικών και σατιρικών σκετς στο Mέγαρο , όπου και θα γίνει ο Xορός των Oμάδων του Kαρναβαλιού.

Tη σκυτάλη την Kυριακή παραλαμβάνει το Λύκειο Eλληνίδων που διοργανώνει δρώμενα και αποκριάτικους χορούς στο «Σπίτι του Πολιτισμού». H εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:30 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί στις 21:30.

Το βράδυ η ομάδα «Xavaleros» θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό στο πάρτι που θα κάνει στο 9/8 Club.

Iδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι και οι δραστηριότητες της Δευτέρας καθώς θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής-ζωγραφικής «Carne vale» στις 8 το βράδυ.
H έκθεση περιέχει έργα των Bαγγέλη Πατσέα και Λευτέρη Πλάβου και θα φιλοξενηθεί στον εναλλακτικό χώρο τέχνης GALLERY BAMIA στην οδό Aγγ. Σικελιανού 8.
Περισσότερα...

Εργοτέλης-Παπουτσάκης: «Η αντίστροφη μέτρηση για το γήπεδο-στολίδι ξεκινάει από σήμερα»

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, εκπροσώπων της πολιτικής και αθλητικής ζωής του τόπου και σύσσωμης της οικογένειας του Εργοτέλη (διοίκηση, προπονητές, αθλητές), ο σύλλογος έκοψε σήμερα την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Στην ομιλία του
ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Απόστολος Παπουτσάκης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Αποχαιρετήσαμε το 2009, ένα έτος σταθμό στην ιστορία του Εργοτέλη.
Όπως είχαμε προαναγγείλει, η συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυσή του συλλόγου μας γιορτάστηκαν με τον τρόπο που του αρμόζει.
Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές, μας δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξουμε το μεγαλείο του Εργοτέλη και να κάνουμε ακόμα περισσότερο γνωστή την ένδοξη ιστορία και την έντονη κοινωνική του δράση μέσα στο χρόνο.

Δεν σας κρύβω ότι, έπειτα από τους εορτασμούς του περασμένου Σεπτεμβρίου, αισθάνομαι ότι αυξήθηκαν οι ευθύνες όλων μας, για να ανεβάσουμε τον Εργοτέλη ακόμα ψηλότερα. Παράλληλα, μπορούμε να αισθανόμαστε δικαιωμένοι που όσα είχαμε εξαγγείλει πριν από ένα χρόνο, είτε έχουν πραγματοποιηθεί, είτε βρίσκονται πολύ κοντά στην πραγματοποίησή τους. Εκτός από τους εορτασμούς για τα 80 χρόνια του Εργοτέλη, ολοκληρώθηκαν τα έργα στο Μαρτινέγκο και η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα σε όλα τα γήπεδα του Πρότυπου Αθλητικού Κέντρου. Μια επένδυση που άγγιξε το μισό εκατομμύριο ευρώ και βασίστηκε αποκλειστικά σε χρήματα του συλλόγου. Χωρίς την παραμικρή έξωθεν βοήθεια.

Το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποιήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την ομάδα μας.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταγραφική επένδυση που έχει γίνει ποτέ στον Εργοτέλη και έχει ως αποτέλεσμα να φορούν τη φανέλα της ομάδας μας διεθνείς ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας.

Παράλληλα, ο Εργοτέλης συνεχίζει να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο με αποδέκτη κατά κύριο λόγο τη νεολαία.
Οι πρωτοβουλίες αυτές, βέβαια, θα συνεχιστούν, θα ενταθούν και θα επεκταθούν και σε άλλα επίπεδα.
Η νεολαία αποτελεί το μέλλον και πάνω σε αυτή βασίζεται και ο Εργοτέλης.
Ο σύλλογος θα συνεχίσει να πορεύεται υγιής και να μάχεται για τα ιδανικά του αθλητισμού. Θα συνεχίσει να εκφράζει κάτι το διαφορετικό στον ελληνικό αθλητισμό. Θα συνεχίσει να διδάσκει πολιτισμό. Θα συνεχίσει να αντιστέκεται σε οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά που βλάπτει το ευ αγωνίζεσθαι. Θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της βίας και να είστε σίγουροι ότι θα βγει νικητής. Σε αυτή την προσπάθεια ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός. Με συγκεκριμένες συνθήκες και προϋποθέσεις.
Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε συμπαράσταση και όχι κακοπροαίρετη κριτική, θέλουμε δίπλα μας ανθρώπους με όραμα και όχι αντιλήψεις κολλημένες στο παρελθόν, θέλουμε ανθρώπους με ηγετικά χαρακτηριστικά και όχι υποτακτικούς, θέλουμε ενότητα, σύμπνοια και κατανόηση, όχι αντιδράσεις που αποσκοπούν μόνο στις εντυπώσεις.
Ο Εργοτέλης δεν σκύβει το κεφάλι σε κανέναν και σε τίποτα.
Δεν χρωστάει, αλλά του χρωστάνε.
Κοιτάζει ψηλά, όπως ο αρχαίος αθλητής που μας έδωσε το όνομά του, και σχεδιάζει το μέλλον του. Μάχεται, δουλεύει, πασχίζει για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Τιμά το παρελθόν, αλλά δεν μένει προσκολλημένος σε αυτό. Αναζητά το δικό του λαμπρό μέλλον, που είμαι σίγουρος ότι θα έρθει. Και θα έρθει. Βρίσκομαι ίσως στην πιο ευχάριστη θέση στη θητεία μου στον Εργοτέλη.

Σας ανακοινώνω ότι το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση γίνεται.
Έπειτα από προσπάθειες πολλών μηνών και αναζήτηση κατάλληλων χώρων, βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον Δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να μας παραχωρηθεί η έκταση, όπου θα κατασκευάσουμε το δικό μας αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο και το δικό μας αθλητικό κέντρο. Η αντίστροφη μέτρηση για να αποκτήσει ο Εργοτέλης το δικό του σπίτι-στολίδι ξεκινάει από σήμερα κιόλας.
Και επειδή όσο και να θέλω, δεν μπορώ να αποδώσω με λόγια αυτά που σχεδιάζουμε για το άμεσο μέλλον, πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να δημοσιοποιήσουμε τα σχέδια για το νέο, δικό μας σπίτι.

Στην τεράστια αυτή προσπάθεια είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πολλούς ηθικούς, αλλά και υλικούς συμπαραστάτες».
Το φλουρί στην πίτα της ΠΑΕ βρήκε ο Γιώργος Σεληνιωτάκης και στην πίτα του Ερασιτέχνη η αθλήτρια της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου, Γαβριέλα Συμεωνίδη.



ΑΠΕ

Περισσότερα...

Φορέστε σέξι εσώρουχα και… αντίο κυτταρίτιδα!

Κυτταρίτιδα… ο εφιάλτης των γυναικών αλλά και των αντρών! Αυτή η αποκρουστική εικόνα του δέρματος που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού… καταπολεμάται αποτελεσματικά!

Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει μία ινδική εταιρεία! Ξεχάστε τις κρέμες και τα ειδικά μασάζ για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φορέσετε τα σέξι εσώρουχα που κατασκευάζει η εν λόγω εταιρεία.



Τα πρωτοποριακά εσώρουχα είναι εμποτισμένα με έλαιο από δέντρο Azadirachta Indica και ραμμένα με ίνες ασημιού που αποτελούν όπλο κατά της αντιαισθητικής όψης της επιδερμίδας.
Επιπλέον το έλαιο αυτό έχει
μαλακτικές ιδιότητες.
Τι άλλο θα φτιάξουν;;;;



star.gr

Περισσότερα...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ αυριανών Κυριακάτικων Αθηνα'ι'κών Εφημερίδων


(Κλικ για μεγέθυνση των πρωτοσέλιδων).

Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Παράσταση αλληλεγγύης των Ισραηλιτών της Αθήνας προς την Εβραική συναγωγή .

Στην Εβραϊκή συναγωγή Ετς Χαγίμ των Χανίων, η οποία στις 5 και 16 Ιανουαρίου δέχτηκε εμπρηστικές επιθέσεις, συγκεντρώθηκαν σήμερα, μέλη της Εβραϊκής κοινότητας απ’ όλη τη χώρα, προκειμένου να παρακολουθήσουν την τέλεση της λειτουργίας, να συμπαρασταθούν στο κ. Νίκο Σταυρουλάκη υπεύθυνο της συναγωγής και ένα από τα τελευταία μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Κρήτης, αλλά και να διαμαρτυρηθούν για τις δυο επιθέσεις που δέχτηκε η συναγωγή.

Η κίνηση αυτή, χαρακτηρίσθηκε ως μια παράσταση αλληλεγγύης και ειρήνης, οργανώθηκε, από την Ισραηλιτική κοινότητα της Αθήνας αλλά, σε αυτή συμμετείχαν περίπου 100 άτομα από όλη την Ελλάδα.
Μάλιστα ως ένδειξη συμπαράστασης, ανακοινώθηκε η αδελφοποίηση της συναγωγής των Χανίων με την συναγωγή της Αθήνας, καθώς και η σε ετήσια βάση οικονομική στήριξη της συναγωγής των Χανίων από αυτή της Αθήνας.

«Οι δύο εμπρησμοί της συναγωγής, ήταν για μας χτύπημα στην καρδιά μας. Η υποστήριξη ήταν συγκινητική», δήλωσε ο υπεύθυνος της συναγωγής Νίκος Σταυρουλάκης.
Στις 12.30 μετά το μεσημέρι οι συγκεντρωμένοι, πραγματοποίησαν πορεία από την συναγωγή με κατάληξη το δημαρχείο Χανίων, όπου και πενταμελής αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Άρη Παπαδογιάννη, στον όποιο και επιδόθηκε ψήφισμα. « Η εκδήλωση αυτή, ήταν μια εκδήλωση συμπαράστασης στη συναγωγή των Χανίων.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ισραηλιτική κοινότητα της Αθήνας αλλά συμμετέχουν και Εβραίοι από όλη την Ελλάδα. Θέλαμε να δείξουμε, ότι ο διπλός εμπρησμός δεν θα μπορέσει να καταστρέψει, ένα τόπο λατρείας και ότι η ψυχή της συναγωγής παραμένει ζωντανή. Ήρθαμε εδώ, για να διατρανώσομε αυτή την πίστη, και να υποστηρίξομε τις προσπάθειες και τις ενέργειες της πολιτείας, ώστε να προστατευθεί η συναγωγή και να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα, που προσβάλουν τον πολιτισμό των Χανίων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής κοινότητας της Αθήνας Βενιαμίν Αρμπάλας.


«Σαν δήμος καταδικάζομε κάθε τέτοια ενέργεια εμείς έχομε ως στόχο την ανάδειξη όλων των μνημείων που υπάρχουν στην πόλη», τόνισε ο κ Παπαδογιάννης.
Η συναγωγή των Χανίων, όπου και πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση αποτελεί έναν από τους παλαιότερους θρησκευτικούς τόπους λατρείας της ιουδαϊκής θρησκείας που βρίσκονται σε λειτουργία στην Ελλάδα και έχει χαρακτηρισθεί ως μνημείο από την 28η εφορία αρχαιοτήτων. Από τις δυο εμπρηστικές επιθέσεις καταστράφηκαν περίπου 2500 τίτλοι βιβλίων, 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ψηφιακοί δίσκοι με Εβραϊκή μουσική, μέρος του αρχείου της συναγωγής ενώ ζημιές υπέστη και το κτήριο της συναγωγής.

Τις επιθέσεις είχαν καταδικάσει με ψηφίσματα τους φορείς των Χανίων, μεταξύ των οποίων το νομαρχιακό και το δημοτικό συμβούλιο και η σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης.


Για τις εμπρηστικές επιθέσεις στην συναγωγή η αστυνομία συνέλαβε δύο Βρετανούς, έναν Ελληνοαμερικανό και έναν Έλληνα οι οποίοι κατηγορούνται ότι σχεδίασαν τον εμπρησμό της συναγωγής, ενώ αναζητούν ένα ακόμα Αμερικανό.
Ο ένας από τους Βρετανούς 32 ετών, έχει κριθεί προφυλακιστέος, ενώ οι άλλοι συλληφθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.



ΑΠΕ

Περισσότερα...

Ιοί από το επίσημο site της Mozilla

Οι υπολογιστές χιλιάδων χρηστών του Firefox μολύνθηκαν με κακόβουλ προγράμματα, τα οποία προήλθαν από δύο addons που προσφέρονταν από το ίδιο το site της Mozilla. Αυτό επιβεβαιώθηκε απο την Mozilla και φυσικά μετά από αυτό το συμβάν τα δύο addons σβήστηκαν από τη βάση δεδομένων της Μοzilla.

Το πρόβλημα αφορούσε το Sothink Web Video Downloader 4.0 όπως και το plugin Master Filer τα οποία περιείχαν έναν Trojan που μόλυνε του υπολογιστές.

Το Master Filer είχε συνολικά 600 αποκαλυφθεί οτι έχει ιό, ενώ το Sothink
Web Video Downloader 4.0 κατέγραψε 4.000 downloads.
Σύμφωνα με την Mozilla όλα τα plugins ελέγχονται αυτόματα για ιούς που μάλλον δεν λειτούργησαν σε αυτές τις δύο περιπτώσεις.
Οι ιοί ανακαλύφθηκαν όταν εγκαταστάθηκε μια πρόσθετη μέθοδος ελέγχου και εξετάστηκαν με αυτήν όλα τα addons.

H Mozillla συστήνει σε όλους τους χρήστες, που έχουν κατεβάσει ένα από αυτά τα δύο addons, να τα κάνουν uninstall. Και να εξετάσουν το σύστημα τους με ένα ενημερωμένο antivirus.



newsit.gr

Περισσότερα...

Συλλήψεις για κλοπή δορυφορικού σήματος

Για κλοπή δορυφορικού σήματος συνδρομητικού καναλιού συνελήφθησαν δύο 33χρονοι (Έλληνας και αλλοδαπός) στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας και στην Τούμπα Θεσσαλονίκης .
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον πρώτο επειδή βρέθηκε στο σπίτι του ψηφιακός εξοπλισμός μέσω του οποίου φέρεται ότι μοίραζε σε 11 χρήστες του Διαδικτύου, τα κλειδιά αποκωδικοποίησης δορυφορικού σήματος συνδρομητικού καναλιού.

Η δεύτερη σύλληψη έγινε στα γραφεία εταιρίας όπου βρέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής με εγκατεστημένο λογισμικό παράνομης αποκωδικοποίησης δορυφορικού σήματος.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 33χρονου αλλοδαπού τεχνικού της εταιρίας εντοπίστηκε ανάλογος εξοπλισμός και κατασχέθηκαν κάρτες και συσκευές εγγραφής, σκληροί δίσκοι με παράνομα αρχεία παράκαμψης προστασίας δορυφορικού σήματος, εγγραφέας καρτών αποκρυπτογράφησης δορυφορικού σήματος και άλλα σύνεργα.


enet.gr
Περισσότερα...

TV: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

15:00 ΕΤ 3 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ -
16:00 NOVASPORTS 3 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -
16:30 CONN-X SPORTS 1 BUNDESLIGA: ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ -
16:45 ΣΚΑΪ SUPERLEAGUE: ΑΡΗΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ -
16:45 NOVASPORTS 1 SUPERLEAGUE: ΚΑΒΑΛΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ -
17:00 ΕΤ1 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

17:00 Sport + ΧΑΝΤΜΠΟΛ Α1: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ -
17:00 CONN-X SPORTS 2 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ - ΤΡΙΚΑΛΑ
-
19:00 CONN-X SPORTS 3 SERIE A: ΠΑΛΕΡΜΟ - ΠΑΡΜΑ -
19:00 NOVASPORTS 1 SUPERLEAGUE: ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ -
19:00 NOVASPORTS 4 ΒΟΛΕΪ Α1: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ -
19:00 CONN-X SPORTS 1 PRIMERA DIVISION: ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ -
19:30 NOVASPORTS 2 PREMIER LEAGUE: ΤΟΤΕΝΑΜ - ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ -
19:30 CONN-X SPORTS 2 BUNDESLIGA: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ -
19:45 Sport + EREDIVISIE: ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ - ΝΤΕΝ ΧΑΑΧ -
20:00 NOVASPORTS 7 LIGUE 1: ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ - ΛΟΡΙΑΝ -
21:00 CONN-X SPORTS 3 JUPILER LEAGUE: ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - ΣΕΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ -
21:00 CONN-X SPORTS 1 PRIMERA DIVISION: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΧΕΤΑΦΕ -
21:00 NOVASPORTS 3 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ -
21:45 CONN-X SPORTS 2 SERIE A: ΛΙΒΟΡΝΟ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ -
22:00 NOVASPORTS 2 LIGUE 1: ΡΕΝ - ΜΠΟΡΝΤΟ -
23:00 ΣΚΑΪ PRIMERA DIVISION: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΕΣΠΑΝΙΟΛ
Περισσότερα...

ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑ Η ΝΤΟΡΑ;‏

Της Τίνας Χασιώτη
Βροχή πέφτουν τα στοιχήματα για το αν σχεδιάζει να κάνει κόμμα η Ντόρα. Η ίδια λέε
ι "όχι κατηγορηματικά". Τί σκέφτεται, όμως, στ' αλήθεια; Ανθρωπος πολύ κοντά της μας είπε ότι βλέπει εξαιρετικά δύσκολη τη συνύπαρξη με τον Σαμαρά, παρότι η καταρχήν πρόθεσή της είναι να μείνει στη ΝΔ.
"Ο Σαμαράς δεν την θέλει, γι' αυτό και προσπαθεί να την εξωθήσει να φύγει", μας λέει. "Δείτε την επιτροπή συνεδρίου. Εβαλε μόνο δικούς του.


"Φωνάζει" το πράγμα". Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο Σαμαράς ούτε η Ντόρα έχουν διάθεση συνεργασίας.
Ο αρχηγός θέλει να αναδιοργανώσει το κόμμα με...τα δικά του μέτρα -στο συνέδριο του Ιουνίου- και η Ντόρα να κατοχυρώσει αυτόνομη παρουσία. Ολο αυτό, όμως, δεν γίνεται σε συνθήκες εργαστηρίου. Οι πολίτες κρίνουν και το δείχνουν στις δημοσκοπήσεις.
Η εικόνα της ΝΔ δεν έχει βελτιωθεί καθόλου στο δίμηνο της αρχηγίας Σαμαρά. Πολλά θα εξαρτηθούν από τα γκάλοπ του Ιουνίου και, κυρίως, του Σεπτεμβρίου. "Αν υπάρξουν θετικά σημάδια θα στριμωχτεί η Ντόρα", μας λέει ο άνθρωπός της.
"Αν όμως μείνει καθηλωμένη η ΝΔ, ο δρόμος ανοίγει για μεγάλες κινήσεις.
Το κρίσιμο είναι να φύγει -αν φύγει- πείθοντας ότι ο Σαμαράς συρρικώνει τη ΝΔ, μετατρέποντας τη ΝΔ σε προσωποπαγές κόμμα". Πιό ξεκάθαρος δεν μπορούσε να ήταν...



veto300.blogspot.com/

Περισσότερα...

Σύσκεψη παρουσία Μ.Σκουλάκη:Αναπτυξιακό έλλειμμα στο Δήμο Κισάμου

Αναπτυξιακό έλλειμμα παρατηρείται στον Δήμο Κισάμου, όπως επισημάνθηκε χθες, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, στο Καστέλλι, παρουσία του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μανώλη Σκουλάκη.

Ο κ. Σκουλάκης ενημερώθηκε αναλυτικά από τη Δημοτική Αρχή, δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους του ΟΑΔΥΚ, υπηρεσιακούς παράγοντες και μελετητές για όλα τα έργα που είναι σε εκκρεμότητα, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμ
ος, προκειμένου, όπως ο ίδιος ανέφερε, να προχωρήσει σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την εξεύρεση λύσεων.

Ο βιολογικός καθαρισμός του κόλπου Κισάμου, η λιμνοδεξαμενή στον Πλάτανο, η παράκαμψη Καστελλίου (ΒΟΑΚ), το σχέδιο πόλης, θέματα σχολικής στέγης και άλλα τέθηκαν επί τάπητος, με τον κ. Σκουλάκη να υποστηρίζει, μιλώντας στη συνέχεια στους δημοσιογράφους, ότι «η υστέρηση της περιοχής οφείλεται στη γενικότερη υστέρηση του Νομού τα τελευταία πεντέμισι χρόνια.
Θέλω να πιστεύω ότι θα καλύψουμε τις μεγάλες υστερήσεις και τον χρόνο που χάθηκε όλη αυτή την περίοδο», σημείωσε, λέγοντας ότι «ο Δήμος έχει κάνει όλες τις προσπάθειες που χρειάζονται για όλα αυτά τα έργα, άσχετα αν δεν υπήρχε η δέουσα ανταπόκριση».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σκουλάκης σε δύο έργα.

Για τον βιολογικό σημείωσε ότι «ακούσαμε τις απόψεις του Δήμου, του ΟΑΔΥΚ, των μελετητών. Νομίζω ότι έχουμε εντοπίσει τι πρέπει να γίνει, να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ, είναι επιλέξιμες οι δαπάνες, έχει γίνει προένταξη του έργου, και νομίζω ότι με μια συντονισμένη προσπάθεια, μέσα σε λίγους μήνες, μπορεί να ενταχθεί το έργο. Είναι μεγάλη η δαπάνη, γύρω στα 14 εκατ. ευρώ.
Αξίζει τον κόπο να ολοκληρωθεί ένα τεράστιο έργο για την περιοχή που θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξή της».
Για τη λιμνοδεξαμενή του Πλατάνου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «έχουμε εντοπίσει τι χρειάζεται. Όταν είδα την κα Μπατζελή, για άλλο θέμα, της είπα για τη λιμνοδεξαμενή και μου είπε: "Έχετε κύριε Σκουλάκη έτοιμη μελέτη;" Η απάντηση ήταν αρνητική. Άρα, να τρέξουμε γρήγορα με όλες μας τις δυνάμεις και να προλάβουμε την ένταξη και αυτού του έργου στο ΕΣΠΑ».

Ο κ. Σκουλάκης επισήμανε, ακόμη, ότι «υπάρχουν τεράστια προβλήματα στη σχολική στέγη, υπάρχουν προβλήματα με το λιμάνι, με το σχέδιο πόλης, με την αστυνόμευση της περιοχής, με τον ΒΟΑΚ και τη μελέτη παράκαμψης του Καστελλιού. Νομίζω ότι και το θέμα της παράκαμψης είναι από τα σημαντικότερα στην περιοχή. Η επικείμενη κάθοδος των κ.κ. Ρέππα και Μαγκριώτη, για να ανακοινώσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης για όλο το οδικό δίκτυο της Κρήτης, θα δώσει απάντηση και στις δικές μας αγωνίες, αλλά και διαφορετικές προσεγγίσεις όσον αφορά την παράκαμψη», σημείωσε ο κ. Σκουλάκης.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ


Υπόμνημα με όλα τα σοβαρά προβλήματα και τα έργα που παραμένουν στάσιμα παρέδωσε στον βουλευτή η δήμαρχος Κισάμου, Φρόσω Σκουλάκη, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «μας απασχολούν έντονα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση για την ανάπλαση της παραλίας εντός της πόλης της Κισάμου, η εφαρμογή του σχεδίου πόλης που δεν μπορεί να υλοποιηθεί περαιτέρω αφού δεν υπάρχουν άλλες εισφορές από τους πολίτες, η διαχείριση της χερσονήσου και του νησιού Γραμπούσας, για τα οποία σύντομα θα επανέλθουμε αφού οριστικοποιηθούν συγκεκριμένα ζητήματα, η ένταξη και υλοποίηση του έργου της ανάπλασης ανάδειξης παραλίας κόλπου Κισάμου, η αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Κίσαμο, η αναβάθμιση του λιμανιού της Κισάμου και άλλα πολλά».

Αναφερόμενη στον βιολογικό, η κα Σκουλάκη επισήμανε ότι «το έργο αυτό εντάσσεται και απεντάσσεται, βρίσκεται μονίμως σε κόκκινο από πριν ακόμη ξεκινήσει. Βρίσκεται στο κόκκινο γιατί δεν προχωρούμε στο παραπέρα εκτός από άγονες συζητήσεις για να το αλλάξουμε, γιατί δεν έχει αναφέρει κανείς και ποτέ τα προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν...

Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν ορισμένοι θέλουν πραγματικά τη λειτουργία αυτού του έργου», σημείωσε η δήμαρχος Κισάμου, η οποία παρουσίασε τα αιτήματα και τις ενέργειες του Δήμου για το συγκεκριμένο έργο, που έχουν ως εξής:

1. «Αποπεράτωση της σύστασης του φορέα διαχείρισης του έργου, η οικονομοτεχνική μελέτη του οποίου ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες.
2. Η μελέτη των υπολειπόμενων τμημάτων των αγωγών των παλαιών δικτύων ώστε να ζητήσουμε άμεσα χρηματοδότηση για να κατασκευαστούν τόσο οι αγωγοί όσο και τα φρεάτια παροχετεύσεων όπου δεν υπάρχουν. Είχε υποσχεθεί ότι θα βοηθήσει και η Νομαρχία στη σύσκεψη της 24ης Μαρτίου 2009.

3. Η άμεση επικαιρότητα της περιβαλλοντικής μελέτης του βιολογικού γιατί λήγει τον Ιούνιο του 2010.

4. Η άμεση επικαιροποίηση της μελέτης για κατάθεση φακέλου για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ της κατασκευής των νέων δικτύων.
5. Να συμπληρωθούν τα οικονομικά στοιχεία στην προγραμματική σύμβαση για την προσωρινή λειτουργία του έργου από τον ΟΑΔΥΚ έως ότου συσταθεί ο φορέας διαχείρισης του έργου και υλοποίησης των νέων δικτύων, ώστε να γνωρίζει αναλυτικά ο Δήμος και οι δημότες τις υποχρεώσεις τους.
6. Χρηματοδότηση για τις απαλλοτριώσεις του οικοπέδου του βιολογικού».
Για τη λιμνοδεξαμενή του Πλατάνου, η κα Σκουλάκη τόνισε ότι «ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει τις δοκιμαστικές γεωτρήσεις για την εκπόνηση της γεωλογικής μελέτης, αλλά θα πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να αγοραστεί η γη για να μην καθυστερεί το έργο.

Παράλληλα θα παρακολουθείται συνεχώς η αποπεράτωση της περιβαλλοντικής μελέτης, την οποία και πρέπει να επιταχύνουμε για να είναι ώριμο το έργο για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ».
Αναφερόμενη στην παράκαμψη Καστελλίου, η κα Σκουλάκη σημείωσε ότι «ο Βόρειος Οδικός Άξονας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το ίδιο σε όλο του το μήκος και να μην υπάρχει διάκριση στο δυτικό τμήμα της Κρήτης, στην Κίσαμο».

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Καλαϊτζάκης σε δηλώσεις του, αφού ανέφερε ότι «η προσπάθεια του κ. Σκουλάκη να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου Κισάμου είναι ιδιαίτερα θετική», στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι κανένα εγγειοβελτιωτικό έργο από όσα είχε εξαγγείλει ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός, πριν από δύο χρόνια κατά την επίσκεψή του στα Χανιά, δεν εντάχθηκε τελικά στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

«Είναι θλιβερό να διαπιστώνουμε ότι έχουν κλείσει τα εγγειοβελτιωτικά έργα του προγράμματος και δεν έχουν συμπεριληφθεί σε αυτό το φράγμα Σεμπρωνιώτη και η λιμνοδεξαμενή του Πλατάνου.
Αυτή η ιστορία δείχνει έναν πρωτοφανή εμπαιγμό του αγροτικού κόσμου», υπογράμμισε ο κ. Καλαϊτζάκης.

Τέλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Στέλιος Κουνελάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εκτέλεσης συγκεκριμένων αναπτυξιακών έργων στην περιοχή, ενώ άφησε αιχμές κατά της Δημοτικής Αρχής για το έλλειμμα σε ώριμες μελέτες.


Χανιώτικα Νέα
Περισσότερα...

Δεν αυξάνεται το γενικό όριο συνταξιοδότησης

ΣE διευκρινίσεις ότι δεν θα αυξηθεί το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη προχώρησε αναγκαστικά χθες η κυβέρνηση μετά τη θύελλα αντιδράσεων από την πλειονότητα των συνδικάτων και των παραγωγικών φορέων, με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Το θέμα αναμένεται να αποσαφηνιστεί την ερχόμενη Τρίτη από τον αρμόδιο υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής για το ασφαλιστικό, όπου η ΓΣΕΕ έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή της να αποχωρήσει.
Oπως διευκρίνισε ο κ. Σπυρόπουλος, η κυβέρνηση αναζητά φόρμουλα προκειμένου να αυξήσει τον μέσο όρο ηλικίας συνταξιοδότησης και η παραμονή μετά τα 65 έτη να είναι εθελοντική. «Διερευνάται η διεύρυνση του ασφαλιστικού χρόνου, χωρίς την επιμήκυνση του 65ου έτους ηλικίας και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε.

Ο στόχος είναι να πάμε σ
τα καλύτερα όρια ηλικίας, σε σχέση με τις δυνατότητες που έχουμε. Eχει ειπωθεί ότι η δυνατότητα παραμονής μετά το 65ο, η επιθυμία η δική μας να είναι εθελούσια, εθελοντική».
Αυτό που θα επιδιωχθεί, όπως σημείωσε, είναι «η διεύρυνση του χρόνου ασφάλισης στους χρόνους συνταξιοδότησης που είναι από τα 50 μέχρι τα 65, που υπάρχουν πάρα πολλές κατηγορίες».
Μάλιστα για την επέκταση του γενικού ορίου στα 67 ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε, «δεν το κουβεντιάζουμε.
Δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας ούτε το 65ο αυξάνεται, δεν στοχεύουμε να αυξηθούν τα όρια ηλικίας. Στοχεύουμε να κάνουμε διορθώσεις ορίων ηλικίας που δεν αφορούν τα πλειοψηφικά, τα καταλυτικά, τα πάγια».


Κατόπιν όλων των παραπάνω οι αλλαγές αναμένεται να θίξουν τους σημερινούς 30άρηδες. Oπως είπε, «αυτοί που θα θιγούν καταλυτικά –αν δεν προχωρήσουμε– είναι οι σημερινοί 20άρηδες, οι σημερινοί 30άρηδες. Ειδικότερα όσοι έχουν ενταχθεί στην ασφάλιση μετά το 1993, για αυτούς οι αλλαγές θα είναι ελάχιστες».

Αντιδράσεις Ιδιαίτερα έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κοινωνικών φορέων που συμμετέχουν στην επιτροπή για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την άγνοια της ηγεσίας του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Hδη η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) απέστειλε επιστολή στον κ. Λοβέρδο, κάνοντας λόγο για αναίρεση συμφωνιών και κατάργηση του διαλόγου με αφορμή την εξαγγελία για αύξηση ορίων ηλικίας.
Πέρα από τη ΓΣΕΕ, που έχει δηλώσει ότι αναμένεται να αποχωρήσει από τον διάλογο, τόσο η ΓΣΕΒΕΕ όσο και η ΕΣΕΕ (έμποροι) προβληματίζονται για το να θα συνεχίσουν να συμμετέχουν σε έναν διάλογο με προειλημμένες αποφάσεις.

Eντονη η ανησυχία της ΕΣΕΕ
Την έντονη ανησυχία της ως προς το περίγραμμα των νέων μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση της κρίσης εξέφρασε και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με επιστολές της προς το γραφείο του πρωθυπουργού και στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αναλυτικότερα η ΕΣΕΕ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «παρά τις αρχικές της τοποθετήσεις περί προώθησης των διαδικασιών του κοινωνικού διαλόγου, η κυβέρνηση επέλεξε να αγνοήσει σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή τους κοινωνικούς εταίρους.

Η συναίνεση την οποία αναμένεται να συνομολογήσουμε όλοι μας θα πρέπει να είναι παρεμβατική και στα όρια των αντοχών μας».

Oπως αναφέρει η ΕΣΕΕ ενώ αρχικά κλήθηκε να συμβάλει με τις θέσεις της σε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις όπως αυτές του φορολογικού και του ασφαλιστικού συστήματος, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, ξαφνικά βρίσκονται ενώπιον της εξαγγελίας μέτρων ενόσω ο διάλογος ήταν σε εξέλιξη.


Η συνομοσπονδία καταλήγει στην επιστολή της πως ευελπιστεί «ότι έστω την τελευταία ώρα και πριν από την εξειδίκευση των νέων φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων θα μας δοθεί τουλάχιστον η δυνατότητα άμεσης συνάντησης με την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων, ώστε τα τελικά μέτρα να κινηθούν σε ρεαλιστικά και εφικτά για κάθε Eλληνα επίπεδα».


ΕΞΠΡΕΣ
Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Βρέθηκαν κλεμμένα όπλα σε θάμνο

Τα όπλα που έκλεψαν άγνωστοι από σπίτι βρήκε χθες τυχαία ένας πολίτης σε θάμνο στον Μακρύ Τοίχο της Νέας Κυδωνίας! Το περιστατικό έγινε προχθές το πρωί κατά τον καθαρισμό ενός οικοπέδου στην περιοχή Απτερα του Μακρύ Τοίχου.
Ο πολίτης βρήκε κρυμμένα μια κυνηγετική καραμπίνα, ένα δίκανο, μεταλλικά μαχαίρια, φυσίγγια και ένα ζευγάρι γάντια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διε
ύθυνσης Χανίων τα κυνηγετικά όπλα είχαν αφαιρέσει άγνωστοι δράστες στις 18 Αυγούστου του 2009 από την οικία ιδιοκτησίας ενός ημεδαπού άνδρα στη Χρυσή Ακτή του Δήμου Νέας Κυδωνιάς.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας "την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 10.30 κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού οικοπέδου στην περιοχή Απτερα Δ.Δ. Μακρύ Τοίχου δήμου Νέας Κυδωνιάς, ανευρέθηκαν από έναν άνδρα ημεδαπό επιμελώς κρυμμένα εντός θάμνου ένα κομμάτι πλαστικού περιτυλίγματος που περιείχε στο εσωτερικό του:
Μία κυνηγετική καραμπίνα μάρκας L FRANCHI, ένα κομμάτι πλαστικού περιτυλίγματος που περιείχε στο εσωτερικό του ένα κυνηγετικό δίκαννο μάρκας S. POSE, πέντε τεμάχια πανιών που ήταν τυλιγμένα τα προαναφερόμενα κυνηγετικά όπλα, μια μαύρη πλαστική τσάντα που περιείχε στο εσωτερικό της δυο μεταλλικά μαχαίρια εντός δερμάτινων θηκών και ένα ζευγάρι μαύρα δερμάτινα γάντια.

Επίσης μια δερμάτινη και πάνινη θήκη κυνηγετικών φυσιγγίων κυνηγιού με έξι κυνηγετικά φυσίγγια, ένα τετράγωνο κουτί που περιείχε στο εσωτερικό του είκοσι τρία κυνηγετικά φυσίγγια, ένα στρογγυλό κουτί που περιείχε στο εσωτερικό του μια δερμάτινη και πάνινη θήκη κυνηγετικών φυσιγγίων κυνηγιού με έξι κυνηγετικά φυσίγγια, ένα μπουκάλι μηχανικό λάδι και σαράντα πέντε κυνηγετικά φυσίγγια εντός αυτής".


Τα κυνηγετικά όπλα σύμφωνα με την Αστυνομία "αφαιρέθηκαν από άγνωστο-ους δράστη-ες κατά το χρονικό διάστημα από την 12:30 το μεσημέρι έως τις 18:15 το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιουλίου του 2009 από την οικία ιδιοκτησίας ενός ημεδαπού άνδρα στη Χρυσή Ακτή του Δήμου Νέας Κυδωνιάς Χανίων".

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Κυδωνιάς.


Χανιώτικα Νέα

Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Σήμερα η μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση

Πραγματοποιείται σήμερα η μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου.
Η συμμετοχή του κόσμού σ’ αυτό αναμένεται να υπερβεί τα 3.500 άτομα και συνολικά πάνω από 10.000 πολίτες και επισκέπτες του Ηρακλείου θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
Η παρέλαση ξεκινά στις 14:00 από τη Χανιώπορτα με τις παραδοσιακές ομάδες από την Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη όπου θα παρουσιάσουν δρώμενα του τόπου τους.
Στο δεύτερο μέρος της παρέλασης που ξεκινά στις 15:00 συμμετέχουν όλες οι ομάδες μεταμφιεσμένων κάθε ηλικίας και ομάδες καρναβαλιστών από Δήμους της Κρήτης.

Για να εξασφαλιστεί η ομαλότερη και ασ
φαλέστερη συμμετοχή τόσο των συμμετεχόντων όσων και των θεατών της παρέλασης βασική προϋπόθεση αποτελεί η αποσυμφόρηση των κεντρικών δρόμων της πόλης από τα αυτοκίνητα.

Για το λόγο αυτό ...


...σήμερα Σάβατο και έως τις 7μμ θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ στάθμευση στα Parking της ΔΕΠΤΑΗ :
* Πλατείας Κύπρου * Πλατείας Ελευθερίας ( έναντι πάρκου Γεωργιάδη) * Βίγλας * Κομμένο Μπεντένι * Αρχιεπισκόπου Μακαρίου * Νικολάου Πλαστήρα * Αγίου Γεωργίου ( Λεωφόρος Ικάρου) * Τάλως.
Επίσης όποιος επιθυμεί, τις ίδιες ώρες, μπορεί να σταθμεύει το ΙΧ αυτοκίνητο του στη Προβλήτα 5 του Λιμανιού (Καρνάγιο) απ’ όπου θα αναχωρεί Αστικό Λεωφορείο (Γραμμή Μασταμπά) κάθε 10’ Λεπτά για την Πλατεία Ελευθερία, επίσης ΔΩΡΕΑΝ.
Και για την επιστροφή, κάθε 10’ Λεπτά θα αναχωρεί Λεωφορείο (Γραμμή Μασταμπά) από την Πλατεία Ελευθερίας - Παλιό Λουνα Παρκ ( έναντι Αγάλματος Ελ.Βενιζέλου) για την Προβλήτα 5 αλλά και για την περιοχή της Χανιόπορτας ( σημείο Αφετηρίας Καρναβαλιού).

Η παρέλαση θα τερματίσει στην Πλατεία Ελευθερίας όπου θα αρχίσει το μεγάλο Αποκριάτικο PARTY με την καταπληκτική ορχήστρα VINYLICIOUS και τους DJs ΝΙΚΟ ΡΗΓΑΚΗ και ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (Dream Event) που έχουν και τη μουσική επιμέλεια.

Τα παραδοσιακά δρώμενα των ομάδων της Μακεδονίας και της Κρήτης θα διεξαχθούν στην Πλατεία Λιονταριών στις 18:00.
ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (έναρξη 14.00)

- Το Έθιμο « Φανός » από την Κοζάνη

- Η Παραδοσιακή ορχήστρα χάλκινων « Κοζανίτικη Φανφάρα»

- Οι « Μομόεροι » του Πόντου απ’ τα Αλωνάκια

- Οι Αράπηδες ( Κουδουνοφόροι) και οι Αρκούδες από τον Βώλακα Δράμας.

- « Αρκουδιάρικος Χορός » της Γέργερης



ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ (σύγχρονων) ΟΜΑΔΩΝ (έναρξη 15.00)



Θα προηγηθούν οι ομάδες :

- Ξυλοπόδαροι Τυμπανιστές

- Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου και Λύκειο Ελληνίδων με " το Γαϊτανάκι"
- "Εμείς & Εμείς" με Άρμα Καραγκιόζη
- " Οι Σπάρτακοι" - Δήμος Ξάνθης
- Φιλοξενούμενη Ομάδα από Δήμο Ρεθύμνης
- Φιλοξενούμενη Ομάδα από Δήμο Αρκαλοχωρίου
- « Το Παραδοσιακό Γαιτανάκι » - από Δήμο Παλλιανής

- « Η Παραδοσιακή Κηδεία » - από Δήμο Παλλιανής

- « Οι Τρελοί Καλλιτέχνες » - από Δήμο Παλλιανής

Ακολουθούν :

1 / ΚΑΠΗ - Τραγουδιστές ποπ – σταρ
2 / ΚΑΠΗ - Γιατροί – Κροίσοι
3 / ΚΑΠΗ -Τσαντίρι μαχαλά
4 / Ζουλού σε κρίση και ζουλουδάκια στον κόσμο τους!!!
5 / Νεραϊδοχώρα
6 / Χοιροκίνητη γρίπη
7 / Αρλεκίνοι & Κλόουν
8 / Στη χώρα του ποτέ
9 / Οι μπαχαλόγατοι
10 / Το τσίρκο της μπουρμπουλήθρας
11 / 100 χρόνια Ιστορίας – Πρόσκοποι Ηρακλείου
12 / Χίπηδες
13 / Οι δρακουλοπαλιόφιλοι
14 / Βατοπαίδια
15 / Παγωμένα μηνύματα - 20 & 56 Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
16 / Πειραματόζωα
17 / Οικονομικοί Κροίσοι
18 / Ρομπέν των Δασών
19 / Charlie Chaplin
20 / Παραμυθένιο Δάσος
21 / Γιατροί – Νοσηλευτές 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου
22 / Τάλως & Αργοναύτες στο χτες και στο σήμερα
23 / Τα ζώα του Λιβαδιού είναι εδώ!
24 / Δον Κιχώτες
25 / Η γρίπη των τρελών αγελάδων vs τρελών δασκάλων
26 / Οι χοιρότεροι
27 / «Θα είμαι καλό παιδί – άριστος μαθητής»
28 / Τα αδέσποτα
29 / Παραμυθόκοσμος

30 / Τρόχαλοι
31 / Η χιονάτη & οι 7 νάνοι
32 / Μαύρες Γάτες
33 / Λατέρνα, φτώχεια & φιλότιμο
34 / Νύφες με υπογραφή & περιζήτητοι γαμπροί - Antoanet.gr

35 / Λαχανοφρουτοσαλάτα
36 / Ζι – Ζάννεια Βοήθεια
37 / Καφεδάκι στο Ηράκλειο
38 / Γραβάται… γιατί χανόμαστε
39 / Έρωτας & Αγάπη
40 / Τρελά Ινδιανάκια σε δράση
41 / E.M.O.
42 / Μας έκαναν τη ζωή ποδήλατο
43 / MATRIX
44 / Νόμιμες Αποδείξεις
45 / Μάγισσες
46 / Ουτοπικοί Σοκολατοποιοί
47 / Εθνικό Ωδείο Ηρακλείου και Λιμένος Χερσονήσου – «Μουσικάντηδες»
48 / Αρχίζει το ματς
49 / Τα διαβολάκια του ΟΦΗ
50 / Αλλοπαρμένοι
51 / Πειρατές Καραϊβικής
52 / Σκουτελοβαρίσκω σας
53 / Τα χαρούμενα Βαμπίρ
54 / Ζουζουνάκια
55 / Η κρίση στο Ντουμπάι
56 / Χοχλιδολόγοι
57 / Του κουτρούλη ο Κρητικός γάμος
58 / Αργοπόροι
59 / Ταξιδεύοντας στις γειτονιές του κόσμου
60 / Η χώρα των Λωτοφάγων

61/ Τουρλού - Τουρλού
Περισσότερα...

Μνυμόσυνο αυτή την ώρα τη «θύρα 7»

Τελείται αυτή την ώρα μνημόσυνο στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα θύματα της «θύρας 7». Αναμένεται να δώσουν το «παρών» αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού, καθώς ο πρόεδρος της ΠΑΕ Σωκράτης Κόκκαλης, το Δ.Σ. του συλλόγου και σύσσωμη η ποδοσφαιρική ομάδα.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακού-ΑΕΚ 6-0 για το πρωτάθλημα, 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους, καθώς στην προσπάθειά τους να εξέλθουν
από το στάδιο ποδοπατήθηκαν.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τραγωδία που συνέβη ποτέ σε ελληνικό αθλητικό χώρο.


Περισσότερα...

Οπλοστάσιο… εποχής σε αποθήκη ξενοδοχείου στο Λιμένα Χερσονήσου

Μπροστά σε ένα πραγματικό οπλοστάσιο… εποχής βρέθηκαν οι αστυνομικοί του ΑΤ Χερσονήσου, αφού σε αυτό περιλαμβάνονταν -μεταξύ άλλων- εκατοντάδες σπαθιά, λόγχες, μαχαίρια, ακόμη και βαλλίστρες.
Οι αστυνομικοί έφτασαν σε αυτό το οπλοστάσιο, το οποίο άνετα μπορούσε να εξοπλίσει ένα μικρό στρατό, όταν συνέλαβαν έναν 53χρονο, έπειτα από καταγγελία μιας 38χρονης γυναίκας, γιατί της είχε προκαλέσει ελαφρές σωματικές βλάβες στο κεφάλι.


Η 38χρονη, μετά την επίθεση που δέχτηκε, κάλεσε την αστυνομία, με τους άνδρες του ΑΤ Χερσονήσου να αναζητούν, να εντοπίζουν και τελικά να συλλαμβάνουν το 53χρονο.


Στη διάρκεια του ελέγχου που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο
ς (γκλοπ), ένα μαχαίρι -τύπου στιλέτο- καθώς και τέσσερα μεταλλικά σπαθιά. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα -σε συνδυασμό με την ομολογία του ίδιου του 53χρονου- ο συλληφθείς τα είχε αφαιρέσει από αποθήκη ξενοδοχείου στο Λιμένα Χερσονήσου, αφού πρώτα είχε φροντίσει να σπάσει τη γυάλινη πρόσοψή της.
Οι αστυνομικοί που μετέβησαν άμεσα στο σημείο διαπίστωσαν του λόγου το αληθές. Σε έρευνα που ακολούθησε στη συγκεκριμένη αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 471 αντικείμενα και όπλα.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν:
-293 σπαθιά, λόγχες, ξιφίδια, στιλέτα, μαχαίρια διαφόρων μεγεθών και τύπων. -47 γκλοπ (πτυσσόμενα, μεταλλικά και ξύλινα τύπου Νουτσάκο) - 121 μεταλλικές συσκευές - αστέρια, με 4 λεπίδες - 2 βαλλίστρες και - 8 σιδερογροθιές. Όπως ήταν φυσικό τα παραπάνω είδη οπλισμού κατασχέθηκαν, ενώ από τη σύλληψη δεν γλύτωσε ο 43χρονος ιδιοκτήτης της αποθήκης, με την κατηγορία της παράνομης κατοχής και εμπορίας αυτών των αντικειμένων.
Σημειώνεται δε ότι ο 53χρονος που οδήγησε στον εντοπισμό του οπλοστασίου, συνελήφθη για κλοπή αλλά και για τις σωματικές βλάβες που προκάλεσε στην 38χρονη γυναίκα.
Η λατρεία του για τα αιχμηρά και άκρως επικίνδυνα αντικείμενα, αποδείχτηκε τελικά επιβλαβής για τον ίδιο, αφού πλήρωσε αυτήν του τη μανία με τη σύλληψή του.


''tolmi.gr''
Περισσότερα...

Το σχοινί ήταν ...μαιμού !



Περισσότερα...

Ηλεκτρονικά Παιχνίδια: 1 εκατ. ευρώ το μήνα πρόστιμο στο ελληνικό κράτος

Πρόστιμο 1 εκ. ευρώ το μήνα πληρώνει το Ελληνικό Κράτος σύμφωνα με τα όσα είπε χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου, ή 31.536 ευρώ κάθε μέρα, από την καθολική απαγόρευση των ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών που έγινε με το νόμο 3037/2002, μετά την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
«Η πρόθεση» τόνισε «του νομοθέτη ήταν καλή, όμως ο τρόπος δεν ήταν ο ενδεδειγμένος.
Αυτά είναι πεταμένα λεφτά από το παράθυρο, τα οποία θα μπορούσαμε να τα είχαμε γλιτώσει».
Ενδεικτικά ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη απαιτήσει να καταβληθούν από τη χώρα μας 977.616 ευρώ τον Αύγουστο του 2009 και 946.080 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2009.

Γι αυτό και η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει άμεσα προς δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τα ηλεκτρονικά ψυχαγωγικά παιχνίδια και να προχωρήσει στο προσεχές μέλλον σε συνολική ρύθμιση όλου του πλέγματος που διέπει και τα τυχερά παιχνίδια ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδη.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Περισσότερα...

Στον τελικό του x-factor , Νίνη ,Σταύρος και 48ώρες

Μάχη ανάμεσα στο Νίκο Μουρατίδη και τον Γιώργο Θεοφάνους αναμένεται στον τελικό του x-factor.
Στον ημιτελικό της Παρασκευής πέρασαν με τις ψήφους του κοινού ο Σταύρος, που μανατζάρει ο Νίκος Μουρατίδης και η Νίνη, την οποία μανατζάρει ο Γιώργος Θεοφάνους.
Πρώτος έκοψε το νήμα ο Στάύρος και ακολούθησε η Νίνη, ενώ μάχη μπροστά στην κριτική επιτροπή έδωσαν το συγκρότημα «48ώρες» του Γιώργου Λεβέντη και η Ελένη της Κατερίνας Γκαγκάκη, για την τρίτη θέση στον τελικό.

Οι διαγωνιζόμενοι ισοψήφισαν καθώς ο Γιώργος Θεοφάνους ψήφισε την παραμονή της Ελένης και ο Νίκος Μουρατίδης υπέρ του συγκροτήματος 48ώρες.
Τη λύση έδωσε και πάλι το κοινό, το οποίο έστειλε στον τελικό το συγκρότημα 48ώρες.


Περισσότερα...

Οι Ελληνες προτιμούν τις αλλοδαπές

Οι Ελληνες προτιμούν τις... αλλοδαπές! Η παροιμία «παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι και μπαλωμένο» φαίνεται πώς τα τελευταία χρόνια δεν ισχύει και ιδίως στο νησί της Κω.
Η εξασφάλιση της πολυπόθητης κάρτας παραμονής είναι ένα από τα κυριότερα κίνητρα που οδηγεί όλο και περισσότερες αλλοδαπές να παντρεύονται Ελληνες.



Σύμφωνα με την εφημερίδα «Βήμα της Κω», από τα στοιχεία του ληξιαρχείου προκύπτει πως το 2009 στο δήμο Κω έγιναν είκοσι γάμοι Ελλήνων με αλλοδαπές (δώδεκα πολιτικοί και οκτώ θρησκευτικοί), ενώ στο δήμο Ηρακλειδών άλλοι δέκα. Παράλληλα, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Ελληνες έχουν προτίμηση στις Αλβανίδες, ενώ ακολουθούν οι Ρωσίδες και οι Γερμανίδες.

Οι αλλοδαπές, πάντως, στην Κω ολοένα και αυξάνονται και όπως φαίνεται έχουν τον... τρόπο τους να σαγηνεύουν τους ντόπιους. Πάντως, δεν είναι μόνο οι αλλοδαποί που μένουν πλέον στο νησί και εργάζονται.
Είναι και ζευγάρια που έκαναν στο παρελθόν τις διακοπές τους εκεί και εντυπωσιάστηκαν από τις ομορφιές της Κω, με αποτέλεσμα να την επιλέξουν για την τέλεση του γάμου τους.

Πρόσφατα μάλιστα, έγινε γνωστό ότι ένα ζευγάρι αλλοδαπών, το οποίο επέβαινε σε κρουαζιερόπλοιο, είχε κάνει όλες τις σχετικές προετοιμασίες και τέλεσε το γάμο του στο δημαρχείο, ενώ στη συνέχεια έκανε μια μικρή δεξίωση γάμου σε εστιατόριο της πόλης, όπου έκοψε και τη γαμήλια τούρτα.

ΕΣΠΡΕΣΣΟ
Περισσότερα...

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ: Τη Δευτέρα η δίκη για τον βιασμό 74χρονης

ΡΕΘΥΜΝΟ
Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων ξεκινάει τη Δευτέρα η εκδίκαση της υπόθεσης βιασμού και ληστείας σε βάρος μίας 74χρονης σήμερα γυναίκας, που πριν από ένα χρόνο είχε πέσει θύμα των αρρωστημένων διαθέσεων δύο αλλοδαπών, ενός 26χρονου Ιρακινού και ενός 36χρονου Τυνήσιου, καθώς και του 37χρονου Σύρου συνεργού τους.

Στο εδώλιο θα καθίσουν οι τρεις αλλοδαποί, καθώς και ένας τέταρτος έλληνας, ο οποίος κατηγορείται για διαφορετική υπόθεση, ως συνεργός του Σύρου σε υπόθεση ζωοκλοπής και εμπρησμού καταστήματος στην πόλη του Ρεθύμνου.
Ο νεαρός Iρακινός και ο 36χρονος Τυνήσιος κατηγορούνται για ληστεία από κοινού, βιασμό και επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ οι κατηγορίες για τον 37χρονο Σύρο και τον νεαρό Έλληνα είναι ζωοκλοπή και εμπρησμός από κοινού.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2009 στο Βυζάρι, στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας, που ζούσε μόνη της. Γύρω στις 11 το βράδυ, οι δύο άντρες εισέβαλαν στο σπίτι της, την ακινητοποίησαν και μάλιστα τύλιξαν γάζες σε ολόκληρο το κεφάλι της, με αποτέλεσμα η 73χρονη να μην μπορεί να τους δει.

Στη συνέχεια, ο ένας από αυτούς έκανε πράξη τα αρρωστημένα σχέδια του, καθώς την κακοποίησε σεξουαλικά. Αμέσως μετά, κρατώντας με δύναμη ακινητοποιημένη τη γυναίκα, οι δύο άντρες έκαναν άνω – κάτω το σπίτι, πήραν ό,τι πολύτιμο βρήκαν, κάποια χρυσαφικά και 350 ευρώ, και εξαφανίστηκαν.
Συνελήφθησαν μία ημέρα μετά, μαζί με τον τρίτο συνεργό τους, ο οποίος κρατούσε "τσίλιες" όσο εκείνοι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι της ηλικιωμένης.
Η τοπική κοινωνία είχε συγκλονιστεί από το γεγονός, ιδιαίτερα μάλιστα του βιασμού σε βάρος μίας ηλικιωμένης γυναίκας από τον ένα εκ των δραστών.

Η δίκη εκτιμάται πως θα ξεκινήσει κανονικά, καθώς ο δικηγόρος της οικογένειας της ηλικιωμένης, που είναι από το Ηράκλειο, έχει ήδη πάρει ειδική άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο Ηρακλείου για να μπορέσει να παραστεί στο δικαστικό μέγαρο Χανίων, καθώς σύντομα ολοκληρώνεται το 12μηνο της προσωρινής κράτησης και υπάρχει η πιθανότητα αποφυλάκισης των κατηγορουμένων σε περίπτωση αναβολής.

Α.Κ.
Περισσότερα...

Η κρίση, κρίση και η Αποκριά, Αποκριά. ΄΄Δυνατός πυρήνας το Ρέθυμνο΄΄

Η κρίση στην οικονομία κρίση αλλά και η Αποκριά Αποκριά. Η κατιούσα στην οικονομία και η ανησυχία για το μέλλον δεν φαίνεται να πτοούν τους επίδοξους μεταμφιεσμένους, τους εκδρομείς και τους διοργανωτές των εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα.
Οι τελευταίοι αισιοδοξούν ότι, παρά το «κούμπωμα» και τους σφιχτούς προϋπολογισμούς, και εφέτος θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στα πληρώματα των παρελάσεων αλλά και αυξημένη επισκεψιμότητα, κυρίως στις τρεις, παραδοσιακές «μητροπόλεις» του βασιλιά Καρν
άβαλου:

στην Πάτρα, στο Ρέθυμνο και στην Ξάνθη. Συνυπολογίζοντας όμως τη δύσκολη κατάσταση του μέσου πορτοφολιού, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων, αλλά και οι επικεφαλής των γκρουπ, που έχουν αναλάβει σε πρώτη φάση το κόστος στολών και συμμετοχών, προχωρούν είτε σε προσφορές είτε σε «πάγωμα», όπως υποστηρίζουν, τιμών προκειμένου να προσελκύσουν.
Δίπλα όμως σε αυτές πολλοί άλλοι προορισμοί διεκδικούν το ενδιαφέρον και την προσέλευση των εκδρομέων του τριημέρου, με άξονα τα πρωτότυπα δρώμενα, την προσβασιμότητα και την «άλλη ματιά» στα αποκριάτικα έθιμα.

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τον δυνατό, καρναβαλικό πυρήνα των ντόπιων «επιστρατεύει» το Ρέθυμνο, που υπολογίζει σε διατήρηση των περυσινών υψηλών αριθμών επισκεπτών, που άγγιξαν τις 25.000-35.000, καθώς έχουν προγραμματιστεί αρκετές εκδρομές κυρίως από το εξωτερικό.
«Αν και το Καρναβάλι “πέφτει’’ χρονικά νωρίς, το γεγονός ότι συμπίπτει με την εορτή των ερωτευμένων έχει οδηγήσει πρακτορεία και ξενοδοχεία να προτείνουν ελκυστικά πακέτα για όσους ερωτευμένους θελήσουν να εορτάσουν “καρναβαλικά’’ και κρητικά» επισημαίνει η επικεφαλής της δημοτικής επιχείρησης «Καρναβάλι Ρεθύμνου» κυρία Πέπη Μπιρλιράκη- Μαμαλάκη.

Τη μερίδα του λέοντος κρατούν οι εκδρομές από την Κύπρο, τα αεροδρόμια της οποίας συνδέονται με απευθείας πτήσεις με το Ηράκλειο, κατάσταση που έχει ευνοήσει την κινητικότητα προς το Καρναβάλι.

Δωρεάν μία διανυκτέρευση


Αυξημένη φαίνεται να είναι και η συμμετοχή στα πληρώματα της μεγάλης παρέλασης καθώς εφέτος αναμένεται να συμμετάσχουν 40, με συνολικά 15.000 καρναβαλιστές κάθε ηλικίας, ενώ πέρυσι έλαβαν μέρος 33 διαφορετικά γκρουπ με περίπου 12.000 άτομα. Μάλιστα, πληρώματα θα προέρχονται και από άλλες πόλεις του νησιού.
Και εδώ υπάρχουν προσφορές, από 30% ως 50%, ακόμη και μιας δωρεάν διανυκτέρευσης στις τέσσερις, ενώ οι τιμές κυμαίνονται από τα 25 ως τα 187 ευρώ.


ΤΟ ΒΗΜΑ
Περισσότερα...

Το 2011 θα είναι έτοιμο το ΄΄νέο΄΄ Κολοσσαίο

Οι εργασίες αναστύλωσης του Κολοσσαίου και η εγκατάσταση ενός νέου συστήματος φωτισμού στη Ρωμαϊκή Αγορά έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν παράλληλα με τον εορτασμό της 150ης επετείου της ιταλικής ενοποίησης το 2011, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης.

«Για την 150η επέτειο, έχουμε δύο σχέδια:
την ολοκλήρωση της αναστύλωσης του Κολοσσαίου και τον πλήρη, σταθερό και συνεχή φωτισμό της Ρωμαϊκής Αγοράς», δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Πολιτισμού
, ο Φραντσέσκο Γκίρο, στο περιθώριο της υπογραφής ενός συμφώνου με το δήμαρχο της Ρώμης.
Σχετικά με την Αγορά, «ο στόχος είναι να έχει φωτιστεί η περιοχή από τις 21 Απριλίου του 2011» ώστε να συμπέσει με την ημέρα της γέννησης της Ρώμης.
Σύμφωνα με το μύθο, ο Ρωμύλος και ο Ρέμος ίδρυσαν την Αιώνια Πόλη στις 21 Απριλίου του 753 π.Χ.

Η ολοκλήρωση της αναστύλωσης του Κολοσσαίου αποτελεί «προτεραιότητα για την πόλη της Ρώμης και θα δημιουργήσουμε ένα σχέδιο για την εξεύρεση διεθνών ταμείων που θα συμπληρώσουν τη χρηματοδότηση μας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Πολιτισμού.

Περισσότερα...

Σαν σήμερα...

-1825: Καταδικάζεται και φυλακίζεται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ως ηγέτης της αντικυβερνητικής παράταξης.
-1869: Ο «Θείος Σαμ» κάνει την πρώτη εμφάνισή του ως εικόνα στο «Harper's Weekly» για να γίνει σύμβολο των κατοίκων του νέου κόσμου.
-1922 Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας Ελεύθερον Βήμα. Η εφημερίδα εκφράζει απόψεις καθαρά βενιζελικές, αφού οι περισσότεροι από τους συνιδρυτές της είναι προσωπικοί φίλοι του Ελ.Βενιζέλου (Καραπάνος, Ρούσσος, Λαμπράκης).
-1958: Επτά ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκοτώνονται σε αεροπορικό δυστύχημα στο Μόναχο.
-1964 Το βρετανικό ποπ συγκρότημα Beatles φτάνει στο διεθνές αεροδρόμιο Τζον Κένεντι της Νέας Υόρκης, ξεκινώντας έτσι την πρώτη του περιοδεία στην Αμερική.
-1955 Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των έργων ανάπλασης του αρχαιολογικού χώρου γύρω από την Ακρόπολη υπό την καθοδήγηση του αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη.
-1971: Ο αστροναύτης Άλαν Σέπαρντ πατά το πόδι του στη Σελήνη και... παίζει γκολφ!
-1979: Οι πρώτες 270 γυναίκες στον Ελληνικό Στρατό ξεκινούν τη βασική τους εκπαίδευση. -1982 Καταργούνται οι ποδιές στα σχολεία.
Περισσότερα...

Ο καιρός σήμερα 6 / 2 / 2010




Περισσότερα...

Ο Τύπος της Κρήτης σήμερα



(Κλικ για μεγέθυνση των εικόνων)

Περισσότερα...

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Ο Ομπάμα φλέγεται....


Man Makes Flaming Obama
Ανέβηκε από



Περισσότερα...

Η Θρακική γυναικοκρατία αναβίωσε στην Αστόρια.

Το έθιμο της Θρακικής γυναικοκρατίας αναβίωσε στην Αστόρια των ΗΠΑ μέσα από την Πανθρακική Ένωση της Αμερικής "Ορφεύς".

Οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης μας έστειλαν στο e-mail πληροφορίες και σχετικές φωτογραφίες .

Τους ευχαριστούμε και πάντα τέτοια !


Αναλυτικά ΕΔΩ


Περισσότερα...

Ένα... Moulin Rouge show



Έγινε χθες ένα διαφορετικό show. Και τι show! Moulin Rouge.

Τσικνοπέμπτη χθες και τα μοντέλα φόρεσαν τις μάσκες τους.... αλλά και τα πιο hot εσώρουχα αφήνοντας άφωνους τους θαμώνες του μαγαζιού.
Το κόκκινο και το μαύρο ήταν τα χρώματα που κυριάρχησαν στα εσώρουχα μιας και πλησιάζει και η γιορτή των ερωτευμένων και όλες οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν sexy.



Τα κορίτσια χόρεψαν, έκαναν το show τους και φυσικά μετά την επίδειξη γλέντησαν μέχρι αργά, καθώς χθες ήταν Τσικνοπέμπτη.


gossip-tv.gr

Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Aιτήσεις Μαθητών για τις πανελλαδικές

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων ανακοινώθηκε ότι, για τις πανελλαδικές εξετάσεις αίτηση-δήλωση υποβάλλουν από 1 έως 22 Φεβρουαρίου στο σχολείο τους :
α) Οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Γενικού Λυκείου.

β) Οι απόφοιτοι των προηγουμένων ετών Γενικού ή Ενιαίου Λυκείου ή άλλου τύπου Λυκείου που επιθυμούν να εξεταστούν γραπτώς στις Πανελλαδικές εξετάσεις για να αποκτήσουν νέα Βεβαίωση Πρόσβασης.
γ) Οι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης ημερησίου Γενικού Λυκείου των ετών 2008 και 2009, οι οποίοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι με το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση για Στρατιωτικές/ Αστυνομικές Σχολές, Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και ΤΕΦΑΑ.

Η υποβολή Αίτησης-Δήλωσης είναι υποχρεωτική και δεσμευτική, πλην των υποψηφίων της 3ης περίπτωσης, για τους οποίους είναι προαιρετική. Πιο συγκεκριμένα με την Αίτηση-Δήλωση ο υποψήφιος δηλώνει ότι θα εξεταστεί:
στα μαθήματα μίας από τις τρεις κaτευθύνσεις του Ημερήσιου ή Εσπερινού Λυκείου το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας, στο οποίο θα εξεταστεί Πανελλαδικά το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (υποχρεωτικό για το 5ο πεδίο, εφόσον
επιθυμεί να το εξεταστεί Πανελλαδικά) τα ειδικά μαθήματα, στα οποία επιθυμεί να εξεταστεί Πανελλαδικά.

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν εξεταστεί τελικά σε ειδικό μάθημα που δήλωσε, δεν μπορεί να εισαχθεί σε Σχολή ή Τμήμα που απαιτεί εξέταση στο συγκεκριμένο Ειδικό Μάθημα, αλλά δεν έχει καμμία άλλη επίπτωση για την εισαγωγή του στις λοιπές Σχολές ή Τμήματα.
Αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για Στρατιωτικές/ Αστυνομικές Σχολές κα Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Ο υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει στην διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στις ανωτέρω Σχολές, ακόμα και αν δεν το έχει δηλώσει, με την προϋπόθεση ότι θα λάβει μέρος στις προκαταρκτικές εξετάσεις σύμφωνα με τις σχετικές προκηρύξεις.

Ο υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ ακόμα και εάν δεν το έχει δηλώσει, με την προϋπόθεση ότι θα λάβει μέρος στις πρακτικές δοκιμασίες, για τη διενέργεια των οποίων θα ενημερωθεί από το Λύκειό του.

Περισσότερα...