Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Επιστροφή 1,28 εκ. ευρώ από βουλευτές ( Βρετανούς ε! ....)

Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν πάνω από 1,28 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα τελικά συμπεράσματα ενός ανεξάρτητου ελέγχου που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ο έλεγχος, που έγινε από τον πρώην ανώτερο αξιωματούχο σερ Τόμας Λεγκ, ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, μετά το σκάνδαλο με τις βουλευτικές δαπάνες.

«Καταγγέλλοντας ένα σύστημα βασικά ελλιπές», ο σερ Τόμας θεωρεί παραβάτες 390 από τους 646 Βρετανούς βουλευτές για μία περίοδο από το 2004 μέχρι το 2009 και τους ζητεί να επιστρέψουν το συνολικό ποσό του 1,48 εκατ. ευρώ.
Από το ποσό αυτό πρέπει να εκπέσει το ποσό των 211.000 ευρώ καθώς ένας πρώην δικαστής ο σερ Πολ Κένεντι είχε αποφασίσει να επικυρώσει 44 από τις 75 εφέσεις που είχαν ασκήσει ορισμένοι βουλευτές κατά του αποτελέσματος αυτής της έρευνας.
Ο σερ Πολ είχε διοριστεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων για να μελετήσει τις εφέσεις των βουλευτών.

Το μεγαλύτερο ποσό καλείται να καταβάλει η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Μπάρμπαρα Φόλετ, σύζυγος του επιτυχημένου συγγραφέα Κεν Φόλετ, που πρέπει να επιστρέψει 48.586 ευρώ. Ηδη έχει επιστρέψει τα τρία τέταρτα του ποσού.

(Σ.Σ. Φανταστείτε να γινόταν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα ! )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου